ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ασλανίδης: Το γήπεδο θα γίνει στη Ν.Φ. και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι (video)


Ασλανίδης: Το γήπεδο θα γίνει στη Ν.Φ. και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι (VIDEO)Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης

Σίγουρος πως η «Αγιά Σοφιά» θα πάρει... σάρκα και οστά, παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Ασλανίδης, με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, είπε χαρακτηριστικά: «Μετά από αυτή τη συνάντηση που έγινε έστω και αργά, πιστεύουμε ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Και ο κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας και ο Δήμος και η μεριά της ΑΕΚ και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις από πλευράς του Δήμου, για να πει: «έγινε μία επαγγελματική και εμπεριστατωμένη συζήτηση. Λύθηκαν από πλευράς της ΑΕΚ τα ερωτήματα που είχαν οι άνθρωποι του Δήμου. Αυτό που αρχικά είχε γραφτεί ότι θα μας πρότειναν ένα άλλο σχέδιο, δεν υφίσταται. Ήρθαν άνθρωποι από την Αγγλία και από άλλο μέρος και πιστεύουμε ακράδαντα η μεριά της ΑΕΚ ότι το επιτελείο που έχει σχεδιάσει το μεγαλείο που λέγεται έργο και γήπεδο της ΑΕΚ, τους έλυσε όλα τα ερωτήματα. Μιλάμε για την Αγιά Σοφιά. Γίνανε κάποιες ερωτήσεις και κάποιες παρεμβάσεις και καλυτέρευση από πλευράς των ανθρώπων που βρέθηκαν στη συνάντηση και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και ύστερα, με ηρεμία και σύμπνοια».
Ολοκληρώνοντας ρωτήθηκε για το αν υπήρξε ένσταση για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, με τον πρόεδρο της ΑΕΚ να ξεκαθαρίζει: «όλα θα γίνουν με ηρεμία και σύμπνοια. Αυτό αποφασίσαμε. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες τώρα. Πιστεύω ότι αποφασίσαμε για όλα τα βασικά ερωτήματα.

Πηγή: AEK365

Διαφωνία για το αυτοδιοίκητο

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μπορεί στις δηλώσεις του να εμφανίστηκε σίγουρος για συμφωνία με τις διεθνείς ομοσπονδίες αλλά υπάρχουν διαφορές με πρώτο και κύριο το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου

H συνάντηση των εκπροσώπων της πολιτείας με αυτούς της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ μπορεί να έγινε σε πολύ καλό κλίμα όπως τόνισαν άπαντες αλλά από την πρώτη τους συζήτηση και τις τοποθετήσεις τους προκύπτει μια και ουσιαστική διαφορά που έχει να κάνει με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.
Την ώρα που ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εξέφραζε την αισιοδοξία του πως μέχρι τις 30 Απρίλη θα έχει υπάρξει συμφωνία σε όλα οι εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στάθηκαν στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών το οποίο δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
Είναι γεγονός ότι στην συζήτηση τέθηκαν πολλά θέματα στο τραπέζι όπως της βίας, των στημένων αγώνων, της διαιτησίας και σίγουρα ο διάλογος μόνο καλός μπορεί να είναι και να φέρει λύσεις αλλά από την πρώτη κιόλας στιγμή υπάρχει μια και βασική διαφορά η οποία μένει να δούμε πως και αν θα ξεπεραστεί μέσα από τις συζητήσεις και τις προτάσεις εκατέρωθεν.
Ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA Τιερί Ρεζενάς τόνισε μετά την συνάντηση:
«Ήταν μια καλή συζήτηση αυτή που είχαμε με τους συναδέλφους μου της UEFA, τον πρόεδρο και τους επικεφαλής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και τον υπουργό Αθλητισμού και τους συνεργάτες του. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο σε αυτήν την χώρα. Μιλήσαμε για θέματα όπως η ασφάλεια, η βία, οι χειραγωγημένοι αγώνες, η διαιτησία, αλλά από την πλευρά μας θέσαμε και τη μεγάλη σημασία που έχει η αυτονομία του αθλήματος και η μη κυβερνητική παρέμβαση αλλά και εξωθεσμικών του ποδοσφαίρου αρχές γενικότερα.
Αυτό είναι μια αρχή την οποία η FIFA και η UEFA θα υπερασπιστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της UEFA και σε ολόκληρο τον κόσμο σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της FIFA. Είδαμε το πρώτο σχέδιο νόμου με τα μέτρα κατά της βίας, κάναμε κάποια σχόλια προφορικά, ο υπουργός μας εξήγησε την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση το σχέδιο νόμου και συμφωνήσαμε ότι θα στείλουμε γραπτές επισημάνσεις εντός δέκα ημερών ή δύο εβδομάδων το αργότερο, αμέσως μόλις εξετάσουμε πιο προσεκτικά τις προτάσεις αυτές, γιατί είναι πρώιμο αυτή τη στιγμή.
Επισημάναμε ότι θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και ευελπιστώ ότι θα καταλήξουμε σε αμοιβαία συμφωνία στη βάση της πρόληψης συγκεκριμένων ζητημάτων αλλά πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση της αυτονομίας του αθλήματος από οποιεσδήποτε παρεμβάσεις προέρχονται εκτός αυτού».
Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας UEFA, σημείωσε:

"Είχαμε μια συζήτηση με τον Υπουργό, με την ομοσπονδία και όπως είπε και ο συνάδερφος μου από την FIFA στο επόμενο δεκαήμερο θα επανέλθουμε με τα ερωτήματά μας και τις θέσεις τις δικές μας πάνω στο νόμο που κατατέθηκε την Παρασκευή.
Αυτή η ομάδα εργασίας έχει μπροστά της άλλες 40 ημέρες για να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει και τι είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει πάνω σε αυτά τα θέματα που έχουν τεθεί πάντα προστατεύοντας το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου".
Υπήρχαν κάποιες "κόκκινες γραμμές";
"Όχι, όχι. Δεν είναι θέμα "κόκκινων γραμμών". Το κλίμα ήταν θετικό και από τις τέσσερις πλευρές. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση και εγώ θέλω να είμαι πάντα αισιόδοξος. Είμαι και στην χώρα μου και θέλω να είμαι ακόμα περισσότερο αισιόδοξος".

Μπορεί να περάσει από την βουλή όπως παρουσιάστηκε ή πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις;
"Δεν θέλω να μπαίνω στην λογική αυτή. Εμείς κάναμε κάποια σχόλια πάνω σε αυτό. Μπορεί να είναι και λεπτομέρειες αυτά που θα αλλάξουν και όλα θα τα δούμε στο επόμενο δεκαήμερο αλλά όπως σας είπα θέλω να είμαι αισιόδοξος τι να σας πω".

Μιλήσατε καθόλου για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ;
"Είναι σαφέστατα πιο επείγον το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απ' οτιδήποτε θα έρθει στην διαδρομή. Θεωρώ ότι μέσα σε 40 μέρες μπορεί να μπούμε και σε άλλα θέματα. Συζητήσαμε χωρίς να μπούμε στην ουσία του θέματος".

Ο κ. Κοντονής είπε ότι αυτό το νομοσχέδιο όλα έχουν συμφωνηθεί στην συνάντηση που είχε κάνει με τον κ. Πλατινί;
"Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω σας παρακαλώ πάρα πολύ. Εμείς είπαμε και ο συνάδελφος μου από την FIFA και εγώ ότι κάναμε κάποια σχόλια και από εκεί και έπειτα θα στείλουμε και γραπτά κάποιες προτάσεις για τη συνέχεια. Μπορεί οι διαφορές μας να είναι και μικρές μπορεί και μεγάλες θα το δούμε στην διαδρομή".
Τέλος το παρών στην συνάντηση έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος επεσήμανε από την πλευρά του:

«Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Υπουργού και όπως είδατε παρούσα ήταν η FIFA, η UEFA και φυσικά η Ομοσπονδία. Υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και υποχρέωσή μας ήταν να έρθουμε και να συζητήσουμε για το νόμο μέχρι να πάει στη Βουλή για ψήφιση και θα είναι υπό διαβούλευση. Θα τεθούν γραπτώς οι απόψεις της FIFA, UEFA και της Ομοσπονδίας. Είναι ένα θέμα που θέλει λίγο χρόνο.
Δεν προλάβαμε να δούμε το νομοσχέδιο, διότι εγώ ήμουν στο συνέδριο της UEFA και μετά στην Ουγγαρία για τον αγώνα της Εθνικής και μόλις σήμερα το πρωί επιστρέψαμε. Χρειάζεται, λοιπόν, λίγος χρόνος να το δούμε και να εκφράσουμε την άποψή μας πάνω στα άρθρα που έχει το νομοσχέδιο.
Υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη συνέχεια μέχρι να εξαντλήσουμε τα όρια της συζήτησης, της διαπραγμάτευσης αλλά και της συμφωνίας πάνω στα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο. Δεν είναι στιγμή να μιλήσω για διαφωνίες.
Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες θα εκφραστούν εγγράφως, όπως και σε κάποιες συναντήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια, ούτως ώστε να καταλήξουμε εκεί που πρέπει. Δεν έχει προκαθοριστεί το επόμενο ραντεβού. Θα κατατεθούν οι πρώτες απόψεις γραπτώς και στη συνέχεια θα είμαστε διαθέσιμοι για να ξανασυναντηθούμε όταν πρέπει».
Πηγή:olaPAOK

Βράβευση Βαρδινογιάννη σε Μαρινάκη (pics)

Βράβευση Βαρδινογιάννη σε Μαρινάκη (pics) Μπορεί ο τίτλος να… παραξενεύει όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αλλά κάθε άλλο παρά θα έπρεπε.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσφάτως έκανε μία ακόμη δωρεά στο Σύλλογο «Ελπίδα», του οποίου πρόεδρος είναι η κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη. Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας, 30 Μαρτίου 2015, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» τίμησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Μαρινάκη για τη δωρεά στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», τοποθετώντας αναμνηστική πινακίδα με το όνομα του Ολυμπιακού στους χώρους της Τράπεζας.
Το «παρών» έδωσε, βεβαίως, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Δήμαρχος Πειραιά. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ήταν επίσης παρών!
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας: «Για άλλη μια φορά βρίσκεστε κοντά μας δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους μας, ιδιαίτερα σήμερα που ολοκληρώνεται ένας χρόνος λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς ο χρόνος αυτός επισφραγίζεται με την τοποθέτηση της πινακίδας του Ολυμπιακού στους χώρους της Τράπεζας Μυελού, η οποία πινακίδα θα θυμίζει για πάντα την πρόσφατη γενναιόδωρη δωρεά της ομάδας σας και τη μεγάλη σας στήριξη στην προσπάθειά μας.
Ο Σύλλογος “Όραμα Ελπίδας” είναι «παιδί» της “Ελπίδας”. Δημιουργήθηκε από τους κόλπους της με συγκεκριμένους σκοπούς όπως η Τράπεζα Μυελού, μέσα από την οποία θα μπορούν να βρεθούν μοσχεύματα για παιδιά που τα χρειάζονται επειγόντως για τη ζωή τους, και στη συνέχεια η δημιουργία Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων για παιδιά (όπως πνευμόνων, συκωτιού και νεφρών) που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, η δημιουργία Κέντρου Έρευνας για τον παιδικό καρκίνο αλλά και μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ενώσει μέσα από τον κυβερνοχώρο πολλές χώρες για την σωτηρία παιδιών.
Βράβευση Βαρδινογιάννη σε Μαρινάκη (pics)
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους των μελών και των παιδιών του Συλλόγου μας γιατί η δωρεά του Ολυμπιακού στηρίζει αυτό μας το έργο και γιατί, πίσω από αυτή την δωρεά, βρίσκεστε εσείς ως Πρόεδρος της ΠΑΕ, που με μεγάλη ευαισθησία αποτελείτε έναν μεγάλο υποστηρικτή του έργου μας εδώ και πολλά χρόνια. Για τον λόγο αυτό και με μεγάλη τιμή σας ανακηρύξαμε πρόσφατα Επίτιμο μέλος του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”. Σας εύχομαι υγεία και κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο»!
Για την τεράστια προσπάθεια που κάνει το Ίδρυμα «Ελπίδα», αλλά και για την πρόθεση στήριξης από τον ίδιο και την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο μέλλον μίλησε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος τόνισε:
«Είχα ακούσει για την προσπάθεια που κάνετε στη Μονάδα «Ελπίδα» εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που ήθελα να σας πω είναι ότι τον Ιανουάριο του 2011, όταν ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ με την ομάδα του Ολυμπιακού, ειλικρινά συγκινήθηκα με αυτή την προσπάθεια. Και βλέπω ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά, πολύ παραπάνω πράγματα τα οποία, ασφαλώς, έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα παιδιά.
Βράβευση Βαρδινογιάννη σε Μαρινάκη (pics)
Όχι μόνο παιδιά από την Ελλάδα, αλλά και από τις βαλκανικές χώρες, όπως ξέρουμε. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτό που κάνετε για τον τόπο μας και θα σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν βλέπω ανθρώπους σαν και εσάς, που έχουν αυτές τις δυνάμεις να συνεχίζουν να πράττουν ένα λειτούργημα, γιατί εγώ το θεωρώ λειτούργημα. Ο Ολυμπιακός και εγώ προσωπικά και η εταιρία μου είμαστε δίπλα σας. Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον».
Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόσθεσε:
«Θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα και αυτό που κάνουμε είναι να είμαστε εκεί και να δίνουμε το παρών σε οτιδήποτε θεωρούμε ότι κάνει καλό στον τόπο μας. Ειδικά εδώ στο `Ίδρυμα “Ελπίδα”.
Θέλουμε πρώτα από όλα να συγχαρούμε την κυρία Βαρδινογιάννη για το λειτούργημα το οποίο πράττει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτό, όσο μπορούμε περισσότερο. Το ξεκινήσαμε αυτό σχεδόν πριν από πέντε χρόνια και συνεχίζουμε να είμαστε κοντά σας. Για άλλη μια φορά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό που κάνετε για τον τόπο μας κυρία Βαρδινογιάννη και θα είμαστε εκεί μαζί σας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για τα χρόνια που έρχονται».
Πηγή: Goal 

Τέλος η σεζόν για Μπέβερλι

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Δεν θα αποφύγει τελικά το... νυστέρι ο Πάτρικ Μπέβερλι για να ξεπεράσει τη ζημιά στον καρπό του αριστερό του χεριού, με αποτέλεσμα να τον στερηθούν οι Χιούστον Ρόκετς στα πλέι οφ.

Χωρίς τον Πάτρικ Μπέβερλι θα μπουν στη μάχη των πλέι οφ του ΝΒΑ οι Χιούστον Ρόκετς. Ο 26χρονος πόιντ γκαρντ θα υποβληθεί σε εγχείρηση για να αποκαταστήσει τη ρήξη συνδέσμου στον καρπό του αριστερού του χεριού και θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Έτσι, η απώλεια του πρώην άσου του Ολυμπιακού αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τις πιθανότητες των «Ρουκετών» για διάκριση στα πλέι οφ, αφού φέτος ο Μπέβερλι σημειώνει 10,1 πόντους, μοιράζει 3,4 ασίστ, μαζεύει 4,2 ριμπάουντ και είναι ο καλύτερος αμυντικός στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας.
Ωστόσο, την πίστη του πως μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς το συμπαίκτη του Κώστα Παπανικολάου, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο διοικητικός ηγέτης των Τεξανών, Ντάριλ Μόρεϊ.

«Πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο με ή χωρίς τον Μπέβερλι. Προφανώς, γίνεται πιο δύσκολο χωρίς τον Μπέβερλι, αφού είναι το "κλειδί" για να μπορέσουμε να μαρκάρουμε όλους αυτούς τους πολύ καλούς πόιντ γκαρντ στη Δύση».

Μόρεϊ: «Φαβορί οι Ουόριορς»

Ο τζένεραλ μάνατζερ των Χιούστον Ρόκετς ακόμα μίλησε για τη μάχη των πλέι οφ, όπου "έχρισε" φαβορί τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις πιθανότητες της ομάδας του.

«Δεν θα μπούμε στα πλέι οφ ως φαβορί. Νομίζω δικαίως πως το Γκόλντεν Στέιτ θα πάρει τον τίτλο του φαβορί. Έχουν μία ιστορικά καλή σεζόν. Έχουν παραμείνει υγιείς φέτος και αυτό τους επέτρεψε να δείξουν το ταλέντο τους. Ο προπονητής τους, ο Στιβ Κερ, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν θα είμαστε το φαβορί, αλλά θεωρούμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον οποιοδήποτε σε μία σειρά επτά αγώνων και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ».
Πηγή: Σπορ FM 

Είδε το ματς από σοφίτα σπιτιού ο τιμωρημένος προπονητής!

      «Η... τιμωρία τέχνας κατεργάζεται», λέει (περίπου) με σοφία ο ελληνικός λαός και ο Τομ Κίλικ είπε να λειτουργήσει ανάλογα. Ο τεχνικός της Πουλ Τάουν τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο επειδή στόλισε με κοσμητικά επίθετα τον διαιτητή σε μια παλαιότερη αναμέτρηση αλλά δεν άντεχε μακριά από την ομάδα του και παρακολούθησε το τελευταίο (νικηφόρο με 3-2) παιχνίδι με αντίπαλο την Κέμπριτζ Σίτι από τη σοφίτα παραπλήσιου σπιτιού, πιθανολογείται φροντιστή του γηπέδου! «Μπορώ να δω σχεδόν όλο το γήπεδο εκτός από τη μία εστία. Είναι ένα αρκετά καλό πλεονεκτικό σημείο αλλά το να είμαι μακριά από τους παίκτες, το κάνει δύσκολο», δήλωσε ο ευρηματικός κόουτς που έχει ακόμη μία αγωνιστική να εκτίσει...

 Πηγή: E-Soccer

Απόφαση-σταθμός; Τέλος στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίες

Απόφαση-σταθμός; Τέλος στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίεςΤο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 646/2015 απόφασή του έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών, προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κ.λπ., αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με την πενταμελή σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η παραχώρηση των παραλιών πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης». Όμως, λόγω σπουδαιότητας του θέματος η πενταμελής σύνθεση παρέπεμψε το ζήτημα για νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος.
Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητάει να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2009 (αντικαταστάθηκε με μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις με το ίδιο περιεχόμενο μέχρι και το 2014) που επιτρέπει την «απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, ο αιγιαλός και η παραλία περιλαμβάνονται μεταξύ των ζητημάτων για τα οποία αναγνωρίζεται στους δικηγορικούς συλλόγους το δικαίωμα άσκησης ενδίκων βοηθημάτων.
Ειδικότερα, το ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) σημειώνει ότι «η απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουομένους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου κ.λπ.).
Ακόμη, το ΣτΕ αφού ερμηνεύει το Σύνταγμα και την νομοθεσία, τονίζει ότι «η παραχώρηση δικαιωμάτων απλής χρήσης επί του αιγιαλού και της παραλίας, στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. για την άσκηση δραστηριοτήτων που είναι, καταρχήν, ήπιες και συμβατές με τον προορισμό των στοιχείων αυτών του φυσικού περιβάλλοντος ως κοινοχρήστων, πρέπει να γίνεται μεμονωμένα και κατά περίπτωση, ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοικήσεως, συνοδευόμενη από τα αναγκαία διαγράμματα, με την οποία θα τίθενται και οι αναγκαίοι όροι και περιορισμοί ενόψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του υπό παραχώρηση συγκεκριμένου τμήματος του αιγιαλού, προκειμένου να διασφαλισθεί και η κατά προορισμό χρήση του ως κοινόχρηστου αγαθού».
Στην συνέχεια η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι κατά την έννοια των διατάξεων του νόμου 2971/2001 η έγκριση των αρμοδίων υπουργών για «την περαιτέρω μεταβίβαση σε τρίτους του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας εκ μέρους των Ο.Τ.Α. ως παραχωρησιούχων, χορηγείται κατά περίπτωση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νομοθέτη για την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων, που κινδυνεύουν από την υπερεκμετάλλευση και να διαφυλαχθεί η κοινοχρησία τους, δεδομένου άλλωστε ότι δεν νοείται συλλήβδην εκ των προτέρων έγκριση εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών μεταβιβάσεων που θα χωρίσουν μελλοντικά».
Και καταλήγει η επίμαχη απόφαση: α) «η συλλήβδην παραχώρηση με την προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση του συνόλου των αιγιαλών της χώρας στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. βρίσκεται εκτός των ορίων της εξουσιοδοτήσεως της παραγράφου 5 του άρθρου 13 του νόμου 2971/2001» και β) η σχετική διάταξη της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την οποία «εγκρίνεται η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού προς τρίτους, είναι εκτός των ορίων της εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 15 παράγραφος 3 του νόμου 2971/2001».

Δεν συμφωνεί η ΚΕΔΕ
Την αντίθεσή της στην απόφαση του Ε' Τμήματος του ΣτΕ εκφράζει η ΚΕΔΕ, με την οποία κρίθηκε παράνομη «η συλλήβδην παραχώρηση» με ΚΥΑ του συνόλου των αιγιαλών και των παραλιών στους ΟΤΑ α' βαθμού καθώς και η μεταβίβαση σε τρίτους εκ μέρους των ΟΤΑ του δικαιώματος απλής χρήσης.
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους δήμους έχουν συμβάλλει στην καθαριότητα των ακτών, στη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου, στην τουριστική αξιοποίηση, την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των λουομένων και στη συνέχεια στην εξασφάλιση ανταποδοτικών εσόδων για τους δήμους από τα παραπάνω.
Η ΚΕΔΕ πρόκειται να ασκήσει παρέμβαση κατά τη νέα δικάσιμο, με την οποία το θέμα θα τεθεί στην κρίση της 7μελούς σύνθεσης του ιδίου τμήματος, προκειμένου οι δήμοι να διατηρήσουν το δικαίωμά τους. Συγχρόνως, θα προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία νομοθετική ρύθμιση, ώστε η χρήση και η διαχείριση των ακτών να παραχωρηθεί στους δήμους.





Πηγή:life.gr

Το έγγραφο της... αλλοίωσης της Superleague!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Έγγραφο με το οποίο ζήτησε να σημειωθεί αναβολή στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και να υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες έστειλε η ΠΑΕ Εργοτέλης στη Superleague. Δείτε τι αναφέρει...
Έγινε πράξη η πληροφορία που ήθελε τον Εργοτέλη να στέλνει έγγραφο στη Superleague και να ζητά να μην ισχύσει η προκύρηξη, που θέλει να υποβιβάζονται φέτος 4 ομάδες στη Football League, αλλά να υπάρξει αναβολή της αναδιάρθρωσης.
Η ομάδα του Ηρακλείου κινήθηκε άμεσα και κατέθεσε το αίτημά της στη διοργανώτρια αρχή, στέλνοντας έγγραφο και στις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον. Οι Ηρακλειώτες προχώρησαν στην κίνηση αυτή, εκτιμώντας ότι στο φετινό πρωτάθλημα προέκυψε αλλοίωση αποτελέσματος, από τη στιγμή που δύο ομάδες που αποχώρησαν από τη Superleague, οι ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, έχοντας ''κόψει'' βαθμούς από άλλες που συνεχίζουν να μάχονται για την παραμονή τους.
Στο ΔΣ της Λίγκας την Τετάρτη (1/4) θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα. Το Sport24.gr βρήκε τι αναφέρει το αίτημα της ΠΑΕ Εργοτέλης και σας το παρουσιάζει:
Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μας και κατόπιν σχετικών συζητήσεων με προέδρους ΠΑΕ – Μελών της Super League, η ΠΑΕ EΡΓΟΤΕΛΗΣ με την παρούσα επιστολή καταθέτει προς συζήτηση στο προγραμματισμένο για την Τετάρτη 01/04/2015 Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού την παρακάτω πρόταση:  
Να κατατεθεί από την Super League επίσημο αίτημα προς την ΕΠΟ για την αναβολή της αναδιάρθρωσης της SuperLeague για την περίοδο 2015-16 σχετικά με τον αριθμό των ομάδων, προκειμένου στην λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου να υποβιβαστούν στην Football League 2 και όχι 4 ομάδες. 
Η εν λόγω πρόταση θεωρούμε ότι υπηρετεί την δικαιοσύνη και την αξιοκρατία εντός του Συνεταιρισμού, καθώς το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει υποστεί σημαντική βαθμολογική κι αγωνιστική αλλοίωση στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, λόγω των αποχωρήσεων των ΠΑΕ ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Είναι προφανές ότι η αποχώρηση των δύο ΠΑΕ εξελίσσεται σε παράγοντα καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα στις τελευταίες θέσεις και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Football League.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Δασκαλάκης
Πρόεδρος Δ.Σ.''.
Πηγή: Sport 24 

Το TOP 10 της βραδιάς! (video)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Γι’ ακόμα μία φορά οι Λος Άντζελες Κλίπερς συνδύασαν την ουσία με το θέαμα! Τζόρνταν και Γκρίφιν πρωταγωνιστούν στο TOP 10 της βραδιάς! .

Πηγή: SuperBasket


Αφελάι: «Στα χέρια μας ακόμη η 3η θέση»

Αφελάι: «Στα χέρια μας ακόμη η 3η θέση»Η Ολλανδία κατάφερε έστω και στο τέλος να πάρει τον βαθμό (1-1) απέναντι στην Τουρκία, ωστόσο Ισλανδία και Τσεχία έχουν ξεφύγει πέντε και έξι βαθμούς αντίστοιχα στον πρώτο προκριματικό όμιλο για το Euro 2016.

Πλέον, ο μεσοεπιθετικός των «Οράνιε» και του Ολυμπιακού, Ιμπραΐμ Αφελάι θέτει σαν στόχο πλέον την τρίτη θέση.
«Πάλι καλά που πετύχαμε το γκολ της ισοφάρισης στο τέλος, γιατί αλλιώς θα φεύγαμε με εντελώς άδεια χέρια. Τώρα έχουμε μπροστά μας το φιλικό με την Ισπανία, ένα ματς που πάντα είναι φανταστικό να παίζει κανείς. Αν έπρεπε να διαλέξω, πάντως, θα προτιμούσα να νικούσαμε την Τουρκία», ανέφερε ο άσος του Ολυμπιακού.
«Η τρίτη θέση είναι ακόμη στα χέρια μας, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Οι πρώτες δύο θέσεις είναι αρκετά μακριά, αν και έχουμε στην έδρα μας την Τσεχία και την Ισλανδία», πρόσθεσε.
Ο Γκούους Χίντινκ, που αμφισβητείται έντονα, εμπιστεύεται τον Αφελάι, αλλά εκείνος γνωρίζει πως πρέπει να τον δικαιώνει διαρκώς. «Έχω παίξει πολλά παιχνίδια με διαφορετικούς προπονητές, Αν πάντως δεν αποδίδεις στο γήπεδο, δεν θα αγωνίζεσαι», τόνισε.
Πηγή: Goal 

Η τηγανίτα του Φέτφα και οι δύο "απόντες"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ας κρατήσουμε τα καλά της Ουγγαρίας που ήταν πολλά σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα ματς, ας βελτιώσουμε αυτά που δεν πήγαν όπως έπρεπε και θα φανεί αν προλαβαίνουμε. Τουλάχιστον με τον Μαρκαριάν είδαμε μια Εθνική που μας θύμισε αυτή των προκρίσεων. Γράφει ο Θέμης Καίσαρης.


Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως στο ντεμπούτο του Μαρκαριάν η εικόνα της Εθνικής δεν θύμιζε Ρανιέρι, αλλά παρέπεμπε στις εποχές πριν τον Ιταλό. Πάμε να δούμε τα επτά πράγματα που είδαμε στο 0-0 της Εθνικής. Γιατί η βελτίωση δεν έφερε την πρώτη νίκη, τι μας έλειψε και τι πρέπει να βρούμε στην πορεία.

1. Με Κυριάκο ακόμα καλύτερα

Θέμα με την άμυνα δεν είχαμε εδώ και χρόνια. Και στόπερ με προσόντα έχουμε και γρήγορους ακραίους και συνολική λειτουργία, εκτός κι αν έχουμε τον Ρανιέρι να δοκιμάζει 4-2-4. Τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα όταν μπροστά απ’τους στόπερ παίζει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Μπορεί να βρίσκεται ακόμα μακριά απ’τον εαυτό που πριν τον τραυματισμό έκανε τις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να ασχολούνται μαζί του, αλλά ο Κυριάκος είναι εδώ.
Μ’αυτόν μπροστά τους, Μανωλάς-Σωκράτης έχουν ένα κορμί όταν η μπάλα είναι ψηλά, έναν ακόμα παίκτη που “ψοφάει” να “τρακάρει” με τους αντιπάλους, να μαρκάρει σε απόσταση αναπνοής. Οι στόπερ έχουν κόφτη που “καταστρέφει”, ο βαρύς ακόμα κόφτης έχει γρήγορα κορμιά πίσω του, να βγουν στα πλάι, στα κενά. Κάθετα δεν απειληθήκαμε σχεδόν ποτέ, ο,τι έγινε συνέβη στα άκρα μας, στην πλάτη των μπακ.
Καλώς τον, με υγεία.

2. Μονόπαντα

Απ’την εποχή του Γιούρκα σ’αυτήν του Τοροσίδη, “γέρνουμε” δεξιά. Το ίδιο κάναμε και στην Ουγγαρία. Σέντρες από χαμηλά, αλλά και συνεργασίες απ’το τρίγωνο που έστηναν διαρκώς Τοροσίδης, Κονέ και Φετφατζίδης, διαγώνιες “μπούκες” του άσου της Ρόμα, που φάνηκε πριν καν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα πως έχει μπει στο ματς για να τα δώσει όλα.
Ταυτόχρονα βέβαια, είχαμε και το αποτέλεσμα της “μοναξιάς” του Λάζαρου στα αριστερά. Ο Σταφυλίδης είχε ανεβάσματα ψηλά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο Κονέ προτιμούσε τα δεξιά, μοιραία ο Λάζαρος είχε πιο δύσκολο ρόλο και άλλοθι όσον αφορά το κομμάτι της δημιουργίας.

3. Γίνε και φορ, επιθετικός είσαι

Όμως, ο Λάζαρος δεν έχει άλλοθι για κάτι άλλο. Δεν φταίει για τη “μοναξιά” του στα αριστερά, ούτε για το γεγονός πως η μπάλα ήταν περισσότερο απ’την άλλη πλευρά. Αλλά, δεν γίνεται παίκτης που παίζει στο άκρο της επίθεσης να μην λειτουργεί ως δεύτερος επιθετικός όταν η μπάλα είναι στην απέναντι πλευρά. Τόσες και τόσες φάσεις απ’τα δεξιά και ο Λάζαρος δεν ήταν σχεδόν ποτέ εκεί που πρέπει, κοντά δηλαδή στον Αθανασιάδη, να βρει ένα τελείωμα.
Ο πιο δημιουργικός παίκτης του κόσμου να είσαι, δεν γίνεται να τελειώνεις το παιχνίδι χωρίς να έχεις λειτουργήσει ως επιθετικός, ως finisher. Το έκανε ακόμα κι ο Κονέ, που δεν έπαιζε καν στο πλάι, όλα περνούσαν απ’τα πόδια του, αλλά φρόντισε έστω δύο φορές να είναι εκεί, να πάρει δύο κεφαλιές, άσχετα αν στη μία έστειλε την μπάλα άουτ και στην άλλη δεν έκανε το σωστό, να στρώσει δηλαδή στον Κλάους στο 2ο δοκάρι.
Απ’τη στιγμή που ο Λάζαρος δεν είχε συμπαράσταση στη δημιουργία και η μπάλα δεν περνούσε πολύ απ’τα πόδια του, θα έπρεπε να πατήσει χωρίς αυτήν στην περιοχή, να είναι εκεί, μπας και.

4. Ο Κλάους που δεν ήταν εκεί

Επιθετικότητα και διάστημα απ’το πρώτο εικοσάλεπτο και μέχρι το 70’, αλλά μηδέν εις το πηλίκον. Φταίει ο Λάζαρος που άφηνε τον Κλάους μόνο του, φταίει και ο Κλάους που έμοιαζε να είναι πάντα ένα κλικ πιο πίσω. Ο Αθανασιάδης θα μπορούσε πολλές φορές να είναι βασικός στην Εθνική, το έκανε τώρα που δεν είναι και στα καλύτερά του και τελικά αυτό φάνηκε στο χορτάρι.
Τα άσχημα τελειώματα συγχωρούνται, το να μην τελειώνεις καν είναι που δεν “αντέχεται”.

5. Από τηγανίτα;

Κονέ και Φετφατζίδης ήταν κομβικοί στο καλό διάστημα της Εθνικής. Εξαιρετικά δύσκολο το να βρεις φάση που δεν πέρασε απ’τα δικά τους πόδια ή δεν κατέληξε σ’αυτούς. Αλλά ο Φέτφα μας αφήνει με το ίδιο παράπονο. Ντρίμπλες, προσποιήσεις, αλλαγές κατεύθυνσης, “φόβος” στους αντιπάλους και τελικά τι μένει; Λάδι έχουμε μπόλικο, από τηγανίτα τι γίνεται;
Τον βρήκε τον Κλάους στο πρώτο του σόλο στο 23’, αλλά δεν τον βρήκε ποτέ ξανά. Ακόμα και το σουτ του στο 51’ έφυγε έξω. Και στην τελευταία του ενέργεια, πριν αρχίσει να κουράζεται, στο 67’, πάλι απέτυχε στο να βρει συμπαίκτη. Για χρόνια υπάρχει η γκρίνια για την αδυναμία του Σαλπιγγίδη να δημιουργήσει στα δεξιά. Ο Φετφατζίδης μπορεί να φτιάξει μέσα σε πέντε λεπτά όσα δεν μπορεί ο Σάλπι σε πέντε αγώνες, αλλά τι να το κάνεις χωρίς αποτέλεσμα, χωρίς τελική στην εστία, χωρίς την πάσα που θα φέρει τελική από άλλον;

6. Μεγάλη βελτίωση, αλλά...

Είναι ηλίου φαεινότερον πως η εικόνα δεν είχε σχέση με την εποχή Ρανιέρι. Πιστώνεται στον Σέρχιο; Προφανώς και ναι. Όμως, όπως έγραψε κι ο Κώστας Κεφαλογιάννης, η εικόνα στρέφει το δάχτυλο και στους παίκτες. Όχι με κατηγορίες για το 0-0 στην Ουγγαρία. Εκεί είχαν πάθος, συγκέντρωση, θέληση, αγωνιστικότητα, σχέδιο που τους επέτρεψε να κυριαρχήσουν για σημαντικό διάστημα του αγώνα και ένα γκολ που δεν ήρθε λόγω των όσων συζητήσαμε ήδη.
Η κατηγορία αφορά την εικόνα στα προηγούμενα ματς. Σιχαίνομαι τη λέξη “αδιάφοροι” και δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ για ποδοσφαιριστή. Όμως, νομίζω πως και οι ίδιοι ξέρουν πως, παρόλα τα λάθη του Ρανιέρι, η προσέγγισή τους δεν ήταν σωστή. Θεωρούσαν εύκολα πράγματα που δεν ήταν ποτέ εύκολα, απλώς τα έκαναν να μοιάζουν τέτοια οι προκάτοχοί τους, αυτοί που για χρόνια πρωταγωνιστούσαν σ’αυτήν την ομάδα. Μοιάζουν να το έμαθαν, αφού πλέον έπαθαν.

7. Προλαβαίνουμε;

Τώρα οι παίκτες τρέχουν και το 0-0 τους το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Συμπληρώσαμε τον πρώτο γύρο των αγώνων χωρίς νίκη, με ένα γκολ στο ενεργητικό, που δεν προήλθε καν από συνεργασία, αλλά μια οβίδα του Καρέλη. Γίνεται να βγούμε τρίτοι;
Ας κρατήσουμε τα καλά της Ουγγαρίας που ήταν πολλά σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα ματς, ας βελτιώσουμε αυτά που δεν πήγαν όπως έπρεπε και στο δρόμο θα φανεί αν προλαβαίνουμε. Μέχρι τότε, τουλάχιστον έχουμε μια Εθνική που μας θύμισε αυτή των προκρίσεων. Με κανονικό προπονητή και σχέδιο, παίκτες με κανονική (δηλαδή must-win) νοοτροπία. Δυστυχώς τη βρήκαμε αφού πρώτα είχαμε πέσει πολύ χαμηλά.
Πηγή: Contra 

Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0,Μειώθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής (videos)

Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0,oungaria - ellada 0-0Η Εθνική, με ριζικά διαφοροποιημένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, πίεσε ασφυκτικά τους Ούγγρους στη Βουδαπέστη, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ (0-0).

Πηγή: Sport 24

Μειώθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής (VIDEOS) 

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Ρουμανία λύγισε τις Νήσους Φαρόε με 1-0 και η Βόρειος Ιρλανδία επικράτησε 2-1 της Φινλανδίας, με συνέπεια να αυξήσουν αισθητά τη διαφορά τους από την Εθνική και να γίνουν τα φαβορί για την κατάληψη των πρώτων δύο θέσεων του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Πηγή: Contra