ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Βράβευση Βαρδινογιάννη σε Μαρινάκη (pics)

Βράβευση Βαρδινογιάννη σε Μαρινάκη (pics) Μπορεί ο τίτλος να… παραξενεύει όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αλλά κάθε άλλο παρά θα έπρεπε.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσφάτως έκανε μία ακόμη δωρεά στο Σύλλογο «Ελπίδα», του οποίου πρόεδρος είναι η κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη. Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας, 30 Μαρτίου 2015, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» τίμησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Μαρινάκη για τη δωρεά στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», τοποθετώντας αναμνηστική πινακίδα με το όνομα του Ολυμπιακού στους χώρους της Τράπεζας.
Το «παρών» έδωσε, βεβαίως, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Δήμαρχος Πειραιά. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ήταν επίσης παρών!
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας: «Για άλλη μια φορά βρίσκεστε κοντά μας δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους μας, ιδιαίτερα σήμερα που ολοκληρώνεται ένας χρόνος λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς ο χρόνος αυτός επισφραγίζεται με την τοποθέτηση της πινακίδας του Ολυμπιακού στους χώρους της Τράπεζας Μυελού, η οποία πινακίδα θα θυμίζει για πάντα την πρόσφατη γενναιόδωρη δωρεά της ομάδας σας και τη μεγάλη σας στήριξη στην προσπάθειά μας.
Ο Σύλλογος “Όραμα Ελπίδας” είναι «παιδί» της “Ελπίδας”. Δημιουργήθηκε από τους κόλπους της με συγκεκριμένους σκοπούς όπως η Τράπεζα Μυελού, μέσα από την οποία θα μπορούν να βρεθούν μοσχεύματα για παιδιά που τα χρειάζονται επειγόντως για τη ζωή τους, και στη συνέχεια η δημιουργία Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων για παιδιά (όπως πνευμόνων, συκωτιού και νεφρών) που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, η δημιουργία Κέντρου Έρευνας για τον παιδικό καρκίνο αλλά και μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ενώσει μέσα από τον κυβερνοχώρο πολλές χώρες για την σωτηρία παιδιών.
Βράβευση Βαρδινογιάννη σε Μαρινάκη (pics)
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους των μελών και των παιδιών του Συλλόγου μας γιατί η δωρεά του Ολυμπιακού στηρίζει αυτό μας το έργο και γιατί, πίσω από αυτή την δωρεά, βρίσκεστε εσείς ως Πρόεδρος της ΠΑΕ, που με μεγάλη ευαισθησία αποτελείτε έναν μεγάλο υποστηρικτή του έργου μας εδώ και πολλά χρόνια. Για τον λόγο αυτό και με μεγάλη τιμή σας ανακηρύξαμε πρόσφατα Επίτιμο μέλος του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”. Σας εύχομαι υγεία και κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο»!
Για την τεράστια προσπάθεια που κάνει το Ίδρυμα «Ελπίδα», αλλά και για την πρόθεση στήριξης από τον ίδιο και την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο μέλλον μίλησε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος τόνισε:
«Είχα ακούσει για την προσπάθεια που κάνετε στη Μονάδα «Ελπίδα» εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που ήθελα να σας πω είναι ότι τον Ιανουάριο του 2011, όταν ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ με την ομάδα του Ολυμπιακού, ειλικρινά συγκινήθηκα με αυτή την προσπάθεια. Και βλέπω ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά, πολύ παραπάνω πράγματα τα οποία, ασφαλώς, έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα παιδιά.
Βράβευση Βαρδινογιάννη σε Μαρινάκη (pics)
Όχι μόνο παιδιά από την Ελλάδα, αλλά και από τις βαλκανικές χώρες, όπως ξέρουμε. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτό που κάνετε για τον τόπο μας και θα σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν βλέπω ανθρώπους σαν και εσάς, που έχουν αυτές τις δυνάμεις να συνεχίζουν να πράττουν ένα λειτούργημα, γιατί εγώ το θεωρώ λειτούργημα. Ο Ολυμπιακός και εγώ προσωπικά και η εταιρία μου είμαστε δίπλα σας. Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον».
Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόσθεσε:
«Θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα και αυτό που κάνουμε είναι να είμαστε εκεί και να δίνουμε το παρών σε οτιδήποτε θεωρούμε ότι κάνει καλό στον τόπο μας. Ειδικά εδώ στο `Ίδρυμα “Ελπίδα”.
Θέλουμε πρώτα από όλα να συγχαρούμε την κυρία Βαρδινογιάννη για το λειτούργημα το οποίο πράττει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτό, όσο μπορούμε περισσότερο. Το ξεκινήσαμε αυτό σχεδόν πριν από πέντε χρόνια και συνεχίζουμε να είμαστε κοντά σας. Για άλλη μια φορά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό που κάνετε για τον τόπο μας κυρία Βαρδινογιάννη και θα είμαστε εκεί μαζί σας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για τα χρόνια που έρχονται».
Πηγή: Goal 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.