ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Δημοτικό Στάδιο Μολάων.9η Αγωνιστική .Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Λακωνίας Μολαΐκός-Ευρώτας Έλους 1-2 ημίχρονο 1-2

-Στο 6' σε μια βαθιά μπαλιά των παιχτών του Μολαικού ο Γκιώνης έκανε λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας λόγω του κόντρα ανέμου με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα από τα χέρια και να αναγκαστεί να βγει με το κεφάλι έξω από την περιοχή για να διώξει,αρχικά βρήκε λίγο την μπάλα χωρίς να είναι επιτυχημένη και τελικά με τα πόδια απομάκρυνε στην πιο σημαντική ευκαιρία για γκολ για τον Μολαικό στην διάρκεια του 1ου ημιχρόνου.

-Στο 8' οι παίκτες του Ευρώτα είχαν σωστή κυκλοφορία της μπάλας απο την άμυνα προς κέντρο και έφτασαν στην επίθεση  όπου ο Κρίσαφη λίγο έξω απο της περιοχή του Μολαικού έβγαλε ωραία πάσα στον κενό χώρο και εκεί ο Χαλίλι με γρήγορο ξεπέταγμα πλάσαρε τον Γραμματικάκη για να κάνει το 0-1.

-Στο 30' από βαθιά μπαλιά που έγινε από τους παίχτες του Ευρώτα οι αμυντικοί του Μολαικού δεν κατάφεραν λόγω του δυνατού αέρα να ελέγξουν την πορεία της,αυτή έπεσε χαμηλά ο Χαλίλι έγινε κάτοχος της πάνω και στον παίχτη του Ευρώτα έπεσαν 2 παίχτες του Μολαικού που τον ανέτρεξαν και ο διαιτητής Χανδόλιας έδειξε το σημείο του πέναλτι.Το πέναλτι εκτέλεσε στο 33' ο Κρισάφη λόγω τραυματισμού του Χαλίλι και εύκολα έκανε το 0-2.

-Στο 35' ο Roncea θα βγάλει από τα δεξιά πάσα στον Κρισάφη ο οποίος θα αποφύγει τον Γραμματικάκη όμως παίχτης των γηπεδούχων πάνω στην γραμμή θα αποκρούσει στερώντας από την ομάδα του Ευρώτα ένα τρίτο γκολ. 

-Στο 39' ο Κλάψης στα πλάγια αριστερά της άμυνας του Ευρώτα και κοντά στην πλάγια γραμμή έχασε την μπάλα πάνω στην ντρίμπλα,ο παίκτης του Μολαϊκού δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία έκανε την συρτή σέντρα στο κέντρο της άμυνας του Ευρώτα και εντός μικρής περιοχής συμπαίκτης του με πλάσε προλαβαίνοντας τον Σπηλιωτόπουλο μειώνει σε 1-2 δίνοντας άλλη διάσταση στην εξέλιξη του αγώνα ειδικά για την ομάδα του.

-Στο 41' ο Ορφάνος πραγματοποίησε ένα πολύ δυνατό σουτ όμως λόγω και του αέρα η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

-Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σε μια διεκδίκηση της μπάλας παίκτης του Μολαϊκού τραυματίστηκε στην ποδοκνημική πιθανότατα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με όχημα για περαιτέρω διαπίστωση του μεγέθους τραυματισμού του στο γειτονικό Νοσοκομείο. Τα περαστικά μας στον παίκτη του Μολαϊκού...και στον παίκτη του Ευρώτα Roncea που για δεύτερη φορά θα οδηγηθεί απο το ίδιο γήπεδο στο νοσοκομείο μέσα σε διάστημα τριών ετών και η τρίτη του συνολικά. 

-Στο 48' από μακρινή εκτέλεση φάουλ πίσω από το κέντρο για τον Μολαϊκό ο Γκιώνης θα αιφνιδιαστεί και θα διώξει όπως όπως σε κόρνερ.

-Στο 50' ο τερ/κας του Ευρώτα θα αποκρούσει πλάγιο σουτ από αφύλαχτο παίχτη του Μολαϊκού.

-Στο 61' από εκτέλεση φάουλ η μπάλα θα βρει το τείχος και θα πάει σε παίχτη των γηπεδούχων που θα κάνει συρτό σουτ όμως ο Γκιώνης θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει σε κόρνερ παρότι δεν είχε καλό οπτικό πεδίο.

-Στο 64' και πάλι ο Γκιώνης με διπλή προσπάθεια θα αποκρούσει το αρχικό σουτ και στην συνέχεια θα μπλοκάρει την μπάλα από τα πόδια παίχτη των γηπεδούχων.

-Στο 68' ο Ευρώτας θα βγει με πολλές αξιώσεις στην αντεπίθεση με τον Καρκασίνα να βγάζει την μπάλα λίγο πιο έξω από την περιοχή στον Roncea που στην προσπάθειά του να σουτάρει ή να δώσει πάσα θα επέλθει και ο τραυματισμός που γράφουμε πιο πάνω και παρότι επανήλθε εντός του γηπέδου 2 λεπτά αργότερα έπεσε κάτω στην περιοχή του Ευρώτα αδυνατώντας να συνεχίσει.

-Στο 80' ο Καρκασίνας σε πάσα του Κλάψη από την άμυνα θα φύγει πίσω από το κέντρο θα διανύσει πάνω από 40 μέτρα θα μπει μέσα στην μεγάλη περιοχή αποφεύγοντας τον Γραμματικάκη πάνω στην γραμμή του άουτ εκεί έχοντας 2 επιλογές να δώσει πάσα σε συμπαίχτη του ή να συνεχίσει μόνος πράγμα που έκανε σουτάροντας προς στην εστία αλλά εκεί βρίσκονταν 2 αντίπαλοι του και ένας εξ'αυτών έδιωξε με το κεφάλι σώζοντας την ομάδα του από ένα τρίτο τέρμα.

-Στο 90'+4' ο Χαλίλι βγήκε μόνος του με πολλές πιθανότητες να κάνει το 3-1,όμως το σουτ που έκανε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι που ήταν και το τελευταίο λάκτισμα της μπάλας για τον αγώνα.

-Ο Ευρώτας έχοντας το πρώτο ημίχρονο τον πάντα σταθερά δυνατό αέρα που πνέει στο Δημοτικό Γήπεδο Μολάων (μια φορά μας έτυχε να έχει άπνοια) είχε στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση την ευκαιρία να καταλήξει νωρίς σε γκολ.Χωρίς να αποδίδει κάποιο ιδιαίτερα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο έφτασε γρήγορα στο 2-0 που του έδινε  μαζί με τον αέρα που είχε υπέρ του ένα σημαντικό προβάδισμα  ώστε να φτάσει  σε μια εύκολη νίκη,όμως προς το τέλος του ημιχρόνου δέχθηκε ένα γκολ που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν και τα δεδομένα για το δεύτερο ημίχρονο.Ο Αργύρης Κατσιχτής παρέταξε την άμυνά του με πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον Ατρόμητο Συκέας.Μια κίνηση του ήταν αυτή που θα έπρεπε να έχει κάνει με το που η ομάδα του Ευρώτα θα έπρεπε να βγει από τα αποδυτήρια του γηπέδου του Έλους στον αγώνα με την Α.Ε Πελλάνας-Καστορείου,έχω την εντύπωση ότι σε αυτό το παιχνίδι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και ο Ευρώτας θα βρισκόταν με λογικά αποτελέσματα όπως και συμβαίνει αυτή την στιγμή πολύ κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος...Τώρα αυτό έγινε και δεν αλλάζει.Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μολαικός από τα πρώτα λεπτά έχοντας και ευνοϊκό άνεμο πίεσε τον Ευρώτα κερδίζοντας πολλά κόρνερ και φάουλ σε κοντινή απόσταση ενώ και τα πλάγια ήταν σαν εκτελούσαν κόρνερ και δημιούργησαν μικρό καταστάσεις μέσα στην περιοχή του Ευρώτα για τουλάχιστον είκοσι λεπτά.Μετά από αυτά ο Ευρώτας ισορρόπησε το παιχνίδι και στις τρεις γραμμές του και έβγαινε στην αντεπίθεση όμως δεν μπόρεσε να πετύχει ένα ακόμα γκολ κυρίως στην φάση του 80' με τον Καρκασίνα.

Σημείωση:Ο Ευρώτας φεύγει νικητής από το Δημοτικό Στάδιο Μολάων μετά από τις 11/1/2004 όταν από πάσα του Χρυσικάκου Νίκου και πρώτο σκόρερ όλων των εποχών για τον Ευρώτα στον Αλέξη Αλέκοβ που με σέντρα σουτ στο 19' έκανε το 0-1.Σε αυτόν τον αγώνα είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός τον Νίκο Χρυσικάκο και τον Σταντσίου Στεφάν όλοι οι άλλοι παίκτες που έπαιξαν σε εκείνο τον αγώνα ήταν γέννημα θρέμμα του Ευρώτα Έλους.

Σύνθεση:1.Γκιώνης Κυριάκος,3.Ορφανός Κωνσταντίνος,4.Ζάχαρης Δημήτριος,5.Σπηλιωτόπουλος Νικόλαος,7.Roncea Madalin(2.Εμμανουηλίδης Παναγιωτης στο 71' λόγω τραυμάτισμου),8.Κλάψης Χρήστος,9.Κρισάφη Κλοντιάν,10.Χαλίλι Έλτον,11.Καρκασίνας Γεώργιος(13.Μπάροβιτς Στέφανος στο 89'),14.Μιχελάκος Αρης,17.Κουτσοβασίλης Νικόλαος(12.Μαραγκός Γιώργος στο 53')

Municipal Stadium Molaon.9th Game.First Class Championship of Laconia Molaikos-Eurotas Elous 1-2
Half-Time 1-2

-In 6 'on a deep ball of Molak's players, Gionis mistakenly appreciated the course of the ball because of the wind, resulting in losing the ball from his hands and forced to come out with his head out of the area to drive, originally found the ball a little unsuccessful and eventually walked away on the most important goal for Moloko in the first half.

-In 8 'Evrotas played the ball right from the defense to the center and attacked where Krisafis just outside of Molakkos area took a good shot in the vacant space and there, with a rapid outpouring, Halili shot Grammatikaki to he does 0-1.

- In 30 'from a deep ball that was made by the Evrotas players, Molak's defensters did not manage to control their course, it dropped low and Halili was the holder of the Euroleague and 2 Euroleague players and the referee of Chandolias showed the spot of the penalty shootout. The penalty kick was 33 on Krisafi because of Halilli's injury and easily 0-2.

-In 35 'Roncea will leave from the right hand to Krissafi who will avoid Grammatiki, but the home team player on the line will ward off depriving the Eurota team a third goal.

-In the 39th Klasis on the left side of the Evrotas defense and near the side line lost the ball on the dribble, the Molochos player did not miss the opportunity he made the tugs in the center of the defense of Evrotas and in his small teammate with a shot ahead of Spiliotopoulos lowers to 1-2 giving another dimension to the evolution of the match especially for his team.

-In 41 'Orphanos made a very strong shot but because of the air the ball passed a bit above the horizontal beam.

- Just before the end of the first half in a claim to the ball, the Molochos player was injured in the ankle, possibly leading to a vehicle for further determination of the magnitude of his injury to the neighboring Hospital. Our passes to the Molaikos player ... and the Eurota Roncea player who will be driven for the second time from the same court to the hospital within three years and his third overall.

- In 48 'from a distant foul run behind the center for Molaikos, Gionis will be surprised and will drive off as in a corner.

-In the 50th Tertas of Evrotas will face a side shot from an uninvolved player of Molak.

- In 61 'from foul execution, the ball will find the wall and will go to the home team who will make shots but Gionis will fall to his right corner and will go to a corner even though he did not have a good field of view.

- In 64 'again Gionis with a double attempt will ward off the original shot and then block the ball from the home player's feet.

-In the 68 'Evrotas will come out with many claims in the counterattack with Carcassina to take the ball a little outside the area in Roncea who in his attempt to shoot or to give any will and the injuries that we write above and although it was returned inside the stadium 2 minutes later fell down to the Evrotas area unable to continue.

-In 80 'Carcassinas in his entire defense from the defense will leave behind the center will go over 40 meters will enter the big area avoiding Grammatikakis on the line of the goal there with 2 options to give to his teammate or to continue with the only thing he was shooting in the fire but there were two of his opponents and one of them dropped his head by saving his team from a third goal.

-In 90 '+ 4' Halilli came out alone with a lot of chances to make the 3-1, but the shot he made left over the crossbar that was the last kick of the ball for the fight.

-Euros having the first half of the constantly strong wind blowing at the Malaion Municipal Stadium (once he was apoplenious) had his first offensive lead to an early goal. Without a particularly impressive football he quickly arrived to 2-0, which gave him a good lead in the lead, so to reach an easy win, but towards the end of the half-time he scored a goal that changed the data for the second half. Argyris Katsi he ran his defense with many changes in relation to the match with Atromitos Sykeas. A move was the one that should have done with the team of Evrotas should come out of the changing rooms of the Elos stadium in the match with the Pellana-Kastoriou SA I have the impression that things would be different in this game and Evrotas would have logical results as it is currently very close to the top of the championship ... Now it has been and does not change. In the secondIn the first few minutes, Molakos, having a favorable wind, pushed Evrotas, winning a lot of corners and fouled away, while the sides were like a corners and created small situations in the Evrotas area for at least twenty minutes. After that Evrotas equalized the game on all three lines and went into the counter attack but could not achieve another goal, especially in the 80 'phase with Carcassin.

Note: Evrotas leaves the Molaon Municipal Stadium after 11/1/2004 when all of Chrysikakos Nikos and top scorer of all time for Evrotas to Alexis Alekov who scored in the 19 'draw with 0-1. In this fight, it is characteristic that, apart from Nikos Chrysikakos and Stantsiou Stephan, all the other players who played in that match were the birth of Eurota Elous.

Composition: 1.Gkionis Kyriakos, 3.Orfanos Konstantinos, 4.Zacharis Dimitrios, 5.Spilotopoulos Nikolaos, 7.Roncea Madalin (2.Emmanouilidis Panagiotis at 71 'due to injuries), 8.Klashis Christos, 9.Krisapis Klodian, 10th. Halilli Elton, 11.Karkasinas Georgios (13.Barovits Stefanos in 89 '), 14.Michelakos Aris, 17.Koutsovasilis Nikolaos (12. Maragkos George at 53')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.