ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Διαφωνία για το αυτοδιοίκητο

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μπορεί στις δηλώσεις του να εμφανίστηκε σίγουρος για συμφωνία με τις διεθνείς ομοσπονδίες αλλά υπάρχουν διαφορές με πρώτο και κύριο το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου

H συνάντηση των εκπροσώπων της πολιτείας με αυτούς της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ μπορεί να έγινε σε πολύ καλό κλίμα όπως τόνισαν άπαντες αλλά από την πρώτη τους συζήτηση και τις τοποθετήσεις τους προκύπτει μια και ουσιαστική διαφορά που έχει να κάνει με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.
Την ώρα που ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εξέφραζε την αισιοδοξία του πως μέχρι τις 30 Απρίλη θα έχει υπάρξει συμφωνία σε όλα οι εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στάθηκαν στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών το οποίο δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
Είναι γεγονός ότι στην συζήτηση τέθηκαν πολλά θέματα στο τραπέζι όπως της βίας, των στημένων αγώνων, της διαιτησίας και σίγουρα ο διάλογος μόνο καλός μπορεί να είναι και να φέρει λύσεις αλλά από την πρώτη κιόλας στιγμή υπάρχει μια και βασική διαφορά η οποία μένει να δούμε πως και αν θα ξεπεραστεί μέσα από τις συζητήσεις και τις προτάσεις εκατέρωθεν.
Ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA Τιερί Ρεζενάς τόνισε μετά την συνάντηση:
«Ήταν μια καλή συζήτηση αυτή που είχαμε με τους συναδέλφους μου της UEFA, τον πρόεδρο και τους επικεφαλής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και τον υπουργό Αθλητισμού και τους συνεργάτες του. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο σε αυτήν την χώρα. Μιλήσαμε για θέματα όπως η ασφάλεια, η βία, οι χειραγωγημένοι αγώνες, η διαιτησία, αλλά από την πλευρά μας θέσαμε και τη μεγάλη σημασία που έχει η αυτονομία του αθλήματος και η μη κυβερνητική παρέμβαση αλλά και εξωθεσμικών του ποδοσφαίρου αρχές γενικότερα.
Αυτό είναι μια αρχή την οποία η FIFA και η UEFA θα υπερασπιστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της UEFA και σε ολόκληρο τον κόσμο σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της FIFA. Είδαμε το πρώτο σχέδιο νόμου με τα μέτρα κατά της βίας, κάναμε κάποια σχόλια προφορικά, ο υπουργός μας εξήγησε την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση το σχέδιο νόμου και συμφωνήσαμε ότι θα στείλουμε γραπτές επισημάνσεις εντός δέκα ημερών ή δύο εβδομάδων το αργότερο, αμέσως μόλις εξετάσουμε πιο προσεκτικά τις προτάσεις αυτές, γιατί είναι πρώιμο αυτή τη στιγμή.
Επισημάναμε ότι θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και ευελπιστώ ότι θα καταλήξουμε σε αμοιβαία συμφωνία στη βάση της πρόληψης συγκεκριμένων ζητημάτων αλλά πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση της αυτονομίας του αθλήματος από οποιεσδήποτε παρεμβάσεις προέρχονται εκτός αυτού».
Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας UEFA, σημείωσε:

"Είχαμε μια συζήτηση με τον Υπουργό, με την ομοσπονδία και όπως είπε και ο συνάδερφος μου από την FIFA στο επόμενο δεκαήμερο θα επανέλθουμε με τα ερωτήματά μας και τις θέσεις τις δικές μας πάνω στο νόμο που κατατέθηκε την Παρασκευή.
Αυτή η ομάδα εργασίας έχει μπροστά της άλλες 40 ημέρες για να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει και τι είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει πάνω σε αυτά τα θέματα που έχουν τεθεί πάντα προστατεύοντας το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου".
Υπήρχαν κάποιες "κόκκινες γραμμές";
"Όχι, όχι. Δεν είναι θέμα "κόκκινων γραμμών". Το κλίμα ήταν θετικό και από τις τέσσερις πλευρές. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση και εγώ θέλω να είμαι πάντα αισιόδοξος. Είμαι και στην χώρα μου και θέλω να είμαι ακόμα περισσότερο αισιόδοξος".

Μπορεί να περάσει από την βουλή όπως παρουσιάστηκε ή πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις;
"Δεν θέλω να μπαίνω στην λογική αυτή. Εμείς κάναμε κάποια σχόλια πάνω σε αυτό. Μπορεί να είναι και λεπτομέρειες αυτά που θα αλλάξουν και όλα θα τα δούμε στο επόμενο δεκαήμερο αλλά όπως σας είπα θέλω να είμαι αισιόδοξος τι να σας πω".

Μιλήσατε καθόλου για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ;
"Είναι σαφέστατα πιο επείγον το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απ' οτιδήποτε θα έρθει στην διαδρομή. Θεωρώ ότι μέσα σε 40 μέρες μπορεί να μπούμε και σε άλλα θέματα. Συζητήσαμε χωρίς να μπούμε στην ουσία του θέματος".

Ο κ. Κοντονής είπε ότι αυτό το νομοσχέδιο όλα έχουν συμφωνηθεί στην συνάντηση που είχε κάνει με τον κ. Πλατινί;
"Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω σας παρακαλώ πάρα πολύ. Εμείς είπαμε και ο συνάδελφος μου από την FIFA και εγώ ότι κάναμε κάποια σχόλια και από εκεί και έπειτα θα στείλουμε και γραπτά κάποιες προτάσεις για τη συνέχεια. Μπορεί οι διαφορές μας να είναι και μικρές μπορεί και μεγάλες θα το δούμε στην διαδρομή".
Τέλος το παρών στην συνάντηση έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος επεσήμανε από την πλευρά του:

«Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Υπουργού και όπως είδατε παρούσα ήταν η FIFA, η UEFA και φυσικά η Ομοσπονδία. Υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και υποχρέωσή μας ήταν να έρθουμε και να συζητήσουμε για το νόμο μέχρι να πάει στη Βουλή για ψήφιση και θα είναι υπό διαβούλευση. Θα τεθούν γραπτώς οι απόψεις της FIFA, UEFA και της Ομοσπονδίας. Είναι ένα θέμα που θέλει λίγο χρόνο.
Δεν προλάβαμε να δούμε το νομοσχέδιο, διότι εγώ ήμουν στο συνέδριο της UEFA και μετά στην Ουγγαρία για τον αγώνα της Εθνικής και μόλις σήμερα το πρωί επιστρέψαμε. Χρειάζεται, λοιπόν, λίγος χρόνος να το δούμε και να εκφράσουμε την άποψή μας πάνω στα άρθρα που έχει το νομοσχέδιο.
Υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη συνέχεια μέχρι να εξαντλήσουμε τα όρια της συζήτησης, της διαπραγμάτευσης αλλά και της συμφωνίας πάνω στα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο. Δεν είναι στιγμή να μιλήσω για διαφωνίες.
Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες θα εκφραστούν εγγράφως, όπως και σε κάποιες συναντήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια, ούτως ώστε να καταλήξουμε εκεί που πρέπει. Δεν έχει προκαθοριστεί το επόμενο ραντεβού. Θα κατατεθούν οι πρώτες απόψεις γραπτώς και στη συνέχεια θα είμαστε διαθέσιμοι για να ξανασυναντηθούμε όταν πρέπει».
Πηγή:olaPAOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.