ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ληγμένα τρόφιμα από ληγμένους πολιτικούς

Ληγμένα τρόφιμα από ληγμένους πολιτικούςΠήραν μια έκφραση από την καθημερινή αργκό και την έκαναν αγορανομική διάταξη. Μια φράση που χρόνια ολόκληρα κυκλοφορούσε ως αστείο («πήρε ληγμένα» ), την πήραν και την έβαλαν κανονικά και με το νόμο στην καθημερινή διατροφή του χειμαζόμενου λαού.


 Πηγή: Gazzetta
Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αποθέωσε «Κατσούρ» ο Λίνεν


Το όνομα του Κώστα Κατσουράνη παίζει, στον Τύπο, για την ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα και ο Εβαλντ Λίνεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον διεθνή άσο.
Μιλώντας στη Nova ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το Σάββατο, ο Γερμανός προπονητής της Ένωσης είπε τα ακόλουθα.
Για τον Κατσουράνη:
«Αν δε μπορεί ο Κατσουράνης να βοηθήσει στο χώρο του κέντρου, τότε κανένας δε μπορεί. Φυσικά μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Όλοι ξέρουν ότι είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Είναι άλλωστε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Ακόμα όμως δε γνωρίζω αν υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Θα συζητήσουμε αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά προς το παρών πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και για το πως θα βελτιώσουμε την ομάδα».
Για το γεγονός ότι το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ γίνεται στην Τούμπα
: «Δεν ανησυχώ γι' αυτό. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο γήπεδο, αφού υπάρχει πίεση απ' τους οπαδούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απασχολεί την ΑΕΚ τι κάνει ο αντίπαλος. Το θέμα είναι πως θα αναλύσουμε τον αντίπαλο και πως θα αγωνιστούμε εμείς».
Για το πώς μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία στην ΑΕΚ:
«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Έτσι θα βελτιωθούν ατομικά οι παίκτες, αλλά και συνολικά η ομάδα. Γίνεται μια προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη, οι παίκτες έχουν τη διάθεση και με τη δουλειά θα έρθει και η άνοδος της ψυχολογίας. Θα δουλέψουμε τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά».
Για την απόφαση του να στείλει κάποιους παίκτες στην ομάδα Νέων:
«Είναι αλήθεια ότι κάποιοι παίκτες θα συνεχίσουν στη β' ομάδα. Είναι λίγο δύσκολο να δουλέψουμε με 28-30 ποδοσφαιριστές. Οι πόρτες όμως παραμένουν ανοιχτές. Δε σημαίνει κάτι το γεγονός ότι κάποιοι θα συνεχίσουν στη β' ομάδα. Απ' την απόδοσή τους θα εξαρτηθεί αν επιστρέψουν. Γενικά πάντως έχω βρει καλές συνθήκες. Διαθέτουμε ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο, ενώ έχω βρει και ταλαντούχους παίκτες. Έχω δει νοοτροπία και διάθεση για δουλειά απ' όλους. Όχι μόνο απ' τους ποδοσφαιριστές, αλλά γενικά απ' όλους τους εργαζόμενους της ομάδας».

 Πηγή: Gazzetta

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μοναδικό πρόβλημα ο Βύντρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδα όλους τους ποδοσφαιριστές του πλην του τραυματία Βύντρα, να γυμνάζονται κανονικά την Πέμπτη (18/10) και είναι στο χέρι του Πορτογάλου τεχνικού το ποιοι θα παίξουν τη Κυριακή κόντρα στον Άρη.


Οπότε οι δυο τους ήρθαν να προστεθούν στους Πίντο, Μπουμσόνγκ και Βελάσκες που από την αρχή της εβδομάδας ήταν στην διάθεση του 66χρονου τεχνικού και να του λιγοστέψουν κατά πολύ τους πονοκεφάλους που είχε να αντιμετωπίσει.
Ο μόνος πράσινος που δεν προπονήθηκε ήταν ο Βύντρα ο οποίος έκανε θεραπεία ενώ όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό οι Καρνέζης και Σπυρόπουλος λόγω της συμμετοχής τους στα ματς με την Εθνική Ελλάδος έκαναν αποφόρτιση.
Το θέμα είναι αν ο Φερέιρα θα χρησιμοποιήσει τους Χριστοδουλόπουλο και Κουίνσι (ή έναν εκ των δύο) με τον Αρη, ενόψει του αγώνα με τη Λάτσιο, τον οποίο υπολογίζουν στον Παναθηναϊκό.
Πηγή: Contra

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΕ(ΤΟΤΕ)ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΟΣ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ 2.20 ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΣΤΟ 2.35 ΛΕΠΤΟ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ...

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μ.Μ.Ε ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ(αλλα εγινε επειδη ενοχλει καποιουςΙ..)ΠΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΚΟΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ...ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΩ...ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ!!!.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ ΕΛΕΙ 19/07/20012.ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΝΠΔΔ.ΔΙΟΡΑΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΕΙΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.ΑΣΤΕΡΙ.ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟ,ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Καμπάνα και από την Τσέλσι!

Καμπάνα και από την Τσέλσι!


Η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι θα λάβει πειθαρχικά μέτρα για το περιστατικό του Τζον Τέρι, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για λεπτομέρειες.
Η απόφαση του Τζον Τέρι να μην κάνει έφεση για την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών και των 220.000 λιρών λόγω του ρατσιστικού επεισοδίου που είχε με τον Άντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ, βρήκε σύμφωνους και τους ανθρώπους των «Μπλε».
Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, έκανε τη δική του έρευνα για το θέμα και σε συνδυασμό με την τιμωρία της FA, που θα κρατήσει τον παίκτη μακριά από τα παιχνίδια με Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σουόνσι, θα λάβει και επιπρόσθετα πειθαρχικά μέτρα για τον ποδοσφαιριστή, τα οποία όμως δεν θα ανακοινωθούν. Παράλληλα, τόνισαν ότι η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Τέρι είναι απαράδεκτη και πέφτει κάτω από τα στάνταρ που οι ίδιοι περίμεναν από τον αρχηγό τους. Πάντως, σε  όλη την ανακοίνωση δεν χρησιμοποιείται ούτε μία φορά η λέξη ρατσισμός.
 
Είναι άγνωστο λοιπόν το τι θα γίνει με τον ποδοσφαιριστή από πλευράς συλλόγου, με μία φήμη που έχει δει το φως της δημοσιότητας να θέλει τους ανθρώπους των «Μπλε» να του παίρνουν το περιβραχιόνιο!

 Πηγή: Gazzetta

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μαρινάκης: «Θέλω να ματώνετε τη φανέλα»


Εξι σερί νίκες ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους παίκτες του Ολυμπιακού, τονίζοντάς τους ότι αυτό που θέλει είναι να τους βλέπει –παράλληλα- να ματώνουν τη φανέλα.
Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και μίλησε στους ποδοσφαιριστές, στέλνοντας μηνύματα σε παλαιούς και νέους…
«Θέλω να ματώνετε τη φανέλα και να κάνετε νίκες. Ειδικά στα επόμενα έξι ματς που ακολουθούν. Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά με 6 νίκες κερδίζουμε ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς! Επίσης θέλω να προσφέρετε στον κόσμο και ΘΕΑΜΑ. Ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο κάθε Έλληνας, περνάει πολύ δύσκολα μέσα στη δίνη αυτής της οικονομικής κρίσης.Θέλω από εσάς να ΣΕΒΕΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ που δίνει κάποιος για να σας βλέπει. Και να φεύγει χαμογελαστός από το γήπεδο», τόνισε ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών και δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την εικόνα της ομάδας του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Στο παιχνίδι με την Τρίπολη ένιωσα άσχημα, όπως και όλοι οι οπαδοί μας. Το καταλάβατε και εσείς. Δεν θέλω να ξαναδώ τέτοια εικόνα. Δεν μπορεί να παίζετε πάντα καλά, αλλά τέτοια εμφάνιση δεν θέλω να επαναληφθεί».
Ο Μαρινάκης ξεκαθάρισε προς τους νέους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ότι θα πρέπει να τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, προκειμένου να πείσουν τον προπονητή τους για μια θέση στην ενδεκάδα: «Οι νέοι ποδοσφαιριστές που έρχονται στην ομάδα και όσοι είναι στο ρόστερ μας δεν είναι υποχρεωτικό να παίζουν στην ενδεκάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Για να παίξεις στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πρέπει να τα δίνεις όλα στην προπόνηση και να αποδεικνύεις στον προπονητή ότι πρέπει να παίζεις. Κι όταν παίζεις επίσης να τα δίνεις όλα. Δεν με ενδιαφέρει τι γράφουν οι εφημερίδες και τα σάιτ. Ούτως ή άλλως τις μισές τους σελίδες τις γεμίζουν με τον Ολυμπιακό οπότε κάτι πρέπει να βρουν να γράφουν. Αλλά καμμιά εφημερίδα δεν θα πεί στον προπονητή σας και σε εμάς ποιοι θα παίζουν ή ποιοι και πότε θα ανανεώσουν τα συμβόλαια τους».
Ξεκάθαρο, όμως, ήταν και το μήνυμά του προς τους… παλαιούς και κυρίως εκείνους που έχουν μπροστά τους θέμα ανανέωσης συμβολαίου, ζητώντας τους να τελειώνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτές τις υποθέσεις. «Και επειδή γίνεται λόγος και θόρυβος για τις ανανεώσεις, ένα θα σας πώ. Ξέρετε ότι θέλουμε να είστε εδώ, όσοι είναι να ανανεώσετε, οπότε ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ.  Δεν είναι σωστό και για τους ποδοσφαιριστές που τελειώνουν τα συμβόλαια τους αλλά και για τον σύλλογο να σέρνονται φήμες . Θέλω να τελειώνουμε με τις ανανεώσεις το συντομότερο δυνατόν». Κλείνοντας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέφερε άπαντες στην πραγματικότητα, παραδεχόμενος ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα στο πρωτάθλημα:
«Δεν μου αρέσει που κάποιοι λένε ότι είμαστε σίγουροι πρωταθλητές. Είδατε τι έγινε σε Βέροια, σε Γιάννενα, με τον Αστέρα. Δεν θα μας χαριστεί κανένας και θα δίνουμε μάχες. Γι αυτό θέλω να τα δίνετε όλα. Να δείχνετε μέσα στο γήπεδο ποιοι είστε. Και σας είπα. Τα επόμενα έξι παιχνίδια είναι κρίσιμα. Κάντε έξι νίκες»…

  ΠΗΓΗ:Onsports.gr 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ ΕΛΕΙ 11/8/2012:Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ,ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΡΩΓΜΩΔΕΣ,Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΚΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΠΛΟ??? 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εφές-Οζερχούν: «Θα νικήσουμε τον Ολυμπιακό!»

Αισιόδοξος ότι η Εφές Αναντολού θα νικήσει τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή (19/10) για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής των Τούρκων, Ενγκίν Οζερχούν.
«Ο Ολυμπιακός τελείωσε την περσινή σεζόν με μια πολύ δυνατή ομάδα. Στην Ευρωλίγκα αν θέλεις να πας ψηλά πρέπει να νικάς στην έδρα σου. Ο Ολυμπιακός θα παλέψει για τις πρώτες θέσεις. Πιστεύω ότι θα τους κερδίσουμε στην Κωνσταντινούπολη και θα πάμε μακριά στην Ευρωλίγκα», ήταν τα λόγια του Οζερχούν.
ΠΗΓΗ:Onsports.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr