Το όνομα του Κώστα Κατσουράνη παίζει, στον Τύπο, για την ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα και ο Εβαλντ Λίνεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον διεθνή άσο.
Μιλώντας στη Nova ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το Σάββατο, ο Γερμανός προπονητής της Ένωσης είπε τα ακόλουθα.
Για τον Κατσουράνη:
«Αν δε μπορεί ο Κατσουράνης να βοηθήσει στο χώρο του κέντρου, τότε κανένας δε μπορεί. Φυσικά μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Όλοι ξέρουν ότι είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Είναι άλλωστε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Ακόμα όμως δε γνωρίζω αν υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Θα συζητήσουμε αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά προς το παρών πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και για το πως θα βελτιώσουμε την ομάδα».
Για το γεγονός ότι το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ γίνεται στην Τούμπα
: «Δεν ανησυχώ γι' αυτό. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο γήπεδο, αφού υπάρχει πίεση απ' τους οπαδούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απασχολεί την ΑΕΚ τι κάνει ο αντίπαλος. Το θέμα είναι πως θα αναλύσουμε τον αντίπαλο και πως θα αγωνιστούμε εμείς».
Για το πώς μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία στην ΑΕΚ:
«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Έτσι θα βελτιωθούν ατομικά οι παίκτες, αλλά και συνολικά η ομάδα. Γίνεται μια προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη, οι παίκτες έχουν τη διάθεση και με τη δουλειά θα έρθει και η άνοδος της ψυχολογίας. Θα δουλέψουμε τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά».
Για την απόφαση του να στείλει κάποιους παίκτες στην ομάδα Νέων:
«Είναι αλήθεια ότι κάποιοι παίκτες θα συνεχίσουν στη β' ομάδα. Είναι λίγο δύσκολο να δουλέψουμε με 28-30 ποδοσφαιριστές. Οι πόρτες όμως παραμένουν ανοιχτές. Δε σημαίνει κάτι το γεγονός ότι κάποιοι θα συνεχίσουν στη β' ομάδα. Απ' την απόδοσή τους θα εξαρτηθεί αν επιστρέψουν. Γενικά πάντως έχω βρει καλές συνθήκες. Διαθέτουμε ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο, ενώ έχω βρει και ταλαντούχους παίκτες. Έχω δει νοοτροπία και διάθεση για δουλειά απ' όλους. Όχι μόνο απ' τους ποδοσφαιριστές, αλλά γενικά απ' όλους τους εργαζόμενους της ομάδας».