Η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι θα λάβει πειθαρχικά μέτρα για το περιστατικό του Τζον Τέρι, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για λεπτομέρειες.
Η απόφαση του Τζον Τέρι να μην κάνει έφεση για την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών και των 220.000 λιρών λόγω του ρατσιστικού επεισοδίου που είχε με τον Άντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ, βρήκε σύμφωνους και τους ανθρώπους των «Μπλε».
Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, έκανε τη δική του έρευνα για το θέμα και σε συνδυασμό με την τιμωρία της FA, που θα κρατήσει τον παίκτη μακριά από τα παιχνίδια με Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σουόνσι, θα λάβει και επιπρόσθετα πειθαρχικά μέτρα για τον ποδοσφαιριστή, τα οποία όμως δεν θα ανακοινωθούν. Παράλληλα, τόνισαν ότι η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Τέρι είναι απαράδεκτη και πέφτει κάτω από τα στάνταρ που οι ίδιοι περίμεναν από τον αρχηγό τους. Πάντως, σε  όλη την ανακοίνωση δεν χρησιμοποιείται ούτε μία φορά η λέξη ρατσισμός.
 
Είναι άγνωστο λοιπόν το τι θα γίνει με τον ποδοσφαιριστή από πλευράς συλλόγου, με μία φήμη που έχει δει το φως της δημοσιότητας να θέλει τους ανθρώπους των «Μπλε» να του παίρνουν το περιβραχιόνιο!