ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Γήπεδο Έλους "Βασίλειος Μιχελάκος".13η αγωνιστική Πρωτάθλημα Α` Κατηγορίας Λακωνίας. Ευρώτας Έλους Άμιλλα Αγίου Ιωάννη Σπάρτης 1-4 ημίχρονο 1-2

-Στο 8' ο Roncea σε πάσα που έγινε μέσα στην περιοχή ήρθε με ταχύτητα από τα δεξιά συγκλίνοντας προς το σημείο του πέναλτι πρόλαβε τον τερ/κα και με το κεφάλι πέρασε την μπάλα από δίπλα του χωρίς να καταλήξει στα δίχτυα αλλά ούτε ο παίχτης του Ευρώτα να έχει την δυνατότητα να κάνει κάτι περισσότερο,στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα.



-Στο 17' η Άμμιλα Α.Ι είχε ένα καλό σουτ από τα πλάγια δεξιά που έφυγε ψηλά άουτ.

-Στο 19' σε επίθεση του Καρκασίνα από τα δεξιά θα αποφύγει έναν αντίπαλο και θα σουτάρει στην κλειστή γωνία του τερ/κα που θα διώξει προς δεξιά του εκεί που βρισκόταν ο Κλάψης,αυτός θα σουτάρει προς την εστία όμως ο αμυντικός που βρισκόταν κοντά στο αριστερό δοκάρι έχει καλή αντίληψη της πορείας  της μπάλας δεν θα παρέμβει και θα την αφήσει να περάσει άουτ.

-Στο 23' ο Roncea θα πατήσει μέσα στην μεγάλη περιοχή βάζοντας πλάτη τον αμυντικό,το σουτ που θα κάνει όμως πηγαίνει πάνω στον τερ/κα της Άμμιλας που θα διώξει προς τα εμπρός και οι συμπαίχτες του ολοκληρώνουν την προσπάθειά του απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

-Στο 27' ο Ευρώτας έχει κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή.Πάνω στην μπάλα βρίσκονται οι,Κλάψης και Σπηλιωτόπουλος, ο πρώτος δίνει πάσα στο δεύτερο και αυτός με την σειρά του με κοντινή πάσα βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Καρκασίνα και αυτός στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον αντίπαλό του θα ανατραπεί και ο διαιτητής Χανδόλιας δίνει το καθαρό πέναλτι.Ο Κρισάφη θα αναλάβει την εκτέλεσή του και παρά την προσπάθειά του τερ/κα της Άμμιλας που ήταν πολύ καλή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.

-Στο 40' ο Εμμανουηλίδης θα κάνει ενέργεια να ελέγξει την μπάλα κοντά στην γραμμή του άουτ όμως χωρίς επιτυχία αφού ο αντίπαλός του  θα γίνει κάτοχος της,δύο παίχτες του Ευρώτα θα τον εγκλωβίσουν θα πέσει κάτω και θα κρατήσει την μπάλα με τα πόδια του που αυτό συνιστά παράβαση που δεν θα δοθεί από το διαιτητή,στην συνέχεια θα σηκωθεί και θα ανατραπεί κατά πάσα πιθανότητα από τον Μιχελάκο και ο διαιτητής Χανδόλιας θα δώσει πολύ σωστά πέναλτι.Από την εκτέλεσή του θα έρθει η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους.

-Στο 42' σε αντεπίθεση από τα αριστερά για την Άμμιλα θα βγει συρτή σέντρα στο σημείο του πέναλτι και με κοντινό πλασέ εύκολα μέσα σε τρία λεπτά γίνεται η ολική ανατροπή στο σκορ από 1-0 σε 1-2 για τους φιλοξενούμενους,ο,τι το καλύτερο γι'αυτούς ώστε να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ και ο Ευρώτας να δέχεται γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

-Στο 59' ο στόπερ πλέον Μιχελάκος Άγης δεν θα καταφέρει να ανακόψει τον επιθετικό της Άμιλλας αρκετά μέτρα εκτός της μεγάλης περιοχής και από αριστερά της επίθεσης τους και με ανοιχτή την άμυνα του Ευρώτα θα βρει αμαρκάριστο συμπαίχτη του που με την σειρά του αυτός θα πλασάρει τον Κρούπα κάνοντας το 1-3 μέσα σε πανηγυρισμούς και αποκτώντας διαφορά δύο τερμάτων.

-Στο 85' σε ένα φάουλ που θα γίνει ο Μιχελάκος Άγης θα χτυπήσει εκτός φάσης αντίπαλό του και θα δεχτεί την κόκκινη κάρτα απο τον Χανδόλια δικαιολογημένα,ενώ θα δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των παιχτών αλλά και στην κερκίδα μεταξύ των λιγοστών φιλάθλων με ένα αναίτιο επεισόδιο.

-Στο 89' ο Τζανετάκος θα ανατρέψει παίχτη της Άμμιλας εντός περιοχής και από την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών θα γίνει το τελικό 1-4 με διαστάσεις θριάμβου για τους φιλοξενούμενους.

-Ο Ευρώτας ξεκίνησε αρκετά καλά στα πρώτα λεπτά με ορθολογική διάταξη μέσα στο γήπεδο,όμως μετά τον τραυματισμό του Ορφανού σε σύγκρουσή του με αντίπαλο στο κεφάλι έγινε αλλαγή καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει,από το σημείο αυτό και ύστερα τα πράγματα άλλαξαν αφού έγιναν αναγκαστικά εσωτερικές αλλαγές.Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ευρώτας ήταν σαν να μην βγήκε ποτέ από την πόρτα των αποδυτηρίων του.Δεν είχε ούτε κέντρο πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε ο Μαραγκός που από την άμυνα έγινε κεντρικός μέσος,ο Μιχελάκος Άγης έγινε στο δεύτερο ημίχρονο από επιθετικός αμυντικός και ξανά επιθετικός,ο Roncea έπαιξε πάλι το ρόλο του στόπερ συν και αυτόν του λίμπερο.Τώρα αν όλα αυτά τα συνδυάσουμε ποιος έπαιζε σε ποια θέση και για πόσο χρονικό διάστημα...κανείς δεν θα βρεί ούτε την θέση ούτε τον χρόνο,οι μόνοι σίγουροι που έπαιζαν στην θέση τους ,ήταν ο τερ/κας ,ο Τζανετάκος και ο Μιχελάκος Άρης.Μετά τον αγώνα με την Πελλάνα δεν ξέρουμε αν κάποιος προπονητής άλλαζε κάτι στον Ευρώτα,πάντως η εικόνα του ασφαλώς και θα ήταν καλύτερη από την σημερινή και όχι μόνο αφού σήμερα θύμισε τον Ευρώτα των προηγούμενων ετών με την διαφορά πως δεν έλεγαν ότι έχουμε καλό υλικό και πάμε να χτυπήσουμε ακόμη και το πρωτάθλημα.Το πρώτο και σημαντικότερο λάθος που έγινε από τους φιλικούς αγώνες που κλείστηκαν στην διάρκεια της προετοιμασίας και ήταν αυτοί που έκρυψαν τις αδυναμίες του.Η ομάδα της Άμμιλας έπαιξε πολύ έξυπνα,έτρεξε πολύ μέσα στο γήπεδο και όταν βρήκε τις ευκαιρίες,άσχετα αν προήλθαν από λάθη των αντιπάλων της,πήρε την νίκη μαζί με μια μεγάλη ανάσα για την συνέχεια ώστε να παραμείνει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Σύνθεση: 1.Κρούπα Δημήτριος,2.Ορφανός Κωνσταντίνος (13.Μιχελάκος Άγης στο 34'),3.Τζανετάκος Σπύρος,4.Μαραγκός Γεώργιος,5. Σπηλιωτόπουλος Νικόλαος,6.Μιχελάκος Άρης Θεοδ.,7. Roncea Madalin,8.Κλάψης Χρήστος,9.Κρισάφη Κλοντιαν,10.Καρκασίνας Γεώργιος,11.Εμμανουηλίδης Παναγιώτης (12. Μπάροβιτς Στέφανος στο 58') 
Stadium Elous "Vasileios Michelakos"  .13th racing A-Class Championship of Laconia. Eurotas Elous vs Amilla Agiou Ioannis Spartis 1-4 Half time 1-2
-In 8 'Roncea in all that happened in the area came by speed from the right converging to the point of the penalty he got the ter / ma and with his head crossed the ball next to him without ending in the nets but neither his player Evrotas has the ability to do more at the first chance of the race.

-In the 17th minute Ammila AI had a good shot from the right to the right that left high.

-In 19 'on Carcassin's attack from the right he will avoid an opponent and shoot in the closed corner of the goal-kick that will drive to his right where Clausis was located, he will shoot to the home but the defender who was close to a left stick will have a good understanding of the course of the ball will not interfere and will let it pass out.

- In the 23rd minute, Roncea will step into the big area by putting his back on the defensive, but the shot that he is going to take goes to the Amylas terrier who will drive forward and his teammates complete his effort by removing the danger.

-In the 27 'Evrotas has foul out of the area. On the ball are the ones, Klasis and Spiliotopoulos, the first gives to the second and he in turn with close all he finds in the area Carcassina and he in his attempt to overcome his opponent will be overturned and referee Ludovic gives the clean penalty. Krisaffi will take over his execution and despite the attempt of Amylas ter / mah who was very good, the ball reached the net to make 1-0.

- In the 40 'Emmanouilidis will act to control the ball near the goal line but without success since his opponent will be the owner of the ball, two Evrotas players will snap him down and keep the ball with his feet which constitutes an offense that will not be given by the referee, then he will get up and will be overturned by Mihelakos and referee of Chandolias will give a very good penalty. From his execution will come the equalizer for the guests.

-A 42-minute counter-attack on the left for Ammilla will come out of the way to the penalty spot and with a close place easily within three minutes becomes a total overture in the score of 1-0 to 1-2 for the guests, the best for them to go to the changing rooms with their score and Evrotas to score at the end of the first half.

-In the 59 th minute, Mikhelakos Agis will not be able to stop Agillas aggressor several meters outside the big area and to the left of his attack and with open defense Evrotas will find his sinister partner who in turn will make Kroupas making 1-3 in festivals and getting two goals difference.

-In 85 'in a foul that will become Michelakos Agis will strike off-stage his opponent and will accept the red card from Chandoli justifiably, while will create tension between the players and in the pitch among the few fans with a decadent episode.

-In 89 'Tzanetakos will overturn Ammillas player in the area and from the execution of the penalty finals will become the final 1-4 with the triumph of the guests.

Evrotas started quite well in the first few minutes with a rational layout in the court, but after Orphan's injury in a clash with a rival in the head, he changed as he could not continue, from that point onwards things changed after they became necessarily internal In the second half Evrotas was like never coming out of the door of his dressing rooms. It did not have a center for the great efforts made by Marangos, which made the defense a central one, Mikhelakos Agis was in the second half both aggressive and aggressive, Roncea once again played the role of the opper plus that of the Libero. Now, if we all combine that who played in which position and for how long ... no one would find the position nor the time , the only confidants who played in their place were Terry, Tzanetakos and Mihelakos Aris. After the fight with Pellana we do not know if a coach changed something in Evrotas, but his image would certainly be better than the today, and not only since today reminded the Evrotas of the past It was the first and most important mistake made by the friendly matches that were closed during the preparation and they were the ones who hid their weaknesses. Ammillas played very smartly, ran very far into the court and when he found the opportunities, regardless of whether they came from the mistakes of his opponents, he took the victory along with a great breath for the continuation to stay above the relegation zone.

Composition: 1.Krupa Dimitrios, 2.Orfanos Konstantinos (13.Mihelakos Agis at 34 '), 3.Tzanetakos Spyros, 4.Maragos Georgios, 5th. SpilotNicholas, 6. Mihelakos Aris Theod., 7. Roncea Madalin, 8.Klasis Christos, 9.Krisaphni Klonian, 10.Karkasinas Georgios, 11.Emmanouilidis Panagiotis (12.Barovic Stephanos at 58 ')-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.