ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Γήπεδο Γλυκόβρυσης.12η αγωνιστική πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Λακωνίας Λεωνίδας Γλυκόβρυσης - Ευρώτας Έλους 3-3 ημίχρονο 1-1

Στο 6' ο Κορτέσης πήγε να πιάσει μια πολύ εύκολη γι΄ αυτόν ψηλή σέντρα όμως παρότι ήταν μόνος του έχασε την μπάλα από τα χέρια,αυτή πήγε προς τα πλάγια αριστερά της επίθεσης του Λεωνίδα Γλυκόβρυσης και εντος της περιοχής βγήκε σέντρα από παίχτη του,πέρασε η μπάλα από πολλά πόδια και με προβολή έγινε το 1-0.

Σε αυτή την φάση φέρει ευθύνη ο τερ/κας του Ευρώτα γιατί ήταν μια δική του καθαρά υπόθεση να καθαρίσει την φάση.

-Στο 23' ο Χαλίλι βρέθηκε στην περιοχή με ατομική προσπάθειά του και μόνος του με τον Σκεύη τον πλάσαρε,όμως αυτός απέκρουσε προς τα αριστερά και εκεί ο επερχόμενος Καρκασίνας πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

-Στο 30' από εκτέλεση κόρνερ με μικρή πάσα που έγινε ο παίχτης του Λεωνίδα έβγαλε την χαμηλή σε ύψος σέντρα και η μπάλα πέρασε από πολλούς αμυντικούς και επιθετικούς έφτασε σε παίχτη του Λεωνίδα που σούταρε όμως ο Τζανετάκος δίπλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι έδιωξε την μπάλα σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση αφού η μπάλα βρισκόταν πάνω στην γραμμή και το Λεωνίδα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1.

-Στο 35' ο Καρκασίνας λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή θα κάνει το σουτ όμως θα δει την μπάλα να προσκρούει στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και να φεύγει άουτ. -Στο 39' ο Κρισάφη έδωσε πάσα στον Χαλίλι εντός περιοχής αυτός στην προσπάθεια να αποφύγει δύο αντιπάλους ο ένας από αυτούς τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Δημακάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι.Το πέναλτι εκτέλεσε ο παθών σωστά μεν αλλά η μπάλα βρήκε την ρίζα του δεξιού δοκαριού του Σκεύη που έπεσε στην σωστή γωνία και στάθηκε τυχερός όπως και η ομάδα του σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικά σημείο του αγώνα.

-Στο 48' ο Κρισάφη κέρδισε φάουλ σε σημείο που είναι σαν να εκτελείς πέναλτι με οποιοδήποτε πόδι.Πάνω από την μπάλα υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι,ο τελικός εκτελεστής ήταν τελικά ο Κλάψης που με γλυκό εσωτερικό δεξί σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Σκεύη που δεν μπορούσε να κάνει κάτι γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το 2-1 από στημένη μπάλα.

-Στο 55' παίχτης του Λεωνίδα θα σουτάρει εκτός περιοχής ο Κουρτέσης μάλλον δεν είχε καλό οπτικό πεδίο ή αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κάτω από το σώμα του και να γίνει έτσι με αυτόν τον απρόβλεπτο τρόπο το 2-2 για τον Λεωνίδα με τον τερ/κα του Ευρώτα να έχει σημαντική ευθύνη για κακή τοποθέτηση στην εστία του.

-Στο 59' ο Καρκασίνας θα κάνει δεχόμενος πάσα από τα αριστερά ατομική προσπάθεια περνώντας δύο αντιπάλους θα μπει στην μεγάλη περιοχή και εκεί πάνω στην ντρίμπλα θα ανατραπεί από τρίτο παίχτη και ο διαιτητής Δημακάκος έδειξε για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι που παρά τις διαμαρτυρίες των παιχτών του Λεωνίδα δεν χωρούσε καμία αμφισβήτηση .Ο Κρισάφη θα το εκτελέσει με μεγάλη άνεση κάνοντας  το 2-3.

-Στο 75' ο διαιτητής Δημακάκος δεν θα αποβάλει από τον αγώνα παίχτη του Λεωνίδα όταν αυτός είχε ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του ιδίου,αυτό ήταν και το μοναδικό λάθος του διαιτητή στον αγώνα,κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα από την  πλευρά των γηπεδούχων αφού λίγο μετά έγινε αλλαγή.

-Στο 82' από σέντρα που έγινε από τα πλάγια και δεξιά της επίθεσης του Λεωνίδα με πλασέ μέσα από την περιοχή,η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κορτέση και κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 3-3 με τους γηπεδούχους να παίρνουν έναν πολύτιμο γι'αυτούς βαθμό.

-Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν γκολ από το πουθενά,μέσα στο γήπεδο έδειχναν να είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από ότι οι παίχτες του Ευρώτα και να βρίσκονται σε περισσότερους χώρους που οι παίχτες του Ευρώτα δεν μπορούσαν να καλύψουν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.Γενικά ήταν καλύτεροι στο χώρο του κέντρου και από τα πλάγια προσπαθούσαν να επιτεθούν και έφτασαν  μια φορά κοντά στο γκολ στην φάση που ο Τζανετάκος έδιωξε πάνω στην γραμμή.Αίσθηση προκάλεσε που αρχικά ο μεσοεπιθετικός Roncea έγινε στόπερ και ολοκλήρωσε σε αυτήν την θέση τον αγώνα!!!  Λογικά δεν υπήρχαν άλλες επιλογές...όμως όταν έγινε το 2-3 δεν θα έπρεπε να γυρίσει και ο Κλάψης? Ο Λεωνίδας Γλυκόβρυσης έπαιξε από την αρχή με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε τον αγώνα,ο προπονητής του Σταμογιάννος και παρότι είχε και αυτός λίγες φάσεις θα μπορούσε να πάρει την νίκη απέναντι στον πολύ κακό σήμερα Ευρώτα Έλους.Όταν δύο ομάδες σκοράρουν με οποιοδήποτε τρόπο μέσα στο γήπεδο τρεις φορές η μία από αυτές  πρέπει να φεύγει νικήτρια.Το σημερινό αγώνα η χαμένη ομάδα ήταν αυτή που θεωρητικά διαθέτει

και έτσι είναι,το καλύτερο υλικό και αυτός είναι ο Ευρώτας,μετά την δεύτερη φορά παύει να είναι σύμπτωση...

Σύνθεση:1.Κορτέσης Αλέξιος,2.Εμανουηλίδης Παναγιώτης (12.Μπάροβιτς Στέφανος στο 57'),3.Τζανετάκος Σπύρος,4.Ορφανός Κωνσταντίνος (13.Μιχελάκος Άγης Αντ. στο 87')5.Σπηλιωτόπουλος Νικόλαος,6.Μιχελάκος Άρης Θεοδ.,7.Roncea Madalin,8.Κλάψης Χρήστος,9.Κρισάφη Κλοντιάν,10.Χαλίλι Έλτον,11.Καρκασίνας Γεώργιος.
Glykovrisi Stadium.12th A-category championship of Lakonia Leonidas Glykovrisis - Evrotasis 3-3 Half-Time 1-1
At 6 o'clock Cortezis went on to catch a very easy high hero but though he was alone he missed the ball from his hands, she went to the left side of Leonidas Glykovrissis attack and within the area came out of his player, passed the ball from many legs and with a projection became 1-0. In this phase the Evrotas terrier is responsible because it was his own clean matter to clear the stage.

"In the 23rd, Halili was in the field with his own attempt and with Skei himself, but he shoved to the left and there the upcoming Carcassin took the rebound and in a vacant fire he made 1-1 for his team.

- In the 30 'corner, Leonidas played the low-crossed corner and the ball crossed from many defensive and aggressive players to a Leonidas player, but Tzanetakos sat next to the left vertical bar and pushed the ball to save his team from a certain violation since the ball was on the line and Leonidas missed a good chance to make the 2-1.

-In 35 'Carcassinas just outside the area will make the shot but he will see the ball strike at the top of the horizontal beam and go out. -In 39 'Krissafi gave Halilli in this area in an attempt to avoid two opponents, one of whom overturned him and the referee Dimakakos pointed the penalty spot.The penalty was executed correctly but the ball found the root of the right Spike's spar fell to the right corner and was lucky as his team at such a crucial time in the race.

- In 48 ', Krissafi fouled to the point where it was like a penalty shootout with any foot. There were many candidates over the ball, the final performer was Klasis, who with a sweet internal right shot sent her to the left corner of the Ukei he could do something writing this way 2-1 from a set ball.

-In 55 'player Leonidas will shoot out of area Kourtesis probably did not have a good field of view or was surprised with the ball to pass under his body and thus become in this unpredictable way 2-2 for Leonidas with him ter / m of Evrotas has a significant responsibility for poor placement in his home.

-In 59th, Carcassinas will face all of the left-handed individual attempt by passing two opponents going into the big area and there on the dribbling will be overthrown by a third player and the referee Dimakakos showed for the second time the spot of the penalty that despite their protests players of Leonidas did not have any doubts. Krisafi will perform it with great ease by making 2-3.

- In the 75th minute, Dimakakos will not eliminate Leonidas' match when he was in a wrong way against him, this was the only mistake of the referee in the match, no one would tell him anything from the side of the hosts shortly afterwards changed.

-In 82 'from the corners of the Leonidas attack on the side and right of the area, the ball found Cortesi's left vertical bar and reached the net and became 3-3 with the hosts taking a precious to that extent.

- The match started with the hosts achieving goals from nowhere, on the pitch they seemed to be in a better game condition than the Eurotas players and to be in more places that Evrotas players could not cover during the longest period of the match . They were generally better in the center of the center and from the side they tried to attack and reached one goal close to the goal in the phase that Tzanetakos pushed over the line. Sensation arose that initially the midfielder Roncea became obstruction and full he plunged into this place the fight !!! Logically there were no other choices ... but when it was 2-3, it was not supposed to come back to Crack; Leonidas Glykovrisis played from the start in the same way that started the match, the coach of Stamoyannos and although he had a few phases he could win the very bad Evrotas Elos today. When two teams score in any way within three times one of them must leave the winner. The current match was the lost team

and so it is, the best material and this is Evrotas, after the second time ceases to be a coincidence ...

Composition: 1.Kortessis Alexios, 2.Emanouilidis Panagiotis (12.Barovits Stefanos at 57 '), 3.Tzanetakos Spyros, 4.Organos Konstantinos (13.Mihelakos Agis Ant in 87') 5.Spilotopoulos Nikolaos, 6.Michaelos Aris Theodos, 7.Roncea Madalin, 8.Klasis Christos, 9.Krisafi Klonian, 10.Halili Elton, 11.Karkasina Georgios.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.