ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Γήπεδο Έλους ''Βασίλειος Μιχελάκος'' 8η αγωνιστική.Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Λακωνίας Ευρώτας Έλους-Μολαϊκός 3-0 ημιχρ,0-0

-Στο 16ο λεπτό σουτ παίχτη του Μολαϊκού έξω από την μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον Μπασουράκο να πέσει στην δεξιά του γωνιά και να διώξει ασθενώς την μπάλα και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι συμπαίχτες του.

-Στο 20ο λεπτό ο Χριστάκος είδε εκτός τέρματος τον Γραμματικάκη και από μακριά προσπάθησε να σκοράρει όμως τελικά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



-Στο 22ο λεπτό ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή του γνωστού μας και πολύ καλού παίχτη Σεμερτζίδη από τη αγωνιστική παρουσία με τα χρώματα της Α.Ε Σπάρτης έφυγε αρκετά άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι 
-Αυτές ήταν και οι κυριότερες φάσεις για το πρώτο ημίχρονο με το Μολαϊκό να έχει πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στο γήπεδο χωρίς όμως αποτέλεσμα χάρις τις πολλές παγίδες που είχε στήσει σε όλες τις γραμμές ο Γιώργος Ξανθάκος.Όπως ήταν λογικό υπήρχαν πολλά προβλήματα στο να υπάρχει και η ανάλογη ανάπτυξη του παιχνιδιού,αφού οι παίχτες του Ευρώτα δεν είχαν κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε σημαντικό βαθμό έως καθόλου την εστία του Μολαϊκού.
-Στο 50ο λεπτό παίχτης του Μολαϊκού μέσα στη μεγάλη περιοχή γκρέμισε στην κυριολεξία τον Χριστάκο σε μια διεκδίκηση της μπάλας και ο διαιτητής του Αγώνα Σελίμος αρνήθηκε να δείξει το σημείο του πέναλτι σε μια φάση που έγινε ακριβώς μπροστά του,αυτή ήταν η απόφαση του και εκεί τελείωσε...
-Στο 51ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Αλίμπαλη έδωσε έτοιμο γκολ στον Χριστάκο που βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή κατάφερε να αστοχήσει πράγμα που ούτε ο ίδιος πίστευε αφού έμεινε αρκετά κάτω στο χορτάρι και ο Ευρώτας έχασε κλασική ευκαιρία για να κάνει το 1-0.
-Στο 59ο λεπτό ο Roncea σε ωραία πάσα στον κενό χώρο που έγινε και εκμεταλλευόμενος την μεγάλη του ταχύτητα άφησέ πίσω του όλους τους αμυντικούς του Μολαϊκού,μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και ξεπέρασε τον Γραμματικάκη ο όποιος μη έχοντας δεύτερη επιλογή τον ανέτρεψε και ο Σελίμος αυτή την φορά δεν είχε κανένα λόγο να μη δώσει το πέναλτι,πλην όμως αν και διαιτητής Super League,δεν έδειξε κόκκινη κάρτα αφού ο παίχτης του Ευρώτα ήταν σε εμφανή θέση για γκολ και αν υπήρχε και παρατηρητης διαιτησίας γι΄αυτη του και μόνο την απόφαση του να δείξει κίτρινη κάρτα,θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης για κάποιες αγωνιστικές.Ξέρουμε όμως ότι κανείς παρατηρητής δεν το κάνει. 
-Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κλάψης Χρ. και αποφασιστηκά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και έφυγε προς την κατάμεστη απο κόσμο κερκίδα που είχε πληρότητα 100% απο φιλάθλους του Ευρώτα μετά απο πολλά χρόνια και θύμιζε εποχές απο την Δ' εθνική.-Στο 65ο λεπτό ο Roncea  κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ δέχτηκε δυνατό μαρκάρισμα απο τον αμυντικό του Μολαϊκού με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και το δρόμο προς τα αποδυτήρια χώρις διαμαρτυρία.
Στο 69ο λεπτό ο Μολαϊκός πέτυχε γκολ,αλλά σωστά ακυρώθηκε αφού ο σκόρερ ήταν εμφανώς εκτεθειμένος σε θέση οφ-σαιτ.
-Στο 72ο λεπτό ο Χριστάκος κάλυψε πολύ καλά την μπάλα κοντά στην πλάγια γραμμή του άουτ,άφησε πίσω τον παίχτη που τον μάρκαρε διένυσε μερικά μέτρα και έβγαλε πολύ ωραία χαμηλή σέντρα και ο απερχόμενος Roncea βγήκε ανάμεσα στον αμυντικό και τον τερ/κα δεν χρειαζόταν να χαμηλώσει πολύ το κορμί του και με κεφαλιά λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος έστειλε την μπάλα στο βάθος των διχτύων μέσα σε έξαλλους πανυγηρισμούς απο φιλάθλους,παράγοντες και απο τον πάγκο του Ευρώτα που βρέθηκε μέσα στο γήπεδο.
-Στο 85ο λεπτό ο Roncea για άλλη μια φορά χάθηκε απο τους αμυντικούς του Μολαϊκού και ήρθε μόνος του απέναντι στον τερ/κα των φιλοξενούμενων που αυτή την φορά κατάφερε να νικήσει τον παίχτη του Ευρώτα στη μονομαχία και με τα πόδια έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.
-Στο 87ο λεπτό τίποτα δεν είχε τελειώσει για τον Ευρώτα αφού στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Roncea κατά πάσα πιθανότητα,έβγαλε στα αριστερά της επίθεσης του Ευρώτα μόνο του τον Χριστάκο και αυτός με ευθύγραμμο πλασέ έστειλε την μπάλα για 3η φορά στα δίχτυα ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για τον Ευρώτα Έλους.  
- Ο Ευρώτας στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με άλλο αέρα μέσα στο γήπεδο,πατούσε γερά και ήξερε τι ζητούσε και πως θα το πάρει.Όλοι οι παίχτες του ανέβασαν κατακόρυφα την επιδοσή τους  κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες,έκαναν δίκαια 2 κλασικές ευκαιρίες μέσα στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου που μία από αυτές ήταν το πέναλτι που προήλθε και το 1-0.Αυτό έδωσε άλλη διάσταση στον αγώνα και τεράστιο εκνευρισμό στους αντιπάλους που το έδειχναν σε κάθε κινησή τους μέσα στο γήπεδο ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα γι'αυτούς για την συνέχεια του αγώνα,ειδικά μετά την αποβολή και το δεύτερο γκολ επήλθε ολική κατάρρευση για τους φιλοξενούμενους,Ο Ευρώτας έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να πετύχει πιο νωρίς,το τελικό 3-0.
-Ο,τι και να γράψουμε για τους παίχτες του Ευρώτα για την αμυντική τους λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο και πολύ περισσότερο για την εντυπωσιακή τους παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο σε όλες τις γραμμές τα λόγια είναι περριτά...μόνο και μόνο η χαρά που πρόσφεραν απλόχερα και τα χαμόγελα στα χείλη όσων βρέθηκαν στο γήπεδο και είδαν έναν Ευρώτα που ερχόταν από τα παλιά,μακάρι τα παιδιά να συνεχίσουν έτσι και στους επόμενους αγώνες και να δίνουν χαρά σε αυτό τον κόσμο που πιστεύει σ'αυτούς μέχρι το τέλος αυτής της πορείας.
-Ήταν Κυριακή 20-3-2005...Ο Ευρώτας απο το 5ο λεπτό με γκολ του Παπανικολάου έχανε με 0-1 απο το Μολαϊκό,άμεση η απάντηση απο το Χρυσικάκο μετα απο απόκρουση σε σούτ του Μηλιάκου Ν. απο τον τερ/κα του Μολαϊκού έκανε το 1-1.Στο 22ο λέπτο ανατροπή του Χρυσικάκου,εκτέλεση απο τον ιδιο απόκρουσε ο Αποστολάκος.Στο 69ο λεπτό μετά από οργανωμένη επίθεση του Ευρώτα ο Χρυσικάκος έκανε το 2-1.Στο 80ο λεπτό ύστερα απο εκτέλεση φάουλ ο Μηλιάκος με καρφωτή κεφαλιά το 3-1.Στο 92ο λεπτό ο Παπανάκος Χρυσ. έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση όμως οι παίχτες του Μολαϊκού τον πρόλαβαν  και δεν του άφησαν κανένα περιθώριο για κάτι καλό,όμως ο παίχτης του Ευρώτα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με πλάγιο δυνατό σούτ απ' τα αριστερά έστειλε για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-1.Απο τότε ο Ευρώτας είχε να κερδίσει σε αγώνα πρωταθλήματος και εντός και εκτός,τον Μολαικό...με μια μικρή παρένθεση σε αγώνα κυπέλλου,Ε λοιπόν σήμερα αυτή η μέρα ήρθε για σπάσει αυτή την κακή παράδοση.
ύνθεση του Ευρώτα Έλους :1.Μπασουράκος Κυριάκος,2.Τζανετάκος Σπύρος,3.Boiku Florentin Lucian,4.Σκλαβενίτης Αντώνης,5.Τσαγκαρόπουλος Χαράλαμπος,6.Κολλάτος Θεόδωρος,7.Roncea madalin,8.Κλάψης Χρήστος(στο 81' 12.Εμμανουηλίδης Παναγιώτης),9.Αλίμπαλης Γιώργος Θ.(στο 69' 17.Κουτσοβασίλης Νίκος),10.Χριστάκος Γιάννης(στο 90' 13. Τζαμουρής Στέλιος),11.Μανουσόπουλος Γιώργος
=Stadium Elous' 'Vasileios Michelakοs' 8th race.
Championship Class A
Lakonias Eurotas  Elous-Molaikos 3-0 Half time 0-0

-On The 16th minute of Mola player shot from outside the penalty area forced Basourako to fall in the right corner and weakly clear the ball and then remove the teammates of.-In The 20th minute Christakos saw outside the goal Grammatikakis and remotely tried to score but finally shoot that did went over the crossbar.

-On The 22th minute a good shot from outside the area of our well-known and very good player Semertzidis the militant presence in the colors of SA Sparta left out fairly near the right post 
-These Were the main stages in the first half with Mola has full initiative moves into the stadium without result thanks to the many traps that had been set up in all lines George Xanthakos.Opos was logical there were many problems to be and proportional development of the game, since the players Eurotas had no possession in most of the first half and could threaten significantly to all the corner Mola.-On The 50th minute player of Molaikos in the opponent knocked down literally Christakοs in a claim of the ball and the Struggle Selim referee refused to show the penalty spot in a phase that was just ahead of him, that was the decision and there finished ...-On The 51th minute from a free kick in Alimpali gave ready goals in Christakοs came out in the second goal and a header in the small area managed to fail which neither he thought he was pretty down in the grass and the classic Evrotas lost opportunity to make the 1-0.-On The 59th minute the Roncea to pass with space made and taking advantage of the high speed let behind all defenders of Molaικο,he walked into the opponent and overcame Grammatikakis by anyone not having the second option overturned and Selim this the time had no reason not to give the penalty, albeit although referee Super League,has not shown a red card after the player Evrotas was in a prominent position to score, and if there was, and therefore arbitration observer and only the decision of to show a yellow card, will be left out of action for some but agonistikes.Xeroume that one observer does not. 
-The Penalty put the Klapsis Chr. and decided he sent the ball into the 1-0 and left to stand crowded by people who had 100% occupancy by fans Evrotas after many years and reminded seasons of the fourth national.-On The 65th minute the Roncea near the corner flag after receiving strong tackle by defensive Mola thus see the second yellow card, and the way to the locker room without protest. 

-On The 69th minute the Molaikos scored goals, but right after the canceled scorer was clearly exposed in a position off-St.-On The 72nd minute the Christakos covered very well the ball near the sideline of outs left behind the player who marked traveled a few meters and took very good low cross and the outgoing Roncea went between the defender and the termination / u not need to lowered much his body and head a few centimeters above the ground sent the ball to the depth of the nets in frantic panygirismous from fans and players from the bench Evrotas found inside the stadium.-On The 85th minute the Roncea once again disappeared from the defense of Mola and came only toward the terminal / kg of guests that this time managed to beat the Eurotas player to duel on foot sent the ball to the corner.-On The 87th minute nothing was over for Evrotas after the semicircle of the area the Roncea probably pulled to the left of the attack Evrotas alone Christakοs and he sent straight leaving it for the 3rd time in the nets completing the triumph for Evrotas Elos. 

- The Eurotas in the second half came with other air inside the stadium, stood firmly and knew what he wanted and how will parei.Oloi players of raised sharply the performance won all personal duels, made two fairly classic opportunities in the first quarter of the second half that one of them was the penalty that came and 1-0.Afto gave another dimension to the fight and enormous frustration to opponents who seemed in every movement inside the stadium that things were difficult for them to follow the race, especially after discharge and the second goal came total collapse for guests, the Eurotas he wanted that on the pitch and with a little attention could be achieved earlier, the final 3-0.-The It and write for players Evrotas on the defensive in the first half and much more for their impressive presence in the second half on all lines words are perrita ... just the joy generously offered and smiles to the lips of those who were on the field and saw a Evrotas coming from the old, I wish children to remain so in the next races and to give joy in this world who believes in these by the end of this path.-Was Sunday 20/03/2005 ... The Evrotas from the 5th minute goal Pap lost with 0-1 from Mola, the immediate response from Chrysikakοs after parrying a shot Miliakos N. Of the termination / u of Mola did 1-1.Sto 22th minutes overthrow Chrysikakοs, running from the same ward Apostolakos.Sto the 69th minute after organized attack Evrotas did 2-1.Sto 80th minute after a foul by performing the Miliakos with nailed header 3-1.Sto the 92nd minute the Papanakos HRIS. He left alone on the counter attack but players of Mola the anticipated and did not left any room for something good, but the player Eurotas had not said its last word and throw shot from the left appeared for the fourth time goal appeared and made the 4-1.Apo then Evrotas had to win in competitions both inside and outside, the Mola ... with a small parenthesis in the cup race Well, that day came today to break this bad paradosi.- composition Evrotas Elos: 1.Mpasourakos Kyriakos Spyros 2.Tzanetakos, 3.Boiku Florentin Lucian, 4.Sklavenitis Anthony, 5.Tsagkaropoulos Harry, 6.Kollatos Theodore, 7.Roncea madalin, 8.Klapsis Christos (in 81 12 .Emmanouilidis Panagiotis) 9.Alimpalis George Th. (69' Nikos 17.Koutsovasilis) 10.Christakos John (90' 13. Tzamouris Stelios) 11.Manousopoulos George 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.