ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Σαχτάρ - Μπάγερν 0-0,Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 1-1 (videos)

Σαχτάρ - Μπάγερν 0-0 Η Σαχτάρ πήγε το ματς με την Μπάγερν εκεί που ήθελε, στην δύναμη και τα νεύρα, έτσι θέαμα δεν υπήρχε στο Λβιβ, ούτε μία ευκαιρία και το 0-0 ήρθε λογικά. Όλα ανοιχτά στην ρεβάνς του Μονάχου χωρίς Τσάμπι Αλόνσο που αποβλήθηκε

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 1-1

 Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 1-1Με τον Έντινσον Καβάνι να θυμίζει και πάλι "matador", η Παρί Σεν-Ζερμέν απάντησε στο γκολ του Ιβάνοβιτς από συνεργασία 3 αμυντικών. Το 1-1 στο Παρίσι δίνει μικρό πλεονέκτημα στην Τσέλσι (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 Paris Saint Germain vs Chelsea 1-1 Eastern European Summer Time

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 1-1,pari sen-zermen - tselsi 1-1Με τον Έντινσον Καβάνι να θυμίζει και πάλι "matador", η Παρί Σεν-Ζερμέν απάντησε στο γκολ του Ιβάνοβιτς από συνεργασία 3 αμυντικών. Το 1-1 στο Παρίσι δίνει μικρό πλεονέκτημα στην Τσέλσι (videos)

Πηγή: Sport 24

ALive Streaming.21:45 Shakhtar Donetsk vs Bayern Munchen 0-0 European Summer Time Eastern

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Σαχτάρ πήγε το ματς με την Μπάγερν εκεί που ήθελε, στην δύναμη και τα νεύρα, έτσι θέαμα δεν υπήρχε στο Λβιβ, ούτε μία ευκαιρία και το 0-0 ήρθε λογικά. Όλα ανοιχτά στην ρεβάνς του Μονάχου χωρίς Τσάμπι Αλόνσο που αποβλήθηκε

Πηγή: Sport 24

Φαλκάο, η απογοήτευση της χρονιάς

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Δεν υπάρχει σωτηρία για τον Ρανταμέλ Φαλκάο, καθώς στο ματς με την Πρέστον δεν έκανε ούτε σουτ και μοιάζει παράλογο η ManUtd να δώσει 60.000.000 ευρώ για τον αποκτήσει το καλοκαίρι


Το ματς με την Πρέστον για το FA Cup ήταν ίσως η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ξεκίνησε στην 11άδα με παρτενέρ τον Γουέιν Ρούνεϊ, με τον Λουί φαν Χάαλ μετά από πολύ καιρό να βάζει στην επίθεση τον Άγγλο και όχι στο κέντρο.
Ο Φαλκάο ήταν ο χειρότερος παίκτης του αγώνα. Έπαιξε 60 λεπτά και όχι απλά δεν σκόραρε, όχι απλά δεν απείλησε, αλλά δεν έκανε ούτε ένα σουτ, ούτε μία τελική προσπάθεια.
Για μία ώρα στο γήπεδο έμοιαζε χαμένος, όταν αντικαταστάθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχανε με 0-1 και τελικά έκανε ανατροπή, νίκησε με 3-1 στο Πρέστον και προκρίθηκε στα προημιτελικά που θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.
Επόμενο ματς των "κόκκινων διαβόλων" είναι με την Σουόνσι στην Ουαλία το Σάββατο για την Premier League και είναι πολύ πιθανό ο Φαλκάο να επιστρέψει στον πάγκο, με τον Ρούνεϊ να μένει στην επίθεση και να παίζει με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος ξεκουράστηκε στο ματς την Πρέστον.

  60.000.000 για αυτόν τον Φαλκάο;
Ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία κάποτε ήταν ο καλύτερος επιθετικός στον πλανήτη. Τον γνωρίσαμε με λίγα κιλά παραπάνω όταν έπαιζε στην Αργεντινή με την Ρίβερ Πλέιτ και μεγαλούργησε εν συνεχεία σε Πόρτο και Ατλέτικο, όπως και στην Μονακό μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του.
Έχασε τελικά το Μουντιάλ 2014 διότι κρίθηκε ανέτοιμος, όμως δεν έχει καταφέρει να βρει τον εαυτό του, ίσως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν η κατάλληλη λύση για αυτήν την περίοδο.
Αποκτήθηκε δανεικός με προοπτική αγοράς έναντι 60.000.000 ευρώ, αλλά αν μέχρι τον Μάιο δεν υπάρχει τρομακτική βελτίωση στην εικόνα του θα είναι παράλογο ο αγγλικός σύλλογος να δώσει αυτό το ποσό.
Ειδικά αν μείνει ο Λουί φαν Χάαλ στην τεχνική ηγεσία, με τον οποίο δεν έχει και την ιδανική σχέση, με τον μάνατζέρ του να δηλώνει πως με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ο πελάτης θα έπαιζε καλύτερα. 
Δεν είναι για όλους η ManUtd
Κάποτε, όσοι παρακολουθούσαν πρωτάθλημα Αργεντινής, έβλεπαν τον Ντιέγκο Φορλάν με τα μακριά του ξανθά μαλλιά να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις με την φανέλα της Ιντεπεντιέντε.
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον έφερε στο Μάντσεστερ και απέτυχε, ήταν απαράδεκτος ο Ουρουγουανός. Πιστεύει κάποιος πως ο Σερ Άλεξ θα έφερνε από την Λατινική Αμερική παίκτη που δεν άξιζε να έρθει Ευρώπη; Δύσκολο.
Έτσι είναι. Η Αγγλία και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν του ταίριαζε. Έπαιξε εν συνεχεία σε Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη. Σε 240 εμφανίσεις με αυτούς τους δύο συλλόγους πέτυχε 138 γκολ, χωρίς να είναι κλασικός στράικερ, ενώ στο Μουντιάλ 2010 βραβεύτηκε ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά!
Για τον Φαλκάο ήδη ξέρουμε ποιος είναι. Από ό,τι φαίνεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν του ταιριάζει και ίσως είναι καλύτερο για όλους να μην δώσουν οι Άγγλοι τα 60.000.000 ευρώ στην Μονακό, έτσι ώστε από το καλοκαίρι να κάνει μία νέα αρχή, είτε στο πριγκιπάτο, είτε κάπου άλλου, εκτός του Μάντσεστερ.

 
Πηγή: Sport 24

Χαμός στο twitter για τον Παυλόπουλο!


Χαμός  στο twitter για τον Παυλόπουλο!«Φωτιά» πήρε το twitter με αφορμή την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας! Διαβάστε τις πιο πετυχημένες αναρτήσεις.

Με αρκετή δόση χιούμορ «τιτίβισαν» για άλλη μια φορά χιλιάδες χρήστες του twitter μη χάνοντας την ευκαιρία να σχολιάσουν την πρόταση της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δείχνοντας την όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη τους για την επιλογή.

Στη μνήμη των περισσότερων χρηστών επανήλθε ο επεισοδιακός καυγάς Κανέλλη–Κασιδιάρη στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη, με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο να παραμένει άπρακτος.

Σε άλλους η υποψηφιότητα αυτή θύμισε τα τραγικά γεγονότα του 2008 που ακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν ο κ. Παυλόπουλος ήταν Υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε τα πιο επιτυχημένα από αυτά:

«Δραχμή συρτάκι και πρόεδρο τον Πάκη»

«Έβαλαν Πακη για ΠτΔ γιατί όταν η Κωνσταντοπούλου ξεκινήσει τα χαστούκια αυτός έχει την εμπειρία να το διαχειριστεί.»

«Φήμες λένε πως ο περιπτεράς της Κανέλλη αυτοκτόνησε μετά την υποψηφιότητα του Πακη»

«Οι Συριζαίοι βρίζουν Πακη, οι Νεοδημοκράτες βρίζουν Πακη, οι ΚΚΕδες βρίζουν Πακη, οι Χρυσαυγίτες βρίζουν Πακη, οι Ανελ βρίζουν Πακη. Αυτό ήταν ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ»

«Τον Πακη του 2008, τον ψεύτη της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, το βασιλιά των προσλήψεων και της στρέβλωσης του συντάγματος. Να τον χαίρεστε.»

«Ο Τσίπρας αναγνώρισε στον Πακη την υπεράσπιση Κανέλλη-Δούρου όταν ο ναζί Κασιδιάρης τους επιτέθηκε? ή μήπως τη δολοφονία Γρηγορόπουλου?»

«Πακη Θεέ πάρε την ΠΑΕ.»

«Αλέξη… Μετά τον Πακη άσε μας και στο ευρώ και τρέλανε μας τελείως όλους το έχεις τερματίσει…»

«Όταν έμαθα ότι ο Τσιπρας πρότεινε τον Πακη έμεινα Παυλόπουλος»

«Δεν έχετε δει ως τώρα τον Παυλόπουλο να τα παίρνει στο κρανίο κ να γίνεται χαμός, γι'αυτό τα λέτε αυτά. κ ούτε προς το μέλλον πρόκειται»

«Όταν ζορίσει πραγματικά η διαπραγμάτευση θα στείλουμε τον Προκοπη Παυλοπουλο»

«Μα τον Παυλόπουλο? Δηλαδή ο PtD πρέπει να είναι ό, τι πιο κοντά σε άγαλμα?»
Πηγή: Σπορ FM

Προπονητής ο Τιερί Ανρί!

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Το πρώτο του βήμα στην προπονητική καριέρα αναμένεται να κάνει ο Τιερί Ανρί, αποδεχόμενος την πρόταση της Άρσεναλ για ανάληψη πόστου στις Ακαδημίες της.
Μπορεί ο Τιερί Ανρί, μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας να ασκεί καθήκοντα σχολιαστή για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο "Sky Sports", ωστόσο αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την καριέρα του ως προπονητής. Από που αλλού; Μα, από την Άρσεναλ, φυσικά.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες ''Daily Mirror" και "Metro" o Γάλλος πρώην επιθετικός θα αναλάβει πόστο στην Άρσεναλ και συγκεκριμένα στην Ακαδημία κάτω των 16 ετών, "Hale End Academy".
Πηγή: Sport 24

Ντι Ματέο: «Θα κατέβουμε για τη νίκη»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Με μοναδικό στόχο τη νίκη, θα παραταχθεί η Σάλκε για το παιχνίδι της φάσης των «16» στου «Champions League» κόντρα στη Ρεάλ, σύμφωνα με τον προπονητή των Γερμανών, Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Μόνο για τη νίκη θα κατέβει στο γήπεδο η Σάλκε, για τον εντός έδρας αγώνα της φάσης των «16» του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Οι «βασιλικοί μπλε» υποδέχονται τους πρωταθλητές Ευρώπης στο Γκελζενκίρχεν και, όπως είπε ο προπονητής τους, στόχος τους θα είναι μόνο η νίκη, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες παρουσιάσει η Ρεάλ.

«Στόχος μας είναι να παίξουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις λίγες αδυναμίες που μπορεί να έχει μια ομάδα σαν τη Ρεάλ. Φυσικά και είναι εκείνοι το φαβορί. Είναι οι κάτοχοι, όμως, ακόμη κι έτσι, εμείς στοχεύουμε στη νίκη. Θα είναι μια δοκιμασία για να δούμε πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η ομάδα τον τελευταίο καιρό», ήτα τα λόγια του Ιταλού τεχνικού που, στη συνέχεια, επισήμανε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει επικίνδυνος, παρά την κακή του φόρμα.

«Ο Κριστιάνο είναι ένα φαινόμενο. Είναι πάντα ικανός να κρίνει ένα αγώνα μόνος του. Ακόμα και αν δεν είναι σε φόρμα, παραμένει επικίνδυνος και μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι μόνος του», κατέληξε.
Πηγή: Σπορ FM

Με κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Μαζί με τον κόσμο του θα προσπαθήσει για ένα νέο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι στη Βέροια κόντρα στην τοπική ομάδα. Συμφωνία των δύο ομάδων για τα εισιτήρια.

Στον ΠΑΟΚ θέλουν μια καλή εμφάνιση και κυρίως τη νίκη απέναντι στη Βέροια σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση που διέρχεται η ομάδα μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να έχει σύμμαχο και τον κόσμο της ομάδας, που θα δώσει δυναμικό «παρών» το Σάββατο (21/2, 19:30) στην πόλη της Ημαθίας.

Οι δύο σύλλογοι έχουν συμφωνήσει προφορικά για τα εισιτήρια που θα πάρει ο «Δικέφαλος του Βορρά» και μένει η επίσημη ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό και τις τιμές τους.
Πηγή: Σπορ FM

Έμφαση στην τακτική για την Καλλονή

 Έμφαση στην τακτική για την ΚαλλονήΠρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του «Γ. Σκούφος» στην περιοχή των ΤΕΛ πραγματοποίησαν σήμερα οι παίκτες της Καλλονής που αγωνίσθηκαν στο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Το πρόγραμμα τους περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις συναρμογής και αγωνιστικά τετράγωνα.
Το πρόγραμμα όσων δεν αγωνίσθηκαν την Κυριακή περιλαμβάνει φιλικό παιχνίδι με την Καλλονή Κ20 στις εγκαταστάσεις του νέου προπονητικού κέντρου της ομάδας της Λέσβου στην περιοχή «Λάμπου Μύλοι».
Πηγή: Goal

ALive Streaming.21:45 Donetsk vs Bayern Munchen Eastern European Summer Time

Donetsk vs Bayern Munchen μ.μ Eastern European Summer Time

Link 1

 ALive Streaming.21:45 Donetsk vs Bayern Munchen Eastern European Summer Time

ΤΑ Link ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ TA LINK EXOYN ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,Η ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Live Streaming.Shakhtar Donetsk vs Bayern Munchen

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝA Shakhtar Donetsk vs Bayern Munchen 21:45 μ.μ Eastern European Summer Time

Link 1

 Live Streaming.Shakhtar Donetsk vs Bayern Munchen
ΤΑ Link ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ TA LINK EXOYN ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,Η ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Πρόβλημα με Φάμπρεγας!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Ισπανός μέσος της Τσέλσι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι απόψε θα βρεθεί στη μεσαία γραμμή της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι με την Παρί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ταλαιπωρείται από ίωση!Και ξαφνικά... αμφίβολος ο Σεσκ Φάμπρεγας!

Όπως έγινε γνωστό κι επιβεβαιώθηκε από τον λονδρέζικο σύλλογο, ο Φάμπρεγας δεν ήταν καθόλου καλά από το βράδυ της Δευτέρας και ο Μουρίνιο ενδεχομένως να χρειαστεί να τον αφήσει εκτός από τη στιγμή που δεν είναι στην επιθυμητή κατάσταση. 
Αν γίνει αυτό, τότε τη θέση του δίπλα στον Νεμάνια Μάτιτς θα πάρει πιθανότατα ο Ραμίρες. 
Πηγή: england365.gr

«Αν ο Ολυμπιακός δεν χάσει, είναι πρωταθλητής»

«Αν ο Ολυμπιακός δεν χάσει, είναι πρωταθλητής»
Ο προπονητής του Ατρόμητου, Νίκος Νιόπλιας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό», με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για τη νέα του ομάδα, το ντέρμπι τίτλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, την κατάσταση του ΠΑΟΚ, αλλά και την επόμενη μέρα της εθνικής ομάδας... Αναλυτικά οι δηλώσεις του για...
...την κατάσταση που βρήκε στον Ατρόμητο και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είμαι στην Ελλάδα και ήξερα και την ομάδα και τους αντιπάλους. Βρήκα μία ομάδα φοβισμένη με ταλέντο. Έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο μουδιασμένη στην αρχή και έλειπε το πιστεύω στον εαυτό τους. Αυτό φαινόταν και στα αποτελέσματα. Αυτό σε κρατάει πάρα πολύ πίσω. Η αυτοπεποίθηση χάνεται και κερδίζεται με τα αποτελέσματα. Όταν χάνεις δημιουργούνται εντάσεις, αυτό μένει και το πράγμα δυσκολεύει και με δύσκολους τρόπους πας να πάρεις αποτελέσματα. Αυτό φάνηκε και πάλι σε εμάς στο πρώτο τέταρτο. Είχαμε ταχύτητα και θέλαμε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο πρώτο 25λεπτο. Δεν ήταν όπως στον ΟΦΗ κοιμισμένος. Μετά παράτησε το παιχνίδι. Δεν λέμε ότι είναι καλά ο ΠΑΟΚ. Είδα και τα παιδιά στην φυσούνα και το πίστευαν. Στο πρώτο 20λεπτο είχε την πρωτοβουλία. Είχαν και την ευκαιρία στην αρχή».
...το πώς ανέλαβε τον Ατρόμητο και ποιος είναι ο στόχος τους: «Και για μένα είναι δύσκολο, αλλά και εγώ είμαι πιο έμπειρος. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησα. Ξέρω τώρα ότι είναι ένα παιχνίδι. Σήμερα είμαι εδώ και αύριο θα φύγω. Ξέρω να διαχειριστώ και την ήττα και τη νίκη. Όλοι γινόμαστε διαφορετικοί με την εμπειρία. Όταν με πήρε ο κύριος Σπανός δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε. Ο στόχος ήταν από την αρχή να μπει ο Ατρόμητος στα play off. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία βαθμολογική διαφορά και δύο καλές ομάδες. Είναι δύο ομάδες που είναι σε πολύ πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε και δύσκολο πρόγραμμα. Είχαμε τον ΠΑΟΚ, έχουμε τον Εργοτέλη, τον Παναθηναϊκό, πάμε Τρίπολη».
...το αν ιδιαίτερο που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό: «Για μένα αν είναι ιδιαίτερο; Πόσοι περνάνε από τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα παιχνίδι και πας για να κερδίσεις».
...την αγωνιστική «κοιλιά» του ΠΑΟΚ: «Μπορούμε απ' έξω να λέμε ό,τι θέλουμε και θα δικαιωνόμαστε δεν είναι σωστό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν δικαιολογείται ομάδα που πάει για πρωτάθλημα να έχει ένα δίμηνο, ένα τόσο μεγάλο διάστημα με «κοιλιά». Όπως έτρεχαν στην αρχή της σεζόν και δεν έβλεπαν κανένα μπροστά τους, έτσι έγινε και τώρα. Το ποδόσφαιρο μην ξεχνάμε ότι είναι παιχνίδι ψυχολογίας. Όπως τους είδα εγώ δεν είναι κακοί, το παράτησαν. Αυτό ίσως να είναι απόρροια ότι δεν είναι ήρεμοι μέσα τους. Μιλάμε γι' αυτό που είδα, δεν ζούμε εκεί. Με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα το διαχειρίστηκαν με πιο πολύ φόβο. Ίσως κάποια στιγμή να έπρεπε να είχαν διαχειριστεί διαφορετικά κάποια παιχνίδια, με ενδιάμεσο τρόπο. Ούτε ομάδα που πέφτει δεν κάνει τόσο άσχημα παιχνίδια».
...το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Είναι σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής. Αν ο Ολυμπιακός δεν χάσει είναι πρωταθλητής για μένα. Και από την διαφορά και από την ψυχολογία που θα έχεις. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει τη νίκη, όλα μπορούν να γίνουν».
...τον αγώνα της Εθνικής με την Ουγγαρία: «Δεν είναι τόσο καλή ομάδα η Ουγγαρία. Είναι μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας. Σαν ομάδα και σαν βαρύτητα είμαστε καλύτεροι. Το θέμα είναι πως θα είναι τότε η Εθνική. Δεν είναι ομάδα με μέταλλο η Ουγγαρία. Δεν είναι σαν την Ιρλανδία. Αυτοί θα σου δώσουν τον χώρο».
...την επιλογή Σέρχιο Μαρκαριάν: «Δεν μπορώ να κρίνω».
...το πώς πρέπει να γίνονται οι κλήσεις στις εθνικές ομάδες: «Πρέπει να είναι 15-18 άτομα μαζί. Να λειτουργούν σαν ομάδα και να μην απορρίπτεις τους φορμαρισμένους. Είναι σημαντικό να νιώθουν σαν ομάδα και από εκεί και πέρα να προσθέτεις. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς. Και οι μεγάλοι χρειάζονται. Έχουν δει πολλά τα μάτια τους και ξέρουν να σε κρατήσουν».
...το αν έχει θέσει στην Εθνική ο Κατσουράνης: «Μπορεί άνετα να είναι στα αποδυτήρια. Ο Κώστας έχει εμπειρία. Παίκτες όπως ο Καραγκούνης, ο Δέλλας, ο Κατσουράνης διαχειρίζονται διαφορετικά τα πράγματα. Είναι ένα παιχνίδι και μπορείς να το παίξεις, όπως κι αν είσαι. Είναι ένα που παιχνίδι που κερδίζεις και συνεχίζεις ή πας σπίτι σου».

Πηγή: Goal

Επιστρέφει ο Πέπε, το σκέφτεται ο Αντσελότι

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Έναν μήνα και δυο ημέρες μετά την τελευταία του εμφάνιση, ο Πέπε δηλώνει πλέον διαθέσιμος στη Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της αναμέτρησης με τη Σάλκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.  

Ο Πορτογάλος αμυντικός είχε τραυματιστεί στα πλευρά στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης και πλέον δηλώνει «παρών» στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι, μόνο που ο Ιταλός κόουτς το σκέφτεται ακόμα.
Θέλει να διαπιστώσει σήμερα, στην τελευταία προπόνηση των «μερένχες» το επίπεδο ετοιμότητας του Πέπε, αφού δεν θέλει να τον ρίξει στο ματς του Γκελζενκίρχεν, το βράδυ της Τετάρτης.
Οι απουσίες, πάντως, για την «βασίλισσα», ανέρχονται στις πέντε, με τους Κοεντράο, Κεντίρα, Ράμος, Μόντριτς και Χάμες να βρίσκονται στο απουσιολόγιο. 
Πηγή: Gazzetta

Δέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού ο Αμπιντάλ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Ο Γάλλος αμυντικός, Ερίκ Αμπιντάλ, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού και θα αναλάβει ρόλο στο τμήμα εκπροσώπησης της ομάδας στο εξωτερικό.




Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, Ερίκ Αμπιντάλ με δηλώσεις του στο "France Football" αποκάλυψε πως αρνήθηκε την πρόταση της Μπαρτσελόνα, καθώς δεν τον ικανοποιούσε η θέση που του προσφέρθηκε, ενώ παράλληλα αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των "ερυθρόλευκων" που ήταν πιο κοντά στα δικά του στάνταρ.

Ο 35χρονος άσος θα έχει σημαντικό ρόλο σε θέματα εκπροσώπησης της ομάδας στο εξωτερικό, ενώ από την ομάδα του Πειραιά ζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τις ακαδημίες της "Μπάρτσα".
"Η Μπαρτσελόνα μου πρότεινε να είμαι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και της διοίκησης. Αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το νόημα", ανέφερε αρχικά ο Αμπιντάλ και συνέχισε:
"Ο Μέσι γνωρίζει τον πρόεδρο. Δεν χρειάζεται να έρθει σε εμένα για να τον δει. Η ομάδα μου πρότεινε επίσης να να αναλάβω την φροντίδα των σχολείων ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα. Αλλά πρέπει να ταξιδεύω πολύ. Θα γίνουν κι οι εκλογές στην ομάδα, έχω και το δικό μου ίδρυμα, οπότε δεν θα μπορώ να δώσω την ανάλογη προσοχή".
Ενώ όσον αφορά την πρόταση του Ολυμπιακού: "Θέλουν να ασχοληθώ με θέματα μάρκετινγκ, χορηγιών, ενώ παράλληλα να δημιουργήσω μία συνεργασία με τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι πιο εύκολο. Θα μου αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο, καθώς δεν θα χρειάζεται να δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο.
Πρόσφατα πήγα στην Ελβετία για να συζητήσω με έναν χορηγό του Ολυμπιακού. Ακόμα ένα θετικό είναι πως μου ζητούν να είμαι στην Αθήνα μόνο τέσσερις ημέρες το μήνα. Έτσι, η απάντησή μου θα είναι θετική. Το έχω υποσχεθεί και κρατώ τον λόγο μου".
Πηγή: Sport 24

Το Top10 της 24ης αγωνιστικής

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ "κηδεία" στη Λιβαδειά και η νίκη στο ντεμπούτο του Νιόπλια. Ο Αστέρας που πέφτει και ο Παναιτωλικός που ανεβαίνει. Τα πέναλτι στο Φάληρο, το "ναυάγιο" του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που πήρε εγχειρίδιο αποτυχίας-επιτυχίας στο Γεντί Κουλέ.


10. Χωρίς νίκη στα Πηγάδια

Τι σου είναι η φόρμα. Η Ξάνθη είχε έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα πρώτα οκτώ ματς στην έδρα της. Αήττητη, με δύο μεγάλες νίκες με 4-2 κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Κι από τότε, δεν κέρδισε ξανά εντός. Μια ήττα απ'τον Ολυμπιακό και τέσσερις ισοπαλίες, που έγιναν πέντε μετά απ'αυτήν με τον Πλατανιά.
Τουλάχιστον η Ξάνθη δεν καίγεται και πολύ, αφού το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο Κύπελλο.

9. Συνεχίζεται η κρίση

Υποτίθεται πως τα πράγματα θα έστρωναν. Ο Βεργέτης έκανε και δηλώσεις για τη φρεσκάδα που θα έχει η ομάδα από εδώ και πέρα, για καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Στο Αγρίνιο είδαμε κάποια απ'αυτά μέχρι το 1-0, που έπιασε την αμυντική γραμμή του Αστέρα πολύ ψηλά, με ανύπαρκτη ισορροπία.
Το θέμα δεν είναι πως ο Αστέρας έχασε με 2-0 και πλέον είναι πίσω απ'τον Παναιτωλικό. Το θέμα είναι πως δεν έκανε φάση μετά το πρώτο γκολ, παραδόθηκε, σαν να σταμάτησε να παίζει.

8. "Κηδεία" στη Λιβαδειά

Εδώ πέσαμε έξω, μακράν. Στο preview συζητούσαμε πως ο Λεβαδειακός με αλλαγή προπονητή θα κάνει άσο με αντίπαλο τη Βέροια που δεν “καίγεται” για τίποτα πλέον. Λάθος μεγάλο, αφού η Βέροια έκανε μεγάλη “κηδεία” στη Λιβαδειά, με τον Καλτσά να πετυχαίνει ένα ακόμα εντυπωσιακό γκολ. Δεύτερη σερί ήττα για τον Λεβαδειακό μέσα σε μια εβδομάδα, τον περιμένει μεγάλο ματς την επόμενη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη.

Η ομάδα κατέρρευσε με την απώλεια Πουλίδο, το CAS πολεμάει τον Κομπότη.

7. Προβλεπόμενο διπλό

Δεν ήταν και πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, γι'αυτό και το είχαμε συζητήσει στο preview της αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος είχε το κίνητρο στα Γιάννενα, είχε και την παράδοση, αφού είχε τρεις νίκες και μια ισοπαλία στις τέσσεριες τελευταίες επισκέψεις στους Ζωσιμάδες. Αντίπαλο με μεγάλο κίνητρο δεν είχε, αφού ο ΠΑΣ ούτε μιλάει για πεντάδα, ούτε δείχνει να τη θέλει.
Με καλό ματς απ'τον Τασουλή και μαέστρο τον Ιμπαγάσα, λογικό το διπλό για τον Πανιώνιο, το πρώτο στη σεζόν. Την Τετάρτη χρειάζεται ανάλογη απόδοση εκτός έδρας με τον Εργοτέλη στο Γεντι Κουλέ.

6. Θρίαμβος στο ντεμπούτο

Τρεις προπονήσεις έκανε ο Νιόμπλιας και προφανώς από εδώ και περά ξεκινάει η δουλειά του. Παρόλα αυτά, καλά το σκέφτηκε το υλικό του στο ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ. ¨Ενα 4-3-3 και με τον Κατσουράνη στο 6 και τριάδα μπροστά τους Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο και Ούμπιδες. Ταχύτητα, συνδυασμοί, για πλάκα τον έπαιξαν τον ΠΑΟΚ.
Χαμηλά η μπάλα, γιατί και ο Σα Πίντο με μεγάλη νίκη ξεκίνησε.

5. Χειροκρότημα, όχι επεισόδια

Την κάναμε την ευχή στο preview, αλλά πήγε στο βόντο. Τα καλόπαιδα του ΟΦΗ φέρθηκαν κι αυτά όπως τόσα άλλα στο παρελθόν. Στο κρίσιμο ματς έχει νίκη ή επεισόδια. Κι αφού τελικά οι ήρωες του Αναστό δεν άντεξαν με τον Παναθηναϊκό, το σενάριο έλεγε πως οι “πράσινοι” θα μπουν στο στόχαστρο.

Αξιοπρεπής ήταν η μάχη που έδιναν και θα δώσουν οι παίκτες και ο προπονητής. Αυτό που τους άξιζε στο φινάλε ήταν ένα χειροκρότημα, το λιγότερο. Δεν τους άξιζαν ούτε τα επεισόδια, ούτε η τιμωρία που θα φέρουν αυτά.

4. Πέναλτι, χαμένες ευκαιρίες και Αφελάι

Ο Παπαπέτρου δεν εδωσε τα πέναλτι πριν το 1-0, έδωσε αυτό που δεν ήταν μετά, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε κάτι πιο χρήσιμο από ένα πέναλτι: επιχειρήματα στην κουβέντα για τη διαιτησία. Εκτός απ'αυτά, η ομάδα του Περέιρα έβρισκε φάσεις με την ευκολία που βρίσκεις παραλίες στη Μύκονο. Και ανεξαρτήτως των πέναλτι, είναι σίγουρα θέμα για μια ομάδα το να μην μπορεί να κάνει γκολ τις φάσεις που βρίσκει απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλού επιπέδου, επειδή ο Ντοσεβί είναι ακόμα φλύαρος και ο Χάρα χαροπάλευε.
Προφανώς και δεν είχαν νόημα οι αποδοκιμασίες στον Αφελάι. Αφενός γιατί δεν τον βοηθάνε, αφετέρου γιατί είναι πιο καθυστερημένες κι από τάκλινγκ του Κατσουράνη. Ο Ολλανδός αυτός είναι απ'την αρχή της σεζόν, δεν χειροτέρευσε ξαφνικά.

3. Η άνοδος δεν σταματά

Τίποτα δεν τον σταματά. Το ματς με τον Αστέρα ήταν ένα καλό τέστ, αφού η ομάδα του Χάβου είναι η άμαθη σε τόσες ψηλές θέσεις στη βαθμολογία και αυτή του Βεργέτη η συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια. Νίκη, 2-0, καλό ποδόσφαιρο, ευφορία παντού. Μαρτίνες και Βιγιαφάνιες συνέχισαν να οργιάζουν με τις συνεργασίες τους, ο Άλβες σκόραρε ξανά και ο Μαρτίνες έφτασε τις 10 ασίστ.
Η στήλη έχει δικαιωθεί εδώ και καιρό με τον Παναιτωλικό και τον Μαρτίνες και πλέον απαιτεί την πεντάδα, αλλά και τον Μαρτίνες να σκοράρει. Δεν γίνεται με τέτοια ποιότητα να έχει ένα γκολ, εκτός κι αν έχει πρότυπο τον Ιμπαγάσα.

2. Προς τον πάτο

Και τώρα τι; Ο Ολυμπιακός πέρασε και όπως ήταν λογικό, το πλοίο του ΠΑΟΚ δεν έχει νόημα πια να παλεύει να να μείνει στην επιφάνεια. Η πλώρη είναι πλέον κάτω απ'το νερό και το βαπόρι έχει πάρει κατεύθυνση για το βυθό. Θέμα Αναστασιάδη; Προφανώς και υπάρχει. Παικτών, με τον Κλάους να φέρεται επιπόλαια στη φάση της αποβολής του; Εννοείται.

Αλλά αυτά ο ΠΑΟΚ τα έζησε και πέρσι, τα έζησε και πρόπερσι. Τα ονόματα αλλάζων παικτών και προπονητών, Δώνης, Στέφενς, Άγγελος, Ινσαουράλδε, Κόστα, Νομπόα, Νάτχο. Το ίδιο και το ίδιο έργο.
Γι'αυτό και δεν έχει νόημα το τι θα κάνει τώρα ο ΠΑΟΚ, αλλά πως θα αλλάξει τόσο ώστε να μη βρεθεί ξανά τα στα ίδια.

1. Εγχειρίδιο αποτυχίας και επιτυχίας

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή το πρώτο διπλό μετά απ'αυτό Αγρίνιο, στις 4 Δεκεμβρίου. Κρατάει τους τρεις πόντους, αλλά το ματς αποτελεί εγχειρίδιο για τον Αναστασίου. Όπως και μετά τη Νέα Σμύρνη, ο κόουτς του Παναθηναϊκού μίλησε για διαφορά νοοτροπίας και συμπεριφοράς μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημίχρονου. Και στη Νέα Σμύρνη και στο Γεντί Κουλέ δεν υπήρχε θέμα νοοτροπίας περισσότερο από θέμα ενδεκάδας.
Με 4-2-3-1 που έχει Λαγό-Πράνιτς στον άξονα και δεκάρι τον Πέτριτς δεν υπάρχει νοοτροπία, αλλά μια ομάδα που λέει στον αντίπαλο “πάρε το κέντρο, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, βρες φάσεις εκεί που πονάμε, στην πλευρά του Χουχούμη”. Και στο 2ο δεν άλλαξε η νοοτροπία, αλλά με τον Νίνη ο Παναθηναϊκός είχε έναν χαφ παραπάνω και σχετική ηρεμία, με τον Αντζαγκούν έναν ακόμα κι έτσι, μαζί με την κούραση του ΟΦΗ ήρθε το διπλό.
Και στα δύο ματς ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε λάθος και το έφτιαξε στην πορεία. Στη Νέα Σμύρνη του κόστισε, στην Κρήτη όχι, αλλά το θέμα είναι να τον δούμε χωρίς αρχικές επιλογές που κρατάνε πίσω την ομάδα. Το χορτάρι το έχει δώσει το μάνιουαλ.

Πηγή: Contra