ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Το Top10 της 24ης αγωνιστικής

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ "κηδεία" στη Λιβαδειά και η νίκη στο ντεμπούτο του Νιόπλια. Ο Αστέρας που πέφτει και ο Παναιτωλικός που ανεβαίνει. Τα πέναλτι στο Φάληρο, το "ναυάγιο" του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που πήρε εγχειρίδιο αποτυχίας-επιτυχίας στο Γεντί Κουλέ.


10. Χωρίς νίκη στα Πηγάδια

Τι σου είναι η φόρμα. Η Ξάνθη είχε έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα πρώτα οκτώ ματς στην έδρα της. Αήττητη, με δύο μεγάλες νίκες με 4-2 κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Κι από τότε, δεν κέρδισε ξανά εντός. Μια ήττα απ'τον Ολυμπιακό και τέσσερις ισοπαλίες, που έγιναν πέντε μετά απ'αυτήν με τον Πλατανιά.
Τουλάχιστον η Ξάνθη δεν καίγεται και πολύ, αφού το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο Κύπελλο.

9. Συνεχίζεται η κρίση

Υποτίθεται πως τα πράγματα θα έστρωναν. Ο Βεργέτης έκανε και δηλώσεις για τη φρεσκάδα που θα έχει η ομάδα από εδώ και πέρα, για καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Στο Αγρίνιο είδαμε κάποια απ'αυτά μέχρι το 1-0, που έπιασε την αμυντική γραμμή του Αστέρα πολύ ψηλά, με ανύπαρκτη ισορροπία.
Το θέμα δεν είναι πως ο Αστέρας έχασε με 2-0 και πλέον είναι πίσω απ'τον Παναιτωλικό. Το θέμα είναι πως δεν έκανε φάση μετά το πρώτο γκολ, παραδόθηκε, σαν να σταμάτησε να παίζει.

8. "Κηδεία" στη Λιβαδειά

Εδώ πέσαμε έξω, μακράν. Στο preview συζητούσαμε πως ο Λεβαδειακός με αλλαγή προπονητή θα κάνει άσο με αντίπαλο τη Βέροια που δεν “καίγεται” για τίποτα πλέον. Λάθος μεγάλο, αφού η Βέροια έκανε μεγάλη “κηδεία” στη Λιβαδειά, με τον Καλτσά να πετυχαίνει ένα ακόμα εντυπωσιακό γκολ. Δεύτερη σερί ήττα για τον Λεβαδειακό μέσα σε μια εβδομάδα, τον περιμένει μεγάλο ματς την επόμενη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη.

Η ομάδα κατέρρευσε με την απώλεια Πουλίδο, το CAS πολεμάει τον Κομπότη.

7. Προβλεπόμενο διπλό

Δεν ήταν και πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, γι'αυτό και το είχαμε συζητήσει στο preview της αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος είχε το κίνητρο στα Γιάννενα, είχε και την παράδοση, αφού είχε τρεις νίκες και μια ισοπαλία στις τέσσεριες τελευταίες επισκέψεις στους Ζωσιμάδες. Αντίπαλο με μεγάλο κίνητρο δεν είχε, αφού ο ΠΑΣ ούτε μιλάει για πεντάδα, ούτε δείχνει να τη θέλει.
Με καλό ματς απ'τον Τασουλή και μαέστρο τον Ιμπαγάσα, λογικό το διπλό για τον Πανιώνιο, το πρώτο στη σεζόν. Την Τετάρτη χρειάζεται ανάλογη απόδοση εκτός έδρας με τον Εργοτέλη στο Γεντι Κουλέ.

6. Θρίαμβος στο ντεμπούτο

Τρεις προπονήσεις έκανε ο Νιόμπλιας και προφανώς από εδώ και περά ξεκινάει η δουλειά του. Παρόλα αυτά, καλά το σκέφτηκε το υλικό του στο ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ. ¨Ενα 4-3-3 και με τον Κατσουράνη στο 6 και τριάδα μπροστά τους Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο και Ούμπιδες. Ταχύτητα, συνδυασμοί, για πλάκα τον έπαιξαν τον ΠΑΟΚ.
Χαμηλά η μπάλα, γιατί και ο Σα Πίντο με μεγάλη νίκη ξεκίνησε.

5. Χειροκρότημα, όχι επεισόδια

Την κάναμε την ευχή στο preview, αλλά πήγε στο βόντο. Τα καλόπαιδα του ΟΦΗ φέρθηκαν κι αυτά όπως τόσα άλλα στο παρελθόν. Στο κρίσιμο ματς έχει νίκη ή επεισόδια. Κι αφού τελικά οι ήρωες του Αναστό δεν άντεξαν με τον Παναθηναϊκό, το σενάριο έλεγε πως οι “πράσινοι” θα μπουν στο στόχαστρο.

Αξιοπρεπής ήταν η μάχη που έδιναν και θα δώσουν οι παίκτες και ο προπονητής. Αυτό που τους άξιζε στο φινάλε ήταν ένα χειροκρότημα, το λιγότερο. Δεν τους άξιζαν ούτε τα επεισόδια, ούτε η τιμωρία που θα φέρουν αυτά.

4. Πέναλτι, χαμένες ευκαιρίες και Αφελάι

Ο Παπαπέτρου δεν εδωσε τα πέναλτι πριν το 1-0, έδωσε αυτό που δεν ήταν μετά, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε κάτι πιο χρήσιμο από ένα πέναλτι: επιχειρήματα στην κουβέντα για τη διαιτησία. Εκτός απ'αυτά, η ομάδα του Περέιρα έβρισκε φάσεις με την ευκολία που βρίσκεις παραλίες στη Μύκονο. Και ανεξαρτήτως των πέναλτι, είναι σίγουρα θέμα για μια ομάδα το να μην μπορεί να κάνει γκολ τις φάσεις που βρίσκει απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλού επιπέδου, επειδή ο Ντοσεβί είναι ακόμα φλύαρος και ο Χάρα χαροπάλευε.
Προφανώς και δεν είχαν νόημα οι αποδοκιμασίες στον Αφελάι. Αφενός γιατί δεν τον βοηθάνε, αφετέρου γιατί είναι πιο καθυστερημένες κι από τάκλινγκ του Κατσουράνη. Ο Ολλανδός αυτός είναι απ'την αρχή της σεζόν, δεν χειροτέρευσε ξαφνικά.

3. Η άνοδος δεν σταματά

Τίποτα δεν τον σταματά. Το ματς με τον Αστέρα ήταν ένα καλό τέστ, αφού η ομάδα του Χάβου είναι η άμαθη σε τόσες ψηλές θέσεις στη βαθμολογία και αυτή του Βεργέτη η συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια. Νίκη, 2-0, καλό ποδόσφαιρο, ευφορία παντού. Μαρτίνες και Βιγιαφάνιες συνέχισαν να οργιάζουν με τις συνεργασίες τους, ο Άλβες σκόραρε ξανά και ο Μαρτίνες έφτασε τις 10 ασίστ.
Η στήλη έχει δικαιωθεί εδώ και καιρό με τον Παναιτωλικό και τον Μαρτίνες και πλέον απαιτεί την πεντάδα, αλλά και τον Μαρτίνες να σκοράρει. Δεν γίνεται με τέτοια ποιότητα να έχει ένα γκολ, εκτός κι αν έχει πρότυπο τον Ιμπαγάσα.

2. Προς τον πάτο

Και τώρα τι; Ο Ολυμπιακός πέρασε και όπως ήταν λογικό, το πλοίο του ΠΑΟΚ δεν έχει νόημα πια να παλεύει να να μείνει στην επιφάνεια. Η πλώρη είναι πλέον κάτω απ'το νερό και το βαπόρι έχει πάρει κατεύθυνση για το βυθό. Θέμα Αναστασιάδη; Προφανώς και υπάρχει. Παικτών, με τον Κλάους να φέρεται επιπόλαια στη φάση της αποβολής του; Εννοείται.

Αλλά αυτά ο ΠΑΟΚ τα έζησε και πέρσι, τα έζησε και πρόπερσι. Τα ονόματα αλλάζων παικτών και προπονητών, Δώνης, Στέφενς, Άγγελος, Ινσαουράλδε, Κόστα, Νομπόα, Νάτχο. Το ίδιο και το ίδιο έργο.
Γι'αυτό και δεν έχει νόημα το τι θα κάνει τώρα ο ΠΑΟΚ, αλλά πως θα αλλάξει τόσο ώστε να μη βρεθεί ξανά τα στα ίδια.

1. Εγχειρίδιο αποτυχίας και επιτυχίας

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή το πρώτο διπλό μετά απ'αυτό Αγρίνιο, στις 4 Δεκεμβρίου. Κρατάει τους τρεις πόντους, αλλά το ματς αποτελεί εγχειρίδιο για τον Αναστασίου. Όπως και μετά τη Νέα Σμύρνη, ο κόουτς του Παναθηναϊκού μίλησε για διαφορά νοοτροπίας και συμπεριφοράς μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημίχρονου. Και στη Νέα Σμύρνη και στο Γεντί Κουλέ δεν υπήρχε θέμα νοοτροπίας περισσότερο από θέμα ενδεκάδας.
Με 4-2-3-1 που έχει Λαγό-Πράνιτς στον άξονα και δεκάρι τον Πέτριτς δεν υπάρχει νοοτροπία, αλλά μια ομάδα που λέει στον αντίπαλο “πάρε το κέντρο, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, βρες φάσεις εκεί που πονάμε, στην πλευρά του Χουχούμη”. Και στο 2ο δεν άλλαξε η νοοτροπία, αλλά με τον Νίνη ο Παναθηναϊκός είχε έναν χαφ παραπάνω και σχετική ηρεμία, με τον Αντζαγκούν έναν ακόμα κι έτσι, μαζί με την κούραση του ΟΦΗ ήρθε το διπλό.
Και στα δύο ματς ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε λάθος και το έφτιαξε στην πορεία. Στη Νέα Σμύρνη του κόστισε, στην Κρήτη όχι, αλλά το θέμα είναι να τον δούμε χωρίς αρχικές επιλογές που κρατάνε πίσω την ομάδα. Το χορτάρι το έχει δώσει το μάνιουαλ.

Πηγή: Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.