ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Άλλη Σάλκε μετά τη διακοπή!

Άλλη Σάλκε,alli salkeΗ Σάλκε με το γκολ του Μπαρνέτα, νίκησε εντός έδρας με 1-0 την Γκλάντμπαχ, την ξεπέρασε και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της κατάταξης της Bundesliga.

Πηγή: Sport 24

Άλμπα Βερ. - Παναθηναϊκός 59-65

Άλμπα Βερ, - Παναθηναϊκός 59-65,alba ver, - panathinaikos 59-65Όταν τακτοποίησε το θέμα των ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και τον τρόπο να φτάσει στην πρώτη εκτός έδρας νίκη, στο ΤΟΡ16: το 59-65 επί της Άλμπα Βερολίνου. Μεσολάβησαν το -11, το +11 και άλλες πολλές συγκινήσεις.

Φενέρ - Λαμποράλ Κούτσα 91-90

 Φενέρ - Λαμποράλ Κούτσα 91-90Η Φενέρ δέχεται μόλις 69.8 πόντους στο TOP-16. Σήμερα η Λαμποράλ Κούτσα σκόραρε 90 στην Ulker Sports Arena όμως οι Τούρκοι δεν το... πλήρωσαν και σημείωσαν την πρώτη εντός έδρας νίκη (91-90) στο TOP-16.

Πηγή: Sport 24

Μία γροθιά στον ΠΑΟΚ!

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Αγγελίδης, Βρύζας και Αναστασιάδης τα είπαν στο πλαίσιο της προπόνησης του ΠΑΟΚ την Παρασκευή (6/2) και πηγαίνουν ενωμένοι για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.



Παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ, Ιάκωβου Αγγελίδη και του Τεχνικού Διευθυντή Ζήση Βρύζα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του ΠΑΟΚ την Παρασκευή (6/2) στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν με τον Αγγελο Αναστασιάδη για όλα τα θέματα που προκάλεσε η ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και αυτό που "βγαίνει" είναι ότι όλοι μαζί ενωμένοι πηγαίνουν για τη νίκη στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Κανονικά ο Κλάους, τελευταία στιγμή ο "Σάλπι"

Στο κομμάτι των τραυματιών και των προβλημάτων. Ο Στέφανος Αθανασιάδης προπονήθηκε κανονικά δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις στο δικέφαλο, ενώ οι βασικοί στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ συνέχισαν ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης με ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης συνέχισε πρόγραμμα επανένταξης. Μαζί του γυμνάστηκε κι ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος κάνει ατομικό πρόγραμμα.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δούλεψε στη φυσική κατάσταση δίχως επαφή με τη μπάλα και στην προπόνηση του Σαββάτου θα δοκιμάσει το πόδι του για να διαπιστωθεί αν θα είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί την Κυριακή (8/2). Τέλος, ο Σαρλ Ιτάνζ προληπτικά γυμνάστηκε πιο χαλαρά λόγω μικρών ενοχλήσεων στη μέση.

Τι γίνεται με Μαντούρο

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο έκανε θεραπεία στο τραυματισμένο του χέρι. Ο Ολλανδός, παράλληλα, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της βλάβης που έχει υποστεί στους συνδέσμους του δεξιού του χεριού, ενώ μόλις υποχωρήσει το οίδημα στην περιοχή του τραυματισμού θα υποβληθεί και σε περαιτέρω εξετάσεις για τον καθορισμό του προγράμματος αποθεραπείας.
Η προπόνηση του Σαββάτου θα διεξαχθεί στις 18:30 στο γήπεδο της Τούμπας.
Πηγή: Sport 24

Live Streaming.22:00 Unicaja Malaga vs Volga Nizhny Novgorod 85-76,Live Streaming.22:00 Emporio Armani Milan vs Anadolu Efes Istanbul 71-73

Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές 71-72,armani milano - anantolou efes 71-72Η Αρμάνι Μιλάνο μετρούσε τρεις σερί νίκες στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την Εφές. Σήμερα (06/02) οι Τούρκοι επικράτησαν 71-72 με κορυφαίο τον Περπέρογλου. Άστοχος ο Χάκετ, στο τέλος.

Ουνικάχα Μάλαγα - Νίζνι 85-76

Ουνικάχα Μάλαγα - Νίζνι 85-76,ounikacha malaga - nizni 85-76Η πρώτη νίκη της Μάλαγα στο ΤΟΡ 16 είναι γεγονός! Οι Ισπανοί έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί που έτρεχαν κερδίζοντας με 85-76 τη Νίζνι που πάλεψε μέχρι τέλους για το "διπλό".

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:30 FC Schalke 04 vs Borussia Monchengladbach 1-0 Eastern European Summer Time

Άλλη Σάλκε,alli salkeΗ Σάλκε με το γκολ του Μπαρνέτα, νίκησε εντός έδρας με 1-0 την Γκλάντμπαχ, την ξεπέρασε και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της κατάταξης της Bundesliga.

Πηγή: Sport 24

Περέιρα: «Θέλουμε τη νίκη, δεν πάμε σε πόλεμο»

Περέιρα: «Θέλουμε τη νίκη, δεν πάμε σε πόλεμο» Εκκληση προκειμένου να μη συμβούν έκτροπα στο κυριακάτικο (8/2, 19:30) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έκανε ο Βίτορ Περέιρα σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε ότι «πρόκειται για έναν αγώνα και όχι για το τέλος του κόσμου», ενώ ακόμη εξήγησε το τι πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι προκειμένου να φύγουν νικητές από την Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Nova:
Κύριε Περέιρα, μέσα σε μία εβδομάδα άλλαξαν τα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα και από το +2 βρεθήκατε στο +8 από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό που μοιράζονται τη 2η θέση. Αυτή η σημαντική διαφορά στη βαθμολογία μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες του ντέρμπι της Τούμπας;
«Το ελληνικό είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Τα πράγματα αλλάζουν. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ακόμη έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Αν είχαμε τη διαφορά των οκτώ βαθμών προς το τέλος του πρωταθλήματος, τότε πραγματικά θα σήμαινε κάτι. Όμως, από τη στιγμή που είναι τόσο νωρίς καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θα δώσουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα, ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Και για αυτό εμείς θα πρέπει να παίρνουμε ένα - ένα τα παιχνίδια για να τα κερδίσουμε. Για αυτό άλλωστε δουλεύουμε».
Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας, τον ΠΑΟΚ;
«Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Για το λόγο αυτό βρισκόταν για μεγάλο διάστημα του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πρόκειται για μία ομάδα η οποία είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα είναι ένα παιχνίδι το οποίο δεν περιμένουμε ότι θα το κερδίσουμε εύκολα. Για το λόγο αυτό προετοιμάζουμε το παιχνίδι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε σε αυτό το παιχνίδι να δούμε την ομάδα μας να παίζει καλά. Να κάνουμε πράξη όλα όσα προετοιμάζουμε: τη συμπεριφορά των παικτών, τη σωστή τοποθέτησή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να δούμε στο γήπεδο όλα αυτά τα οποία δουλεύουμε καθημερινά. Και αυτό θα είναι κάτι που θα μας ικανοποιήσει. Πραγματικά θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα. Όμως, εμείς έχουμε σκοπό να κάνουμε πράξη όλα όσα δουλεύουμε. Και αυτό θα είναι που θα μας ικανοποιήσει και θα μας φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε».
Σε ποια σημεία μπορεί να κριθεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης;
«Πιστεύω ότι ο έλεγχος των συναισθημάτων μας θα είναι πολύ βασικό στοιχείο σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να πάμε συγκεντρωμένοι για να παίξουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Να κατανοήσουμε όλοι μέσα μας πως δεν πάμε σε πόλεμο. Γιατί αν πηγαίναμε σε πόλεμο δε θα βάζαμε 11 ποδοσφαιριστές, αλλά θα βάζαμε 11 ανθρώπους της ασφάλειας να μπούνε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ποδόσφαιρο. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό σε αυτό το άθλημα. Να δείξουμε πως είναι κάτι για το οποίο θέλουμε να αγωνιστούμε. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλοί. Πιστεύουμε πως αν έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας τον οποίο χρειαζόμαστε και είναι πάρα πολύ σημαντικός σε τέτοιους είδους παιχνίδια, θα δείξουμε και την ποιότητα την οποία διαθέτουμε. Θα αγωνιστούμε έτσι όπως θέλουμε για τους τρεις βαθμούς».
Μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο επικίνδυνη όταν είναι «πληγωμένη» εξαιτίας αποτυχημένων αποτελεσμάτων που έχουν προηγηθεί;
«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως μπορεί να είναι για τον ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι. Σημασία έχει πως είμαστε εμείς. Ως προπονητής προσπαθώ να συγκεντρώνομαι στη δική μου ομάδα και προετοιμάζομαι για αυτό το παιχνίδι. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί μεγάλο κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Διότι για τις ομάδες είναι δύσκολο να παίζουν σε άδεια γήπεδα. Όταν πάμε να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο, είναι πολύ δύσκολο οι ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν το κίνητρο που χρειάζονται, ώστε να δείξουν το υψηλό τους επίπεδο. Άρα, σε αυτή την περίπτωση όπου το γήπεδο θα είναι γεμάτο από κόσμο και θα υπάρχει θερμή ατμόσφαιρα, όλοι μας θα έχουμε στο μυαλό μας ότι πάμε να παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε, λοιπόν, να συγκεντρωθούμε, να εκτιμήσουμε σωστά το ντέρμπι με την αξία που έχει, να δείξουμε το υψηλό επίπεδο που διαθέτουμε και να παλέψουμε με τα δικά μας όπλα. Τα όπλα μας είναι η καλή οργάνωση του παιχνιδιού, η συγκέντρωσή μας και το πόσο πολύ θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Γιατί πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Δεν πάμε ούτε για να προσπαθήσουμε να πάρουμε μία ισοπαλία, ούτε για να αμυνθούμε και να παίξουμε αμυντικό ποδόσφαιρο. Πάμε για να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Και με αυτό το σκεπτικό προετοιμάζουμε αυτό το παιχνίδι».
Αλήθεια, ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Ρομπέρτο, τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τον Μέγερι και αν έχετε καταλήξει στον γκολκίπερ τον οποίο θα επιλέξετε στην Τούμπα;
«Ο σύλλογος έχει την τύχη να διαθέτει πολύ καλούς τερματοφύλακες. Επομένως, το μόνο σίγουρο είναι πως ο τερματοφύλακας ο οποίος θα εμφανιστεί την Κυριακή στο ντέρμπι, θα είναι τερματοφύλακας με υψηλό επίπεδο. Στις προπονήσεις έχω δοκιμάσει και τους δύο. Επίσης τους έχω δοκιμάσει στους αγώνες. Δεν με ανησυχεί καθόλου ποιος από τους δύο θα εμφανιστεί. Είμαι ήρεμος σε αυτό το θέμα. Το σίγουρο είναι πως ο τερματοφύλακάς μας θα έχει ένα υψηλό επίπεδο».
Ο Δημήτρης Σιόβας είναι ετοιμοπόλεμος;
«Ελπίζω πως ναι. Υπάρχουν ακόμη δύο ημέρες μπροστά μας. Και ελπίζω πως θα είναι έτοιμος»
Έχετε ζήσει ντέρμπι στην Πορτογαλία ως προπονητής της Πόρτο. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχουν κοινά στοιχεία με τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Τα ντέρμπι έχουν γενικότερα ίδιο χαρακτήρα σε όποια χώρα και αν τα βλέπεις. Υπάρχει πάρα πολύ ένταση. Το γήπεδο είναι γεμάτο. Όταν είσαι φιλοξενούμενος, το γήπεδο είναι γεμάτο με ανθρώπους οι οποίοι είναι εναντίον σου. Και όταν είσαι γηπεδούχος είναι γεμάτο με ανθρώπους οι οποίοι υπέρ σου. Όμως, σημασία έχει ότι το γήπεδο είναι γεμάτο. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν παίκτες, έντεκα εναντίον έντεκα. Και συνήθως κερδίζει εκείνος που παίζει καλύτερα. Δεν έχει σημασία η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο. Δεν μπορεί να κερδίσει κάποιος επειδή θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του ή επειδή οι φίλαθλοι του θα είναι «επιθετικοί». Σημασία έχει μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες να έχουν το κίνητρο για να δείξουν υψηλό επίπεδο παιχνιδιού και να καταφέρουν να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Προσωπικά προτιμώ τα παιχνίδια αυτού του τύπου. Προτιμώ τα ντέρμπι από ένα παιχνίδι που δε θα έχει υψηλό ενδιαφέρον και δε θα έχει θερμή ατμόσφαιρα και πολύ κόσμο. Για αυτό δούλευα σε όλη τη ζωή. Για αυτό συνεχίζω να δουλεύω. Αυτό θέλω να κάνω πάντα. Να παίρνω μέρος σε τέτοιου είδους παιχνίδια».
Το γεγονός πως το ντέρμπι θα διεξαχθεί την ημέρα που συμπληρώνονται 34 χρόνια από την τραγωδία της θύρας 7, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα σας προκειμένου να φθάσει στη νίκη;
«Για εμάς θα είναι μία ημέρα λύπης. Θα είναι μία ημέρα για να δείξουμε το σεβασμό μας, για να τιμήσουμε τα θύματα της τραγωδίας της θύρας 7. Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε το πόσο σεβόμαστε και να τιμήσουμε τα θύματα αυτά, θα είναι μία νίκη. Για να την αφιερώσουμε στα ίδια τα θύματα και στις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ελπίζω τουλάχιστον να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο το υψηλό επίπεδο που διαθέτουμε, να αγωνιστούμε όπως πρέπει να αγωνιστούμε και έτσι να έρθει το αποτέλεσμα».
Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τους θεατές που θα βρεθούν την Κυριακή στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας, αλλά και προς τους τηλεθεατές που θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι μέσα από τα κανάλια novasports;
«Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό διαιτητή ο οποίος θα τιμήσει το άθλημα. Να έχουμε δύο ομάδες οι οποίες θα τιμήσουν το ποδόσφαιρο. Ελπίζω ο κόσμος που θα βρίσκεται εκεί να καταλάβει πως θα είναι ένα παιχνίδι, ένα άθλημα, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ελπίζω στο τέλος του παιχνιδιού να είναι το ποδόσφαιρο που θα είναι ο νικητής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ελπίζω να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες να έχουν την ευκαιρία να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο τι μπορούν να κάνουν. Να δούμε ένα ωραίο θέαμα. Και να δείξουν σε όλους αυτές οι δύο ομάδες τι μπορούν να κάνουν σε αγωνιστικό επίπεδο. Και αυτός που θα κερδίσει να είναι το ποδόσφαιρο».
Πηγή: Goal

Live Streaming.21:00 Alba Berlin vs Panathinaikos 59-65 Eastern European Summer Time

Άλμπα Βερ, - Παναθηναϊκός 59-65,alba ver, - panathinaikos 59-65Όταν τακτοποίησε το θέμα των ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και τον τρόπο να φτάσει στην πρώτη εκτός έδρας νίκη, στο ΤΟΡ16: το 59-65 επί της Άλμπα Βερολίνου. Μεσολάβησαν το -11, το +11 και άλλες πολλές συγκινήσεις.

Πηγή: Sport 24

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

Ατλέτικο - Ρεάλ, Γιουβέντους - Μίλαν, Τότεναμ - Άρσεναλ, Έβερτον - Λίβερπουλ, Λιόν - Παρί Σεν-Ζερμέν και Σπόρτινγκ - Μπενφίκα τα ντέρμπι του Σαββατοκύριακου! Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.20:00 Fenerbahce Ulker Istanbul vs Laboral Kutxa Vitoria 91-90 Eastern European Summer Time

Φενέρ - Λαμποράλ Κούτσα 91-90,fener - laboral koutsa 91-90Η Φενέρ δέχεται μόλις 69.8 πόντους στο TOP-16. Σήμερα η Λαμποράλ Κούτσα σκόραρε 90 στην Ulker Sports Arena όμως οι Τούρκοι δεν το... πλήρωσαν και σημείωσαν την πρώτη εντός έδρας νίκη (91-90) στο TOP-16.

Πηγή: Sport 24

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ 0ΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Τα πιο αυστηρά από ποτέ!

  ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ 0ΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Τα πιο αυστηρά από ποτέ!
Την Κυριακή στις 15 του μηνός (15:00-NS2), ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 24η αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Την Παρασκευή (6/2) έγινε η σύσκεψη με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και παρούσες τις δύο ομάδες για τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν στο παιχνίδι και θα είναι αυστηρότατα.
Στη συνάντηση μετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και εκπρόσωποι των δύο ομάδων προκειμένου με αντικείμενο συζήτησης την όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Ειδικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν να ληφθούν ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα, λόγω του «κλίματος» που υπάρχει για την ομάδα τους στις τάξεις των οπαδών των Κρητικών, λόγω του ότι οι πράσινοι ζήτησαν κυρώσεις κατά του ΟΦΗ (σ.σ. λόγω των οφειλομένων) πριν από λίγο καιρό.
Σύμφωνοι προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και οι άνθρωποι του ΟΦΗ, ενώ σε γενικές γραμμές οι τρεις πλευρές, που συζήτησαν σε καλό κλίμα, συμφώνησαν σε όλα.
Πάντως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έλεγαν ότι περιμένουν αυτά που συμφώνησαν να εφαρμοστούν στην πράξη και όλα να κυλήσουν ήρεμα.
Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Νίκος Μαχλάς επικοινώνησε με τον Γιάννη Αλαφούζο και του εξέφρασε την πρόθεση να «πέσουν» οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο ομάδες και ότι ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί σε προσωπικό επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: Goal

Όταν ο Τζόρνταν "έκλεψε" τον Ντόμινικ(video)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Οι δυο τους είχαν από έναν τίτλο σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Όμως, η κορυφή χωρούσε μόνον έναν. Σαν σήμερα το 1988, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Ντόμινικ Ουίλκινς αναμετρήθηκαν στα καρφώματα σε μια μονομαχία που έμεινε στην ιστορία για το θέαμα που προσέφερε και για την ίντριγκα του τελικού αποτελέσματος.

Πηγή: Contra

Μουρίνιο: "Κάνετε θόρυβο με τη σιωπή μου"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Ο Ζοζέ Μουρίνιο "έσπασε" το δεκαήμερο μποϊκοτάζ προς τους εκπροσώπους του Τύπου, λόγω της τιμωρίας του Ντιέγκο Κόστα, αλλά στην επιστροφή του τα έβαλε ξανά με αυτούς.



Η στάση του Τύπου στην τιμωρία του Ντιέγκο Κόστα για το χτύπημα στον Εμρέ Τσαν, ενόχλησε τον Ζοζέ Μουρίνιο που σνόμπαρε τους εκπροσώπους του για δέκα ημέρες. Κατά την επιστροφή του, ο Πορτογάλος δεν έχασε την ευκαιρία να βάλλει ξανά κατά αυτών, με το γνωστό ειρωνικό του ύφος.

"Δεν σας μίλησα, γιατί εσείς μπορείτε να κάνετε μία σιωπή, πολύ θορυβώδη. Εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε. Μπορείτε να κάνετε πολύ θόρυβο με τη σιωπή μου. Εξαρτάται από εσάς. Εάν ήμουν δημοσιογράφος, θα μπορούσα να γράψω από μία σιωπή, πολλές λέξεις. Η απουσία μου, δεν οφείλεται στην τιμωρία του Κόστα.
Δεν αντιδρώ. Ίσως τιμωρηθώ, εάν αντιδράσω. Ίσως οι ποδοσφαιρικές αρχές διαβάσουν τις αντιδράσεις μου και δεν το θέλω αυτό. Ξέρετε ότι είμαι εδώ, οπότε δεν πρέπει να περιμένετε να είμαι και σούπερ χαρούμενος που είμαι εδώ.", δήλωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου.
Πηγή: Sport 24

Όπως και να 'χει... είναι ντέρμπι


http://eurwtaselous.blogspot.grΤο ντέρμπι της Γιουβέντους με την Μίλαν δεσπόζει στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στην Ιταλία. Με πολλές απουσίες η Ρόμα κόντρα στην Κάλιαρι. Δείτε όλο το πρόγραμμα.

Με την αναμέτρηση της πρώτης στον βαθμολογικό πίνακα, Γιουβέντους απέναντι στην αποδυναμωμένη φέτος Μίλαν, να ξεχωρίζει, διεξάγεται η 22η αγωνιστική στην Ιταλία.

Η Γιουβέντους θέλει να κρατήσει και αν είναι δυνατόν να αυξήσει την διαφορά της από την Ρόμα, ενώ η Μίλαν δεν έχει περιθώρια να χάσει άλλους βαθμούς και με μια ενδεχόμενη νίκη της να βάζει φωτιά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η δεύτερη στην βαθμολογία Ρόμα πηγαίνει στο Κάλιαρι, προερχόμενη από ήττα αποκλεισμό, για το κύπελλο Ιταλίας από την Φιορεντίνα και έχοντας εκτός τους Ντε Ρόσι, Στρόοτμαν, Καστάν, Ιτούρμπε, τον Κώστα Μανωλά αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Ιμπάρμπο λόγω τραυματισμού, χώρια των απουσιών, Ντούμπια, Ζερβίνιο,που συμμετέχουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Στα υπόλοιπα ματς η Νάπολι αντιμετωπίζει την Ουντινέζε, με τους δεύτερους να μην έχουν μαζί τους, λόγω τιμωρίας, τον αρχηγό τους Ντι Νατάλε.
Αναλυτικά, η 22η αγωνιστική:
Σάββατο, 7/2
Ελλάς Βερόνα - Τορίνο (19:00)
Γιουβέντους - Μίλαν (21:45)
Κυριακή, 8/2
Φιορεντίνα - Αταλάντα (13:30)
Κάλιαρι - Ρόμα (16:00)
Έμπολι - Τσεζένα (16:00)
Νάπολι - Ουντινέζε (16:00)
Πάρμα - Κιέβο Βερόνα (16:00)
Σαμπντόρια - Σασουόλο (16:00)
Ίντερ - Παλέρμο (21:45)
Δευτέρα, 9/2
Λάτσιο - Τζένοα (21:45)
Η επόμενη (23η) αγωνιστική:
Σάββατο, 14/2
Σασουόλο - Φιορεντίνα (19:00)
Παλέρμο - Νάπολι (21:45)
Κυριακή, 15/2
Μίλαν - Έμπολι (13:30)
Αταλάντα - Ίντερ (16:00)
Ρόμα - Πάρμα (16:00)
Τορίνο - Κάλιαρι (16:00)
Ουντινέζε - Λάτσιο (16:00)
Τζένοα - Ελλάς Βερόνα (16:00)
Κιέβο Βερόνα - Σαμπντόρια (19:00)
Τσεζένα - Γιουβέντους (21:45)
Πηγή: Σπορ FM

Πρίντεζης: "Μακάρι να ξαναπαίξω μαζί με τον Χάινς"


http://eurwtaselous.blogspot.grΟ Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Euroleague Greece για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ εξέφρασε την επιθυμία να ξαναγίνει συμπαίκτης με τον Κάιλ Χάινς.

Μια από τις πιο σημαντικές νίκες στο Top 16 πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν και της -αήττητης μέχρι το παιχνίδι στο ΣΕΦ- ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 84-76, φτάνοντας τις 5 νίκες σε 6 παιχνίδια σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Παράλληλα, με το αποτέλεσμα αυτό "πλήγωσαν" δύο πρώην "ερυθρόλευκους". Τους Μίλος Τεόντοσιτς και Κάιλ Χαινς!
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία και την ποιότητα του Γιώργου Πρίντεζη. Και εκείνος φρόντισε να δώσει λύσεις (10 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη σε 32 λεπτά). Μετά το τέλος του αγώνα με την "ομάδα του στρατού" μίλησε στο Euroleague Greece για τα σημεία που έκριναν το παιχνίδι, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της ερχόμενης αγωνιστικής με τη Νίζνι Νόγκοροντ, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κάιλ Χάινς.
Η κουβέντα ξεκίνησε από το παιχνίδι που είχε ολοκληρωθεί "Πολύ σημαντική νίκη", δήλωσε αρχικά για να προσθέσει πως "είναι σημαντική γιατί αντιδράσαμε μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτό απέναντι στην Αναντολού Εφές, που δεν παίξαμε πολύ καλά. Είναι σημαντικό το ότι αντιδράσαμε, παίξαμε καλή άμυνα, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Συνεχίζουμε! Είναι μια απλή νίκη και τίποτα παραπάνω".
Σχετικά με την ήττα από την Αναντολού Εφές και το πόσο επηρέασε την ομάδα τόνισε "Καινούργια εβδομάδα, καινούργιο παιχνίδι! Το Top 16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Κάθε εβδομάδα είναι ξεχωριστή. Έχουμε 5 νίκες και 1 ήττα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας".
Ερωτηθείς για το πλεονέκτημα έδρας ξεκαθάρισε ότι "έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια να δώσουμε. Κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά", ενώ για την αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας στο Νόβγκοροντ απέναντι στη Νίζνι πρόσθεσε "Είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά και δύσκολο ταξίδι. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία ειδικά στην έδρα της παίζει πολύ καλά. Θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι τώρα με τη Νέα Κηφισιά και μετά θα επικεντρωθούμε σε αυτό".
Στο μεσοδιάστημα οι Πειραιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Νέα Κηφισιά για το πρωτάθλημα (08/02, 12:30). Πόσο θα βοηθήσει η συγκεκριμένη αναμέτρηση ενόψει του αγώνα στη Ρωσία; "Είναι ένα παιχνίδι που κανείς δεν ξεχνάει τι έγινε στον πρώτο γύρο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ καλή και σοβαρή. Έχει δυσκολέψει πάρα πολύ και εμάς αλλά και τον Παναθηναϊκό, οπότε πρέπει να είμαστε σοβαροί".
Όσο για την υποδοχή που επιφύλαξε ο κόσμος του Ολυμπιακού στον Κάιλ Χάινς υπογράμμισε "Ο Χάινς είναι από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ μου. Μακάρι κάποια στιγμή να ξαναπαίξουμε μαζί. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσωπική του ζωή αλλά και στην επαγγελματική. Είμαι σίγουρος πως χάρηκε πάρα πολύ που τον αποδέχτηκε έτσι ο κόσμος".
Πηγή: Sport 24

Αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα με Ολυμπιακό ζητά η ΑΕΚ

Το ΤΑΑ ΑΕΚ απέστειλε αίτημα στην ΕΣΑΠ με το οποίο ζητά την αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την Α1 βόλεϊ ανδρών επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.
Την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για την Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ωστόσο, το κιτρινόμαυρο ΤΑΑ απέστειλε αίτημα για αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα.
Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" το ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων και έτσι η ΑΕΚ επικαλείται λόγους ασφαλείας.
Πιο αναλυτικά: "Για λόγους ασφαλείας το ΤΑΑ ΑΕΚ αιτείται την αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα με τον Ολυμπιακό, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 19.30 στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας λόγω του γεγονότος ότι την ίδια ημερομηνία και ώρα έχει οριστεί να διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» η ποδοσφαιρική συνάντηση Ολυμπιακού-ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος.
Το ΤΑΑ ΑΕΚ στην επιστολή που απέστειλε στην ΕΣΑΠ και στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, αναφέρει ως επιβεβλημένη τη μετάθεση ημερομηνίας του αγώνα βόλεϊ, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα συνάντησης των οπαδών των δυο ομάδων δεδομένου ότι αυτά τα δυο γήπεδα βρίσκονται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους και ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί ένταση ενόψει της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.
Άλλως το ΤΑΑ ΑΕΚ, τονίζει στην επιστολή του, δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οτιδήποτε δυσάρεστα γεγονότα λάβουν χώρα".
Πηγή: Sport 24

Πανούσης: "Δεν θέλω την αστυνομία στο γήπεδο"

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "NEWS247" μίλησε για τα σχέδια του για την καταπολέμηση της βίας.
Μεγάλη συνέντευξη για όλα τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία και τις αλλαγές που θέλει να φέρει σε αυτή παραχώρησε στο "NEWS247" ο Γιάννης Πανούσης. Μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στο θέμα της βίας στα γήπεδα.
Σε αυτό το θέμα ο κ. Πανούσης ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί την παρουσία των ΜΑΤ στα γήπεδα.
Παράλληλα, έριξε το μπαλάκι τόσο στη διοργανώτρια αρχή όσο και στις ΠΑΕ αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκείνες θα πρέπει να αναλαμβάνουν την περιφρούρηση των γηπέδων τους.
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη: "Το γήπεδο είναι μια διαφορετική κατάσταση. Εγώ είμαι εναντίον του να υπάρχουν αστυνομικοί στο γήπεδο. Ανώνυμες εταιρίες είναι, ΕΠΟ υπάρχει, Super League υπάρχει, διοργανώτρια αρχή. Την τάξη μέσα στο γήπεδο δεν χρειάζεται να την επιβάλλει η αστυνομία.
Απ έξω μακριά κι εφόσον έχεις πληροφορίες ότι στο δρόμο, πηγαίνοντας ή γυρνώντας από το γήπεδο θα γίνουν επεισόδια μπορείς να έχεις μια μορφή αστυνομίας. Αλλά όχι να βγαίνει ο άλλος με το παιδί του από το γήπεδο ευτυχισμένος επειδή κέρδισε η ομάδα του και ξαφνικά να βλέπει απέναντί του ένα γάντι να του πετάει κάτι στο κεφάλι. Αυτοί που μπαίνουν στη λογική του πολέμου ξέρουν και να προφυλάσσονται. Όλα τα χημικά τα τρώνε οι περαστικοί! Ο άλλος ξέρει τα πετάει και ξέρει να κρυφτεί ή φοράει μαντήλι, ο αστυνόμος ξέρει τι να κάνει και στη μέση είναι ο κόσμος που περπατάει και βρίσκεται απροστάτευτος.
Πρέπει να ξαναδούμε λίγο ορισμένες ομάδες, όπως οι ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα. Πρέπει να δούμε μια ενοποίηση των μηχανοκίνητων μονάδων. Να δούμε τους ρόλους και τις οριοθετήσεις τους, τι είναι ο καθένας και τι ρόλο παίζει. Ποιος παίζει προληπτική ρόλο, ποιος αποτρεπτικό, ποιος θα κάνει απλά βόλτα στη γειτονιά για να τον δει ο επίδοξος διαρρήκτης και να του φύγει η ιδέα.
Όμως δεν μπορείς να πεις ότι δεν θα έχεις ποτέ Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης, ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να παρέμβει η Αστυνομία. Και ποιος θα παρεμβαίνει, ο θεός; Θα δούμε πως θα λέγεται και τι ακριβώς θα γίνει".
Πηγή: Sport 24

All Star Game: Οι 8 συμμετοχές στο διαγωνισμό τριπόντων

All Star Game: Οι 8 συμμετοχές στο διαγωνισμό τριπόντων Στις 14 Φεβρουαρίου στο All Star Game του NBA, οκτώ παίκτες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον διαγωνισμό τριπόντων.

Ο περσινός νικητής Μάρκο Μπελινέλι των Σαν Αντόνιο Σπερς θα συμμετάσχει και φέτος και θα κοντραριστεί με τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Κάιρι Ίρβινγκ (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς), Κάιλ Κόρβερ (Ατλάντα Χοκς), Ουέσλεϊ Μάθιους (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς) και Τζέι Τζέι Ρέντικ (Λος Άντζελες Κλίπερς).
Πηγή: AEK365

Η αντίδραση του Αλαφούζου για τη "Γάτα"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Γιάννης Αλαφούζος αντέδρασε με "τιτίβισμα" για τον πρωτοσέλιδο τίτλο αθλητικής εφημερίδας, η οποία τον εμφανίζει έτοιμο να στραφεί στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την παροχή χρημάτων στον Παναθηναϊκό.

Την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου προκάλεσε ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας "Γάτα", στο φύλλο της Παρασκευής 6/2.
Στο χτύπημα της που αφορούσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα έγραφε: "Ψάχνει για κεφάλαια ο Αλαφούζος και αν δεν βρει... Τελευταία λύση ο... Τζίγγερ".
http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο τίτλος και το ύφος του, ενόχλησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος τον σχολίασε μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Twitter.
Μάλιστα, στο "τιτίβισμα" του επισήμανε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα παραπληροφορεί συστηματικά αναφορικά με τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και αναρωτήθηκε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την προσπάθεια.
Η ενόχληση του Αλαφούζου έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμφανίζεται ότι θα μεταβεί στον Τζίγγερ σαν επαίτης και θα παρακαλέσει για τη συνδρομή του.
Αναλυτικά το tweet του Αλαφούζου:
Yiannis Alafouzos @Yalafouzos Follow
Με εντυπωσιάζει η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων απο την εφ "γάτα"Καθημερινά παραπληροφορεί. Ποιος ο εντολέας ?
Πηγή: PrasinaNea

Τα βλέμματα στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ


http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η αγωνιστική ξεκινά με ντέρμπι στο Λονδίνο (Αρσεναλ-Τότεναμ), αλλά τα βλέμματα θα είναι κυρίως στραμμένα σε αυτό του Μέρσεϊσαιντ, ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ!

Με τα βλέμματα των περισσοτέρων να είναι στραμμένα στο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ, θα διεξαχθεί το Σάββατο η 24η αγωνιστική στην Αγγλία.

Η προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων τα δυο τελευταία χρόνια, προδιαθέτει για ένα αμφίρροπο ντέρμπι, με τα «ζαχαρωτά» να προέρχονται από την πρώτη της νίκη μετά τις 15/12 και τους «κόκκινους» να θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί, που έχουν στο πρωτάθλημα από τις 14/12.

Η αγωνιστική όμως έχει και άλλο ένα ντέρμπι αυτό του Λονδίνου καθώς Τότεναμ και Άρσεναλ θα μονομαχήσουν για την κατάκτηση μιας από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Στα υπόλοιπα ματς η πρώτη στη βαθμολογία Τσέλσι θα επισκεφτεί την έδρα της Άστον Βίλα, με στόχο να διατηρήσει το +5 και αν είναι δυνατόν να το αυξήσει, από τον συν-διεκδικητή του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτυ, η οποία υποδέχεται την Χαλ, έχοντας ως μόνο απόντα τον Γιάγια Τουρέ.

Αναλυτικά, η 24η αγωνιστική:

Σάββατο, 7/2

Τότεναμ-Άρσεναλ (14:45)
ΚΠΡ-Σαουθάμπτον (17:00)
Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Μάντσεστερ Σ.-Χαλ (17:00)
Σουόνσι-Σάντερλαντ (17:00)
Άστον Βίλα-Τσέλσι (17:00)
Έβερτον-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 8/2

Μπέρνλι-Γουέστ Μπρομ (14:00)
Νιούκαστλ-Στόουκ (16:05)
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γ. (18:15)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Σάββατο, 14/2

Άρσεναλ - Λέστερ (21:45)
Χαλ - Άστον Βίλα (21:45)
Σάντερλαντ - ΚΠΡ (21:45)
Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ (21:45)
Μάντσεστερ Γ. - Μπέρνλι (21:45)
Λίβερπουλ - Τότεναμ (22:00)
Κρίσταλ Πάλας - Νιουκάστλ (22:00)
Γουέστ Μπρομ - Σουόνσι (22:00)

Κυριακή, 15/2

Τσέλσι - Έβερτον (21:45)
Στόουκ - Μάντσεστερ Σ. (21:45)

Πηγή: Σπορ FM

Το... μετέωρο βήμα του Άγγελου και η "στήριξη"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρωτοτύπησε για μία ακόμη φορά. Με την απόφαση που (δεν) πήρε για το θέμα προπονητή, που ο ίδιος ο Άγγελος Αναστασιάδης προκάλεσε μετά από το ματς με τον ΟΦΗ, δημιούργησε ένα "θολό" τοπίο, παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και υποχρέωσε τον κάθε οπαδό της ομάδας να ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο και τη δική του οπτική τις πραγματικές προθέσεις του μεγαλομετόχου, Ιβάν Σαββίδη, για το μέλλον της συνεργασίας του με τον κόουτς.


Δεν με παραξένεψε η ερμαφρόδιτη στάση του επίσημου ΠΑΟΚ, διότι ερμαφρόδιτη και ετεροβαρής είναι η πολιτική της σχεδόν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. Ούτε με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν θεώρησε σκόπιμο να απευθυνθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ, με μια επίσημη ανακοίνωση, για να καταστήσει σαφή και ξεκάθαρη την τοποθέτησή της, μετά από όσα είπε ο Άγγελος, όχι μόνο στη συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, αλλά και στους παίκτες στα αποδυτήρια και στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη.
Πρέπει να το πούμε ωμά και χωρίς περιστροφές: Εάν αποφάσισαν να στηρίξουν ειλικρινά και σταθερά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος τον Αναστασιάδη, θα έπρεπε να το δηλώσουν επίσημα για να το ξέρει ο κόσμος και για να το... εμπεδώσουν οι παίκτες.
Ο Άγγελος είπε δημοσίως ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης και το έμαθαν οι πάντες. Δημοσίως όφειλε να δώσει την απάντησή της και η ΠΑΕ. Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία.
Άλλοι λένε, με το δίκιο τους, ότι ο Άγγελος έμεινε μέχρι να φύγει και άλλοι, επίσης με το δίκιο τους, ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του. Κι αν η διχογνωμία μεταξύ των φιλάθλων του ΠΑΟΚ δεν επηρεάζει την ομάδα, σίγουρα δεν ωφελεί τους παίκτες το... μετέωρο βήμα του προπονητή τους.
Άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι με τον Άγγελο θα βγάλουν τη χρονιά, θέλουν - δε θέλουν, άλλοι μπορεί να πίστεψαν ότι μετά από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα τους αποχαιρετίσει, οπότε δεν τρέχει και τίποτε αν πάψουν να υπακούουν στις εντολές του.
Στήριξη στον προπονητή σημαίνει βγαίνω μπροστά και το ξεκαθαρίζω. "Αυτός είναι ο προπονητής μας και μ' αυτόν θα πάμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου". Πολλές φορές, μάλιστα, στήριξη στον προπονητή σημαίνει ότι τον καλείς και του υπογράφεις τριετές συμβόλαιο.
Όταν... παρακαλάς τους Κατσικάδες και τους Τζανδάρηδες να "επεκτείνουν" τα συμβόλαιά τους, δεν μπορείς να λες ότι στηρίζεις τον προπονητή σου, που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και δεν του έχεις κάνει ποτέ νύξη για ανανέωση.
Ο Ιβάν είναι "τσαντισμένος"
Ας μιλήσουμε, λοιπόν, έξω από τα δόντια και ας πούμε όλη την αλήθεια. Είναι δυσαρεστημένος ο Ιβάν Σαββίδης με την εξέλιξη των πραγμάτων. Είχε θορυβηθεί με τον αποκλεισμό στο Europa League, είχε θορυβηθεί και με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας.
Και ο Βρύζας και ο Αγγελίδης και ο Άγγελος του είπαν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς η ομάδα, απερίσπαστη πια, θα αφοσιωθεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, που είναι ο βασικός στόχος.
Από τότε που τον καθησύχασαν, όμως, άρχισε η ατέλειωτη κατρακύλα και σήμερα ο Ιβάν ξέρει ότι ακόμη μια χρονιά πήγε στράφι. Αισθάνεται ότι ο ΠΑΟΚ, στα καλά καθούμενα, έκανε δώρο στον Ολυμπιακό και το κύπελλο και το πρωτάθλημα ή, τουλάχιστον, "φρόντισε" από πολύ νωρίς να αφήσει τον Ολυμπιακό μόνο και ανενόχλητο να κατακτήσει και τους δύο τίτλους.
Θέλει να δώσει τέλος, αλλά...
Ο Σαββίδης θέλει να αλλάξει προπονητή και από τη στιγμή που ο ίδιος ο Άγγελος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή του, μια απομάκρυνση θα έχει το μικρότερο δυνατό κόστος και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και από άποψη αντιδράσεων των υποστηρικτών του Άγγελου. Γιατί δεν τον απομάκρυνε ήδη; Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις.
Η πρώτη: Δεν προλάβαινε να καταλήξει στον διάδοχό του μέσα σε λίγα 24ωρα και δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα ακέφαλη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η δεύτερη: Ξέρει ποιον θα φέρει στη θέση του, αλλά αφήνει τον Άγγελο να χρεωθεί μία ακόμη πιθανή αποτυχία σ' αυτό το ντέρμπι, για να έχει μετά έναν ακόμη λόγο για να κάνει δεκτή την παραίτησή του...
Το μόνο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει είναι πώς θα ενεργήσει σε περίπτωση νίκης επί του Ολυμπιακού. Εάν νικήσει ο ΠΑΟΚ, όλοι θα μιλάνε για ένα νέο ξεκίνημα και όλοι θα γίνουν ξαφνικά πάλι αισιόδοξοι, καθώς η διαφορά θα έχει μειωθεί στους 5 βαθμούς και η ομάδα θα έχει ικανοποιήσει με το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Θα μπορεί τότε να διώξει τον Άγγελο; Θα κάνει την κίνηση να φέρει άλλον προπονητή, ρισκάροντας την κατηγορία ότι υποχρέωσε την ομάδα να χάσει χρόνο, άρα και κάθε ελπίδα για κατάκτηση του τίτλου, επειδή υποχρεώθηκε να προσαρμοστεί στη λογική του νέου προπονητή; Εδώ η... επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Να ξέρει το "γιατί", το "πώς" και το "πότε"
Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τα πουν οι δυο τους μετά από τη λήξη του ντέρμπι. Προφανώς στην όλη συζήτηση και την έκβασή της θα "μετρήσουν" οι εντυπώσεις που θα αφήσει ο ΠΑΟΚ με την εμφάνισή του και με το αποτέλεσμα του αγώνα που μόλις θα έχει λήξει. Όποια απόφαση ληφθεί, όμως, θα πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρη και να βασίζεται σε συγκεκριμένο σοβαρό σκεπτικό, με συγκεκριμένη προοπτική και συγκεκριμένο πλάνο.
Οφείλει, δηλαδή, να ξέρει ο Σαββίδης γιατί διώχνει τον Άγγελο και γιατί προσλαμβάνει άλλον προπονητή, όπως θα πρέπει να ξέρει γιατί κρατάει τον Άγγελο και για ποιους στόχους θέλει να πορευτεί μαζί του. Αν εξακολουθήσει να θεωρεί τη συνεργασία με τον Άγγελο ένα πείραμα, τότε αυτή η συνεργασία θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.
Και κάτι ακόμη: Όποιος κι να είναι προπονητής του ΠΑΟΚ το πρωί της Δευτέρας, ο Άγγελος ή οποιοσδήποτε άλλος, πρέπει να υπογράψει τουλάχιστον τριετές συμβόλαιο, με απόλυτα καθορισμένους στόχους, απόλυτα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα,
απόλυτο καθορισμένο πλάνο. Να γίνει, δηλαδή, αυτό που ποτέ, μα ποτέ, δεν έγινε στον ΠΑΟΚ, με μοναδική εξαίρεση την τριετή θητεία του Φερνάντο Σάντος επί προεδρίας Θόδωρου Ζαγοράκη.
Του Στέλιου Γρηγοριάδη

Πηγή: PaokMania