ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το... μετέωρο βήμα του Άγγελου και η "στήριξη"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρωτοτύπησε για μία ακόμη φορά. Με την απόφαση που (δεν) πήρε για το θέμα προπονητή, που ο ίδιος ο Άγγελος Αναστασιάδης προκάλεσε μετά από το ματς με τον ΟΦΗ, δημιούργησε ένα "θολό" τοπίο, παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και υποχρέωσε τον κάθε οπαδό της ομάδας να ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο και τη δική του οπτική τις πραγματικές προθέσεις του μεγαλομετόχου, Ιβάν Σαββίδη, για το μέλλον της συνεργασίας του με τον κόουτς.


Δεν με παραξένεψε η ερμαφρόδιτη στάση του επίσημου ΠΑΟΚ, διότι ερμαφρόδιτη και ετεροβαρής είναι η πολιτική της σχεδόν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. Ούτε με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν θεώρησε σκόπιμο να απευθυνθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ, με μια επίσημη ανακοίνωση, για να καταστήσει σαφή και ξεκάθαρη την τοποθέτησή της, μετά από όσα είπε ο Άγγελος, όχι μόνο στη συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, αλλά και στους παίκτες στα αποδυτήρια και στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη.
Πρέπει να το πούμε ωμά και χωρίς περιστροφές: Εάν αποφάσισαν να στηρίξουν ειλικρινά και σταθερά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος τον Αναστασιάδη, θα έπρεπε να το δηλώσουν επίσημα για να το ξέρει ο κόσμος και για να το... εμπεδώσουν οι παίκτες.
Ο Άγγελος είπε δημοσίως ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης και το έμαθαν οι πάντες. Δημοσίως όφειλε να δώσει την απάντησή της και η ΠΑΕ. Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία.
Άλλοι λένε, με το δίκιο τους, ότι ο Άγγελος έμεινε μέχρι να φύγει και άλλοι, επίσης με το δίκιο τους, ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του. Κι αν η διχογνωμία μεταξύ των φιλάθλων του ΠΑΟΚ δεν επηρεάζει την ομάδα, σίγουρα δεν ωφελεί τους παίκτες το... μετέωρο βήμα του προπονητή τους.
Άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι με τον Άγγελο θα βγάλουν τη χρονιά, θέλουν - δε θέλουν, άλλοι μπορεί να πίστεψαν ότι μετά από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα τους αποχαιρετίσει, οπότε δεν τρέχει και τίποτε αν πάψουν να υπακούουν στις εντολές του.
Στήριξη στον προπονητή σημαίνει βγαίνω μπροστά και το ξεκαθαρίζω. "Αυτός είναι ο προπονητής μας και μ' αυτόν θα πάμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου". Πολλές φορές, μάλιστα, στήριξη στον προπονητή σημαίνει ότι τον καλείς και του υπογράφεις τριετές συμβόλαιο.
Όταν... παρακαλάς τους Κατσικάδες και τους Τζανδάρηδες να "επεκτείνουν" τα συμβόλαιά τους, δεν μπορείς να λες ότι στηρίζεις τον προπονητή σου, που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και δεν του έχεις κάνει ποτέ νύξη για ανανέωση.
Ο Ιβάν είναι "τσαντισμένος"
Ας μιλήσουμε, λοιπόν, έξω από τα δόντια και ας πούμε όλη την αλήθεια. Είναι δυσαρεστημένος ο Ιβάν Σαββίδης με την εξέλιξη των πραγμάτων. Είχε θορυβηθεί με τον αποκλεισμό στο Europa League, είχε θορυβηθεί και με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας.
Και ο Βρύζας και ο Αγγελίδης και ο Άγγελος του είπαν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς η ομάδα, απερίσπαστη πια, θα αφοσιωθεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, που είναι ο βασικός στόχος.
Από τότε που τον καθησύχασαν, όμως, άρχισε η ατέλειωτη κατρακύλα και σήμερα ο Ιβάν ξέρει ότι ακόμη μια χρονιά πήγε στράφι. Αισθάνεται ότι ο ΠΑΟΚ, στα καλά καθούμενα, έκανε δώρο στον Ολυμπιακό και το κύπελλο και το πρωτάθλημα ή, τουλάχιστον, "φρόντισε" από πολύ νωρίς να αφήσει τον Ολυμπιακό μόνο και ανενόχλητο να κατακτήσει και τους δύο τίτλους.
Θέλει να δώσει τέλος, αλλά...
Ο Σαββίδης θέλει να αλλάξει προπονητή και από τη στιγμή που ο ίδιος ο Άγγελος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή του, μια απομάκρυνση θα έχει το μικρότερο δυνατό κόστος και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και από άποψη αντιδράσεων των υποστηρικτών του Άγγελου. Γιατί δεν τον απομάκρυνε ήδη; Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις.
Η πρώτη: Δεν προλάβαινε να καταλήξει στον διάδοχό του μέσα σε λίγα 24ωρα και δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα ακέφαλη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η δεύτερη: Ξέρει ποιον θα φέρει στη θέση του, αλλά αφήνει τον Άγγελο να χρεωθεί μία ακόμη πιθανή αποτυχία σ' αυτό το ντέρμπι, για να έχει μετά έναν ακόμη λόγο για να κάνει δεκτή την παραίτησή του...
Το μόνο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει είναι πώς θα ενεργήσει σε περίπτωση νίκης επί του Ολυμπιακού. Εάν νικήσει ο ΠΑΟΚ, όλοι θα μιλάνε για ένα νέο ξεκίνημα και όλοι θα γίνουν ξαφνικά πάλι αισιόδοξοι, καθώς η διαφορά θα έχει μειωθεί στους 5 βαθμούς και η ομάδα θα έχει ικανοποιήσει με το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Θα μπορεί τότε να διώξει τον Άγγελο; Θα κάνει την κίνηση να φέρει άλλον προπονητή, ρισκάροντας την κατηγορία ότι υποχρέωσε την ομάδα να χάσει χρόνο, άρα και κάθε ελπίδα για κατάκτηση του τίτλου, επειδή υποχρεώθηκε να προσαρμοστεί στη λογική του νέου προπονητή; Εδώ η... επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Να ξέρει το "γιατί", το "πώς" και το "πότε"
Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τα πουν οι δυο τους μετά από τη λήξη του ντέρμπι. Προφανώς στην όλη συζήτηση και την έκβασή της θα "μετρήσουν" οι εντυπώσεις που θα αφήσει ο ΠΑΟΚ με την εμφάνισή του και με το αποτέλεσμα του αγώνα που μόλις θα έχει λήξει. Όποια απόφαση ληφθεί, όμως, θα πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρη και να βασίζεται σε συγκεκριμένο σοβαρό σκεπτικό, με συγκεκριμένη προοπτική και συγκεκριμένο πλάνο.
Οφείλει, δηλαδή, να ξέρει ο Σαββίδης γιατί διώχνει τον Άγγελο και γιατί προσλαμβάνει άλλον προπονητή, όπως θα πρέπει να ξέρει γιατί κρατάει τον Άγγελο και για ποιους στόχους θέλει να πορευτεί μαζί του. Αν εξακολουθήσει να θεωρεί τη συνεργασία με τον Άγγελο ένα πείραμα, τότε αυτή η συνεργασία θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.
Και κάτι ακόμη: Όποιος κι να είναι προπονητής του ΠΑΟΚ το πρωί της Δευτέρας, ο Άγγελος ή οποιοσδήποτε άλλος, πρέπει να υπογράψει τουλάχιστον τριετές συμβόλαιο, με απόλυτα καθορισμένους στόχους, απόλυτα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα,
απόλυτο καθορισμένο πλάνο. Να γίνει, δηλαδή, αυτό που ποτέ, μα ποτέ, δεν έγινε στον ΠΑΟΚ, με μοναδική εξαίρεση την τριετή θητεία του Φερνάντο Σάντος επί προεδρίας Θόδωρου Ζαγοράκη.
Του Στέλιου Γρηγοριάδη

Πηγή: PaokMania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.