ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Live Streaming.21:45 Wales vs Cyprus 2-1,Live Streaming.21:45 Iceland vs Netherlands 2-0,Live Streaming.21:45 Bosnia And Herzegovina vs Belgium 1-1,Live Streaming.21:45 Latvia vs Turkey 1-1,Live Streaming. 21:45 Norway vs Bulgaria 2-1,Live Streaming.21:45 Malta vs Italy 0-1,Live Streaming, 21:45 Croatia vs Azerbaijan 6-0 Eastern European Summer Time (videos)

Νέο, Ολλανδία,neo, ollandiaΗ Ισλανδία νίκησε 2-0 την Ολλανδία και την άφησε 6 βαθμούς πίσω, όπως και η Τσεχία! Ήττα της Κύπρου στην Ουαλία, "διπλό" στην Μάλτα με Γκρατσιάνο Πελέ η Ιταλία (videos)

Ο’ Νιλ: «Η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες ομάδες»

Ο’ Νιλ, Η Ελλάδα,o’ nil, i elladaΗ Βόρεια Ιρλανδία ήρθε στην Αθήνα για την αναμέτρηση με την Ελλάδα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την Τρίτη (14/10, 21:45) ως πρωτοπόρος του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2016 έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Χωρίς Λοτζέσκι και Κατσίβελη

Ο Ολυμπιακός προπονήθηκε στο ΣΕΦ δίχως τους Λοτζέσκι και Κατσίβελη καθώς αισθάνονται ενοχλήσεις. Οι Πειραιώτες σκέφτονται μοναχά το ματς της Πέμπτης (16/10) κόντρα στην Βαλένθια στην Ισπανία.
Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν αφήσει πίσω τους το αρνητικό αποτέλεσμα στο Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και έχουν στρέψει την προσοχή τους αποκλειστικά στην πρεμιέρα της ομάδας στην Euroleague. Οι Πειραιώτες την Πέμπτη (16/10) το βράδυ (21:00) θα αντιμετωπίσουν την Βαλένθια στην Ισπανία, έχοντας για πρώτο προπονητή τον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος παραμένει φαβορί για να παραμείνει στην θέση του μέχρι το τέλος της σεζόν.
ADVERTISEMENT
Πέρα από τους γνωστούς τραυματισμούς των Ιωάννη Παπαπέτρου, Τρεμέλ Ντάρντεν και Γιώργου Πρίντεζη (εγχειρίστηκε πρόσφατα, αφαιρώντας ένα οστεόφυτο που δημιουργήθηκε στον αστράγαλο του), οι οποίοι θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση, οι Πειραιώτες αγωνιούν και για την κατάσταση των Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρη Κατσίβελη.
Τόσο ο Αμερικανός σμολ-φόργουορντ, όσο και ο 23χρονος γκαρντ, δεν προπονήθκαν στο ΣΕΦ μαζί με την ομάδα την Δευτέρα (13/10) και η παρουσία τους στο ματς κόντρα στη Βαλένθια χαρακτηρίζεται αμφίβολη. Ο Ματ Λοτζέσκι ταλαιπωρείται με ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, ενώ ο Δημήτρης Κατσίβελης έχει πρόβλημα στην μέση του (κάκωση στην οστεϊκή μοίρα), πρόβλημα που του δημιουργήθηκε στο ματς κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας.
Στον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού και το ζητούμενο του Μίλαν Τόμιτς είναι οι παίκτες του να δουλέψουν περισσότερο στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, ώστε η ομάδα να βγάλει στο παρκέ το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο.
Στη Βαλένθια οι Πειραιώτες θα ποντάρουν στους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Δημήτρη Αγραβάνη στην θέση "4" (αφού θα απουσιάσει ο Πρίντεζης), με τον Σερβοέλληνα τεχνικό να... πονοκεφαλιάζει με το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην θέση του σμολ-φόργουορντ. Έχει νοκ-άουτ τους Παπαπέτρου-Ντάρντεν και πλέον βλέπει να αντιμετωπίζει πρόβλημα όχι μόνο το τρίτο "3άρι" της ομάδας, ο Ματ Λοτζέσκι, αλλά και ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος είχε τον ρόλο του έξτρα γκαρντ στο "3", ξεκουράζοντας τον Αμερικανό.
Στον Ολυμπιακό ελπίζουν οι δύο παίκτες να καταφέρουν να προπονηθούν την Τρίτη (14/10) και από εκεί θα φανεί ο βαθμός ετοιμότητας τους, αν και υπάρχει αισιοδοξία πως ο Ματ Λοτζέσκι θα καταφέρει να δώσει το "παρών" κόντρα στην Ισπανία. Η αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερη για τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, καθώς στην πρεμιέρα της Euroleague θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, την Βαλένθια, με την οποία πέρσι κατέκτησε το Eurocup.

Πηγή: Sport 24

Οι Ούγγροι ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Βουκουρέστι (VIDEO)


Οι Ούγγροι ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Βουκουρέστι (VIDEO)Τα σοβαρότατα επεισόδια στο Βουκουρέστι στην αναμέτρηση της Ρουμανίας ενάντια στην Ουγγαρία στην αναμέτρηση για τη 2ηαγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016 έχουν κάνει το γύρο του κόσμου

Οι ντροπιαστικές εικόνες από τις μάχες των οπαδών, που φαίνεται να τις ξεκίνησαν οι Ούγγροι, έχουν και άλλη προέκταση. Αυτή δεν είναι άλλη από τη βάναυση στάση των ανδρών της ιδιωτικής εταιρείας Security, της BGS, που έχει αναλάβει την ασφάλεια στους αγώνες της εθνικής Ρουμανίας.
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο κάτι... παιδιά ιδιαίτερα «φουσκωμένα» εξαπέλυσαν επίθεση στους οπαδούς της Ρουμανίας και πέραν του ότι ψέκαζαν απευθείας στο πρόσωπο από το μισό μέτρο, χτυπούσαν με γροθιές ακόμη και ανθρώπους που ήταν πεσμένοι στο έδαφος.
Η κίνησή τους παρέπεμπε σε επίθεση που θα εξαπέλυαν χούλιγκαν με τις μαρτυρίες να είναι χαρακτηριστικές.
«Επιτέθηκαν σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους»
Ένας Ρουμάνος φίλαθλος κατήγγειλε: «Ήρθαμε από την Κλουζ μαζί με την 14χρονη κόρη μου για να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι. Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, οι άνδρες της BGS επιτέθηκαν στους πάντες, σε παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους χωρίς καμία εξαίρεση. Εγώ έπεσα και χτύπησα για να προστατεύσω την κόρη μου, έχω σπασμένο κεφάλι».
Ένας άλλος είπε: «Είμαι άρρωστος με την καρδιά μου. Πλήρωσα εισιτήριο για να δω έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και βρέθηκα να τρέχω στο νοσοκομείο, χτυπήθηκα από άνδρα της BGS και έκανα επτά ράμματα».

Πηγή: AEK365

ΛΟΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑ «Μετακομίζει» με Παναθηναϊκό και Φενέρ η Μιλάνο!

Σε αυτό το γήπεδο και όχι στην φυσική της έδρα θα υποδεχθεί η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο τον Παναθηναϊκό στην 9η αγωνιστική
Στο «Πάλα Ντέσιο» στην περιοχή της Μπριάντσα (βόρειο Μιλάνο) και όχι στην φυσική της έδρα το «Μεντιολάνουμε Φόρουμ», θα υποδεχθεί η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο τον Παναθηναϊκό και τον Φενέρμπαχτσε.
Όπως ανακοίνωσαν οι Μιλανέζοι εκείνες τις ημέρες το «σπίτι» τους δεν θα είναι διαθέσιμο εξαιτίας κάποιων εκδηλώσεων που θα λάβουν μέρος εκεί.
Πιο αναλυτικά οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν την Μιλάνο την 9η αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων στις 11 Δεκεμβρίου (Πέμπτη), ενώ την Φενέρμπαχτσε την 6η στις 20 Νοεμβρίου (Πέμπτη).
Συμφωνα με τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας, οι κατόχοι διαρκείας θα τακτοποιηθούν στο χωρητικότητας 6.700 θεατών γήπεδο, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις τα εισιτήρια θα διατίθεται κανονικά από τα εκδοτήρια 

Πηγή: Goal

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ «Γελάνε σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά»

«Γελάνε σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά»
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με την οποία οι ερυθρόλευκοι προσέφυγαν στην ΕΟΚ ζητώντας την κατακύρωση του αγώνα Κυπέλλου υπέρ τους, ήρθε η απάντηση του Παναθηναϊκού.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ανακολουθία, για «... νομικές εφευρέσεις», ενώ οι πράσινοι αναρωτιούνται γιατί η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας της λόγω δυσφημιστικών δηλώσεων για δυσφήμιση του ΕΣΑΚΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Γελάνε ακόμα και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά με το νέο παραλήρημα των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός τους οποίους πάντως κατανοούμε: Από τη στιγμή που-χρόνια τώρα- δεν μπορούν να νικήσουν στο γήπεδο, αναζητούν τρόπους για να χαρούν, να νικήσουν με ΚΑΘΕ τρόπο.
Αν και -είναι αλήθεια- η στιγμή αυτή δεν προστάζει… επιχειρήματα αλλά χιούμορ. Ξεπέρασαν και τους εαυτούς τους.
Οι νομικές τους εφευρέσεις δεν έχουν προηγούμενο. Αίφνης ανέσυραν διατάξεις για ερασιτεχνικά σωματεία! Η σύγχυση είναι προφανής. Ό,τι βολεύει κάθε φορά. Τα πυροτεχνήματα, όμως, σβήνουν όσο εύκολα ανάβουν.
Είμαστε έκπληκτοι που δεν έκαναν την ένσταση για την παρουσία στο ΟΑΚΑ εκείνων που τους νίκησαν, δηλαδή των παικτών και του προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού. Αν και θεωρούμε πολύ πιθανό ακόμα κι αν δεν εμφανιζόταν η ομάδα μας στο γήπεδο πάλι να έχανε ο Ολυμπιακός.
Καλή επιτυχία στην υπεράσπιση της ιδέας ότι… οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο, όπως διατυμπανίζουν διαρκώς οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός όταν βρίσκονται στην αγαπημένη τους θέση: Μπροστά στις κάμερες όπου κανείς δεν τους διακόπτει και δεν τους απαντά.
Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης πρέπει να δείχνεις ενδιαφέρον-αφοσίωση-ικανότητα-ειλικρίνεια και όχι ανακοινώσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού. Αυτό αναφέρεται σε όλα τα εγχειρίδια διαχείρισης κρίσεων. Η ανακολουθία τους είναι παροιμιώδης.
Από εκεί και πέρα όμως αναζητούμε τους λόγους για τους οποίους οι εμφανιζόμενοι ως θιασώτες της νομιμότητας και «καλά παιδιά» του ελληνικού μπάσκετ, όπως και οι αρμόδιες Αρχές αδιαφορούν στα γεγονότα που παρουσιάσαμε στην πρόσφατη (9/10/2014) ανακοίνωσή μας βάσει των οποίων κακώς δεν επεβλήθη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ για 8 περιπτώσεις που παρουσιάσαμε (http://www.paobc.gr/page.ashx?pid=2&aid=31170).
Κατόπιν όλων αυτών δίνουμε την εξής συμβουλή: Να αλλάξετε νομικούς διότι όπως ήδη γνωρίζετε, σας έρχεται χιονοστιβάδα υποθέσεων αθλητικού, οικονομικού, φορολογικού, αστικού και ποινικού ενδιαφέροντος.
Πηγή: Goal

«Ελληνικό» χρώμα στο νικηφόρο ξεκίνημα της Νόρθιστ Γιουνάιτεντ! (video)

«Ελληνικό» χρώμα στο νικηφόρο ξεκίνημα της Νόρθιστ Γιουνάιτεντ! (video) Να πούμε τη μαύρη αλήθεια, το ματς δεν το είδαμε. Όμως εμπιστευόμαστε το ποστάρισμα στον λογαριασμό του ινδικού πρωταθλήματος στο…ΤζόρβαςΙνδίαΚόκε

Κομμένα δοκάρια σε ακόμα ένα αγώνα του ελληνικού ποδοσφαίρου (PHOTOS)

Ακόμα ένα περιστατικό με κομμένα δοκάρια συνέβη σε αγώνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά στον αγώνα του Φοίνικα με την ΑΕ Μαρτίου για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.


Άγνωστοι έκοψαν τα δοκάρια και έβγαλαν τα σημαιάκια του κόρνερ. Οι άνθρωποι του Φοίνικα ενημέρωσαν την ΕΠΣΜ με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αναβληθεί, όπως συνέβη και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο Πλαγιαρίου.
Οι κόντρες που υπάρχουν στα διοικητικά του Φοίνικα φαίνεται πως οδηγούν κάποιους σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές.
Δηλώσεις έκανε στο epsm24.gr και ο πρόεδρος του Φοίνικα, Γιώργος Βαϊραχτάρης, ο οποίος ήταν απηυδισμένος: "Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θα καταθέσουμε μηνύσεις και από εδώ και στο εξής θα γίνει χαμός".

 
ADVERTISEMENT
Πηγή: Contra

Θουμπιθαρέτα: «Αξίζει στον Μέσι να τιμηθεί στο "Μπερναμπέου"»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Θουμπιθαρέτα: «Αξίζει στον Μέσι να τιμηθεί στο  Μπερναμπέου »
Θα του άξιζε του Λιονέλ Μέσι να τιμηθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αν γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος στο clasico (25/10) με την Ρεάλ, δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Άντονι Θουμπιθαρέτα.
Ο Μέσι απέχει τρία γκολ από το να σπάσει το ρεκόρ του Τέλμο Θάρα με 251, και παρόλο που μεσολαβεί το ματς της Μπαρτσελόνα με την Εϊμπάρ, είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί στην αναμέτρηση με την Ρεάλ.
Οι υπεύθυνοι της ισπανικής λίγκας εξετάζουν την ιδέα να τιμήσουν τον Αργεντινό αν συμβεί αυτό στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και ο Θουμπιθαρέτα, συμφωνεί.
«Είναι κάτι που έχει να κάνει πιο πολύ με σπορ όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ακούγεται περίεργο στο ποδόσφαιρο. Αλλά του αξίζει μια αναγνώριση.
Θα συμβιβαστώ με ένα γκολ κόντρα στην Εϊμπάρ και ένα κόντρα στην Ρεάλ και να νικήσουμε. Έχουμε δει στο Μπερναμπέου να χειροκροτούν παίκτες της Μπαρτσελόνα και το αντίθετο.
Δεν νομίζω ότι το χαμένο πέναλτι τον επηρεάζει (στον αγώνα της Αργεντινής με την Βραζιλία). Σκόραρε δυο στο "Μπερναμπέου" πέρσι. Θα ήθελε να σκοράρει για να βοηθήσει την ομάδα, αλλά ξέρω το γήπεδο στο Πεκίνο από την προετοιμασία και δεν είναι καλό.
Θα τον παρακινήσει για να τα πάει ακόμα καλύτερα. Οι παίκτες εξελίσσονται και ο Λιο δεν είναι απλώς σκόρερ. Καταλαβαίνει το παιχνίδι, εμπλέκεται σε περισσότερες φάσεις του παιχνιδιού», δήλωσε ο Θουμπιθαρέτα.
Πηγή: Goal

Ελλάδα έχεις ταλέντο, παρά το 10-0!



Μπορεί η Εθνική ομάδα Κ19 να δέχθηκε την συντριβή από την αντίστοιχη της Ελβετίας με 10-0, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως τα παιδιά που την απαρτίζουν δεν έχουν ταλέντο. Το Contra.gr σας παρουσιάζει και τους 18 παίκτες που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση, καθώς και τα κατορθώματά τους μέχρι σήμερα.

Την συντριβή με 10-0 γνώρισε η Εθνική ομάδα Κ19 από την αντίστοιχη της Ελβετίας στο δεύτερο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στην πόλη Σουρζέ στις 12 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την ήττα αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγω για έλλειψη ταλέντου στην ομάδα και για μια "γενιά που θα πατώσει". Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ταλέντο υπάρχει και μάλιστα πολύ.
Στο πρώτο φιλικό των δύο ομάδων μάλιστα στις 10 Οκτώβρη, το αποτέλεσμα ήταν 2-2 με τους παίκτες της Ελλάδας να παίζουν αρκετά καλά, να βγάζουν πολλές ευκαιρίες για γκολ και να έχουν και δοκάρι σε μια φάση που θα μπορούσαν να "πάρουν" το παιχνίδι.
Η ομάδα Κ19 της Εθνικής απαρτίζεται από παίκτες που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται σε αρκετά καλούς συλλόγους (οι περισσότεροι στις ομάδες νέων λόγω και του νεαρού της ηλικίας τους), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, ακόμα και της Γιουβέντους.
Το Contra.gr σας παρουσιάζει την νέα γενιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου που παρά τα 10 τέρματα που δέχθηκε στο φιλικό με την Ελβετία, έχει ταλέντο!

Η 11άδα που ξεκίνησε στο ματς κόντρα στην Ελβετία

Γιώργος Βασιλειάδης: O 19χρονος τερματοφύλακας της Εθνικής Κ19 υπέγραψε φέτος το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Βέροια και είναι τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας.

  Στέλιος Πόζογλου: Έμεινε στο γήπεδο για 65 λεπτά όταν και έγινε αλλαγή. Ο 18χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας και φέτος μετράει 1 συμμετοχή στο Europa League (κόντρα στη Ζίμπρου). Πέρυσι τον είδαμε σε 3 ματς πρωταθλήματος (όλα ως αλλαγή), ενώ είχε και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο κι άλλη μία στο Europa League. Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον "Δικέφαλο του Βορρά" μέχρι το καλοκαίρι του 2018.
ADVERTISEMENT
Κωνσταντίνος Οικονόμου: Ήταν από τους παίκτες που έβγαλαν όλο το 90λεπτο. Ο 18χρονος αμυντικός γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και αγωνίζεται στην ομάδα νέων της ΜΤΚ Βουδαπέστης στην Ουγγαρία από τα 16 του χρόνια. Οι Ούγγροι προπονητές του κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό ταλέντο, ενώ έχει και ουγγρική υπηκοότητα. Όταν έλαβε κλήση από την ΕΠΟ για την ομάδα παίδων αρχικά, στην Ουγγαρία κυκλοφορούσαν άρθρα με τίτλο "αρπαγή, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, από τους Έλληνες"!
Αντώνης Βατουσιάδης: Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Πανιωνίου και από το φετινό καλοκαίρι ανήκει στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού. Ο αμυντικός της Εθνικής K19 έβγαλε όλο το 90λεπτό. Με τους νέους του Ολυμπιακού φέτος ήταν βασικός και στα δύο ματς που έχει δώσει η ομάδα μέχρι στιγμής για το UEFA Youth League με Ατλέτικο Μαδρίτης (ήττα με 2-1) και Μάλμε (νίκη με 3-1).
Κωνσταντίνος Τσιμίκας: Ένα ημίχρονο αγωνίστηκε κόντρα στους Ελβετούς ο αριστερός χαφ, Τσιμίκας. Ο 18χρονος ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με τη φανέλα του Πανσερραϊκού και ο Ολυμπιακός έσπευσε να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι που μας πέρασε. Κι αυτός έχει βγάλει φέτος και τα δύο 90λεπτα στο UEFA Youth League με τους "ερυθρόλευκους".

  Άλμπερτ Ρούσος: O 18χρονος μέσος έπαιξε για 90 λεπτά στο ματς. Έχει ξεκινήσει το ποδόσφαιρο στο Διαγόρα Ρόδου με τον οποίο μάλιστα αγωνίστηκε 13 φορές στο πρωτάθλημα της Football League τη σεζόν 2011-12. Εδώ και 2 χρόνια ανήκει στην Γιουβέντους και αγωνίζεται στην ομάδα νέων. Την περσινή σεζόν έπαιξε βασικός στα περισσότερα ματς του πρωταθλήματος νέων, ενώ και φέτος έχει ξεκινήσει το ίδιο καλά. Είναι συμπαίκτης με τον Τάσο Δώνη που επίσης αγωνίζεται στη Γιουβέντους.
Ζήσης Καραχάλιος: Ακόμη ένας παίκτης των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Βασικός στα 90 λεπτά κόντρα στην Ελβετία. Αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τους "ερυθρόλευκους", ενώ προηγουμένως αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Καρδίτσας και αποτελούσε έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Είναι 17 χρονών και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού, αλλά και του αμυντικού μέσου. Στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού έχει παίξει βασικός στα δύο ματς του UEFA Youth League.

  Τάσος Δώνης: Ο αδερφός του Χρήστου Δώνη του Παναθηναϊκού, ο 18χρονος Τάσος, αγωνίζεται στην ομάδα νέων της Γιουβέντους στη θέση του δεύτερου επιθετικού. Οι σκάουτερ του ιταλικού συλλόγου τον είδαν όταν ακόμα αγωνιζόταν στις ακαδημίες των "πρασίνων" και τον έφεραν στο Τορίνο θεωρώντας τον αρκετά μεγάλο ταλέντο. Κόντρα στους Ελβετούς έπαιξε για 66 λεπτά. Στο πρωτάθλημα της Primavera που αγωνίζονται οι νέοι της Γιούβε έχει ξεκινήσει ιδανικά, πετυχαίνοντας 3 γκολ σε 3 αγώνες που ξεκίνησε βασικός.
Παναγιώτης Αρναούτογλου: O 18χρονος κεντρικός αμυντικός της Εθνικής έπαιξε για 90 λεπτά στο 10-0 από την Ελβετία. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, ενώ πλέον αγωνίζεται στην ομάδα νέων της γερμανικής Καρλσρούης, ξεκινώντας βασικός σε 4 ματς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

  Παναγιώτης Δεληγιαννίδης: Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα έπαιξε ο Δεληγιαννίδης στη θέση του δεξιού χαφ. Σε αυτή τη θέση αγωνίζεται και στην ομάδα νέων του ΠΑΟΚ. Είναι 18 ετών και θεωρείται από το σύλλογο της Θεσσαλονίκης ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ομάδας. Μάλιστα, φέτος το καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ να του βάζει ρήτρα ύψους 7.500.000 ευρώ!
Ευθύμης Κουλούρης: Για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Κουλούρης. Ο 18χρονος επιθετικός ανήκει στον ΠΑΟΚ στον οποίο μάλιστα υπολογίζεται αρκετά, ακόμα και σε ματς της πρώτης ομάδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ο Άγγελος Αναστασιάδης του έδωσε φανέλα βασικού (έβγαλε όλο το 90λεπτο) στο ματς της πρεμιέρας τη Super League κόντρα στην Καλλονή. Πέρυσι έπαιξε σε 8 ματς (πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Οι αλλαγές

Μιχάλης Ηλιάδης: Μπήκε αλλαγή στο 65' στη θέση του Βασιλειάδη. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Δόξας Δράμας, ενώ πλέον βρίσκεται στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού.
Γιάννης Τσολακίδης: Ο γεννημένος τον Ιανουάριο του 2016 Τσολακίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Μεγαλέξανδρο Κιλκίς και από το 2011 βρίσκεται στην ομάδα νέων του ΠΑΟΚ. Αγωνίζεται στη θέση του μέσου και του δεξιού χαφ.
Θωμάς Γιαλαμίδης: Ο 17χρονος αμυντικός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Τσιμίκα. Αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και φέτος αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Προηγουμένως αγωνιζόταν στον Βατανιακό, κάνοντας μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις.
Βασίλης Μηλιώτης: Αγωνίζεται στην ομάδα νέων του Αστέρα Τρίπολης και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των πλάγιων χαφ. Μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 55ο λεπτό.

  Μανώλης Σάλιακας: Πέρασε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Δεληγιαννίδη. Πρωτοξεκίνησε στις ακαδημίες του Εργοτέλη, ωστόσο πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον 18χρονο χαφ. Με τους "ερυθρόλευκους" είναι βασικός στην ομάδα νέων, ενώ έχει αγωνιστεί και με την ανδρών σε ματς Κυπέλλου.
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ο 18χρονος επιθετικός που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Κουλούρη ανήκει στην Μπίλεφελντ της Γερμανίας. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 7 ματς στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται η ομάδα νέων του συλλόγου του, με τον ίδιο να πραγματοποιεί αρκετά καλές εμφανίσεις (1 γκολ και 1 ασίστ).
Μιχάλης Μπαστακός: Ο 17χρονος επιθετικός αγωνίζεται στην ομάδα νέων του Ατρομήτου. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα του Φαραί Καλαμάτας, αλλά από το 2011 έχει μετακομίσει στο Περιστέρι. Θεωρείται ένα από τα ταλέντα της μικρής ομάδας των Περιστεριωτών, ενώ έχει αρκετά καλή τεχνική. Στο παιχνίδι κόντρα στους Ελβετούς μπήκε στο 66' στη θέση του Δώνη.
Πηγή: Contra

«Μαζί με Ρανιέρι σε EURO και Μουντιάλ»

«Μαζί με Ρανιέρι σε EURO και Μουντιάλ»Η ΕΠΟ, μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της στον ομοσπονδιακό τεχνικό

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εν όψει του αγώνα με τη Βόρειο Ιρλανδία, Ιρλανδός δημοσιογράφος ρώτησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι "Φοβάστε για τη θέση σας; Νιώθετε πίεση;".
Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας απάντησε ως εξής: "Φυσικά και όχι".
Αμέσως το λόγο πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΠΟ, Παύλος Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε: "Τον στηρίζουμε απόλυτα σε όλο το σχέδιο που υπάρχει για την αναδόμηση της Εθνικής. Μαζί του θα πάμε στις δυο επόμενες διοργανώσεις. Το EURO και το Μουντιάλ".


Πηγή: AEK365

Μια ειδική κάψουλα θα αντικαταστήσει στον μέλλον τις ενέσεις

Μια ειδική κάψουλα θα αντικαταστήσει στον μέλλον τις ενέσεις,Εάν είχαν επιλογή, οι περισσότεροι ασθενείς θα προτιμούσαν να λάβουν οποιοδήποτε φάρμακο από το στόμα, αντί με ένεση. Δυστυχώς, πολλά φάρμακα, ειδικά εκείνα που κατασκευάζονται από πρωτεΐνες, δεν μπορούν να δοθούν ως χάπια, επειδή οι ουσίες τους διασπώνται στο στομάχι, πριν να απορροφηθούν.Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, ερευνητές στο ΜΙΤ και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (MGH) έχουν επινοήσει μια νέα κάψουλα φαρμάκου επικαλυμμένη με μικροσκοπικές βελόνες που μπορεί να μεταφέρει το φάρμακο άμεσα στα τοιχώματα του στομάχου μετά την κατάποση της κάψουλας. Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Pharmaceutical Sciences.

Σε μελέτες που έγιναν σε ζώα, η ομάδα διαπίστωσε ότι η κάψουλα, η οποία περιείχε ινσουλίνη, την διοχέτευσε στον οργανισμό πιο αποτελεσματικά από την υποδόρια ένεση και παράλληλα δεν υπήρχαν επιβλαβείς παρενέργειες, καθώς η κάψουλα διέρχεται μέσω του πεπτικού συστήματος και αποβάλλεται από τον οργανισμό.  Η κάψουλα είναι κατασκευασμένη από ειδικό ακρυλικό υλικό, έχει διάμετρο ένα  εκατοστό και περιλαμβάνει μία μικρή δεξαμενή για το φάρμακο. Είναι επικαλυμμένη με ειδικές βελόνες από ανοξείδωτο χάλυβα, μήκους περίπου 5 mm.
Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δοκιμές έγιναν με ινσουλίνη, οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η μέθοδος θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για την παροχή βιοφαρμακευτικών σκευασμάτων, όπως τα αντισώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου και αυτοάνοσων διαταραχών όπως η αρθρίτιδα και η νόσος τουCrohn.
Αυτή η κατηγορία φαρμάκων, που είναι γνωστή ως «βιολογικά», περιλαμβάνει επίσης εμβόλια, ανασυνδυασμένο DNA και RNA. Το μεγάλο μέγεθος αυτών των βιολογικών φαρμάκων τα καθιστά μη απορροφήσιμα, ενώ με την κάψουλα αυτά  προστατεύονται από τα οξέα και τα ένζυμα που βρίσκονται στον γαστρεντερικό σωλήνα.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Το μήνυμα του Μίτσελ ενόψει Γιουβέντους!

Το μήνυμα του Μίτσελ ενόψει Γιουβέντους!Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να τα… βάλει με τη Γιουβέντους δηλώνει ο Μίτσελ στην ιταλική εφημερίδα “Tuttosport”.

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να τα… βάλει με τη Γιουβέντους δηλώνει ο Μίτσελ στην ιταλική εφημερίδα “Tuttosport”.
Ο Ισπανός προπονητής των ερυθρολεύκων επεσήμανε ότι το μυστικό για μια τέτοια αναμέτρηση είναι να προσπαθήσεις και να καταφέρεις να επιβάλεις το στιλ του παιχνιδιού σου.
«Στο ποδόσφαιρο μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν δυνατό ή έναν πιο αδύναμο αντίπαλο, όμως, ανεξαρτήτως του πόσο ισχυρός είναι, εσύ πρέπει πάντα να μάχεσαι για να πηγαίνεις μπροστά. Ελπίζω οι παίκτες μου να είναι διαρκώς κακοί, με την καλή έννοια, στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο έτσι μπορούν να παράγουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Η ομάδα μου πρέπει να είναι πάντα έτοιμη», τόνισε –αρχικά- ο Μίτσελ στην ιταλική εφημερίδα η οποία ασχολείται ιδιαίτερα με τα όσα συμβαίνουν στη «Μεγάλη Κυρία».
«Η εμπειρία δεν μας λείπει και κατά συνέπεια υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δώσουμε μάχη για ένα θετικό αποτέλεσμα», υποστήριξε ο Μίτσελ ο οποίος κατέληξε αποκαλύπτοντας το μυστικό για ένα καλό αποτέλεσμα…
«Το μυστικό; Να επιβάλλεις πάντα το στιλ παιχνιδιού σου, δίχως να αλλάζεις αναγκαστικά κάποια πράγματα. Κατοχή μπάλας, επίθεση και άμυνα με συνέπεια».

Πηγή: Σπορ FM

VIDEOS ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ Όλα τα γκολ των προκριματικών EURO 2016

  Η 3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016 ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής με 8 αναμετρήσεις και το Sport24.gr συγκέντρωσε videos από όλα τα ματς...ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Πηγή: Sport 24