ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ελλάδα έχεις ταλέντο, παρά το 10-0!



Μπορεί η Εθνική ομάδα Κ19 να δέχθηκε την συντριβή από την αντίστοιχη της Ελβετίας με 10-0, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως τα παιδιά που την απαρτίζουν δεν έχουν ταλέντο. Το Contra.gr σας παρουσιάζει και τους 18 παίκτες που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση, καθώς και τα κατορθώματά τους μέχρι σήμερα.

Την συντριβή με 10-0 γνώρισε η Εθνική ομάδα Κ19 από την αντίστοιχη της Ελβετίας στο δεύτερο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στην πόλη Σουρζέ στις 12 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την ήττα αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγω για έλλειψη ταλέντου στην ομάδα και για μια "γενιά που θα πατώσει". Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ταλέντο υπάρχει και μάλιστα πολύ.
Στο πρώτο φιλικό των δύο ομάδων μάλιστα στις 10 Οκτώβρη, το αποτέλεσμα ήταν 2-2 με τους παίκτες της Ελλάδας να παίζουν αρκετά καλά, να βγάζουν πολλές ευκαιρίες για γκολ και να έχουν και δοκάρι σε μια φάση που θα μπορούσαν να "πάρουν" το παιχνίδι.
Η ομάδα Κ19 της Εθνικής απαρτίζεται από παίκτες που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται σε αρκετά καλούς συλλόγους (οι περισσότεροι στις ομάδες νέων λόγω και του νεαρού της ηλικίας τους), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, ακόμα και της Γιουβέντους.
Το Contra.gr σας παρουσιάζει την νέα γενιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου που παρά τα 10 τέρματα που δέχθηκε στο φιλικό με την Ελβετία, έχει ταλέντο!

Η 11άδα που ξεκίνησε στο ματς κόντρα στην Ελβετία

Γιώργος Βασιλειάδης: O 19χρονος τερματοφύλακας της Εθνικής Κ19 υπέγραψε φέτος το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Βέροια και είναι τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας.

  Στέλιος Πόζογλου: Έμεινε στο γήπεδο για 65 λεπτά όταν και έγινε αλλαγή. Ο 18χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας και φέτος μετράει 1 συμμετοχή στο Europa League (κόντρα στη Ζίμπρου). Πέρυσι τον είδαμε σε 3 ματς πρωταθλήματος (όλα ως αλλαγή), ενώ είχε και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο κι άλλη μία στο Europa League. Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον "Δικέφαλο του Βορρά" μέχρι το καλοκαίρι του 2018.
ADVERTISEMENT
Κωνσταντίνος Οικονόμου: Ήταν από τους παίκτες που έβγαλαν όλο το 90λεπτο. Ο 18χρονος αμυντικός γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και αγωνίζεται στην ομάδα νέων της ΜΤΚ Βουδαπέστης στην Ουγγαρία από τα 16 του χρόνια. Οι Ούγγροι προπονητές του κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό ταλέντο, ενώ έχει και ουγγρική υπηκοότητα. Όταν έλαβε κλήση από την ΕΠΟ για την ομάδα παίδων αρχικά, στην Ουγγαρία κυκλοφορούσαν άρθρα με τίτλο "αρπαγή, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, από τους Έλληνες"!
Αντώνης Βατουσιάδης: Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Πανιωνίου και από το φετινό καλοκαίρι ανήκει στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού. Ο αμυντικός της Εθνικής K19 έβγαλε όλο το 90λεπτό. Με τους νέους του Ολυμπιακού φέτος ήταν βασικός και στα δύο ματς που έχει δώσει η ομάδα μέχρι στιγμής για το UEFA Youth League με Ατλέτικο Μαδρίτης (ήττα με 2-1) και Μάλμε (νίκη με 3-1).
Κωνσταντίνος Τσιμίκας: Ένα ημίχρονο αγωνίστηκε κόντρα στους Ελβετούς ο αριστερός χαφ, Τσιμίκας. Ο 18χρονος ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με τη φανέλα του Πανσερραϊκού και ο Ολυμπιακός έσπευσε να τον κάνει δικό του το καλοκαίρι που μας πέρασε. Κι αυτός έχει βγάλει φέτος και τα δύο 90λεπτα στο UEFA Youth League με τους "ερυθρόλευκους".

  Άλμπερτ Ρούσος: O 18χρονος μέσος έπαιξε για 90 λεπτά στο ματς. Έχει ξεκινήσει το ποδόσφαιρο στο Διαγόρα Ρόδου με τον οποίο μάλιστα αγωνίστηκε 13 φορές στο πρωτάθλημα της Football League τη σεζόν 2011-12. Εδώ και 2 χρόνια ανήκει στην Γιουβέντους και αγωνίζεται στην ομάδα νέων. Την περσινή σεζόν έπαιξε βασικός στα περισσότερα ματς του πρωταθλήματος νέων, ενώ και φέτος έχει ξεκινήσει το ίδιο καλά. Είναι συμπαίκτης με τον Τάσο Δώνη που επίσης αγωνίζεται στη Γιουβέντους.
Ζήσης Καραχάλιος: Ακόμη ένας παίκτης των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Βασικός στα 90 λεπτά κόντρα στην Ελβετία. Αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τους "ερυθρόλευκους", ενώ προηγουμένως αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Καρδίτσας και αποτελούσε έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Είναι 17 χρονών και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού, αλλά και του αμυντικού μέσου. Στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού έχει παίξει βασικός στα δύο ματς του UEFA Youth League.

  Τάσος Δώνης: Ο αδερφός του Χρήστου Δώνη του Παναθηναϊκού, ο 18χρονος Τάσος, αγωνίζεται στην ομάδα νέων της Γιουβέντους στη θέση του δεύτερου επιθετικού. Οι σκάουτερ του ιταλικού συλλόγου τον είδαν όταν ακόμα αγωνιζόταν στις ακαδημίες των "πρασίνων" και τον έφεραν στο Τορίνο θεωρώντας τον αρκετά μεγάλο ταλέντο. Κόντρα στους Ελβετούς έπαιξε για 66 λεπτά. Στο πρωτάθλημα της Primavera που αγωνίζονται οι νέοι της Γιούβε έχει ξεκινήσει ιδανικά, πετυχαίνοντας 3 γκολ σε 3 αγώνες που ξεκίνησε βασικός.
Παναγιώτης Αρναούτογλου: O 18χρονος κεντρικός αμυντικός της Εθνικής έπαιξε για 90 λεπτά στο 10-0 από την Ελβετία. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, ενώ πλέον αγωνίζεται στην ομάδα νέων της γερμανικής Καρλσρούης, ξεκινώντας βασικός σε 4 ματς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

  Παναγιώτης Δεληγιαννίδης: Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα έπαιξε ο Δεληγιαννίδης στη θέση του δεξιού χαφ. Σε αυτή τη θέση αγωνίζεται και στην ομάδα νέων του ΠΑΟΚ. Είναι 18 ετών και θεωρείται από το σύλλογο της Θεσσαλονίκης ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ομάδας. Μάλιστα, φέτος το καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ να του βάζει ρήτρα ύψους 7.500.000 ευρώ!
Ευθύμης Κουλούρης: Για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Κουλούρης. Ο 18χρονος επιθετικός ανήκει στον ΠΑΟΚ στον οποίο μάλιστα υπολογίζεται αρκετά, ακόμα και σε ματς της πρώτης ομάδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ο Άγγελος Αναστασιάδης του έδωσε φανέλα βασικού (έβγαλε όλο το 90λεπτο) στο ματς της πρεμιέρας τη Super League κόντρα στην Καλλονή. Πέρυσι έπαιξε σε 8 ματς (πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Οι αλλαγές

Μιχάλης Ηλιάδης: Μπήκε αλλαγή στο 65' στη θέση του Βασιλειάδη. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Δόξας Δράμας, ενώ πλέον βρίσκεται στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού.
Γιάννης Τσολακίδης: Ο γεννημένος τον Ιανουάριο του 2016 Τσολακίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Μεγαλέξανδρο Κιλκίς και από το 2011 βρίσκεται στην ομάδα νέων του ΠΑΟΚ. Αγωνίζεται στη θέση του μέσου και του δεξιού χαφ.
Θωμάς Γιαλαμίδης: Ο 17χρονος αμυντικός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Τσιμίκα. Αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και φέτος αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Προηγουμένως αγωνιζόταν στον Βατανιακό, κάνοντας μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις.
Βασίλης Μηλιώτης: Αγωνίζεται στην ομάδα νέων του Αστέρα Τρίπολης και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των πλάγιων χαφ. Μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 55ο λεπτό.

  Μανώλης Σάλιακας: Πέρασε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Δεληγιαννίδη. Πρωτοξεκίνησε στις ακαδημίες του Εργοτέλη, ωστόσο πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον 18χρονο χαφ. Με τους "ερυθρόλευκους" είναι βασικός στην ομάδα νέων, ενώ έχει αγωνιστεί και με την ανδρών σε ματς Κυπέλλου.
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ο 18χρονος επιθετικός που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Κουλούρη ανήκει στην Μπίλεφελντ της Γερμανίας. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 7 ματς στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται η ομάδα νέων του συλλόγου του, με τον ίδιο να πραγματοποιεί αρκετά καλές εμφανίσεις (1 γκολ και 1 ασίστ).
Μιχάλης Μπαστακός: Ο 17χρονος επιθετικός αγωνίζεται στην ομάδα νέων του Ατρομήτου. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα του Φαραί Καλαμάτας, αλλά από το 2011 έχει μετακομίσει στο Περιστέρι. Θεωρείται ένα από τα ταλέντα της μικρής ομάδας των Περιστεριωτών, ενώ έχει αρκετά καλή τεχνική. Στο παιχνίδι κόντρα στους Ελβετούς μπήκε στο 66' στη θέση του Δώνη.
Πηγή: Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.