ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τριάρα με ανατροπή η Χέρτα

Τριάρα, Χέρτα,triara, chertaΗ Στουτγκάρδη μπορεί να προηγήθηκε στο Βερολίνο, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Χέρτα, η οποία είχε σε μεγάλη μέρα τον Καλού.

Live Streaming.21:30 Hertha BSC Berlin vs VFB Stuttgart 3-2.Bundesliga Eastern European Summer Time

Τριάρα, Χέρτα,triara, chertaΗ Στουτγκάρδη μπορεί να προηγήθηκε στο Βερολίνο, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Χέρτα, η οποία είχε σε μεγάλη μέρα τον Καλού.

Έβγαλε νοκ-άουτ τον αδερφό του!(VIDEOS)

Έβγαλε -άουτ,evgale -aoutΟ τερματοφύλακας της Πουέμπλα, Αλεχάντρο Παλάσιος, κατάφερε να τραυματίσει ακούσια τον αδερφό του, Μάρκο, που αγωνίζεται στη Πούμας, κατά την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα Μεξικού. (VIDEOS)

Μέγα σφάλμα από Σούμποτιτς

Τεράστια σφάλμα από τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Άφησε να εννοηθεί πως ο ΠΑΟΚ είναι μικρή ομάδα.
Τρεάστιο σφάλα από τον Λευτέρη Σούμποτιτς, ενώ ήταν καλεσμένος του σχολιαστή για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ούνιξ Καζάν που τελείωσε πριν λίγο. Ο Σλοβένος προπονητής, γνωστό πως όταν βλέπει τον Δικέφαλο τον πιάνουν αισθήματα που δεν τα... αντέχει και ιδιαίτερα, άφησε να εννοηθεί πως ο ΠΑΟΚ είναι μικρή ομάδα.
Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του αγώνα και ενώ η μετάδοση ήταν ζωντανή από τη ΝΕΡΙΤ ανέφερε για τον Όντουμ: ''Του χρόνου θα τον δούμε σε ομάδα της Ευρωλίγκα...΄' και πρόσθεσε: ''Το συνηθίζουν μικρές Ελληνικές ομάδες να φέρνουν νεαρούς παίχτες από την Αμερική''.
Να προτείνουμε στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ μία δωρεάν ξενάγησε στο PAOK Sports Arena του εν λόγω κυρίου, μπας και μάθει λίγη ιστορία αν και φαίνεται πως κάποια βράδια, έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του. Τι να κάνουμε; Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί... προβλήματα.
Από paokweb.gr Πηγή: PaokMania

Συνομίλησαν για την εικόνα της ομάδας

Συνομίλησαν,synomilisanΟι Αναστασίου, Νταμπίζας και Φύσσας είχαν πηγαδάκι για αρκετή ώρα κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού από την Πορτογαλία. Συνομιλία και με τους παίκτες είχε ο Έλληνας τεχνικός.

Live: Ρέθυμνο - Ολυμπιακός

Live, Ρέθυμνο - Ολυμπιακός,Live, rethymno - olybiakosΣτο πλαίσιο της 2ης ημέρας του "Π.Οικονομικάκης" το Ρέθυμνο αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Το Contra.gr μεταφέρει live την εξέλιξη του παιχνιδιού από το "Μελίνα Μερκούρη".

Το χαστούκι στο Εστορίλ και ο δρόμος του ΠΑΟΚ

Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εστορίλ, αναρωτιέται γιατί να παίρνουν 850.000 ευρώ οι Πράνιτς και Πέτριτς, τονίζει ότι η Γκινγκάμπ απάντησε στην πίεση του ΠΑΟΚ με... πίεση και καταλήγει στον αδικημένο Αστέρα Τρίπολης.


Ευρωπαϊκή εβδομάδα με τρεις ήττες και μία νίκη, με τέσσερα 2-0 και ισάριθμες πρωτιές. Πρώτη νίκη σε όμιλο για Μάλμε, Γκινγκάμπ και Εστορίλ, αλλά και πρώτη νίκη για τον Αστέρα. Κι αν τα προβλήματα του Ολυμπιακού είναι θέμα επιλογών και διαχείρισης που έχουμε συζητήσει εκτενώς, για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό το θέμα είναι περισσότερο οι επιλογές που δεν έγιναν.

Συνθήκες

Ο Δικέφαλος πορεύεται με τα στοιχεία που συζητήσαμε μετά τις νίκες με Παναιτωλικό και ΟΦΗ. Πίεση, τρέξιμο, μεγάλη ένταση, γρήγορες επιθέσεις. Πράγματα που θέλουν δουλειά, που δεν γίνεται να εφαρμοστούν τέλεια απ’τη μια μέρα στην άλλη. Ο ΠΑΟΚ όμως πορεύεται και με κάτι άλλο: μια “μνημονιακή” καλοκαιρινή πολιτική που δίνει στον Αναστασιάδη ένα ρόστερ που έχει μεν καλές επιλογές (Μακ, Περέιρα, Ρατς, Παπαδόπουλο) και δουλεύεται σωστά, αλλά δεν παύει να μην ξεχειλίζει από λύσεις.
ADVERTISEMENT
Ροτέισον δεν έγινε για τον αγώνα στη Γαλλία. Ίσως γιατί αναβλήθηκε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ίσως γιατί ο Αναστασιάδης δεν εμπιστεύεται ακόμα τις υπόλοιπες λύσεις, ίσως γιατί στην αρχή της σεζόν δεν θέλει πολλές αλλαγές, γιατί θέλει η ομάδα να δουλέψει με τον ίδιο κορμό. Όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι, ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε με τον ΟΦΗ.

Με το ίδιο νόμισμα

Έργο δύσκολο, πόσω μάλλον για ομάδα που βασίζει σχεδόν τα πάντα στην ένταση με την οποία αγωνίζεται. Και γίνεται δυσκολότερο όταν ο αντίπαλος δεν έχει να αντιπαραθέσει καμιά τρομερή ποιότητα, αλλά μπορεί να σε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Η Γκινγκάμπ “υποδέχθηκε” το αρχικό καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και τον έπαιξε με τα όπλα του: πίεση στην μπάλα, κλέψιμο, επίθεση στους κενούς χώρους, στην πλάτη των (σχεδόν) πάντα προωθημένων ακραίων μπακ.
Από σύμπτωση δεν είχαν γκολ οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο. Και μπορεί ο Γλύκος να είχε κακή αντίδραση στη φάση του πρώτου γκολ και ίσως να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στο δεύτερο, αλλά η ήττα δεν γίνεται να αποδοθεί σ’αυτές τις δύο φάσεις. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε κατά κράτος, γιατί για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα έπαιξε με αντίπαλο που μπορούσε να τον κοντράρει πολύ στην ένταση και στην πίεση.

Δρόμος

Κάθε ήττα του ΠΑΟΚ δείχνει πως ο δρόμος είναι μακρύς. Ούτε το αγωνιστικό σχέδιο είναι στο 100% της ετοιμότητας, ούτε το ρόστερ είναι τέτοιο που να βγαίνουν εύκολα τα δύο ματς την εβδομάδα, με την ένταση που θέλει ο Αναστασιάδης. Ακόμα και κόντρα στην όποια Καλαμαριά και στην όποια Γκινγκάμπ, δεν υπάρχει δα η τόση συσσωρευμένη ποιότητα που θα βγάλει το φίδι απ’την τρύπα όταν το πράγμα δεν τσουλάει.
Κι όταν οι ελληνικές ομάδες επανέλθουν σε αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή, δύο θα είναι τα ζητούμενα για τον ΠΑΟΚ για τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν: βελτιωμένη λειτουργία στον τρόπο παιχνιδιού που εφαρμόζεται και “μεγάλωμα” του ρόστερ για να βγει το πρόγραμμα που τον περιμένει.

Διαχείριση

Για τον Παναθηναϊκό τα είπαμε εκτενώς μετά την ήττα απ' την Ντιναμό. Εντελώς λανθασμένη διαχείριση της περσινής υπέρβασης, που θα βαραίνει τον Παναθηναϊκό για όλη τη σεζόν. Δραματική βελτίωση προς το καλύτερο μπορεί να έρθει μόνο με προσθήκες τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε, το ρόστερ είναι χειρότερο από πέρσι, σε χρονιά που έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, που συνεπάγονται περισσότερα παιχνίδια, ταξίδια, λιγότερες προπονήσεις, κούραση, ανάγκη για ροτέισον και λύσεις, κτλ.
Αρκετοί φίλοι μου έγραφαν στα σχόλια πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά όταν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα λεφτά. Αλλά, όπως σημείωνα και τότε, εννοείται πως δεν απαιτώ έξοδα και αυξημένα μπάτζετ. Εδώ δεν ξόδεψε “δικά του λεφτά” για μεταγραφές ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξόδεψε φέτος όσα έδωσε πέρσι μόνο για το δανεισμό του Στοχ, θα κάνει αγορές ο Παναθηναϊκός;

Λύσεις και ξεσκαρτάρισμα

Όχι, δεν θα κάνει αγορές. Όφειλε όμως να κάνει δύο πράγματα. Να αναγνωρίσει την ανάγκη για περισσότερες λύσεις και να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατόν με δανεικούς και ελεύθερους. Το έκανε (αναγκαστικά) πέρσι και έτσι πορεύτηκε. Όχι, δεν είναι εύκολο να βγαίνει πάντα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βγει αν δεν το δοκιμάσεις καν και αποφασίσεις πως “είσαι οκ”.
Το δεύτερο που θα έπρεπε να κάνει, πόσω μάλλον αφού είναι αναγκασμένος να μετράει και το τελευταίο ευρώ, είναι να εκτιμήσει με ψυχραιμία το περσινό ρόστερ. Να σκεφτεί καλά πχ αν πρέπει να δίνει 600 χιλιάρικα καθαρά (850 με την εφορία) σε Πράνιτς και Πέτριτς ή αν θα πρέπει να διαχειριστεί αλλιώς αυτό το (μεγάλο για τα δεδομένα του) ποσό. Δεν έγινε τίποτα απ’αυτά, γιατί όπως είπαμε και πριν δύο εβδομάδες, δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο απ’το να διαχειριστείς σωστά μια υπερβατική χρονιά.

Χαστούκι στο Εστορίλ

Όλα αυτά διαμορφώνουν τη μέχρι τώρα εικόνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα που έφεραν το χαστούκι στο Εστορίλ. O Αναστασίου μίλησε για επίπεδο που δεν συγχωρεί τα λάθη και το να είσαι κατώτερος του αναμενόμενου. Ορθόν, ακόμα κι αν απέναντί σου βρίσκεται κάποια Εστορίλ, με τους λιγότερους φιλάθλους που έχουμε δει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ομίλου, σε παιχνίδι που όπως έγραψε κι ο Σταύρος Καραϊνδρος θύμιζε επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, με την πρόκριση να έχει κριθεί απ’τον πρώτο αγώνα.
Όμως, αφού το επίπεδο δεν δικαιολογεί λάθη, κτλ, τότε πως ακριβώς εξηγείται η αρχική σύνθεση; Τσέκαρα και τα 34 ματς του περσινού πρωταθλήματος και δεν βρήκα ούτε ένα που ο Παναθηναϊκός να κατέβηκε με δίδυμο χαφ τους Ζεκά-Πράνιτς. Πότε έχει δουλέψει κάτι τέτοιο, πως θα δούλευε τώρα, στο “δύσκολο επίπεδο”;  Πως μια ομάδα που πέρσι βασίστηκε σε ένταση και πίεση θα αγωνιζόταν με Ζεκά-Πράνιτς στον άξονα, τον Μπαϊράμι στο ένα άκρο και τον Πέτριτς στην κορυφή;

Κορόιδο

Όχι τίποτε άλλο, αλλά με δύο ματς ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο κομμάτι της προσοχής στον Παναθηναϊκό, πιάστηκα κορόιδο και δεν απόλαυσα όσο θα έπρεπε τον Αστέρα, για δεύτερη σερί αγωνιστική. Αυτός δεν έχει πρόβλημα για επιλογές που δεν έγιναν το καλοκαίρι. Όχι, ούτε στην Τρίπολη έδωσαν λεφτά για αγορές. Πήραν όμως ως ελεύθερους τον Πάρα, τον Μάτσα, τον Μπαντιμπαγκά και άλλους, πήραν ως δανεικούς τον Ρόλε και τον Γιαννιώτα, και τους προσέθεσαν στους Μπαράλες, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Μουνάφο που είχαν έρθει ελεύθεροι πέρσι, και στους Ουσέρο, Μπακασέτα που υπήρχαν ήδη.
Μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους, ο Αστέρας είναι η μοναδική αήττητη ελληνική ομάδα και είναι πρώτος στον όμιλό του. Έχει λύσεις, έχει ποιότητα, έχει πρωταγωνιστές, πάντα αναλογικά με το μέγεθός του. Εμπειρία διαχείρισης του “παίζω Ευρώπη” δεν έχει και μέχρι στιγμής του κοστίζει στην Ελλάδα και είναι λογικό.
Όμως, για χρόνια κυνηγούσε το όνειρο και δεν θα μπορούσε να το παραμελεί τώρα που το ζει. Η νίκη επί της Παρτιζάν ήρθε να προστεθεί στις ιστορικές στιγμές που ήδη έχει ζήσει ο Αστέρας. Και τα πρόσωπα του Βεργέτη και των συνεργατών του μετά τη λήξη του αγώνα ήρθαν για να θυμίσουν σε όλους πως τίποτα εγχώριο δεν συγκρίνεται μ’αυτά που ζεις “έξω”. Εκεί είναι το ταξίδι.
Πηγή: Contra

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΟΥ ΤΩΝ ΡΟΚΕΤΣ Τα «κολλάει» τα τρίποντα ο Παπανικολάου (vds)


Τα «κολλάει» τα τρίποντα ο Παπανικολάου (vds)
Ο Κώστας Παπανικολάου θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με τα ερυθρόλευκα των Χιούστον Ρόκετς και από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις του με τις «ρουκέτες» ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έχει αρχίσει να «κερδίζει» τους πάντες με την παρουσία του.
Ο άλλοτε παίκτης του Άρη και του Ολυμπιακού προπονείται σκληρά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, που θα τον βρει στο NBA και ποντάρει πολλά στο μακρινό του σουτ, πράγμα που φαίνεται και στις προπονήσεις.
Στο video που ακολουθεί από την προπόνηση των Χιούστον Ρόκετς μπορείτε να παρακολουθήσετε τον… εξαιρετικά εύστοχο Κώστα Παπανικολάου:

Πηγή: Goal

Αρβελέρ: Στην Αμφίπολη θα βρουν... ψαροκόκαλα

Αρβελέρ, Αμφίπολη,arveler, amfipoli"Ψαροκόκαλα" θα βρουν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη, δήλωσε χαριτολογώντας η διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός, Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, η οποία εκτίμησε πως ο τάφος είναι μακεδονικός, ενώ τόνισε πως δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ Η πανδημία του AIDS ξεκίνησε από το Κονγκό το 1920


Από εκεί ξεκίνησε το AIDS

Οι επιστήμονες, μετά από πολλή έρευνα, εντόπισαν με σχεδόν βεβαιότητα τον τόπο καταγωγής της πανδημίας του AIDS στην πόλη Κινσάσα, πρωτεύουσα της σημερινής Δημοκρατίας του Κονγκό, κάποια στιγμή γύρω στο 1920.

Ο ιός του AIDS εκτιμάται ότι μεταδόθηκε από τους πιθήκους στους ανθρώπους τουλάχιστον 13 διαφορετικές φορές, αλλά μόνο μία από αυτές οδήγησε στην πανδημία - και αυτό έγινε στην Κινσάσα. Η μελέτη δείχνει ότι πολλοί παράγοντες συνέπεσαν (πληθυσμιακή έκρηξη, ανθούσα πορνεία, διευκόλυνση μετακινήσεων χάρη στις νέες σιδηροδρομικές γραμμές, χρήση μολυσμένων βελόνων στις κλινικές κ.α.), δημιουργώντας έτσι μια τέλεια «καταιγίδα» συμπτώσεων, με κατάληξη την εξάπλωση του ιού HIV.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Οξφόρδης (Βρετανία) και Λουβέν (Βέλγιο), με επικεφαλής τον καθηγητή Όλιβερ Πάιμπας του Τμήματος Ζωολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", πραγματοποίησαν γενετική ανάλυση σε 800 δείγματα του HIV, μεταξύ των οποίων στο αρχαιότερο γνωστό δείγμα με την ονομασία ZR59, που προέρχεται από έναν άνθρωπο στην Κινσάσα το 1959.
ADVERTISEMENT
Οι επιστήμονες κατάφεραν -«διαβάζοντας» τις διαδοχικές γενετικές μεταλλάξεις- να ανακατασκευάσουν το «οικογενειακό δέντρο» του ιού του AIDS και να βρούν τις πρώτες ρίζες του στη συγκεκριμένη περιοχή του Κονγκό.
Προηγούμενες μελέτες είχαν τοποθετήσει την αρχική μετάδοση του ιού από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους κάπου στο νοτιοανατολικό Καμερούν, όχι μακριά από τα σύνορα με το τότε βελγικό Κονγκό. Το AIDS έγινε αντιληπτό ως ασθένεια από τη διεθνή κοινότητα με καθυστέρηση το 1981 και ο ιός ανακαλύφθηκε επίσημα το 1983. Έκτοτε τα θύματά του έχουν φθάσει πάνω από 75 εκατομμύρια, κυρίως στην Αφρική.
Το Κονγκό, μια τεράστια χώρα με μέγεθος σχεδόν όσο όλη η Δυτική Ευρώπη, ήταν βελγική αποικία έως το 1960. Η πρωτεύουσα Κινσάσα λεγόταν τότε Λεοπολντβίλ και ήταν το μεγαλύτερο αστικό και οικονομικό κέντρο στην κεντρική Αφρική. Ήταν μια μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή, όπου -σύμφωνα με τα βελγικά ιατρικά αρχεία- υπήρχαν πολλές σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσοι. Η μαζική εισροή από τα χωριά ανδρών που έψαχναν για δουλειά, είχε οδηγήσει σε «έκρηξη» της πορνείας.
Οι χρηματοδοτημένοι από τους Βέλγους αποικιοκράτες σιδηρόδρομοι επέτρεψαν τη γρήγορη εξάπλωση των νόσων, μεταξύ αυτών και του ιού του AIDS, ο οποίος κάποια στιγμή μεταδόθηκε στους κατοίκους των χωριών, επειδή συνήθιζαν να τρώνε κρέας πιθήκων, που σκότωναν στα γειτονικά δάση. Όταν, λόγω εσωτερικής μετανάστευσης, αυτοί οι φορείς ήλθαν στην πόλη, ήταν θέμα χρόνου ο ιός να μεταδοθεί και σε άλλους εξαιτίας και των υπόλοιπων ευνοϊκών συνθηκών.
Μετά την Κινσάσα-Λεοπολντβίλ ο HIV εξαπλώθηκε στη γειτονική μεγάλη πόλη Μπραζαβίλ και, έως τη δεκαετία του΄30, στις εργατουπόλεις της επαρχίας Κατάνγκα με τα πολλά ορυχεία, 1.000 χιλιόμετρα νότια της Κινσάσα. Από εκεί, ο ιός βρήκε «γερό πάτημα» να εξαπλωθεί πια στην υπόλοιπη υπο-σαχάρια Αφρική και τελικά σε όλο τον κόσμο.
Ένα δεύτερο μωρό που η θεραπεία του ήταν προσωρινή
Εξάλλου, Ιταλοί επιστήμονες ανέφεραν την περίπτωση ενός μωρού που γεννήθηκε το 2009 με τον ιό HIV και το οποίο, ενώ αρχικά είχε φανεί ότι θεραπεύτηκε μετά από έγκαιρη θεραπεία, που άρχισε μόλις 12 ώρες μετά τη γέννησή του, τελικά εμφάνισε και πάλι ίχνη του ιού στο αίμα του. Πρόκειται για σημαντικό πλήγμα σε όσους είχαν ελπίσει ότι ίσως μια άμεση και επιθετική φαρμακοθεραπεία μπορεί όντως να νικήσει τον ιό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάριο Κλέριτσι του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Lancet", ανέφεραν ότι στην ηλικία των τριών ετών το μωρό φαινόταν να έχει θεραπευτεί, καθώς ακόμη και τα αντισώματα κατά του ιού στον οργανισμό του είχαν εξαφανιστεί. Δυστυχώς όμως, τα νέα τεστ ήσαν και πάλι θετικά, καθώς ο ιός έκανε την επανεμφάνισή του μόλις δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή της αντιικής θεραπείας, που είχε κριθεί πλέον περιττή. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός όλο αυτό τον καιρό «κρυβόταν» κάπου απόμερα στο σώμα του παιδιού, με αποτέλεσμα να μην ανιχνεύεται για πάνω από τρία χρόνια.
Είχε προηγηθεί η περίπτωση ενός άλλου τετράχρονου κοριτσιού στο Μισισίπι των ΗΠΑ, στο οποίο επίσης φέτος τον Ιούλιο ο ιός εμφανίστηκε ξανά, παρά τις αρχικές ελπίδες περί θεραπείας του. Ο μόνος ενήλικος ασθενής που θεωρείται ότι έχει μέχρι σήμερα θεραπευτεί, είναι ο λεγόμενος «ασθενής του Βερολίνου» Τίμοθι Ρέι Μπράουν, ο οποίος από το 2008 παραμένει υγιής, μετά από μια τυχερή μεταμόσχευση μυελού των οστών από έναν δωρητή, ο οποίος είχε μια σπάνια φυσική ανοσία στον HIV.
Οι Ιταλοί επιστήμονες συμπέραναν ότι τα ισχυρά αντιικά φάρμακα έχουν μεν όντως μειώσει τη θνησιμότητα από το AIDS, όμως -ακόμη κι αν δοθούν λίγες μόνο ώρες μετά την μόλυνση- δεν μπορούν να εκριζώσουν τον ιό, επειδή αδυνατούν να καταστρέψουν τα «καταφύγιά» του μέσα στο σώμα. Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι η μη ανίχνευση του ιού στο αίμα δεν ισοδυναμεί με πραγματική απαλλαγή του σώματος από την παρουσία του και ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος εωσότου βρεθεί κάποια αποτελεσματική θεραπεία.


Πηγή: ethnos.gr

Είναι ντροπή από... κάποια Εστορίλ!

Είναι ντροπή από... κάποια Εστορίλ!Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ντροπιαστική ήττα του Παναθηναϊκού στο Εστορίλ, την... τουριστική εμφάνιση των παικτών και τις ευθύνες του Γιάννη Αναστασίου.

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η ήττα. Είναι ο τρόπος που αυτή ήρθε. Απέναντι σε μία ομάδα της σειράς, σε ένα σωματείο που δεν μάζεψε ούτε 2.000 άτομα στο γήπεδο, απέναντι σε μία μικρή πορτογαλική ομάδα που απλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στα «πάνω» της. Είναι ντροπή, όπως και να το κάνουμε, να χάνεις από... κάποια Εστορίλ με κάτω τα χέρια. Χωρίς να προσπαθείς, χωρίς να κάνεις ούτε τα βασικά μέσα στο γήπεδο, δίχως ίχνος ποδοσφαιρικής «δίψας», παίζοντας σε πολύ υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός ως νοοτροπία, εμφανίστηκε προκλητικός και όταν στο ποδόσφαιρο δεν σέβεσαι πρώτα απ'όλα τον ίδιο σου τον εαυτό, θα έρθει η μπάλα και θα σε τιμωρήσει. Τόσο απλά. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για την απαράδεκτη εμφάνιση του «τριφυλλιού» που έφερε την δεύτερη ήττα στον όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση να μοιάζει ως... θαύμα.
ADVERTISEMENT
Από ποιόν να ξεκινήσεις και σε ποιον να τελειώσεις; Τραγική εμφάνιση από όλους όσους φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Ακόμη και ο Ατζαγκούν που διασώθηκε από το «ναυάγιο» αστοχεί σε ένα τετ-α-τετ στο 2-0 που βλέπει το τέρμα από το κέντρο, δίχως πίεση αντιπάλου και αντί να σημαδέψει γωνία, πλασάρει πάνω στον Βάγκνερ. Μεγάλη «πληγή» οι χαμένες ευκαιρίες. Ακόμη και χθες, σε ένα πολύ άσχημο βράδυ, ο Παναθηναϊκός είχε φάσεις για... θάνατο. Είτε να ισοφαρίσει(Πέτριτς) είτε να μειώσει σε 2-1(Καρέλης, Ατζαγκούν, Ζέκα) και να δώσει άλλη μορφή στο παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο και ας επιμένει ο Γιάννης Αναστασίου πως «είναι θέμα συγκέντρωσης» για να καλύψει τους παίκτες του(απόλυτα φυσιολογικό), πως είναι θέμα ποιότητας. Μην ξαναλέμε τα ίδια, για τον Μπεργκ και πόσο λείπει ή πως ήταν λάθος που δεν αποκτήθηκε ακόμη ένας ικανός να κάνει την διαφορά στράικερ.
Ο προπονητής  του «τριφυλλιού» έχει ευθύνες και μάλιστα μεγάλες για το χθεσινό... κάζο! Σύμφωνοι πως οι παίκτες παρουσιάστηκαν με νοοτροπία νηπιαγωγείου αλλά είναι δική του δουλειά να εμφανίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ο «Ολλανδός», πάντως, για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι φοβήθηκε τον αντίπαλο. Δεν είναι αυτός ο δικός του Παναθηναϊκός που μπαίνει στο γήπεδο για να κυριαρχήσει, να πνίξει τον αντίπαλο και να τον βάλει στο τέρμα!  
Η ομάδα του δεν μπήκε από την αρχή να κάνει το παιχνίδι της αλλά να περιμένει. Συντηρητικά. Απέναντι στην Εστορίλ. Όχι στην Ντιναμό Μόσχας ή έστω την PSV, όπου διαθέτουν τεράστια ποιότητα μεσοεπιθετικά και μπορούν να σε διαλύσουν. Προφανώς δεν του βγήκαν και οι επιλογές στα πρόσωπα, όπως η παρουσία του Μπαϊράμι στο αρχικό σχήμα και η επαναφορά του Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια. Επίσης, ο Νάνο είναι τόσο ντεφορμέ που δεν χρειάζεται να εκτίθεται αυτή την εποχή. Υπάρχει και ο Χουχούμης. Όσον αφορά την επιμονή στον Πέτριτς; Ο Αναστασίου ποντάρει στο ένδοξο παρελθόν του Κροάτη και περιμένει... απαντήσεις, τις οποίες ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν του δίνει σε κανένα παιχνίδι, με εξαίρεση τον Πανιώνιο.
Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται ούτε ανθρωποφαγία, ούτε να έρθει το τέλος του... κόσμου και ο μηδενισμός. Η κριτική κάνει καλό, το ισοπέδωμα σε γυρίζει πολύ πίσω! Η σεζόν είναι ακόμη στην αρχή της. Οι... καμπάνες χτύπησαν για ακόμη μία  φορά. Άλλα περιθώρια, προφανώς και δεν υπάρχουν και το ζητούμενο είναι να διορθωθεί αυτή η εικόνα εδώ και τώρα! Μετά την διακοπή. Σε αντίθετη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκτός στόχων με το... καλημέρα! Κάτι που συνιστά ποδοσφαιρική καταστροφή, μετά την περυσινή χρονιά που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. Εκεί που πρέπει να είναι, όταν είσαι ο Παναθηναϊκός...

Πηγή: Gazzetta

Καλύτερος του Σεπτεμβρίου ο Ντι Μαρία

Καλύτερος του Σεπτεμβρίου ο Ντι ΜαρίαΟ Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στάθηκε στη δουλειά όλης της ομάδας

Με ποσοστό 68% ο Άνχελ Ντι Μαρία αναδείχθηκε, από τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας για τον μήνα Σεπτέμβριο.
Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άνχελ Ντι Μαρία τόνισε: "Είμαι ικανοποιημένος που έχω ξεκινήσει τόσο καλά την καριέρα μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χαίρομαι για το βραβείο αλλά πρέπει να πω ότι οφείλεται στην δουλειά όλης της ομάδας".
Από τη πρώτη στιγμή που πήρε μεταγραφή από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε φανέλα βασικού και μάλιστα έχει πετύχει ήδη δυο γκολ.

Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Αστέρας Τρίπολης - Παρτιζάν 2-0 Εστορίλ-Παναθηναϊκός 2-0,ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ Λυτρωτής ο Ζιρκόφ, εύκολα η Φιορεντίνα (videos)

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ


Εστορίλ-Παναθηναϊκός 2-0

Ένας αγνώριστος Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Εστορίλ με 2-0 στην Πορτογαλία και έμεινε χωρίς βαθμό στον όμιλο μετά από δυο παιχνίδια. Πολύ κακοί οι πράσινοι που απείλησαν ελάχιστα και κυρίως μετά τα δυο γκολ που δέχτηκαν.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ


Αστέρας Τρίπολης - Παρτιζάν 2-0

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε απολύτως δίκαια με 2-0 της Παρτιζάν και είναι μόνος πρώτος στον τρίτο όμιλο του Europa League. Τα γκολ οι Ουσέρο (22') και Πάρα (52').ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ


Λυτρωτής ο Ζιρκόφ,εύκολα η Φιορεντίνα




Συνέχισαν με νίκες Ντινάμο Μόσχας, Φιορεντίνα και Ίντερ, πέρασε από την Μπρατισλάβα η Νάπολι, πήραν ισοπαλίες Έβερτον και Σεβίλλη. Με τον βαθμό από το Λονδίνο έφυγε η Μπεσίκτας, ηττήθηκε ο Απόλλων.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24