ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Το χαστούκι στο Εστορίλ και ο δρόμος του ΠΑΟΚ

Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εστορίλ, αναρωτιέται γιατί να παίρνουν 850.000 ευρώ οι Πράνιτς και Πέτριτς, τονίζει ότι η Γκινγκάμπ απάντησε στην πίεση του ΠΑΟΚ με... πίεση και καταλήγει στον αδικημένο Αστέρα Τρίπολης.


Ευρωπαϊκή εβδομάδα με τρεις ήττες και μία νίκη, με τέσσερα 2-0 και ισάριθμες πρωτιές. Πρώτη νίκη σε όμιλο για Μάλμε, Γκινγκάμπ και Εστορίλ, αλλά και πρώτη νίκη για τον Αστέρα. Κι αν τα προβλήματα του Ολυμπιακού είναι θέμα επιλογών και διαχείρισης που έχουμε συζητήσει εκτενώς, για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό το θέμα είναι περισσότερο οι επιλογές που δεν έγιναν.

Συνθήκες

Ο Δικέφαλος πορεύεται με τα στοιχεία που συζητήσαμε μετά τις νίκες με Παναιτωλικό και ΟΦΗ. Πίεση, τρέξιμο, μεγάλη ένταση, γρήγορες επιθέσεις. Πράγματα που θέλουν δουλειά, που δεν γίνεται να εφαρμοστούν τέλεια απ’τη μια μέρα στην άλλη. Ο ΠΑΟΚ όμως πορεύεται και με κάτι άλλο: μια “μνημονιακή” καλοκαιρινή πολιτική που δίνει στον Αναστασιάδη ένα ρόστερ που έχει μεν καλές επιλογές (Μακ, Περέιρα, Ρατς, Παπαδόπουλο) και δουλεύεται σωστά, αλλά δεν παύει να μην ξεχειλίζει από λύσεις.
ADVERTISEMENT
Ροτέισον δεν έγινε για τον αγώνα στη Γαλλία. Ίσως γιατί αναβλήθηκε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ίσως γιατί ο Αναστασιάδης δεν εμπιστεύεται ακόμα τις υπόλοιπες λύσεις, ίσως γιατί στην αρχή της σεζόν δεν θέλει πολλές αλλαγές, γιατί θέλει η ομάδα να δουλέψει με τον ίδιο κορμό. Όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι, ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε με τον ΟΦΗ.

Με το ίδιο νόμισμα

Έργο δύσκολο, πόσω μάλλον για ομάδα που βασίζει σχεδόν τα πάντα στην ένταση με την οποία αγωνίζεται. Και γίνεται δυσκολότερο όταν ο αντίπαλος δεν έχει να αντιπαραθέσει καμιά τρομερή ποιότητα, αλλά μπορεί να σε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Η Γκινγκάμπ “υποδέχθηκε” το αρχικό καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και τον έπαιξε με τα όπλα του: πίεση στην μπάλα, κλέψιμο, επίθεση στους κενούς χώρους, στην πλάτη των (σχεδόν) πάντα προωθημένων ακραίων μπακ.
Από σύμπτωση δεν είχαν γκολ οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο. Και μπορεί ο Γλύκος να είχε κακή αντίδραση στη φάση του πρώτου γκολ και ίσως να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στο δεύτερο, αλλά η ήττα δεν γίνεται να αποδοθεί σ’αυτές τις δύο φάσεις. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε κατά κράτος, γιατί για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα έπαιξε με αντίπαλο που μπορούσε να τον κοντράρει πολύ στην ένταση και στην πίεση.

Δρόμος

Κάθε ήττα του ΠΑΟΚ δείχνει πως ο δρόμος είναι μακρύς. Ούτε το αγωνιστικό σχέδιο είναι στο 100% της ετοιμότητας, ούτε το ρόστερ είναι τέτοιο που να βγαίνουν εύκολα τα δύο ματς την εβδομάδα, με την ένταση που θέλει ο Αναστασιάδης. Ακόμα και κόντρα στην όποια Καλαμαριά και στην όποια Γκινγκάμπ, δεν υπάρχει δα η τόση συσσωρευμένη ποιότητα που θα βγάλει το φίδι απ’την τρύπα όταν το πράγμα δεν τσουλάει.
Κι όταν οι ελληνικές ομάδες επανέλθουν σε αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή, δύο θα είναι τα ζητούμενα για τον ΠΑΟΚ για τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν: βελτιωμένη λειτουργία στον τρόπο παιχνιδιού που εφαρμόζεται και “μεγάλωμα” του ρόστερ για να βγει το πρόγραμμα που τον περιμένει.

Διαχείριση

Για τον Παναθηναϊκό τα είπαμε εκτενώς μετά την ήττα απ' την Ντιναμό. Εντελώς λανθασμένη διαχείριση της περσινής υπέρβασης, που θα βαραίνει τον Παναθηναϊκό για όλη τη σεζόν. Δραματική βελτίωση προς το καλύτερο μπορεί να έρθει μόνο με προσθήκες τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε, το ρόστερ είναι χειρότερο από πέρσι, σε χρονιά που έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, που συνεπάγονται περισσότερα παιχνίδια, ταξίδια, λιγότερες προπονήσεις, κούραση, ανάγκη για ροτέισον και λύσεις, κτλ.
Αρκετοί φίλοι μου έγραφαν στα σχόλια πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά όταν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα λεφτά. Αλλά, όπως σημείωνα και τότε, εννοείται πως δεν απαιτώ έξοδα και αυξημένα μπάτζετ. Εδώ δεν ξόδεψε “δικά του λεφτά” για μεταγραφές ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξόδεψε φέτος όσα έδωσε πέρσι μόνο για το δανεισμό του Στοχ, θα κάνει αγορές ο Παναθηναϊκός;

Λύσεις και ξεσκαρτάρισμα

Όχι, δεν θα κάνει αγορές. Όφειλε όμως να κάνει δύο πράγματα. Να αναγνωρίσει την ανάγκη για περισσότερες λύσεις και να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατόν με δανεικούς και ελεύθερους. Το έκανε (αναγκαστικά) πέρσι και έτσι πορεύτηκε. Όχι, δεν είναι εύκολο να βγαίνει πάντα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βγει αν δεν το δοκιμάσεις καν και αποφασίσεις πως “είσαι οκ”.
Το δεύτερο που θα έπρεπε να κάνει, πόσω μάλλον αφού είναι αναγκασμένος να μετράει και το τελευταίο ευρώ, είναι να εκτιμήσει με ψυχραιμία το περσινό ρόστερ. Να σκεφτεί καλά πχ αν πρέπει να δίνει 600 χιλιάρικα καθαρά (850 με την εφορία) σε Πράνιτς και Πέτριτς ή αν θα πρέπει να διαχειριστεί αλλιώς αυτό το (μεγάλο για τα δεδομένα του) ποσό. Δεν έγινε τίποτα απ’αυτά, γιατί όπως είπαμε και πριν δύο εβδομάδες, δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο απ’το να διαχειριστείς σωστά μια υπερβατική χρονιά.

Χαστούκι στο Εστορίλ

Όλα αυτά διαμορφώνουν τη μέχρι τώρα εικόνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα που έφεραν το χαστούκι στο Εστορίλ. O Αναστασίου μίλησε για επίπεδο που δεν συγχωρεί τα λάθη και το να είσαι κατώτερος του αναμενόμενου. Ορθόν, ακόμα κι αν απέναντί σου βρίσκεται κάποια Εστορίλ, με τους λιγότερους φιλάθλους που έχουμε δει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ομίλου, σε παιχνίδι που όπως έγραψε κι ο Σταύρος Καραϊνδρος θύμιζε επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, με την πρόκριση να έχει κριθεί απ’τον πρώτο αγώνα.
Όμως, αφού το επίπεδο δεν δικαιολογεί λάθη, κτλ, τότε πως ακριβώς εξηγείται η αρχική σύνθεση; Τσέκαρα και τα 34 ματς του περσινού πρωταθλήματος και δεν βρήκα ούτε ένα που ο Παναθηναϊκός να κατέβηκε με δίδυμο χαφ τους Ζεκά-Πράνιτς. Πότε έχει δουλέψει κάτι τέτοιο, πως θα δούλευε τώρα, στο “δύσκολο επίπεδο”;  Πως μια ομάδα που πέρσι βασίστηκε σε ένταση και πίεση θα αγωνιζόταν με Ζεκά-Πράνιτς στον άξονα, τον Μπαϊράμι στο ένα άκρο και τον Πέτριτς στην κορυφή;

Κορόιδο

Όχι τίποτε άλλο, αλλά με δύο ματς ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο κομμάτι της προσοχής στον Παναθηναϊκό, πιάστηκα κορόιδο και δεν απόλαυσα όσο θα έπρεπε τον Αστέρα, για δεύτερη σερί αγωνιστική. Αυτός δεν έχει πρόβλημα για επιλογές που δεν έγιναν το καλοκαίρι. Όχι, ούτε στην Τρίπολη έδωσαν λεφτά για αγορές. Πήραν όμως ως ελεύθερους τον Πάρα, τον Μάτσα, τον Μπαντιμπαγκά και άλλους, πήραν ως δανεικούς τον Ρόλε και τον Γιαννιώτα, και τους προσέθεσαν στους Μπαράλες, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Μουνάφο που είχαν έρθει ελεύθεροι πέρσι, και στους Ουσέρο, Μπακασέτα που υπήρχαν ήδη.
Μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους, ο Αστέρας είναι η μοναδική αήττητη ελληνική ομάδα και είναι πρώτος στον όμιλό του. Έχει λύσεις, έχει ποιότητα, έχει πρωταγωνιστές, πάντα αναλογικά με το μέγεθός του. Εμπειρία διαχείρισης του “παίζω Ευρώπη” δεν έχει και μέχρι στιγμής του κοστίζει στην Ελλάδα και είναι λογικό.
Όμως, για χρόνια κυνηγούσε το όνειρο και δεν θα μπορούσε να το παραμελεί τώρα που το ζει. Η νίκη επί της Παρτιζάν ήρθε να προστεθεί στις ιστορικές στιγμές που ήδη έχει ζήσει ο Αστέρας. Και τα πρόσωπα του Βεργέτη και των συνεργατών του μετά τη λήξη του αγώνα ήρθαν για να θυμίσουν σε όλους πως τίποτα εγχώριο δεν συγκρίνεται μ’αυτά που ζεις “έξω”. Εκεί είναι το ταξίδι.
Πηγή: Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.