ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΦΗ - Βέροια 0-1

Η Βέροια εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του ΟΦΗ, αφού όπως και πέρυσι, επικράτησε 1-0 στο κατάμεστο "Θ. Βαρδινογιάννης" και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα. Ο Νίκος Καλτσάς έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 58ο λεπτό.

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα:

Καλύτερη ήταν η Βέροια από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Μπεν κυρίως να κινείται συνεχώς αριστερά-δεξιά για να πάρει μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του ΟΦΗ, ο οποίος ήταν από νωρίς ξεκάθαρο ότι είχε πρόβλημα στη δημιουργία και έκανε πολλά ατομικά αμυντικά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι επιδόθηκαν και σε ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά, το οποίο απέδιδε καρπούς, αφού οι Κρητικοί δυσκολεύονταν πολύ στο να περάσουν τη σέντρα και να δημιουργήσουν φάσεις.
Με τα παραπάνω δεδομένα, οι δυο αντίπαλοι είχαν από ένα δοκάρι: ο ΟΦΗ με τον Λαμπρόπουλο στο 11’ (μετά από λάθος του Ραούλ Μπράβο) και η Βέροια με τον Καλτσά στο 43’. Η «βασίλισσα του Βορρά», ωστόσο, είχε και μια χαμένη κλασική ευκαιρία στο 13’, με τον Μεϊτέ να κάνει το λάθος από την πίεση του Καλτσά, τον Μπεν να επωφελείται και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Λόρια, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Γάλλου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε περισσότερο ανοιχτό, όμως η Βέροια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, μετουσιώνοντας το καλό παιχνίδι που είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το γκολ ήρθε στο 58’, όταν ο Μπεν έδωσε αριστερά στον Ντουμίτρου, εκείνος έκανε πολύ ωραίο γύρισμα, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος Καλτσάς να σκοράρει με κοντινό πλασέ. Ήταν μια υποδειγματική αντεπίθεση της Βέροιας, αλλά και σοβαρή ολιγωρία της άμυνας του ΟΦΗ.
Μέσα στο επόμενο τέταρτο μετά το γκολ, οι δυο προπονητές έκαναν όλες τους τις αλλαγές, με τον Γκατούζο να στοχεύει στην ισοφάριση και τον Γκρανέρο να διαφυλάξει το σκορ. Όμως το μόνο που συνέβη ήταν ένα σουτ του Τζορτζ (που επίσης έκανε ντεμπούτο) από πλάγια θέση στο 69’, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τους παίκτες του ΟΦΗ να μην μπορούν να επιτεθούν με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και αυτούς της Βέροιας να φεύγουν τελικά από το Γεντί Κουλέ με ένα μεγάλο «διπλό».

 
ADVERTISEMENT

MVP:

Ο Καλτσάς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, όχι μόνο επειδή πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, αλλά και επειδή είχε το δοκάρι στο 43’, ενώ ήταν εκείνος που ανάγκασε τον Μεϊτέ σε λάθος ώστε να χάσει τη σπουδαία ευκαιρία ο Μπεν στο 13’.

Αδύναμος κρίκος:

Δεν θα εστιάσουμε σε έναν συγκεκριμένο παίκτη της άμυνας του ΟΦΗ, διότι ολόκληρη η αμυντική του λειτουργία ήταν ασταθής. Πολλά λάθη, κάποιες φορές και αβίαστα, αδυναμία στις προσωπικές μονομαχίες και δυσκολίες ακόμα και στο να προωθήσουν την μπάλα πάνω από τη σέντρα.

Σχόλιο:

Δύο στα δύο για τη Βέροια και κορυφή στη βαθμολογία! Η «βασίλισσα» απέδειξε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ότι τελικά έχει φτιάξει καλή ομάδα, που όχι απλά θα παίρνει αποτελέσματα, αλλά θα δυσκολέψει και τους δυνατότερους αντιπάλους. Η νίκη στο Ηράκλειο, δεν ήταν απλά δίκαιη. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν και εύκολη! Ο ΟΦΗ θέλει δουλειά. Την πρώτη αγωνιστική ήταν τυχερός και πήρε μια νίκη στην εκπνοή. Κόντρα στη Βέροια έδειξε χτυπητές αδυναμίες, όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Γκατούζο έχει πολύ δουλειά ακόμα να κάνει…
Οι συνθέσεις
ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Μεϊτέ (60' Τζορτζ), Τριποτσέρης, Αντελέγε, Στάθης, Μιλιάζες, Ραζάκ, Μακρής, Λαμπρόπουλος (63' Κουτσιανικούλης), Πετρόπουλος (76' Μονιάκης), Περογαμβράκης.
Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Καλί, Μπράβο (72' Καταλά), Βεργώνης, Βάθκεθ, Καλτσάς, Κάμπορα (62' Γεωργιάδης), Μπεν, Ντουμίτρου (74' Μπαργκάν).

Νίκες για Ομόνοια και Απόλλωνα, ισοπαλία για ΑΕΛ

football Ποδόσφαιρο
Η Ομόνοια κέρδισε στο ΓΣΠ την Ανόρθωση με 3-2, ο Απόλλωνας επιβλήθηκε του Ερμή με 3-1, αλλά η ΑΕΛ έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με τον Εθνικό Άχνας. Ας δούμε αναλυτικά τί έγινε στα τρία αποψινά παιχνίδια πρωταθλήματος...
Ομόνοια Vs Ανόρθωση 3-2 
Σε ένα παιχνίδι με δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετές κίτρινες κάρτες και καλό θέαμα ιδίως στο πρώτο μέρος, η Ομόνοια κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 (2’, 39’ Ποτέ, 87’ Ρουσιάς / 19’ Εντέ, 63’ Ιακοβένκο) της Ανόρθωσης, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να οδεύει περισσότερο προς το ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο Ρουσιάς ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και με γκολ τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των ενενήντα πέτυχε το γκολ της νίκης.
Εικόνα αγώνα
Γκολ με το καλημέρα για την ομάδα της Ομόνοιας η οποία μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ ευτύχησε να προηγηθεί με κεφαλιά του Ποτέ από πολύ κοντά έπειτα από πολύ ωραία μπαλιά του Γκαρσία από τα δεξιά.

Λίγο έλειψαν να κάνουν το 2-0 οι «πράσινοι» πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, αλλά ο Λομπτζιανίτζε από πολύ κοντά στο 6ο λεπτό δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Ανόρθωση μετά και το γκολ που δέχτηκε έψαξε την ισοφάριση και όσο περνούσε ο χρόνος κέρδιζε μέτρα. Μέχρι και το 27’ δημιούργησε τρεις πολύ καλές φάσεις για το 1-1. Στο 13’ το πλασέ του Ιακοβένκο από πολύ κοντά σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μορέϊρα νίκησε τον Αμπουρχάνια στο τετ-α-τετ πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή επέμβαση.
Η υπεροχή της «Κυρίας» καρποφόρησε στο 20’, όταν ο Κάλβο με ωραία ντρίμπλα πέρασε στην περιοχή από τα δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Εντέ, ο οποίος από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.
Η Ανόρθωση ήταν αυτή που είχε την κατοχή στα επόμενα λεπτά, ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Μορέιρα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν για ένα πεντάλεπτο μέχρι και το 27’ με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Μασιάς να τιμωρήσει τους
Ιακοβένκο και Στεπάνοφ με κίτρινη κάρτα για την συμπεριφορά τους.

Αυτή η μικρή διακοπή δεν στέρησε από το παιχνίδι τον καλό ρυθμό που είχε από το πρώτο λεπτό, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια καλή ευκαιρία, χωρίς ωστόσο να μετουσιώνεται κάποια από αυτές τις φάσεις σε γκολ.
Το γκολ ήρθε στο 39΄, με τον Ποτέ να "κτυπάει" και πάλι. Ο επιθετικός από το Μπενίν δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα, βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βαλβέρδ και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.
Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση που η ομάδα της Αμμοχώστου βρέθηκε πίσω στο σκορ, έτσι και τώρα έψαξε την ισοφάριση και λίγο να το πετύχει όταν ο Κάλβο δοκίμασε ένα μακρινό σουτ αλλά ο Μορέιρα είπε και πάλι όχι, κρατώντας το προβάδισμα που απέκτησε η ομάδα του από το 39ο λεπτό.
Η τελευταία φάση πριν το ημίχρονο ανήκε στους «πράσινους» με τον Φοφανά να δοκιμάζει το πόδι του από τα πλάγια, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαλβέρδ.
Πολλά φάουλ, λίγη μπάλα και αρκετές κίτρινες κάρτες είχαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.
Πέρα από κάποιες προϋποθέσεις για γκολ των Ράμος από πλευράς Ομόνοιας και ένα όχι και τόσο επικίνδυνο γύρισμα του Κάλβο δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο μέχρι και το 60ο λεπτό.
Κάπου εκεί η ομάδα του Άντρε Πάους αύξησε την πίεση της επιζητώντας την ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 63’ με σκόρερ τον Ιακοβένκο. Ο Ουκρανός επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μορέιρα.
Μετά το γκολ της Ανόρθωσης, η Ομόνοια είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο πέρα από κάποιες προϋποθέσεις που δημιούργησε μπροστά από την εστία της «Κυρίας» δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη. Ούτε όμως οι φιλοξενούμενοι από τν πλευρά τους κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.
Λίγα λεπτά πριν από το τέλος όμως, ο Ρουσιάς που μπήκε στο παιχνίδι στο 79’ χάρισε την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Στα τελευταία λεπτά η Ομόνοια έχασε δύο φανταστικές ευκαιρίες για το 4-2 αλλά πρώτα ο Ποτέ και στην συνέχεια ο Γκρικιακασβίλι από πολύ κοντά δεν κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ.
Ερμής Vs Απόλλων 1-3
Με φόρα από την Μόσχα και με όπλο την αποτελεσματικότητα του ο Απόλλωνας έφτασε εύκολα στην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μέσα στο Δασάκι απέναντι στον φλύαρο Ερμή. Τα γκολ για τους κυανόλευκους πέτυχαν οι Τουράν, Ρέζεκ και Μεριέμ ενώ για τον Ερμή μείωσε στο τέλος ο Παπαθανασίου.
Φλύαροι φτεροπόδαροι, ουσιαστικοί κυανόλευκοι
Με την ομάδα του Ερμή να πιέζει ψηλά και να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά απέναντι στον Απόλλωνα ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Δασάκι της Άχνας. Οι φτεροπόδαροι μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ στο 7ο λεπτό όμως η σέντρα σουτ του Ταραλίδη σταμάτησε στον Βάλε ενώ στην συνέχεια ο Ονίλο με τον Πορτογάλο πορτιέρο εξουδετερωμένο δεν βρήκε στόχο.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε με μπαλιές πίσω από την πλάτη της άμυνας του Ερμή να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Λόπες και Τουράν κάτι το οποίο έγινε στο 8ο λεπτό όμως ο Λόπες υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ-σάιντ.
Τρία λεπτά αργότερα όμως η συνεργασία Λόπες-Τουράν, απέφερε καρπούς με τον τελευταίο να σκοράρει με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή και να ανοίγει το σκορ.
Στο 15' οι… συνήθεις ύποπτοι Τουράν και Λόπες αντάλλαξαν ρόλους όμως το σουτ του Ισπανού εξτρέμ σταμάτησε στον Μπογκατίνοφ ενώ ο Ερμής αν και προσπάθησε να αντιδράσει απείλησε μόνο σε μια φάση με κεφαλιά του Ντε Πίνα στο 22'.
Στο ημίωρο ο Γκουγιόν έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις μέσα σε ένα λεπτό όμως η κεφαλιά του αρχικά και το γυριστό του στην συνέχεια πέρασαν λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων.
Λίγα λεπτά αργότερα μετά από ένα κτύπημα φάουλ του Ταραλίδη ο Παλαθουέλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Βάλε ενώ και το σουτ του Ονίλο στο 43' δεν βρήκε στόχο και η ανάπαυλα βρήκε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ.
Ο γνωστός ουσιαστικός Απόλλωνας
Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε ένα γρήγορο ρυθμό με τον Ερμή να απειλεί πρώτος στο 49’ με τον Μπελούσο και τον Παλαθουέλος να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα από κοντά ενώ ο Απόλλωνας έφυγε ταχύτατα στην κόντρα με τον Λόπες να χάνει μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

Στο 52’ οι κυανόλευκοι πήραν ισχυρό προβάδισμα δύο γκολ μετά το κλέψιμο του Σανγκόι και την πάσα πάρε-βάλε στον Ρέζεκ που σκόραρε χωρίς δυσκολία απέναντι στον Μπογκατίνοφ.
Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Ερμής πίεσε χωρίς όμως να γίνει απειλητικός σε καμία περίπτωση με της ομάδα της Λεμεσού να φτάνει και πάλι κοντά στο γκολ όμως το διαγώνιο πλασέ του Σανγκόι στο 62’ πέρασε λίγο έξω.
Στο 63’ ο Ιμπραίμι λίγα λεπτά μετά την είσοδο του προσπάθησε να σκοράρει από μακρινή απόσταση χωρίς αποτέλεσμα και στην συνέχεια ο Απόλλωνας κράτησε με ευκολία την ομάδα της Αραδίππου μακριά από τα καρέ του.
Ένα τέταρτο πριν το τέλος οι κυανόλευκοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην προδιαγραφόμενη νίκη τους, με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μεριέμ να καρφώνεται στο δεξί παραθυράκι του Μπογκατίνοφ!
Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ερμής προσπάθησε για το καλύτερο και μείωσε στο 86' με κοντινό πλασέ του Παπαθανασίου στην μπαλιά του Δημητρίου όμως έμεινε μέχρι εκεί και η ομάδα της Λεμεσού έφυγε με το διπλό από το Δασάκι.
ΑΕΛ Vs Εθνικός Άχνας 2-2
Ο Γκικίεβιτς φάνηκε να δίνει τη λύση στο 58', αλλά δεν "καθάρισε" το παιχνίδι στην κλασική ευκαιρία του στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Εθνικός που δεν παράτησε ποτέ το ματς πήρε βαθμό στο Τσίρειο, ισοφαρίζοντας 2-2 στο 89' με κεφαλιά του Ταλ!
Η ΑΕΛ προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τον Καντού (στην επαναφορά του πέναλτι που έχασε στο 11') και τον Γκικίεβιτς, αλλά δεν αξιοποίησε το διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου όπου είχε την υπεροχή και το πλήρωσε. Ο Εθνικός συνέχισε να παλεύει μέχρι τέλους και ισοφάρισε και για δεύτερη φορά: μετά το 1-1 στο 22' με πέναλτι του Πιντσέλι, "πάγωσε" το "Τσίρειο" στο 89' με κεφαλιά του Ταλ.
Η εικόνα του αγώνα
Δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο, από το οποίο έλειψαν οι πολλές ευκαιρίες, αν και όσες έγιναν είχαν κυρίως χρώμα... ΑΕΛ. Ωστόσο, ο Εθνικός πήγε με το 1-1 στα αποδυτήρια, βάζοντας πίεση στους γηπεδούχους.

Πάντως η πρώτη... υποψία φάσης ανήκε στον Εθνικό με τον Ρομέρο να διώχνει σε κόρνερ κεφαλιά του Ρομέρο (5'). Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία, όταν ο Ταγκμπατζουμί ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κουντούλ. Ο Καντού με... δεύτερη προσπάθεια, στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Κουντούλ, διαμόρφωσε το 1-0 στο 11'.
Μετά το γκολ η ομάδα της Λεμεσού έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, χωρίς όμως να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες. Και είδε τον Εθνικό να απαντά με το ίδιο νόμισμα, κερδίζοντας πέναλτι στην πιο απειλητική στιγμή του. Ο Ίμπσον Ντε Μέλο το κέρδισε από μαρκάρισμα του Σιέλη και ο Πιντσέλι το εκτέλεσε εύστοχα (22') για το 1-1.
Η ΑΕΛ δεν αντέδρασε αμέσως, όπως θα περίμεναν οι φίλοι της, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί εκ νέου: στο 40' με κεφαλιά του Σαρδινέρο μόλις άουτ μετά από σέντρα του Εντμάρ και στο 45' με νέα κεφαλιά του Γκικίεβιτς. Ο Εθνικός είχε και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου την ευκαιρία του σε μία αντεπίθεση του Ίμπσον Ντε Μέλο που σούταρε μόλις άουτ μετά από ασίστ του Πιντσέλι (55').
Αλλά η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν καλύτερο ποιοτικά από το πρώτο, και όσο περνούσαν τα λεπτά αύξανε την πίεσή της στην αντίπαλη εστία. Στο 53' ο Ταγκμπατζουμί αχρήστευσε εξαιρετική αντεπίθεσή της, όπως και στο 57' όταν σούταρε μόλις άουτ. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για την ΑΕΛ και ήρθε στο 58' με τον Ταγκμπατζουμί να δημιουργεί και τον Γκικίεβιτς να σκοράρει με κεφαλιά.
Ο Εντμάρ έχασε μοναδικό τετ-α-τετ για να "κλειδώσει" τη νίκη της ΑΕΛ στο 66', με τον Κουντούλ να κρατά τον Εθνικό στο παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σταμάτησε την ΑΕΛ και στο 79' σε κλασική ευκαιρία του Γκικίεβιτς, τον οποίο έβγαλε φάτσα με το τέρμα ο Μπεμπέ με εκπληκτική μπαλιά του.
Η ΑΕΛ δεν "καθάρισε" το παιχνίδι και το πλήρωσε, καθώς ο Ταλ με κεφαλιά μετά από σέντρα από το κέντρο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Πηγή: balla.com.cy

Αργεντινή - Φιλιππίνες 85-81,Γαλλία - Αίγυπτος 94-55

Αργεντινή - Φιλιππίνες 85-81,argentini - filippines 85-81Η Αργεντινή αν και δυσκολεύτηκε αρκετά κατάφερε να κάμψει τελικά την αντίσταση των Φιλιππίνων με 85-81 κι έτσι έφτασε στην δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Γαλλία - Αίγυπτος 94-55

Γαλλία - Αίγυπτος 94-55,gallia - aigyptos 94-55Όση... καλή διάθεση κι αν είχε η Αίγυπτος, δεν μπόρεσε να κοντράρει τη Γαλλία. Οι ''τρικολόρ'' επικράτησαν με 94-55, διπλασίασαν τις νίκες τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και συνεχίζουν να διεκδικούν το καλύτερο πλασάρισμα στον Α' όμιλο.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:00 Puerto RIco vs Greece 79-90,Brazil vs Spain 63-83 Mundobasket 2014.Eastern European Summer Time.

Πουέρτο Ρίκο - Ελλάδα 79-90,pouerto riko - ellada 79-90Η Ελλάδα έκανε ένα απίστευτο τρίτο δεκάλεπτο, κατέβασε ρυθμούς στη συνέχεια όμως επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 79-90 και συνεχίζει αήττητη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στη φάση των ''16''.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Βραζιλία - Ισπανία 63-82

Βραζιλία - Ισπανία 63-82,vrazilia - ispania 63-82Την τρίτη τους διαδοχική νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο πανηγύρισαν οι Ισπανοί, οι οποίοι νίκησαν την Βραζιλία με 82-63.

Πηγή: Sport 24

"Τσιμέντο" στην ιστορία της F1

Όσοι θα επισκεφθούν φέτος την πίστα της Μόντσα για το ιταλικό Grand Prix την Κυριακή (7/9) θα διαπιστώσουν μια σημαντική διαφορά. Τι λένε οι οδηγοί.
"Θρυλική" είναι η στροφή Παραμπόλικα στην πίστα της Μόντσα. Είναι η τελευταία στροφή. Αποτελεί κριτήριο διαχωρισμού των σπουδαίων από τους καλούς οδηγούς.
Φέτος η ομάδα ανθρώπων που διευθύνει την πίστα αποφάσισε να στρωθεί τσιμέντο στο σημείο όπου βρισκόταν η αμμοπαγίδα, διευκολύνοντας έτσι τους οδηγούς.
Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της FIA, Τσάρλι Γουίτινγκ εξήγησε πως πραγματοποιήθηκε ένα αίτημα που είχε κάνει εδώ και χρόνια η παγκόσμια ομοσπονδία και οι οδηγοί.
"Περίπου το 35% της αμμοπαγίδας έχει αντικατασταθεί μετά από αίτημα για λόγους ασφαλείας από τη FIA και τους οδηγούς, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη πίστα που φιλοξενεί αγώνες της Φόρμουλα 1", τόνισε ο Γουίτινγκ.
Κατέληξε, λέγοντας "φυσικά γνωρίζουμε πως δεν τιμωρεί έναν οδηγό που βγαίνει εκτός πίστας, αλλά αυτό είναι το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσουμε για να βελτιώσουμε την ασφάλεια. Ένα αντίτιμο που τόσο οι οδηγοί, όσο και εγώ προσωπικά πιστεύουμε πως αξίζει να καταβληθεί".

Πηγή: Sport 24


ADVERTISEMENT

Ιράν - Σερβία 70-83

Ιράν - Σερβία 70-83,iran - servia 70-83Το Ιράν έμεινε όρθιο απέναντι στη Σερβία όσο... άντεξε ο Χαμέντ Χαντάντι. Ο θηριώδης σέντερ έκανε θραύση κόντρα στους ''orlovi'' όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ κι έτσι οι Σέρβοι επικράτησαν με 70-83, για τον Α' όμιλο.

Live Streaming.19:00 AEL Limassol vs Ethnikos Achnas 2-2,Ermis Aradippou vs Apollon Limassol 1-3.Cyprus 1.

Νίκες για Ομόνοια και Απόλλωνα, ισοπαλία για ΑΕΛ

football Ποδόσφαιρο
Η Ομόνοια κέρδισε στο ΓΣΠ την Ανόρθωση με 3-2, ο Απόλλωνας επιβλήθηκε του Ερμή με 3-1, αλλά η ΑΕΛ έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με τον Εθνικό Άχνας. Ας δούμε αναλυτικά τί έγινε στα τρία αποψινά παιχνίδια πρωταθλήματος...
Ομόνοια Vs Ανόρθωση 2-2 
Σε ένα παιχνίδι με δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετές κίτρινες κάρτες και καλό θέαμα ιδίως στο πρώτο μέρος, η Ομόνοια κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 (2’, 39’ Ποτέ, 87’ Ρουσιάς / 19’ Εντέ, 63’ Ιακοβένκο) της Ανόρθωσης, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να οδεύει περισσότερο προς το ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο Ρουσιάς ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και με γκολ τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των ενενήντα πέτυχε το γκολ της νίκης.
Εικόνα αγώνα
Γκολ με το καλημέρα για την ομάδα της Ομόνοιας η οποία μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ ευτύχησε να προηγηθεί με κεφαλιά του Ποτέ από πολύ κοντά έπειτα από πολύ ωραία μπαλιά του Γκαρσία από τα δεξιά.

Λίγο έλειψαν να κάνουν το 2-0 οι «πράσινοι» πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, αλλά ο Λομπτζιανίτζε από πολύ κοντά στο 6ο λεπτό δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Ανόρθωση μετά και το γκολ που δέχτηκε έψαξε την ισοφάριση και όσο περνούσε ο χρόνος κέρδιζε μέτρα. Μέχρι και το 27’ δημιούργησε τρεις πολύ καλές φάσεις για το 1-1. Στο 13’ το πλασέ του Ιακοβένκο από πολύ κοντά σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μορέϊρα νίκησε τον Αμπουρχάνια στο τετ-α-τετ πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή επέμβαση.
Η υπεροχή της «Κυρίας» καρποφόρησε στο 20’, όταν ο Κάλβο με ωραία ντρίμπλα πέρασε στην περιοχή από τα δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Εντέ, ο οποίος από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.
Η Ανόρθωση ήταν αυτή που είχε την κατοχή στα επόμενα λεπτά, ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Μορέιρα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν για ένα πεντάλεπτο μέχρι και το 27’ με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Μασιάς να τιμωρήσει τους
Ιακοβένκο και Στεπάνοφ με κίτρινη κάρτα για την συμπεριφορά τους.

Αυτή η μικρή διακοπή δεν στέρησε από το παιχνίδι τον καλό ρυθμό που είχε από το πρώτο λεπτό, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια καλή ευκαιρία, χωρίς ωστόσο να μετουσιώνεται κάποια από αυτές τις φάσεις σε γκολ.
Το γκολ ήρθε στο 39΄, με τον Ποτέ να "κτυπάει" και πάλι. Ο επιθετικός από το Μπενίν δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα, βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βαλβέρδ και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.
Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση που η ομάδα της Αμμοχώστου βρέθηκε πίσω στο σκορ, έτσι και τώρα έψαξε την ισοφάριση και λίγο να το πετύχει όταν ο Κάλβο δοκίμασε ένα μακρινό σουτ αλλά ο Μορέιρα είπε και πάλι όχι, κρατώντας το προβάδισμα που απέκτησε η ομάδα του από το 39ο λεπτό.
Η τελευταία φάση πριν το ημίχρονο ανήκε στους «πράσινους» με τον Φοφανά να δοκιμάζει το πόδι του από τα πλάγια, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαλβέρδ.
Πολλά φάουλ, λίγη μπάλα και αρκετές κίτρινες κάρτες είχαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.
Πέρα από κάποιες προϋποθέσεις για γκολ των Ράμος από πλευράς Ομόνοιας και ένα όχι και τόσο επικίνδυνο γύρισμα του Κάλβο δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο μέχρι και το 60ο λεπτό.
Κάπου εκεί η ομάδα του Άντρε Πάους αύξησε την πίεση της επιζητώντας την ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 63’ με σκόρερ τον Ιακοβένκο. Ο Ουκρανός επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μορέιρα.
Μετά το γκολ της Ανόρθωσης, η Ομόνοια είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο πέρα από κάποιες προϋποθέσεις που δημιούργησε μπροστά από την εστία της «Κυρίας» δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη. Ούτε όμως οι φιλοξενούμενοι από τν πλευρά τους κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.
Λίγα λεπτά πριν από το τέλος όμως, ο Ρουσιάς που μπήκε στο παιχνίδι στο 79’ χάρισε την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Στα τελευταία λεπτά η Ομόνοια έχασε δύο φανταστικές ευκαιρίες για το 4-2 αλλά πρώτα ο Ποτέ και στην συνέχεια ο Γκρικιακασβίλι από πολύ κοντά δεν κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ.
Ερμής Vs Απόλλων 1-3
Με φόρα από την Μόσχα και με όπλο την αποτελεσματικότητα του ο Απόλλωνας έφτασε εύκολα στην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μέσα στο Δασάκι απέναντι στον φλύαρο Ερμή. Τα γκολ για τους κυανόλευκους πέτυχαν οι Τουράν, Ρέζεκ και Μεριέμ ενώ για τον Ερμή μείωσε στο τέλος ο Παπαθανασίου.
Φλύαροι φτεροπόδαροι, ουσιαστικοί κυανόλευκοι
Με την ομάδα του Ερμή να πιέζει ψηλά και να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά απέναντι στον Απόλλωνα ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Δασάκι της Άχνας. Οι φτεροπόδαροι μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ στο 7ο λεπτό όμως η σέντρα σουτ του Ταραλίδη σταμάτησε στον Βάλε ενώ στην συνέχεια ο Ονίλο με τον Πορτογάλο πορτιέρο εξουδετερωμένο δεν βρήκε στόχο.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε με μπαλιές πίσω από την πλάτη της άμυνας του Ερμή να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Λόπες και Τουράν κάτι το οποίο έγινε στο 8ο λεπτό όμως ο Λόπες υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ-σάιντ.
Τρία λεπτά αργότερα όμως η συνεργασία Λόπες-Τουράν, απέφερε καρπούς με τον τελευταίο να σκοράρει με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή και να ανοίγει το σκορ.
Στο 15' οι… συνήθεις ύποπτοι Τουράν και Λόπες αντάλλαξαν ρόλους όμως το σουτ του Ισπανού εξτρέμ σταμάτησε στον Μπογκατίνοφ ενώ ο Ερμής αν και προσπάθησε να αντιδράσει απείλησε μόνο σε μια φάση με κεφαλιά του Ντε Πίνα στο 22'.
Στο ημίωρο ο Γκουγιόν έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις μέσα σε ένα λεπτό όμως η κεφαλιά του αρχικά και το γυριστό του στην συνέχεια πέρασαν λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων.
Λίγα λεπτά αργότερα μετά από ένα κτύπημα φάουλ του Ταραλίδη ο Παλαθουέλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Βάλε ενώ και το σουτ του Ονίλο στο 43' δεν βρήκε στόχο και η ανάπαυλα βρήκε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ.
Ο γνωστός ουσιαστικός Απόλλωνας
Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε ένα γρήγορο ρυθμό με τον Ερμή να απειλεί πρώτος στο 49’ με τον Μπελούσο και τον Παλαθουέλος να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα από κοντά ενώ ο Απόλλωνας έφυγε ταχύτατα στην κόντρα με τον Λόπες να χάνει μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

Στο 52’ οι κυανόλευκοι πήραν ισχυρό προβάδισμα δύο γκολ μετά το κλέψιμο του Σανγκόι και την πάσα πάρε-βάλε στον Ρέζεκ που σκόραρε χωρίς δυσκολία απέναντι στον Μπογκατίνοφ.
Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Ερμής πίεσε χωρίς όμως να γίνει απειλητικός σε καμία περίπτωση με της ομάδα της Λεμεσού να φτάνει και πάλι κοντά στο γκολ όμως το διαγώνιο πλασέ του Σανγκόι στο 62’ πέρασε λίγο έξω.
Στο 63’ ο Ιμπραίμι λίγα λεπτά μετά την είσοδο του προσπάθησε να σκοράρει από μακρινή απόσταση χωρίς αποτέλεσμα και στην συνέχεια ο Απόλλωνας κράτησε με ευκολία την ομάδα της Αραδίππου μακριά από τα καρέ του.
Ένα τέταρτο πριν το τέλος οι κυανόλευκοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην προδιαγραφόμενη νίκη τους, με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μεριέμ να καρφώνεται στο δεξί παραθυράκι του Μπογκατίνοφ!
Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ερμής προσπάθησε για το καλύτερο και μείωσε στο 86' με κοντινό πλασέ του Παπαθανασίου στην μπαλιά του Δημητρίου όμως έμεινε μέχρι εκεί και η ομάδα της Λεμεσού έφυγε με το διπλό από το Δασάκι.
ΑΕΛ Vs Εθνικός Άχνας 2-2
Ο Γκικίεβιτς φάνηκε να δίνει τη λύση στο 58', αλλά δεν "καθάρισε" το παιχνίδι στην κλασική ευκαιρία του στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Εθνικός που δεν παράτησε ποτέ το ματς πήρε βαθμό στο Τσίρειο, ισοφαρίζοντας 2-2 στο 89' με κεφαλιά του Ταλ!
Η ΑΕΛ προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τον Καντού (στην επαναφορά του πέναλτι που έχασε στο 11') και τον Γκικίεβιτς, αλλά δεν αξιοποίησε το διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου όπου είχε την υπεροχή και το πλήρωσε. Ο Εθνικός συνέχισε να παλεύει μέχρι τέλους και ισοφάρισε και για δεύτερη φορά: μετά το 1-1 στο 22' με πέναλτι του Πιντσέλι, "πάγωσε" το "Τσίρειο" στο 89' με κεφαλιά του Ταλ.
Η εικόνα του αγώνα
Δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο, από το οποίο έλειψαν οι πολλές ευκαιρίες, αν και όσες έγιναν είχαν κυρίως χρώμα... ΑΕΛ. Ωστόσο, ο Εθνικός πήγε με το 1-1 στα αποδυτήρια, βάζοντας πίεση στους γηπεδούχους.

Πάντως η πρώτη... υποψία φάσης ανήκε στον Εθνικό με τον Ρομέρο να διώχνει σε κόρνερ κεφαλιά του Ρομέρο (5'). Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία, όταν ο Ταγκμπατζουμί ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κουντούλ. Ο Καντού με... δεύτερη προσπάθεια, στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Κουντούλ, διαμόρφωσε το 1-0 στο 11'.
Μετά το γκολ η ομάδα της Λεμεσού έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, χωρίς όμως να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες. Και είδε τον Εθνικό να απαντά με το ίδιο νόμισμα, κερδίζοντας πέναλτι στην πιο απειλητική στιγμή του. Ο Ίμπσον Ντε Μέλο το κέρδισε από μαρκάρισμα του Σιέλη και ο Πιντσέλι το εκτέλεσε εύστοχα (22') για το 1-1.
Η ΑΕΛ δεν αντέδρασε αμέσως, όπως θα περίμεναν οι φίλοι της, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί εκ νέου: στο 40' με κεφαλιά του Σαρδινέρο μόλις άουτ μετά από σέντρα του Εντμάρ και στο 45' με νέα κεφαλιά του Γκικίεβιτς. Ο Εθνικός είχε και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου την ευκαιρία του σε μία αντεπίθεση του Ίμπσον Ντε Μέλο που σούταρε μόλις άουτ μετά από ασίστ του Πιντσέλι (55').
Αλλά η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν καλύτερο ποιοτικά από το πρώτο, και όσο περνούσαν τα λεπτά αύξανε την πίεσή της στην αντίπαλη εστία. Στο 53' ο Ταγκμπατζουμί αχρήστευσε εξαιρετική αντεπίθεσή της, όπως και στο 57' όταν σούταρε μόλις άουτ. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για την ΑΕΛ και ήρθε στο 58' με τον Ταγκμπατζουμί να δημιουργεί και τον Γκικίεβιτς να σκοράρει με κεφαλιά.
Ο Εντμάρ έχασε μοναδικό τετ-α-τετ για να "κλειδώσει" τη νίκη της ΑΕΛ στο 66', με τον Κουντούλ να κρατά τον Εθνικό στο παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σταμάτησε την ΑΕΛ και στο 79' σε κλασική ευκαιρία του Γκικίεβιτς, τον οποίο έβγαλε φάτσα με το τέρμα ο Μπεμπέ με εκπληκτική μπαλιά του.
Η ΑΕΛ δεν "καθάρισε" το παιχνίδι και το πλήρωσε, καθώς ο Ταλ με κεφαλιά μετά από σέντρα από το κέντρο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Πηγή: balla.com.cy

Live Streaming.18:30 Argentina vs Phillipines 85-81,France vs Egypt 94-55 Mundobasket 2014.

Αργεντινή - Φιλιππίνες 85-81

Αργεντινή - Φιλιππίνες 85-81,argentini - filippines 85-81Η Αργεντινή αν και δυσκολεύτηκε αρκετά κατάφερε να κάμψει τελικά την αντίσταση των Φιλιππίνων με 85-81 κι έτσι έφτασε στην δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Γαλλία - Αίγυπτος 94-55

Γαλλία - Αίγυπτος 94-55,gallia - aigyptos 94-55Όση... καλή διάθεση κι αν είχε η Αίγυπτος, δεν μπόρεσε να κοντράρει τη Γαλλία. Οι ''τρικολόρ'' επικράτησαν με 94-55, διπλασίασαν τις νίκες τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και συνεχίζουν να διεκδικούν το καλύτερο πλασάρισμα στον Α' όμιλο.

Πηγή: Sport 24

Ανακοίνωσε Ερνάντες η Ρεάλ Μαδρίτης (PHOTO)

Αφού βρέθηκε στη Μαδρίτη και πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Χαβιέρ Ερνάντες ως δανεικό για έναν χρόνο. 

Αφού δεν καρποφόρησε η μεταγραφή του Φαλκάο στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι Μαδριλένοι στράφηκαν στην απόκτηση του Χαβιέρ Ερνάντες.
Ο 26χρονος Μεξικανός, αφού πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ανακοινώθηκε από τους "μερένγκες" και μάλιστα θα παρουσιαστεί την Δευτέρα (1/9).
Θα μείνει στη Ρεάλ ως δανεικός για έναν χρόνο και θα πάρει περίπου 2.000.000 ευρώ. Η Γιουνάιτεντ όρισε οψιόν για την επόμενη χρονιά στα 21.500.000 ευρώ. Επέλεξε ήδη τον αριθμό 14.

Πηγή: Contra


Κροατία - Σενεγάλη: 75-77

Κροατία - Σενεγάλη, 75-77,kroatia - senegali, 75-77Οι Σενεγαλέζοι πέτυχαν ιστορική νίκη (77-75) επί της Κροατίας και βρίσκονται πλέον μια ανάσα από την παρθενική τους πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Live Streaming.16:30 Iran vs Serbia 70-83 Mundobasket 2014.

Ιράν - Σερβία 70-83,iran - servia 70-83Το Ιράν έμεινε όρθιο απέναντι στη Σερβία όσο... άντεξε ο Χαμέντ Χαντάντι. Ο θηριώδης σέντερ έκανε θραύση κόντρα στους ''orlovi'' όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ κι έτσι οι Σέρβοι επικράτησαν με 70-83, για τον Α' όμιλο.

«Να προσφέρω όσα μπορώ στον Αστέρα»

Ετοιμος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία φέτος στον Αστέρα και να δικαιώσει τη διοίκηση που του ανανέωσε το συμβόλαιο είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Ο νεαρός επιθετικός μίλησε στον Nova ΣΠΟΡ FM για τη θέση του στο γήπεδο, το νέο του συμβόλαιο, αλλά και τη νίκη επί του Λεβαδειακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπακασέτα:
Για την ήττα στην πρεμιέρα από τον ΠΑΣ: «Δεν μας επηρέασε η συμμετοχή στην Ευρώπη. Μόλις δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, δεν είχαμε συγκέντρωση και το ακριβές αντίθετο έγινε χθες τον Λεβαδειακό. Σκοράραμε και αντιδράσαμε πολύ καλά».
Για την παραχώρηση του Ντε Μπλάσις στη Μάιντς: «Ο Πάμπλο ήταν πρώτα από όλα εξαιρετικός χαρακτήρας και στη συνέχεια ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δεν πρέπει να μείνουμε εκεί, αφού στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες που μπορούν προσφέρουν και εκείνοι με τη σειρά τους».
Για τον σκόρερ των Αρκάδων, Ρόλε: «Ήταν σίγουρα ο καλύτερος μας παίκτης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Έκανε πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζουμε να βρούμε και άλλους αντι-Ντε Μπλάσις».
Για τη θέση του στο ματς με τον Λεβαδειακό: «Έπαιξα δεξί χαφ. Ίσως να μπήκα μερικές φορές πιο μέσα, αφού ο προπονητής μας έχει ζητήσει να ανεβαίνουν περισσότερο τα μπακ. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Βεργέτης, η θέση που με πιστεύει περισσότερο είναι ως χαφ. Δεν είχα παίξει ποτέ στο κέντρο, αφού πάντα ήμουν πίσω από τον επιθετικό. Το εξάμηνο στον Άρη πήρα αρκετές ευκαιρίες και μπόρεσα να βελτιωθώ».
Για το αν φέτος είναι η χρονιά του, αφού ήταν να πάει στον Πανιώνιο και τελικά έμεινε στην Τρίπολη, όπου και ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του: «Δεν θέλω να πω ότι είναι η χρονιά μου. Πρώτα από όλα θέλω να έχω την υγειά μου και στη συνέχεια να μπορέσω να προσφέρω στην ομάδα μου, η οποία με εμπιστεύτηκε και μου προσέφερε νέο συμβόλαιο».
Για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελπίδων: «Το προηγούμενο παιχνίδι με την Τουρκία στην Κατερίνη, όπου είχαμε μείνει με εννιά παίκτες και στο τέλος πήραμε τη νίκη, ήταν το μεγαλύτερο κέρδος. Στόχος μας είναι οι δύο νίκες για να πάμε στα μπαράζ».
Για την κλήρωση του Αστέρα στο Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Τότεναμ: «Πρόκειται για την πιο ιστορική στιγμή του συλλόγου. Από την πρώτη μέρα που συγκεντρωθήκαμε θέσαμε ως στόχο να φτάσουμε στους ομίλους του Europa League, κάτι που πετύχαμε και τώρα θα αντιμετωπίσουμε αρκετές δυνατές ομάδες».
Για τους επόμενους στόχους που έχουν θέσει στον σύλλογο της Τρίπολης: «Τον βασικό μας στόχο τον κάναμε πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα, κοιτάμε ό,τι παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε. Επίσης, στόχος είναι να κάνουμε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία».

Πηγή: AEK365 

Live Streaming.13:30&23:00 μ.μ Mundobasket 2014

Γιαννούλης, ο αντι-Χολέμπας

Ο Κώστας Γιαννούλης θα είναι - όπως όλα δείχνουν- ο παίκτης που θα καλύψει το κενό που άφησε ο Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Προς Ατρόμητο ο Πελέ.
Εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την περίπτωση του Κώστα Γιαννούλη, αφού ο Μίτσελ έχει ξεχωρίσει τον Έλληνα αριστερό μπακ από τους παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι, με τη φυγή του Χολέμπας, ο παίκτης του Ατρομήτου είναι πολύ πιθανό να φορέσει τα ερυθρόλευκα.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να ανακοινωθεί μέσα στη μέρα -είναι η τελευταία των μεταγραφών- η απόκτησή του, που πιθανότατα να συνοδευτεί με μετακίνηση του Πελέ, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Ισπανό τεχνικό, στην ομάδα του Περιστερίου.

Πηγή: Sport 24 

Live Streaming.13:30 &23:00 μ.μ Mundobasket 2014

Γκάλης: "Τρία στα τρία για την πρόκριση"

Ο Νίκος Γκάλης σχολίασε την νίκη της Εθνικής επί των Φιλιππίνων και τόνισε πως η ομάδα μπορεί να κάνει το τρία στα τρία κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο για να εξασφαλίσει την πρόκριση.
O Νίκος Γκάλης παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία της Εθνικής στην Ισπανία και μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook σχολίασε την εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κόντρα στις Φιλιππίνες, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα πως οι διεθνείς μας μπορούν να πάρουν την τρίτη σερί τους νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο (1/09 21.00).
Η Εθνική μας υπερτερούσε σαν σύνολο της ομάδας των Φιλιππίνων. Βλέποντας τους αντιπάλους μας να δυσκολεύουν την προηγούμενη μέρα την Κροατία που έπαιξε υπεροπτικά  οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν με την σοβαρότητα που έπρεπε το παιχνίδι και έφθασαν στην δεύτερη νίκη στον θεσμό.  Μάλιστα η νίκη μας θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη αν ήμασταν πιο εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων .  
Αν και έχουν λίγες ώρες μπροστά τους οι διεθνείς μας θα πρέπει να εμφανισθούν όπως πρέπει απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Πιστεύω ότι θα κάνουμε το τρία στα τρία και θα εξασφαλίσουμε νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση."Η Εθνική μας υπερτερούσε σαν σύνολο της ομάδας των Φιλιππίνων. Βλέποντας τους αντιπάλους μας να δυσκολεύουν την προηγούμενη μέρα την Κροατία που έπαιξε υπεροπτικά οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν με την σοβαρότητα που έπρεπε το παιχνίδι και έφθασαν στην δεύτερη νίκη στον θεσμό. Μάλιστα η νίκη μας θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη αν ήμασταν πιο εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων .Αν και έχουν λίγες ώρες μπροστά τους οι διεθνείς μας θα πρέπει να εμφανισθούν όπως πρέπει απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Πιστεύω ότι θα κάνουμε το τρία στα τρία και θα εξασφαλίσουμε νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση."
Nick Galis
Athlete · 31,686 Likes
Η Εθνική μας υπερτερούσε σαν σύνολο της ομάδας των Φιλιππίνων. Βλέποντας τους αντιπάλους μας να δυσκολεύουν την προηγούμενη μέρα την Κροατία που έπαιξε υπεροπτικά οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν με την σοβαρότητα που έπρεπε το παιχνίδι και έφθασαν στην δεύτερη νίκη στον θεσμό. Μάλιστα η νίκη μας θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη αν ήμασταν πιο εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων .
Αν και έχουν λίγες ώρες μπροστά τους οι διεθνείς μας θα πρέπει να εμφανισθούν όπως πρέπει απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Πιστεύω ότι θα κάνουμε το τρία στα τρία και θα εξασφαλίσουμε νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πηγή: Sport 24 

Live Streaming.13:30 &23:00 μ.μ Mundobasket 2014

Live Streaming.13:30 Croatia vs Senegal 75-77 Mundobasket 2014.

Κροατία - Σενεγάλη: 75-77 

Κροατία - Σενεγάλη, 75-77,kroatia - senegali, 75-77Οι Σενεγαλέζοι πέτυχαν ιστορική νίκη (77-75) επί της Κροατίας και βρίσκονται πλέον μια ανάσα από την παρθενική τους πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στη Γιουνάιτεντ ο Φαλκάο!

Στη Γιουνάιτεντ ο Φαλκάο! Έκλεισε ο Κολομβιανός, σύμφωνα με τους Ισπανούς, για 65 εκατ. ευρώ!

Μάλλον θα είναι η μέρα του. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο είναι το πρόσωπο της τελευταίας ημέρας της μεταγραφικής περιόδου και κάθε ώρα όλο και περισσότερα ΜΜΕ στον κόσμο αναφέρουν πως έκλεισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα, μάλιστα με την AS η έχει επέλθει συμφωνία ανάμεσα στην αγγλική ομάδα και τη Μονακό προκειμένου να πάρει τον παίκτη έναντι 65 εκατ. ευρώ! Ο Φαλκάο, γράφουν πως θα υπογράψει για 4 χρόνια με ετήσιες απολαβές 9 εκατ. ευρώ!

Πηγη:ΑΕΚ365

Live Streaming.Mundobasket 2014

ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Στέλνουν Τανάσε στον Ολυμπιακό

Στέλνουν Τανάσε στον Ολυμπιακό
Τον Κρίστιαν Τανάσε στέλνουν στον Ολυμπιακό ρουμανικά δημοσιεύματα.
Όπως αναφέρει η ProSport οι «ερυθρόλευκοι» μετά την παραχώρηση του Χοσέ Χολέμπας στην Ρόμα ψάχνουν έναν winger για να ενισχύσουν το ρόστερ τους κι ο ποδοσφαιριστής της Στεάουα Βουκουρεστίου βρίσκεται στη λίστα των Πειραιωτών.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταθέσει πρόταση ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσουν από την ομάδα του Βουκουρεστίου.
«Ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι μία από τις πιο δραστήριες ομάδες στην μεταγραφική αγορά αυτό το καλοκαίρι. Μόλις παραχώρησε τον αμυντικό Χοσέ Χολέμπας στη Ρόμα για 1.000.000 ευρώ. Ενας από τους στόχους του είναι ο Κρίστιαν Τάνασε της Στεάουα Βουκουρεστίου, για τον οποίο έγραψε αποκλειστικά η "ProSport" πως προσφέρθηκε το ποσό των 4.000.000 ευρώ» γράφει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται αναφορά και για την επιστροφή του Μήτρογλου στο λιμάνι.

Πηγή: Goal

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ TA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ Mundobasket 2014.Φιλιππίνες - Ελλάδα 70-82,Σερβία - Γαλλία 73-74,Φινλανδία- Ουκρανία 81-76,Σλοβενία - Μεξικό 89-68,Σενεγάλη - Πουέρτο Ρίκο 82-75,Βραζιλία - Ιράν 79-50,Λιθουανία - Αγκόλα 75-62,ΗΠΑ - Τουρκία 98-77,Ισπανία - Αίγυπτος 91-54

Φιλιππίνες - Ελλάδα 70-82,filippines - ellada 70-82
Η Εθνική ομάδα ζορίστηκε κόντρα στις Φιλιππίνες, τα... έσπασε πίσω από τα 6μ.75 ωστόσο επικράτησε με 70-82 και διπλασίασε τις νίκες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας! Ρεκόρ πόντων από τον Γιώργο Πρίντεζη.

Σερβία - Γαλλία 73-74,servia - gallia 73-74Οι Γάλλοι πανηγύρισαν παλικαρίσια νίκη, επί της Σερβίας (73-74), με τον Ζοφρί Λοβέρν να πηγαίνει στη γραμμή των βολών, στο 1.1'' για τη λήξη και να χαρίσει τη νίκη στους "τρικολόρ". Δείτε όσα προηγήθηκαν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Φινλανδία- Ουκρανία 81-76

Φινλανδία- Ουκρανία 81-76,finlandia- oukrania 81-76Η Φινλανδία πανηγύρισε ιστορική νίκη: την πρώτη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με το 22-0 της τρίτης περιόδου, άνοιξε το δρόμο για το 81-76 επί της Ουκρανίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Σλοβενία - Μεξικό 89-68

Σλοβενία - Μεξικό 89-68,slovenia - mexiko 89-68Η Σλοβενία επικράτησε του Μεξικό με 89-68 και διπλασίασε τις νίκες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας ενώ τα αδέλφια Ντράγκιτς συνεχίζουν να οδηγούν εκ του ασφαλούς την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς στην επόμενη φάση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Σενεγάλη - Πουέρτο Ρίκο 82-75

Σενεγάλη - Πουέρτο Ρίκο 82-75,senegali - pouerto riko 82-75Σπουδαία νίκη για τη Σενεγάλη, η οποία επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με... και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά. "Γύρισε" ο αστράγαλος του Κάρλος Αρόγιο στο τρίτο δεκάλεπτο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ... ΥΨΟΥΣ

Βραζιλία - Ιράν 79-50

Η Βραζιλία βρήκε λύσεις στην επίθεση από τους ψηλούς της κι επικράτησε του Ιράν με 79-50, διπλασιάζοντας τις νίκες της στον Α' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Χωρίς νίκη στο τουρνουά οι πρωταθλητές Ασίας.

Λιθουανία - Αγκόλα 75-62

Λιθουανία - Αγκόλα 75-62,lithouania - agkola 75-62Η Λιθουανία διπλασίασε τις νίκες της στο Παγκόσμιο Κυπέλλου, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Αγκόλας με 75-62.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

ΗΠΑ - Τουρκία 98-77

ΗΠΑ - Τουρκία 98-77,ipa - tourkia 98-77Οι ΗΠΑ τα βρήκαν σκούρα για τρία δεκάλεπτα κόντρα στην Τουρκία, ωστόσο στην συνέχεια σοβαρεύτηκαν, φτάνοντας στη νίκη με 98-77.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ισπανία - Αίγυπτος 91-54

Ισπανία - Αίγυπτος 91-54,ispania - aigyptos 91-54Χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες οι Ισπανοί επικράτησαν της Αιγύπτου με 91-54 για την 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πηγή: Sport 24

Δομινικανή Δημοκρατία - Νέα Ζηλανδία 76-63,Αργεντινή - Κροατία 85-90,Κορέα - Αυστραλία 55-89

Ηχηρή σφαλιάρα στην Ρεάλ (videos)...ΜΕ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΟΝΑ Πρεμιέρα με "3άρα" η Μίλαν Serie A (videos)

Η Ρεάλ προηγήθηκε 2-0 στο "Ανοέτα", αλλά η Σοθιεδάδ νίκησε με 4-2! Μπαρτσελόνα νίκησε στο "Μαδριγάλ" με λυτρωτή στο 82' τον Σάντρο Ραμίρεθ στο ντεμπούτο του (videos) 

ΜΕ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΟΝΑ

Πρεμιέρα με "3άρα" η Μίλαν Serie A

Η Μίλαν ξεκίνησε την Serie A ιδανικά, καθώς νίκησε με 3-1 την Λάτσιο στο "Σαν Σίρο", Η Ίντερ έχασε βαθμούς στο Τορίνο, λύτρωση στο 95' για Νάπολι. Δεν δέχτηκε γκολ ο Καρνέζης στο ντεμπούτο του (videos)



Πηγή: Sport 24