ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκες για Ομόνοια και Απόλλωνα, ισοπαλία για ΑΕΛ

football Ποδόσφαιρο
Η Ομόνοια κέρδισε στο ΓΣΠ την Ανόρθωση με 3-2, ο Απόλλωνας επιβλήθηκε του Ερμή με 3-1, αλλά η ΑΕΛ έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με τον Εθνικό Άχνας. Ας δούμε αναλυτικά τί έγινε στα τρία αποψινά παιχνίδια πρωταθλήματος...
Ομόνοια Vs Ανόρθωση 3-2 
Σε ένα παιχνίδι με δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετές κίτρινες κάρτες και καλό θέαμα ιδίως στο πρώτο μέρος, η Ομόνοια κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 (2’, 39’ Ποτέ, 87’ Ρουσιάς / 19’ Εντέ, 63’ Ιακοβένκο) της Ανόρθωσης, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να οδεύει περισσότερο προς το ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο Ρουσιάς ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και με γκολ τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των ενενήντα πέτυχε το γκολ της νίκης.
Εικόνα αγώνα
Γκολ με το καλημέρα για την ομάδα της Ομόνοιας η οποία μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ ευτύχησε να προηγηθεί με κεφαλιά του Ποτέ από πολύ κοντά έπειτα από πολύ ωραία μπαλιά του Γκαρσία από τα δεξιά.

Λίγο έλειψαν να κάνουν το 2-0 οι «πράσινοι» πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, αλλά ο Λομπτζιανίτζε από πολύ κοντά στο 6ο λεπτό δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Ανόρθωση μετά και το γκολ που δέχτηκε έψαξε την ισοφάριση και όσο περνούσε ο χρόνος κέρδιζε μέτρα. Μέχρι και το 27’ δημιούργησε τρεις πολύ καλές φάσεις για το 1-1. Στο 13’ το πλασέ του Ιακοβένκο από πολύ κοντά σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μορέϊρα νίκησε τον Αμπουρχάνια στο τετ-α-τετ πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή επέμβαση.
Η υπεροχή της «Κυρίας» καρποφόρησε στο 20’, όταν ο Κάλβο με ωραία ντρίμπλα πέρασε στην περιοχή από τα δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Εντέ, ο οποίος από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.
Η Ανόρθωση ήταν αυτή που είχε την κατοχή στα επόμενα λεπτά, ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Μορέιρα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν για ένα πεντάλεπτο μέχρι και το 27’ με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Μασιάς να τιμωρήσει τους
Ιακοβένκο και Στεπάνοφ με κίτρινη κάρτα για την συμπεριφορά τους.

Αυτή η μικρή διακοπή δεν στέρησε από το παιχνίδι τον καλό ρυθμό που είχε από το πρώτο λεπτό, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια καλή ευκαιρία, χωρίς ωστόσο να μετουσιώνεται κάποια από αυτές τις φάσεις σε γκολ.
Το γκολ ήρθε στο 39΄, με τον Ποτέ να "κτυπάει" και πάλι. Ο επιθετικός από το Μπενίν δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα, βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βαλβέρδ και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.
Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση που η ομάδα της Αμμοχώστου βρέθηκε πίσω στο σκορ, έτσι και τώρα έψαξε την ισοφάριση και λίγο να το πετύχει όταν ο Κάλβο δοκίμασε ένα μακρινό σουτ αλλά ο Μορέιρα είπε και πάλι όχι, κρατώντας το προβάδισμα που απέκτησε η ομάδα του από το 39ο λεπτό.
Η τελευταία φάση πριν το ημίχρονο ανήκε στους «πράσινους» με τον Φοφανά να δοκιμάζει το πόδι του από τα πλάγια, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαλβέρδ.
Πολλά φάουλ, λίγη μπάλα και αρκετές κίτρινες κάρτες είχαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.
Πέρα από κάποιες προϋποθέσεις για γκολ των Ράμος από πλευράς Ομόνοιας και ένα όχι και τόσο επικίνδυνο γύρισμα του Κάλβο δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο μέχρι και το 60ο λεπτό.
Κάπου εκεί η ομάδα του Άντρε Πάους αύξησε την πίεση της επιζητώντας την ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 63’ με σκόρερ τον Ιακοβένκο. Ο Ουκρανός επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Μορέιρα.
Μετά το γκολ της Ανόρθωσης, η Ομόνοια είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο πέρα από κάποιες προϋποθέσεις που δημιούργησε μπροστά από την εστία της «Κυρίας» δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη. Ούτε όμως οι φιλοξενούμενοι από τν πλευρά τους κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.
Λίγα λεπτά πριν από το τέλος όμως, ο Ρουσιάς που μπήκε στο παιχνίδι στο 79’ χάρισε την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Στα τελευταία λεπτά η Ομόνοια έχασε δύο φανταστικές ευκαιρίες για το 4-2 αλλά πρώτα ο Ποτέ και στην συνέχεια ο Γκρικιακασβίλι από πολύ κοντά δεν κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ.
Ερμής Vs Απόλλων 1-3
Με φόρα από την Μόσχα και με όπλο την αποτελεσματικότητα του ο Απόλλωνας έφτασε εύκολα στην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μέσα στο Δασάκι απέναντι στον φλύαρο Ερμή. Τα γκολ για τους κυανόλευκους πέτυχαν οι Τουράν, Ρέζεκ και Μεριέμ ενώ για τον Ερμή μείωσε στο τέλος ο Παπαθανασίου.
Φλύαροι φτεροπόδαροι, ουσιαστικοί κυανόλευκοι
Με την ομάδα του Ερμή να πιέζει ψηλά και να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά απέναντι στον Απόλλωνα ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Δασάκι της Άχνας. Οι φτεροπόδαροι μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ στο 7ο λεπτό όμως η σέντρα σουτ του Ταραλίδη σταμάτησε στον Βάλε ενώ στην συνέχεια ο Ονίλο με τον Πορτογάλο πορτιέρο εξουδετερωμένο δεν βρήκε στόχο.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε με μπαλιές πίσω από την πλάτη της άμυνας του Ερμή να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Λόπες και Τουράν κάτι το οποίο έγινε στο 8ο λεπτό όμως ο Λόπες υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ-σάιντ.
Τρία λεπτά αργότερα όμως η συνεργασία Λόπες-Τουράν, απέφερε καρπούς με τον τελευταίο να σκοράρει με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή και να ανοίγει το σκορ.
Στο 15' οι… συνήθεις ύποπτοι Τουράν και Λόπες αντάλλαξαν ρόλους όμως το σουτ του Ισπανού εξτρέμ σταμάτησε στον Μπογκατίνοφ ενώ ο Ερμής αν και προσπάθησε να αντιδράσει απείλησε μόνο σε μια φάση με κεφαλιά του Ντε Πίνα στο 22'.
Στο ημίωρο ο Γκουγιόν έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις μέσα σε ένα λεπτό όμως η κεφαλιά του αρχικά και το γυριστό του στην συνέχεια πέρασαν λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων.
Λίγα λεπτά αργότερα μετά από ένα κτύπημα φάουλ του Ταραλίδη ο Παλαθουέλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Βάλε ενώ και το σουτ του Ονίλο στο 43' δεν βρήκε στόχο και η ανάπαυλα βρήκε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ.
Ο γνωστός ουσιαστικός Απόλλωνας
Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε ένα γρήγορο ρυθμό με τον Ερμή να απειλεί πρώτος στο 49’ με τον Μπελούσο και τον Παλαθουέλος να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα από κοντά ενώ ο Απόλλωνας έφυγε ταχύτατα στην κόντρα με τον Λόπες να χάνει μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

Στο 52’ οι κυανόλευκοι πήραν ισχυρό προβάδισμα δύο γκολ μετά το κλέψιμο του Σανγκόι και την πάσα πάρε-βάλε στον Ρέζεκ που σκόραρε χωρίς δυσκολία απέναντι στον Μπογκατίνοφ.
Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Ερμής πίεσε χωρίς όμως να γίνει απειλητικός σε καμία περίπτωση με της ομάδα της Λεμεσού να φτάνει και πάλι κοντά στο γκολ όμως το διαγώνιο πλασέ του Σανγκόι στο 62’ πέρασε λίγο έξω.
Στο 63’ ο Ιμπραίμι λίγα λεπτά μετά την είσοδο του προσπάθησε να σκοράρει από μακρινή απόσταση χωρίς αποτέλεσμα και στην συνέχεια ο Απόλλωνας κράτησε με ευκολία την ομάδα της Αραδίππου μακριά από τα καρέ του.
Ένα τέταρτο πριν το τέλος οι κυανόλευκοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην προδιαγραφόμενη νίκη τους, με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μεριέμ να καρφώνεται στο δεξί παραθυράκι του Μπογκατίνοφ!
Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ερμής προσπάθησε για το καλύτερο και μείωσε στο 86' με κοντινό πλασέ του Παπαθανασίου στην μπαλιά του Δημητρίου όμως έμεινε μέχρι εκεί και η ομάδα της Λεμεσού έφυγε με το διπλό από το Δασάκι.
ΑΕΛ Vs Εθνικός Άχνας 2-2
Ο Γκικίεβιτς φάνηκε να δίνει τη λύση στο 58', αλλά δεν "καθάρισε" το παιχνίδι στην κλασική ευκαιρία του στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Εθνικός που δεν παράτησε ποτέ το ματς πήρε βαθμό στο Τσίρειο, ισοφαρίζοντας 2-2 στο 89' με κεφαλιά του Ταλ!
Η ΑΕΛ προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με τον Καντού (στην επαναφορά του πέναλτι που έχασε στο 11') και τον Γκικίεβιτς, αλλά δεν αξιοποίησε το διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου όπου είχε την υπεροχή και το πλήρωσε. Ο Εθνικός συνέχισε να παλεύει μέχρι τέλους και ισοφάρισε και για δεύτερη φορά: μετά το 1-1 στο 22' με πέναλτι του Πιντσέλι, "πάγωσε" το "Τσίρειο" στο 89' με κεφαλιά του Ταλ.
Η εικόνα του αγώνα
Δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο, από το οποίο έλειψαν οι πολλές ευκαιρίες, αν και όσες έγιναν είχαν κυρίως χρώμα... ΑΕΛ. Ωστόσο, ο Εθνικός πήγε με το 1-1 στα αποδυτήρια, βάζοντας πίεση στους γηπεδούχους.

Πάντως η πρώτη... υποψία φάσης ανήκε στον Εθνικό με τον Ρομέρο να διώχνει σε κόρνερ κεφαλιά του Ρομέρο (5'). Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία, όταν ο Ταγκμπατζουμί ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κουντούλ. Ο Καντού με... δεύτερη προσπάθεια, στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Κουντούλ, διαμόρφωσε το 1-0 στο 11'.
Μετά το γκολ η ομάδα της Λεμεσού έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, χωρίς όμως να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες. Και είδε τον Εθνικό να απαντά με το ίδιο νόμισμα, κερδίζοντας πέναλτι στην πιο απειλητική στιγμή του. Ο Ίμπσον Ντε Μέλο το κέρδισε από μαρκάρισμα του Σιέλη και ο Πιντσέλι το εκτέλεσε εύστοχα (22') για το 1-1.
Η ΑΕΛ δεν αντέδρασε αμέσως, όπως θα περίμεναν οι φίλοι της, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί εκ νέου: στο 40' με κεφαλιά του Σαρδινέρο μόλις άουτ μετά από σέντρα του Εντμάρ και στο 45' με νέα κεφαλιά του Γκικίεβιτς. Ο Εθνικός είχε και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου την ευκαιρία του σε μία αντεπίθεση του Ίμπσον Ντε Μέλο που σούταρε μόλις άουτ μετά από ασίστ του Πιντσέλι (55').
Αλλά η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν καλύτερο ποιοτικά από το πρώτο, και όσο περνούσαν τα λεπτά αύξανε την πίεσή της στην αντίπαλη εστία. Στο 53' ο Ταγκμπατζουμί αχρήστευσε εξαιρετική αντεπίθεσή της, όπως και στο 57' όταν σούταρε μόλις άουτ. Το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για την ΑΕΛ και ήρθε στο 58' με τον Ταγκμπατζουμί να δημιουργεί και τον Γκικίεβιτς να σκοράρει με κεφαλιά.
Ο Εντμάρ έχασε μοναδικό τετ-α-τετ για να "κλειδώσει" τη νίκη της ΑΕΛ στο 66', με τον Κουντούλ να κρατά τον Εθνικό στο παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων σταμάτησε την ΑΕΛ και στο 79' σε κλασική ευκαιρία του Γκικίεβιτς, τον οποίο έβγαλε φάτσα με το τέρμα ο Μπεμπέ με εκπληκτική μπαλιά του.
Η ΑΕΛ δεν "καθάρισε" το παιχνίδι και το πλήρωσε, καθώς ο Ταλ με κεφαλιά μετά από σέντρα από το κέντρο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Πηγή: balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.