ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μήτρογλου: "Στόχος η πρόκριση στους 16"

Ο Κώστας Μήτρογλου δήλωσε ότι στόχος της Εθνικής στο Μουντιάλ είναι η πρόκριση στην φάση των "16". Διαβάστε τις δηλώσεις του στο περιοδικό "World Soccer".




Ο Κώστας Μήτρογλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό World Soccer και μίλησε για την πορεία και τους στόχους της Ελλάδας στο Μουντιάλ. Τόνισε ότι στόχος είναι η πρόκριση στους "16".
Αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους και μίλησε για την μεταγραφή του στην Φούλαμ και στον τραυματισμό του που δεν τον άφησε να προσφέρει στον αγγλικό σύλλογο όσα ήθελε, ενώ δεν απάντησε στην ερώτηση τι θα κάνει στο μέλλον αν θα ακολουθήσει την Φούλαμ στην Τσάμπιονσιπ ή θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πως αισθάνεσαι που παίρνεις μέρος στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας σου;
"Eίναι μεγάλο γεγονός και μεγάλη τιμή για εμένα. Ένα σημαντικό επίτευγμα και ευλογημένος που παίρνω μέρος σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Και ειδικά στην Βραζιλία".
Χάρις στα δικά σου γκολ στους αγώνες μπαράζ με την Ρουμανία η Ελλάδα προκρίθηκε στα τελικά. Ως επιθετικός αισθάνεσαι μεγαλύτερη πίεση;
"Ήμουν πολύ χαρούμενος μετά τα πλέι οφ τόσο για την επιτυχία της ομάδας όσο και για την συνεισφορά μου κάνοντας αυτό που ξέρω καλύτερα. Δεν νοιώθω καμία έξτρα πίεση. Είμαι ένας από τους 11 στο γήπεδο και κάθε παίκτης δίνει τον καλύτερο του εαυτό για το αποτέλεσμα".
Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Ελλάδας;
"H Eλλάδα την τελευταία δεκαετία παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ορατά στον καθένα. Το ομαδικό παιχνίδι, η σταθερότητα στην άμυνα, η αποτελεσματικότητα και το μαχητικό πνεύμα είναι τα δυνατά μας χαρακτηριστικά".
Η Ελλάδα έχει κατηγορηθεί ότι παίζει πολύ αμυντικά. Θα προτιμούσες μία πιο επιθετική προσέγγιση στο παιχνίδι της Ελλάδας;
"Aπό το 2004 η Ελλάδα έχει πάρει μέρος στις πέντε από τις έξι μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό δείχνει ότι είμαστε μια πετυχημένη ομάδα. Έχουμε τον τρόπο μας να προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και τα τουρνουά αλλά στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι που μετράει.
Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο και πάντα παίζουμε για τη νίκη. Αυτό θέλουμε όλοι όσοι παίζουμε ποδόσφαιρο. Όσο για μένα έχω προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού και της τακτικής της ομάδας αλλά και στη νοοτροπία. Δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει κάτι".
Τι θα θεωρηθεί ως επιτυχία ή αποτυχία σε αυτό το τουρνουά;
"O στόχος είναι ξεκάθαρος. Να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αποτυχία; Είμαστε ήδη στα τελικά της διοργάνωσης και πιστεύω ότι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στην Βραζιλία δεν θα είναι αποτυχία".
Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
"Δεν μπορείς να είσαι πετυχημένος ατομικά αν δεν είναι πετυχημένη η ομάδα που αγωνίζεσαι. Οι στόχοι και η επιτυχία συμβαδίζουν με την ομάδα. Αν συνεισφέρω με τα γκολ μου, παίζοντας καλά και κάνοντας την διαφορά τότε θα είμαι ευχαριστημένος".
Η Φούλαμ υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν. Θεωρείς ότι ήταν λάθος επιλογή να παίξεις εκεί;
"Είχα τρεις δύσκολους μήνες. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να βοηθήσω την Φούλαμ. Ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος που πήγαινα τον περασμένο Ιανουάριο. Ήμουν ευχαριστημένος που έπαιξα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου σε μία ομάδα που πάλευε για την σωτηρία. Δεν φοβάμαι να παίρνω ρίσκα. Αυτός είναι ο τρόπος που ενεργώ και ζω. Αυτός είναι ο τρόπος που έμαθα να ζω μεγαλώνοντας ως άτομο και ως επαγγελματίας".
Πως αισθάνεσαι που είσαι ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου;
"Eίναι τιμή και αναγνώριση της αξίας μου. Δείχνει εμπιστοσύνη σε μένα και στις ικανότητες μου. Όσο για την πίεση όταν είμαι στο γήπεδο δεν σκέφτομαι ποτέ τα χρήματα. Τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να παίζω και να σκοράρω".
Τι πήγε λάθος κατά την διάρκεια που ήσουν στο Λονδίνο; Ήταν μόνο ο τραυματισμός ή έπαιξε ρόλο και η άφιξη του νέου προπονητή;
"Θέλω να πω κάτι γιατί ακούω πολλές ανοησίες. Η σχέση μου με τον Μάγκατ ήταν πολύ καλή. Είναι ένας έμπειρος προπονητή που βοηθάει τους παίκτες του να βελτιωθούν. Αναφορικά με τον τραυματισμό μου ήταν ένα πισωγύρισμα για μένα που αποδείχτηκε επίπονο και χάσιμο χρόνου.
Έτσι ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να ολοκληρώσω την θεραπεία μου και να επιστρέψω στους ρυθμούς που ήθελα με ανάγκασαν να χάσω την μάχη για την παραμονή και ήταν ο βασικός λόγος που δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου όσο θα ήθελα".
Θα μείνεις στην Φούλαμ ή θα επιστρέψεις στον Ολυμπιακό;
"Δεν ξέρω πολλά για την Τσάμπιονσιπ και είμαι σίγουρος ούτε στον σύλλογο ξέρουν αφού για τέσσερα χρόνια η Φούλαμ ήταν ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Το Λονδίνο είναι εξαιρετικό μέρος για να μένεις αφού έχει τα πάντα και οι φίλαθλοι της Φούλαμ είναι καταπληκτικοί. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα και το παγκόσμιο Κύπελλο".

Πηγή: Sport 24

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Στα άκρα οι Ολυμπιονίκες με την ΕΓΟ

 

Οι 11άδες του Βραζιλία-Μεξικό

 

Ατομικό ρεκόρ για Μάστορα

 

Ανακοίνωσε φιλικά και προετοιμασία ο ΠΑΣ

 

Live Streaming.22:00 Brazil vs Mexico FIFA WC 2014 Eastern European Time

 

Βέλγιο - Αλγερία 2-1(videos)

 

Δε συμφώνησαν Ολυμπιακός-Μάντζαρης

 

Original 21: «Καλούμε τον κόσμο της ΑΕΚ σε ΕΙΡΗΝΙΚΗ συγκέντρωση»

 

Live Streaming.19:00 Belgium vs Algeria 2-1(videos) FIFA WC 2014

 

Πριμ τελικού ζήτησε ο Ρανιέρι!

 

Ο αντίπαλος κουράζεται, ο θεατής ποτέ!

 

Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Λο

 

Μπρεσιάνο: Μπορούμε να γράψουμε ιστορία κόντρα σε Ολλανδία και Ισπανία

 

Το "φάντασμα" του Μαραντόνα στοιχειώνει τους Βραζιλιάνους (VIDEO)

 

Ραζνάτοβιτς: "Γελάω με τα σενάρια για Σπανούλη"

 

Μία απάντηση στον Άγγελο Χαριστέα


 

Γκάνα - ΗΠΑ 1-2(VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.