ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Live Streaming.21:45 Bologna FC - Juventus Italy 0-2 Serie A

Νίκησε πριν τον... τελικό η Γιουβέντους

Πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση η Γιουβέντους έφτασε την έβδομη σερί νίκη, εξασφάλισε την παραμονή της στην κορυφή και στρέφει πλέον το βλέμμα της στο παιχνίδι με τη Γαλατάσαράι.

Live Streaming.21:30 Panathinaikos - Red Star Belgrade 69-63,JSF Nanterre - Barcelona 78-82,Anadolu Efes Istanbul - Brose 78-89,Laboral Kutxa Vitoria - Kaunas 79-63

LIVE: Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 69-63

Παρακολουθήστε LIVE από το Sport.gr την εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport.gr

Πέρασε από την Πόλη η Μπάμπεργκ! (78-89) 

Η Μπάμπεργκ παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, επιβλήθηκε της Αναντολού Εφές του Κώστα Βασιλειάδη (18π.) κι έπιασε την Ζαλγκίρις Κάουνας στη βαθμολογία.

Λαμποράλ Κούτσα - Λιέτουβος Ρίτας 79-63

Η Λαμποράλ Κούτσα με ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο κέρδισε με... την Λιέτουβος Ρίτας και σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού προκρίθηκε μαθηματικά στο ΤΟΡ 16

Ναντέρ - Μπαρτσελόνα 78-82

Μια ανάσα από το νέο θαύμα έφτασε η Ναντέρ, όμως η Μπαρτσελόνα "απέδρασε" από την Γαλλία (78-82) και έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης του Α' ομίλου!

Πηγή: Sport 24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το προφίλ της Κολομβίας

Την παρέα του Ρανταμέλ Φαλκάο θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ η Εθνική μας ομάδα στις 14 Ιουνίου

Μία εκπρόσωπος της Λατινικής Αμερικής, η Κολομβία, είναι η επικεφαλής του Γ' ομίλου, στο οποίο συμμετέχει η Εθνική μας.
Αυτή θα είναι η 5η συμμετοχή της Κολομβίας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, που τελευταία φορά είχε εμφανιστεί στο Παγκόσμιου Κύπελλο της Γαλλίας το 1998.
Η καλύτερη πορεία της πραγματοποιήθηκε το 1990 όταν η ομάδα των Βαλντεράμα και Χιγκίτα έφτασε μέχρι τους "16" της διοργάνωσης, εκεί που αποκλείστηκε από το Καμερούν.
Η Κολομβία έλαβε μέρος στον ένα και μοναδικό προκριματικό όμιλο της Νοτίου Αμερικής και δεν δυσκολεύτηκε να προκριθεί στο Μουντιάλ.
Σε 16 παιχνίδια συγκέντρωσε 30 βαθμούς (δύο λιγότερους από την πρώτη Αργεντινή) και αυτό είναι ενδεικτικό της δύναμής της. Σημείωσε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, πετυχαίνοντας 27 γκολ και δεχόμενη 13.
Προπονητής της Κολομβίας, που αυτή τη στιγμή είναι το Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι ο Χοσέ Πέκερμαν και αρχηγός της ο Μάριο Γιέπες.
Τα μεγάλα αστέρια της Κολομβίας είναι οι Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό), Κριστιάν Ζαπάτα (Μίλαν), Φρέντι Γκουαρίν (Ιντερ), Τζέιμς Ροντρίγκες (Μονακό), Τζάκσον Μαρτίνεζ (Πόρτο)

Πηγή: Sport.gr

Live Streaming.21:30 Panathinaikos - Red Star Belgrade,


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... Στα μέτρα της η κλήρωση του Μουντιάλ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η Τούμπα είναι ιδιαίτερο μέρος για μας»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κόουτς από το ΝΒΑ για τη Σλοβενία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο… δικός σας όμιλος!

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... Στα μέτρα της η κλήρωση του Μουντιάλ

Στα μέτρα της η κλήρωση του Μουντιάλ Η Ελλάδα απέφυγε μεγαθήριο τύπου Βραζιλία ή Αργεντινή, αλλά η κλήρωση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη…
Κληρώθηκε στον Γ' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει την Κολομβία, την Ακτή Ελαφαντοστού και την Ιαπωνία.
Αναμφισβήτητα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν και καλύτερα, με δεδομένο του πώς είχαν δημιουργηθεί τα γκρουπ μέχρι την στιγμή που βγήκε το μπαλάκι της Εθνικής Ελλάδας.
Το δεδομένο είναι ότι από το πρώτο γκρουπ η Ελλάδα θα προτιμούσε την Ελβετία, αλλά και πάλι δεν λέει «όχι» στην Κολομβία, αλλά από το δεύτερο γκρουπ η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν από τα χειρότερα που θα μπορούσαν να της τύχουν.
Οσον αφορά στην Ιαπωνία, είναι μια έμπειρη ομάδα, με εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από την Εθνική Ελλάδας με πολλούς παίκτες που κάνουν καριέρα στην Ευρώπη.
Αναλυτικά οι όμιλοι του Μουντιάλ
1ος όμιλος
Βραζιλία
Κροατία
Μεξικό
Καμερούν
2ος όμιλος
Ισπανία
Ολλανδία
Χιλή
Αυστραλία
3ος όμιλος
Κολομβία
Ελλάδα
Ακτή Ελαφαντοστού
Ιαπωνία
4ος όμιλος
Ουρουγουάη
Κόστα Ρίκα
Αγγλία
Ιταλία
5ος όμιλος
Ελβετία
Εκουαδόρ
Γαλλία
Ονδούρα
6ος όμιλος
Αργεντινή
Βοσνία
Ιράν
Νιγηρία
7ος όμιλος
Γερμανία
Πορτογαλία
Γκάνα
ΗΠΑ
8ος όμιλος
Βέλγιο
Αλγερία
Ρωσία
Κορέα
Πηγή: Goal

Live Streaming.21:30 Panathinaikos - Red Star Belgrade,

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Τρέλανε» και τον Σβαϊνστάιγκερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα έκανε ο Ολυμπιακός και ο Βασίλης Σπανούλης, στη νίκη των Πειραιωτών στο Μόναχο. Δείτε τις αντιδράσεις του στα καλάθια των «ερυθρολεύκων».

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η Τούμπα είναι ιδιαίτερο μέρος για μας»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κόουτς από το ΝΒΑ για τη Σλοβενία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο… δικός σας όμιλος!

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Η Τούμπα είναι ιδιαίτερο μέρος για μας»

Ο Μίροσλαβ Στοχ μίλησε για την πρόσφατη πορεία της ομάδας, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Αθηνών αλλά και για τον εαυτό του.


Αναλυτικά τα όσα είπε στο «novasports.gr»:
«Νομίζω πως η προηγούμενη εβδομάδα ήταν σπουδαία για εμάς. Τρεις νίκες σε τρεις αγώνες και είναι λογικό να θέλουμε να συνεχίσουμε ανάλογα, νικηφόρα. Θεωρώ πως είμαστε το φαβορί μεν αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας κι ελπίζω να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
- Μέσα από τις πρόσφατες αναμετρήσεις διέκρινες βελτίωση στην ομάδα σου είτε γενικώς είτε ειδικώς, σε συγκεκριμένους τομείς;
«Η αίσθησή μου είναι πως σε κάθε αγώνα ο καθένας από εμάς προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Ορισμένες φορές όλα βαίνουν καλώς κάποιες άλλες όχι. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, στον αγώνα με τον Αρη τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως περίεργα. Στα πρώτα εξήντα λεπτά δεν παίξαμε τόσο καλά αλλά στα τελευταία είκοσι - τριάντα νομίζω πως αποδώσαμε θαυμάσια και σκοράραμε τρεις φορές. Μετά στο Καζακστάν παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο για περίπου εβδομήντα λεπτά, νομίζω πως ήταν ότι καλύτερο έχουμε παρουσιάσει από τότε που βρίσκομαι στην Ελλάδα και στα Ιωάννινα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι.
Είχαμε έναν μαχητικό αντίπαλο, ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ μαλακός κι όλα μαζί καθιστούσαν τη διεκδίκηση της νίκης δύσκολη αλλά επικρατήσαμε 2-0 και πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς. Αρα, όπως είπα μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να επιστρέψουμε σε νικηφόρα πορεία. Θεωρώ ότι τα πήγαμε αρκετά καλά κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τα Χριστούγεννα, το λιγότερο».
- Επισήμανες τη συγκέντρωση. Ποιά άλλα στοιχεία θα ήθελες να διατηρήσει η ομάδα σου για να μπορέσετε να παραμείνετε σε πορεία ανάλογη μ' αυτήν των τελευταίων αγώνων;
«Νομίζω πως για εμάς το σημαντικότερο είναι η συγκέντρωση, πρέπει να δείχνουμε συγκέντρωση σε κάθε αγώνα, γιατί αν όλοι παρουσιαζόμαστε έτσι σε κάθε αναμέτρηση τότε μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».
- Πέρασαν λίγες ημέρες από τον τελευταίο σας αγώνα, είχατε και μια ημέρα ξεκούρασης, σε τί κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;
«Η κατάσταση είναι . νορμάλ. Όλοι ή μάλλον οι περισσότεροι είναι απόλυτα έτοιμοι, οπότε είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή ή το ελπίζω».
- Γνωρίζεις τον Απόλλωνα Αθηνών;
«Όχι, ειλικρινά δε γνωρίζω κάτι για τον επόμενο αντίπαλο αλλά θα δούμε. Ωστόσο, γνωρίζω πως τώρα είναι δύσκολο να παίξεις απέναντι σε οποιονδήποτε, όλοι διαθέτουν μια ποιότητα. Γνωρίζω πως η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά δεν έχει σημασία γιατί ο αγώνας θα είναι δύσκολος».
- Μετράτε επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα σας. Αποτελούν μια ισχυρή βάση που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες για επίτευξη των στόχων σας;
«Η Τούμπα είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για μας, είναι το σπίτι μας κι είναι πολύ ωραία ν' αγωνίζεσαι εκεί. Ελπίζω να συνεχίσουμε ανάλογα, με νίκες στην έδρα μας».
- Στους τελευταίους αγώνες δείχνεις πιο ενεργός, με μεγαλύτερη διάθεση, υπάρχει εξήγηση;
«Αυτό είχα πει μετά τον αγώνα με τον Άρη, πως στο διάλειμμα για τις Εθνικές ομάδες ξεκουράστηκα πολύ καλά. Πήρα δυνάμεις και τα τρία τελευταία παιχνίδια με βοήθησαν. Αισθάνθηκα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχα περισσότερη ενέργεια. Προσπαθώ να το διατηρήσω ως αίσθηση στο σώμα μου και την Κυριακή θέλω να βγάλω αυτήν την...επιθετικότητα και να βοηθήσω την ομάδα μου», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Μίροσλαβ Στοχ. 

Πηγή: PaokMania

Live Streaming.21:30 Panathinaikos - Red Star Belgrade

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κόουτς από το ΝΒΑ για τη Σλοβενία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο… δικός σας όμιλος!

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κόουτς από το ΝΒΑ για τη Σλοβενία

Το κέρδος της Σλοβενίας από το Ευρωμπάσκετ που διοργάνωσε φέτος, ήταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο (όπως λέγεται πια) της Ισπανίας. Εκεί δεν θα βρεθεί ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στον πάγκο. Ποιος θα καθίσει στη θέση του;
Η Σλοβενία διοργάνωσε ένα άκρως επιτυχημένο Ευρωμπάσκετ (ως τουρνουά), κατά τη διάρκεια του οποίου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
Όταν έπεσε η αυλαία, η ομοσπονδία της χώρας ενημέρωσε πως ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δεν θα συνεχίσει να κοουτσάρει την ομάδα, δεδομένου ότι έληξε το συμβόλαιο του (και καμία πρόθεση για επέκταση δεν υπήρχε). Έκτοτε οι καθ' ύλην αρμόδιοι αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Στις κορυφαίες θέσεις αυτής της λίστας, βρίσκεται ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ο οποίος ήταν υποψήφιος και για τη Σερβία, όπου απ' ό,τι φαίνεται θα καταλήξει ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς.
Ο ασίσταντ των Καβς (με μεγάλη θητεία στον "άλλον πλανήτη") και προπονητής της Γεωργίας, στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχει για κύριο αντίπαλο τον Γιούρι Ζντοβτς.

Πηγή: Sport 24


Live Streaming.21:30 Panathinaikos - Red Star Belgrade

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο… δικός σας όμιλος!

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο… δικός σας όμιλος!

Ο… δικός σας όμιλος!,Ελβετία, Αλγερία και Ιράν είναι η ιδανική κλήρωση για την Ελλάδα σύμφωνα με τους αναγνώστες του Onsports
Live Streaming.21:30 Panathinaikos - Red Star Belgrade

Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce 74-78 Euroleague

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Φενέρμπαχτσε 74-78

Δείτε Live από το Euroleague Greece την τιτανομαχία ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Φενέρμπαχτσε, με δώδεκα τρόπαια Euroleague να κάθονται στους δύο πάγκους!


Live Streaming.21:30 Panathinaikos - Red Star Belgrade

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αριθμοί που αξίζει να θυμόμαστε!

Η νέα σεζόν αρχίζει στο τέλος του χρόνου και πριν... ξεχάσουμε τι έγινε τους προηγούμενους 11 μήνες, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους ενδιαφέροντες αριθμούς.

Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce Euroleague 

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο φίλαθλος Νέλσον Μαντέλα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το τρόπαιο του Μουντιάλ γίνεται 40 ετών

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Κάμπελ αποτέλειωσε τη Ζαλγκίρις

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τεστ με Αστέρα, εξετάσεις με Άντερλεχτ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έκλεστοουν: Μόνο η Ferrari μπορεί να ασκήσει βέτο

 

Live Streaming.21:45 Bayern Munchen - Olympiakos 103-105,Milano - Real Madrid 71-78,Partizan - BC Budivelnik 76-61,Maccabi Tel Aviv - PBC Lokomotiv Kuban 75-73 Strasbourg - Zalgirις 77-76.Euroleague,

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Καλή αντάμωση στη Λεωφόρο

Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 19:08, πραγματοποιείται η τελευταία ανάρτηση του GreenZone γι' αυτόν τον κύκλο.

Τους τελευταίους 17 μήνες το GreenZone έδωσε καθημερινές, πολυμέτωπες, ενίοτε και άνισες μάχες για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Σ' αυτό το διάστημα πολλοί -άλλοι φυσιολογικά, άλλοι κακόβουλα, άλλοι από απλή περιέργεια- αναζήτησαν να βρουν «ποιοι είμαστε».
Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα πιθανώς δυσνόητη για ορισμένους: γεννηθήκαμε, είμαστε και -σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών- θα παραμείνουμε «στρατιώτες» του Συλλόγου Μεγάλου. Και αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτό.
Είμαστε ΟΠΑΔΟΙ του Παναθηναϊκού. Δίνουμε ΣΤΟΝ Παναθηναϊκό και δεν παίρνουμε ΑΠΟ τον Παναθηναϊκό. Αυτό, φυσικά, δεν αναιρεί το γεγονός πως έχουμε προσωπική ζωή/ προτεραιότητες που δεν μπορούμε να παραμελήσουμε, ειδικά στη δεδομένη εποχή, με τις γνωστές τραγικές συνθήκες που επικρατούν.
Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ υλικό ή άλλης μορφής αντάλλαγμα δώσαμε πολύ δύσκολες μάχες για το Σύλλογο, με μεγάλο προσωπικό κόστος. Ο στόχος μας ήταν τριπλός:
Πρώτον, να διδαχθεί ο φίλαθλος την πλούσια Ιστορία του Παναθηναϊκού, για την οποία θα μπορούσαν να γραφτούν εγκυκλοπαίδειες. Δεύτερον, να διαγραφούν οι κάθε λογής προπαγάνδες που διαστρέβλωναν αυτή την Ιστορία, μέσω της παρουσίασης ντοκουμέντων από το αρχειακό μας υλικό και την έρευνα μας. Τρίτον, να καλλιεργήσει ο αναγνώστης του site τη δική του κριτική σκέψη. Να μάθει να φιλτράρει την είδηση, να εντοπίζει τα «κατά παραγγελία κείμενα», να αποβάλει από τη συνείδησή του ό,τι «βιαίως» προσπαθεί να του «φυτέψει» ο προπαγανδιστικός Τύπος.
Αρχή μας ήταν να κριτικάρουμε, πάντα καλόπιστα, τα κακώς κείμενα για όσα συμβαίνουν εντός Παναθηναϊκού, και να επικροτούμε οποιαδήποτε θετική κίνηση.
Η αδιαπραγμάτευτη άρνησή μας να γίνουμε διαδικτυακοί διακινητές non paper του οποιουδήποτε, καθώς και η κριτική μας στάση ενόχλησαν πολλούς. Και αν ήταν απολύτως αναμενόμενο να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο από τους αντιπάλους του Συλλόγου Μεγάλου, δεν ήταν τόσο αναμενόμενο -τουλάχιστον για τη δική μας προσέγγιση των πραγμάτων- να δεχόμαστε σφοδρά πυρά «εντός των τειχών».
Μετά από κάθε επίθεση, απειλή ή επιχείρηση τοποθέτησής μας σε κάποια «παράταξη» επιλέγαμε να ΜΗΝ απαντάμε, διότι πιστεύαμε ότι σε κάθε κίνησή μας έπρεπε να εξετάζουμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ το συμφέρον του Παναθηναϊκού, που δεν υπηρετείται με την εμπλοκή σε εμφύλιες διαμάχες.
Για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι συγκινητικά χιλιάδες άνθρωποι αγκάλιασαν την ιστοσελίδα, διέδωσαν τα άρθρα της, έστελναν ενθαρρυντικά σχόλια, βοήθησαν -άλλοι φανερά και άλλοι όχι- στη συγγραφή άρθρων και στον εμπλουτισμό του αρχειακού μας υλικού, αλλά κυρίως διότι διά της γόνιμης κριτικής τους, βελτίωναν εμάς και το site.
Μέσα από μία δύσκολη πορεία, το GreenZone απέκτησε χιλιάδες αναγνώστες και φίλους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη δική μας οπτική, αυτοί ήταν, είναι και θα είναι συνοδοιπόροι μας. Το site, μολονότι ουδέποτε ασχοληθήκαμε συστηματικά με τη διάδοσή του, απέκτησε -χάρη σε όλους εσάς- μία τεράστια δυναμική. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι παλαίμαχοι, αλλά και εν ενεργεία αθλητές του Συλλόγου (ιδιαιτέρως από τα Ερασιτεχνικά Τμήματα) αναγνώριζαν ότι όλο αυτό το διάστημα προσφέραμε ένα λιθαράκι στο μεγαλείο του Συλλόγου.
Όπως προαναφέραμε, δώσαμε εξαιρετική βαρύτητα στην ανάδειξη της Ιστορίας, ιδιαιτέρως για όσους είτε αγνοούσαν είτε γνώριζαν στρεβλά τη διαδρομή του Συλλόγου Μεγάλου. Στόχος μας υπήρξε εξ' αρχής να καλλιεργηθεί συστηματικά -πάντα διαμέσου της ιστορικής γνώσης- η συνείδηση ότι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος είναι ο κορυφαίος Σύλλογος της χώρας, ο πρωτοπόρος της ελληνικής κοινωνίας, ο γεννήτορας πολλών και σπουδαίων...
Ωστόσο, η δόξα του παρελθόντος δεν μας εμποδίζει να δούμε με ρεαλισμό τις προοπτικές, που φαίνονται στον ορίζοντα: υπό τις παρούσες συνθήκες, τα μηνύματα για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν είναι αισιόδοξα. Παρά ταύτα, διατηρούμε μέσα μας άσβεστη την ελπίδα ότι κάτι ανατρεπτικό θα συμβεί, ώστε ο Σύλλογος να έχει μέλλον αντάξιο του παρελθόντος του. Είναι άλλωστε τόσο μεγάλη η δυναμική του Τριφυλλιού και των οπαδών του που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.
Η πολυπόθητη αντιστροφή μίας, ημέρα με την ημέρα, όλο και πιο καταθλιπτικής πορείας για το Τριφύλλι μπορεί να γίνει μέσα από την επίλυση του γηπεδικού. Δώσαμε μεγάλες μάχες για να αναδείξουμε ΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τη χυδαιότητα, που συντελείται εις βάρος του Παναθηναϊκού και φέρει τον παραπλανητικό τίτλο «Διπλή Ανάπλαση». Σε αυτή τη μάχη δεν είχαμε συμμάχους πλην φυσικά του οργανωμένου κόσμου της Θύρας 13. Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι για το γεγονός ότι αλήθειες, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστές στους ελάχιστους, χάρη στο GreenZone και σε ορισμένες ακόμα ιστοσελίδες έγιναν γνωστές σε χιλιάδες. Δική μας θέση ήταν, είναι και θα είναι μία: στη Λεωφόρο (με μεγάλο και σύγχρονο) γήπεδο, Παναθηναϊκέ.
Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 19:08, πραγματοποιείται η τελευταία ανάρτηση του GreenZone γι' αυτόν τον κύκλο. H αναστολή λειτουργίας δεν σηματοδοτεί το τέλος μίας διαδρομής. Αντιθέτως, θα επανέλθουμε ακόμη πιο δυνατοί, πιθανώς σοφότεροι και με τη βεβαιότητα ότι -για κάθε σωστό και για κάθε λάθος βήμα μας- λογοδοτούμε σε μία και μοναδική αρχή: στην παναθηναϊκή μας συνείδηση.
Καλή αντάμωση στο πέταλο της Λεωφόρου... 


Πηγή: GreenZone

Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce Euroleague 

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο φίλαθλος Νέλσον Μαντέλα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το τρόπαιο του Μουντιάλ γίνεται 40 ετών

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Κάμπελ αποτέλειωσε τη Ζαλγκίρις

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τεστ με Αστέρα, εξετάσεις με Άντερλεχτ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έκλεστοουν: Μόνο η Ferrari μπορεί να ασκήσει βέτο

 

Live Streaming.21:45 Bayern Munchen - Olympiakos 103-105,Milano - Real Madrid 71-78,Partizan - BC Budivelnik 76-61,Maccabi Tel Aviv - PBC Lokomotiv Kuban 75-73 Strasbourg - Zalgirις 77-76.Euroleague,

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Κάμπελ αποτέλειωσε τη Ζαλγκίρις


Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce Euroleague

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το τρόπαιο του Μουντιάλ γίνεται 40 ετών

Μουντιάλ,mountialΠαρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ του 1974 και ετοιμάζεται στη Βραζιλία να γιορτάσει τα 40 του χρόνια. Δείτε ποιο είναι το κόσμημα του ποδοσφαίρου, το 'FIFA World Cup Trophy', το οποίο έχουν κρατήσει στα χέρια του μόνο έξι εθνικές ομάδες.
Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce Euroleague

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έκλεστοουν: Μόνο η Ferrari μπορεί να ασκήσει βέτο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο φίλαθλος Νέλσον Μαντέλα

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τεστ με Αστέρα, εξετάσεις με Άντερλεχτ

Εναλλάξ τον Τζόελ Κάμπελ και τον Μάικλ Ολαϊτάν προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ο Μίτσελ στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", με σκοπό να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα για τον αντικαταστάτη του Μήτρογλου στο κρίσιμο ματς με την Άντερλεχτ.


Ο Ισπανός προπονητής δεν αποκλείεται να διατηρήσει και τους δύο στην ενδεκάδα, αλλάζοντάς τους θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα -χρησιμοποιώντας τους πότε ως σέντερ φορ και πότε στο δεξιό άκρο της επίθεσης.
Το ευχάριστο για τον Μίτσελ είναι ότι, τόσο ο Κοσταρικανός όσο και ο Νιγηριανός, μπορούν να αγωνιστούν σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Το ζητούμενο βέβαια είναι να καταφέρει να τους ταιριάξει κατάλληλα, προκειμένου να έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά με όλη την ομάδα. Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει ότι και ο συμπατριώτης του Βαλβέρδε, ο οποίος άλλαζε θέσεις στους Μιραλάς και Τζεμπούρ.
Στο μυαλό του Μαδριλένου στριφογυρίζουν και άλλες σκέψεις, όπως των έμπειρων Αργεντινών, Ντομίνγκες (σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού) και Σαβιόλα (ως σέντερ φορ). Υπάρχει και η λύση του Φουστέρ (πίσω από τον κεντρικό επιθετικό), αλλά ο κόουτς του Ολυμπιακού προτιμάει συνήθως να τον χρησιμοποιεί στα πλάγια.
Για τον Μίτσελ εκείνο που προέχει τούτη την ώρα είναι ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης και αυτό προσπαθεί να περάσει στους ποδοσφαιριστές στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις που έχει μαζί τους στου Ρέντη. Οι παίκτες είναι λογικό να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στους Βέλγους, καθώς κρίνεται η πρόκριση στους 16 του Champions League, αλλά έχουν δείξει την τρέχουσα σεζόν πως ξέρουν να ξεχωρίζουν τα παιχνίδια, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο ματς που είναι μπροστά τους.
Στο μεταξύ, έχουν απομείνει μόλις 1.000 εισιτήρια για το καθοριστικό παιχνίδι με αντίπαλο την Άντερλεχτ, τα οποία θα διατίθενται από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (εκτός κι αν εξαντληθούν νωρίτερα) από τα εκδοτήρια του γηπέδου "Καραϊσκάκης". Οι τιμές τους είναι οι ακόλουθες: 55, 60, 75 και 175 ευρώ (VIP).
Επιπλέον, ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον Άρη και θα πάρει 1.000 εισιτήρια για τον αγώνα της 15ης αγωνιστικής της Super League στο "Κλ. Βικελίδης" (15/12, 19:30) και η μετακίνηση οπαδών θα πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσουν η Αστυνομία και η ΓΓΑ. 

Πηγή: Contra 

Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce Euroleague

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έκλεστοουν: Μόνο η Ferrari μπορεί να ασκήσει βέτο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο φίλαθλος Νέλσον Μαντέλα


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έκλεστοουν: Μόνο η Ferrari μπορεί να ασκήσει βέτο

Την άποψη ότι μόνο η Ferrari έχει τη δύναμη να ασκήσει βέτο για το ποιος θα τον αντικαταστήσει στην ηγεσία της Formula 1, εξέφρασε ο Μπέρνι Έκλεστοουν.

Έκλεστοουν, Μόνο, Ferrari,eklestooun, mono, FerrariΟ 83χρονος υπεύθυνος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 έχει εκφράσει την επιθυμία να τον διαδεχθεί το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ:.
«Ο Κρίστιαν θα ήταν ο ιδανικός για να αναλάβει την ηγεσία και θα ήμουν χαρούμενος αν γινόταν αυτό. Θα είχαμε μια μεταβατική περίοδο. Χρειάζεται να είναι κάποιος που θα ξέρει το σπορ. Αν είναι κάποιος εκτός χώρου δεν νομίζω ότι θα δούλευε".
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Στέφανο Ντομενικάλι: «Ο Έκλεστοουν βλέπει τον Χόρνερ ως διάδοχό του; Όσο περνάνε τα χρόνια του αρέσει να κάνει αστεία και είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμη έχει διάθεση για πλάκες». 


Πηγή: Sport.gr

Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce Euroleague

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο φίλαθλος Νέλσον Μαντέλα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το τρόπαιο του Μουντιάλ γίνεται 40 ετών

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τεστ με Αστέρα, εξετάσεις με Άντερλεχτ

 

Live Streaming.21:45 Bayern Munchen - Olympiakos 103-105,Milano - Real Madrid 71-78,Partizan - BC Budivelnik 76-61,Maccabi Tel Aviv - PBC Lokomotiv Kuban 75-73 Strasbourg - Zalgirις 77-76.Euroleague,


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο φίλαθλος Νέλσον Μαντέλα

Νέλσον Μαντέλα,nelson mantelaΟ θάνατος του Νέλσον Μαντέλα συγκίνησε και τον αθλητικό κόσμο, με εκατοντάδες αθλητές να εκφράζουν τη θλίψη τους μέσω του twitter. Διαβάστε για την έντονη σχέση του σπουδαίου ηγέτη με τον αθλητισμό. (φωτογραφίες+video)
Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce Euroleague