ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Καλή αντάμωση στη Λεωφόρο

Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 19:08, πραγματοποιείται η τελευταία ανάρτηση του GreenZone γι' αυτόν τον κύκλο.

Τους τελευταίους 17 μήνες το GreenZone έδωσε καθημερινές, πολυμέτωπες, ενίοτε και άνισες μάχες για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Σ' αυτό το διάστημα πολλοί -άλλοι φυσιολογικά, άλλοι κακόβουλα, άλλοι από απλή περιέργεια- αναζήτησαν να βρουν «ποιοι είμαστε».
Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα πιθανώς δυσνόητη για ορισμένους: γεννηθήκαμε, είμαστε και -σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών- θα παραμείνουμε «στρατιώτες» του Συλλόγου Μεγάλου. Και αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτό.
Είμαστε ΟΠΑΔΟΙ του Παναθηναϊκού. Δίνουμε ΣΤΟΝ Παναθηναϊκό και δεν παίρνουμε ΑΠΟ τον Παναθηναϊκό. Αυτό, φυσικά, δεν αναιρεί το γεγονός πως έχουμε προσωπική ζωή/ προτεραιότητες που δεν μπορούμε να παραμελήσουμε, ειδικά στη δεδομένη εποχή, με τις γνωστές τραγικές συνθήκες που επικρατούν.
Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ υλικό ή άλλης μορφής αντάλλαγμα δώσαμε πολύ δύσκολες μάχες για το Σύλλογο, με μεγάλο προσωπικό κόστος. Ο στόχος μας ήταν τριπλός:
Πρώτον, να διδαχθεί ο φίλαθλος την πλούσια Ιστορία του Παναθηναϊκού, για την οποία θα μπορούσαν να γραφτούν εγκυκλοπαίδειες. Δεύτερον, να διαγραφούν οι κάθε λογής προπαγάνδες που διαστρέβλωναν αυτή την Ιστορία, μέσω της παρουσίασης ντοκουμέντων από το αρχειακό μας υλικό και την έρευνα μας. Τρίτον, να καλλιεργήσει ο αναγνώστης του site τη δική του κριτική σκέψη. Να μάθει να φιλτράρει την είδηση, να εντοπίζει τα «κατά παραγγελία κείμενα», να αποβάλει από τη συνείδησή του ό,τι «βιαίως» προσπαθεί να του «φυτέψει» ο προπαγανδιστικός Τύπος.
Αρχή μας ήταν να κριτικάρουμε, πάντα καλόπιστα, τα κακώς κείμενα για όσα συμβαίνουν εντός Παναθηναϊκού, και να επικροτούμε οποιαδήποτε θετική κίνηση.
Η αδιαπραγμάτευτη άρνησή μας να γίνουμε διαδικτυακοί διακινητές non paper του οποιουδήποτε, καθώς και η κριτική μας στάση ενόχλησαν πολλούς. Και αν ήταν απολύτως αναμενόμενο να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο από τους αντιπάλους του Συλλόγου Μεγάλου, δεν ήταν τόσο αναμενόμενο -τουλάχιστον για τη δική μας προσέγγιση των πραγμάτων- να δεχόμαστε σφοδρά πυρά «εντός των τειχών».
Μετά από κάθε επίθεση, απειλή ή επιχείρηση τοποθέτησής μας σε κάποια «παράταξη» επιλέγαμε να ΜΗΝ απαντάμε, διότι πιστεύαμε ότι σε κάθε κίνησή μας έπρεπε να εξετάζουμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ το συμφέρον του Παναθηναϊκού, που δεν υπηρετείται με την εμπλοκή σε εμφύλιες διαμάχες.
Για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι συγκινητικά χιλιάδες άνθρωποι αγκάλιασαν την ιστοσελίδα, διέδωσαν τα άρθρα της, έστελναν ενθαρρυντικά σχόλια, βοήθησαν -άλλοι φανερά και άλλοι όχι- στη συγγραφή άρθρων και στον εμπλουτισμό του αρχειακού μας υλικού, αλλά κυρίως διότι διά της γόνιμης κριτικής τους, βελτίωναν εμάς και το site.
Μέσα από μία δύσκολη πορεία, το GreenZone απέκτησε χιλιάδες αναγνώστες και φίλους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη δική μας οπτική, αυτοί ήταν, είναι και θα είναι συνοδοιπόροι μας. Το site, μολονότι ουδέποτε ασχοληθήκαμε συστηματικά με τη διάδοσή του, απέκτησε -χάρη σε όλους εσάς- μία τεράστια δυναμική. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι παλαίμαχοι, αλλά και εν ενεργεία αθλητές του Συλλόγου (ιδιαιτέρως από τα Ερασιτεχνικά Τμήματα) αναγνώριζαν ότι όλο αυτό το διάστημα προσφέραμε ένα λιθαράκι στο μεγαλείο του Συλλόγου.
Όπως προαναφέραμε, δώσαμε εξαιρετική βαρύτητα στην ανάδειξη της Ιστορίας, ιδιαιτέρως για όσους είτε αγνοούσαν είτε γνώριζαν στρεβλά τη διαδρομή του Συλλόγου Μεγάλου. Στόχος μας υπήρξε εξ' αρχής να καλλιεργηθεί συστηματικά -πάντα διαμέσου της ιστορικής γνώσης- η συνείδηση ότι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος είναι ο κορυφαίος Σύλλογος της χώρας, ο πρωτοπόρος της ελληνικής κοινωνίας, ο γεννήτορας πολλών και σπουδαίων...
Ωστόσο, η δόξα του παρελθόντος δεν μας εμποδίζει να δούμε με ρεαλισμό τις προοπτικές, που φαίνονται στον ορίζοντα: υπό τις παρούσες συνθήκες, τα μηνύματα για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν είναι αισιόδοξα. Παρά ταύτα, διατηρούμε μέσα μας άσβεστη την ελπίδα ότι κάτι ανατρεπτικό θα συμβεί, ώστε ο Σύλλογος να έχει μέλλον αντάξιο του παρελθόντος του. Είναι άλλωστε τόσο μεγάλη η δυναμική του Τριφυλλιού και των οπαδών του που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.
Η πολυπόθητη αντιστροφή μίας, ημέρα με την ημέρα, όλο και πιο καταθλιπτικής πορείας για το Τριφύλλι μπορεί να γίνει μέσα από την επίλυση του γηπεδικού. Δώσαμε μεγάλες μάχες για να αναδείξουμε ΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τη χυδαιότητα, που συντελείται εις βάρος του Παναθηναϊκού και φέρει τον παραπλανητικό τίτλο «Διπλή Ανάπλαση». Σε αυτή τη μάχη δεν είχαμε συμμάχους πλην φυσικά του οργανωμένου κόσμου της Θύρας 13. Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι για το γεγονός ότι αλήθειες, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστές στους ελάχιστους, χάρη στο GreenZone και σε ορισμένες ακόμα ιστοσελίδες έγιναν γνωστές σε χιλιάδες. Δική μας θέση ήταν, είναι και θα είναι μία: στη Λεωφόρο (με μεγάλο και σύγχρονο) γήπεδο, Παναθηναϊκέ.
Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 19:08, πραγματοποιείται η τελευταία ανάρτηση του GreenZone γι' αυτόν τον κύκλο. H αναστολή λειτουργίας δεν σηματοδοτεί το τέλος μίας διαδρομής. Αντιθέτως, θα επανέλθουμε ακόμη πιο δυνατοί, πιθανώς σοφότεροι και με τη βεβαιότητα ότι -για κάθε σωστό και για κάθε λάθος βήμα μας- λογοδοτούμε σε μία και μοναδική αρχή: στην παναθηναϊκή μας συνείδηση.
Καλή αντάμωση στο πέταλο της Λεωφόρου... 


Πηγή: GreenZone

Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Fenerbahce Euroleague 

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο φίλαθλος Νέλσον Μαντέλα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το τρόπαιο του Μουντιάλ γίνεται 40 ετών

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Κάμπελ αποτέλειωσε τη Ζαλγκίρις

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τεστ με Αστέρα, εξετάσεις με Άντερλεχτ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έκλεστοουν: Μόνο η Ferrari μπορεί να ασκήσει βέτο

 

Live Streaming.21:45 Bayern Munchen - Olympiakos 103-105,Milano - Real Madrid 71-78,Partizan - BC Budivelnik 76-61,Maccabi Tel Aviv - PBC Lokomotiv Kuban 75-73 Strasbourg - Zalgirις 77-76.Euroleague,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.