ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η Ρεάλ εκθρόνισε τη Μαν. Γιουνάιτεντ

Η Ρεάλ εκθρόνισε τη Μαν. ΓιουνάιτεντΤην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο εμπορικές ομάδες του πλανήτη κατέλαβε η Ρεάλ Μαδρίτης εκθρονίζοντας τη Μαν. Γιουνάιτεντ μετά από το 1994!

Την απέκλεισε στους «16» του Champions League και τώρα της στερεί μία ακόμη πρωτιά. Ο λόγος για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία εκθρόνισε τη Μαν. Γιουνάιτεντ από την κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο εμπορικές ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου.
Σύμφωνα με την έκθεση του περιοδικού, η αξία της «βασίλισσας» αποτιμάται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά 1,44 εκατ. ευρώ πάνω από σε σχέση με πέρυσι, ενώ εκείνη των «κόκκινων διαβόλων» είναι 2,43 δισεκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση 42%.
Η Μπαρτσελόνα είναι τρίτη με 2 δισ. ευρώ, ακολουθεί η Άρσεναλ με 1,02 δισ. ευρώ, η Μπάγερν με 1 δισ. ευρώ και έπονται η Μίλαν με 725 εκατ. ευρώ (μοναδική ομάδα της πρώτης δεκάδας που σημείωσε πτώση, κατά 4%), η Τσέλσι με 692 εκατ. ευρώ, η Γιουβέντους με 533 εκατ. ευρώ, η Μάντσεστερ Σίτι με 529 εκατ. ευρώ και η Λίβερπουλ με 500 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αυτός που έχει τα μεγαλύτερα έσοδα (από συμβόλαια, διαφημίσεις κλπ.) είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με 38,5 εκατ. ευρώ, ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης με 33,4 εκατ. ευρώ και τρίτος είναι ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα με 31 εκατ. ευρώ. 


Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ναι μεν, αλλά…

Ναι μεν, αλλά…Ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ του Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις επικράτησε 2-1 του Αστέρα και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γκολ του Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, με σκορ 2-1 επί του Αστέρα, όμως δεν του εξασφαλίζει και την πρόκριση, αφού οι Αρκάδες πέτυχαν αυτό που ήθελαν, ένα γκολ στην Τούμπα. Ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ στο 24’, όμως ο Ναβάρο (63’) έφερε, προσωρινά, τα πράγματα στα ίσια. Στις 27/4 ο επαναληπτικός στην Τρίπολη.
Καλύτερη η ομάδα του Δώνη, πήγε να «πληρώσει» το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στη συνέχεια έχασε πολλές ευκαιρίες. Σπουδαίες ευκαιρίες έχασε και ο Αστέρας, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σανκαρέ στο 95’.

Το ματς:

Με την Τούμπα γεμάτη, με το πάθος στις εξέδρες να ξεχειλίζει και οι τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μπαίνουν δυνατά ξεκίνησε η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη. Ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθούσε να «κρατήσει» μακριά από τα καρέ του τους παίκτες του Δώνη. Με πίεση στα τρία τέταρτα του γηπέδου και με τους Ναβάρο και Ντε Μπλάσις να θέλουν να… τρέξουν στην κόντρα κατάφερε να κρατήσει μηδέν στο πρώτο… εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.
Εκεί, ο Λάζαρ και ο Λόρενς συνεργάστηκαν πολύ καλά, ο Ρουμάνος μπήκε από δεξιά, γύρισε τη μπάλα ο επερχόμενος Αθανασιάδης πρόλαβε τον Σανκαρέ και πλάσαρε στην κίνηση ανοίγοντας το σκορ. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ, έριξε ταχύτητα, προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και έδωσε την δυνατότητα στον Αστέρα να ανέβει λίγο στο γήπεδο και να ψάξει την κόντρα, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο στον Αστέρα και να το πληρώνει. Οι Αρκάδες το εκμεταλλεύτηκαν, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έγιναν και πιο κινητικοί με τον Καλαντζή να μπαίνει στη θέση του Λέντσε. Από τα πόδια του ξεκίνησε και το γκολ της ομάδας του Τσιώλη, αφού η μπάλα, με την βοήθεια του Αποστολόπουλου έφτασε στον Ναβάρο, ο οποίος ψύχραιμα πλάσαρε και έκανε το 1-1.
Ο Δώνης έριξε ότι όπλο είχε στη διάθεσή του, στον αγώνα, την στιγμή που ο Τσιώλης μετέτρεπε, όταν έκανε άμυνα, τον Αλβάρες σε τρίτο στόπερ, ανάμεσα στους Μπαρτολίνι και Σανκαρέ. Τα λεπτά κυλούσαν, οι παίκτες του Αστέρα είχαν πρωταρχικό στόχο να «παγώσουν» το παιχνίδι και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν κάποια κόντρα που θα είχαν. Ένα τραγικό λάθος του Μπαντή, που δεν συνεννοήθηκε με τον Σανκαρέ έδωσε την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη να σκοράρει με το στήθος και να δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ, αφού στις καθυστερήσεις το δοκάρι στο σουτ του Σανκαρέ σταμάτησε την ομάδα του Αστέρα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76’ Κωνσταντινίδης), Σίντεφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε (76’ Ρομπέρ), Λαζάρ (83’ Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Γλύκος, Κουμαλό, Κίτσιου, Ετό.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρες (92’ Φορμίκα), Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46’ Καλαντζής).
Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Κουρμπέλης, Καστέλς, Κάφα, Κοντοές. 


Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.20:00 Anadolu Efes vs Olympiacos Ευρωλιγκα

    • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας.ΠΑΤΗΣΤΕ BASKETΒΑLL και υστερα πανω στο:20:00..Anadolu Efes vs Olympiacos 



http://www.oleoletv.com/

Live Streaming.20:00 PAOK Saloniki vs Asteras Tripolis

    • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας.Παταμε για περισσοτερη ευκολια πανω στην αγλλικη λεξη:Football




http://www.oleoletv.com/

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δεν έχουν πόρους για τους άνεργους‏

Τους αμέσως επόμενους μήνες θα πρέπει να εξευρεθεί τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας, αλλά η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μάριο Μόντι δεν προτίθεται να παρέμβει, εκταμιεύοντας έκτακτους πόρους για το σκοπό αυτό.
Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο με τα ιταλικά συνδικάτα και εκπροσώπους των ιταλικών επιχειρήσεων.
Η Φορνέρο επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σύσταση μιας «μονάδας διαχείρισης της εργασιακής κρίσεως» με την συμμετοχή του υπηρεσιακού Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, του υπουργού οικονομικών, Βιτόριο Γκρίλι, των συνδικάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εργοδοτών.
«Δεν μπορούμε όμως να εγκρίνουμε έκτακτη χρηματοδότηση, διότι είμαστε υπηρεσιακή κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης», είπε χαρακτηριστικά η υπηρεσιακή υπουργός εργασίας.
Τα συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil, οργάνωσαν διαδήλωση μπροστά από την βουλή της Ρώμης, ζητώντας την άμεση διάθεση των αναγκαίων πόρων «για να μην μείνουν χωρίς εισόδημα από τον Μάιο 500.000 πολίτες που βασίζονται στα κρατικά βοηθήματα προς τους ανέργους».
Η γραμματέας του Cgil, Σουζάνα Καμούσο, υπογράμμισε ότι για παράδειγμα «πρέπει να μειωθούν οι τόσες άχρηστες στρατιωτικές δαπάνες», προκειμένου «να υποστηριχθεί η απασχόληση».
Αν δεν συμβεί αυτό το τελευταίο -προειδοποίησε η Άμουσο- «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε μαζικές κινητοποιήσεις».

Πηγή: newpost.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:To τελευταίο αντίο στη Σιδηρά Κυρία (live)

Όλα είναι έτοιμα για το τελευταίο «ταξίδι» της Μάργκαρετ Θάτσερ το οποίο θα πραγματοποιηθεί με μεγαλοπρέπεια και τιμές αρχηγού κράτους στις 11 ώρα Αγγλίας (13:00 ώρα Ελλάδος).


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ LIVE
Έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου ένα μαύρο επίκεντρο κενοτάφιο πλαισιωμένο από έξι κηροπήγια περιμένει το ντυμένο με τη σημαία του Ενωμένου Βασιλείου φέρετρο.Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί ακριβώς (13:00 ώρα Ελλάδος).
Η σορός διανυκτέρευσε στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίας του παλατιού του Γουεστμίνστερ. Από τό πρωί βρισκεται στην Εκκλησία του Αγίου Κλεμεντίνου από όπου στις 10 το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδος ) θα ξεκινήσει η πομπή προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου με το φέρετρο της Βαρώνης τοποθετημένο σε στρατιωτικό κιλίβαντα και συνοδευόμενο από ένα τιμητικό άγημα 700 στρατιωτικών.
Ακριβώς στις 11 η Βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου θα υποδεχτούν το φέρετρο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.
Περίπου 400.000 αστυνομικοί περιπολουν τους δρόμους του Λονδίνου με εκπαιδευμένους σκύλους ή έχουν παραταχθεί κατά μήκος της διαδρομής.
Σε ολόκληρο το Λονδίνοι οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ήδη πολλοί άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν την τελετή καθώς και άλλοι που θέλουν να διαμαρτυρηθούν και για το κόστος αυτής (περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, ή 10,5 εκατομμύρια στερλίνες) έχουν ήδη συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.
Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο, καλεσμένος της Βρετανικής κυβέρνησης και της οικογένειας Θάτσερ. 

Πηγή: Gazzetta

Στην Τούμπα η Γιουβέντους!


Φαίνεται πως η συνεργασία του ΠΑΟΚ με την Γιουβέντους προχωράει. Έτσι, μετά την παρουσία των ανθρώπων του Δικεφάλου στην Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα είναι η σειρά των «μπιανκονέρι» να ανταποδώσουν, αφού άνθρωποί θα βρίσκονται στις εξέδρες της Τούμπας!
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μetrosport» αντιπροσωπεία της Γιουβέντους θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όπου και θα παρακολουθήσει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι Βρύζας και Τσιστιακόφ θα παραθέσουν το μεσημέρι γεύμα στην αντιπροσωπεία της Γιουβέντους ενώ στη συνέχεια θα τους συνοδεύσουν στο γήπεδο της Τούμπας για να παρακολουθήσουν μαζί τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.
Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες οι Ιταλοί είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τους πρωταθλητές Ιταλίας που θα αφορούσε κυρίως τα τμήματα υποδομών. Το σίγουρο είναι ότι ο Δικέφαλος του Βορρά μόνο κέρδος μπορεί να έχει από αυτή την συνεργασία.  

Πηγη:Gazzetta.gr

Αποδείχθηκε ότι η Αμερική δεν είναι ασφαλής χώρα






Τάσος Παπαχρήστου
27 Ιουλίου 1996, Ολυμπιακοί Αγώνες, το Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα κουνιέται συθέμελα.
Οχι από σεισμό αλλά από κάποια έκρηξη.
Την έκρηξη τριών εκρηκτικών μηχανισμών, όπως αποδείχθηκε σχεδόν αμέσως, που κόστισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους και προκάλεσε τραύματα σε άλλους 111.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποδείχθηκε ότι δεν είναι μια ασφαλής χώρα, όπως διαφημίζουν οι κρατικές, μυστικές και μη, υπηρεσίες της.
Κινδυνεύει όχι μόνον από τρομοκρατικές οργανώσεις τύπου Αλ Κάιντα αλλά και από τους ίδιους τους Αμερικανούς πολλές φορές.
Στις 26 Ιουλίου, ακριβώς μία ημέρα νωρίτερα, ο Πύρρος Δήμας κατακτά με μεγάλη μάλιστα ευκολία και διαφορά το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό του μετάλλιο.
Την επόμενη ημέρα έχουμε δώσει ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ατλάντα για μια φωτογράφηση, σε αξιοθέατα της πόλης.
Μόλις είχαμε ολοκληρώσει μία πρώτη σειρά φωτογραφιών όταν ακούστηκαν σειρήνες περιπολικών ή ασθενοφόρων να ουρλιάζουν σε κοντινή απόσταση.
Το μυαλό μας δεν πήγε αρχικά πουθενά συγκεκριμένα ούτε εκφράστηκαν ανησυχίες από τους Αμερικανούς που περιδιάβαιναν την περιοχή.
Σύντομα αποκαλύφθηκε η αλήθεια
«Βόμβα, βόμβα, όλα τινάχθηκαν στον αέρα» φώναζαν δεκάδες Αμερικανοί πολίτες που κατηφόριζαν τρέχοντας από το Ολυμπιακό Πάρκο, μέσα στα αίματα, τα τραύματα, με σκισμένα ρούχα και πανικό στα πρόσωπά τους.
Η φωτογράφηση ολοκληρώθηκε φυσικά αμέσως και λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ότι η αστυνομία είχε κλείσει το κέντρο της πόλης, όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση της έκρηξης στον τερματισμό του μαραθωνίου δρόμου της Βοστώνης.
Εγώ και ο Πύρρος βγάλαμε τη νύχτα καθισμένοι στους καναπέδες μιας καφετέριας του ξενοδοχείου που λειτουργούσε επί 24ώρου βάσεως και γρήγορα γέμισε κυρίως από ξένους τουρίστες.
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί δίπλα σε κάτι πελώρια μεγάφωνα, πολύ κοντά σε πίδακες νερού που διασκέδαζαν και δρόσιζαν μικρούς και μεγάλους.
Ο τόπος, όπως τον είδα νωρίς το βράδυ, είχε πλημμυρίσει στα αίματα.
Χάθηκαν από θραύσματα η 44χρονη Αμερικανίδα Αλις Χόουθορν και ο 44χρονος Τούρκος καμέραμαν της τηλεόρασης Μέλι Ουζουνιολ από καρδιακή προσβολή.
«Θα βρούμε τους ενόχους» είπε ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον τότε, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα σήμερα, στα μηνύματά τους.
Ο ένοχος προσδιορίστηκε έναν χρόνο αργότερα ύστερα από μια σειρά εκρήξεων σε κλινική εκτρώσεων και μπαρ για λεσβίες στην περιοχή της Ατλάντα.
Δεν ήταν ξένος τρομοκράτης. Ηταν Αμερικανός τρομοκράτης, ένας παλαβός, ο Ερικ Ρόμπερτ Ράντολφ, που διέφευγε τη σύλληψη μέχρι το 2005. Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια. 

Πηγή: Goal