Όλα είναι έτοιμα για το τελευταίο «ταξίδι» της Μάργκαρετ Θάτσερ το οποίο θα πραγματοποιηθεί με μεγαλοπρέπεια και τιμές αρχηγού κράτους στις 11 ώρα Αγγλίας (13:00 ώρα Ελλάδος).


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ LIVE
Έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου ένα μαύρο επίκεντρο κενοτάφιο πλαισιωμένο από έξι κηροπήγια περιμένει το ντυμένο με τη σημαία του Ενωμένου Βασιλείου φέρετρο.Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί ακριβώς (13:00 ώρα Ελλάδος).
Η σορός διανυκτέρευσε στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίας του παλατιού του Γουεστμίνστερ. Από τό πρωί βρισκεται στην Εκκλησία του Αγίου Κλεμεντίνου από όπου στις 10 το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδος ) θα ξεκινήσει η πομπή προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου με το φέρετρο της Βαρώνης τοποθετημένο σε στρατιωτικό κιλίβαντα και συνοδευόμενο από ένα τιμητικό άγημα 700 στρατιωτικών.
Ακριβώς στις 11 η Βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου θα υποδεχτούν το φέρετρο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.
Περίπου 400.000 αστυνομικοί περιπολουν τους δρόμους του Λονδίνου με εκπαιδευμένους σκύλους ή έχουν παραταχθεί κατά μήκος της διαδρομής.
Σε ολόκληρο το Λονδίνοι οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ήδη πολλοί άνθρωποι που θέλουν να παρακολουθήσουν την τελετή καθώς και άλλοι που θέλουν να διαμαρτυρηθούν και για το κόστος αυτής (περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, ή 10,5 εκατομμύρια στερλίνες) έχουν ήδη συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.
Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο, καλεσμένος της Βρετανικής κυβέρνησης και της οικογένειας Θάτσερ. 

Πηγή: Gazzetta