ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Γήπεδο Έλους "Βασίλειος Μιχελάκος".10η αγωνιστική Πρωτάθλημα Α Κατηγορίας Λακωνίας Ευρώτας Έλους-Απόλλων Ξηροκαμπίου 5-1 ημίχρονο 2-0


-Στο 12'' με την σέντρα του αγώνα ο Roncea κέρδισε την χαμένη πάσα που του έγινε σούταρε δυνατά όμως ο τερ/κας του Απόλλων Ξηροκαμπίου στην κλειστή του γωνία έδιωξε σε κόρνερ.
-Στο 3' έγιναν τρία συνεχόμενα σουτ από τους Χαλίλι και Καρκασίνα στα δύο απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στο τρίτο η μπάλα βρήκε πάνω σε σώμα παίχτη του Απόλλων Ξηροκαμπίου που βρισκόταν μπροστά από την εστία με αποτέλεσμα να γλιτώσει η ομάδα τους το γκολ.

-Στο 11' ωραία ενέργεια από τα αριστερά του Καρκασίνα θα στρώσει την μπάλα στον Μιχελάκο που με δυνατό σουτ  θα την στείλει στην δεξιά γωνία του τερ/κα του Απόλλων Ξηροκαμπίου που παρά την προσπάθεια του δεν θα σταθεί ικανή ώστε να αποφύγει η ομάδα του το γκολ.
-Στο 14' ο Χαλίλι έφτασε πάλι κοντά στο γκολ όμως ο τερ/κας του Απόλλων Ξηροκαμπίου θα αποκρούσει διατηρώντας το 1-0.
-Στο 23’ σε μια συρτή σέντρα σουτ από τα δεξιά της επίθεσης του Απόλλωνα οι αμυντικοί του Ευρώτα θα αδρανήσουν πιστεύοντας ότι είναι ακίνδυνη όμως ο τερ/κας του Ευρώτα Γκιώνης έχει καταλάβει ότι υπάρχει επιθετικός στην φάση και θα πέσει στα πόδια του διώχνοντας την μπάλα με το ένα χέρι.Η μπάλα αφού περιέλθει στην κατοχή των παιχτών του Ευρώτα θα βγούν στην αντεπίθεση και ο Μιχελάκος έβγαλε στον κενό χώρο με έξυπνη πάσα τον Χαλίλι και αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του.
-Στο 30’ παίχτης του Απόλλωνα θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά,μέσα στην περιοχή συμπαίχτης του θα σουτάρει όμως ο Γκιώνης καλά τοποθετημένος στην εστία του θα διώξει για δεύτερη φορά σε μια επικίνδυνη κατάσταση.
-Στο 42’ σε ωραία επιθετική ενέργεια του Roncea από τα δεξιά έκανε το σουτ και ο τερ/κας απέκρουσε κρατώντας το 2-0 στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.
-Στο 49’ ο Χαλίλι θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την μπάλα εντός της περιοχής λίγο πριν αυτή καταλήξει και θα πέσει κάτω.Ο δεύτερος βοηθός που ήταν ο ίδιος και στον αγώνα με την Α.Ε.Πελλάνας Καστορείου τότε είχε κλείσει τα μάτια σε ανατροπή του Κρισάφη στο 2-0,σήμερα είδε ένα ανύπαρκτο πέναλτι.Παρά τις διαμαρτυρίες των παιχτών του Απόλλωνα ο Χαλίλι παρότι έδειξε την γωνία στον τερ/κα αυτός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να γίνει το 3-0.
-Στο 66’ και ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή ο Απόλλων ήταν ανύπαρκτος επιθετικά από μια σέντρα από τα αριστερά με κεφαλιά μείωσε σε 3-1.
-Στο 73’ σε πάσα με το κεφάλι από τον Κλάψη στο χώρο του κέντρου προς τον Καρκασίνα αυτός έτρεξε λίγα μέτρα με την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα στον Χαλίλι που δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει και τον τερ/κα του Απόλλωνα και μόνος με τους αμυντικούς να κάνει το 4-1.
-Στο 76’ φανταστική προσπάθεια του Roncea από τα αριστερά θα βγάλει έτοιμο γκόλ για τον Χαλίλι όμως αυτός δεν θα πλασάρει σωστά αφού έστειλε την μπάλα πάνω στον τερ/κα χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 5-1.
-Στο 77’ από σέντρα που έγινε για τους παίχτες του Απόλλωνα από καλή θέση θα γίνει η κεφαλιά όμως ο Γκιώνης θα είναι και πάλι στην σωστή θέση και θα αποκρούσει με σχετική ευκολία.
-Στο 80’ ο Roncea θα δώσει πάσα στον Μιχελάκο Άγη στην πρώτη του εμφάνιση μετά από πολλά χρόνια στην Α’ κατηγορία με την ομάδα που ξεκίνησε,αυτός έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ με τον τερ/κα του Απόλλωνα να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.Ο Ευρώτας 75’-90’έφτασε πάρα πολλές φορές πολύ κοντά στον να πετύχει περισσότερα γκολ ακόμη και σε κενή εστία,όμως την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί χαλούσαν την προσπαθειά τους ή αυτοί δεν ολοκλήρωναν σωστά τις δικές τους.
-Στο 90+4’ ο Χαλίλι εκμεταλλευόμενος απόκρουση από την αμυνά του θα φύγει από τα πλάγια και δεξιά θα φτάσει κοντά στην γραμμή του άουτ ο τερ/κας θα κάνει έξοδο εκείνος βγάζει την σέντρα και ο Roncea  σε κενή εστία θα προλάβει τους αμυντικούς για να πετύχει ένα γκολ που δικαιωματικά του άξιζε στο σημερινό παιχνίδι με την αποδοσή του κάνοντας το τελικό 5-1.
-Ο Ευρώτας μπήκε πολύ δυνατάστο παιχνίδι από τα πρώτα δευτερόλεπτα για να φτάσει στην νίκη έχοντας και πάλι κάποιες αλλαγές στην συνθεσή του σε σχέση με τον αγώνα με τους Μολάους.Πίεσε πολύ ψηλά την ασταθή και επιρρεπή σε λάθη άμυνα του Απόλλωνα και γρήγορα είχε και τις ευκαιρίες και τα γκολ που ήθελε για να πάει στα αποδυτήρια με ένα σκορ ασφαλείας.Η ομάδα του Απόλλωνα στο 1ο ημίχρονο απείλησε στην ουσία μόνο μία φορά τον Γκιώνη και οι παίχτες του δεν είχαν κάποια εμπιστοσύνη στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο και μετά το 2-0 και ως το τέλος του αγώνα η αμυντική γραμμή του παρουσίαζε μια γνώριμη εδώ και πολλά χρόνια αποσύνθεση.Στο δεύτερο ημίχρονο ακόμη και αν δεν δινόταν το μη υπαρκτό πέναλτι ο Ευρώτας είναι σίγουρο ότι οι παίχτες του ότι ώρα και να ήθελαν θα εύρισκαν τους τρόπους με λίγη προσοχή να φτάσουν και να πετύχουν μία ακόμα νίκη με ευρύ σκορ όπως συμβαίνει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Έλος.Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Ευρώτας παρατάσσετε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Έλους με την παρακάτω σύνθεση?
Σύνθεση:1.Γκιώνης Κυριάκος,2.Μαραγκός Γιώργος,3.Ορφανός Κωνσταντίνος(17.Κουτσοβασίλης Νικόλαος 57΄),7.Roncea Madalin,8.Κλάψης Χρήστος (13.Μπάροβιτς Στέφανος στο 86’),9.Κρισάφη Κλοντιάν (12.Εμμανουηλίδης Παναγιώτης στο 73’),10.Χαλίλι Έλτον,11.Καρκασίνας Γιώργος (18.Μιχελάκος Άγης Αντων. στο 79’).

Stadium Elous  "Vasileios Michelakos". 10th racing Championship Class A Laconia Eurotas Elous-Apollon Xirokambiou 5-1 half time 2-0
-In the 12 '' with the center of the game, Roncea won the lost time, but the goalkeepers of Apollo Xirokambi in his corner closed to a corner.
-In the 3 'three consecutive shots of Halilli and Carcassina in the two defeated the goalkeeper and in the third the ball found on a player body of Apollo Xirokambiou who was in front of the home with the result of their team's salvation.
-In 11 'nice action from the left of Carcassine will lay the ball to Mihelakos with a hard shot will send it to the right corner of the Apollo Xirokambiou terrier who despite his attempt will not stand enough to avoid the team goal.
- In 14th, Halilli reaches the goal again, but Apollon Xirokambiou's goal will be 1-0.
-In 23 'in a shunt shot from the right of the Apollo attack, Evrotas defensants will be inactive believing that it is innocent, but Evander Gionis terrier has understood that there is a striker in the field and will fall to his feet by pushing the ball with the one hand. The ball after being in the possession of Evrotas players will go out in counterattack and Michelakos took the empty space with clever pass to Halili and he had no problem to double the goals for his team.
-In the 30 'Apollo player will make the right from the center, but in his team's corner he will shoot but Gionis well positioned in his home will drive for the second time in a dangerous situation.
-In 42 'in the right attack of Roncea from the right he made the shot and the terrier rebounded by keeping 2-0 in the last phase of the first half.
-In the 49th, Halilli will try to claim the ball in the area just before it ends up and it will fall down. The second assistant himself was also in the match with Pellana Kastoriou then he had closed his eyes to overturn Crisis at 2-0, today saw a non-existent penalty. Despite the protests of Apollo's players, Khalili, despite showing the corner to the terrier, did not make it to 3-0.
In the 66th minute and until then Apollo was aggressively aggressive from a center from the left with a head reduced to 3-1.
-In the 73 'with heads from Claus in the center of Carcassin, he ran a few meters with the ball and at the right time he gave all to Halili, who had no problem to overcome both the Territorio of Apollo and himself with the defenders making it 4-1.
- In the 76th fantastic effort of Roncea from the left he will take ready shot for Halilli, but he will not be right, since he sent the ball on the terrier and missed a 5-1 chance.
-In 77 'from the clubs that took place for the players of Apollonas from good position will become the head but Gionis will be again in the right position and will ward off with relative ease.
-In 80 'Roncea will give Mihelako Agge to his first appearance after many years in the first category with the team started, he made a very nice shot with the Territor of Apollo to make an impressive rebound by leading to a corner . 75'-90'Europe reached too many times very close to achieving more goals even in a vacant goal, but at the last minute the defenders failed their efforts or they did not correctly complete their own.
-In 90 + 4 'Halilli taking advantage of a defeat from his goal will leave from the side and the right will reach near the goal line. Terry will exit that pulls out the center and Roncea in a vacant outbreak will defeat the defenders for to score a goal he rightfully deserved in today's game by giving him the final 5-1.
-Euros came in very strong play from the first few seconds to reach the victory, having again some changes in his composition in relation to the fight with the Molas.Press very high the unstable and error-prone defense of Apollo and he quickly had the opportunities and goals he wanted to go to the changing rooms with a security score. The team of Apollo in the first half threatened only once Gioni and his players did not have any confidence in their moves in the court and after the 2- 0 to the end of it his defensive line showed a decay for many years. In the second half, even if he did not get the Eurotower penalty, it is certain that his players would like to find ways with little attention to reach and one more win with a wide score, as is the case with the Elos games. This was the last time Evrotas put on the field of the Elli with the following composition:
Composition: 1.Gionis Kyriakos, 2.Maragos Giorgos, 3.Organos Konstantinos (17.Koutsovasilis Nikolaos 57), 4.Manousopoulos George, 5.Spilotopoulos Nikolaos, 6.Michelakos Aris Theod., 7.Roncea Madalin, 8.Klasius Christos (13.Barovich Stefanos in 86 '), 9.Krisaphni Klonian (12.Emmanouilidis Panagiotis in 73'), 10.Halili Elton, 11.Karkasina Yiorgos (18.Mikelakos Agis Anton. at 79 ').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.