ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Γήπεδο Συκέας.17η αγωνιστική.Πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Λακωνίας.Α.Ο.Αγγελώνας-Ευρώτας Έλους 0-1,ημίχρονο 0-1

Στο 3' σούτ του Πατσουράκου από καλή θέση και λίγο πλάγια έφυγε άουτ,στην 1η καλή στιγμή του αγώνα.
-Στο 5' ήταν η σειρά του Α.Ο. Αγγελώνας να έχει την δική του καλή στιγμή στον αγώνα όταν από τα πλάγια και δεξιά της επίθεσης ο Βλάχος Παντελής έκανε το σούτ όμως ο τερ/κας του Ευρώτα Έλους δεν είχε κανένα πρόβλημα να διώξει σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.


-Στο 9' από εκτέλεση φάουλ οι παίχτες του Ευρώτα  έχασαν την μάχη στον αέρα με αποτέλεσμα παίχτης του Α.Ο. Αγγελώνας να πάρει την κεφαλιά αλλά σε ετοιμότητα ήταν και πάλι ο Μπασουράκος θα διώξει σε κόρνερ.Από την εκτέλεση του κόρνερ οι παίχτες του Ευρώτα δεν θα βρεθούν στο σωστό σημείο για να διώξουν και παίχτης του Α.Ο. Αγγελώνας εξ'επαφής με την εστία θα αποτύχει τραγικά για την ομάδα του στέλνοντας την μπάλα άουτ.
-Στο 12' ο Χριστάκος θα δεχθεί την μπάλα πιθανόν απο τον Κουτσοβασίλη που βρισκόταν πίσω από το κέντρο,ο επιθετικός του Ευρώτα θα κρατήσει την μπάλα μέσα στην περιοχή,θα αποφύγει τον αντιπαλό του και θα βγάλει ωραία σέντρα στην αντίθετη πλευρά,ο αμυντικός σηκώθηκε να διώξει χωρίς επιτυχία ,η μπάλα θα φθάσει στα πόδια του Πατσουράκου που με ψύχραιμο σούτ στην γωνία,θα κάνει το 0-1 που έμελλε με αυτό το γκόλ να δώσει και την νίκη στην ομάδα του.
-Στο 14' ο ίδιος παίχτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2 όταν σε γρήγορη αντεπίθεση του Ευρώτα βρέθηκε μόνος με τον τερ/κα,αλλά το καλό σούτ που έκανε δεν βρήκε στόχο αφού η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
-Στο 25' ο Βλάχος Παντελής του Α.Ο. Αγγελώνας μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας των συμπαιχτών του βγήκε μόνος με τον Μπασουράκο και από πολύ κοντά πλάσαρε όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ευρώτα,αυτή ήταν και η πιό μεγάλη ευκαιρία για γκόλ για τον Α.Ο. Αγγελώνας σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
-Στο 27' πολύ καλό σούτ του Κρητικάκου Γιώργου,που επανήλθε μετά από πολύ καιρό,θα αναγκάσει τον τερ/κα του Α.Ο. Αγγελώνας να πέσει στην δεξιά του γωνία και να αποκρούσει σε κόρνερ.
-Στο 47' από εκτέλεση κόρνερ οι παίχτες του Ευρώτα για άλλη μια φορά θα δείξουν ότι είχαν πρόβλημα στις στημένες φάσεις στον σημερινό αγώνα και θα διώξουν μεν την μπάλα όχι τόσο καλά και αυτή θα φθάσει στα πόδια παίχτη του Α.Ο. Αγγελώνας,αυτός θα σουτάρει συρτά η μπάλα θα περάσει από πολλά πόδια και ο μη έχων καλό οπτικό πεδίο Μπασουράκος,θα διώξει με το ένα πόδι στην τελευταία ουσιαστική παρεμβασή του στο 2ο ημίχρονο και θα υποστεί και ένα μικρό τραυματισμό αλλά θα συνεχίσει τον αγώνα.
-Στο 67' παίχτης του Α.Ο. Αγγελώνας θα αναγκαστεί να κάνει φάουλ και θα δεχθεί την 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Σελίμο και θα μείνει η ομάδα του με 10 παίχτες.
-Στο 72' ο Κουτσοβασίλης κοντά στην πλάγια γραμμή και στο κέντρο θα κάνει ένα δυνατό μαρκάρισμα σε αντιπαλλό του και θα δεχθεί την 2η κίτρινη κάρτα στο ίδιο σημείο που δέχθηκε την πρώτη με την διαφορά ότι η πρώτη ήταν άδικη.Έτσι και οι 2 ομάδες συνέχισαν τον αγώνα με 10 παίχτες.
-Στο 91' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Σελίμος είπε παίζεται...δεν έχουμε άποψη λόγω απόστασης,όμως ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση.
Στο 93' ο Πατσουράκος βγήκε μόνος του με τον τερ/κα μπορούσε να πλησιάσει κι άλλο για να σιγουρέψει το γκόλ,όμως προτίμησε να κάνει το σούτ με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει πάνω στον τερ/κα χάνοντας στο τέλος κλασική ευκαιρία για να κάνει 2 τα τερματά του.
Ο Ευρώτας έπαιξε περίπου όπως και στον αγώνα με τον Ατρόμητο Συκέας όσο αφορά την διάταξη του στον αγωνιστικό χώρο,μοναδική παραφωνία ήταν τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε στο πρώτο τέταρτο τα όποια λάθη έγιναν πέρασαν γι'αυτόν χωρίς συνέπειες πρίν και μετά την επίτευξη του γκολ.Βέβαια δεν εγκατέλειψε και το επιθετικό κομμάτι που με λίγη προσοχή θα μπορούσε να είχε φθάσει και σε ένα δεύτερο γκόλ.Με αυτή την νίκη έφθασε στα επίπεδα ασφαλείας απο την ζώνη των ομάδων που απο εκεί και κάτω οδηγούν μέχρι στιγμής σε αγώνες κατάταξης.Θα βάλει οριστικό τέλος με νίκη του στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα του με τον Λεωνίδα Γλυκ. και με προυποθέσεις,αρκει και ισοπαλία εφόσον δεν σημειωθούν "παρατράγουδα".
-Ο Α.Ο Αγγελώνας έπαιξε ένα από τα τελευταία του χαρτιά γιά να ξεπεράσει την ζώνη αφού πλέον μετά και το σημερινό του αποτέλεσμα η διαφορά του με τον Ευρώτα δεν είναι μόνο 6 βαθμοί αλλά 7 και λογικά μαζί με τις άλλες 3 ομάδες που είναι στο όμιλο των 4ρων θα δώσει λογικά αγώνες κατάταξης για την παραμονή του στην κατηγορία.Μετά το τέλος του αγώνα δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ των παιχτών για λόγους που δεν γνωρίζουμε.
Σύνθεση: 1.Μπασουράκος Κυριάκος,2.Εμαννουηλίδης Παναγιώτης,3.Boicu Floerentin Lucian,5.Τσαγκαρόπουλος Χαράλαμπος,7.Πατσουράκος Γιώργος Ι.8.Κρητικάκος Γιώργος Μαν.(στο 81',14.Κουφάκος Παναγιώτης),9.Μανουσόπουλος Γεώργιος,10.Χριστάκος Ιωάννης,11.Κουτσοβασίλης Νικόλαος,13.Τζαμουρης Στέλιος,18.Κολλάτος Θεόδωρος.
Golf Sykeas.17i racing.Campions A class Lakonias.A.O.Angelonas-Eurotas Elous 0-1 half time 0-1
At the 3' Patsourakos shot from a good position and a little side left out, the first good moment of the match.
-At 5 'was the turn of AO Aggelona have his own good time in the game when the sides and right attack Pantelis Vlachos makes a shot but the terminal / Ms Evrotas Elos had no problem to clear a corner in the closed angle.
-At 9 'from free kick players Evrotas lost the battle in the air leading player of AO Aggelona get the head but on hand was again the Basourakos will challenge in the implementation of korner.Apo corner players Evrotas not placed in the right spot to drive and player of AO Aggelona contact dermatitis with the defender fails tragically for the group of sending the ball wide.
-At 12 'The Christakos will accept it possibly by Koutsovasilis located behind the center, the striker Evrotas will keep the ball inside the area, would avoid his opponent and will take good ball to the opposite side, the defender got to clear without success, the ball will reach the foot of Patsourakos who dispassionate in a shooting angle, he makes the 0-1 that was it the goal and give the victory to his team.
-At 14 'player he lost a great opportunity to make it 0-2 when a quick counterattack Evrotas found himself alone with the termination / kg, but the good shot did not find target after the ball passed near the right goalpost .
-At 25 'Pantelis Vlachos of AO Aggelona after a quick switch of the ball of sympaichton went out alone with Basourako and very close but peddle the ball went a few centimeters out from the right goalpost home past Eurotas, it was the most great opportunity to score for A. THE. Aggelona throughout the race.
-At 27 very good shot Kritikakos George, who returned after a long time, will cause the termination / kg of AO Aggelona to fall in the right corner and ward off a corner.
-At 47 minutes from the corner kick Evrotas players once again will show that they had a problem on set pieces in today's race and kicked the ball while not so well and will reach the player's feet AO Aggelona, ​​he will slide shoots the ball will go through many feet and not having good field Basourakos will clear with one foot in the last substantial intervention of the 2nd half and suffered a minor injury but will continue the fight.
-At 67 'player of AO Aggelona will be forced to foul and to receive the second yellow card by the referee Selim and left his team with 10 players.
-At 72 'Koutsovasilis the near sideline and the center will make a strong tackle on Opponents and will accept second yellow card in the same place that held the first except that the first was adiki.Etsi and the two groups continued the match with 10 players.
-At 91 'The hosts complained hand inside the area but the referee said Selim played ... we have no opinion because of the distance, but the referee was close to the stage.
At 93 'the Patsourakos went alone to the terminal / kg could approach more to be able to verify the goal, but chose to do the shoot so that the ball go over the terminal / Ms losing end classic opportunity to make two the goals of.
The Eurotas played much like the game against Atromitos Sykeas regarding the arrangement of the pitch, only dissonance was the many problems encountered in the first quarter of any errors were passed him without consequences before and after reaching the goal. certainly not abandoned and the attacking piece with a little care could have been reached in half gkol.Me this victory reached the safety level of the zone groups from there and drive down so far in katataxis.Tha races put final end with victory in the next game in the seat with Leonidas sweet. and, it is sufficient and tie unless noted "deplorable".
-The AO Aggelona played one of his last paper to overcome the zone once more after the current and the resulting difference with the euro is not only 6 points but 7 and logically with the other three groups in group of 4ron would logically give ranking struggles to stay in katigoria.Meta the race created mikroentasi between players for reasons we do not know.
Composition: 1.Mpasourakos Kyriakos 2.Emannouilidis Panagiotis, 3.Boicu Floerentin Lucian, 5.Tsagkaropoulos Harry, George 7.Patsourakos I.8.Kritikakos George Man. (81 ', 14.Koufakos Panagiotis) 9.Manousopoulos George , 10.Christakos John 11.Koutsovasilis Nikolaos 13.Tzamouris Stelios, 18.Kollatos Theodore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.