ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Γήπεδο Συκέας,14η αγωνιστική.Πρωτάθλημα Α' κατηγορίας Λακωνίας,Ατρόμητος Συκέας-Ευρώτας Έλους 2-2,ημιχρ.0-1

Στο 5' σούτ του Κολλάτου λίγο έξω απο την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.
-Στο 7' απο θέση και λίγο πλάγια εντός τη μεγάλης περιοχής ο Χριστάκος θα ανατραπεί απο παίχτη του Ατρομήτου Συκέας,ο διαιτητής Λιαρός μάλλον κάπου αλλού θα έβλεπε...(πλάκα κάνουμε)και δεν μας έκανε πλάκα,απλά έκλεισε τα μάτια του και δεν έδωσε το πέναλτι στην ομάδα του Ευρώτα,το ίδιο έπραξε και ο δεύτερος βοηθός Μπούτσαλης,που έγινε εμπρός στα μάτια του.


-Στο 17΄ο Ατρόμητος Συκιάς έχασε την 1η και τελευταία του ευκαιρία για το 1ο ημίχρονο όταν απο πλάγια και αριστέρα της επίθεσης του παίχτης του μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αλλά ο Μπασουράκος έδιωξε με τα πόδια σωτήρια για την ομάδα του.Στην εξέλιξη της φάσης και στην αντεπίθεση του Ευρώτα ο Roncea με την σειρά του θα κάνει δυνατό συρτό σούτ έξω απο την περιοχή και ο Ρουσιαμάνης με το ένα πόδι θα διώξει την μπάλα απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.
-Στο 23' ο Κολλάτος θα γίνει κάτοχος της μπάλας πίσω απο την σέντρα και θα βγάλει μια έξυπνη συρτή πάσα προς τον Roncea που θα ξεφύγει απο τους αμυντικούς και με ψύχραιμο πλασέ θα κάνει το 0-1 για την ομάδα του.
-Στο 44' ο Χριστάκος έκανε δυνατό σουτ έξω απο την περιοχή αλλά ο έμπειρος τερ/κας του Ατρόμητου θα πέσει στην δεξιά του γωνία θα αποκρούσει μεν,ασθενώς δεν και η μπάλα θα πάει προς τον Roncea που πιεζόμενος δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε και χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για ένα δεύτερο προσωπικό γκόλ.
-Στο 51' ο μικρός Boicu κινούμενος απο τα αριστερά θα βγάλει πλάγια διαγώνια πάσα στον Roncea που θα τον χάσουν ξανά οι αμυντικοί του Ατρομήτου,θα φανεί και πάλι ψύχραιμος στο πλασέ του αυτό θα βρεί στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα δίνοντας ένα μεγάλο προβάδισμα νίκης για την ομάδα του με 0-2.
-Στο 53' νέο σούτ απο τον ίδιο παίχτη και σκόρερ του Ευρώτα που αναγκάσε τον τερ/κα του Ατρομήτου με εκτίναξη να διώξει την μπάλα.
-Στο 61' απο τα αριστερά της επίθεσης του Ατρομήτου βγήκε συρτή σέντρα και απο το σημείο του πέναλτι θα γίνει το πλασέ αλλά ο Μπασουράκος βρισκόταν σε καλή θέση και με το ένα χέρι θα διώξει την μπάλα διατηρόντας το 0-2,στην δεύτερη ουσιαστικά ευκαιρία για γκολ για τον Ατρόμητο.
-Στο 66' έγινε μια σέντρα χωρίς να έχει κάποιον αποδέχτη απο πλευράς Ατρομήτου,η άμυνα του Ευρώτα αδράνησε και αυτή την μικρή αδράνεια την εκμεταλλεύτηκε παίχτης του Ατρομήτου που βρισκόταν αρκετά μακριά και πήγε πρώτος στην μπάλα και έπιασε την όχι και τόσο δυνατή κεφαλιά,ο Μπασουράκος έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε την μπάλα που αυτή βρήκε στο δοκάρι πέρασε λίγα εκατοστά από την γραμμή και παρά την δεύτερη προσπάθεια του,διαιτητής και βοηθός έδειξαν την σέντρα.Με αυτό τον τρόπο μείωσε το σκόρ ο Ατρόμητος απο το πουθενά σε 1-2.  
-Στο 73' νέα προσπάθεια από τα δεξιά του Χριστάκου που θα δεχτεί δεύτερη κραγαυλέα ανατροπή απο αμυντικό του Ατρομήτου και ο διαιτητής Λιαρός μαζί με το βοηθό Σταματάκο για δεύτερη φορά είχαν κλειστά τα μάτια τους και δεν είδαν κανένα πέναλτι.
-Στο 87' ο Roncea  θα κάνει ό,τι θέλει τους αμυντικούς του Ατρομήτου και θα σουτάρει  ο τερ/κας έδιωξε όπως,όπως με τα πόδια,ο παίχτης έγινε ξανά κάτοχος της μπαλας σούταρε ξανά η μπάλα βρήκε πάνω στους αμυντικούς και έφτασε στον Εμμανουηλίδη που απο τα δεξιά έκανε ένα εξαιρετικό και με πολλά φάλτσα σουτ όμως η μπάλα του γύρισε την πλάτη και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του ακινητοποιημένου και ανήμπορου να αντιδράσει Ρουσιαμάνη και συνέχεια έφυγε άουτ.
-Στο 88' σε βαθιά μπαλιά απο παίχτη του Ατρομήτου έγινε ένα τζατζάρισμα χωρίς να υπάρχει κατοχή της μπάλας μεταξύ 2 αντίπαλλων παιχτών μέσα στην περιοχή του Ευρώτα η μπάλα έφυγε άουτ ο διαιτητης και βοηθός έδειξαν άουτ.Στη συνέχεια παίχτες του Ατρομήτου και φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό Μπούτσαλη που ήταν κοντά στη φάση και αυτός προς έκπληξη παιχτών,παραγόντων και φιλάθλων του Ευρώτα άλλαξε την αποφασή του και υπέδειξε στο διαιτητή Λιάρο παράβαση πέναλτι,αν και ο ίδιος ο διαιτητής είχε άριστο οπτικό πεδίο για να έχει δική του άποψη και όχι να παρασυρθεί απο το βοηθό του  επειδή δέχθηκε πίεση απο τους παίχτες και του λιγοστούς φιλάθλους που βρίσκονταν πίσω του.Μετά την αποφασή του να δώσει το ανύπαρκτο πέναλτι και όχι τα 2 υπαρκτά του Χριστακου,οι παίχτες του Ευρώτα όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν πολύ έντονα και περικύκλωσαν τον βοηθό στην γωνία του κόρνερ ζητώντας του εξηγήσεις γι'αυτήν του την αλλαγή αποφάσεως του.Ο διαιτητής ο δεύτερος βοηθός ο παρατηρητής(που μόνο παρατηρητής δεν ήταν με την παράξενη συμπεριφορά του)πήγαν εκεί,ο διαιτητής πήρε την μπάλα και πήγε στα αποδυτήρια διακόπτοντας τον αγώνα.Από εκεί ζήτησε την συνδρόμη Αστυνομικής δύναμης για την συνέχεια του αγώνα μόνο και μόνο επειδή δεν είχε το θάρρος να αποβάλει ο ίδιος τον ποδοσφαιριστή του Ευρώτα Roncea,που πίθανον ήταν πιό εκδηλωτικός στην ανικανότητα του βοηθού του και του ιδίου,που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν ομαλά ένα ήσυχο παιχνίδι με δική τους υπαιτιότητα.Αν θέλουν προστασία για να συνεχίσουν το "λειτούργημά τους"όπως λέει και ο εκπαιδευτής τους,να κάνουν σύμβαση με εταιρία security.Ο σημερινός αγώνας μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω σε όχι ξεχασμένη εποχή.Μετά από 45 περίπου λεπτά και αφού ήρθε η αστυνομία,βγήκαν από το καβούκι τους,ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον ποδ/στη του Ευρώτα Roncea.Εκτελέστηκε το πέναλτι,ο Μπασουράκος έπεσε στην σωστή γωνία βρήκε την μπάλα,αυτή όμως δεν του έκανε την χάρη χτύπησε στο δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα και ο Ατρόμητος πήρε έναν βαθμό χωρίς να το δικαιούται ή του τον έδωσε...το διαιτητικό τρίο.
-Ο Ευρώτας είχε καθολική υπεροχή σε όλο το 1ο ημίχρονο και δίκαια πέτυχε το γκόλ δεν του δόθηκε ένα πέναλτι απέναντι στον Ατρόμητο που έπαιξε σαν ήταν φιλοξενούμενος στο δικό του γήπεδο.
-Στο 2ο ημίχρονο ο Ευρώτας έκανε το καλύτερο ξεκίνημα με ενα ωραίο γκολ.Ο προπονητής του Ευρώτα είχε αλλάξει  σημαντικά την διάταξη κάποιων παιχτών απο το 1ο ημίχρονο που βελτίωσε ακόμη την εικόνα του λόγω των μικρών διαστάσεων του γηπέδου.Από το 60' και ύστερα που ο Ατρόμητος που ήταν πιο επιθετικός αφού δεν είχε να χάσει τίποτα,μείωσε σε 1-2.Απο εκεί και ύστερα ανέλαβε η τριάδα των "αρχόντων" του γηπέδου που δεν έδωσε άλλο ενα πέναλτι στον Ευρώτα και έδωσε στον Ατρόμητο το πέναλτι που ζήτησαν!!!Αν έμπαινε το δοκάρι του Εμμανουηλίδη θα μπορούσαμε στο ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε...να τους δωθούν και συγχαρητήρια για "άριστη" διαιτησία τους, LOL.
-Σύνθεση:1.Μπασουράκος Κυριάκος,2.Εμμανουηλίδης Παναγιώτης,3.Boicu Florentin Lucian,4.Σκλαβενίτης Αντώνης,5.Τσαγκαρόπουλος Χαράλαμπος,6.Κολλάτος Θεόδωρος,7.Κλάψης Χρήστος,8.Μανουσόπουλος Γεώργιος,9.Κουτσοβασίλης Νικόλαος,10.Roncea Madalin,11.Χριστάκος Ιωάννης (στο 81', 12.Αλίμπαλης Γεώργιος Θ.) 
Golf Sikea, 14th race.Championship A class Laconia Fearless Sikea-Eurotas Elous 2-2, half time .0-1
-At 5 'shot Kollatos just outside the area the ball went just over the crossbar.
-At 7 'position of a little sideways in the box the Christakos will be overthrown by the Atromitos SYKEON player, referee Liaros rather elsewhere would see ... (plate making) and did our plate, simply closed his eyes and he gave the penalty in the euro group, so did the second assistant Boutsalis, carried forward his eyes.
-On 17th Fearless Sykias lost the first and last chance for the first half when by side and left of the attack of the player entered the area and peddle but Basourakos drove the salutary walk to tou.Stin development phase group and the counterattack of the Eurotas Roncea in turn will make possible shuffling shot from outside the area and Rousiamanis with one foot to clear the ball by removing the risk for the group.
-At 23 the glue will become a ball holder behind the cross and send a clever troll pass to Roncea will escape by the defense and calmly leaving would make it 0-1 for his team.
-At 44 'Christakos made the shot from outside the area but the experienced terminals / Ms Atromitos will fall in the right hand corner will repel weakly not the ball will go to the Roncea who pressed failed to shoot as you want and lost an important opportunity for half goals personnel.
-At 51 small Boicu moving from the left side will pull diagonal ball to Roncea that the defense of Atromitos lose again, it will be seen again in the cool creatures will find in the left vertical post and then will draw the nets giving a big winning margin for the 0-2 group.
-At 53 'new all the same player and scorer Evrotas forced the termination / kg of Atromitos to toss to clear the ball.
-At 61 'from the left of Atromitos attack went trolling and cross from the penalty becomes the leaving but Basourakos was in good position and with one hand to clear the ball diatirontas the 0-2, in the second substantial opportunity a goal for Atromitos.
-At 66 'became a cross without having someone accept by side Atromitos, defense Evrotas inactive and this small inertia exploited player of Atromitos located far enough and went first to the ball and caught the not so strong head, the Basourakos fell in the right angle and parried the ball that was found passed out at a few centimeters from the line and despite the second attempt, and assistant referee showed sentra.Me thereby reduced the score Atromitos from anywhere in 1- 2.
-At 73 'new effort from the right side of Christakou will accept second kragaflea overthrow by the defense Atromitos and Liaros referee along with STAMATAKI assistant for the second time they had closed their eyes and they saw no penalty.
-At 87 'the Roncea will do what it wants to defend Atromitos and shoots the terminal / Ms drove such as walking, the player was again controlled the ball shoots the ball again found over the defense and reached the Emmanouilidi that of the right made an excellent and with many discordant shot but the ball turned and found the crossbar immobilized and helpless to react Rousiamani and then went out.
-At 88 'deep ball from the Atromitos player was a tzatzarisma without possession of the ball between two players Opponents within the euro area the ball went out the referee and assistant showed aout.Sti then players of Atromitos and fans strongly protested the assistant Boutsali was near the stage and he to the players surprise, players and fans Evrotas changed its decision and suggested the referee Liaros penalty offense, although the referee he had excellent field to have its own terms and not be seduced from assistant since received pressure from the players and the few fans who were behind tou.Meta its decision to give the nonexistent penalty and not the two existent Christakis, players Evrotas unsurprisingly reacted very strongly and surrounded the assistant the angle of the corner asking for explanations for this change of decision achievements.The second assistant referee observer (only observer was not the strange behavior) went there, the referee took the ball and went to the locker room by interrupting the match .From there seek the help of Police force to follow the race only because he had not the courage to rid himself of the player Evrotas Roncea, probably was more demonstrative to impotence his assistant and himself, who were unable to finish normally a quiet game with their own protection ypaitiotita.An want to continue "to behave" as he says, and their trainer, to make a contract with a company security.O our current struggle turned back many years in not forgotten epochi.Meta 45 some minutes after the police came, they came out of their shells, the referee showed the red card Football / in the euro Roncea.Ektelestike the penalty, the Basourakos fell in the right corner found the ball, but this did not made due to hit out, and then it goes into the net and the Fearless took a degree without the right or gave him ... the arbitral trio.
-The Eurotas had universal primacy throughout the first half and equitably achieved the goal was not given a penalty against Atromitos played as if they were a guest in their own stadium.
-At The 2nd half Evrotas made the best start with a nice gkol.O coach Eurotas had significantly changed the arrangement of some players from the first half still improved image due to the small size of gipedou.Apo 60 'and after that Atromitos who were more aggressive after he had not lost anything, reduced in 1-2.Apo there and then took the trio of "lords" of the land did not give a penalty in another Eurotas and gave the penalty Atromitos requested !! ! If you entered the post of Emmanouilidi could the nonexistent penalty that gave them given away ... and congratulations for their "excellent" arbitration, LOL.

-Composition: 1.Mpasourakos Kyriakos 2.Emmanouilidis Panagiotis, 3.Boicu Florentin Lucian, 4.Sklavenitis Anthony, 5.Tsagkaropoulos Harry, 6.Kollatos Theodore, 7.Klapsis Christos 8.Manousopoulos George 9.Koutsovasilis Nicholas, 10 .Roncea Madalin, 11.Christakos John (81 ', 12.Alimpalis Georgios Th.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.