ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Γήπεδο Φάριδος Νικόλαος Παπαδάκος,10η Αγωνιστική Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Λακωνίας Απόλλων Ξηροκαμπίου-Ευρώτας Έλους 2-2 ημιχρ. 0-1

-Στο 19ο λεπτό ο Κολλάτος έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου απέφυγε δύο αντιπάλους και έδωσε πάσα στα δεξιά στον Roncea ο οποίος με την μία έβγαλε έξυπνη πάσα στον κενό χώρο και βρήκε μόνο του τον Χριστάκο που κινούμενος πιο γρήγορα από τούς αμυντικούς,πλάσαρε τον τερ/κα του Απόλλωνα Ξ. και έκανε το 0-1.



-Στο 30ο λεπτό ο Αλίμπαλης έφυγε πολύ γρήγορα από τα αριστερά της επίθεσης του Ευρώτα και από τα πλάγια έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο Roncea πήρε την κεφαλιά και είδε την μπάλα να προσκούει στο οριζόντιο δοκάρι να σκάει στο λασπώδες γήπεδο,οι αμυντικοί να διώχνουν μόνο λίγα μέτρα μέσα στην περιοχή τους,η μπάλα πήγε σε παίκτη του Ευρώτα αλλά το σουτ βρήκε σε αντιπάλους που προσωρινά κατάφεραν να αποφύγουν το γκολ.Όμως η φάση δεν είχε τελειώσει αφού εκ νέου άλλοι δύο παίκτες του Ευρώτα προσπάθησαν ξανά να σημειώσουν γκολ αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος και τα σώματα των παικτών του Απόλλωνα τους στέρησαν ένα δεύτερο γκολ και έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ευρώτα.
-Στο 33ο λεπτό  σε σέντρα που έγινε στα αριστερά ο Κουτσοβασίλης αρχικά δεν πρόλαβε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα και στην συνέχεια ούτε και ο Roncea ο οποίος μάλιστα λόγο του γλυστερού αγωνιστικού χώρου κατέληξε ο ίδιος στα δίχτυα...όχι και μαζί του η μπάλα που έφτασε στην αγκαλιά του τερμ/λακα.
-Στο 44ο λεπτό σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση του Ευρώτα ο Roncea βγήκε μόνος του με τον τερ/κα,πήγε να τον πλασάρει πιστεύοντας ότι έδωσε μεγάλη δύναμη στην μπάλα όμως αυτή τελικά κόλλησε μέσα στη λούμπα από νερά που βρίσκονταν μπροστά από την εστία και έδωσε την ευκαιρία στον τερ/κα να την μπλοκάρει.Υπό φυσιολογικές συνθήκες του αγωνιστικού χώρου θα ήταν ένα βέβαιο γκολ.
-Ο Ευρώτας από το πρώτο λεπτό του αγώνα και σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που κατά χρονικά διαστήματα της βροχής που έπεφτε στο γήπεδο και το έκανε βαρύ ήταν πολύ δημιουργικός στον επιθετικό τομέα,είχε πολύ καλό κέντρο,ενώ η άμυνα του δεν παρουσίασε κανένα σημαντικό λάθος και ας ήταν δύσκολες οι καιρικές συνθήκες.Στάθηκε πολύ άτυχος σε αυτό το ημίχρονο που δεν μπόρεσε να πετύχει και άλλα γκολ ώστε να έχει για την συνέχεια ένα μεγάλο προβάδισμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε να παρουσιάσει το παραμικρό σε καμιά από τις γραμμές του και είχε πάρα πολλά προβλήματα κυρίως στον επιθετικό τομέα που δεν είχε έστω και μία κατά φαντασία ευκαιρία,σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά κάθε άλλο μάλιστα ήταν πάρα πολύ τυχερός που πήγε στα αποδυτήρια μόνο με το 0-1 εις βάρος του.
-Στο 49ο λεπτό ο Κολλάτος πήρε την κεφαλιά και ο τερ/κας έδιωξε με δυσκολία και στην συνέχεια της φάσης δεν μπόρεσε κάποιος παίκτης του Ευρώτα να βρεθεί κοντά στην μπάλα και να σκοράρει.
-Στο 54ο λεπτό από σέντρα που έγινε στα δεξιά η άμυνα του Ευρώτα έκανε το μοναδικό λάθος της στο παιχνίδι και άφησε στο δεύτερο δοκάρι δύο παίκτες του Απόλλωνα αφύλακτους και ο ένας από αυτούς με κεφαλιά έκανε το 1-1 για την ομάδα του.
-Στο 56ο λεπτό ο Roncea μέσα από την περιοχή από μοναδική θέση για γκολ σουτάρει από κοντά και στέλνει την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-2.
-Στο 66ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Τσαγκαρόπουλου,ο Κουτσοβασίλης αν δεν κάνουμε λάθος λόγω των άσχημων καιρικών που επικρατούσαν...από κοντά έκανε την προβολή αλλά ο τερ/κας έπεσε στην γωνία του αριστερού δοκαριού έδιωξε και στην συνέχεια το σουτ που έγινε απέκρουσαν οι αμυντικοί σε κορνέρ.
-Στο 76ο λεπτό ο Χριστάκος πίσω από το κέντρο θα βγάλει με ωραία πάσα στην αντεπίθεση το Roncea,ο οποίος θα αποφύγει όσους προσπάθησαν να τον ανακόψουν και παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο θα μείνει όρθιος μέχρι να φτάσει απέναντι στον τερ/κα και αυτή την φορά ψύχραιμα τον πλασάρει και να κάνει το 1-2 πετυχαίνοντας ένα γκολ που το δικαιούτω και αυτός και η ομάδα του.
-Στο 80ο λεπτό ο Κολλάτος θα δει την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Χανδόλια και δύο λεπτά αργότερα και ενώ το παιχνίδι παιζόταν υπήρξε διακοπή από τον διαιτητή που του έδειξε και δεύτερη κίτρινη κάρτα προφανώς για κάτι που είπε σε αντίπαλο και κατά συνέπεια άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στον αγώνα σε έναν καθοριστικό για την συνέχεια χρονικό σημείο πράγμα που δεν ήταν καθόλου σωστό μέσα σε δυο λεπτά να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες!!!.
-Στο 90ο λεπτό ο Roncea έφυγε μόνος απέναντι στον τερ/κα,αυτός πήγε να τον εμποδίσει κάπως ο παίκτης του Ευρώτα όμως κατάφερε να σηκωθεί και πάλι από το βούρκο να φύγει προς τα πλάγια πλασάροντας στην κενή εστία όμως πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ένας αμυντικός κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του και τον Ευρώτα να χάνει λίγο αργότερα μέσα από τα χέρια του την νίκη.
-Στο 90ο λεπτό +2 έγινε ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την γωνία της μεγάλης περιοχής και αρκετά πλάγια,έγινε η εκτέλεση του από τον παίκτη  του Απόλλωνα που το ανέλαβε και αυτός έστειλε την μπάλα προς την εστία του Μπασουράκου σχεδόν πάνω του,όμως ο τερ/κας του Ευρώτα έκανε το μοιραίο λάθος για την ομάδα του να μην διώξει την μπάλα πιθανόν περιμένοντας ότι θα γίνει κάποια σέντρα,αλλά αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα θέλοντας και μη να φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε και στέρησε από την ομάδα του τους 3 βαθμούς της νίκης από την πλευρά του Απόλλωνα χωρίς να κάνει σχεδόν καμία φάση πήρε έναν ανέλπιστο για αυτόν βαθμό.
-Ο Ευρώτας στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε ένα γρήγορο γκολ με το ξεκίνημα του αγώνα από μια ομάδα που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε εντελώς ακίνδυνη που πράγματι ήταν και για στην συνέχεια του αγώνα.Αντέδρασε και συνέχισε να έχει πολλές επιθετικές τάσεις και να επιδιώκει με κάθε τρόπο για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που έφτασε πολύ κοντά σε αυτό και στο 76 το έκανε πραγματικότητα.Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να μην φύγει από το γήπεδο με τους 3 βαθμούς της νίκες.Δυο στοιχεία όμως ήρθαν να ανατρέψουν την διαφαινόμενη νίκη του και θα μπορούσε και ένα τρίτο γκολ στην φάση με τον Roncea πριν το 2-2.Πρώτον:η αποβολή του Κολλάτου ήταν  ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί λίγο πριν το τέλος του αγώνα.Δεύτερον:οι παίκτες του και κατά ένα μεγάλο ποσοστό και ο προπονητής Ξανθάκος δεν πρόσεξαν τόσο πολύ στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 85' μέχρι και την στιγμή που έγινε το φάουλ.Θα έπρεπε να γίνουν κάποια άλλα πράγματα ώστε να ροκανιστούν τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης του αγώνα.Αυτός ο αγώνας ήταν ο τέταρτος μέσα σε 10 αγώνες που ο Ευρώτας τον χάνει μέσα από τα χέρια του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα ίδια χαρακτηριστικά με μικρή εξαίρεση αυτόν με την Άμιλλα που και αυτός υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να είχε αρνητικό αποτέλεσμα.Αυτή ήταν και η πρώτη ισοπαλία μέσα στο Ξηροκάμπι μεταξύ των δύο ομάδων!!!
-Συμπέρασμα:Σε 4 αγώνες μόνο ένας βαθμός πριν ένα τρίτο του αιώνα ο Ευρώτας είχε 5 βαθμούς με άλλο σύστημα βαθμολογίας και σε απόσταση μόλις 2 βαθμούς από την πρώτη ομάδα.Αν γίνει μια αναγωγή σε απόλυτους βαθμούς αυτό κάτι λέει.Τελικά η μεγάλη νίκη επί του Μολαικού θα ήταν ίσως καλύτερα να μην είχε γίνει και αυτή την στιγμή ο Ευρώτας να είχε έναν άλλον βαθμολογικό απολογισμό.
-Σύνθεση Ευρώτα Έλους:1.Μπασουράκος Κυριάκος,2.Τζανετάκος Σπύρος,3.Boiku Florentin Lucian,4.Σκλαβενίτης Αντώνης,5.Τσαγκαρόπουλος Χαράλαμπος,6.Κολλάτος Θεόδωρος,7.Roncea Madalin,8.Μανουσόπουλος Γιώργος,9.Κουτσοβασίλης Νικόλαος(στο 75',17.Εμαννουηλίδης Παναγιώτης),10.Χριστάκος Ιωάννης(στο 86',13.Τζαμουρής Στυλιανός),12.Αλίμπαλης Γεώργιος Θ.(στο 61',16.Dimmas Jannis).
==Stadium Faridos Nicholas Papadakos 10th Racing Championship Class A Laconia Apollon Xerokambiou-Eurotas Elous 2-2 Half time. 0-1
-On The 19th minute the Kollatos took possession of the ball into the midfield, dodged two opponents and gave pass to the right to Roncea who took one smart ball to space and only found him Christakis that moving faster than the defense, peddle the termination / Ms Apollo O. and made the 0-1.

-On The 30th minute the Alimpalis went very quickly from left to attack the euro and from the side pulled away in the second post Roncea took his head and saw the ball proskouei the crossbar popping in muddy pitch, the defense can only chase few meters in their area, the ball went into the Eurotas player but his shot found opponents temporarily managed to avoid the gkol.Omos phase was not finished after re two other players Evrotas tried again to score goals but bad pitch and the bodies of Apollo players have denied them a second goal, so lost a great opportunity for the euro.
-At 33 minutes to cross held in the left Koutsovasilis originally did not have the ball to send it into the net and then not even the Roncea who also word of slippery pitch came he kick ... not with him the ball came to embrace the goal / lacquered.
-On The 44th minute at a very fast counterattack Evrotas the Roncea went alone to the terminal / Ms, went to the foisted believing it gave great power to the ball but it eventually crashed into the Luba waters that were in front of the corner and gave the opportunity to terminals / kg to blokarei.Ypo physiological conditions of the playing field will be a certain goal.
-The Evrotas from the first minute of the game and throughout the first half was ahead of the game despite the heavy pitch that during periods of rain that fell on the field and did heavy were very creative in the attacking area, was very good center, while the defense presented no significant error and we were difficult weather synthikes.Stathike very unlucky in this half, which was unable to achieve other goals that have to follow a big lead against an opponent who had not to present anything in any of the lines and had too many problems especially in the offensive sector not had even one imaginary way, in these first 45 minutes far from it was very lucky that he went to the locker room alone with 0 -1 against him.
-On The 49th minute the Kollatos took the head and the terminal / Ms expelled with difficulty and then phase failed a player Evrotas be found near the ball and score.
-On The 54th minute from a cross made in the right defense Evrotas made the only mistake of the game and left the second goal two players Apollo unattended and one of them with a header made it 1-1 for his team.
-On The 56th minute the Roncea through the area from a unique position to score shoots up close and sends it to pass over yards out and misses a great chance to make it 1-2.
-On The 66th minute from a free kick in Tsagaropoulou, the Koutsovasilis if we do not do wrong because of the bad weather prevailing ... close makes viewing, but the terminal / Ms fell on the corner of the left spar chased and then shot that was repelled defensive corner.
-On The 76th minute the Christakos behind the center will send a great ball to counterattack the Roncea, which will avoid those who tried to halt and despite the heavy pitch will stay up until it reaches toward the terminal / kg and this time coolly foisted him and make it 1-2 scoring a goal that it was entitled, and he and his team.
-On The 80th minute the Kollatos will see a yellow card by the referee Chandolia and two minutes later and while the game was played was stopping by the referee showed him a second yellow card apparently for something he said to rival and consequently left the team with 10 players in the game on a key for the continuation time which was not at all right in a couple of minutes to receive two yellow cards !!!.
-On The 90th minute the Roncea left alone against the terminal / kg, he went to somehow prevent the player but the Euro managed to rise again from the mire to go sideways plasarontas into the empty goal but before the ball crossed the line a defender managed to keep alive his team and the euro loses a little later in the hands of victory.

-On The 90th minute a foul 2 was a few meters away from the corner of the area quite oblique, was the performance of the Apollo player was undertaken and he sent the ball to the corner Basourakou almost over it, but the terminal / Ms Evrotas made a fatal mistake for the team not to clear the ball probably expecting that there will be a cross, but this does not change anything willy-nilly be responsible for the goals conceded deprived his team all 3 points of victory on the part of Apollo without making almost no phase took an unexpected for this degree.
-The Evrotas the second half received an early goal to start the race from a group that up to that point seemed quite harmless actually was and then the agona.Antedrase and continued to have many aggressive tendencies and seek in every way to score a second goal, which came very close to it and 76 did not show pragmatikotita.Tipota he could not leave the stadium with three degrees of nikes.Dyo but information came to overthrow the looming victory and could and third goal in phase with Roncea before 2-2.Proton: elimination of Kollatos was the worst thing could happen just before the end of agona.Defteron: players and a great rate and the coach Xanthaki not noticed so much in the time between the 85 'up to the moment after the faoul.Tha had to be some other things to rokanistoun the remaining minutes before the final whistle the end of agona.Aftos match was the fourth in 10 races Evrotas the loses through his hands in exactly the same way and the same with small exception attributes this to the emulation and that he normally would not have had a negative apotelesma.Afti was the first tie in Xirokampi between groups !!!
With conclusions: In 4 matches only one point before third century Evrotas had 5 points with another scoring system and just two points from the first omada.An been a reduction in absolute degrees is something great victory for leei.Telika of Mola it might be better not to have done this time Evrotas have another grading report.

-Composition Evrotas Elos: 1.Mpasourakos Kyriakos Spyros 2.Tzanetakos, 3.Boiku Florentin Lucian, 4.Sklavenitis Anthony, 5.Tsagkaropoulos Harry, 6.Kollatos Theodore, 7.Roncea Madalin, 8.Manousopoulos George, Nicholas 9.Koutsovasilis (75 ', 17.Emannouilidis Panagiotis) 10.Christakos John (86', 13.Tzamouris Stylianos) 12.Alimpalis George Th. (at 61 ', 16.Dimmas Jannis).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.