ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ιτάνζ και του χρόνου; Δύσκολα!

Παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις του Σαλρ Ιτάνζ, ο τερματοφύλακας που τον Νοέμβριο θα γίνει 33 ετών, δύσκολα θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Τούμπα.
Το συμβόλαιο του Καμερουνέζου λήγει το καλοκαίρι αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να «καίγονται» για την ανανέωση του. Έτσι και ενώ η σεζόν βρίσκεται στο τέλος της, δεν έχουν γίνει διαπραγματεύσεις τις διοίκησης με τον έμπειρο πορτιέρο, παρά μόνο μία επαφή, χωρίς να υπάρξει κάτι συγκεκριμένο.
Την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν κάνει κινήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του Ιτάνζ, έχει συμφωνήσει προφορικά με τον 29χρονο Γκιόργκι Λόρια που φέτος ήταν στον ΟΦΗ, ενώ ο Γλύκος παραμένει ψηλά στην εκτίμηση των ανθρώπων του Δικεφάλου και αυτός που θα είναι σύμφωνα με τα αγωνιστικά πλάνα, ο βασικός πορτιέρο της ομάδας και τη νέα σεζόν.
Από inpaok.com Πηγή: PaokMania 

Την πλήρωσε ο πάγκος!(video)


http://eurwtaselous.blogspot.gr/Στον πάγκο ξέσπασε ο προπονητής της Μπρέντα, Ρόμπερτ Μάασκαντ, μετά από τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του με αποτέλεσμα να του προκαλέσει μεγάλη τρύπα, αλλά και πόνο στο χέρι του.

Δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο δεν χωνεύονται εύκολα.

Αυτό φάνηκε και με τον Ρόμπερτ Μάασκαντ, τον τεχνικό της Μπρέντα, που είδε την ομάδα του να βρίσκεται στο 67’ 2-0 μπροστά στο σκορ και στο 69’ να ισοφαρίζεται σε 2-2.

Μετά το τέρμα του Έβερον Πάισας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και την πλήρωσε ο πάγκος στον οποίον έριξε γροθιά, προκαλώντας μεγάλη τρύπα.

Επιπλέον, πόνεσε αρκετά και ο ίδιος όπως φαίνεται στο τέλος του σχετικού βίντεο.
Πηγή: Σπορ FM 

H... μουσική ταυτότητα της 91χρονης ΑΕΚ (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Η 91χρονη ΑΕΚ έχει... τραγουδηθεί χιλιάδες φορές, με αρκετούς τρόπους. Κάποιοι από αυτούς δημιούργησαν εντάσεις, κάποιοι άλλοι αγαπήθηκαν και το Contra.gr κάνει την "κιτρινόμαυρη" μελωδική... σούμα!

Ο Ντόλμαν θα είναι έτοιμος

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Τζάστιν Ντόλμαν δεν έχει παίξει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα, με το ιατρικό τιμ να ενημερώνει ότι θα είναι σε θέση να παίξει, στο πρώτο ματς των playoffs με τον Ολυμπιακό (Τετάρτη 15/4, 20.00).

Την Πρωταπριλιά, πριν τη συνάντηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ενημερώσει πως ο Τζάστιν Ντόλμαν έχει πάθει τράβηγμα στη δεξιά γάμπα. Είχε πει και ότι δεν γνωρίζουν οι "μπλαουγκράνα" πότε θα επιστρέψει. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει χάσει ήδη τέσσερα παιχνίδια των Καταλανών, με τον Πασκουάλ να λέει έπειτα από clasico της Κυριακής (12/4) ότι "σε 48 ώρες θα ξέρουμε αν θα είναι σε θέση να παίξει. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι 100% υγιής".
Οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως το πρόβλημα δεν έχει υποχωρήσει 100%, αλλά το πιθανότερο είναι να πάρει χρόνο, στο πρώτο ματς της σειράς των playoffs με τον Ολυμπιακό (Τετάρτη 15/4, 20.00).
Πηγή: Sport 24

Ελεύθεροι και ωραίοι... για Ελλάδα

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Κεντίρα, Κονοπλιάνκα και Ντάνι Άλβες τους ξεχνάμε. Ας δούμε λοιπόν μερικούς παίκτες από Ευρώπη που μένουν ελεύθεροι και με καλό συμβόλαιο θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν την διαφορά
Πηγή: Sport 24 

Έχει πολύ μέλλον ακόμα ο Μπουφόν

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Σίγουρος πως θα αποδίδει το ίδιο καλά μέχρι να γίνει 40 ετών εμφανίστηκε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε συνέντευξή του, ενώ δήλωσε μετανιωμένος που δεν έπαιξε ποτέ στην καριέρα του στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Αν και βαδίζει προς το 38o έτος της ηλικίας του, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν σκέφτεται ακόμα τη στιγμή που θα σταματήσει να φοράει τα γάντια του και να υπερασπίζεται την εστία του. Ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του πως θα συνεχίσει να βάζει «stop» σε αντίπαλους τουλάχιστον για τρία χρόνια ακόμα και μάλιστα αγωνιζόμενος ως βασικός σε υψηλό επίπεδο.

«Αν συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο φυσικά και πνευματικά, μπορώ να εγγυηθώ δύο ή τρία χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Εγώ δεν είμαι Νο2, θέλω να είμαι ένας 40χρονος που είναι ακόμα Νο1. Θέλω να βιώσω όσα χρόνια μου μένουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποδείξω πως ακόμα και στα 37 ή τα 38 χρόνια είμαι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας».

Χαρακτηριστικά ο διεθνής Ιταλός πορτιέρο δήλωσε πως έχει θέσει ως στόχο να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, έχοντας ήδη μέχρι στιγμής φορέσει 147 φορές τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα».

«Αν σας έλεγα πως δεν σκέφτομαι το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, θα έλεγα ψέματα, είμαι συνηθισμένος στο να θέτω υψηλούς στόχους. Αν και δεδομένου πως μένουν τρία χρόνια ακόμα και την ηλικία μου, ζητάω πολλά» επεσήμανε ο 37χρονος τερματοφύλακας της Γιουβέντους.

Ακόμα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σημείωσε πως λυπάται που δεν αγωνίστηκε ποτέ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά ήταν απόλυτα ευχαριστημένος τόσο στην Πάρμα όσο και στη Γιουβέντους.

«Ένα πράγμα έχω μετανιώσει και είναι που δεν αγωνίστηκα στην Premier League. Θα μου άρεσε να έχω παίξει σε αυτά τα στάδια με την τόσο ωραία ατμόσφαιρα. Δεν έφυγα ποτέ από την Ιταλία γιατί πάντα πίστευα πως το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν το πιο δύσκολο ανάμεσα στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ήμουν 10 χρόνια στην Πάρμα και τώρα 15 στη Γιουβέντους, όταν είσαι ευτυχισμένος σε μία ομάδα, δεν έχει νόημα να φύγεις».
Πηγή: Σπορ FM 

Live Streaming.22:00 Liverpool FC vs Newcastle United 2-0 (video) Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Δεν το βάζει κάτω για την προνομιούχο έξοδο του Champions League η Λίβερπουλ! Οι κόκκινοι -βλέποντας και τη Σίτι να παραπαίει- επικράτησαν 2-0 της μαχητικής Νιούκαστλ και παραμένουν… κοντά στο κυνήγι!

Πηγή: Σπορ FM

 Live Streaming.22:00 Liverpool FC vs Newcastle United

Στην Βαρκελώνη με Σπανούλη και Χάντερ!

Στην Βαρκελώνη με Σπανούλη και Χάντερ!
Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν, Βασίλης Σπανούλης και Οθέλο Χάντερ αναμένεται να ταξιδέψουν κανονικά στην Βαρκελώνη με την αποστολή του Ολυμπιακού, για το πρώτο ματς της Τετάρτης (15/4, 20:00) για τους «8» της Ευρωλίγκα. Ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν είναι απολύτως έτοιμος, ωστόσο δείχνει να έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την μερική ρήξη στον έσω πλατύ μυ, πάνω από το δεξί γόνατο.
Τις μέρες του Πάσχα, τις οποίες ο Ολυμπιακός πέρασε φυσικά στο γήπεδο λόγω των επικείμενων πλέι οφ, ο 33χρονος γκαρντ έβγαλε και πάλι μέρος του προγράμματος, της ομάδας, κάνοντας παράλληλα και το πρόγραμμα αποθεραπείας του.
Φυσικά ο Σπανούλης δεν πίεσε τον εαυτό του στο 100% και αυτή άλλωστε είναι επιθυμία και του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος επίσης δεν θέλει ο Ολυμπιακός να ρισκάρει με τη υγεία των παικτών του αν αυτοί δεν έχουν φτάσει τουλάχιστον πολύ κοντά να είναι έτοιμη να γυρίσουν σε αγωνιστική δράση.
Έτσι αποφασίστηκε ο Σπανούλης να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη και εκτιμάται οτι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη μάχη με τους Καταλανούς, αναλόγως και της μορφής του παιχνιδιού.
Ο Σφαιρόπουλος θεωρεί ότι και μόνο η παρουσία του τόσο στην αποστολή, όσο και στο παρκέ (έστω κι αν ακόμη δεν είναι στο 100%), μπορεί να βοηθήσει τους υπό0λοιπους ερυθρόλευκους, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα μένει να φανεί το πόσο ο Σπανούλης θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας.
Οσον αφορά τον Χάντερο Αμερικανός έμεινε εκτός προπόνησης της ομάδας και πάλι, συνεχίζοντας το ατομικό του πρόγραμμα,
Το αιμάτωμα που αντιμετωπίζει στο ισχίο βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς όμως ακόμη να έχει υποχωρήσει πλήρως. Και αυτός δεν πρόκειται βεβαίως να είναι στο 100% και η δική του συμμετοχή, αναμένεται να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Χάντερ θα ταξιδέψουν κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή, και πολλά όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο ματς της Τετάρτης, θα ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση που θα κάνει ο Ολυμπιακός την Τρίτη (14/4).
Πηγή: Goal 

Ο Ζαρντέλ πιστεύει στην Πόρτο

Ο Ζαρντέλ πιστεύει στην ΠόρτοΗ Πόρτο μπορεί να αποκλείσει την Μπάγερν Μονάχου και να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ υποστήριξε ο Μάριο Ζαρντέλ σε συνέντευξή του στα πορτογαλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η Πόρτο μπορεί να αποκλείσει την Μπάγερν Μονάχου και να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ υποστήριξε ο Μάριο Ζαρντέλ σε συνέντευξή του στα πορτογαλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο μεγάλος άσος ο οποίος έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια με την Πόρτο όμως επεσήμανε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει οι «δράκοι» να παίξουν με μυαλό και αποφασιστικότητα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί.

«Όταν έχεις ευκαιρίες δεν πρέπει να τις αφήσεις να πάνε χαμένες και η Μπάγερν δεν είναι μια ομάδα η οποία δεν πρόκειται να σου κάνει δώρο τίποτα», πρόσθεσε.
Πηγή: Σπορ FM 

Παππάς: "Υπερτερεί η ΤΣΣΚΑ αλλά..."

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Για τη Μόσχα αναχώρησε το μεσημέρι (13/4, 12.45) η 13αμελής αποστολή του Παναθηναϊκού ώστε την Τρίτη (14/4, 20.00) και την Πέμπτη (16/4, 20.00) να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στα δύο πρώτα ματς της σειράς των playoffs της Euroleague.


Στην Αθήνα παρέμειναν οι Γκάνι Λαουάλ, Λευτέρης Μποχωρίδης (θλάση στο γαστροκνήμιο), Γιώργος Διαμαντάκος (ενοχλήσεις στο γόνατο) και Αντώνης Κόνιαρης (πρόβλημα στη μέση).
Πριν την αναχώρηση των "πράσινων" ο Νίκος Παππάς δήλωσε: "Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να υπερτερεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θα παλέψουμε και ότι δεν έχουμε τις πιθανότητές μας. Υπό τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα είμαστε ικανοποιημένοι αν στο τέλος της σειράς σε δύο εβδομάδες θα έχουμε προκριθεί στο Final 4!
Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πάρουμε νίκη στη Μόσχα. Αν θα γυρίσουμε με 2-0 ή με 0-2 ή αν θα προκριθούμε στο πέμπτο παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προκριθούμε στο Final 4. Αυτό είναι το βασικό".
Ακολούθως αναφέρθηκε στους τρεις παίκτες κάτω των 18 ετών που ακολουθούν την αποστολή του "τριφυλλιού" για τη Μόσχα (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης και Παπαγιάννης): "Ότι στην ομάδα υπάρχουν τρεις νέοι παίκτες κάτω των 18 χρονών αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς ώστε να δείξουν ότι θα στηριχθεί η ομάδα επάνω τους τα επόμενα χρόνια. Είναι μεγάλη και πρωτόγνωρη  η εμπειρία που θα πάρουν σε ένα τέτοιο γήπεδο κόντρα σε αυτή την ομάδα".
Κλείνοντας τις δηλώσεις του , ο διεθνής γκαρντ ξεκαθάρισε ότι: "Αγωνιστικά ξέρουμε ποια είναι η ΤΣΣΚΑ και ειδικά μέσα στην έδρα της πόσο ισχυρή είναι, όμως εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν".
Πηγή: Contra

Ειρωνικός ο Μπόμπαν για Ιντζάγκι

Ειρωνικός ο Μπόμπαν για ΙντζάγκιΟ παλαίμαχος άσος της Μίλαν έκραξε τον πρώην συμπαίκτη του και νυν τεχνικό της ομάδας

Ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν εκτελεί καθήκοντα σχολιαστή στο SkySports και μετά την ισοπαλία της Μίλαν στο παιχνίδι με την Σαμπντόρια, υπήρξε ειρωνικός προς τον Πίπο Ιντζάγκι.
Αρχικά, ο Κροάτης παλαίμαχος άσος της Μίλαν είπε πως "να είναι ικανοποιημένος μετά από ένα παιχνίδι όπως αυτό, είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβω".
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ιντζάγκι δήλωσε πως "η Σαμπντόρια έκανε αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο επειδή βρέθηκε σε μπελάδες" για να ακολουθήσει το ειρωνικό σχόλιο του Μπόμπαν: "Ναι, αλλά η Σαμπντόρια ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο".
Λίγο αργότερα, ο Ιντζάγκι σημείωσε πως "φυσικά, όταν παίζουμε καλά οι αντίπαλοι δεν είναι καλοί... κανένα πρόβλημα". Τότε, ο Μπόμπαν, στο ίδιο ειρωνικό ύφος, είπε το εξής: "Εντάξει, τότε η Μίλαν έχει παίξει ένα τρομερό ποδόσφαιρο, μοναδικό και ανεπανάληπτο".

Πηγή: AEK365 

«Βλέπει» Μιράντα ο Μουρίνιο

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Τσέλσι φέρεται να βρίσκεται ο Μιράντα της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο σκοπεύει να ενισχύσει την αμυντική γραμμή των Λονδρέζων.

Την περίπτωση του Μιράντα της Ατλέτικο Μαδρίτης φέρεται να εξετάζει ο Ζοσέ Μουρίνιο, με σκοπό να ενισχύσει την άμυνα της Τσέλσι εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο Βραζιλιάνος άσος παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αφήσει το «Βιθέντε Καλντερόν» για να γίνει… Λονδρέζος, αν και η ρήτρα αποδέσμευσής του με τον ισπανικό σύλλογο αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2016.

Οι «μπλε» είχαν ενδιαφερθεί ξανά και στην προηγούμενη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όμως τελικά το «φλερτ» δεν μετατράπηκε σε… γάμο, κάτι που ενδεχομένως να συμβεί ένα χρόνο μετά!
Πηγή: Σπορ FM

Οι 10 γηραιότερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ψάχνοντας να βρούμε τους πιο παλιούς συλλόγους στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου πέσαμε πάνω σε κάμποσες αγγλικές ομάδες, οι οποίες μονοπωλούν το συγκεκριμένο θέμα. Διάβασε ποια, όμως, είναι η πιο παλιά από όλες.


Με αφορμή τα 91α γενέθλια της ΑΕΚ, αναρωτηθήκαμε ποιες είναι οι πιο "ηλικιωμένες" ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κάναμε την έρευνα μας και τα αποτελέσματα έδειξαν μερικές αγγλικές ομάδες, κάποιες αγγλικές ομάδες και άλλες τόσες αγγλικές ομάδες... Διαβάστε ποιες είναι οι 10 πιο παλιές ομάδες στην ιστορία του παγκόσμιου (aka αγγλικού) ποδοσφαίρου.

10-Nottingham Forest F.C (1865)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ιδρύθηκε το 1865 και έγινε επαγγελματικός σύλλογος το 1888. Κατέκτησε την “Football Alliance” (“παππούς” της Premier League) τη σεζόν 1891-92 και το FA Cup τη σεζόν 1897-98. Οι μεγάλες στιγμές, όμως, για την Νότιγχαμ ήρθαν πολύ αργότερα και συγκεκριμένα το 1979 και το 1980, όταν και κατέκτησε 2 συνεχόμενα κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης με τον θρυλικό Μπράιαν Κλάφ στον πάγκο της. Αυτή τη τη στιγμή η Νότιγχαμ αγωνίζεται στην Championship.

9-Wrexham F.C. (1864)

Η Ρέξαμ ιδρύθηκε το 1864 και είναι ο τρίτος πιο παλιός επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος στον πλανήτη. Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της Ουαλίας και έχει κερδίσει 23 φορές το ουαλικό κύπελλο, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα. Τα μεγαλύτερα της επιτεύγματα είναι η κατάκτηση του FA Cup το 1992 κόντρα στην Άρσεναλ και μία νίκη με 1-0 εις βάρος της Πόρτο για το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1984. Τώρα η Ρέξαμ αγωνίζεται στην Κόνφερενς, ενώ έδρα της αποτελεί το “Ρέισκορς Γκράουντ”, το οποίο αποτελεί το πιο παλιό γήπεδο στον κόσμο που φιλοξενεί ακόμα διεθνείς αγώνες.

9-Brigg Town F.C. (1864)

Αυτό το μικρό κλαμπ από το Μπριγκ ιδρύθηκε το 1864 και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην 8η κατηγορία της Αγγλίας.

http://eurwtaselous.blogspot.gr/7-Bradford Park Avenue A.F.C. (1863)

 

Μην μπερδεύετε τη συγκεκριμένη ομάδα με την Μπράντφορντ που έπαιζε το 2001 στην Premier League. H Bradford Park Avenue A.F.C. ιδρύθηκε το 1863 και αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος.

6- Stoke City F.C. (1863)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο μοναδικός σύλλογος από την παρούσα λίστα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Premier League είναι η Στόουκ. Η Στόουκ ιδρύθηκε το 1863 με το όνομα “Στόουκ Ράμπλερς”. Δεν έχει κερδίσει ποτέ κάποιον τίτλο, ενώ ανέβηκε στην Premier League το 2007. Όπως είναι διαμορφωμένη η βαθμολογία αυτή τη στιγμή, δείχνει πως θα παραμείνει εύκολα στην κατηγορία και θα μπορούν να καυχιούνται οι οπαδοί της και την επόμενη σεζόν ότι η ομάδα τους είναι η γηραιότερη στην Premier League.

5-Notts County F.C. (1862)

 

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Νότς Κάουντι έχοντας ιδρυθεί το 1862 αποτελεί το πιο παλιό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σωματείο στον πλανήτη. Το 1888 αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της αγγλικής Football League. H πρώτη διάκριση για την ομάδα ήρθε το 1891, όταν και κατέκτησε το FA Cup, ενώ το 1894 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Μεταξύ του 1888 και του 2014 η Νοτς Κάουντι έχει παίξει πάνω από 4.700 ματς, αριθμό ρεκόρ για τις αγγλικές ομάδες.

4-Worksop Town F.C. (1861)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Γούορκσοπ Τάουν είναι ένα ημιεπαγγελματικό αγγλικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1861. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην 7η κατηγορία της Αγγλίας, ενώ το μεγαλύτερο της επίτευγμα είναι ότι έχει αγωνιστεί στην 6η κατηγορία και έχει φτάσει μέχρι τους 64 του FA Cup.

3-Cray Wanderers F.C. (1860)


  http://eurwtaselous.blogspot.gr/H Cray Wanderers F.C. Ιδρύθηκε το 1860 και το 1902 κέρδισε το πρωτάθλημα του Κεντ. Μαζί με την Γούρκσοπ Τάουν αγωνίζεται στην 7η κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ δεν έχει καταφέρει να ανέβει ποτέ σε ψηλότερη κατηγορία.

http://eurwtaselous.blogspot.gr/2-Hallam F.C. (1860)


  Η Χάλαμ ιδρύθηκε το 1804 ως ομάδα κρίκετ, ενώ δημιούργησε ομάδα ποδοσφαίρου το 1860. Η έδρα της Χάλαμ είναι το ιστορικό “Σάνιτγκεϊτ”, το οποίο έχει αναγνωριστεί από το βιβλίο Γκίνες ως το πιο παλιό αθλητικό γήπεδο στον πλανήτη.

1-Sheffield F.C. (1857)


  http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Σέφιλντ είναι αναγνωρισμένη από την ΦΙΦΑ και την αγγλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ως το παλιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο στον πλανήτη. Ιδρύθηκε το 1857 και έπαιξε το πρώτο της παιχνίδι 10 χρόνια αργότερα με την Χάλαμ, από την οποία ηττήθηκε, ενώ σήμερα αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.
Πηγή: www.therichest.com
Πηγή: Contra 

Στα πλέι οφ Μπακς και Γιάννης!

Στα πλέι οφ Μπακς και Γιάννης!Οι Μπακς έκαναν… περίπατο απέναντι στους Νετς, επικράτησαν με 96-73, με 13 πόντους του Γιάννη Ανετοκούνμπο και επέστρεψαν στα πλέι οφ του ΝΒΑ μετά από την περσινή τους απουσία, όταν και έκαναν το χειρότερο ρεκόρ στη διοργάνωση!

Ο Έλληνας φόργουορντ, που σε μια εβδομάδα από τώρα θα κάνει την πρώτη εμφάνιση της καριέρας του στην postseason, συνέβαλε τα μέγιστα και στην αποψινή νίκη με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κόψιμο. Ο Ερσάν Ιλιασόβα ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μπακς με 21 πόντους, ο Κρις Μίντλεντο τον ακολούθησε με 16 και 7 ασίστ, ενώ μεγάλη βοήθεια προσέφερε στην επίθεση και ο Ο Τζέι Μάγιο που σημείωσε 17 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μπρούκλιν Νετς - Μιλγουόκι Μπακς 73-96
Κλίβελαντ Καβαλίερς - Μπόστον Σέλτικς 78-117

Πηγή: Goal