ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Χάρντεν: «Καλός ο Κάρι αλλά… Εγώ είμαι ο MVP»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Αναμφίβολα ο Τζέιμς Χάρντεν έχει προσφέρει σπουδαίες εμφανίσεις με την φανέλα των Ρόκετς αυτή τη σεζόν στο ΝΒΑ, κάτι που όπως φαίνεται του δίνει την αυτοπεποίθηση να… «φωνάξει» πως… είναι ο MVP!

Ο Χάρντεν, μίλησε στα αμερικανικά μέσα κατά την διάρκεια ανοικτής προπόνησης των Ρόκετς και όταν ρωτήθηκε σχετικά δεν δίστασε να απαντήσει:
«Αισθάνομαι ότι εγώ είμαι ο MVP. Πιστεύω ότι MVP είναι ο Πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του. Προφανώς και έχει σχέση με τις νίκες και να είναι μέλος μίας εκ των Κορυφαίων ομάδων της Λίγκας. Δεν θέλω να μειώσω τα επιτεύγματα των άλλων παικτών, αλλά είμαι συνεπής στο παιχνίδι μου όλη την σεζόν. Κάνω τα σωστά πράγματα για να βάλω την ομάδα μου στην κατάλληλη θέση για να κερδίσει, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος τις διαφορετικές καταστάσεις που έχουμε αντιμετωπίσει.
Όλη την σεζόν αναγκάζομαι να σκεφτώ τί είναι αυτό που θα ακολουθήσει. Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι κάποιος παίκτης τραυματίζεται. Τώρα είναι ο Mοτεγιούνας και ο Μπέβερλι που λείπουν, παίκτες με τους οποίους έπαιζα όλη την σεζόν επειδή ήταν τραυματίες ο Χάουαρντ και ο Τζόουνς, νιώθοντας άνετα μαζί τους. Τώρα επέστρεψαν αλλά χάσαμε αυτούς τους δύο παίκτες και πρέπει να βρω πάλι έναν τρόπο για να προσαρμοστώ», είπε ο άσος των Ρόκετς.
Οσο για τον αντίλογο και αυτούς που χρίζουν MVP τον Στέφεν Κάρι, είχε να πει πως… «Δεν παραγνωρίζω όσα έχουν πετύχει ο Στεφ και η ομάδα του. Έχουν μία απίστευτη σεζόν. Αλλά κι εμείς έχουμε μία καλή σεζόν, δεδομένων και των τραυματισμών και όσων χρειάστηκε να περάσουμε μέσα στην σεζόν. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να έχει δίλημμα. Νομίζω όμως ότι όσον αφορά τον τομέα του Πολυτιμότερου παίκτη πρέπει να έχω ένα προβάδισμα».
Πηγή: SuperBasket

Σβήστηκε η τιμωρία του Ρονάλντο

Σβήστηκε η τιμωρία του Ρονάλντο Το ριπλέι... δικαίωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Οι Μαδριλένοι είχαν καταθέσει έφεση κατά της κίτρινης που είχε δεχθεί ο Πορτογάλος για «θέατρο» στο παιχνίδι απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Αυτή έγινε δεκτή καθώς φάνηκε πως όντως υπήρξε ανατροπή και έτσι ο Ρονάλντο θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά το Μ. Σάββατο καθώς έχει «γραμμένες» τέσσερις κάρτες και όχι πέντε.
Πηγή: Goal

Γαλατασαράι - Μπαρτσελόνα 65-88

Γαλατασαράι - Μπαρτσελόνα 65-88,galatasarai - bartselona 65-88Η Μπαρτσελόνα δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο για να νικήσει (65-88) στο άδειο "Αμπντί Ιπεκτσί" τη Γαλατασαράι, με τον Πασκουάλ να φροντίζει και για το φρέσκο των παικτών του -που την Κυριακή 12/4 παίζουν στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ.

Πηγή: Sport 24

Ολυμπιακός - Νίζνι 77-70

Ολυμπιακός - Νίζνι 77-70,olybiakos - nizni 77-70Ο Ολυμπιακός έβγαλε την... υποχρέωση με την αδιάφορη Νίζνι (77-70) και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα playoffs μετά τον αποψινό (22.00) αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:30 Hannover 96 vs Hertha BSC Berlin,Live Streaming.21:30 SM Caen vs AS Monaco Eastern European Summer Time

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝA  μ.μ Eastern European Summer Time
Hannover 96 vs Hertha BSC Berlin

Link 1Link 2

SM Caen vs AS Monaco

Link 1Link 2Link 3

ΤΑ Link ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ TA LINK EXOYN ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,Η ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Live Streaming.22:00 Real Madrid vs Zalgiris 99-83 Eastern European Summer Time

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις 99-83,real madritis - zalgkiris 99-83Ήταν να μην παίξει άμυνα η Ρεάλ που μετά... κόπων και βασάνων επικράτησε με 99-83 της Ζαλγκίρις κι έτσι έστειλε την Μπαρτσελόνα στον δρόμο του Ολυμπιακού στα play offs. Οι Μαδριλένοι θα συναντήσουν την Εφές.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Το φινάλε του Top-16 και τα playoffs

Top-16,Ολοκληρώθηκε το Top-16. Με τη Μπαρτσελόνα θα παίξει ο Ολυμπιακός, με την ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά τα ζευγάρια των "8".

Πηγή: Sport 24


Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ ξεχωρίζει αυτό το Σαββακύριακο στην Ευρώπη. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πηγή: Sport 24


Καμία διάψευση για Μανωλά και Άρσεναλ

Ο μάνατζερ του Κώστα Μανωλά ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί ενδιαφέροντος της Άρσεναλ για τον Έλληνα αμυντικό
Πληροφορίες θέλουν την Άρσεναλ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από την Ρόμα, με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή να μην επιβεβαιώνει, αλλά και να μην διαψεύδει.
"Ρωτήστε τον Σαμπατίνι αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον", τόνιζε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος, ενώ ο Βάλτερ Σαμπατίνι είναι ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα.
"Ο Κώστας είναι παίκτης της Ρόμα και όποιος τον θέλει πρέπει να ρωτήσει τον σύλλογο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι 2019".
"Η Ρόμα πλήρωσε πολλά για αυτόν και αυτό σημαίνει πως έχουν πολλές προσδοκίες".
Πηγή: Sport 24 

Live Streaming.20:00 Galatasaray vs FC Barcelona 65-88 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Μπαρτσελόνα δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο για να νικήσει (65-88) στο άδειο "Αμπντί Ιπεκτσί" τη Γαλατασαράι, με τον Πασκουάλ να φροντίζει και για το φρέσκο των παικτών του -που την Κυριακή 12/4 παίζουν στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ.

Πηγή: Sport 24


Live Streaming.18:00 Olympiakos vs Nizhny Novgorod 77-70 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Ολυμπιακός έβγαλε την... υποχρέωση με την αδιάφορη Νίζνι (77-70) και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα playoffs μετά τον αποψινό (22.00) αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Πηγή: Sport 24

Μήτρογλου: «Επιστρέφω στις προπονήσεις την Δευτέρα»

Μήτρογλου: «Επιστρέφω στις προπονήσεις την Δευτέρα»Την επιστροφή του στις προπονήσεις του Ολυμπιακού από την Δευτέρα του Πάσχα, προανήγγειλε ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο διεθνής επιθετικός των ερυθρόλευκων έγραψε τις ευχές του στην σελίδα που διατηρεί στο Twitter και παράλληλα έδωσε την... είδηση ότι η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μπήκε στην τελική της ευθεία
Πηγή: Goal 

Έριξαν γυάλα με χρυσόψαρα σε λίμνη, αυτά έγιναν χιλιάδες και τρώνε τα πάντα (pics)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Κάποιος έριξε μια γυάλα με λίγα χρυσόψαρα σε λίμνη του Colorado και τώρα 4.000 ψάρια απειλούν το οικοσύστημα της περιοχής.


Πηγή: Gazzetta 

Ρουίς: Όνειρο μου να γυρίσω στην ΑΕΚ και να βοηθήσω

Ρουίς: Όνειρο μου να γυρίσω στην ΑΕΚ και να βοηθήσω Ο "Μανόλο" δεν ξεχνά την ΑΕΚ. Ο Μανουέλ Ρουίς μίλησε για την Ένωση και τις ακαδημίες που έχει φτιάξει στην Αργεντινή με το όνομα της.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τις Ακαδημίες μου στην Αργεντινή γιατί με αυτό τον τρόπο τιμώ την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, την ΑΕΚ», είναι τα πρώτα λόγια του Ρουίς στο gazzetta.gr.
O παλαίμαχος επιθετικός εξήγησε γιατί προχώρησε στην ίδρυση της AEK Σαν Φερνάντο. «Αγαπώ την ΑΕΚ και έχω μόνο καλές αναμνήσεις από την ομάδα. Επιιθυμία μου είναι να συνεργαστώ με την ΑΕΚ και να την τροφοδοτώ με τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αργεντινής. Το όνειρο μου είναι να επιστρέψω στην ΑΕΚ και να την βοηθήσω όσο μπορώ».
Όπως αποκάλυψε ο Ρουίς έχει ήδη ενημερώσει για τις προθέσεις του, την ελληνική ομάδα.
«Στείλαμε μια επιστολή στον πρόεδρο της ΑΕΚ όμως του γνωστοποίησα επισήμως την επιθυμία μου να ιδρύσω ακαδημίες για την ομάδα.
Ο πρόεδρος μου έστειλε αθλητικό εξοπλισμό με το έμβλημα της ΑΕΚ για τα παιδιά εδώ, Είναι η πρώτη σχολή της ΑΕΚ στη Λατινική Αμερική».
Το νέο εγχείρημα του Εμανουέλ Ρουίς αν μη τι άλλο φαντάζει ελπιδοφόρο με την παρουσία δεκάδων εκκολαπτόμενων αστέρων στις ακαδημίες του.
«Στόχος μου είναι να βγάλουμε πολλά ταλέντα και να αγωνιστούν στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα της ζωής μου και ονειρεύομαι να επιστρέψω για να δουλέψω με τα παιδιά εκεί».
Πηγή: AEK365 

Δάσκαλος ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Ζοσέ Μουρίνιο ευχαρίστησε τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον για το δίδαγμα που του είχε δώσει το 2004. Αφότου ο ίδιος είχε κάνει την κούρσα πανηγυρισμού στο «Ολντ Τράφορντ», ως προπονητής της Πόρτο, για τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Τσάμπιονς Λιγκ, είδε τον τότε προπονητή των «κόκκινων διαβόλων» να τον πλησιάζει, να τον αγκαλιάζει και να τον συγχαίρει.

«Τότε ένιωσα τα δύο πρόσωπα αυτού του σπουδαίου ανθρώπου. Το πρώτο ήταν αυτό εκείνου που κάνει τα πάντα ώστε να νικήσει. Το δεύτερο είναι εκείνο του ανθρώπου με αρχές, με σεβασμό προς τον αντίπαλο. Τότε τα ανακάλυψα και ήταν πολύ σημαντικά για εμένα» είπε στο περιθώριο συνέντευξής του στην εφημερίδα «Telegraph» ο προπονητής της Τσέλσι.
«Στη δική μου κουλτούρα, την πορτογαλική και λατίνικη, δεν έχουμε τέτοιο δεύτερο πρόσωπο. Είμαστε στο ποδόσφαιρο ώστε να νικήσουμε και όταν δεν πετυχαίνουμε, τις πιο πολλές φορές δεν έχουμε το δεύτερο πρόσωπο. Προσπαθώ να το έχω, προσπαθώ» συνέχισε ο Πορτογάλος τεχνικός που όσο εύκολα έρχεται σε κόντρα με τον Αρσέν Βενγκέρ (αν και χθες συμφώνησε μαζί του στο ότι το βραβείο της Χρυσής Μπάλας πρέπει να καταργηθεί, λέγοντας ότι μειώνει την αξία της συνολικής προσπάθειας και επιβραβεύει τον ατομισμό) και τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τόσο εύκολα του βγαίνει να μιλήσει κολακευτικά για τον πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Εξίσου εύκολα του βγαίνει επίσης το εγκώμιο προς τον εαυτό του. «Νομίζω πως έχω ένα πρόβλημα. Γίνομαι συνέχεια καλύτερος στα πάντα, από τη στιγμή που άρχισα να δουλεύω. Εξελίχθηκα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, στον τρόπο που διαβάζω το παιχνίδι, σε εκείνον που το προετοιμάζω, στη μεθοδολογία μου, νιώθω ολοένα και καλύτερος» υπογράμμισε ο 52χρονος τεχνικός. Μόνο σε έναν τομέα εκτίμησε πως δεν θα αλλάξει ποτέ. Στη συμπεριφορά και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ΜΜΕ. «Απέναντι σε αυτά δεν μπορώ να αλλάξω. Δεν είμαι υποκριτής ώστε να το πετύχω» σημείωσε.
Πηγή: Goal 

Κίνδυνος να καθυστερήσει η έναρξη των πλέι οφ

Κίνδυνος να καθυστερήσει η έναρξη των πλέι οφ Ο αρχικός προγραμματισμός της Football League περιλάμβανε κλήρωση για τα play offs την Τρίτη του Πάσχα και έναρξη του μινι-πρωταθλήματος στις 19 Απριλίου. Φαίνεται, ωστόσο, πως θα υπάρξει καθυστέρηση για τουλάχιστον μια εβδομάδα, κάτι που προκαλεί τη δυσαρέσκεια μεταξύ άλλων και της ΑΕΚ.

Ο λόγος; Το φύλλο αγώνα στην αναμέτρηση Ηρακλής-Λάρισα (0-1) κι όσα αναφέρει για προσωρινή διακοπή του ματς και οι κλήσεις που θα υπάρξουν σε απολογία καθιστούν δύσκολο, ίσως και αδύνατο, να επικυρωθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, κάτι αναγκαίο για να αρχίσουν τα play offs, αλλά και τα play out.
Εφόσον τα play offs αρχίσουν στα τέλη Απριλίου, είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν πολύ νωρίτερα από τα μέσα του Ιουνίου, κάτι που θα δυσκολέψει πολύ την προετοιμασία των ομάδων που θα εξασφαλίσουν την άνοδο για τη Super League.
Πηγή: AEK365 

Η επίσκεψη του Γ.Χ. στον Στέφενς

Η επίσκεψη του Γ.Χ. στον Στέφενς Τον χαρακτηρισμό του «προπονητοφάγου», που του έχουν κολλήσει πολλοί, κάθε άλλο παρά τον αποδέχεται ο Γιώργος Γεωργιάδης. Είναι μάλλον λογικό να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να υπέσκαπτε αυτός την καρέκλα του Χουούμπ Στέφενς και να έχει τις καλύτερες σχέσεις μαζί του. Και ο Ολλανδός να δηλώνει δημόσια ότι ένας από τους καλούς φίλους που έχει κάνει στον ΠΑΟΚ είναι ο σημερινός προπονητής του.

Πηγή: Goal