ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός: 84-86

Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός, 84-86,galatasarai-panathinaikos, 84-86Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με τη νίκη (86-84) που τον κρατάει ζωντανό στο κυνήγι της 3ης θέσης. Έχασαν διαφορά 11 πόντων στο 37' οι "πράσινοι", που στάθηκαν τυχεροί στη ρουλέτα των βολών.

Πηγή: Sport 24

Ένα μήνα χωρίς παιχνίδι οι παίκτες της Καλλονής

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Για τις 18 Απριλίου είναι προγραμματισμένο το επόμενο παιχνίδι της Καλλονής καθώς η ομάδα της Μυτιλήνης δεν θα παίξει όπως και οι υπόλοιπες ομάδες κόντρα στη Νίκη Βόλου στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής στις 4 Απριλίου.
Σχεδόν ένα μήνα μακριά από κάθε επίσημη αγωνιστική υποχρέωση θα μείνει η ομάδα της Καλλονής καθώς οι παίκτες της ομάδας της Μυτιλήνης είναι προγραμματισμένο να παίξουν ξανά στις 18 Απριλίου κόντρα στον Παναιτωλικό.
Ο σύλλογος της Λέσβου αντιμετώπισε τον Πλατανιά στις 23/3 και για τις 4 Απρίλη μετά την επιστροφή από τις εθνικές ομάδες ήταν προγραμματισμένο το ματς με τη Νίκη Βόλου. Αυτό δεν θα γίνει και εν συνεχεία έρχεται η διακοπή για το Πάσχα με την Καλλονή να επιστρέφει και πάλι σε αγωνιστική δράση στις 18 Απρίλη.
Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει έτσι όλο το χρόνο να περάσει πράγματα στους ποδοσφαιριστές του σχετικά με τον τρόπο που θέλει να παίζουν και να κάνει διάφορες δοκιμές και να μην προβληματίζεται τόσο για τις απουσίες που έχει αυτό το χρονικό διάστημα με όλους τους παίκτες να έχουν το χρόνο να αποθεραπευτούν.
Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:
"Την καθιερωμένη προπόνηση τους ολοκλήρωσαν σήμερα το πρωί οι παίκτες της Καλλονής μας στις νέες προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στην περιοχή Λάμπου Μύλοι.
Το πρόγραμμα που εκτέλεσαν οι ποδοσφαιριστές μετά την προθέρμανση περιελάμβανε ασκήσεις νευρομυικής συναρμογής σε τέσσερις σταθμούς, ασκήσεις μετάβασης και συνεχίστηκε με ασκήσεις με στόχο το «pressing». Οι παίκτες ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με σέντρες και τελειώματα και οικογενειακό διπλό.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι Ανέστης Αγρίτης και Μιχάλης Κριπιντίρης".
Πηγή: Sport 24

Νίζνι - ΤΣΣΚΑ 82-86

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Με τη Νίζνι να σκοράρει σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο λιγότερους πόντους από όσους πέτυχε στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ δεν έχασε την ευκαιρία και επιστρέφοντας από το -15 πήρε τη νίκη με 86-82

Πηγή: Sport 24

Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ από το ΣτΕ!

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Ολομέλεια του ΣτΕ φέρεται να είναι θετική στο να κρίνει συνταγματικό τον νόμο του γηπέδου της ΑΕΚ, κάτι που αντιλήφθηκαν στη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας και σχεδίασαν το επόμενο βήμα τους.

Πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκδίκαση των προσφυγών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και 17 πολιτών με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κοινή απόφαση της Ολομέλειας να κριθεί συνταγματικός ο νόμος στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το γήπεδο της ΑΕΚ.
Αν η συγκεκριμένη πληροφόρηση επιβεβαιωθεί τότε ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου αφού οι προσφυγές τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της μικρής μερίδας πολιτών να καταργήσουν τον νόμο πέφτουν στο κενό.
Για την ώρα, τόσο η ΠΑΕ όσο και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση και εμφανίζονται άπαντες συγκρατημένα αισιόδοξοι για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, εντός των επόμενων ημερών η απόφαση θα καθαρογραφτεί και θα ανακοινωθεί επίσημα με την «Ένωση» να γίνεται φαβορί για να πανηγυρίσει μία μεγάλη δικαστική νίκη.
Επίσης, πληροφορίες από τη Νέα Φιλαδέλφεια αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει την παραπάνω εξέλιξη και δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, αφού εξέφρασε την πρόθεση να κατεδαφιστεί το αναψυκτήριο «Κένταυρος» το οποίο βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια εντός του άλσους, προκειμένου να αποκτήσει ένα ακόμα… επιχείρημα στην αντίθεσή της για την κατασκευή του γηπέδου της «Ένωσης» με focus στη… σωτηρία του δάσους.
Πηγή: Contra 

Live Streaming.21:45 Real Madrid vs Maccabi Tel Aviv 86-75 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.grΤο παιχνίδι με τη Μακάμπι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Ρεάλ ώστε να "κλειδώσει" το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Εν τέλει οι Μαδριλένοι νίκησαν με 86-75 και θα δώσουν τους πρώτους προημιτελικούς στην έδρα τους.

Πηγή: Sport 24

«Ο Νεϊμάρ είναι ο Μπέκαμ της Μπαρτσελόνα»

http://eurwtaselous.blogspot.grΤο γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα αγόρασε τον Νεϊμάρ προκειμένου να φέρει χορηγούς στην ομάδα αποκάλυψε ο Τζουζέπ Μπαρτομέου, παρομοιάζοντας την περίπτωση του 23χρονου με αυτή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Ρεάλ.

Λόγω... χορηγών αγόρασε η Μπαρτσελόνα τον Νεϊμάρ, σύμφωνα με τον Τζουζέπ Μπαρτομέου.

Ο πρόεδρος των «Μπλαουγκράνα» αποκάλυψε πως ο κύριος λόγος για τον οποίο η ομάδα του προχώρησε στην αγορά του Βραζιλιάνου ήταν για να φέρει χορηγίες, παρομοιάζοντας την περίπτωσή του Βραζιλιάνου με τη μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Ρεάλ.

«Χρησιμοποιώ πάντα το παράδειγμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Θέλαμε να πάρουμε έναν ποδοσφαιριστή υψηλού προφίλ ο οποίος θα μας έφερνε αρκετούς χορηγούς. Ο Νεϊμάρ δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής, είναι ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ. Ποτέ δεν είχαμε παίκτη σαν κι αυτόν στην Μπαρτσελόνα», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα των Καταλανών, που στη συνέχεια τόνισε ότι τόσο ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της «βασίλισσας», όσο και ο 23χρονος άσος, έχουν μοναδική ικανότητα να τραβάνε πάνω τους όλα τα φώτα.

«Θέλαμε κάποιον που να μπορούσε να τραβήξει όλη την αγορά πάνω μας, όπως έκανε ο Μπέκαμ όταν πήγε στη Ρεάλ. Ο Μπέκαμ ήταν ο παίκτης που είχε πάντα όλα τα φώτα πάνω του. Δεν είχα δει ποτέ άλλον παίκτη που να είχε τόσο μεγάλη προσοχή από τα ΜΜΕ, μέχρι που ήρθε εδώ ο Νεϊμάρ», κατέληξε.

Πηγή: Σπορ FM 

Η θέση του ΠΑΟΚ για Λίγκα - NOVA

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Διαβάστε ποια στάση κρατάει ο "Δικέφαλος" στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας της Super League με τη Nova και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Πολλά έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την στάση του ΠΑΟΚ στις επαφές που κάνει η Λίγκα με την Nova για επέκταση του συμβολαίου τους.
Μάλιστα έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ ανήκει σε ένα γκρουπ ομάδων που θέλει να εναντιωθεί στο συνδρομητικό κανάλι. Αυτό δεν ισχύει και καλό είναι να γίνει ξεκάθαρη η στάση του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα των τηλεοπτικών.
Καταρχήν, πρέπει να διευκρινίσουμε πως ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι μέλος της Επιτροπής της Λίγκας που κάνει συζητήσεις με την Nova. Eχει εκφράσει την θέση του ΠΑΟΚ, η οποία αναλύεται ως εξής:
-Δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης για να προχωρήσει από τώρα μια συμφωνία μετά το 2017. Ειδικά από την στιγμή που από πλευράς Nova δεν έχει κατατεθεί έγγραφη πρόταση με όλες τις λεπτομέρειες.
-Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρες ιδέες για το τι πρέπει να περιλαμβάνει μια νέα συμφωνία τόσο στα οικονομικά δεδομένα, όσο και σε επιμέρους δικαιώματα (στιγμιότυπα, δικαιώματα εξωτερικού, δικαιώματα για ηλεκτρονικές πίνακες κ.α.).
-Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ θεωρεί πως η συνεργασία της Λίγκας με την Nova είναι δομημένη πάνω σε ισχυρές βάσεις με το ισχύον συμβόλαιο και το γεγονός πως θέλει μία σωστή και δίκαιη διαπραγμάτευση δεν σημαίνει ότι είναι αντίθετη εξ αρχής στην επέκταση της συμφωνίας με την Nova.
-Στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι οι προτάσεις που έχουν στο θέμα των τηλεοπτικών δεν είναι μόνο προς το συμφέρον του "Δικεφάλου" και της Nova αλλά θα βοηθήσουν και τις υπόλοιπες ομάδες να αναπτύξουν κι άλλες δυνατότητες εμπορικών δραστηριοτήτων.
Τέλος, από τα γραφεία της Τούμπας διευκρινίζουν ότι δεν έχουν κάνει συζητήσεις με άλλες ομάδες για το θέμα κι ούτε με κάποιον άλλον φορέα που μπορεί να ενδιαφέρεται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ. 
Πηγή: Sport 24 

Live Streaming.21:45 England vs Lithuania 4-0 ,Live Streaming.21:45 Moldova vs Sweden 0-2,Live Streaming. 21:45 Montenegro vs Russia, UEFA Euro 2016 - Qualifying Eastern European Summer Time

Νίκες, Αγγλία, Ισπανία,nikes, anglia, ispaniaΜε εντός νίκες συνέχισαν Αγγλία (εύκολα 4-0 τη Λιθουανία) και Ισπανία (δύσκολα 1-0 την Ουκρανία).Σκόραρε στο ντεμπούτο ο Κέιν. Με γκολ του Ιμπραχίμοβιτς πέρασε από τη Μολδαβία, η Σουηδία. Διεκόπη προσωρινά το Μαυροβούνιο - Ρωσία.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 Spain vs Ukraine 1-0 ,Live Streaming.21:45 Switzerland vs Estonia 3-0 ,Live Streaming.21:45 FYR Macedonia vs Belarus 1-2 ,UEFA Euro 2016 - Qualifying Eastern European Summer Time

Νίκες, Αγγλία, Ισπανία,nikes, anglia, ispaniaΜε εντός νίκες συνέχισαν Αγγλία (εύκολα 4-0 τη Λιθουανία) και Ισπανία (δύσκολα 1-0 την Ουκρανία).Σκόραρε στο ντεμπούτο ο Κέιν. Με γκολ του Ιμπραχίμοβιτς πέρασε από τη Μολδαβία, η Σουηδία. Διεκόπη προσωρινά το Μαυροβούνιο - Ρωσία.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.20:00 Galatasaray vs Panathinaikos84-86 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.grΟ Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με τη νίκη (86-84) που τον κρατάει ζωντανό στο κυνήγι της 3ης θέσης. Έχασαν διαφορά 11 πόντων στο 37' οι "πράσινοι", που στάθηκαν τυχεροί στη ρουλέτα των βολών.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.18:30 Nizhny Novgorod vs CSKA Moscow 82-86 Eastern European Summer Time

Νίζνι - ΤΣΣΚΑ 82-86,nizni - tsska 82-86Με τη Νίζνι να σκοράρει σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο λιγότερους πόντους από όσους πέτυχε στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ δεν έχασε την ευκαιρία και επιστρέφοντας από το -15 πήρε τη νίκη με 86-82

Πηγή: Sport 24

Η αλήθεια για Κετσπάγια στον ΠΑΟΚ

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Όλο το παρασκήνιο των επαφών των διοικούντων του ΠΑΟΚ με τον 47χρονο Γεωργιανό προπονητή και το "παράθυρο" για τη νέα σεζόν.
Πριν παρθεί η οριστική απόφαση για αντικατάσταση του Αγγελου Αναστασιάδη από τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε, τόσο ο ίδιος, όσο και μέσω τρίτων, σύμφωνα με πληροφορίες, επαφές με τον Τιμούρ Κετσπάγια για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.
Του Χρύσανθου Δοβλέτογλου
Ο 47χρονος Γεωργιανός τεχνικός παραδέχθηκε, άλλωστε, με δηλώσεις του στο "Metropolis 95,5" ότι είχε σε ανεπίσημο επίπεδο συζητήσεις με τον Δικέφαλο για να πάρει την θέση του προπονητή από τώρα, αλλά ήταν από την αρχή αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο γιατί δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει ομάδες μεσούσης της σεζόν, ειδικά στην Ελλάδα που ξέρει πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες.
Στις επαφές των δύο πλευρών, πάντως, αφέθηκε "παράθυρο" για το καλοκαίρι και εφόσον το ζήτημα παραμείνει ζεστό δεν αποκλείεται να υπάρξει επαναπροσέγγιση.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήταν μέχρι πρότινος τεχνικός της Εθνικής Γεωργίας, από την οποία αποχώρησε μετά από μία πενταετία. Ο 47χρονος τεχνικός έχει την εμπειρία του προπονητή στην Ελλάδα από το περασμά του από τον Ολυμπιακό, αφού είχε καθίσει στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" για μερικούς μήνες το 2009. Διετέλεσε από το 2004-09 και τεχνικός της Ανόρθωσης.
Πηγή: Sport 24 

Η ομάδα που αρνείται να χάσει

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Δημήτρης Καρύδας παρομοιάζει τον "λαβωμένο" Ολυμπιακό και τον χαρακτήρα "refuse to lose" με την ομάδα του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης που έγραψε ιστορία στο κολεγιακό στερέωμα και υπογραμμίζει πώς όποια κι αν είναι η κατάληξη, αξίζει συγχαρητήρια.

Αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, το αθλητικό ενδιαφέρον μονοπωλεί η March Madness, οι τελικοί του κολεγιακού πρωταθλήματος. Τεράστιο φαβορί είναι η ομάδα του Κεντάκι, μια ομάδα που αρκετοί υποστηρίζουν ότι μπορούσε ατόφια να παίξει ακόμη και στο ΝΒΑ!
Ο δημιουργός της, ο Τζον Καλιπάρι, έγινε γνωστός στο ευρύτερο κολεγιακό στερέωμα ως προπονητής του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης πριν από περίπου μια εικοσαετία. Στην καλύτερη χρονιά του, το κολέγιο έφτασε στο Final 4, αφού έκανε μια ονειρική σεζόν, νικώντας όχι μόνο όλους τους αντιπάλους του, αλλά παίζοντας μόνιμα με πολλά προβλήματα τραυματισμών. Το μότο του Καλιπάρι που έμεινε στην ιστορία ήταν το "Refuse to lose". Αρνούμαστε να χάσουμε...

Ο Τσαρλς... Πρίντεζης και το τριπλ νταμπλ του Λοτζέσκι

Κάπως έτσι μοιάζει να είναι ο φετινός Ολυμπιακός. Μια μπασκετική λερναία ύδρα. Για κάθε κεφάλι που κόβεται, εμφανίζονται δύο-τρία άλλα να πάρουν τη θέση του. Κυρίως, όμως, είναι η ομάδα που αρνείται να χάσει, όπως απέδειξε και απέναντι στην Εφές.
Για να κερδίσει τους Τούρκους του Ιβκοβιτς ή καλύτερα τον Περπέρογλου που βρέθηκε σε μια από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του, χρειάστηκε όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν ένα βήμα μπροστά.
Ο Πρίντεζης έμοιαζε με διασταύρωση... Μπάρκλεϊ και Μόουζες Μαλόουν, γεμίζοντας και τις δύο ρακέτες με το πληθωρικό παιχνίδι του.
Αν το αντίστοιχο παιχνίδι παιζόταν στα 48 λεπτά του ΝΒΑ και όχι στα 40 της Ευρωλίγκας, Μάντζαρης και Λοτζέσκι ενδέχεται να προλάβαιναν να κάνουν τριπλ νταμπλ! Ακόμη κι έτσι, είχαν και οι δύο μαζί 18 πόντους, 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ και μόλις 3 λάθη.

Παπαπέτρου όπως Αντετοκούνμπο

Φυσικά, για να κερδίσει ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να εμφανιστεί ο παράγοντας Χ. Είχαμε ξεχάσει πόσο καλός παίκτης είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Και το είχαμε ξεχάσει γιατί τις δύο πρώτες χρονιές του στον Ολυμπιακό, κτυπημένος από ένα μπαράζ τραυματισμών, περισσότερο βρισκόταν στο ιατρείο από ό,τι στο παρκέ.
Ο Παπαπέτρου μας έδωσε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε! Λίγο πριν μετακομίσει για μια σεζόν στο κολέγιο του Τέξας, ήταν ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του και την εποχή που έπαιζε στην Εθνική Εφήβων, ήταν καλύτερος ακόμη και από τον συνοδοιπόρο του, Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Εξαιρώντας τον Γιάννη που πήρε τον δικό του δρόμο κι η εξέλιξη του ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ο Παπαπέτρου είναι και θα μείνει ο δεύτερος καλύτερος παίκτης εκείνης της γενιάς. Αρκεί να μείνει υγιής και να βρει ρυθμό.

Νίκησε για τη... Μόσχα

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μικρούς ή μεγάλους ηρωισμούς από σχεδόν όλους τους παίκτες του για να νικήσει την Εφές, δεν αλλάζει ούτε την ουσία ούτε τα μαθηματικά του ομίλου.
Ήταν παιχνίδι που δίπλα του είχε σημειωμένη τη λέξη "πρέπει", διαφορετικά το ταξίδι στη Μόσχα θα ήταν άνευ ουσιαστικής και πρακτικής σημασίας για τον Ολυμπιακό.
Τώρα κράτησε τις ελπίδες του "ζωντανές" και ελπίζει ότι στον πηγαιμό για τη ρωσική πρωτεύουσα, το μέτρημα στο αεροδρόμιο θα βγάλει λιγότερους απόντες.

"Αρνείται να χάσει"

Το σίγουρο είναι ένα: Ο περσινός Ολυμπιακός που κτυπήθηκε το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα από την επιδημία - "κατάρα" των τραυματισμών, δεν άντεξε. Ο φετινός είναι ακόμη ζωντανός και μέσα στους στόχους κι αυτό κάτι λέει.
Το 1996, η Μασαχουσέτη του Τζον Καλιπάρι δεν πήρε τον τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Αλλά έμεινε στην ιστορία ως παράδειγμα της ομάδας που για μια σεζόν είχε κάνει σημαία τις λέξεις "αρνείται να χάσει".
Ο φετινός Ολυμπιακός ενδέχεται να μην πάρει την Ευρωλίγκα ή να μην φτάσει καν στη Μαδρίτη. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να  κατηγορήσει τους παίκτες του ότι δεν προσπάθησαν.
Πηγή: Contra 

ΒΓΗΚΕ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 2 αγωνιστικές και -3 στην ΑΕΚ

2 αγωνιστικές και -3 στην ΑΕΚ
Με ποινή 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, -3 βαθμούς στο τρέχον πρωτάθλημα και πρόστιμο 17.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στα επόμενα δύο ματς, δηλαδή σε αυτό κόντρα στον Άλιμο, καθώς και στο πρώτο των πλέι οφ, ενώ θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα (από τους 62 θα «πέσει» στους 59) κάτι που σημαίνει πως αν ξεκινούσαν σήμερα τα πλέι οφ θα «έχανε» έναν βαθμό.
Για τη νέα σεζόν, δεν υπάρχει καμία τιμωρία-αφαίρεση βαθμών όπως ήλπιζαν και περίμεναν οι «κιτρινόμαυροι».
Η ανακοίνωση
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 116/26.03.2015 απόφασή της δέχεται ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσε τις αποδιδόμενες σ' αυτή πράξεις και επιβάλλει:
α) Για την 1η πράξη (άναμμα καπνογόνων, καύση πανό) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.
β) Για την 2η πράξη (χρησιμοποίηση δεικτών λέιζερ) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.
γ) Για την 3η πράξη (ρήψη φωτοβολίδας καμπύλης) χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.
δ) Για την 4η πράξη (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο-βιαιοπραγίες) αα) Χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ ββ) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δυο (2) αγωνιστικών.
ε) Για την 5η πράξη (υπαίτια διακοπή αγώνα Κυπέλλου) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.
Δέχεται ότι ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 11/3 διακόπηκε από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και κατακυρώνει αυτόν υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.
Ορίζει συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) ευρώ (15.000+500+500+1.000=17.000).
Πηγή: Goal 

Τόργκελε: «Οι Έλληνες παίζουν για τη ζωή τους»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Σάντορ Τόργκελε, που πέρασε με… αποτυχία από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προειδοποίησε τους συμπατριώτες του στην Ουγγαρία για την Ελλάδα εν όψει του αγώνα της Κυριακής.

Η τελευταία θέση που καταλαμβάνει η Ελλάδα δεν ξεγελά τον Σάντορ Τόργκελε, ο οποίος προειδοποιεί πως η Ουγγαρία δεν πρέπει να πιστέψει πως θα έχει εύκολο έργο την Κυριακή.

«Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας. Όποιος πιστεύει πως θα πάρουμε μια εύκολη νίκη επειδή οι αντίπαλοί μας είναι στην τελευταία θέση, κάνει μεγάλο λάθος. Οι Έλληνες θα παίζουν για τη ζωή τους την Κυριακή και έχουν ανάγκη τους τρεις βαθμούς απέναντί μας για να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης», δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του ο άλλοτε επιθετικός Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, που πλέον παίζει στην ΜΤΚ Βουδαπέστης.
Πηγή: Σπορ FM 

Η Σίτι έδωσε διορία στον Αντσελότι

Η Σίτι έδωσε διορία στον ΑντσελότιΜέχρι τις 30 Απριλίου θα πρέπει να απαντήσει ο Ιταλός τεχνικός

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει καταθέσει τη πρότασή της στον Κάρλο Αντσελότι και σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει δοθεί διορία μέχρι τις 30 Απριλίου στον Ιταλό τεχνικό για να απαντήσει.
Τη νέα σεζόν, η Σίτι δεν θα συνεχίσει με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο της και πρώτος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Χιλιανό είναι ο Αντσελότι ο οποίος δεν θα συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης αν δεν κατακτήσει κάποιο τίτλο στο τέλος της σεζόν.
Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης του Ιταλού τεχνικού, τότε η Μάντσεστερ Σίτι θα στραφεί σε Γιούργκεν Κλίνσμαν και Ζινεντίν Ζιντάν.

Πηγή: AEK365 

Ώρα… διπλού!


eurwtaselous.blogspot.grΕκτός έδρας με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ συνεχίζει ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο TOP 16. Τζάμπολ στις 20:00, μετάδοση από το Novasports 2.
Οι “πράσινοι” θα μπουν στο παρκέ με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και θέλουν τη νίκη, προκειμένου να μην… μπλέξουν, όσον αφορά στην πρόκριση τους στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Αντίπαλος τους η Γαλατάσαραϊ των πολλών προβλημάτων, που ναι μεν δεν έχει στόχους, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη!
Αγωνιστικά, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και όλοι είναι έτοιμοι για το ματς στην Πόλη.
Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων:
inner
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Ε’ Όμιλος
Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 72-83
Άλμπα Βερολίνου-Ερυθρός Αστέρας 73-68
Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός (27/3, 20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/3, 21:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 9-2, Μπαρτσελόνα 9-3, Μακάμπι 7-4, Παναθηναϊκός 6-5, Άλμπα 6-6, Ζαλγκίρις 4-8, Ερυθρός Αστέρας 3-9, Γαλατάσαραϊ 2-9.
Στ’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μάλαγα 78-63
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 86-75
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα 99-85
Νίζνι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (27/3, 18:30)
Βαθμολογία: Φενέρ 10-2, ΤΣΣΚΑ 9-2, Ολυμπιακός 9-3, Εφές 5-7, Λαμποράλ 5-7, Νίζνι 3-8, Μιλάνο 4-8, Μάλαγα 2-10.

Πηγή: SuperBasket

Γαλλία - Βραζιλία 1-3 (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Στο γήπεδο που είχε ζήσει τον... εφιάλτη στον τελικό του Μουντιάλ 1998 (3-0), η Βραζιλία νίκησε με 3-1 την Γαλλία σε διεθνές φιλικό, κάνοντας μάλιστα ανατροπή (videos)

Πηγή: Sport 24

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 86-75.Αρμάνι Μιλάνο - Λαμποράλ Κούτσα 99-85,Άλμπα Βερολίνου - Ερυθρός Αστέρας 73-68,

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Ολυμπιακός των σημαντικών απουσιών χάρη σε ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές (86-75) και έμεινε "ζωντανός" όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Αρμάνι Μιλάνο - Λαμποράλ Κούτσα 99-85

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Λαμποράλ Κούτσα ηττήθηκε στο Mediolanum Forum από την Αρμάνι με 99-85 ενώ οι Βάσκοι θα πορευτούν στα επόμενα παιχνίδια χωρίς τον Ντάβις Μπέρτανς, ο οποίος χτύπησε στο δεξί γόνατο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο!

Αλμπα Βερολίνου - Ερυθρός Αστέρας 73-68

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Αν και αγχώθηκε στο τέλος η Άλμπα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 73-68 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα play offs

Πηγή: Sport 24