ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

"Μεταγραφές μετά το Πάσχα"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Από τον Ολυμπιακό έσπευσαν να διαψεύσουν τη μεταγραφολογία που αναπτύχθηκε, χαρακτηρίζοντας "σενάρια" τις όποιες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν.

Σημείωσαν πάντως οι "ερυθρόλευκοι" πως μια πρώτη σύσκεψη κορυφής, μεταξύ των στελεχών που θα "τρέξουν" το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, θα γίνει μέσα στις γιορτές του Πάσχα και στη διάρκεια αυτής θα καθοριστούν οι στόχοι του καλοκαιριού.
"Επειδή άρχισαν τα όργανα, να το ξεκαθαρίσουμε: δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταγραφών αυτή τη στιγμή. Κοιτάζουμε μόνο τους αγωνιστικούς μας στόχους. Κάποια στιγμή τις ημέρες του Πάσχα θα γίνει μια μεταγραφική σύσκεψη για να οριστούν οι στόχοι. Μέχρι τόσο όλα όσα γράφονται είναι απλώς σενάρια", έλεγαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Πηγή: Contra

Την Δευτέρα νέα συνάντηση για την «Αγιά Σοφιά»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Με πρωτοβουλία του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας και του Άρη Βασιλόπουλου θα γίνει η νέα κρίσιμη συνάντηση την Δευτέρα 30 Μαρτίου για το γήπεδο της ΑΕΚ, εκεί όπου θα καθίσουν όλες οι πλευρές προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.
Νέες εξελίξεις αναφορικά με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα υπάρξουν την Δευτέρα (30/3) με την συνάντηση που θα γίνει με πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και του Άρη Βασιλόπουλου.
Σε αυτή έχουν κληθεί να παραστούν όλες οι πλευρές καθώς επίσης και άνθρωποι του Υπουργείου προκειμένου να υπάρξει μια εκτενής συζήτηση και να βρεθεί μια λύση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Στα πλαίσια της πάγιας θέσης για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας και στο χώρο που ιστορικά ανήκει στο Σύλλογο, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα αυτό.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα της Χαλκηδόνας (Αχαρνών 464 και Αγίων Αναργύρων).
Στην σύσκεψη αυτή έχουν καλεστεί να παραστούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ., η εταιρεία υλοποίησης του έργου «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε», και η εταιρεία DIMAND A.E που έχει αναλάβει τον συντονισμό του έργου. Από την μεριά της Κεντρικής Διοίκησης το κάλεσμα απευθύνεται στο ΥΠΕΚΑ /Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού.
Σκοπός της παραπάνω σύσκεψης είναι η συζήτηση των τεχνικών θεμάτων που αφορούν την κατασκευή του γηπέδου, με στόχο την σύνθεση και υλοποίηση μιας κοινά αποδεκτής και εφικτής λύσης προς όφελος της πόλης και του Συλλόγου της Α.Ε.Κ».
Πηγή: Sport 24 

Το "χαρτάκι" του Χόντσον στην Εθνική Αγγλίας

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Ρόι Χόντσον να έχει στην ίδια άσκηση τους Κέιν και Ρούνεϊ και οι Άγγλοι έχουν ήδη αρχίσει να λένε ο 67χρονος προπονητής θα τον ρίξει στα βαθιά βάζοντας τον στο αρχικό σχήμα των "Λιονταριών" στο ματς με την Λιθουανία.
http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Ρόι Χόντσον παίρνει χαρτάκι ή απλά φοβάται μην ξεχάσει τα ονόματα; Τι να σκεφτεί κανείς βλέποντας την εικόνα με το χαρτάκι που κρατούσε στα χέρια του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας στην πρώτη προπόνηση των "Λιονταριών".
http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον Χόντσον να κρατάει ένα χαρτάκι στα χέρια του όπου είχε σημειωμένα τα ονόματα των Κέιν και Ρούνεϊ για μια άσκηση κόντρα στους Γουόκερ, Κέιχιλ και Γκιμπς.
Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι μάλιστα κατευθείαν έβγαλαν το συμπέρασμα πως ο Χόντσον θα ρίξει στην μάχη τον Κέιν για το επερχόμενο ματς της Εθνικής Αγγλίας με την Λιθουανία.


 
Πηγή: Sport 24 

Άλλο Λαφαγιέτ, άλλο Σπανούλης!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Πολλές φορές μια ατυχής συγκυρία μπορεί να γκρεμίσει όνειρα και φιλοδοξίες εκεί που δεν το περιμένουμε. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ολυμπιακού και του Βασίλη Σπανούλη…

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν εκπληκτικά στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας, μετρώντας 8 νίκες σε 9 αγώνες. Μοναδική ήττα αυτή στην Τουρκία από την Εφές Αναντολού του Ντούσαν Ίβκοβιτς που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και… εντός προγράμματος.

Μετά από την επιβλητική εμφάνιση και τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει όνειρα πρωτιάς, να οννειρεύεται μια εύκολη διασταύρωση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και κατ’ επέκτασιν το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τον… Βασίλη Σπανούλη.

Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Βαγγέλη στο superbasket.gr .
Πηγή: Σπορ FM 
http://eurwtaselous.blogspot.gr/

O Ζιντάν μαθαίνει από τον Γουαρδιόλα!video

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Μία εκλεκτή αντιπροσωπεία από Γάλλους προπονητές και πρώην ποδοσφαιριστές είναι φιλοξενούμενοι της Μπάγερν αυτές τις ημέρες, με επικεφαλής τους Ζιντάν και Σανιόλ!
Πηγή: Sport 24

Έχασε και έναν βαθμό στο αβαντάζ των πλέι οφ

Έχασε και έναν βαθμό στο αβαντάζ των πλέι οφΜε τη δεύτερη «κολλητή» ήττα που υπέστη στη Βέροια ο Παναθηναϊκός απώλεσε (επί του παρόντος) και έναν βαθμό από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ!

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι», μένοντας στους 58 βαθμούς, έχασαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στους 61 και να αποκτήσουν προβάδισμα δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ, πέντε στροφές πριν ξεκινήσουν οι αγώνες κατάταξης. Αυτήν τη στιγμή στην 5η θέση είναι ουσιαστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, που περιμένει να επικυρωθεί η νίκη του επί του ΟΦΗ για να φτάσει τους 47 βαθμούς. Εάν λοιπόν οι «πράσινοι» νικούσαν στη Βέροια, στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ θα είχαν 3 βαθμούς (14 από τον 5ο, διά του 5), ο ΠΑΟΚ 1 (7 βαθμοί από τον 5ο, διά του 5), ο Αστέρας Τρίπολης 1 (4 βαθμοί από τον 5ο διά του 5) και ο ΠΑΣ θα ξεκινούσε από το μηδέν.
Με το χαμένο τρίποντο, ωστόσο, στην πρωτεύουσα της Ημαθίας το «τριφύλλι» έμεινε στους 58 βαθμούς, ήτοι 11 μακριά από τους πέμπτους Γιαννιώτες, κι ως εκ τούτου στην ειδική βαθμολογία (αυτήν τη στιγμή) μπαίνει με 2 βαθμούς! Αυτός ήταν κι ένας επιπλέον λόγος που είχε σταθεί πολλάκις τις τελευταίες ημέρες στη σημασία του αγώνα ο Γιάννης Αναστασίου, διότι ήθελε να χτίσει ο Παναθηναϊκός ένα νέο μικρό σερί για να μπει στα πλέι φ με το καλύτερο δυνατό αβαντάζ.
Ευκαιρίες θα έχουν οι «πράσινοι» και στη συνέχεια, αφού η μάχη για την 5η θέση είναι πολύ σκληρή και θα υπάρξουν δεδομένα κι άλλες απώλειες απ' τους «μνηστήρες» της (Γιάννενα, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικό). Αρκεί βεβαίως να «ξυπνήσει» αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός και να μη συνεχίσει τα δώρα.
Πηγή: Goal 

Σταμάτησε στους 44 πόντους! (video)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Τζέιμς Χάρντεν έβαλε 44 πόντους κατά των Πέισερς, υποχρεώνοντας τους στην έκτη συνεχόμενη ήττα τους! Πάνε τα πλέι οφς; Πιθανόν και κρίμα...
Δεν είναι μόνο ότι έκανε "παπάδες" αλλά έκρινε και το παιχνίδι αφού έβαλε 19 πόντους στην τελευταία περίοδο και 12 στο τετράλεπτο που ολοκλήρωσε το ματς.

Πηγή: AEK365

Οι επτά "πράσινοι κέρβεροι" της Εθνικής Ελλάδος


http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν έχει στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος για το ματς με την Ουγγαρία τρεις γκολκίπερ που προέρχονται από τον Παναθηναϊκό και το Sport24 σας παρουσιάζει όλους τους τερματοφύλακες που εδώ και 16 χρόνια αποτελούν το "No1" της γαλανόλευκης και έχουν ως κοινό στοιχείο ότι έχουν περάσει από το τριφύλλι.
Ορέστης Καρνέζης, Στέφανος Καπίνο και Μάρκος Βελλίδης. Η τριάδα των γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος που μετέχουν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την προσεχή αναμέτρηση με την Ουγγαρία. Οι τρεις τους έχουν δυο κοινά στοιχεία.
Το πρώτο; Ότι προέρχονται και οι τρεις από τον Παναθηναϊκό έχοντας στο παρελθόν συμβόλαιο με την ομάδα των πράσινων. Το δεύτερο που ελάχιστοι θυμούνται; Ότι και οι τρεις έχουν αγωνιστεί έστω και μια φορά με την ομάδα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, καθώς πλην των Βελλίδη, Καπίνο που έχουν βγει από την ακαδημία, και ο Ορέστης Καρνέζης όταν είχε αποκτηθεί από το τριφύλλι επί εποχής Πεσέιρο, έκανε παιχνίδια με την ομάδα των Νέων για να έχει ρυθμό. 
Τώρα και οι τρεις τους βρίσκονται μαζί στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος και φυσικά αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον Παναθηναϊκό ότι και οι τρεις πορτιέρο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχουν υπάρξει μέλη της οικογένειας των πράσινων.
Με αφορμή το γεγονός αυτό αλλά και της σχολής των γκολκίπερ που βγάζει εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός και οι οποίοι καταλήγουν να είναι οι "κέρβεροι" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος το Sport24 σας παρουσιάζει και τους επτά πράσινους τερματοφύλακες που από το 1999 έως και σήμερα αποτελούν το "No1" της γαλανόλευκης.
Αντώνης Νικοπολίδης
Ο Αντώνης Νικοπολίδης αποτέλεσε για εννιά χρόνια τον βασικό γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος έχοντας τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004. Μέτρησε συνολικά 90 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.
Ο Νικοπολίδης έκανε το ντεμπούτο του στις 18/08/99 σε ένα φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ και ολοκλήρωσε την πορεία του στην Εθνική Ελλάδος εννιά χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 18/06/08 και το ματς με την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008. 
Κώστας Χαλκιάς
Ο Κώστας Χαλκιάς πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα με το εθνόσημο όντας παίκτης του Παναθηναϊκού σε ένα φιλικό κόντρα στην Εσθονία τον Νοέμβριο του 2001 και ήταν διεθνής για σχεδόν έντεκα χρόνια καθώς έπαιξε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι το 2012.
Στην παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος βρέθηκε στην σκιά του Αντώνη Νικοπολίδη και για αυτό έκανε 32 συμμετοχές με την "γαλανόλευκη".
Στέφανος Κοτσόλης
Ο μοναδικός γκολκίπερ από το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού ο οποίος έχει υπάρξει μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Κοτσόλης είχε κληθεί όταν αγωνιζόταν στο τριφύλλι και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 16/11/05 σε ένα φιλικό με την Ουγγαρία.
Εν συνεχεία κλήθηκε τρεις ακόμα φορές την εποχή που αγωνιζόταν στην Λάρισα αλλά η τελευταία του παρουσία στην Εθνική Ελλάδος έγινε και πάλι σαν παίκτης του Παναθηναϊκού, τον Ιούνιο του 2011.
Αλέξανδρος Τζόρβας
Γέννημα θρέμμα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού ο Αλέξανδρος Τζόρβας υπερασπίστηκε και αυτός σε αρκετά παιχνίδια την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ο Τζόρβας μέχρι σήμερα μετράει συνολικά 16 παρουσίες στην ενδεκάδα της Εθνικής έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του 19/11/08 σε ένα φιλικό με αντίπαλο την Ιταλία  με την Ιταλία ενώ η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2011 σε φιλικό κόντρα στην Ρωσία και έκτοτε έχει κληθεί και άλλες φορές χωρίς όμως να έχει αγωνιστεί. 
Ορέστης Καρνέζης
Ο βασικός πορτιέρο αυτή την περίοδο της Εθνικής Ελλάδος είναι ο Ορέστης Καρνέζης. Ο "Όρε" έκανε το ντεμπούτο του το 2012 και συγκεκριμένα στις 29 Φεβρουαρίου σε ένα φιλικό με το Βέλγιο αλλά έκτοτε έχει παίξει ουσιαστικά σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Είναι το "No1" της Εθνικής μας ομάδας και υπερασπίστηκε με επιτυχία την γαλανόλευκη και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Συνολικά μετράει 27 συμμετοχές έως τώρα και όντας μόλις 30 χρονών έχει μπροστά του αρκετά χρόνια για να υπερασπιστεί την εστία της Εθνικής Ελλάδος.
Στέφανος Καπίνο
Ο πιο φέρελπις γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος είναι προϊόν της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Στέφανο Καπίνο ο οποίος αν και από το 2011 μέχρι σήμερα είναι συνεχώς μέσα στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει μόλις δυο συμμετοχές και αυτές σε φιλικό. Η πρώτη του παρουσία ήταν στις 15/11/11 κόντρα στην Ρουμανία.
Φυσικά ο Καπίνο ο οποίος στις 18 Μαρτίου έκλεισε τα 21 του χρόνια έχει όλο το μέλλον μπροστά του όχι μόνο για να γίνει ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος αλλά και για να ξεπεράσει το ρεκόρ των 90 συμμετοχών του Αντώνη Νικοπολίδη.
Μάρκος Βελλίδης
Όπως και ο Καπίνο έτσι και ο Μάρκος Βελλίδης είναι γέννημα θρέμμα του Παναθηναϊκού προερχόμενος και αυτός από την ακαδημία του τριφυλλιού και έχοντας μάθει τα βασικά ως μέλος της πράσινης ακαδημίας. Ο Βελλίδης βρίσκεται για πρώτη φορά στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού καθώς καρπώνεται την πολύ κακή φετινή του παρουσία με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την σκληρή δουλειά που έχει ρίξει όλα αυτά τα χρόνια.
Ο 28χρονος γκολκίπερ τα προηγούμενα χρόνια έχει υπάρξει μέλος των Εθνικών ομάδων Ελπίδων και Νέων αλλά όπως γράψαμε αυτή είναι η πρώτη φορά που μετέχει σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών.
Πηγή: Sport 24