ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-1 (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Σπουδαίο το "clásico" στο "Καμπ Νόου", με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης και ξεφεύγει στην κορυφή με +4 (videos)

Πηγή: Sport 24

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0,Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 2-1

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Φουριόζος μπήκε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων και έφτασε εύκολα στο τελικό 3-0 επί της Κέρκυρας. Τα γκολ στο Φάληρο πέτυχαν οι Ντομίνγκες (8'), Μποτία (26') και Χάρα (48').

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 2-1

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε, εντός έδρας, με 2-1 τον Εργοτέλη για την 29η αγωνιστική της Super League και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον τρίτο ΠΑΟΚ. Ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό οι Κρητικοί.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.22:00 Barcelona - Real Madrid 2-1 (videos)Eastern European Summer Time

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-1,bartselona - real 2-1Σπουδαίο το "clásico" στο "Καμπ Νόου", με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης και ξεφεύγει στην κορυφή με +4 (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Veroia vs Panathinaikos Athens 1-0 (VIDEOS) Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ "ψυχωμένη" Βέροια πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού εντός έδρας, κάνοντας τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία. Κακοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού οι "πράσινοι", οι οποίοι έδειχναν να μην έχουν ξεπεράσει το ναυάγιο στο Περιστέρι.

Πηγή: Contra

Live Streaming.17:15 Olympiakos Piraeus vs AOK Kerkyra ,Live Streaming.17:15 Asteras Tripolis vs Ergotelis???,Eastern European Summer Time

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0,olybiakos - kerkyra 3-0Φουριόζος μπήκε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων και έφτασε εύκολα στο τελικό 3-0 επί της Κέρκυρας. Τα γκολ στο Φάληρο πέτυχαν οι Ντομίνγκες (8'), Μποτία (26') και Χάρα (48').
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 2-1

Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 2-1,asteras tripolis - ergotelis 2-1Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε, εντός έδρας, με 2-1 τον Εργοτέλη για την 29η αγωνιστική της Super League και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον τρίτο ΠΑΟΚ. Ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό οι Κρητικοί.

Πηγή: Sport 24


 Live Streaming.17:15 Olympiakos Piraeus vs AOK Kerkyra

Live Streaming.15:00 Skoda Xanthi vs Atromitos Athens 1-0 Eastern European Summer Time

Με τον Σίλβα Κλέιτον να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 49ο λεπτό, η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στα "Πηγάδια" και έφτασε τους 46 βαθμούς, κάνοντας άλμα πεντάδας και συμμετοχής στα πλέι οφ.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.15:30 Liverpool FC - Manchester United 1-2 (videos) Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Με δύο γκολ του Μάτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 στο "Άνφιλντ" την Λίβερπουλ και την άφησε στο -5, κάνοντας βήμα 4άδας. Αποβολή Τζέραρντ σε 41 δευτερόλεπτα! (videos)

Πηγή: Sport 24

Πράσινη διάψευση για Μορέιρα

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Διαψεύδεται από τον Παναθηναϊκό ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Πορτογάλο γκολκίπερ της Ομόνοιας, Ζοσέ Μορέιρα.

Δημοσιεύματα ήθελαν τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ζοσέ Μορέιρα. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ κάνει καλή σεζόν στην Ομόνοια, από την οποία μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ωστόσο δεν απασχολεί τους «πράσινους».

Όπως διευκρινίστηκε, ο παίκτης προτάθηκε μεν, αλλά ουδέποτε απασχόλησε σοβαρά την ομάδα, καθώς πρόθεση των ιθυνόντων είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Στέφανου Κοτσόλη, αλλά και να πάρει περισσότερες ευκαιρίες σταδιακά ο 18χρονος Κώστας Κότσαρης.
Πηγή: Σπορ FM 

Το πρώτο ντέρμπι χωρίς ντόπιο!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μαν. Γιουνάιτεντ θα διεξαχθεί δίχως ντόπιο παίκτη από τις δύο μεγάλες πόλεις των συλλόγων στο αρχικό σχήμα των δύο ομάδων!

Κανείς από τους 22 ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» σήμερα το μεσημέρι, δεν έχει γεννηθεί εντός 50 χιλιομέτρων είτε από το γήπεδο της Λίβερπουλ, είτε από αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ.
Η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί κάτι τέτοιο, ήταν στις 26 Απριλίου του 1992, στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων στην τότε πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο england365.gr

Πηγή: Σπορ FM 

Γκιστ: "Αδικούμε τους εαυτούς μας"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Τζέιμς Γκιστ αναφέρθηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ, τις ήττες που προηγήθηκαν αλλά και το καλύτερο μέλλον που έχει το τριφύλλι.
Οι δηλώσεις του Γκιστ στη ''Sportday'':
Για τη σημασία της νίκης επί της Ρεάλ: ''Η νίκη απέναντι στη Ρεάλ ήταν πολύ σημαντική όχι μόνο για τους βαθμούς, αλλά και για την ψυχολογική τόνωση της ομάδας. Την είχαμε ανάγκη, τη χρειαζόμασταν και την κατακτήσαμε. Χάσαμε τα τρία τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, στα οποία είχαμε πολλές ευκαιρίες, πολλές πιθανότητες για να χαμογελάσουμε, αλλά κάναμε τη ζωή μας δύσκολη και έπρεπε να αλλάξουμε το σκηνικό''.
Για τα ''κλειδιά'' της νίκης: ''Έχουμε εξαιρετικό σύνολο και βγάλαμε ενέργεια που χρειαζόταν και στα 40 λεπτά σε ματς τόσο υψηλού επιπέδου. Δεν δώσαμε περιθώριο στους αντιπάλους μας να αντιδράσουν. Δείξαμε χαρακτήρα και δεν είχαμε αυτά τα νεκρά διαστήματα, οπότε αυτό ήταν ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Επίσης, με την άμυνά μας καταφέραμε να περιορίσουμε αρκετά το ταλέντο που έχει η Ρεάλ και τη δημιουργία της, ενώ αποκτήσαμε ρυθμό μέσω της ενέργειας που είχαμε. Είναι η εικόνα που πρέπει να παρουσιάζουμε στο παρκέ, είναι η εικόνα που πρέπει να μας οδηγεί στη συνέχεια και μπορούμε να κάνουμε πολλά μεγάλα πράγματα''.
Για την πίεση που υπήρχε: ''Μέσα και από τις ήττες, σκεφτόμασταν ότι είναι κρίμα για όλους ο τρόπος που έρχονται. Ότι αδικούμε τους εαυτούς μας και μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα. Ωστόσο βγήκαμε πιο δυνατοί γιατί ο Παναθηναϊκός αξίζει περισσότερα πράγματα. Ξέραμε ότι υπήρχε η πίεση, αλλά στο μυαλό μας το είχαμε σαν έναν τελικό που ήθελε προσοχή. Επίσης, στη Μαδρίτη είχαμε χάσει με 18 πόντους διαφορά (83-65) και δεν υπήρχε περίπτωση για τον χαρακτήρα και την υπερηφάνεια της ομάδας να τους αφήσουμε να κάνουν το ίδιο''.
Για τη συνέχεια: ''Τι πρέπει να κάνουμε; Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να νικήσουμε τη Γαλατά στην έδρα της. Διότι αν χάσουμε, θα είναι σαν να έχουμε πετάξει στα σκουπίδια τα όσα καταθέσαμε στο παρκέ. Οπότε δουλειά και κοιτάμε μπροστά ώστε να έχουμε και την απαιτούμενη διάρκεια. Με την ίδια ενέργεια, την ίδια προσήλωση και την ίδια ένταση, να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια για να κατακτήσουμε την πρόκριση''.
Για την ανανέωση του συμβολαίου του: ''Παρέμεινα σε αυτή την ομάδα διότι θέλω να κερδίζω. Είναι απλό και ο Παναθηναϊκός έχει καρδιά και νοοτροπία πρωταθλητή και κάθε χρόνο κατακτά τίτλους. Αγαπώ πολύ την Αθήνα, αγαπώ πολύ όλους τους συμπαίκτες μου, τον σύλλογο και τον κόσμο και περνάω υπέροχα. Οπότε δεν υπήρχε λόγος να σκεφτώ κάτι άλλο. Είμαι πολύ χαρούμενος και θα κάνω τα πάντα για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε και άλλους τίτλους γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να το κάνει πράξη κάθε χρόνο. Έχει παράδοση και νιώθω υπερήφανος που είμαι μέλος του''.
Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: ''Ειλικρινά είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Μας έδωσαν φοβερή ενέργεια. Για αυτούς παίζουμε πρώτα. Με τέτοιο φοβερό κόσμο δεν γίνεται να χάσεις. Αυτή η εικόνα δείχνει την υπερηφάνεια που έχει αυτή η ομάδα με τα έξι αστέρια''.
Πηγή: Contra 

Άγριο "κράξιμο" στον διαιτητή του Μ. Σίτι-Σουόνσι!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Η απόφαση του διαιτητή Νιλ Σουάρμπρικ να δείξει κόκκινη κάρτα σε... λάθος παίκτη στο Μ. Σίτι-Γουέστ Μπρομ έφερε θύελλα αντιδράσεων από τα αγγλικά ΜΜΕ. Ξεχωρίζει το οπισθόφυλλο της "Sunday Express" (φωτογραφία)!
Ο διαιτητής Νιλ Σουάρμπρικ κατάφερε να κλέψει την δόξα από τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι και της Γουέστ Μπρομ το απόγευμα του Σαββάτου καθώς στο 2ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης στο "Etihad Stadium" έδωσε... ρεσιτάλ με απόφασή του.
Συγκεκριμένα υπέδειξε φάουλ σε ανατροπή του Μπονί από τον Ντόσον εκτός περιοχής, για να δείξει όμως την κόκκινη κάρτα (σε μαρκάρισμα που δεν δικαιολογούσε την αποβολή) σε λάθος παίκτη: τον Γκάρεθ ΜακΌλει!
Ο Σουάρμπρικ παραδέχτηκε το λάθος του στο ημίχρονο της αναμέτρησης και έτσι η Γουέστ Μπρομ αναμένεται να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασής του όμως το άσχημο για αυτόν είναι πως η κριτική που δέχτηκε ήταν αμείλικτη.
Τα αγγλικά ΜΜΕ δεν του... χαρίστηκαν και τον φιλοξένησαν στα πρωτοσέλιδά τους με άκρως καυστικά σχόλια ενώ χαρακτηριστικό είναι το οπισθύφυλλο είναι με το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή η "Daily Express".
"To κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο έχει τους χειρότερους διαιτητές;"
View image on Twitter
Nick Sutton         @suttonnick
Follow
Sunday Express back page: Heartbreak + Does world's best league have the worst referees? #tomorrowspaperstoday
View image on Twitter
Nick Sutton         @suttonnick
Follow
Daily Star Sunday back page: McAuley some mistake, ref! + I snubbed Kop job #tomorrowspaperstoday #bbcpapers
Πηγή: Sport 24 

Με Μπούσκετς στο «clasico»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Στην διάθεση του Λουίς Ενρίκε για το ντέρμπι με την Ρεάλ θα είναι ο Μπουσκέτς, καθώς το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα έδωσε το «οκ».

Πηγή: Gazzetta