ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Νίκη με γκολάρες η Μίλαν(videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Με τα εντυπωσιακά γκολ των Μενέζ και Μεξές, αλλά και ένα ανύπαρκτο πέναλτι, η Μίλαν νίκησε με 3-1 την Κάλιαρι. Απουσία των φανατικών οπαδών

Πηγή: Sport 24

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 3-1

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο ΠΑΟΚ δεν βλεπόταν στην Κομοτηνή και γνώρισε την ήττα από τον Πανθρακικό με 3-1 με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Σκόνδρα.

Πηγή: Sport 24

Stop σε ΑΠΟΕΛ ο Παπουλής (videos)

Stop, ΑΠΟΕΛ, Παπουλής,Stop, apoel, papoulisΤο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά ο Απόλλων με το 12ο γκολ του Παπουλή πήρε την εκτός έδρας ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφή και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 AC Milan vs Cagliari 3-1 Eastern European Summer Time

Νίκη, Μίλαν,niki, milanΜε τα εντυπωσιακά γκολ των Μενέζ και Μεξές, αλλά και ένα ανύπαρκτο πέναλτι, η Μίλαν νίκησε με 3-1 την Κάλιαρι. Απουσία των φανατικών οπαδών

Πηγή: Sport 24

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Άλμα παραμονής στην Super League πραγματοποίησε ο Λεβαδειακός στο Αγρίνιο, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι στον Παναιτωλικό που έχασε έδαφος στην μάχη της 5ης θέσης. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Μιλοσάβλιεβ στο 72'.

Πηγή: Sport 24

"ΔΙΠΛΟ" ΜΕ ΖΙΡΟΥ Η ΑΡΣΕΝΑΛ Από 3 γκολ Σίτι και Κέιν

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο διαιτητής απέβαλε λάθος παίκτη της Γουέστ Μπρομ στο 2ο λεπτό στην "3άρα" της Σίτι, χατ-τρικ ο Κέιν για την Τότεναμ, "διπλό" με Ζιρού η Άρσεναλ (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ videos>>>


Πηγή: Sport 24

.26η αγ.: Ξέσπασε η Ντόρτμουντ (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Ντόρτμουντ άφησε πίσω της τον αποκλεισμό στο Champions League από τη Γιουβέντους και επικράτησε εκτός έδρας του Ανόβερο με 3-2, στην ύστατη προσπάθεια που κάνει, ώστε να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του χρόνου.

Πηγή: Contra

Live Streaming.19:30 Panthrakikos Komotini vs PAOK Thessaloniki 3-1 Eastern European Summer Time

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 3-1,panthrakikos-paok 3-1Ο ΠΑΟΚ δεν βλεπόταν στην Κομοτηνή και γνώρισε την ήττα από τον Πανθρακικό με 3-1 με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Σκόνδρα.

Πηγή: Sport 24


Γκάφα διαιτητή, "3άρα" η Σίτι(videos)

http://eurwtaselous.blogspot.grΟ διαιτητής απέβαλε λάθος παίκτη της Γουέστ Μπρομ στο 2ο λεπτό, με την Σίτι έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα να επικρατεί εύκολα με 3-0 στο Μάντσεστερ

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.17:15 Panaitolikos Agrinio vs Levadeiakos 0-1 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Άλμα παραμονής στην Super League πραγματοποίησε ο Λεβαδειακός στο Αγρίνιο, παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι στον Παναιτωλικό που έχασε έδαφος στην μάχη της 5ης θέσης. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Μιλοσάβλιεβ στο 72'.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.17:00 Aston Villa vs Swansea City 0-1 ,Live Streaming.17:00 Southampton vs Burnley FC 2-0 ,Live Streaming.17:00 Stoke City vs Crystal Palace 1-2 ,Live Streaming.17:00 Newcastle United vs Arsenal 1-2 ,Live Streaming.17:00 Tottenham vs Leicester City 4-3 Eastern European Summer Time

Ο διαιτητής απέβαλε λάθος παίκτη της Γουέστ Μπρομ στο 2ο λεπτό στην "3άρα" της Σίτι, χατ-τρικ ο Κέιν για την Τότεναμ, "διπλό" με Ζιρού η Άρσεναλ (videos)ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ videos>>>

Πηγή: Sport 24

Φαν Χάαλ: "Η δυσκολότερη έδρα το Άνφιλντ"

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Ο Λουίς Φαν Χάαλ δήλωσε ότι τo Ανφιλντ είναι η πιο δύσκολη έδρα της Πρέμιερ Λιγκ για την Μάντσεστερ Γ. Διαβάστε δηλώσεις του Ολλανδού.
Στις δηλώσεις του για τον ντέρμπι με την Λίβερπουλ ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Λουίς Φαν Χάαλ, χαρακτήρισε το Άνφιλντ ως την πιο δύσκολη έδρα της Πρέμιερ Λιγκ για την Μάντσεστερ. Ο Ολλανδός προπονητής δήλωσε ότι η "μάχη" για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.
"Η "μάχη" για την τετράδα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Μία νίκη βοηθάει και βοηθάει πολύ. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη νίκη μας με την Τότεναμ. Πρέπει να κερδίσουμε την Λίβερπουλ και μετά να κερδίσουμε και τον επόμενο αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Αν δεν το κάνουμε τότε δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα.
Το Άνφιλντ είναι η πιο δύσκολη έδρα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα που είμαι εγώ προπονητής ίσως αυτό να αλλάξει. Αν παίξουμε όπως παίξαμε εναντίον της Τότεναμ τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε".
Πηγή: Sport 24

Live Streaming.16:30 SC Freiburg vs FC Augsburg 2-0,Live Streaming.SC Paderborn 07 vs TSG Hoffenheim 0-0,Live Streaming.16:30 1 FC Koln vs Werder Bremen 1-1,Live Streaming.16:30 Hannover 96 vs Borussia Dortmund 2-3,Live Streaming.16:30 VFB Stuttgart vs Eintracht Frankfurt Eastern European Summer Time

26η, Ξέσπασε, Ντόρτμουντ VIDEOS,26i, xespase, ntortmount VIDEOSΗ Ντόρτμουντ άφησε πίσω της τον αποκλεισμό στο Champions League από τη Γιουβέντους και επικράτησε εκτός έδρας του Ανόβερο με 3-2, στην ύστατη προσπάθεια που κάνει, ώστε να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του χρόνου.

Πηγή: Contra

Πελέ: "Ημουν καλύτερος από τον Μέσι"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Λίβερπουλ για το ντέρμπι των "ρεντς" με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή ο Πελέ είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Με τη συνήθη....μετριοφροσύνη που τον χαρακτηρίζει, ο πάλαι ποτέ αστέρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τόνισε ότι ο ίδιος ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής από το Μέσι, παραδέχθηκε όμως ότι ο Αργεντινός είναι σαφώς καλύτερος από τον Ρονάλντο.
"Ο Μέσι και ο Ρονάλντο είναι αυτή τη στιγμή οι κορυφαίοι αλλά ο Μέσι είναι ένα βήμα πιο πάνω. Δεν παίζει ποτέ άσχημα ενώ βοηθάει και με τις ασίστ του.
Εγώ πάντως ήμουν καλύτερος στον αέρα ενώ μπορούσα να σουτάρω και με τα δύο πόδια" ήταν το βιτριολικό σχόλιο του Πελέ.
Ακολούθως ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φωτογραφήθηκε με τους Ρόμπι Φάουλερ και Στιβ Μακανάμαν για τις ανάγκες χορηγού.

Πηγή: Contra 

Αποσύρθηκε και ο ΟΦΗ!

Αποσύρθηκε και ο ΟΦΗ! Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Μαχλάς σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι του Σαββάτου, η ΠΑΕ ΟΦΗ πήρε την απόφαση να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα της Superleague.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ προχώρησε για μία ακόμη φορά σε καταγγελίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «...φεύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Πάντως το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν το προγραμματισμένο για τις 15:00 παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κρήτη θα γίνει ή όχι!

Φυσικά από πλευράς παικτών των Κρητικών δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση, ωστόσο από τη στιγμή που η Λίγκα όρισε το ματς πρέπει να δούμε τι θα γίνει τελικά.
Αναλυτικα τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς:
«Βλέπουμε νόμους να τηρούνται σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες όχι. Βλέπουμε να υπάρχουν αποφάσεις που θα έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Έπεσαν οι μάσκες στον πόλεμο κατά της ομάδας μας.
Τελευταίο παράδειγμα ο ορισμός του αγώνα με τον ΠΑΣ. Είδαμε ότι με τον Ατρόμητο εκτέλεσαν αυτόματα την ποινή αφαίρεσης των 4 βαθμών και δεν όρισαν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι ακριβώς το ίδιο γεγονός, την Τετάρτη μετά το ματς με τον Πανθρακικό, δεν έγινε το ίδιο και δεν εκτέλεσαν το παιχνίδι. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Λίγκας και μου είπε ότι το παιρνει πάνω του και ότι το ματς γίνεται κανονικά. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τον Ατρόμητο;
Ο ΟΦΗ ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήθελαν κάποιοι να έχουν μια άνετη παραμονή. Είδαμε αποφάσεις όπως με την ΕΠΟ να μην βγάζει δελτία σε 20χρονα παιδιά για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα.
Η διοίκηση έκανε έναν αγώνα ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια και βλέπουμε μια απόφαση δικαστηρίου που ενώ έχει κερδιθεί για να γίνει το παιχνίδι και έπρεπε να επιστραφούν οι βαθμοί, το μόνο που έκαναν ήταν να γίνει το ματς και να μην επιστρέψουν το παιχνίδι.
Η ρήτρα της Nova με την Λίγκα να μην εκτελεστεί αλλά να εκτελεστεί η εξαθλίωση του ΟΦΗ. Φοβούνταν τον ΟΦΗ με 12 και 13 παίκτες. Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις που κατακρεούργησαν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Η απόφαση που πήραμε έιναι να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Είδαμε διαφορετική αντιμετώπιση και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει η κρίση αλλά δεν είναι η ίδια αντιμετώπιση.
Μπορούμε να αποσυρθούμε ελεύθεροι. Η οικογένεια του ΟΦΗ να πάρει μόνη της τις αποφάσεις μας. Να φύγουμε από την σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι θέλουμε και που όλοι χαίρονται και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν να μην πω τι.
Τον ΟΦΗ δεν τον σκότωσαν αλλά ήθελαν να τον διασύρουν μόνο και μόνο υπάρχει η ρήτρα της Nova. Το μόνο που ήθελαν ήταν να μην χάσει η Λίγκα ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και δεν είχαν υπολογίσει ότι αυτό θα τους κοστίσει. Τώρα και καλά ενδιαφέρθηκαν για τον ΟΦΗ. Είναι ντροπή για όλους τους, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, τους προπονητές που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να παραμείνει ψηλά η ομάδα όμως τα τελευταία γεγονότα μας γυρνάνε πίσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να μην διασύρεται η ομάδα. Μάλλον ήταν πολύ ευάλωτη και δεν μπορούσαμε να την βλέπουμε έτσι.
Θέλω πλέον να κοιτάξουμε το μέλλον της ομάδας. Ο ΟΦΗ έχει μέλλον, ιστορία και κανένας δεν μπορεί να τον συμπονεί. Η ομάδα αυτή είναι περήφανη και περήφανη θα μείνει.
Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Κρητικούς και θέλουμε να την δούμε ξανά περήφανη. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, έχουμε κάνει λάθη και εμείς. Όμως μας διέλυσαν οι καταστάσεις και τα κέντρα αποφάσεων. Για εμένα ήταν προαποφασισμένο. Είδαμε να ενεργοποιούνται ποινές για λίγες ώρες.
Είδαμε νόμους όπως με την προσωρινή διαταγή. Μας υποχρέωσαν να αποσυρθούμε ενώ πέρυσι ο Άρης έπαιζε όλη την χρονιά με την προσωρινή διαταγή. Εκτελούν τις ποινές με το άψε σβήσε. Είναι κρίμα που φεύγει η ομάδα από το πρωτάθλημα αλλά από την άλλη βλέπουμε με ικανοποίηση γιατί αποχωρεί μια ομάδα από ένα άθλιο ποδόσφαιρο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και τον κόσμο της ομάδας γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη και η ψυχή του»Πηγή: Goal

Live Streaming.15:00 OFI Crete vs PAS Giannina Eastern European Summer Time

<O αγωνας δεν εγινε μετα την αποφαση του ΟΦΗ για τους παρακατω λογους>

Αποσύρθηκε και ο ΟΦΗ!


Με Μήτρογλου, Ομάρ κόντρα στην Κέρκυρα

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ματς της Κυριακής (22/3, 17:15) με αντίπαλο την Κέρκυρα, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Βίτορ Περέιρα γνωστοποίησε την αποστολή των Πειραιωτών.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον κυριακάτικο (22/3, 17:15) αγώνα με την Κέρκυρα στο Φάληρο για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και ο Βίτορ Περέιρα ανακοίνωσε την αποστολή των Πειραιωτών.
Οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν το πρωί του Σαββάτου (21/3), δίνοντας έμφαση στον τομέα της τακτικής και της καλής κυκλοφορίας της μπάλας. Ολοκλήρωσαν με δίτερμα, ενώ ορισμένοι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές έμειναν στο γήπεδο και έκαναν τελειώματα φάσεων.
Οι Μήτρογλου και Ελαμπντελαουί βρίσκονται κανονικά στην αποστολή, ενώ εκτός έμεινε ο Φουστέρ, αν και την Παρασκευή (20/3) προπονήθηκε κανονικά, όπως και ο Μέγκιερι, με τον Γιαννιώτη να είναι αναπληρωματικός του Ρομπέρτο.
Αναλυτικά η αποστολή: Ρομπέρτο, Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Σαλίνο, Μαζουακού, Αυλωνίτης, Χάρα, Φορτούνης, Αφελάι, Μποτία, Μπενίτες, Κασάμι, Ντομίνγκεζ, Σιόβας, Ντοσεβί.
Πηγή: Sport 24 

Πελεγκρίνι: Η δεύτερη θέση δεν είναι καταστροφή

Πελεγκρίνι: Η δεύτερη θέση δεν είναι καταστροφήΟ Χιλιανός τεχνικός υπογράμμισε πως δεν έχει παράπονο από τους παίκτες του

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έξι βαθμούς πίσω από τη πρωτοπόρο Τσέλσι, με παιχνίδι περισσότερο και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας για δεύτερη σερί σεζόν με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να υποστηρίζει πως η δεύτερη θέση δεν είναι καταστροφή.
Σε δηλώσεις του ο Χιλιανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι, τόνισε: "Δεν είναι καταστροφή η δεύτερη θέση. Δεν είμαστε στην 8η, 9η ή 10η. Μόνο η Τσέλσι τα έχει πάει καλύτερα από εμάς. Την ευθύνη την έχω εγώ γιατί πάντα εγώ επιλέγω την ενδεκάδα και τον τρόπο που θα παίζουμε.
Έχω καλή σχέση με τους παίκτες μου και πάντα προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν πάμε τόσο άσχημα όσο προσπαθούν να δείξουν ότι παίζουμε. Μπορούμε καλύτερα, αλλά δεν έχω κάτι που θα πρέπει να παραπονιέμαι".

Πηγή: AEK365 

Live Streaming.14:45 Manchester City vs West Bromwich Albion 3-0 Eastern European Summer Time

Γκάφα, 3άρα, Σίτι,gkafa, 3ara, sitiΟ διαιτητής απέβαλε λάθος παίκτη της Γουέστ Μπρομ στο 2ο λεπτό, με την Σίτι έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα να επικρατεί εύκολα με 3-0 στο Μάντσεστερ

Πηγή: Sport 24

Μπορεί να μην αρκούν 40 βαθμοί

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
O Aντώνης Καρπετόπουλος ομολογεί ότι βρίσκει κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη μάχη της παραμονής μια μοναδική ομορφιά: ο υποβιβασμός ή η σωτηρία κάποιων ομάδων έχουν σταθεί αφορμή για μερικούς από τους μεγαλύτερους καυγάδες που έχουμε ζήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και χωρίς αυτούς θα πεθαίναμε από πλήξη.
Φέτος η αποχώρηση της Νίκης Βόλου και η αποδυνάμωση του ΟΦΗ ανέβασαν το όριο της παραμονής σε ύψη που ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς πριν το πρωτάθλημα ξεκινήσει. Με δεδομένο τον υποβιβασμό των δυο ας μοιραστούμε κάποιες εκτιμήσεις για το τι μέλει γενέσθαι.

Εργοτέλης, σχεδόν υποβιβασμένος

Έχει 25 βαθμούς. Παρά τη βελτίωση του μετά την περίοδο των μεταγραφών του Ιανουαρίου ο Εργοτέλης μοιάζει αδύνατο να σώσει τη χρονιά του με κάποιο ντεμαράζ στο φινάλε: δεν έχει και ματς με τη Νίκη και τον ΟΦΗ ώστε να βρει εύκολους βαθμούς. Κάποιοι λένε πως αν χάσει από τον Αστέρα σε αυτή την αγωνιστική κουνάει μαντήλι, αλλά στο Ηράκλειο πιστεύουν πως στην τετράδα των αγώνων που ακολουθεί (μέσα με Πανθρακικό, έξω με Ξάνθη, μέσα με Κέρκυρα και έξω με ΠΑΣ) μπορούν να κάνουν 9- 10 βαθμούς και να παίξουν την παραμονή στο τελευταίο ματς με το Λεβαδειακό. Απίθανο μου μοιάζει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Πλατανιάς, τρομερό πρόγραμμα

Εχει 28 βαθμούς. Η ήττα από το Λεβαδειακό (εντός έδρας) τον έμπλεξε, αλλά αν δείξει ψυχραιμία όχι πάρα πολύ. Ο Παράσχος ξέρει από διαχείριση κρίσεων. Το πρόγραμμα είναι πολύ καλό κι αυτό είναι το όπλο του: δεν φεύγει από την Κρήτη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος! Έχει δύο νίκες στο τσεπάκι (με ΟΦΗ και Νίκη) και τρία ματς στην έδρα του (με Καλλονή, Βέροια Παναιτωλικό) στα οποία του χρειάζονται τουλάχιστον επτά βαθμοί. Και λιγότερους να πάρει όμως, θα βρει μάλλον αδιάφορο τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στα Χανιά. Αν χρειαστεί εκεί κάποιο βαθμό παραμονής μπορεί να τον βρει: ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει το κακό συνήθειο να συγκινείται από παρακάλια, όταν είναι αδιάφορος στα τελευταία ματς έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.

Λεβαδειακός, όλα δύσκολα

Εχει 31 βαθμούς. Οι φίλοι του Κομπότη λένε ότι πρώτα θα πέσει η Ακρόπολη και μετά αυτός κατηγορία, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Εχει 3 βαθμούς (με τον ΟΦΗ) στο τσεπάκι, αλλά μόνο αυτούς. Παίζει ένα ματς μέσα και δύσκολο: με τον Ατρόμητο. Ουσιαστικά πρέπει να βρει τους βαθμούς παραμονής εκτός έδρας: παίζει με Παναιτωλικό αυτή την αγωνιστική, και μετά έχει Καραϊσκάκη, Τούμπα και φινάλε με τον Εργοτέλη. Η μεγάλη του ελπίδα είναι να βρει τον Εργοτέλη υποβιβασμένο την τελευταία αγωνιστική και να κάνει εκεί το τρίποντο της σωτηρίας. Εγώ πάλι λέω ότι σημαντικό για την παραμονή του είναι το ματς αυτής της αγωνιστικής στο Αγρίνιο. Με τον Παναιτωλικό δεν έχει πάντως και τις καλύτερες σχέσεις.

Πανθρακικός, το μεγάλο μυστήριο

Εχει 31 βαθμούς κι ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Τον Δεκέμβριο τον θεωρούσαν όλοι τελειωμένο, αλλά αποδείχτηκε πάλι εφτάψυχος! Είναι αήττητος στο γήπεδο του, αλλά δεν κάνει βαθμούς μακριά από την Κομοτηνή. Έχει στην έδρα του να παίξει με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: αν κερδίσει έναν από αυτούς μπορεί να φτάσει στην σωτηρία. Εκτός έδρας παίζει με Εργοτέλη, Αστέρα και Βέροια και για διαφορετικούς λόγους και τα τρία ματς είναι δύσκολα. Με τον θεωρητικά αδύναμο Εργοτέλη παίζει την μεθεπόμενη αγωνιστική όταν και αυτός θα έχει ακόμα ελπίδες παραμονής, ενώ και η Βέροια μπορεί να καίγεται! Στα υπέρ του ότι έχει να παίξει στην έδρα του το τελευταίο ματς με την Ξάνθη, που ίσως είναι εκείνη η μέρα αδιάφορη. Η απορία μου είναι σε τι κατάσταση θα είναι στο τέλος ο Πανθρακικός. Το να παίξει στην έδρα του τον ίδιο μήνα με τους τρείς μεγάλους απλό δεν είναι. Η αίσθηση μου πάντως είναι ότι κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτή την αγωνιστική, παίζει την κατηγορία. Δύσκολα σε αυτά κάνω λάθος

Πανιώνιος, δεν τελειώσαμε

Εχει 32 βαθμούς. Με έξι βαθμούς εξασφαλισμένους καθώς στο πρόγραμμα έχει παιχνίδια με τη Νίκη και τον ΟΦΗ δεν θα έπρεπε να έχει άγχος παραμονής. Ωστόσο, αφαιρώντας αυτά τα δυο ματς, το πρόγραμμα του είναι αρκετά δύσκολο. Παίζει στη Νέα Σμύρνη με Παναιτωλικό, Ολυμπιακό και την τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ, ενώ την προτελευταία αγωνιστική πάει στο Περιστέρι όπου ο Ατρόμητος, που διεκδικεί θέση στην πεντάδα, δεν θα είναι αδιάφορος. Για να σωθεί χρειάζεται μία νίκη. Δεν βλέπω που μπορεί να την πάρει εύκολα.

Βέροια, κι όμως κινδυνεύει

Έχει 34 βαθμούς. Εχει κι αυτή τρεις σίγουρους βαθμούς με την Νίκη αλλά μόνον αυτούς! Παίζει στην έδρα της με τον Παναθηναϊκό, τον Αστέρα και τον Πανθρακικό, ενώ θα κάνει και ένα ταξίδι στα Χανιά για να παίξει με τον Πλατανιά που καίγεται. Κλείνει με τον Παναιτωλικό εκτός και προτελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Πανθρακικό, αλλά αλίμονο της, αν περιμένει να βρει σε αυτό το ματς τους βαθμούς που τις χρειάζονται για να μείνει στην κατηγορία! Το χειρότερο για τη Βέροια είναι ότι κάποιοι παίκτες της έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες για του χρόνου. Ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει τον Καλτσά κι ο Ολυμπιακός τον Μπεν. Αν αυτοί δεν έχουν το μυαλό τους στην σωτηρία της ομάδας. Για τη Βέροια που τρέχει ένα κακό σερί όλα μπορεί να γίνουν ξαφνικά πολύ δύσκολα.

Η αληθινή εικόνα

Για να γίνει απόλυτα κατανοητή η βαθμολογία, θεωρώντας ότι οι ομάδες αυτές θα κερδίσουν στα χαρτιά τη Νίκη, αλλά και τον ΟΦΗ που μάλλον εγκαταλείπει, πρόσθεσα τους βαθμούς αυτών των παιγνιδιών στους «μελλοθάνατους». Η πραγματική τους βαθμολογία έχει ως εξής:
- Εργοτέλης: 25 βαθμοί και 6 ματς, τρία μέσα, τρία έξω.
- Πλατανιάς: 34 βαθμοί και 4 ματς, όλα εντός έδρας!
- Λεβαδειακός: 34 βαθμοί και 5 ματς, τέσσερα εκτός και ένα εντός.
- Πανθρακικός: 31 βαθμοί και 7 ματς, τέσσερα εντός και τρία εκτός.
- Πανιώνιος: 38 βαθμοί και 4 ματς, τρια εντός και ένα εκτός.
- Βέροια: 37 βαθμοί και 5 ματς, τρία εντός και δυο εκτός.
Συμπέρασμα; Ο Εργοτέλης αργά και βασανιστικά λογικά θα ακολουθήσει τον ΟΦΗ και τη Νίκη. Η άλλη θέση θα παιχτεί μεταξύ Πανθρακικού και Λεβαδειακού. Αλλά αν αυτή την αγωνιστική κερδίσουν ο πρώτος τον ΠΑΟΚ κι ο δεύτερος τον Παναιτωλικό, δεν θα αρκούν ούτε 40 βαθμοί για τη σωτηρία σε όλους….
Πηγή: Sport 24 

Πήρε το "εξάποντο" η Χέρτα (video)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Χέρτα απέδρασε με το τρίποντο από το Αμβούργο με γκολ στο 84' και ξέφυγε τέσσερις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη (video).

Πηγή: Sport 24