ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μονακό - Άρσεναλ 0-2 (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Άρσεναλ νίκησε 2-0 στο "Λουί ΙΙ", όμως η Μονακό πέρασε στα προημιτελικά του Champions League, καθώς είχε επικρατήσει με 3-1 στο Λονδίνο (videos)

Πηγή: Sport 24

Preview: Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα

http://eurwtaselous.blogspot.grΟ Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται στην Kombank Arena (19/03, 20:15) την Μπαρτσελόνα που μετράει τέσσερις σερί νίκες ενώ ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς περιμένει τον Άντε Τόμιτς, στο ματς-απ των κορυφαίων σέντερ της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από δυο σερί νίκες στο TOP-16 και θέλει να εξαντλήσεις τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στα playoffs, αρχής γενομένης από την προσεχή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στην Kombank Arena (19/03, 20:15).
Από την άλλη πλευρά, οι Καταλανοί μετρούν τέσσερις συνεχόμενες νίκες στον Ε' όμιλο και θέλουν τη νίκη ώστε να κάνουν σημαντικό βήμα για τη δεύτερη θέση στο γκρουπ και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.
H κατάταξη στο TOP-16
Ενδιαφέροντα στοιχεία
Ερυθρός Αστέρας

- Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς μετράει 12 double-double στη φετινή διοργάνωση. Παράλληλα έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στις 20 από τις τελευταίες 21 συμμετοχές του στην Euroleague.
- Ο Μάρκους Γουίλιαμς έχει ήδη μοιράσει 124 ασίστ και φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας.
- Ο Μαριάνοβιτς και ο Γουίλιαμς έχουν ξεκινήσει βασικοί σε όλους τους αγώνες του Ερυθρού Αστέρα στη διοργάνωση.
- Ο Στέφαν Γιόβιτς έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις οκτώ από τις τελευταίες εννιά συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Μάικ Τσίρμπες υπήρξε συμπαίκτης με τον Μπόστιαν Νάχμπαρ της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2012-13, στην Μπάμπεργκ. Μαζί κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Bundesliga.

Μπαρτσελόνα
- Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς βασικούς στα ματς της Μπαρτσελόνα.
- Ο Άντε Τόμιτς χρειάζεται ένα κόψιμο για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague. Επίσης ο Κροάτης σέντερ χρειάζεται ένα ριμπάουντ για να "πιάσει" τον Μιχάλη Κακιούζη στην 20η θέση της λίστας. Ο Τόμιτς έχει ήδη 745 ριμπάουντ.
- Ο Μπραντ Όλεσον μετράει 20 συνεχόμενες εύστοχες βολές στη διοργάνωση.
- Ο Τζάστιν Ντόλμαν έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στις τελευταίες εφτά συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Τόμας Σατοράνσκι έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα τελευταία εφτά ματς της Μπαρτσελόνα.

Πηγή: Sport 24

Φορλάν: «Τέλειος ο Καβάνι για Ατλέτικο»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Την πεποίθησή του ότι ο Έντισον Καβάνι θα ήταν ιδανικός για την επίθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης, εξέφρασε ο πρώην επιθετικός των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγκο Φορλάν. 

Τον Έντισον Καβάνι θεωρεί ως την τέλεια προσθήκη για την επιθετική γραμμή της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ντιέγκο Φορλάν.

Ο πρώην επιθετικός των «ροχιμπλάνκος», μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη του, τονίζοντας ότι το στιλ του είναι το ιδανικό για τους πρωταθλητές Ισπανίας.

«Ο Καβάνι θα ήταν τέλειος για την Ατλέτικο. Θα ήταν εκπληκτική προσθήκη καθώς είναι ένας πολύ καλός επιθετικός. Το στυλ παιχνιδιού του είναι ιδανικό για την Ατλέτικο γιατί είναι ένας γρήγορος παίκτης που του αρέσει να μάχεται μέσα στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του Ουρουγουανού που στη συνέχεια τόνισε ότι όλοι οι επιθετικοί των «ροχιμπλάνκος» ήταν πάντα μαχητικοί.

«Η Ατλέτικο πάντα χαρακτηρίζονταν από τους καλούς επιθετικούς που διέθετε. Όλοι είχαν ένα κοινό και είναι αυτό το μαχητικό στυλ. Ο Τόρες, ο Αγκουέρο, ο Ντιέγκο Κόστα, ο Φαλκάο. Όλοι ήταν έτσι», κατέληξε.

Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.21:45 AS Monaco vs Arsenal 0-2,Live Streaming.21:45 Atletico Madrid vs Bayer Leverkusen 1-0(3-2 pen) Eastern European Summer Time

Ατλέτικο - Λεβερκούζεν 1-0 (3-2 πέν.)Η Ατλέτικο νίκησε με 3-2 στην διαδικασία των πέναλτι την Λεβερκούζεν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για 2η συνεχόμενη χρονιά, κάπου καταφέρνει 1η φορά στην ιστορία της

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>
 Μονακό - Άρσεναλ 0-2 (videos)Η Άρσεναλ νίκησε 2-0 στο "Λουί ΙΙ", όμως η Μονακό πέρασε στα προημιτελικά του Champions League, καθώς είχε επικρατήσει με 3-1 στο Λονδίνο (videos)

Πηγή: Sport 24

 Ατλέτικο - Λεβερκούζεν 1-0 (3-2 πέν.)  Live Streaming.21:45 Atletico Madrid vs Bayer Leverkusen

«Ο Κεντίρα δεν είναι αρκετά καλός για τη Σάλκε»


http://eurwtaselous.blogspot.gr/Την άποψή του ότι ο Σάμι Κεντίρα δεν είναι αρκετά καλός για τη Σάλκε, εξέφρασε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος δήλωσε ότι ο μέσος της Ρεάλ έχει χάσει πολλά θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του.

Ούτε για να παίξει στη Σάλκε δεν είναι πλέον ικανός ο Σάμι Κεντίρα, σύμφωνα με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο 69χρονος Γερμανός παράγοντας μίλησε για τον μέσο της Ρεάλ, τονίζοντας την κακή φυσική του κατάσταση και το γεγονός ότι έχει χάσει αρκετά από όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του.

«Ο Κεντίρα δεν είναι αρκετά καλός αυτή τη στιγμή για να πάει στη Σάλκε. Με την τωρινή φυσική του κατάσταση, δε θα μπορούσε να βοηθήσει καμία ομάδα. Κάτι λείπει από κάθε πτυχή του παιχνιδιού του. Η ικανότητά του να τρέχει ασταμάτητα στο κέντρο ήταν το "κλειδί" του παιχνιδιού του και το έχει χάσει. Πλέον, χωρίς αυτό, δεν μπορεί να κάνει και πολλά», ήταν τα λόγια του.

Ο Σάμι Κεντίρα μένει ελεύθερος από τη «βασίλισσα» το προσεχές καλοκαίρι, με δημοσιεύματα, μέχρι στιγμής, να έκαναν λόγο για πρόταση παραμονής από τους Μαδριλένους, αλλά και από τις Μπάγερν και Σάλκε.

Ωστόσο, με βάση τις φετινές απογοητευτικές του εμφανίσεις, δύσκολα θα πάει σε κάποιον από τους παραπάνω συλλόγους.
Πηγή: Σπορ FM

Με απουσίες ο ΠΑΣ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ο Γιάννης Πετράκης, δεν μπορεί να υπολογίζει τον Τσάβες που έχει υποστεί θλάση και τον Γαρουφαλιά.
Αναλυτικά η αποστολή: Βελλίδης, Σωτηρίου, Μιχαήλ, Στρούνα, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Χαρίσης, Κρητικός, Ακόστα, Γιάκος, Τσουκαλάς, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Αυγενικού, Κοροβέσης, Μανιάς, Ίλιτς.

Πηγή: AEK365

«Οι καλύτεροι προπονητές»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δηλώσεις τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τα τελευταία 24ωρα την ομάδα του Δικεφάλου. Για το τέλος της συνεργασίας με τον Αναστασιάδη και την πρόσληψη Γεωργιάδη, αλλά και για τον μεγαλομέτοχο

Πηγή: Gazzetta

Στην καλύτερη ευρωπαϊκή ενδεκάδα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Στην καλύτερη ευρωπαϊκή ενδεκάδα της εβδομάδας που πέρασε για την εμφάνισή του κόντρα στην Στουτγκάρδη συμπεριέλαβε το "whoscored.com" τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Δείτε τους παίκτες που απαρτίζουν την 11άδα.

Ο Έλληνας αμυντικός είχε στην αναμέτρηση κόντρα στην Στουτγκάρδη 15 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, τρία τάκλιν, έξι κοψίματα και εννιά απομακρύνσεις και ως εκ τούτου, βάσει των στατιστικών του συγκέντρωσε βαθμλο 9.36.
Το αποτέλεσμα ήταν να συμπεριληφθεί στην καλύτερη ευρωπαϊκή ενδεκάδα της αγωνιστικής που πέρασε από την κορυφαία στο θέμα των στατιστικών ιστοσελίδα "whoscored.com". Στην ίδια ενδεκάδα φιγουράρουν μεταξύ άλλων και οι Ράμσεϊ, Μέσι και Ντε Μπρόινε.
Ιδού:

 
NEWSLETTER:
Πηγή: Contra

Ανακούφιση με Λαφαγέτ και Σλούκα

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ικανοποίηση στον Ολυμπιακό με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων των Όλιβερ Λαφαγέτ και Κώστα Σλούκα, καθώς αμφότεροι θα ταξιδέψουν κανονικά για την Βιτόρια ενόψει του αγώνα με την Λαμποράλ.

Στις θέσεις τους επέστρεψαν οι… καρδιές όλων στον Ολυμπιακό, καθώς τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι λαβωμένοι από τραυματισμούς στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ, Όλιβερ Λαφαγέτ και Κώστας Σλούκας, ήταν «καθαρά». Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός γκαρντ, έχει έναν ερεθισμό σε παλιό τραυματισμό στο σκαφοειδές και ο «Σλου», ένα μικρό αιμάτωμα κοντά στο ισχιακό κύρτωμα.

Αμφότεροι, θα ξεκουραστούν και θα κάνουν θεραπεία σήμερα και αύριο, θα ταξιδέψουν κανονικά με την αποστολή την Πέμπτη (19/3), αναμένεται να προπονηθούν το βράδυ στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» και να τεθούν στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την αναμέτρηση. Έτσι έληξε πρόωρα ο «συναγερμός», καθώς ειδικά για τον Λαφαγέτ, υπήρχαν φόβοι για απουσία μεγαλύτερου διαστήματος.

Επιστρέφουν Πέτγουεϊ-Κατσίβελης

Τα ευχάριστα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο όμως δεν σταματούν στους Σλούκα και Λαφαγέτ. Ο Έλληνας τεχνικός, είδε με ικανοποίηση σήμερα να επιστρέφουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων δύο ακόμα τραυματίες. Ο λόγος για τους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Δημήτρη Κατσίβελη, που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους σε ώμο και πλευρά αντίστοιχα και αν και έχουν μείνει πίσω από πλευράς ρυθμού και φυσικής κατάστασης, θα είναι λογικά σε θέση να βοηθήσουν την Παρασκευή.

Εκτός προγράμματος έμεινε σήμερα ο Αγραβάνης λόγω ίωσης, αλλά από αύριο θα είναι κανονικά στο πρόγραμμα, ενώ δεν υπολογίζονται οι Σπανούλης και Τσαϊρέλης, που συνεχίζουν θεραπεία σε γόνατο και δικέφαλο αντίστοιχα. Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ πάντως μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση, αφού νιώθει ήδη πολύ καλύτερα.
Πηγή: Σπορ FM

Ένα ήταν αρκετό για τη Λίβερπουλ! (video),Βαριά άρρωστη Ρόμα!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Το γκολ του Χέντερσον ήταν αρκετό προκειμένου η Λίβερπουλ να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Σουόνσι (1-0) και να πλησιάσει ξανά στους δύο βαθμούς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. (video)

Πηγή: Sport 24

Βαριά άρρωστη Ρόμα!

Ούτε να βλέπουν το «Ολίμπικο» δεν θέλουν στη Ρόμα. Το κόμπλεξ συνεχίστηκε για τους «τζιαλορόσι», που ταπεινώθηκαν 2-0 από την Σαμπντόρια, θέτοντας σε κίνδυνο εισιτήριο του Champions League!