ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-0

http://eurwtaselous.blogspot.grΜε γκολ του "Τσόρι" Ντομίνγκες, λίγες ώρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του και του Ιμπραΐμ Αφελάι, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στο άδειο "Καραϊσκάκη" και διατήρησε την διαφορά του από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Super League.

Πηγή: Contra

Live Streaming.21:45 Inter - AC Cesena,Live Streaming.22:00 Real Madrid - UD Levante Eastern European Summer Time

Ρεάλ, ásico,real, ásicoΗ Ρεάλ νίκησε με 2-0 την Λεβάντε στην Μαδρίτη, χάρη στα τέρματα του Γκάρεθ Μπέιλ, έτσι θα παίξει στο "Καμπ Νόου" με την Μπαρτσελόνα έχοντας έναν βαθμό λιγότερο (videos)

Πηγή: Sport 24 

Ίντερ – Τσεζένα 1-1 (video)

Πηγή: OnSports

Live Streaming.19:30 Olympiakos - Xanthi 2-0 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.grΜε γκολ του "Τσόρι" Ντομίνγκες, λίγες ώρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του και του Ιμπραΐμ Αφελάι, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στο άδειο "Καραϊσκάκη" και διατήρησε την διαφορά του από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Super League.

Πηγή: Contra


Live Streaming.18:00 Fostiras Tavrou vs AEK Athens Eastern European Summer Time


Live Streaming.18:00 Manchester United - Tottenham 3-0 ,Live Streaming.18:00 Everton FC - Newcastle Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 3-0 την Τότεναμ και έκανε σπουδαίο βήμα για έξοδο στο Champions League, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να πανηγυρίζει... με νοκ-άουτ (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.15:00 PAS Giannina - Panaitolikos Eastern European Summer Time


Live Streaming.15:30 Chelsea - Southampton FC Eastern European Summer Time


Έτσι γεννήθηκε η θρυλική Λίβερπουλ

Η 15 Μαρτίου είναι μία ξεχωριστή ημερομηνία για τη Λίβερπουλ καθώς πριν από ακριβώς 123 χρόνια άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ίδρυσή της. Διαβάστε το story (φωτογραφίες).
Όχι, δεν πρόκειται για τα 123α γενέθλια της Λίβερπουλ. Για αυτά οι φίλαθλοι, οπαδοί και υποστηρικτές της φημισμένης ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ θα χρειαστεί να κάνουν λίγους μήνες υπομονή καθώς αυτά είναι στο ξεκίνημα του καλοκαιρού, στις 3 Ιουνίου.
Ωστόσο και η 15η Μαρτίου καταγράφεται ως μία ιδιαίτερη ημερομηνία στην ιστορία των "κόκκινων" του Μέρσεϊσαντ και μνημονεύεται από πολλούς καθώς από αυτήν ακριβώς την ημερομηνία το 1892 άρχισε ουσιαστικά να μπαίνει το νερό στο αυλάκι για την ίδρυση του συλλόγου.
"Ο κόσμος νομίζει πως ο σύλλογος σχηματίστηκε στις 15 Μαρτίου αλλά δεν είναι έτσι. Η 15η Μαρτίου έχει εκπληκτική σημασία αλλά δεν είναι η ημερομηνία που γεννήθηκε ο σύλλογος", τονίζει κατηγορηματικά ο έφορος του μουσείου της Λίβερπουλ, Στίβεν Ντον, και εξηγεί:
"Αυτή η ημέρα είναι σημαντική επειδή ήταν η ημέρα που η Everton Football Club, όπως εμείς τη γνωρίζουμε, πέταξε έξω τους ανθρώπους που έφτιαξαν την Liverpool Football Club. Πρόκειται λοιπόν για την ιστορική στιγμή που χωρίστηκε στα δύο η Έβερτον".

Η φωτογραφία της πρώτης ομάδας της Λίβερπουλ

"Στις 15 Μαρτίου υπήρχε γενική συνέλευση της Έβερτον, στην οποία ένας άνδρας που ονομαζόταν George Mahon, ένας από τους διευθυντές, εκλέχτηκε ως ο νέος πρόεδρος των "μπλε", καθώς αποφασίστηκε πως ο John Houlding δεν ήταν κατάλληλος για να διοικεί το σύλλογο.
Ο Mahon πήγε και κάθησε στην καρέκλα του προέδρου και ήταν έτοιμος να ζητήσει να συνεχιστεί η συνέλευση όταν ο Houlding έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα. Ήταν ένα πραγματικό δράμα. Θα έκανε τεράστια νούμερα αυτό το σκηνικό στην τηλεόραση", συμπληρώνει ο νυν έφορος του μουσείου της Λίβερπουλ...
Εκείνη έκρηξη πάντως από πλευράς Houlding δεν είχε να κάνει μόνο με τον εξοστρακισμό του από τον προεδρικό θώκο καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των δύο ανδρών είχαν ξεκινήσει αρκετά χρόνια νωρίτερα. Η "ιστορία" τους είχε ουσιαστικά αφετηρία το 1885...

Το πρώτο εισιτήριο διαρκείας στη Λίβερπουλ

Τότε ο Houlding, ο ιδιοκτήτης της Έβερτον, αγόρασε το οικόπεδο για το Anfield stadium από έναν φίλο, τον Joseph Orrell, ώστε να μπορεί να παίζει εκεί η ομάδα του. Στη συμφωνία τους όμως υπήρχε μία υποσημείωση που αφορούσε ένα κομμάτι γης όπου βρίσκεται τώρα στο "Anfield" η εξέδρα "Mercenary".
Και συνεχίζει ο Στίβεν Ντον, να ξετυλίγει το κουβάρι της δημιουργίας της Λίβερπουλ, προσθέτοντας: "Ο "Joseph Orrell είπε "Κάποια στιγμή ίσως θέλω να φτιάξω έναν δρόμο σε αυτό το οικόπεδο και αν αποφασίσω ότι ο δρόμος θα περάσει από εκεί, θα πρέπει να πληρώσεις για το κόστος του δρόμου. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας.
Τα πράγματα ήταν φιλικά για μερικά χρόνια μέχρι που ο Orrell είπε το 1891 πως "Θέλω να χτιστεί τώρα αυτός ο δρόμος" και ο Houlding συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο στην Έβερτον.
Το γράμμα που διάβασε ενημέρωνε το συμβούλιο ότι ο Orell ήθελε να κατασκευαστεί δρόμος και αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε να μετακινήσουν  την κερκίδα που είχαν χτίσει σε εκείνο το οικόπεδο.

Η εμφάνιση που έχει φορέσει στο πρώτο της παιχνίδι η Λίβερπουλ: οι κόκκινοι έπαιξαν με μπλε, τα χρώματα δηλαδή της συμπολίτισσας Έβερτον

Το συμβούλιο, στο οποίο ήταν επικεφαλής ο George Mahon, θεωρούσε ότι θα μπορούσε να κλείσει καλύτερη συμφωνία κάπου αλλού και έκρινε οικονομικά ασύμφορη την ιδέα της μετακίνησης της εξέδρας. Οπότε έκαναν πρόταση για την αγορά ενός οικοπέδου στην άλλη άκρη του Stanley Park που ονομαζόταν Mere Green".
Κάπως έτσι λοιπόν στις 15 Μαρτίου 1892 και μετά από μία άγρια διαφωνία, ο Mahon αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι του με τον Houlding και τους τρεις στενούς συμβούλους του (Edwin Berry, William Barclay, John McKenna).
Ο Mahon ήταν πλέον ο πρόεδρος της Everton Football Club και είχε πάρει την απόφαση να πάρει την ομάδα στην περιοχή Mere Green και να χτίσει εκεί το στάδιο που θα τη φιλοξενούσε, το οποίο φυσικά είναι σήμερα γνωστό σε όλο τον κόσμο ως "Goodison Park".
Πώς όμως οι άνθρωποι που αποχώρησαν από τα σπλάχνα της Έβερτον έφτασαν στο να ιδρύσουν την Λίβερπουλ; Ο  Στίβεν Ντον αφηγείται:
"Στο ξενοδοχείο Neptune της πλατείας Clayton, οι Berry, Barclay, McKenna και Houlding έκατσαν κάτω και έφτιαξαν τους κανόνες για το νέο ποδοσφαιρικό σύλλογο που θα έφτιαχναν.

Ο εσωτερικός κανονισμός της Λίβερπουλ

Και ήξεραν πώς έπρεπε να βρουν ένα όνομα διαφορετικό καθώς η ομάδα του Mahon θα κρατούσε το Everton. Οπότε είχαν αυτή την ιδέα για το σύλλογό μας όπως τον ξέρουμε τώρα. Και ο πρώτος κανόνας ήταν πως "σύλλογος θα ονομάζεται Liverpool Football Club και θα υπόκειται σε κανόνες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Ημερομηνία κλειδί λοιπόν ήταν η 30η Μαρτίου που έγινε εκείνο το ραντεβού αλλά έπρεπε να γίνει και η εγγραφή του συλλόγου στις αρμόδιες αρχές. Αυτό έγινε επίσημα στις 3 Ιουνίου 1892 όπου το Υπουργείο Εμπορίου έστειλε πιστοποιητικό λέγοντας ότι ο σύλλογος αποτελεί επίσημα εταιρία και είχε πλέον το δικαίωμα να συναλλάσσεται.
"Το πιστοποιητικό γέννησης λοιπόν για το νέο σύλλογο που θα έπαιζε στο Anfield αναφέρει πως η Liverpool FC γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου".

Το πιστοποιητικό γέννησης της Λίβερπουλ

Πηγή: Sport 24

Δεν το… έχει το μποξ ο Ρούνεϊ!


http://eurwtaselous.blogspot.gr/Πεσμένος αναίσθητος στο πάτωμα φαίνεται ο Γουέιν Ρούνεϊ σε φωτογραφία που δημοσιεύει η "Sun" μετά από έναν φιλικό αγώνα μποξ με τον Φιλ Μπαρντσλεϊ της Σάντερλαντ.

Μπορεί ως ποδοσφαιριστής να το… έχει αλλά για το μποξ φαίνεται να χρειάζεται βελτίωση.

Αναφερόμαστε στον Γουέιν Ρούνεϊ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Sun. Στο πρωτοσέλιδο αυτού υπάρχει φωτογραφία με τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πεσμένο Κ.Ο. στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα πρόκειται για το… αποτέλεσμα ενός αγώνα σπάρινγκ με τον Φιλ Μπαρντσλεϊ, της Σάντερλαντ.


inner

inner Πηγή: Σπορ FM

Μετρημένα κουκιά στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπικός των Γιάννη Σφαιρόπουλου και Κώστα Σλούκα έχει μπροστά του τέσσερις τελικούς Η πρώτη φετινή ήττα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση... κυνηγού, με τους Πειραιώτες να χάνουν το ματς και τη διαφορά από τη Φενέρμπαχτσε. Παρ' όλα αυτά, η μάχη για το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας που δίνει η πρώτη δυάδα της βαθμολογίας μαίνεται.... Απομένουν μόλις τέσσερις αγωνιστικές μέχρι το φινάλε του Τοπ-16 και τα κουκιά είναι μετρημένα για τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει εκτός έδρας με τη Λαμποράλ Κούτσα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα υποδεχθεί τις Νίζνι και Εφές. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται μόνο τον Ολυμπιακό και παίζει εκτός έδρας με τη Μάλαγα, την Αρμάνι και τη Νίζνι, ενώ η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη την Εφές, την Αρμάνι και τη Μάλαγα και ταξιδεύει στη Βιτόρια για να παίξει με τη Λαμποράλ Κούτσα. Οι τρεις ομάδες είναι ισόβαθμες με 18 βαθμούς και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς η Φενέρμπαχτσε έχει μακράν το πιο βατό πρόγραμμα. Αυτό της δίνει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων δεδομένου πως υπερτερεί σε ισοβαθμία και με τον Ολυμπιακό αλλά και με την ΤΣΣΚΑ.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, αλλά επί της ουσίας ό,τι κι αν συμβεί στη Βιτόρια το καθοριστικό για τη συνέχεια ραντεβού είναι στη Μόσχα. Αν οι Πειραιώτες φύγουν με διπλό από τη ρωσική πρωτεύουσα, τότε θα κρατούν στα χέρια τους το πλεονέκτημα. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα πράγματα γίνονται υπερβολικά δύσκολα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την ΤΣΣΚΑ, η οποία ναι μεν έχει τρία εκτός έδρας παχνίδια, αλλά αντιμετωπίζει αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, λοιπόν, κρατά την τύχη στα χέρια της, ωστόσο είναι γεγονός πως θα μπορούσε ήδη να έχει τεράστιο αβαντάζ για την πρώτη δυάδα, αν είχε πάρει τη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Δύσκολα στη Βιτόρια
Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε με ένεση στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και από τον τρόπο που... πατούσε στο παρκέ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα μείνει εκτός δράσης για κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως θα χάσει το αυριανό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και εκτός απροόπτου θα λείψει και από το ματς της Βιτόρια κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Αυτό που προέχει για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα είναι να αναρρώσει πλήρως προκειμένου να μην υποστεί σοβαρότερη ζημιά.
Μόνο ο Μάντζαρης
Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει πλέον ο Ολυμπιακός, που έχει αρκετούς παίκτες εκτός δράσης λόγω τραυματισμών. Ο μοναδικός που θα παίξει απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Οι Βασίλης Σπανούλης, Μπρεντ Πέτγουεϊ, Μιχάλης Τσαϊρέλης και Δημήτρης Κατσίβελης θα μείνουν στην Αθήνα, για να ακολουθήσουν θεραπεία. Η κατάσταση των τριών (πλην του Σπανούλη) θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες. Αντίθετα, ο Δημήτρης Αγραβάνης επέστρεψε υγιής μετά τον τραυματισμό του και θα παίξει κανονικά απέναντι στους Θεσσαλονικείς, όπως φυσικά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που ανεβάζει ρυθμό.
Του έλειψε ο Πέτγουεϊ
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έλειψε από το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στερήθηκε έναν παίκτη που ταίριαζε πολύ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι Τούρκοι κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ, με τον Αμερικάνο φόργουορντ να είναι ο κορυφαίος «ερυθρόλευκος» στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού και τα αθλητικά του προσόντα θα βοηθούσαν σημαντικά στην άμυνα.
Πηγή: Goal