ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός 76-70,ΤΣΣΚΑ-Εφές: 88-83,

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει με την εμπειρία του και ελληνικό σχήμα, στο φινάλε, αλλά πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο, όπως η Ζάλγκιρις πανηγύρισε το 76-70. Οι "πράσινοι" κράτησαν τουλάχιστον τη διαφορά.

ΤΣΣΚΑ-Εφές: 88-83

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Εφές ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει, αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε σε μεγάλη μέρα τον Μίλος Τεόντοσιτς και έτσι έφτασε στην τελική επικράτηση με 88-83.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 Olympiacos vs Fenerbahce Ulker Istanbul 64-73,Live Streaming.21:45 Emporio Armani Milan vs Unicaja Malaga 90-86 Eastern European Summer Time

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 64-73,olybiakos - fenerbachtse 64-73Η Φενέρμπαχτσε ήταν ανώτερη από τον Ολυμπιακό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Πειραιώτες ήταν πολύ άστοχοι και αποτέλεσμα αυτού ήταν να ηττηθούν με 64-73. Πρώτη ήττα στο ΣΕΦ μετά το πέρας ενός έτους.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Αρμάνι Μιλάνο - Μάλαγα 90-86

Αρμάνι Μιλάνο - Μάλαγα 90-86,armani milano - malaga 90-86Η νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Μάλαγα (90-86) δίνει ελπίδες πρόκρισης στους Ιταλούς, για τα πλέι οφ της Euroleague. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, που ηγήθηκε του σχήματος του Λούκα Μπάνκι.

Πηγή: Sport 24

Μπουχαλάκης: «Σωστά έπραξε ο Ολυμπιακός για τον Μάνταλο»

Μπουχαλάκης: «Σωστά έπραξε ο Ολυμπιακός για τον Μάνταλο»
Την κίνηση των «ερυθρόλευκων» (διοίκησης, προπονητών και παικτών) να στείλουν λουλούδια και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον Πέτρο Μάνταλο, επιβράβευσε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο παίκτης του Ολυμπιακού είπε ότι είμαι μια κίνηση που αποπνέει υγεία και τόνισε ότι έτσι επιτάσσει το αληθινό ποδόσφαιρο.
«Νομίζω πως είναι μία πολύ καλή πράξη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μόνο στα 90 λεπτά και όποτε είμαστε στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να είμαστε αντίπαλοι. Από 'κει και πέρα είναι θέμα υγείας και σωστά έπραξε η διοίκηση, ο πρόεδρος και στείλαμε αυτό το ευχετήριο μήνυμα στον Μάνταλο και στην ΑΕΚ», ήταν τα λόγια του Μπουχαλάκη στη Νόβα.
Πηγή: Goal

Live Streaming.21:30 Bayer 04 Leverkusen vs VFB Stuttgart 4-0 Eastern European Summer Time


Οι εκλεκτοί του Ρόκα για το Περιστέρι

http://eurwtaselous.blogspot.gr
Την προετοιμασία του για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (14/3 17:15) ολοκλήρωσε ο Πανθρακικός. Αναλυτικά η αποστολή του Μανουέλ Ρόκα.
Ο Πανθρακικός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον κρίσιμο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (14/3 17:15) και αμέσως μετά ο Μανουέλ Ρόκα ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας του.
Ο Εμπό βρίσκεται σε αυτή, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο και παίρνει κανονικά μέρος στο πρόγραμμα. Αντίθετα, δεν έχει στη διάθεσή του τους Λαδάκη και Σερφά, που συνέχισαν το ειδικό πρόγραμμα για την αποθεραπεία τους.
Η αποστολή αναχώρησε αμέσως μετά την προπόνηση για την Αθήνα, όπου θα διανυκτερεύσει απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.
Αναλυτικά η αποστολή: Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Βιγιαφάνε, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Εμπό, Τσουμάνης, Ρομέου, Μεχία, Τζάνης, Σέτι, Ντιγκινί, Χασομέρης, Κάσες, Μπάλντα, Ροζέριο, Ιγκόρ.
Πηγή: Sport 24

Ο Αμπράμοβιτς ετοιμάζει νέο συμβόλαιο για τον Μουρίνιο

Ο Αμπράμοβιτς ετοιμάζει νέο συμβόλαιο για τον ΜουρίνιοΑκόμα και η απώλεια του πρωταθλήματος δεν θα σταματήσει την Τσέλσι από το να προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο στον Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με την «Express», που γράφει ότι οι «μπλε» θέλουν να κρατήσουν τον Πορτογάλο προπονητή στο Λονδίνο με μια νέα συμφωνία.

Σύμφωνα με το αγγλικό Μέσο αυτό το νέο συμβόλαιο θα είναι τετραετούς διάρκειας, προσθέτοντας έτσι ακόμα δυο χρόνια στην υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, ενώ και οι οικονομικές απολαβές του Πορτογάλου θα αυξηθούν.
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ιδιόκτητης της Τσέλσι είναι πολύ ευχαριστημένος από το πόσο έχει βελτιωθεί η ομάδα τους τελευταίους 18 μήνες και από το πως ο Μουρίνιο έχει κάνει την δουλειά τηρώντας κατά γράμμα τους αυστηρούς κανόνες του Financial Fair Play.
Πηγή: Goal

Live Streaming.19:45 Zalgiris vs Panathinaikos 76-70 Eastern European Summer Time

Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός 76-70,zalgkiris - panathinaikos 76-70Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει με την εμπειρία του και ελληνικό σχήμα, στο φινάλε, αλλά πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο, όπως η Ζάλγκιρις πανηγύρισε το 76-70. Οι "πράσινοι" κράτησαν τουλάχιστον τη διαφορά.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:00 CSKA Moscow vs Anadolu Efes Istanbul 88-83 Eastern European Summer Time

ΤΣΣΚΑ-Εφές, 88-83,tsska-efes, 88-83Η Εφές ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει, αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε σε μεγάλη μέρα τον Μίλος Τεόντοσιτς και έτσι έφτασε στην τελική επικράτηση με 88-83.

Πηγή: Sport 24

 Live Streaming.19:00 CSKA Moscow vs Anadolu Efes Istanbul

Στην Ιταλία άνθρωπος της Ρεάλ για τον Πογκμπά

http://eurwtaselous.blogspot.grΆνθρωπος της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην Ιταλία για να αρχίσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά! Αυτό ανέφερε ως αποκλειστική πληροφορία μια εκπομπή σε ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Πηγή: Σπορ FM

Δραστικά μέτρα Κοντονή για το ποδόσφαιρο

http://eurwtaselous.blogspot.grΟ Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να φέρει μεγάλες αλλαγές στον επαγγελματικό αθλητισμό και την Τρίτη αναμένεται να κατατεθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τη βία, τη φοροδιαφυγή, τα στημένα αλλά και την διαφθορά.

Πηγή: Gazzetta

Αλαφούζος: "Δεν μπορούμε να αφήνουμε να προκαλούνται σκάνδαλα"

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξωτερίκευσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σχολίασε τα συνεχόμενα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό και εξήγησε τη διαφορετική νοοτροπία που παρουσιάζουν οι Έλληνες φίλαθλοι στις διοργανώσεις της UEFA.

Μία από τις απόψεις του Γιάννη Αλαφούζου είναι ότι όσο περισσότερο εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας ένα πρόβλημα, τόσο πιθανότερο είναι να ασχοληθούν μαζί του οι εμπλεκόμενοι και να βρουν λύση...
Για αυτό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ανέλυσε διεξοδικά την κατάσταση, επιχειρώντας να στρέψει τα φώτα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για τα φαινόμενα βίας, τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της, τις δικές του ενστάσεις για τη μεθοδολογία, αλλά και την κόντρα που έχει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αναλυτικά η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Γιάννη Αλαφούζου στην εκπομπή World Football του ραδιοφώνου του BBC:
Για τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος: "Ιδέες σαν κι αυτές έχουν συζητηθεί. Μερικές από τις μεγάλες ομάδες θα δημιουργήσουν μία νέα λίγκα ώστε να τελειώνουμε με αυτή την απόγνωση που νιώθουν πολλοί από μας και τους οπαδούς μας. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Δεν λέω ότι αυτό είναι κάτι που υπάρχει στα σχέδια ή ότι το σκεφτόμαστε πράγματι στα σοβαρά.
Είναι μία από τις πιο ακραίες πιθανές λύσεις που έχουν συζητηθεί, αλλά υπάρχουν φυσικά πρακτικά ζητήματα στο να ξεκινήσουμε ένα νέο ξεχωριστό πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθούμε να επικοινωνούμε με τους οπαδούς και τους έχουμε εξηγήσει απεγνωσμένα ότι η βία "πληγώνει" μόνο την ομάδα της οποίας οι χούλιγκαν φέρονται με βιαιότητα".
Για το τι χρειάζεται για να συζητηθεί σοβαρά η δημιουργία μίας νέας λίγκας: "Εάν η Ελλάδα τιμωρηθεί και δεν συμμετάσχει στους αγώνες της UEFA για κάποιους λόγους και τελικά αποκοπούμε από την Ευρώπη, τότε αυτό ίσως θα επέτρεπε δυνητικά σε κάποιες ομάδες να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή λίγκα".
Για τις αιτίες της βίας: "Πρώτα απ' όλα, όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες που έχουν πρόβλημα με τη βία, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού, πρέπει να αποδεχτούν τις ευθύνες τους και να δράσουν με τον καλύτερο τρόπο και να μειώσουν τη βία στα γήπεδα τους.
Όμως, αν οι οπαδοί δεν ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους ότι οι αγώνες που παίζονται εντός των γηπέδων διεξάγονται με τιμιότητα και ότι τα αποτελέσματα δεν είναι προαποφασισμένα και ότι αυτό που βλέπουν, συμβαίνει στα αλήθεια, δεν νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Έχουμε μεγάλα προβλήματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι το ξέρουν στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να έχεις έρευνες για εγκλήματα που έχουν ξεκινήσει από το 2011 και να είμαστε στο 2015 και να μην έχουν αρχίσει οι δίκες.
Είναι γελοίο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αθώοι και συκοφαντούνται καθώς κατηγορούνται για σημαντικά εγκλήματα. Η φήμη τους "καταστρέφεται" και άτομα που θα καταδικαστούν είναι ελεύθεροι να φύγουν και να συνεχίσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες ή να αγνοήσω τις ευθύνες που έχουν οι ομάδες στην Ελλάδα, αλλά η Πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει το νόμο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε να προκαλούνται σκάνδαλα".
Για το αν οι θύτες γίνονται και θύματα: "Αν κάποιος είναι βίαιος δεν μπορεί να είναι το θύμα. Μπορεί να έχουν προκληθεί σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο και πάλι δεν μπορούν τέτοιες ενέργειες να θεωρηθούν σωστές. Είναι θύματα υπό την έννοια ότι είναι πολύ απογοητευμένοι, και αν δεν διαλευκάνουμε με τη βοήθεια της UEFA και την Πολιτείας τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε η ανομία δεν θα φύγει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι αποτελεί και άδεια ώστε να είναι κανείς βίαιος".
Για τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είχαμε μια πολιτισμένη συζήτηση. Μία συνάντηση δεν σημαίνει ότι λύνει όλα τα προβλήματα που έχουμε, αλλά με το να συζητάνε δύο άνθρωποι που έχουν έντονο ανταγωνισμό είναι μόνο κάτι θετικό".
Για το αν αποτελεί καλό παράδειγμα για τους οπαδούς το να αποκαλεί "αντίπαλο" τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είναι απολύτως ένα τραγικό παράδειγμα. Γι' αυτό λέω ότι αν δεν αποδεχθούμε ότι όλοι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες και το νόμο, τότε σίγουρα οι οπαδοί μας παίρνουν το χειρότερο παράδειγμα από μας, τους ηγέτες των ομάδων".
Για το νόημα της απόφασης της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς οπαδούς: "Νομίζω ότι έγκειται στην απόγνωση, γιατί έχουμε πολλή βία. Πριν από μερικές μέρες σε ένα αγώνα μπάσκετ μεταξύ δύο μεγάλων αντιπάλων στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε μια πολύ σοβαρή διαμάχη, και μάλιστα ένας οπαδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.
Τέσσερις μέρες πιο πριν είχαμε περιστατικά στο βόλεϊ. Η ελληνική κοινωνία, δυστυχώς, δεν σέβεται το νόμο όσο θα έπρεπε και αν η κυβέρνηση δεν γίνει πιο αυστηρή και αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι με μεγαλύτερη συνέπεια, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα βίας. Αυτό, που φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό είναι ότι στα ματς στην Ευρώπη με πολύ μικρές εξαιρέσεις δεν είχαμε κανένα πρόβλημα βίας για πολύ καιρό. Αυτό είναι η απόδειξη ότι οι οπαδοί μπορούν να συμπεριφερθούν σωστά. Το γεγονός αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο τρελή".
Γιατί οι οπαδοί έχουν τη σωστή συμπεριφορά στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα: "Πρώτον, ξέρουν ότι η UEFA θα τιμωρήσει την παραβατική συμπεριφορά των οπαδών, την ίδια στιγμή που μερικές ομάδες στην Ελλάδα δεν τιμωρούνται για ανάλογα περιστατικά. Δεύτερον, ξέρουν ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι "καθαροί". Γενικά, οι Έλληνες οπαδοί όταν είναι εκτός Ελλάδας συμπεριφέρονται με πολύ καλύτερο τρόπο.
Ζείτε στην Αγγλία και έχετε συναντήσει Έλληνες οπαδούς. Δεν παρενοχλούν πολίτες. Ακολουθούν τους κανόνες που έχετε στην Αγγλία. Στην Ελλάδα ο νόμος πιο... διαπραγματεύσιμος κατά ένα τρόπο, κάτι που είναι περίεργο»". 
Πηγή: PrasinaNea

Προβάδισμα η Ρόμα των Ελλήνων, σόου Ιγκουαΐν, θρίαμβος Σεβίλλης (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο τραυματισμός του Κώστα Μανωλά δεν πτόησε την Ρόμα, η οποία ισοφάρισε 1-1 την Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι" και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League. Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 3-1 της Ίντερ, η Σεβίλλη πέρασε διά περιπάτου από το "Μαδριγάλ" και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε χατ-τρικ επί της Ντιναμό Μόσχας.

Μπαρτσελόνα - Μακάμπι 89-71,Ρεάλ Μαδρίτης - Άλμπα Βερολίνου 93-62

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Μπαρτσελόνα επικράτησε της Μακάμπι με 89-71 στο Palau Blaugrana, έκανε το 7-3 στον Ε' όμιλο του TOP-16 κι απέκτησε σαφές προβάδισμα για τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ρεάλ Μαδρίτης - Άλμπα Βερολίνου 93-62

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το απολαυστική στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη -λειψή- Άλμπα Βερολίνου, με αποτέλεσμα να φτάσει με άνεση στη νίκη (93-62). Την επόμενη εβδομάδα (20/3, 20:00) η "Βασίλισσα" δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ, από τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: Sport 24