ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Σενάρια για Ιέρο και Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ

Δημοσίευμα από την Ισπανία θέλει τους Φερνάντο Ιέρο και Ζινεντίν Ζιντάν να είναι υποψήφιοι για τον πάγκο της Ρεάλ σε περίπτωση ήττας από την Μπαρτσελόνα.
Η ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει δημιουργήσει τριγμούς στη Ρεάλ Μαδρίτης και ήδη στην Ισπανία υπάρχουν σενάρια διαδοχής του Κάρλο Αντσελότι πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν για τη ομάδα της Μαδρίτης.
Βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο είναι η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα.
Μετά την ήττα των Μαδριλένων από την Αθλέτικ Μπιλμπαό, οι Καταλανοί επέστρεψαν στην κορυφή και το ντέρμπι της 22 Μαΐου θα κρίνει πολλά για την παρουσία του Ιταλού στην ισπανική πρωτεύουσα.
Μάλιστα, η "Mundo Deportivo" έχει προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και έφερε στη δημοσιότητα και κάποια ονόματα. Αμφότεροι οι υποψήφιοι έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ και έχουν δοξαστεί στο Μπερναμπέου.
Ο λόγος για τον Φερνάντο Ιέρο και τον Ζινεντίν Ζιντάν οι οποίοι ήδη βρίσκονται στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Ο μεν Ιέρο είναι στο πλευρό του Αντσελότι στην πρώτη ομάδα, ενώ ο Ζιντάν είναι στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ.
Πηγή: Sport 24

Το συγκινητικό μήνυμα των Αγγελόπουλων

http://eurwtaselous.blogspot.grΕυλογημένοι που ανήκουν στην οικογένεια του Ολυμπιακού και πρόθυμοι να συνεχίσουν να προσφέρουν στον σύλλογο είναι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, στέλνοντας τις ευχές τους για τα 90ά γενέθλια!

Διαβάστε το μήνυμα του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου για τα 90στά γενέθλια του Ολυμπιακού:

«Τέτοια μέρα πριν από 90 χρόνια στα σοκάκια του Πειραιά γεννιόταν ο μεγαλύτερος ΘΡΥΛΟΣ του ελληνικού αθλητισμού.

O Πειραιάς απέκτησε τον ΘΡΥΛΟ του και ο ΘΡΥΛΟΣ το λιμάνι του. Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι. Από τη θάλασσα του Πειραιά στα νερά της δόξας. Ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις, μοναδικές στιγμές που αποτελούν τα θεμέλια και την εξέλιξη της υπέρλαμπρης ιστορίας του λαοφιλέστερου συλλόγου της Ελλάδας.

Ο δαφνοστεφανομένος κάθε χρόνο αποκτούσε όλο μεγαλύτερη αίγλη και λάμψη. Αλλά πάντα παρέμενε αιώνιος έφηβος.

Πρωταθλήματα, Κύπελλα, μετάλλια και κορυφαίες διακρίσεις άρχισαν να γεμίζουν την τροπαιοθήκη του συλλόγου και η μια χρυσή σελίδα γραφόταν μετά την άλλη.

Το χρώμα που κυριαρχούσε σε όλα τα αθλήματα ήταν το «ερυθρόλευκο». Το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Από τα ανοιχτά γηπεδάκια στο Πασαλιμάνι, στο Παπαστράτειο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην κορυφή της Ευρωπής, στο πρώτο Τriple Crown, στις Back to Back Ευρωλίγκες και η ένδοξη ιστορία μας θα συνεχίσει να γράφεται...

Με τον Ολυμπιακό μεγαλώσαμε. Για τον Θρύλο έχουμε πανηγυρίσει, έχουμε ονειρευτεί κι έχουμε δακρύσει. Για τον Ολυμπιακό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με τον δικό μας τρόπο.

Μια ζωή Θρύλος!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.21:45 Real Madrid vs FC Schalke 04 3-4 Eastern European Summer Time

Ρεάλ - Σάλκε 3-4,real - salke 3-4  
Τον... χάρο με τα μάτια της είδε η Ρεάλ, καθώς έχασε με 3-4 από την Σάλκε στην Μαδρίτη, όμως προκρίθηκε στους "8" της Ευρώπης, καθώς είχε νικήσει με 2-0 στην Γερμανία (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming. 21:45 FC Porto vs FC Basel 4-0 Eastern European Summer Time

Πόρτο - Βασιλεία 4-0,porto - vasileia 4-0Η Πόρτο πέτυχε καταπληκτικά γκολ, νίκησε με 4-0 την Βασιλεία στο "Ντραγκάο" και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League μετά από 6 χρόνια (videos)

Πηγή: Sport 24

"Φευγάτος" ο Πέδρο από Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έχει πλέον την "Αγία Τριάδα" στην επίθεση, έτσι ο Πέδρο είναι δυσαρεστημένος και θέλει να φύγει από το "Καμπ Νόου". Σχεδόν σίγουρη η πώληση το καλοκαίρι
Το τελευταίο διάστημα η Μπαρτσελόνα έχει γίνει... λιγότερο ισπανική, κάτι που φυσικά φέρνει γκρίνια και παίκτες να θέλουν να αποχωρήσουν.
Πρώτος από όλους ο Πέδρο, ο διεθνής Ισπανός μέσος, του οποίου το επίπεδο δεν του επιτρέπει να συμβιβαστεί με μία θέση στον πάγκο, ακόμη και είναι στην ομάδα που αγαπά, ακόμη και αν παίρνει πολλά λεφτά, ακόμη και αν κατακτά τίτλους.
Η Μπαρτσελόνα επέλεξε να επενδύσει στους Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες. Έδωσε πολλά εκατομμύρια, πραγματοποίησε τα τελευταία δύο καλοκαίρια μεταγραφές που είναι από τις ακριβότερες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και δημιούργησε την "Αγία Τριάδα" μαζί με τον Λιονέλ Μέσι.
Ο Πέδρο, ένα δημιούργημα της "Μασία", είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, το έχει αποδείξει στο παρελθόν και με τους "μπλαουγκράνα" και με την εθνική Ισπανίας. Πλέον, είναι μια αλλαγή πολυτελείας και ίδιος παραδέχεται πως είναι δυσαρεστημένος.
"Περνάω μια δύσκολο περίοδο", τονίζει ο 27άχρονος εξτρέμ και συνεχίζει: "Είναι ξεκάθαρο πως είναι δύσκολο να βρω θέση στην ομάδα. Έχω λίγες ευκαιρίες να παίζω φέτος".
"Θα σκεφτώ τις επιλογές μου το καλοκαίρι και θα συζητήσω με τον σύλλογο για το μέλλον μου. Είμαι όμως συγκεντρωμένος στην Μπαρτσελόνα και θέλω να συνεχίσω να παίζω τον ρόλο μου. Πρέπει να περιμένω για τις ευκαιρίες μου και να τις εκμεταλλευτώ όταν έρθουν".
Το συμβόλαιο του Πέδρο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016, έτσι αναμένεται φέτος να πουληθεί.
Πηγή: Sport 24

Έτοιμος ο Δέλλας για Ολυμπιακό!

Ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει καταλήξει στο πλάνο πρόκρισης για αύριο, κανένα δίλημμα για 11άδα και η προετοιμασία

Πηγή: Gazzetta

Αποφασίζουν για την επόμενη αγωνιστική!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα ανακοινώσει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη την απόφασή του για την επόμενη αγωνιστική και όλα δείχνουν... εκ νέου άδεια γήπεδα!

Πηγή: Gazzetta

Η μοναδική ατμόσφαιρα στα παλιά αποδυτήρια του «Άνφιλντ»

Η μοναδική ατμόσφαιρα στα παλιά αποδυτήρια του «Άνφιλντ» Σε συνέντευξη του στο «France Football» ο Ράφα Μπενίτεθ μίλησε για την μοναδική ατμόσφαιρα του «Άνφιλντ», την οποία βίωσε ως προπονητής της Λίβερπουλ, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αποδυτήρια του ιστορικού σταδίου.

Ο Μπενίτεθ, που ήταν προπονητής της Λίβερπουλ από το 2004 ως το 2010, δήλωσε πως μπορεί τα αποδυτήρια στο στάδιο να είναι παλιά, αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει εκεί είναι μοναδική.
«Αναρωτιόμουν γιατί τα αποδυτήρια στο "Άνφιλντ", που είναι παλιά και στενά, δεν έχουν ανακαινιστεί ποτέ.
Μετά συνειδητοποίησα ότι λίγα λεπτά πριν μπεις στο γήπεδο, νιώθεις την ατμόσφαιρα από τα αποδυτήρια, όπως πουθενά αλλού.
Μπορεί να δώσει μια έξτρα ενέργεια στην ομάδα και ίσως να κάνει τον αντίπαλο πιο ανήσυχο», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.
Πηγή: Goal