ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αρμάνι - Ολυμπιακός 74-83

Το παιχνίδι με την Αρμάνι ήταν στο χέρι του Ολυμπιακού, με τον Βασίλη Σπανούλη να φροντίζει ώστε να μην πάει κάτι στραβά και τους Χάντερ και Ντάνστον να κυριαρχούν. Με το 74-83 οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν στην πρώτη θέση του ομίλου.

Πηγή: Sport 24

Γαλατάσαραϊ-Ρεάλ Μαδρίτης: 71-107

Γαλατάσαραϊ-Ρεάλ Μαδρίτης, 71-107,galatasarai-real madritis, 71-107Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολία η Ρεάλ Μαδρίτης άλωσε την Κωνσταντινούπολη επικρατώντας 107-71 της Γαλατάσαραϊ και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου.

Πηγή: Sport 24

Δίνει 5.000.000 ευρώ στην Πάρμα η Λίγκα!

Χείρα βοηθείας στην Πάρμα για να μην χρεοκοπήσει πριν το φινάλε της σεζόν προσέφερε η ιταλική λίγκα, καθώς άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση 5.000.000 ευρώ στον σύλλογο.




Η Πάρμα βρίσκεται στη δίνη τεράστιας οικονομικής κρίσης εδώ και καιρό, δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (έχουν αναβληθεί) και στις 19 Μαρτίου είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί από το δικαστήριο η κήρυξη πτώχευσης του ιστορικού συλλόγου.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι της Πάρμα είχαν έναν λόγο για να χαμογελάσουν το απόγευμα της Παρασκευής, με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (Lega Serie A) να αποφασίζει τη διάθεση ενός ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε τρέχουσες οικονομικές του ανάγκες ο σύλλογος.
Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση πάρθηκε μέσω ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν οι 20 ομάδες της Serie A, με 16 από αυτές να ψηφίζουν υπέρ του να δοθεί αυτή η οικονομική ανάσα στην Πάρμα, τις Νάπολι, Ρόμα και Σασουόλο να απέχουν και τη μοναδική αρνητική ψήφο να ανήκει στην Τσεζένα.

  http://eurwtaselous.blogspot.gr"Το πρόβλημα δεν είναι το αν θα σώσουμε ή όχι έναν σύλλογο που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το πώς θα προστατέψουμε το ποδόσφαιρο της μεγάλης κατηγορίας.
Η ηθική μας επιβάλλει τώρα να επαληθεύσουμε τα κριτήρια της εγγραφής στα πρωταθλήματα", σχολίασε χαρακτηριστικά στο Twitter του ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με αφορμή την προσπάθεια της ιταλικής λίγκας για την παράταση ζωής στην Πάρμα.
Σημειώνεται πως το ποσό των 5.000.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από τα πρόστιμα που έχουν πληρωθεί από τους συλλόγους μέσα στη σεζόν και θα δοθούν στους ανθρώπους που είναι πλέον οικονομικοί διαχειριστές στο σύλλογο.
Πηγή: Sport 24

Live Streaming. 22:00 Unicaja Malaga vs Anadolu Efes Istanbul 93-90 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.grΜε τρίποντο του Ράιαν Τούλσον στα 0.8'' για το φινάλε, η Μάλαγα κέρδισε την Αναντολού Εφές με 93-90 και δυσκόλεψε την υπόθεση "πρόκριση" για τους Τούρκους. Προηγουμένως είχε ισοφαρίσει -με τρίποντο- ο Ερτέλ.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:30 VFB Stuttgart vs Hertha BSC Berlin 0-0 Eastern European Summer Time

Η Στουτγκάρδη υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία κόντρα στη Χέρτα και δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας.

Πηγή: Sport 24

Αναστασιάδης: "Γιατί με ρωτάτε για τον Κάτσε; Δεν είναι μεγάλο θέμα..."

Ξεκάθαρος και με φανερή αίσθηση ότι πρόκειται για μία απόφαση που φιλτραρίστηκε αρκετά εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στη NOVA αναφορικά με τον "αποκλεισμό" του Έργκους Κάτσε από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.


O Αλβανός μέσος θα εκτίσει τη μία από τις δύο αγωνιστικές ποινής στο ντέρμπι με τους "πράσινους" και προπονητής του ΠΑΟΚ εξήγησε το γιατί.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:
Για όσα έγιναν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες μέρες: "Κάθε φορά ευχόμαστε, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα για να μπορέσουμε και ο κόσμος και εμείς να λειτουργήσουμε όπως όλος ο κόσμος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα για να χαίρεσαι. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα το κάναμε λάθος κι αυτό. Το ποδόσφαιρο εδώ στην Ελλάδα είναι λάθος. Ελπίζω να παρθούν όλα τα μέτρα που πρέπει για να γίνει το ποδόσφαιρό μας όπως σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου".
Για το πόσο επηρέασε η διακοπή την προετοιμασία για το ντέρμπι: "Σίγουρα όταν προετοιμάζεσαι για κάτι και τελικά αυτό το κάτι δεν γίνεται, υπάρχουν θέματα. Είμαστε προετοιμασμένοι, όμως, γι' αυτό, επειδή δεν είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει φέτος. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και για τον αντίπαλο, έρχεται από μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Τους βρίσκουμε στην καλύτερή τους κατάσταση μπορώ να πω. Ελπίζω να είμαστε αυτοί που πρέπει για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".
Για την απόφασή του να αφήσει τον Κάτσε εκτός ντέρμπι: "Τις αποφάσεις τις παίρνω εγώ. Αυτό γίνεται από το καλοκαίρι και δεν αλλάζει. Κανένας δεν γνωρίζει αν θα είναι θετικό ή αρνητικό. Εμείς είπαμε αυτό θα κάνουμε κι αυτό κάνουμε. Είναι πολύ απλά τα πράγματα για εμένα. Με όποιον αντίπαλο και να παίζαμε, αυτοί είναι η λειτουργία της ομάδας με εμένα προπονητή. Αυτή είναι η απόφαση η δική μου και την ευθύνη την φέρω εγώ.
Απορώ, όμως, γιατί μου κάνετε αυτές τις ερωτήσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δημιουργείτε τόσο μεγάλο θέμα. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει χωρίς τον Κάτσε επτά αγωνιστικές. Με τον Τζιόλη να είναι απών τέσσερις μήνες. Να μην σταθούμε σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, με έναν αντίπαλο που είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ πειθαρχημένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".
Πηγή: Contra

Live Streaming. 21:45 Emporio Armani Milan vs Olympiacos 74-83 Eastern European Summer Time

Αρμάνι - Ολυμπιακός 74-83,armani - olybiakos 74-83Το παιχνίδι με την Αρμάνι ήταν στο χέρι του Ολυμπιακού, με τον Βασίλη Σπανούλη να φροντίζει ώστε να μην πάει κάτι στραβά και τους Χάντερ και Ντάνστον να κυριαρχούν. Με το 74-83 οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν στην πρώτη θέση του ομίλου.

Πηγή: Sport 24

Στον «αέρα» το Πανθρακικός - Ολυμπιακός (pics)

Θέμα αναβολής του αγώνα του Ολυμπιακό με τον Πανθρακικό προκύπτει τις τελευταίες ώρες, καθώς το γήπεδο είναι σε πολύ κακή κατάσταση, με την βροχόπτωση στην Κομοτηνή να συνεχίζεται.

Πηγή: Gazzetta

Θυμήθηκε να παραπονεθεί ο Αναστασίου!

"Άδικο να σου στερούν τρεις βαθμούς που πήρες δίκαια" είπε σε συνέντευξή του ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεχνώντας όσα έγιναν με την αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ στα περσινά πλέι οφ, εξαιτίας των οποίων η ομάδα του βγήκε πρώτη στην σχετική διαδικασία!

Είναι να απορείς κανείς με την... περιορισμένη μνήμη ορισμένων ανθρώπων. Ο Γιάννης Αναστασίου ένιωσε στο πετσί του πως είναι να σου αφαιρούν βαθμούς που πήρες μέσα στο γήπεδο και σε συνέντευξή του στη NOVA μίλησε για αδικία! Αλήθεια; Ξεχνάει όσα έγιναν με την τιμωρία του ΠΑΟΚ πέρυσι στα πλέι οφ όταν στην ουσία αφαιρέθηκαν από τον "Δικέφαλο" 15 βαθμοί (!) που πήρε μέσα στις τέσσερις γραμμές;
Ο τεχνικός του τριφυλλιού μίλησε επίσης και για το ματς που έρχεται με τον ΠΑΟΚ και τις δυσκολίες που θα έχει ενώ αναφέρθηκε και στο χρέος των παικτών του Παναθηναϊκού που είναι να συνεχίσουν να κερδίζουν κάθε ματς εντός του αγωνιστικού χώρου.
Έχουν γίνει πολλά σε αυτό το διάστημα, τιμωρία της ομάδας, αναβολή του πρωταθλήματος, κεκλεισμένων των θυρών όλα τα ματς. Θα θέλατε να πείτε κάτι; 
"Θα προτιμούσα να μην πω τίποτα. Νομίζω είναι η τρίτη αναβολή για φέτος. Αυτό λέει πολλά για το θέμα της οργάνωσης και το πως λειτουργούμε. Η πρώτη αναβολή έγινε υποτίθεται για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο και να γίνει καλύτερο. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι έγινε κάτι. Ευελπιστώ ότι με αυτή την αναβολή και τα μέτρα που θα παρθούν σε βάθος χρόνου να είναι  για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου".
Πριν το ματς η ομάδα έδειχνε ένα πολύ καλό πρόσωπο, ήταν νικήτρια στο ντέρμπι αλλά χάσατε τρεις βαθμούς επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές; Η ψυχολογία τους;

"Σίγουρα είναι άσχημο όταν χάνεις τους τρεις βαθμούς τους οποίους τους κέρδισες μέσα στο γήπεδο δίκαια και στους στερούν. Από την άλλη από τη στιγμή που είναι αυτή η απόφαση και αν είναι οριστική απόφαση  δεν μένει τίποτα άλλο από το να την αποδεχτούμε και να συνεχίζουμε να προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο.
Τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο να δείχνουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο και να συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Το εύκολο είναι να βρίσκουμε δικαιολογίες, εμείς δεν θέλουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να πάμε όσο πιο δυνατά γίνεται και όσο πιο καλά γίνεται".
Τι είπατε στους παίκτες σας καθώς είναι λογικό να επικρατεί μια απογοήτευση;
"Είναι φυσιολογικό να υπάρχει απογοήτευση και είναι λογικό για τα παιδιά, γιατί οι παίκτες δεν φταίνε σε τίποτα. Και θα έλεγα ότι αυτό ίσως είναι και μια εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Αυτό που έχω πει επανειλημμένως ότι για μένα πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές και σε αυτή τη χώρα που ζούμε, όλοι οι άλλοι είναι πρωταγωνιστές, εκτός από τους ποδοσφαιριστές.
Κάτι που είναι άσχημο. Και το πιο άσχημο είναι ότι μετά πρέπει, για πράγματα που δεν φταίνε, εμείς οι προπονητές να επωμιστούμε έναν ρόλο ουσιαστικά ψυχολόγου, ώστε να μπορέσουμε να τους έχουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας.
Αυτό που τους είπα είναι ότι στην δεδομένη στιγμή υπάρχει μια απόφαση, οφείλουμε να την σεβαστούμε αν και δεν μας αρέσει και το κυριότερο να συνεχίσουμε πιο δυνατοί για να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι όποια απόφαση και ας παρθεί εις βάρος μας εμείς αγωνιστικά θα έχουμε το πρόσωπο που πρέπει και θα δείχνουμε την εικόνα που πρέπει".
Ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ το οποίο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ενώ έχει προηγηθεί και η διακοπή πως περιμένετε την ομάδα σας;
"Αυτό πραγματικά αποτελεί μια έκπληξη και ειλικρινά δεν ξέρω και αυτό που είπα στα παιδιά είναι πως το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει. Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, όμως οφείλουμε να παίξουμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και το κυριότερο θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι.
Αν για παράδειγμα είπαμε πει και στο ματς με τον Ολυμπιακό ότι η συγκέντρωση θα έπαιζε μεγάλο ρόλο, στο συγκεκριμένο παιχνίδι σίγουρα θα πρέπει να είμαστε δέκα φορές σε μεγαλύτερη εγρήγορση γιατί και με τις συνθήκες, το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος αλλά και την διακοπή κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα και για τις δυο ομάδες αλλά αυτό που με ενδιαφέρει  είναι η ομάδα η δική μας να είναι αυτή που πρέπει".
Η ομάδα θα υποδεχθεί με συνταγή Ολυμπιακού τον ΠΑΟΚ;

"Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική προσέγγιση και διαφορετική θα έλεγα τακτική προσέγγιση ως προς το παίζει ο αντίπαλος. Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είναι τελείως διαφορετικές ομάδες, παίζουν τελείως διαφορετικά. Αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να έχουμε μεγάλη προσήλωση, σίγουρα καλή τακτική συγκέντρωση και από εκεί και πέρα όπως είπα και πριν πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες από τη στιγμή που παίζουμε χωρίς τον κόσμο μας και θα χρειαστεί μεγαλύτερη θέληση και συγκέντρωση".
Ποια η άποψη σας για τον αντίπαλο; 
"Ο αντίπαλος είναι μια μεγάλη ομάδα η οποία έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν είχαν την διάρκεια που θα έπρεπε. Έκαναν μια "κοιλιά" και τους κόστισε την πρώτη θέση. Είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα, που έχει παίκτες έμπειρους, παίκτες με ικανότητα και θέλει μεγάλη προσοχή. Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούν οι παίκτες και όσοι το δουν από την τηλεόραση.
Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι αυτά τα παιχνίδια και γενικότερα τα παιχνίδια να γίνονται σε γεμάτα γήπεδα και όχι σε άδεια και είναι άσχημο για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν σε άδεια γήπεδα. Χαριτολογώντας τους έλεγα σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη) ότι στην ουσία αυτοί θα είναι σταρ στο παιχνίδι της Κυριακής γιατί δεν θα υπάρχει κανείς στο γήπεδο οπότε θέλοντας και μη όλοι θα ασχοληθούν μαζί τους".
Πηγή: olaPAOK

Live Streaming.20:00 Galatasaray Istanbul vs Real Madrid 71-107 Eastern European Summer Time

Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολία η Ρεάλ Μαδρίτης άλωσε την Κωνσταντινούπολη επικρατώντας 107-71 της Γαλατάσαραϊ και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου.

Πηγή: Sport 24

Προπονήθηκαν Ζέκα και Καρέλης

Ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να χαμογελά. Ο Ζέκα και ο Καρέλης προπονήθηκαν κανονικά και έτσι έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν κατά του ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να χαμογελά. Ο Ζέκα και ο Καρέλης προπονήθηκαν κανονικά και έτσι έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν κατά του ΠΑΟΚ.

Ο Καρέλης χθες ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στα πλευρά. Στη σημερινή προπόνηση της ομάδας όμως έδειξε ότι το έχει ξεπεράσει και αναμένεται να είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

Στην περίπτωση του Ζέκα τώρα, τα πάντα θα κριθούν στην αυριανή προπόνηση. Εάν ο πορτογάλος γυμναστεί και πάλι κανονικά τότε θα πάντα θα εξαρτηθούν από τον Γιάννη Αναστασίου. Μπορεί ο προπονητής του τριφυλλιού να θελήσει να τον πάρει στην αποστολή ή να μην τον πάρει και να τον αφήσει εκτός για να μην ρισκάρει κάποια υποτροπή.

Το πρόγραμμα των «πράσινων» περιλάμβανε στην αρχή ζέσταμα, στη συνέχεια μια άσκηση πέντε εναντίον δυο και στο τέλος εξάσκηση στα τελειώματα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν ξανά αύριο στις 5 το απόγευμα.
Πηγή: Σπορ FM

«Κάνει πράγματα που δεν είχε ξανακάνει ο Μπαλοτέλι»

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Πιο ώριμος, τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και σαν άνθρωπος, θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ όταν έρθει εκείνη η στιγμή, ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Πηγή: Gazzetta

Χαμόγελα στην ΑΕΚ για την «Αγιά-Σοφιά»!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Αισιοδοξία στην ΑΕΚ μετά την εκδίκαση των δύο προσφυγών από Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και των «17 πολιτών» κατά της Αγιάς-Σοφιάς. Υπέρ της «Ένωσης το ΥΠΕΚΑ, που τάχθηκε κατά των δύο προσφυγών!
Πηγή: Σπορ FM

Η συνέχεια του "πράσινου" ομίλου

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα έδωσε νέα διάσταση στον όμιλο του Top 16. Διαβάστε τι συμβαίνει από εδώ και πέρα, αλλά και ποια παιχνίδια ακολουθούν.

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, χάνοντας με 77-81, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Μια ήττα που αφήνει πίσω, στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας, την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μιας και αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε εννιά παιχνίδια στο Top 16.
Τι σημαίνει, όμως η ήττα αυτή; Οι "πράσινοι", για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας, θα πρέπει να συνεχίσουν με νίκες στα επόμενα πέντε παιχνίδια που ακολουθούν, αρχής γενομένης με το παιχνίδι στο Κάουνας απέναντι στην Ζαλγκίρις (13/03). Σε περίπτωση δε που επικρατήσει και της Ρεάλ Μαδρίτης (20/03) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τότε μπορεί να ελπίζει για μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα παιχνίδια που ακολουθούν για τους "πράσινους"

Παιχνίδι Ημερομηνία
Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 13 Μαρτίου
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 20 Μαρτίου
Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 27 Μαρτίου
Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου 2 Απριλίου
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός Απρίλιο

Δεν κρατά την τύχη στα χέρια του

Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνον. Οι δύο ήττες που έκανε από την Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται στο 6-3, τον φέρνουν σε δύσκολη θέση. Για να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας θα πρέπει οι Καταλανοί να κάνουν δύο ήττες στα επόμενα πέντε παιχνίδια τους. Ποια είναι αυτά; Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί:

Παιχνίδια Ημερομηνία
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 12 Μαρτίου
Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 19 Μαρτίου
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπαρτσελόνα 25 Μαρτίου
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2 Απριλίου
Γαλατασαράι-Μπαρτσελόνα Απρίλιο
Από εκεί και πέρα, η ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα (89-76), δίνει ελπίδες στην ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οι "πράσινοι" έχουν το πλεονέκτημα, από τη στιγμή που υπερτερούν στην ισοβαθμία (83-76 νίκη στο ΟΑΚΑ, 73-70 ήττα στο Τελ Αβίβ). Το συγκρότημα του Γκάι Γκούντες έχει να δώσει τρία παιχνίδια εκτός έδρας, με σημαντικότερα αυτά απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, όπως θα δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί.

Παιχνίδια Ημερομηνία
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 12 Μαρτίου
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις Κάουνας 19 Μαρτίου
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 27 Μαρτίου
Γαλατασαράι-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2 Απριλίου
Άλμπα Βερολίνου-Μακάμπι Τελ Αβίβ Απρίλιο
Στο "κόλπο", ωστόσο είναι και η Άλμπα Βερολίνου και σε αυτό συνέβαλαν ένας παράγοντας: Η εκτός έδρας νίκη που έκανε στο Τελ Αβίβ απέναντι στην Μακάμπι (7η αγωνιστική, 66-59). Το πρόγραμμα των Γερμανών, ωστόσο, είναι δύσκολο μις και έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα.

Παιχνίδια Ημερομηνία
Ρεάλ Μαδρίτης-Άλμπα Βερολίνου 12 Μαρτίου
Άλμπα Βερολίνου-Γαλατασαράι 19 Μαρτίου
Άλμπα Βερολίνου-Ερυθρός Αστέρας 26 Μαρτίου
Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου 2 Απριλίου
Άλμπα Βερολίνου-Μακάμπι Τελ Αβίβ Απρίλιο
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πολλά θα εξαρτηθούν από την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης στο "Palau Blaugrana" ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Βέβαια, το βασικότερο όλων είναι ο Παναθηναϊκός να κάνει τη δουλειά απέναντι στην Ζαλγκίρις...
Πηγή: Sport 24

"Ούτε τα προσχήματα κρατούν Λίγκα, ΕΠΟ, ΚΕΔ"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Τσεκάρονται αθλητικά κέντρα σε Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία. Πως "απαντούν" από τον Δικέφαλο στην διαρροή του Ολυμπιακού ότι στον ΠΑΟΚ δεν προσέχουν τι ψηφίζουν.
Στον ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται η επόμενη σεζόν και σε αυτό το πλαίσιο την Δευτέρα ο Παντελής Κωνσταντινίδης θα αρχίσει τα ταξίδια στο εξωτερικό για να δει αθλητικά κέντρα σε Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία σε πρώτη φάση.
Η επιλογή δεν θα γίνει κατευθείαν. Θα επιστρέψει, θα μελετηθούν όλες οι επιλογές και η οριστική απόφαση θα παρθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

"Ούτε τα προσχήματα κρατούν..."

Όσον αφορά την διαρροή του Ολυμπιακού -για την διάψευση του ΠΑΟΚ στον Μποροβήλο- ότι στον "Δικέφαλο" δεν προσέχουν τι ψηφίζουν στις συνεδριάσεις της Λίγκας, κύκλοι του ΠΑΟΚ έλεγαν "ότι κάθε φορά που ανοίγει κουβέντα για Λίγκα, ΕΠΟ ή ΚΕΔ, η υπεράσπισή τους γίνεται αυτόκλητα από "κύκλους" του Ολυμπιακού. Ούτε τα προσχήματα...".
Πηγή: Sport 24

Κόντρα σε Αρμάνι και απουσίες ο Ολυμπιακός

Ο Βασίλης Σπανούλης κόντρα στους Σάμιουελς και Μέλι από το παιχνίδι του πρώτου γύρου Οι επτά νίκες σε οκτώ παιχνίδια στο Τop-16 έχουν φέρει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου, πλην όμως ο... δρόμος έως το τέλος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τους «ερυθρόλευκους».

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δοκιμάζονται απόψε στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει μία φορμαρισμένη ομάδα, αλλά και τις δικές του απουσίες (Πέτγουεϊ, Τσαϊρέλης, Κατσίβελης).
Οι Ιταλοί παίζουν το... τελευταίο τους χαρτί για να διατηρήσουν ελπίδες για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, κάτι που κάνει τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο για τους Πειραιώτες. Στο ίδιο γήπεδο πέρυσι η Αρμάνι είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό με 81-51 για τη δεύτερη αγωνιστική του Τop-16 της Ευρωλίγκας.
«Παίζουν με ενέργεια, βάζουν τα κορμιά τους στη φωτιά, πρέπει να είμαστε μαχητικοί σε άμυνα και επίθεση» τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι ομάδα με σκαμπανεβάσματα σε άμυνα και επίθεση και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε. Πρέπει να πάμε το παιχνίδι εκεί που εμείς θέλουμε και να εξουδετερώσουμε τα ατού τους.
Αμυντική κούραση δεν υπάρχει, όποιος παίζει στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κουράζεται. Οποιος κουράζεται να πάει σπίτι του. Δεν προέρχεται από κούραση οι κακές αμυντικές μας βραδιές, είναι θέμα συγκέντρωσης, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Δουλέψαμε κάποια κομμάτια της άμυνας αυτές τις δύο ημέρες και νομίζω θα είμαστε πιο επιθετικοί» ήταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού.
Αρκετή δουλειά θα έχει απόψε ο Γιώργος Πρίντεζης, δεδομένης της απουσίας του Μπρεντ Πέτγουεϊ
Αρκετή δουλειά θα έχει απόψε ο Γιώργος Πρίντεζης, δεδομένης της απουσίας του Μπρεντ Πέτγουεϊ
Πολλά προβλήματα...
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις απουσίες μετρά ο Ολυμπιακός εν όψει της αποψινής αναμέτρησης στο Μιλάνο. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στην ιταλική πόλη δίχως τους Μπρεντ Πέτγουεϊ, Δημήτρη Κατσίβελη και Μιχάλη Τσαϊρέλη.
Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ώμο και είναι ήδη μία εβδομάδα εκτός δράσης. Ο Τσαϊρέλης υπέστη θλάση στους προσαγωγούς με το... καλημέρα και δεν υπολογίζεται, ενώ ο Κατσίβελης ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στα πλευρά. Το χειρότερο είναι πως οι δυο εκ των τριών παίζουν στην ίδια θέση, αυτή του πάουερ φόργουορντ.
Η απουσία του Πέτγουεϊ γίνεται ακόμα πιο σημαντική, καθώς θα λείψει και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Αυτό δίνει στον Γιάννη Σφαιρόπουλο μόνο μία επιλογή για το «4». Ο Πρίντεζης καλείται να καλύψει μόνος του τη θέση και όπως στα λεπτά που θα βρίσκεται στον πάγκο, ο Τρέμελ Ντάρντεν θα χρησιμοποιηθεί εκεί.
Κάπως έτσι ο Ανδρέας Χριστοδούλου βρήκε μία θέση στη δωδεκάδα, όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που δεν έχει ντεμπουτάρει ακόμα στη φετινή χρονιά.
ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ...
Επειτα από οκτώ αγώνες στο Τop-16 της Ευρωλίγκας η Αρμάνι μετρά μόλις δύο νίκες και οι ελπίδες της για πρόκριση είναι ελάχιστες. Οι Ιταλοί προέρχονται από σπουδαίο διπλό στην έδρα της Νίζνι και όπως ανέφερε ο Λούκα Μπάνκι, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ευκαιρία για την ομάδα του που θέλει να μετρήσει τις δυνάμεις της...
«Το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό είναι κόντρα στην ομάδα η οποία προηγείται στον όμιλό μας στο Top-16. Για εμάς είναι μια ευκαιρία να μετρήσουμε τους εαυτούς μας απέναντι σε έναν αντίπαλο που επιβάλει την αθλητικότητα που έχει ως ομάδα. Πρόκειται για έναν αντίπαλο που καθοδηγείται από τον Βασίλη Σπανούλη. Για όλους αυτούς τους παράγοντες θα απαντήσουμε με τη δύναμη της έδρας και με μεγάλη ένταση» τόνισε ο προπονητής της Αρμάνι.
Πηγή: Goal