ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο Σαλάχ σταμάτησε την Ίντερ

Η Ίντερ προερχόταν από από τρεις συνεχόμενες νίκησε, αλλά στο σερί σταμάτησε, με την Φιορεντίνα να επικρατεί 1-0 στο Μιλάνο χάρη σε γκολ του Σαλάχ (videos)

Πηγή: Sport 24

Στην Τσέλσι ο πρώτος τίτλος (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.grΜε δύο τυχερά γκολ η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Τότεναμ στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" και κατέκτησε το League Cup για 5η φορά στην ιστορία της (videos)

Πηγή: Sport 24

Απίστευτη PHOTO: 20 ποδοσφαιριστές σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα!

http://eurwtaselous.blogspot.grΈνα ιδιαίτερο στιγμιότυπο έλαβε χώρα στην αναμέτρηση της Λεβερκούζεν με την Φράιμπουργκ, καθώς μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες δείχνει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να βρίσκονται "μαζεμένοι" σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

http://eurwtaselous.blogspot.gr

H Λεβερκούζεν επικράτησε με 1-0 της Φράιμπουργκ, όμως μία φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, η οποία δείχνει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να βρίσκονται... μαζεμένοι σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή: Contra

Live Streaming.21:45 Torino - SSC Napoli 1-0 ,Live Streaming.22:00 Real Madrid - Villarreal CF 1-1,Live Streaming.22:00 Monaco - Paris Saint Germain 0-0 Eastern European Time

Ξανά, Παρί, Μονακό,xana, pari, monakoΚαι στην δεύτερη φετινή τους "μάχη" αναδείχθηκαν ισόπαλες Μονακό και Παρί Σεν-Ζερμέν, αυτήν την φορά χωρίς σκορ στο "Λουί ΙΙ" (videos)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΒΟΛΗΣ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Απώλεια στην Μαδρίτη για Ρεάλ

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει βαθμό από την Ρεάλ στη Μαδρίτη (1-1), έτσι η Μπαρτσελόνα είναι στο -2 από την "βασίλισσα". Ισόπαλες χωρίς σκορ Σεβίλλη και Ατλέτικο

videos Πατηστε ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Έκανε Γ-κλικ στη Νάπολι!video

Έκανε Γ-κλικ, Νάπολι,ekane g-klik, napoliΈνα γκολ του Καμίλ Γκλικ στάθηκε αρκετό στην Τορίνο και της έδωσε μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στη Νάπολι.

Πηγή: Σπορ FM

Επισκοπή - ΑΕΚ 0-2

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ ΑΕΚ, χάρη σε δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη, νίκησε με 2-0 την Επισκοπή στο Ρέθυμνο και συνεχίζει το σερί της.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:00 Inter - AC Fiorentina 0-1 Eastern European Summer Time

Σαλάχ, Ίντερ,salach, interΗ Ίντερ προερχόταν από από τρεις συνεχόμενες νίκησε, αλλά στο σερί σταμάτησε, με την Φιορεντίνα να επικρατεί 1-0 στο Μιλάνο χάρη σε γκολ του Σαλάχ (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.18:00 Chelsea vs Tottenham Hotspur 2-0 Eastern European Summer Time

Τσέλσι,tselsiΜε δύο τυχερά γκολ η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Τότεναμ στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" και κατέκτησε το League Cup για 5η φορά στην ιστορία της (videos)

Πηγή: Sport 24

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.grΜε μία ακόμη γκολάρα του Κοουτίνιο η Λίβερπουλ νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο "Άνφιλντ", έκανε δωράκι στην Τσέλσι και ελπίζει ακόμη και για 2η θέση (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.15:00 Episkopi vs AEK Athens 0-2 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ ΑΕΚ, χάρη σε δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη, νίκησε με 2-0 την Επισκοπή στο Ρέθυμνο και συνεχίζει το σερί της.

Πηγή: Sport 24

Η αποκάλυψη Μουρίνιο για Τότεναμ

Η αποκάλυψη Μουρίνιο για ΤότεναμΟ Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί τη πρόταση της ομάδας του Λονδίνου

Το 2007 ο Ζοσέ Μουρίνιο έφυγε από τη Τσέλσι και τότε, όπως αποκάλυψε, η Τότεναμ τον προσέγγισε για να τον πείσει να αναλάβει προπονητής στην ομάδα.
Ο ίδιος όμως αρνήθηκε και εξήγησε το γιατί: "Δεν μπορούσα να πάω τότε. Δεν μπορούσα να κοουτσάρω άλλη ομάδα στην Αγγλία για δυο χρόνια".
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφερόταν σε όρο που υπήρχε τότε στο συμβόλαιο του με τη Τσέλσι και σε ερώτηση αν θα πήγαινε στη Τότεναμ σε περίπτωση που είχε τη δυνατότητα, απάντησε λέγοντας το εξής: "Όχι, δεν θα είχα πάει επειδή αγαπάω πολύ τους οπαδούς της Τσέλσι".

Πηγή: AEK365

Live Streaming.14:00 Liverpool FC - Manchester City 2-1(videos) Eastern European Summer Time

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1,liverpoul - mantsester siti 2-1Με μία ακόμη γκολάρα του Κοουτίνιο η Λίβερπουλ νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο "Άνφιλντ", έκανε δωράκι στην Τσέλσι και ελπίζει ακόμη και για 2η θέση (videos)

Πηγή: Sport 24

«Οι προπονητές είναι σαν τον ανοιξιάτικο καιρό»

«Οι προπονητές είναι σαν τον ανοιξιάτικο καιρό»Μια διαφορετική και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, παραχώρησε στην ιστοσελίδα «rostov.kp.ru», ο Ιβάν Σαββίδης. Αφορμή στάθηκε η κατάκτηση του Κυπέλλου Ρωσίας από τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Ροστόφ, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο ομογενής επιχειρηματίας

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι απόψεις του για τους προπονητές ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι είναι «αναλώσιμοι»: «Οι προπονητές είναι σαν τον ανοιξιάτικο καιρό. Ένα ασταθές πράγμα...», σημείωσε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικότερα είπε: «Ένας προπονητής που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να ξυπνάει το πρωί, να πηγαίνει στην δουλειά και να ξέρει ότι το βράδυ μπορεί να έχει μείνει άνεργος!. Η δική μου άποψη είναι ότι αν ένας προπονητής είναι δυνατός δεν τίθεται θέμα συναισθημάτων και πίεσης στις επιλογές που κάνει. Προσδίδει με τις επιλογές που κάνει εμπιστοσύνη στην ομάδα και σε όλους όσοι την περιβάλλουν. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να δίνουμε χρόνο σε έναν προπονητή και να περιμένουμε να οδηγεί την ομάδα ψηλά. Ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό, δηλαδή, σε έναν έντονα συναισθηματικά φορτισμένο μικρόκοσμο, σήμερα σε χειροκροτούν και αύριο σε αποδοκιμάζουν! Έτσι είναι τα πράγματα. Οι προπονητές είναι σαν τον καιρό την άνοιξη. Ένα ασταθές πράγμα...".
Τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης εξήγησε τους λόγους που θα τον κάνουν να συνεχίζει να ενισχύει οικονομικά τις ομάδες των οποίων τις τύχες κρατά στα χέρια του και τι θα τον κάνει να αποχωρήσει από αυτές: «Είναι αυτό που σας είπα και για τους προπονητές πιο πάνω. Ο ήλιος βγαίνει την ημέρα και τα αστέρια τη νύχτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να μην εκνευρίσουν τον ήλιο! Είναι στιγμές που όλοι πρέπει να δουλεύουν και ένας να παίρνει το χειροκρότημα. Οι φίλαθλοι, ευτυχώς ή δυστυχώς, χειροκροτούν την αλήθεια και την πραγματικότητα που πηγάζει από αυτό που βλέπουν. Και συνήθως δεν χειροκροτούν αυτόν που παίρνει τις αποφάσεις. Είμαι από τους ανθρώπους που ξοδεύουν τα λεφτά τους με βάση το συναίσθημα. Σε μία κοινωνική βάση, για να βελτιώσω τον αθλητισμό.
Ο επαγγελματικός αθλητισμός για να ζήσει και να έρθουν τίτλοι χρειάζεται οικονομική σταθερότητα Αυτή είναι η δική μου συνεισφορά στην ομάδα. Και χαίρομαι που βλέπω τον κόσμο στο Ροστόφ, μικρά παιδιά και μεγάλους, χαρούμενους αυτές τις μέρες. Σημαίνει ότι τα χρήματά μας δεν πήγαν χαμένα. Αυτό το διάστημα διαμορφώνω μία οικογένεια για το χάντμπολ στο Ροστόφ. Με αυτό το σκεπτικό, θα συνεχίζω να βάζω λεφτά στην ομάδα όσο αυτή τα χρειάζεται. Όχι! Δεν σκοπεύω να κάτσω στην κερκίδα και να παρακολουθώ τα ματς της ομάδας από εκεί», κατέληξε.
Πηγή: Goal

Έτσι χάσαμε την 12η θέση

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα αίτια της πτώσης της Ελλάδας στην 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA. Τι θα ισχύει από το 2016 και γιατί είναι δύσκολο να βρεθούμε άμεσα στην 12η θέση.



Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στο ποδόσφαιρο και σε βάθος χρόνου ο καθένας παίρνει αυτό που του αναλογεί. Η Ελλάδα υποχώρησε φέτος στην 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA και προφανώς αυτό δεν αποτελεί προϊόν ατυχίας, αλλά είναι αποτέλεσμα αρνητικών αποτελεσμάτων με κάποιες εξαιρέσεις. Αυτές όμως δεν αποτελούν τον κανόνα, επομένως δεν μπορούσαν να σώσουν την παρτίδα για την χώρα μας.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το τι έχουν κάνει οι εκπρόσωποί μας τα τελευταία χρόνια και πως φτάσαμε να χάσουμε την 12η θέση γιατί είναι δύσκολο να επιστρέψουμε τα επόμενα χρόνια. Στόχος δεν είναι να γίνει... καταμερισμός ευθυνών, αλλά μια καταγραφή των αποτελεσμάτων μας, αλλά και το τι έχουν κάνει οι άμεσοι ανταγωνιστές μας.
Πέρυσι, η Ελλάδα ήταν στην 12η θέση, έχοντας μπροστά της την Τουρκία και από κάτω τις Ελβετία, Αυστρία και Τσεχία. Την πενταετία 2009-2014, η χώρα μας είχε συγκεντρώσει 33.600 βαθμούς, έχοντας πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την σεζόν 2009-10 μάζεψε 7.900 βαθμούς και τις τέσσερις επόμενες 7.600, 7.600, 4.400 και 6.100 αντίστοιχα.
Η αγωνιστική περίοδος 2012-13 ήταν καταστροφική, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι η Τουρκία έβαλε στο σακούλι της 10.200 βαθμούς, η Ελβετία 8.375 και η Τσεχία 8.500. Οι Ελβετοί ήταν στο κατόπι μας και είχαν να... ξεφορτωθούν μια κακή χρονιά γι' αυτούς, ειδικά σε σχέση με την Ελλάδα, αφού έφυγε από πάνω τους η σεζόν 2009-10 (5.900 βαθμοί) και άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την αναρρίχησή τους στην κατάταξη.
Την φετινή χρονιά, μετά και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, η Ελλάδα έμεινε χωρίς εκπρόσωπο, την στιγμή που η Ελβετία ανέβηκε δυο θέσεις (11η με 34.375 βαθμούς) και έχει ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη (Βασιλεία) και η Τουρκία είναι 12η (32.600 βαθμούς) και έχει επίσης μια ομάδα στο Europa League (Μπεσίκτας). Την σεζόν 2014-15, η χώρα μας συγκέντρωσε 6.200 βαθμούς, η Ελβετία έχει ήδη 6.900 και η Τουρκία 6.000 με προοπτική για ανοδική τάση, αν συνεχιστεί το ευρωπαϊκό ταξίδι των εκπροσώπων τους.
Επειδή όμως πρέπει να κοιτάζουμε και σε βάθος χρόνου, το πρόβλημα για την Ελλάδα δεν θα είναι η επόμενη σεζόν, όπου και πάλι ο πρωταθλητής θα παίζει απευθείας στους ομίλους του Champions League, αλλά από το 2016-17 και έπειτα. Κοιτάζοντας το Ranking του 2016, η Ελλάδα θα έχει υποχωρήσει στην 14η θέση με 24.300 βαθμούς και η 12η Τουρκία θα έχει 28.000 βαθμούς. Καταλαβαίνει κανείς ότι θα χρειάζεται να κάνουμε υπερβάσεις και εξαιρετικές πορείες οι ομάδες μας τη νέα αγωνιστική σεζόν και τις επόμενες, ώστε να πλησιάζουμε και να ξεπεράσουμε τους "γείτονες", ελπίζοντας και σε δική τους φτωχή συγκομιδή.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες για να καταλάβετε:



UEFA Country Ranking 2014


# country 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 ranking teams
11 Τουρκία 7.600 4.600 5.100 10.200 6.700 34.200 5
12 Ελλάδα 7.900 7.600 7.600 4.400 6.100 33.600 5
13 Ελβετία 5.750 5.900 6.000 8.375 7.200 33.225 5
14 Αυστρία 9.375 4.375 7.125 2.250 7.800 30.925 5
15 Τσεχία 4.100 3.500 5.250 8.500 8.000 29.350 4


UEFA Country Ranking 2015


# country 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 ranking teams
11 Ελβετία 5.900 6.000 8.375 7.200 6.900 34.375 1/ 5
12 Τουρκία 4.600 5.100 10.200 6.700 6.000 32.600 1/ 5
13 Ελλάδα 7.600 7.600 4.400 6.100 6.200 31.900 5
14 Τσεχία 3.500 5.250 8.500 8.000 3.875 29.125 4
15 Ρουμανία 3.166 4.333 6.800 6.875 5.125 26.299 4


UEFA Country Ranking 2016


# country 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16 ranking teams
11 Ελβετία 6.000 8.375 7.200 6.900 0.000 28.475 0
12 Τουρκία 5.100 10.200 6.700 6.000 0.000 28.000 0
13 Τσεχία 5.250 8.500 8.000 3.875 0.000 25.625 0
14 Ελλάδα 7.600 4.400 6.100 6.200 0.000 24.300 0
15 Ρουμανία 4.333 6.800 6.875 5.125 0.000 23.133 0
*Οι βαθμολογίες για τις χώρες προκύπτουν από την συνολική συγκομιδή των ομάδων τους, διαιρώντας με τον αριθμό των εκπροσώπων τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τι έχουν κάνει οι ομάδες μας

Τσεκάροντας το Team Ranking των ομάδων το 2015, ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα και βρίσκεται στην 27η θέση, έχοντας την τελευταία πενταετία (2010-11 ως το 2014-15) 62.380 βαθμούς. Φέτος, οι Πειραιώτες μάζεψαν 12.2400 βαθμούς και έχουν ως κορυφαίες του το 11-12 (17.5200 βαθμοί) και 13-14 (19.2200 βαθμοί). Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 50η θέση, φέτος συγκέντρωσε 6.2400 βαθμούς και συνολικά την πενταετία έχει 40.880 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 99ος με 19.880 βαθμούς. Την σεζόν 2014-15, οι "πράσινοι" μάζεψαν 3.2400 βαθμούς. Πολύ καλή η φετινή συγκομιδή του Αστέρα Τρίπολης (6.2400 βαθμοί), ενώ ο Ατρόμητος αποκλείστηκε πρόωρα και είχε μόλις 2.2400 βαθμούς φέτος.

Πίνακας με την συγκομιδή των εκπροσώπων μας την τελευταία πενταετία:



UEFA Team Ranking 2015


27 Ολυμπιακός 2.5200 17.5200 10.8800 19.2200 12.2400 62.380
50 ΠΑΟΚ 10.5200 11.5200 2.3800 10.2200 6.2400 40.880
99 Παναθηναϊκός 7.5200 3.0200 4.8800 1.2200 3.2400 19.880
129 Άρης 9.5200 1.5200 0.8800 1.2200 1.2400 14.380
133 Αστέρας Τρίπολης 1.5200 1.5200 1.8800 2.2200 6.2400 13.380
134 AEK 6.5200 3.5200 0.8800 1.2200 1.2400 13.380
161 Ατρόμητος 1.5200 1.5200 2.3800 2.7200 2.2400 10.380
211 Ξάνθη 1.5200 1.5200 0.8800 2.2200 1.2400 7.380
212 Ολυμπιακός Βόλου 1.5200 2.5200 0.8800 1.2200 1.2400 7.380
* H βαθμολογία αφορά τις σεζόν 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015 και στο τέλος είναι η συγκεντρωτική συγκομιδή της πενταετίας. Οι ομάδες, ανάλογα με την χώρα προέλευσης, έχουν βαθμούς ακόμα και αν δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Τι έχουν κάνει οι βασικοί αντίπαλοί μας

Εξετάζοντας τις κορυφαίες ομάδες από τις χώρες που συναγωνίζονται με την Ελλάδα, η Βασιλεία είναι ψηλότερα απ' όλες. Φιγουράρει στην 18η θέση της λίστας, μετρώντας 84.875 βαθμούς στο σύνολο της πενταετίας και φέτος έχει ήδη 16.3800, με δυνατότητα για περισσότερους αν αποκλείσει και την Πόρτο και περάσει στους "8" του Champions League.  Η Γαλατάσαραϊ είναι 37η με 50.020 βαθμούς την πενταετία και με μόλις 6.2000 φέτος, ενώ έπονται Βικτόρια Πλζεν και Στεάουα Βουκουρεστίου. Εξαιρετική φέτος η 57η του πίνακα, Μπεσίκτας, με 12.2000 βαθμούς και 36.520 στο σύνολο των τελευταίων πέντε ετών.

Πίνακας με την συγκομιδή κύριων αντιπάλων μας την τελευταία πενταετία:



UEFA Team Ranking 2015


18 Βασιλεία Sui 10.1800 20.2000 17.6750 20.4400 16.3800 84.875
37 Γαλατάσαραϊ Tur 2.4200 1.0200 24.0400 16.3400 6.2000 50.020
45 Βικτόρια Πλζεν Cze 1.7000 10.0500 15.7000 12.6000 1.7750 41.825
52 Στεάουα Βουκουρεστίου Rom 5.6332 6.8666 13.3600 8.3750 6.0250 40.259
57 Μπεσίκτας Tur 9.9200 11.0200 2.0400 1.3400 12.2000 36.520
58 Τράμπζνοσπορ Tur 2.4200 11.0200 3.5400 11.3400 8.2000 36.520
66 Γιουνγκ Μπόις Sui 9.1800 2.7000 8.6750 1.4400 9.3800 31.375
70 Σπάρτα Πράγας Cze 8.7000 2.5500 9.7000 2.1000 7.7750 30.825
71 Φενέρμπαχτσε Tur 2.4200 1.0200 24.0400 1.3400 1.2000 30.020
84 Κλουζ Rom 7.6332 0.8666 12.3600 1.3750 2.0250 24.259
114 Ζυρίχη Sui 1.1800 5.2000 1.6750 2.4400 6.3800 16.875
117 Σλόβαν Λίμπερετς Cze 0.7000 1.0500 3.2000 9.6000 1.7750 16.325
137 Βασλούι Rom 2.1332 5.8666 2.8600 1.3750 1.0250 13.259
152 Γκρασχόπερς Sui 2.6800 1.2000 1.6750 2.9400 2.8800 11.375
155 Ζανκτ Γκάλεν Sui 1.1800 1.2000 1.6750 5.4400 1.3800 10.875
163 Τουν Sui 1.1800 2.7000 1.6750 3.4400 1.3800 10.375
* H βαθμολογία αφορά τις σεζόν 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015 και στο τέλος είναι η συγκεντρωτική συγκομιδή της πενταετίας. Οι ομάδες, ανάλογα με την χώρα προέλευσης, έχουν βαθμούς ακόμα και αν δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Εν κατακλείδι

Τα πράγματα μόνο ευοίωνα δεν δείχνουν για την Ελλάδα και ίσως χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια από την σεζόν 2016-17 και έπειτα, ώστε να έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η συγκομιδή είναι φτωχή, την ίδια ώρα υπάρχουν χώρες που έχουν πιο συνεπή παρουσία και θα πρέπει να δούμε θεαματική αλλαγή προς το καλύτερο, ώστε να βρεθούμε ξανά στην 12η θέση. Ένα δυνατό πρωτάθλημα και ισχυρές ομάδες είναι το "εφόδιο" για αξιοπρεπή παρουσία στην Ευρώπη. Ίδωμεν...
Πηγή: Sport 24

Xoλωμένος στην αλλαγή του ο Σουάρες (video)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Λουίς Ενρίκε έχει βρει τον μπελά του με τους σταρ της Μπαρτσελόνα όταν τους κάνει αλλαγή.

Πηγή: Contra

Συνεχίζει τις αποτυχίες η Μίλαν

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Μίλαν δεν κατάφερε για 3η μόλις φορά φέτος να πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη, καθώς έμεινε στο 0-0 με την Κιέβο στην Βερόνα

Πηγή: Sport 24