ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Στη FARE το θέμα του Καρεμπέ (vds)

Η ρατσιστική επίθεση στον Κριστιάν Καρεμπέ στο γήπεδο της Λεωφόρου πήρε διεθνείς διαστάσεις με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στο μικροσκόπιο των UEFA και FIFA.

Πηγή: Goal

Τέσσερα γκολ από έναν παίκτη σε 14 λεπτά!(videos)

Ο Αλμπέρτο Μπουένο της Ράγιο Βαγιεκάνο έβαλε τέσσερα γκολ στην εστία της Λεβάντε, σε μόλις δεκατέσσερα λεπτά. Από το 24ο, έως το 38ο.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:45 AC Chievo Verona vs AC Milan 0-0 Eastern European Summer Time

 Live Streaming.21:45 AC Chievo Verona vs AC Milan Η Μίλαν δεν κατάφερε για 3η μόλις φορά φέτος να πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη, καθώς έμεινε στο 0-0 με την Κιέβο στην Βερόνα

Πηγή: Sport 24

27η αγ.: "Ανάσταση" ο Ρούνεϊ, νίκη η Γιουνάιτεντ (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 9 παιχνίδια στην Premier League και οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία επεισοδιακή νίκη με 2-0 επί της Σάντερλαντ για την 27η αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από μία τραγική διαιτητική απόφαση.

Πηγή: Contra

Συνήλθε στην Γρανάδα η Μπαρτσελόνα (videos)

Συνήλθε, Γρανάδα, Μπαρτσελόνα,synilthe, granada, bartselonaΗ Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς νίκησε με 3-1 στην Γρανάδα, έχοντας σκόρερς τους Ράκιτιτς, Λουίς Σουάρες και Μέσι (videos)

Πηγή: Sport 24

Θρίαμβος για την Ντόρτμουντ (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-0 την στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ, πήρε 4η συνεχόμενη νίκη και από υποβιβασμό πάει για Ευρώπη (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Eintracht Frankfurt vs Hamburger SV 2-1 Eastern European Summer Time

ΜΠΑΤΜΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ

Η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-0 την Σάλκε στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ, πήρε 4η συνεχόμενη νίκη και από υποβιβασμό πάει για Ευρώπη videos..Πατηστε ΕΔΩ

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.16:59 Manchester United vs Sunderland,Live Streaming.16:59 Newcastle United vs Aston Villa,Live Streaming.16:59 West Bromwich Albion vs Southampton FC,Live Streaming.16:59 Stoke City vs Hull City,Live Streaming.16:59 Burnley FC vs Swansea City FC Eastern European Summer Time

27η, Ανάσταση, Ρούνεϊ, Γιουνάιτεντ VIDEOS,27i, anastasi, rounei, giounaitent VIDEOSΟ Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 9 παιχνίδια στην Premier League και οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία επεισοδιακή νίκη με 2-0 επί της Σάντερλαντ για την 27η αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από μία τραγική διαιτητική απόφαση.

Πηγή: Contra

Live Streaming.17:00 Granada CF vs FC Barcelona 1-3 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς νίκησε με 3-1 στην Γρανάδα, έχοντας σκόρερς τους Ράκιτιτς, Λουίς Σουάρες και Μέσι (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.16:30 Hannover 96 vs VFB Stuttgart 1-1 ,Live Streaming.16:30 Borussia Dortmund vs FC Schalke 04 3-0 ,Live Streaming.16:30 TSG Hoffenheim vs FSV Mainz 05 2-0 ,Live Streaming.16:30 Hertha BSC Berlin vs FC Augsburg 1-0 ,Live Streaming.16:30 Bayer 04 Leverkusen vs SC Freiburg 1-0 Eastern European Summer Time

Θρίαμβος, Ντόρτμουντ,thriamvos, ntortmountΗ Ντόρτμουντ νίκησε με 3-0 την στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ, πήρε 4η συνεχόμενη νίκη και από υποβιβασμό πάει για Ευρώπη (videos)

Πηγή: Sport 24

Μουρίνιο: "Φανταστική η σχέση μου με την Ίντερ"


http://eurwtaselous.blogspot.gr
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το αντίο του όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν ξεχνάει την... αγαπημένη του Ίντερ. Δείτε τι δήλωσε για τη θητεία του στους "νερατζούρι" σε συνέντευξή του.




Ο τεχνικός της Τσέλσι έδωσε συνέντευξη στην "Gazzetta dello Sport" και σε αυτήν έκανε μεταξύ άλλων ξεχωριστή αναφορά σε ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό κεφάλαιο της προπονητικής του καριέρας: την Ίντερ.

"Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με συναισθήματα και μετά από 15 χρόνια δεν μπορώ να το βιώσω χωρίς πάθος. Προφανώς μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου περισσότερο τώρα, όμως τα συναισθήματα πάντα υπάρχουν.
Έτσι ήταν και η καριέρα μου στην Ίντερ, γεμάτη συναισθήματα και δραματικές στιγμές, αλλά και από λόγια βγαλμένα από την καρδιά", τόνισε χαρακτηριστικά ο "special one", και συνέχισε:
"Η σχέση μου με τους οπαδούς της Ίντερ ήταν μοναδική από την πρώτη ημέρα και βρήκα επίσης εδώ μία εκπληκτική όμάδα. Είχα φανταστική σχέση με όλου παρόλο που είμαι δύσκολο άτομο για να συνεργαστεί κάποιος μαζί του.
Είμαι πολύ κριτικός απέναντι στους παίκτες μου. Μου αρέσει να δημιουργώ μία ισχυρή προσωπικότητα σε αυτούς και μετά απαιτώ από αυτούς. Βρήκα βέβαια προσωπικότητες που ήταν ήδη ισχυρές και έτσι το έργο μου ήταν ευκολότερο".
Για να καταλήξει λέγοντας: "Στην Ίντερ άφησα κάτι ξεχωριστό πίσω. Τώρα ο Ελένιο Ερέρα και ο Μουρίνιο θεωρούνται κορυφές στην ιστορία του συλλόγου. Άφησα την Ίντερ γνωρίζοντας ότι είχα φτάσει στο ζενίθ. Κάναμε κάτι φανταστικό με τον Μοράτι και το υπόλοιπο τιμ".
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή σε πάγκο ομάδας της Serie A και αν θα μπορούσε αυτή να είναι άλλη πλην της Ίντερ, ο Μουρίνιο μίλησε με ειλικρίνεια:
"Είμαι επαγγελματίας. Εάν κάποια ημέρα δεν είχα ομάδα για να προπονήσω και η Ίντερ με απέρριπτε ή είχε ήδη έναν καλό προπονητή τότε...
Όμως η Ίντερ θα έρχεται πάντα πρώτη. Σε οποιαδήποτε άλλη ιταλική ομάδα θα δούλευα ως επαγγελματίας, στην Ίντερ θα είχα πάθος και μία βαθιά σχέση με την ιστορία αυτής της ομάδας".
Σε ερώτηση τέλος για το αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να προπονεί τον Λιονέλ Μέσι, εμφανίστηκε... απαισιόδοξος:
"Θεωρώ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Έχω την αίσθηση ότι ο Μέσι θα είναι πάντα στη Μπαρτσελόνα. Μπορεί να κάνω λάθος, στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τί μπορεί να συμβεί αύριο, όμως δεν βλέπω έναν παίκτη αυτού του επιπέδου εκτός Μπαρτσελόνα".

Πηγή: Sport 24

Αναγνώριση από τους οπαδούς της Ρόμα για Τοροσίδη

http://eurwtaselous.blogspot.grΠρόκριση για Ρόμα, MVP ο Τοροσίδης. Οι οπαδοί των «τζιαλορόσι» ψήφισαν τον Έλληνα αμυντικό ως τον πολυτιμότερο του ματς με τη Φέγενορντ, με τον Έλληνα αμυντικό να... κερδίζει Τότι (!), Λιάγιτς.

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Ρόμα στην αναμέτρηση της Πέμπτης με την Φέγενορντ (1-2) για τους «32» του Europa League αναδείχθηκε από τους οπαδούς της ομάδας ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο 29χρονος μπακ αγωνίστηκε σε ολόκληρη την αναμέτρηση και έβγαλε δύο ασίστ. Την πρώτη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν και σκόραρε ο Λιάγιτς, κάνοντας το 0-1 και τη δεύτερη στο 60’, τροφοδοτώντας τον Ζερβίνιο.

Στον Ιβοριανό επιθετικό είχε δώσει και το μοναδικό γκολ που σημείωσε η ομάδα του στο ματς με τους Ολλανδούς στο «Ολύμπικο» (1-1).

Μάλιστα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής κέρδισε τον Φραντσέσκο Τότι, τον οποίον ως γνωστόν λατρεύουν οι οπαδοί της ομάδας, αλλά και τον Λιάγιτς που πέτυχε το πρώτο τέρμα της Ρόμα.
Πηγή: Σπορ FM

Νομπόα: «Χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, όμως αν έρθει πρόταση...»

 Νομπόα: «Χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, όμως αν έρθει πρόταση...» Ικανοποιημένος που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και τα όσα έχει βιώσει μέχρι στιγμής, δηλώνει ο Κριστιάν Νομπόα. Πάντως ο Αργεντινός μέσος παραδέχεται με δηλώσεις του στην «El Universo» πως αν έρθει κάποια καλή πρόταση από το εξωτερικό, τότε δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από τον δικέφαλο.

Αρχικά είπε: «Η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ. Ο κόσμος μάς έχει υποδεχτεί πολύ καλά. Νιώθω ότι έχω έρθει σε μια οικογένεια και χαίρομαι που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Έχω συμβόλαιο για δυόμισι χρόνια κι αν είναι να εξαντλήσω αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν όμως έρθει κάποια πρόταση από άλλη χώρα το καλοκαίρι και υπάρξει συμφωνία, θα δούμε…», τόνισε ο μέσος από τον Ισημερινό.
«Το καλό είναι πως εδώ υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον κόσμο από ό,τι στη Ρωσία. Ένιωσα και πάλι ποδοσφαιριστής. Ο κόσμος στηρίζει πολύ την ομάδα, φωνάζει συνέχεια. Θυμίζει Λατινική Αμερική από τη φασαρία, τις κροτίδες και τα καπνογόνα», πρόσθεσε ο 30χρονος άσος.
Όσο για τις ελπίδες της ομάδας του για το Champions League είπε: «Είναι δύσκολο. Χάσαμε πολύ έδαφος στα τελευταία παιχνίδια, αλλά το επόμενο ματς είναι με τον Παναθηναϊκό και όλα μπορούν να συμβούν».
Πηγή: Goal

"Διψάει" για ΑΕΚ ο Σιμόες

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Ο Πορτογάλος μέσος επιθυμεί να δει από κοντά την Ένωση σε αγωνιστική δράση και να γνωρίσει παίκτες και προπονητικό τιμ, κάτι που αναμένεται να γίνει προς το τέλος Μαρτίου. Προτάθηκε ο Σισίνιο της Σάντος.




Ο Αντρέ Σιμόες θα αποτελέσει βασικό μέλος της ΑΕΚ τη νέα χρονιά, καθώς έχει υπογράψει ήδη το συμβόλαιο του με την ομάδα και έχει ανακοινωθεί και επίσημα. Αυτό όμως που δεν έχει καταφέρει ακόμα είναι να βρεθεί στην Αθήνα και να παρακολουθήσει από κοντά την Ένωση.

Ο Πορτογάλος μέσος μπορεί το καλοκαίρι να αφήσει τη Μορεϊρένσε, ωστόσο αποτελεί βασικό μέρος της και έτσι δεν έχει καταφέρει να βρει χρόνο να ταξιδέψει στη χώρα μας.
Ο Σιμόες έχει έρθει σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της Ένωσης εκφράζοντας την επιθυμία του να δει από κοντά τη νέα του ομάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει στο τέλος Μαρτίου.
Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, λόγω Euro και αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να μπει στο αεροπλάνο για Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν έχει «κλειστεί» ακόμα, όμως είναι σίγουρο ότι στην ΑΕΚ θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του Σιμόες.

Προτάθηκε ο Σισίνιο της Σάντος

Εξάλλου, ένα από τα πιο ακουστά ονόματα στη Βραζιλία εξετάζει η ΑΕΚ, με τον Σισίνιο να βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα της ενόψει Σούπερ Λιγκ. Ο 26χρονος έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται σε όλη τη δεξιά πλευρά, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει και στον άξονα ως αμυντικός μέσος.
Ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με τη Σάντος ως το 2018, όμως στην Ένωση είναι διατεθειμένοι να κάνουν την υπέρβαση, καθώς θεωρούν ότι η περίπτωση του είναι εξαιρετική και θα έδινε άλλον αέρα στην ομάδα.
Ο Σισίνιο ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρέμο και συνέχισε στην Γιουβεντούδε. Από εκεί και πέρα φόρεσε την φανέλα των Μπρασιλιένσε και Πόντε Πρέτα και από το 2013 ανήκει στη Σάντος.
Πηγή: aek1924.gr
Πηγή: Sport 24

LIVE: Η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου

LIVE, Τύπου, Γιάννη Αλαφούζου,LIVE, typou, gianni alafouzouΟ Γιάννης Αλαφούζος παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την τιμωρία του Παναθηναϊκού από την πειθαρχική επιτροπή της Super League και τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρασκολουθήστε με ΕΙΚΟΝΑ και ΗΧΟ από το Contra.gr όσα έχει να πει ο πρόεδρος του τριφυλλιού.

Πηγή: Contra

Το θέαμα περισσεύει...Top 10(video)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Αρκετές θεαματικές στιγμές περιελάμβαναν οι αναμετρήσεις του διημέρου. Η Euroleague συγκέντρωσε τις 10 καλύτερες όλων. Καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε ένα Top 10, με πολλά θεαματικά καρφώματα, αλλά και ελληνική εκπροσώπηση. (video)

Πηγή: Sport 24

Επιμένει για συνάντηση με Τσίπρα ο ΠΑΟΚ

 Επιμένει για συνάντηση με Τσίπρα ο ΠΑΟΚ Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου δείχνουν διατεθειμένοι να επιμείνουν στις προτάσεις που έριξαν στο τραπέζι, και κυρίως αυτής που μετέφερε ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιάκωβου Αγγελίδη, αναφορικά με συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι ασπρόμαυροι περιμένουν να δουν αν στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ που θα γίνει τη Δευτέρα, θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις πλην εκείνων που εκείνοι κατέθεσαν, και δείχνουν τη διάθεση να είναι δραστήριοι και όχι παρατηρητές των εξελίξεων.
Αυτό που θέλουν να πετύχουν τη Δευτέρα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι να πετύχουν την αποδοχή των προτάσεων που κατατέθηκαν (μια από αυτές δεν είναι άλλη από την επίσπευση των δικαστικών ενεργειών στις ανοικτές υποθέσεις), προκειμένου αυτές να μεταφερθούν στον Σταύρο Κοντονή και πάνω σε αυτές να μπουν οι βάσεις της συζήτησης των ιδιοκτητών των ΠΑΕ με την πολιτική ηγεσία, εφόσον κάτι τέτοιο φτάσει ως πρόταση στον υφυπουργό.
Πηγή: Goal