ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μπαρτσελόνα - Γαλατασαράι 82-70

 Μπαρτσελόνα - Γαλατασαράι 82-70Η Γαλατασαράι δυσκόλεψε αρκετά την Μπαρτσελόνα, βρέθηκε να μειώνει μέχρι και τους τρεις πόντους (68-65, 33'), όμως οι "Μπλαουγκράνα" με "όπλο" τα τρίποντα (16/32) πήραν τη νίκη (82-70).

Πηγή: Sport 24

Μακάμπι - Άλμπα Βερολίνου 59-66

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Άλμπα Βερολίνου έφερε τα πάνω κάτω στον πέμπτο όμιλο του Top 16, αφού κέρδισε στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι (66-59) και έκανε... βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague.
Πηγή: Sport 24

Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης 71-88

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το Κάουνας, έκανε το 3-0 στις φετινές αναμετρήσεις με τη Ζαλγκίρις και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον Ε' όμιλο. Βραβεύτηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Πηγή: Sport 24

Περέιρα: "Γι'αυτό έβαλα αυτούς"

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Μετά την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ο Βίτορ Περέιρα έδωσε απαντήσεις, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ξεκούρασε ορισμένους ποδοσφαιριστές.


Η επιλογές του Βίτορ Περέιρα στην αποστολή αλλά και την αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, ήταν η αιτία που ο Πορτογάλος δέχθηκε σκληρή κριτική από μερίδα των φιλάθλων και του Τύπου.
Ο ίδιος, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δώσει ανάσες σε ορισμένους ποδοσφαιριστές στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην NOVA:
Λίγα 24ωρα μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όπου Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία, η ομάδα σας δεν είχε το ίδιο ελκυστικό πρόσωπο στον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ. Τι εξήγηση δίνετε;
"Έχουμε πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές. Χρειάζονται κάποιο χρόνο για να ξεκουραστούν. Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Γιατί αν δεν τις κάνουμε, οι ποδοσφαιριστές θα κινδυνεύουν από τραυματισμούς. Κάναμε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι με την ΑΕΚ σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό το κάναμε γιατί στη συνέχεια υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια.
Έχουμε το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Μετά έχουμε να πάμε στην Ουκρανία και μετά να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό. Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές έπρεπε να μείνουν εκτός, να ξεκουραστούν, να αποφύγουν τραυματισμούς και να ανακάμψουν από τις προηγούμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Είναι φυσιολογικό όταν μπαίνουν καινούργιοι παίκτες στο παιχνίδι, επειδή δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, να μην έχουν την ίδια απόδοση. Για να αποδίδεις καλά και να ανεβάζεις την απόδοσή σου πρέπει να δουλεύεις.
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καθόλου χρόνου για να δουλεύουμε. Το μόνο που έχουμε είναι χρόνος για να κάνουμε αποκατάσταση από το προηγούμενο παιχνίδι μας. Τις περισσότερες προπονήσεις τις χρησιμοποιούμε για αποκατάσταση από τις προηγούμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις και όχι για να δουλέψουμε για τα επόμενα παιχνίδια. Είναι πρόβλημα τα τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Και αναγκαστικά επειδή έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια, κάνουμε αυτές τις αλλαγές και κάποια από τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε".
Επίσης είδαμε πολλά λάθη, κυρίως κατά τη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα προς τη μεσαία γραμμή. Ήταν έλλειψη καθαρού μυαλού; Εσείς τι εξήγηση δίνετε;
''Κάποια λάθη μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη συγκέντρωσης. Αλλά τα περισσότερα πιστεύω ότι οφείλονται σε κούραση. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές μας ήταν κουρασμένοι. Για αυτό το λόγο δεν μπορούσαν να σκεφθούν καθαρά. Και ούτε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Για να σκέφτεσαι καθαρά, πρέπει καταρχήν να είσαι ξεκούραστος. Αλλά πρέπει και να έχεις χρόνο να δουλέψεις. Όπως σας είπα πριν δεν έχω το χρόνο στις προπονήσεις για να δουλέψω, αλλά κυρίως για να κάνουμε αποκατάσταση και αποθεραπεία από τα προηγούμενα παιχνίδια.
Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις μία αμυντική γραμμή η οποία θα είναι πολύ ικανή και θα έχει ποιότητα. Όμως, για να τη διατηρήσουν θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι ξεκούραστοι και να δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις. Τώρα εμείς θα πάμε να παίξουμε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στις τελευταίες τρεις εβδομάδες θα έχει παίξει τρία παιχνίδια, ενώ εμείς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες θα έχουμε παίξει εννέα παιχνίδια. Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να κρατήσεις ποιότητα στο παιχνίδι σου. Γιατί σε εμένα μου αρέσει μία ομάδα που θα παίζει επιθετικά και θα είναι δυνατή σε όλες τις γραμμές. Όμως, είναι αδύνατο να κρατήσεις αυτήν την ποιότητα χωρίς να έχεις χρόνο προπονείσαι, αλλά μόνο για να ξεκουράζεσαι''.
Το Σάββατο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη, μία ομάδα η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία. Τι εικόνα έχετε για την ομάδα της Κρήτης;
"Αυτή τη στιγμή αυτό που με ανησυχεί είναι να παίρνουμε τις νίκες και όχι τόσο να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν με ανησυχεί τόσο να προσφέρουμε καλό θέαμα, όσο το να παίρνουμε τις νίκες και να μπορέσει η ομάδα να διατηρηθεί ψηλά, στη θέση στην οποία βρίσκεται βαθμολογικά. Γιατί πιστεύω ότι είναι αδύνατο, όπως σας είπα, να παρουσιάζουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας, χωρίς να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε, από τις τόσες πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν αδύνατο να παρουσιάσουμε αυτό που θέλαμε, παρόλο που απέναντί μας είχαμε μία πολύ καλή ομάδα.
Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα της δεύτερη κατηγορίας. Είναι μία ομάδα η οποία βρίσκεται στην ψηλότερη θέση της δεύτερης κατηγορίας και που κατά πάσα πιθανότητα θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Είναι μία ομάδα η οποία έχει γρήγορους ποδοσφαιριστές, πολύ ταλαντούχους και ικανούς να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Φυσικά η ΑΕΚ δεν έχει τη δική μας ποιότητα. Για τη ρεβάνς η ΑΕΚ θα έχει πολύ χρόνο μπροστά της για να προετοιμαστεί. Θα χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος για να προετοιμαστεί για εμάς. Ενώ εμείς δεν έχουμε καθόλου χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ.  Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο, όμως, καταφέραμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που θέλαμε. Όμως, έχοντας απέναντί μας την ΑΕΚ που είναι μία καλή ομάδα και παράλληλα με τα δικά μας προβλήματα, δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.
Ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα η οποία παλεύει να μείνει στην κατηγορία και φυσικά θα μας δημιουργήσει προβλήματα, γιατί πιστεύουμε πως θα κλειστεί πολύ, θα παίξει ασφυκτική άμυνα και θα προσπαθήσει να μας δημιουργήσει προβλήματα με αντεπιθέσεις. Για αυτό το παιχνίδι θα χρειαστούμε πολύ υπομονή. Υπομονή θα χρειαστούν και οι φίλαθλοι μας. Θα χρειαστούμε πολύ συγκέντρωση και υπομονή για να καταφέρουμε να ανοίξουμε την άμυνα του αντιπάλου μας για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Φυσικά δε θα πρέπει να περιμένει κανείς να δει ένα ποιοτικό παιχνίδι και θέαμα σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό που θα μας απασχολήσει περισσότερο θα είναι να πάρουμε τη νίκη. Να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να διατηρηθούμε ψηλά στη βαθμολογία".
Μετά τον Εργοτέλη μπαίνετε σε ένα πολύ κρίσιμο κομμάτι της περιόδου, διότι ακολουθούν συνεχόμενα ματς, με την Ντνίπρο και τον Παναθηναϊκό, τα αποτελέσματα των οποίων επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πορεία αλλά και την κούρσα του πρωταθλήματος. Είστε αισιόδοξος;
''Πάντα είμαι αισιόδοξος. Και για να είμαι ειλικρινής, θέλω να είμαι και ρεαλιστής. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή το πρόγραμμά μας είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε μπροστά μας το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε, όμως, και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία θα μας προβληματίσουν, γιατί είναι κουραστικό να έχεις τρία τόσο σημαντικά παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Δεν έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε για να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια μας. Προσπαθούμε, όμως, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε αυτοπεποίθηση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε και να διαβάσουμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας και να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο.
Όπως σας είπα, στην προπόνηση δεν έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε πάρα πολύ. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, ενωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια και να έχουμε υπομονή. Την ίδια υπομονή ζητάμε από τον κόσμο μας και να κατανοήσει ότι δεν γίνεται σε αυτήν την περίοδο να δώσουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας. Και να ζητήσουμε από εκείνους να καταλάβουν τη δύσκολη περίοδο που περνάει η ομάδα μέσα στο Φεβρουάριο. Και να έχουν υπομονή. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς για να τα καταφέρουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Και επίσης να κατανοήσουμε ότι το σημαντικό είναι οι νίκες. Τρεις βαθμούς αξίζει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τρεις βαθμούς αξίζει και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Εμείς θέλουμε τις νίκες.
Όσο για τους λόγους που επέλεξε τη συγκεκριμένη ενδεκάδα επεσήμανε: "Θα ήθελα να προσθέσω και να πω κάτι. Παρόλο που δεν μιλάω ελληνικά, δε βλέπω την ελληνική τηλεόραση ούτε διαβάζω ελληνικές εφημερίδες, έχω καταλάβει και κατανοώ πως από το χθεσινό παιχνίδι οι φίλαθλοί μας -όπως και εγώ σαν φίλαθλος του Ολυμπιακού- έχουν μία απορία: γιατί δεν έβαλα μία καλύτερη ενδεκάδα, ή την ενδεκάδα που συνήθως παίζει και η οποία έπαιξε πριν από λίγες με τον ΠΑΟΚ, που είναι πιο έτοιμη και έμπειρη για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παιχνίδια. Εγώ σαν προπονητής θέλω να δώσω την απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Η απάντηση είναι ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν στα προηγούμενα παιχνίδια και δεν έπαιξαν και με την ΑΕΚ, έγινε γιατί χθες είχαν προβλήματα φυσικής κατάστασης και αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρές δυσκολίες. Έχουμε πολύ σημαντικούς παίκτες τραυματισμένους και με προβλήματα στην αποθεραπεία τους, αλλά και κουρασμένους. Για αυτό προτιμήσαμε να ξεκουράσουμε κάποιους από αυτούς και να τους αντικαταστήσουμε. Όσοι έπαιξαν χθες, κουράστηκαν πάρα πολύ.
Φανταστείτε να είχα βάλει την ίδια ενδεκάδα και τους ίδιους παίκτες με τα προηγούμενα παιχνίδια, το αποτέλεσμα θα ήταν να παίζαμε για 30 λεπτά και μετά να μην είχαμε την ενέργεια για να συνεχίσουμε στο υπόλοιπο παιχνίδι. Προτιμούμε να διατηρήσουμε τους στόχους μας ανοικτούς και στις τρεις διοργανώσεις και να κάνουμε κάποιες αλλαγές, έτσι ώστε χωρίς να βγούμε εκτός στόχων, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη περίοδο, ξεκουράζοντας κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που το έχουν ανάγκη''.
Πηγή: Contra

ΟΦΗ - Ξάνθη 1-1

http://eurwtaselous.blogspot.grΟ ΟΦΗ των ''χιλίων'' προβλημάτων έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη στο ''Γεντί Κουλέ'', στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Κουτσιανικούλη, ισοφάρισε ο Σολτάνι. Δύο δοκάρια είχαν οι ακρίτες.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.22:00 FC Barcelona vs Galatasaray Istanbul 82-70 Eastern European Summer Time

Η Γαλατασαράι δυσκόλεψε αρκετά την Μπαρτσελόνα, βρέθηκε να μειώνει μέχρι και τους τρεις πόντους (68-65, 33'), όμως οι "Μπλαουγκράνα" με "όπλο" τα τρίποντα (16/32) πήραν τη νίκη (82-70).

Πηγή: Sport 24

Νίζνι Νόβγκοροντ - Ολυμπιακός 82-91

 Νίζνι Νόβγκοροντ - Ολυμπιακός 82-91Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στη Νίζνι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως με τον Σπανούλη να είναι καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο πήρε τη νίκη (91-82) και ολοκλήρωσε με νίκη τον πρώτο γύρο του Top 16.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:05 Maccabi Tel Aviv vs Alba Berlin Eastern 59-66 European Summer Time

Η Άλμπα νίκησε με 66-59 μέσα στο Τελ Αβίβ την Μακάμπι και η Ρεάλ που πέρασε με 88-71 από το Κάουνας έμεινε μόνη πρώτη. Πως επηρεάζουν τα αποτελέσματα τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: Goal

Live Streaming.20:00 Zalgiris vs Real Madrid 71-88 Eastern European Summer Time

 Live Streaming.20:00 Zalgiris vs Real Madrid 71-88 Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το Κάουνας, έκανε το 3-0 στις φετινές αναμετρήσεις με τη Ζαλγκίρις και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον Ε' όμιλο. Βραβεύτηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 OFI Crete vs Skoda Xanthi 1-1 Eastern European Summer Time

Live Streaming.19:30 OFI Crete vs Skoda Xanthi 1-1 Ο ΟΦΗ των ''χιλίων'' προβλημάτων έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη στο ''Γεντί Κουλέ'', στο πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Κουτσιανικούλη, ισοφάρισε ο Σολτάνι. Δύο δοκάρια είχαν οι ακρίτες.

Πηγή: Sport 24

ΑΟ Χανιά - Απόλλων Σμύρνης 1-1 Τα γκόλ Κυπελλο Ελλάδας (video)


 ΑΟ Χανιά - Απόλλων Σμύρνης 1-1 Τα γκόλ Κυπελλο Ελλάδας {(video)Χανιά και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, στη "Ριζούπολη".

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.18:30 Volga Nizhny Novgorod vs Olympiacos 82-91 Eastern European Summer Time

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στη Νίζνι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως με τον Σπανούλη να είναι καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο πήρε τη νίκη (91-82) και ολοκλήρωσε με νίκη τον πρώτο γύρο του Top 16.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.16:00 Chania AO vs Apollon Smyrnis 1-1 Eastern European Summer Time

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Χανιά και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας, με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, στη "Ριζούπολη".

Πηγή: Sport 24

«Χαστούκι» από Εφέσεων στον ΟΦΗ

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση του ΟΦΗ για την απόφαση να μην οριστεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο και να αφαιρεθούν τέσσερις βαθμοί από την ομάδα του Ηρακλείου.

Ένα ακόμη «χτύπημα» για τον ΟΦΗ. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ του Ηρακλείου για την απόφαση να μην οριστεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο και να αφαιρεθούν τέσσερις βαθμοί από την ομάδα του Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Εφέσεων αναφέρει πως «… απορρίπτει τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1041/29-1-2015 απόφασης της SUPER LEAGUE, της απόφασης της ΚΕΔ και κάθε άλλης συναφούς πράξης της SUPER LEAGUE και της ΕΠΟ, ελλείψει καθ΄ ύλην αρμοδιότητος».

Η απόφαση που είχε εκδοθεί από τη Super League στις 29 Ιανουαρίου ανέφερε: «Ανακοινώνεται ότι, δυνάμει δηλώσεων των πρώην ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΟΦΗ Jorge Lopez και Jordi Lopez Pelpeto, που εστάλησαν στη Super League από τους ίδιους αλλά και μέσω της ΕΠΟ, προέκυψε ότι δεν κατεβλήθησαν σε αυτούς σημαντικά ποσά (παρελθούσες μηνιαίες δόσεις) ως αυτά ορίσθηκαν με τις υπ΄ αριθμ. 66/2013 και 76/2013 αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ (Τ.Δ.Δ.). Με τις εν λόγω έγγραφες δηλώσεις τους οι δύο ποδοσφαιριστές ζήτησαν (όπως προβλέπεται στους οικείους κανονισμούς) την επιβολή των προβλεπόμενων στις εν λόγω αποφάσεις κυρώσεων εις βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ως εκ τούτου, βάσει των οικείων κανονισμών και δεδομένου ότι δε μεσολάβησε εξόφληση των ως άνω εντός των νομίμων προθεσμιών, η Super League, σε συμμόρφωση με τις ως άνω αποφάσεις ανακοινώνει την αφαίρεση δύο (2) βαθμών εκ της αποφάσεως 66/2013 του Τ.Δ.Δ. και άλλων δύο (2) βαθμών εκ της αποφάσεως 76/2013 του Τ.Δ.Δ., καθώς και τον μη ορισμό του αγώνα «Ατρόμητος Αθηνών – ΟΦΗ» που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή 1/2/2015 και ώρα 17.15. Σε περίπτωση που δε λάβει χώρα εξόφληση των οικείων ποσών δε θα διεξαχθεί και κάθε άλλος επόμενος αγώνας της ΠΑΕ ΟΦΗ».
Πηγή: Σπορ FM

Η Ρωσία δεν του πάει

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μία ακόμα αναμέτρηση στη Ρωσία και το Euroleague Greece σας παρουσιάζει τι συνέβη στις προηγούμενες αναμετρήσεις των "ερυθρολεύκων" επί ρωσικού εδάφους.

Ο πρώτος γύρος του Top 16 κλείνει για τον Ολυμπιακό με μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες ταξιδεύουν στη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν τη Νίζνι Νόβγκοροντ, έχοντας ως στόχο να πετύχουν μία ακόμα νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Τα σημάδια, ωστόσο, δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Αυτό δεν έχει σχέση, σε καμία περίπτωση, με την φόρμα στην οποία βρίσκονται οι "ερυθρόλευκοι", αλλά έχει να κάνει με τα ταξίδια τους στη Ρωσία. Τα οποία δεν έχουν και τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη "ερυθρόλευκη" νίκη στην "παγωμένη" Ρωσία ήρθε την 1η Απριλίου του 2008, για το Top 16, όταν και επικράτησε με 76-74.
Μέχρι το παιχνίδι εκείνο, μάλιστα, είχαν προηγηθεί πέντε αποτυχημένες προσπάθειες. Τέσσερις με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μία απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας. Έκτοτε, ακολούθησαν τέσσερα ακόμα παιχνίδια με δύο διαφορετικούς αντιπάλους.
Η Χίμκι είχε κάνει την είσοδό της στο ευρωπαϊκό στερέωμα και στις 11 Μαρτίου του 2010 έδειξε στον Ολυμπιακό πως ήρθε για να μείνει σε υψηλό επίπεδο (96-83 ήττα). Στο μεσοδιάστημα είχε προηγηθεί μια ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα Play offs της σεζόν 2007-08 (η σειρά είχε οδηγηθεί στα τρία παιχνίδια). Η "ομάδα του στρατού" "πλήγωσε" για μία ακόμα φορά τους Πειραιώτες (96-64 στις 22 Φεβρουαρίου του 2012), όμως το τελευταίο Πειραιώτικο ταξίδι στη Μόσχα είχε ευτυχή κατάληξη.
Στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετώπισαν τη Χίμκι και παρά το γεγονός πως βρίσκονταν πίσω στο σκορ μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (60-54) ανέτρεψαν τα δεδομένα και πήραν τη νίκη με 82-87. Για του λόγου το αληθές, δείτε τον πίνακα που ακολουθεί, ο οποίος εμπεριέχει όλες τις αναμετρήσεις των Πειραιωτών στη Ρωσία.
Ημερομηνία Παιχνίδι Φάση Σκορ
23 Οκτωβρίου 2002 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Καν.Διαρκ. 74-67
3 Μαρτίου 2004 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Top 16 80-66
25 Ιανουαρίου 2007 Ντιναμό Μόσχας - Ολυμπιακός Καν.Διαρκ. 84-69
14 Μαρτίου 2007 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Top 16 83-79
14 Νοεμβρίου 2007 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Καν.Διαρκ. 88-79
1 Απριλίου 2008 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Play offs 74-76
9 Απριλίου 2008 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Play offs 81-56
11 Μαρτίου 2010 Χίμκι - Ολυμπιακός Top 16 96-83
22 Φεβρουαρίου 2012 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Top 16 96-64
15 Φεβρουαρίου 2013 Χίμκι - Ολυμπιακός Top 16 82-87
Απολογισμός: 2 νίκες, 8 ήττες.
Πηγή: Sport 24

Το προφίλ του Σέρχιο Μαρκαριάν

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας. Δείτε το προφίλ του έμπειρου προπονητή που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα του.
Ένας παλιός γνώριμος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Ο λόγος για τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας.
Ο 70άχρονος τεχνικός, έχει μεγάλη εμπειρία τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αφού στο παρελθόν κατέκτησε πολλούς τίτλους με ομάδες της Λατινικής Αμερικής, ενώ έχει κοουτσάρει τόσο την Παραγουάη όσο και το Περού.
Ποτέ του δεν έπαιξε μπάλα σε επαγγελματικό επίπεδο, αν και το προσπάθησε σε μικρή ηλικία χωρίς μεγάλη επιτυχία. Σπούδασε, εργάστηκε σε σε πετρελαϊκή εταιρεία και έγινε μάλιστα και γενικός διευθυντής, όμως το μεράκι του για το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλο.
Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην "στρογγυλή θεά", πήγε σε σχολή, έμαθε τα πρώτα μυστικά του επαγγέλματος και μετέπειτα ήρθε η καριέρα που περιλαμβάνει διάφορους σταθμούς, μεταξύ αυτών και τη χώρα μας.
Ένας άνθρωπος με γνώσεις, με εμπειρίες, ο οποίος αναλαμβάνει την "γαλανόλευκη" σε μια δύσκολη εποχή, αφού στα προκριματικά είναι στην τελευταία θέση. Πάντως, του αρέσουν οι προκλήσεις και γι' αυτό αναλαμβάνει την "καυτή πατάτα" της Εθνικής μας.

Ο Μαρκαριάν στους πάγκους

Γεννημένος στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μπέλα στην πατρίδα του, ενώ λίγο αργότερα πήρε... προαγωγή σε πρώτο τεχνικό. Οι πρώτες επιτυχίες ήρθαν στην Παραγουάη και την ομάδα της Κλουμπ Ολίμπια, όπου κατέκτησε δυο πρωταθλήματα στα τέσσερα χρόνια που έμεινε εκεί.
Στη συνέχεια βρέθηκε σε Σολ Ντε Αμέρικα, Σέρο Πορτένιο, κατακτώντας τίτλους και με τις δυο, ενώ το 1992 κάθισε στον πάγκο της Παραγουάης. Από το 1993 μέχρι και το 1997 βρέθηκε στο Περού κατακτώντας δυο πρωταθλήματα.
Το 1998 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού, στον οποίο ήταν απολύτως επιτυχημένος, επέστρεψε στην εθνική ομάδα της Παραγουάης, κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού δυο φορές (φτάνοντας μέχρι τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ), μετά στον Ηρακλή και επιστροφή στην Λατινική Αμερική.
Το 2010 ανέλαβε την εθνική ομάδα του Περού και παρέμεινε εκεί για τρία χρόνια. Μάλιστα με τους "Ίνκας" πήρε την 3η θέση στο Κόπα Αμέρικα του 2011, την καλύτερη μετά το 1975 όταν και κατέκτησαν τον τίτλο.
Αναλυτικά το παλμαρέ του Σέρχιο Μαρκαριάν
1983 Πρωτάθλημα Παραγουάης με την Ολίμπια
1985 Πρωτάθλημα Παραγουάης με την Ολίμπια
1988 Κύπελλο Παραγουάης με τη Σολ Ντε Αμέρικα
1990 Κύπελλο Παραγουάης με τη Σέρρο Πορτένιο
1993 Πρωτάθλημα Περού με την Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες
1996 Πρωτάθλημα Περού με τη Σπόρτινγκ Κριστάλ
2006 Πρωτάθλημα Παραγουάης με τη Λιμπερτάδ
2007 Πρωτάθλημα Παραγουάης με τη Λιμπερτάδ
2009 Κύπελλο Χιλής με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε
2011 Τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα με το Περού
Πηγή: Sport 24

Λύτρωση στο 89' για Τσέλσι (videos)

 Λύτρωση στο 89' για ΤσέλσιΜε γκολ του Ουίλιαν στο 89' η Τσέλσι νίκησε την Έβερτον και διατήρησε το +7 από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έβαλε 4 γκολ στην Στόουκ. Με ιστορικό Σμόλινγκ η ManUtd (videos)

Πηγή: Sport 24