ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΘΕΩΣΗ: Καλύτερος παίκτης στην Ανατολή ο Αντετοκούνμπο (video)

http://eurwtaselous.blogspot.grΤο τίτλο του καλύτερου παίκτης της Ανατολικής Περιφέρειας για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου κέρδισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Πηγή: Contra

ΑΕΛ Καλλονής-SKODA Ξάνθη 2-2

http://eurwtaselous.blogspot.grΣε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, Καλλονή και Ξάνθη μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και πήραν από έναν βαθμό μετά το ισόπαλο 2-2.

Πηγή: Sport 24

Εποχή Μάντζιου


http://eurwtaselous.blogspot.grΑπ' τον Σάββα Παντελίδη, στον Άκη Μάντζιο! Ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του έμπειρου κόουτς, ο οποίος εξ' αρχής ήταν ο... εκλεκτός του Κομπότη για την τεχνική ηγεσία.

Μόνο λίγες ώρες έμεινε χωρίς προπονητή ο Λεβαδειακός. Το βράδυ της Δευτέρας, οι Βοιωτοί γνωστοποίησαν -με μια λιτή ανακοίνωση- την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Άκη Μάντζιο.

Εξ’ αρχής, ο 45χρονος τεχνικός είχε κερδίσει… μέτρα στην κούρσα της διαδοχής του Σάββα Παντελίδη κι αφότου τελικά συμφώνησε σε όλα με τον Γιάννη Κομπότη, ανακοινώθηκε η πρόσληψή του.

Στο παρελθόν, ο κόουτς των πράσινων είχε βρεθεί στο «τιμόνι» του Θρασύβουλου, του Πανιωνίου, της Κέρκυρας, ενώ φέτος μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν στον Πανθρακικό (όπου τον αντικατέστησε ο Ρόκα).

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Άκη Μάντζιο».
Πηγή: Σπορ FM

Τηλεοπτικός "πόλεμος" Γιουβέντους - Μίλαν(video, φωτογραφία)

http://eurwtaselous.blogspot.grΗ κόντρα της Μίλαν με τη Γιουβέντους πέρασε και σε τηλεοπτικό επίπεδο, με την πρώτη να κατηγορεί τη δεύτερη ότι αλλοιώνει τα στιγμιότυπα. (video, φωτογραφία)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 AEL Kallonis vs Skoda Xanthi Eastern European Summer Time

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝA AEL Kallonis vs Skoda Xanthi 19:30 μ.μ Eastern European Summer Time

Link 1

 Live Streaming.19:30 AEL Kallonis vs Skoda Xanthi Eastern European Summer Time
ΤΑ Link ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ TA LINK EXOYN ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,Η ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

Ο απόηχος της Τούμπας και η (πιο) δύσκολη συνέχεια

Η ικανοποίηση για την άνετη ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ο αντίκτυπος της παρουσίας Μαρινάκη στην Τούμπα στις τάξεις του Ολυμπιακού και η ακόμη πιο δύσκολη συνέχεια για τον Περέιρα και τους παίκτες του.


Αλώβητος έφυγε από την Τούμπα ο Ολυμπιακός. Κράτησε την διαφορά του στο +8 από τον "Δικέφαλο", ωστόσο τα κέρδη των Πειραιωτών δεν ήταν μόνο βαθμολογικά το βράδυ της Κυριακής (8/2).
Η πρώτη αίσθηση από το "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο είναι πως υπάρχει ικανοποίηση μετά το 0-0 στην Τούμπα, όχι τόσο για το ισόπαλο αποτέλεσμα αλλά κυρίως για την εμφάνιση της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε ουσιαστικά το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει στην κούρσα του τίτλου, ωστόσο ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά ήταν και αυτός που επέβαλλε τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο έχοντας τις καλύτερες ευκαιρίες να σκοράρει.
Πέραν ενός σουτ του Μακ εκτός περιοχής στο 54', ο Περέιρα είδε με μεγάλη ευχαρίστηση την ομάδα του να έχει πολύ καλή συνολικά αμυντική λειτουργία και δεν μπορούσε παρά να απονείμει τα εύσημα στους παίκτες του πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι τακτικής.

Περέιρα: "Κάτι μας έλειπε στο τελείωμα των φάσεων"
Τα όποια παράπονα του Πορτογάλου τεχνικού είχαν να κάνουν με τις επιλογές των παικτών στο τρίτο μισό του γηπέδου και προς την επίθεση. Ειδικότερα στην επανάληψη, οι Πειραιώτες βρέθηκαν πολλές φορές σε απόσταση μιας σωστής επιλογής για να σκοράρουν, αλλά απέτυχαν να ολοκληρώσουν ορθά τις φάσεις. Ειδικότερα δημιουργικά και στην τελευταία πάσα.
Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα, δίχως μάλιστα να πιεστεί και χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, γεγονός που σημαίνει πως ταυτόχρονα ο "Δικέφαλος του Βορρά" έμεινε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου.
Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με τον -δεύτερο πλέον και 6 πόντους πίσω- Παναθηναϊκό, την μεθεπόμενη Κυριακή (22/2) στην Λεωφόρο, πιθανότατα θα είναι αρκετό να οδηγήσει τους "ερυθρόλευκους" σε μια ακόμη κατάκτηση πρωταθλήματος.
Και κλείνοντας με το παιχνίδι της Τούμπας, πέραν από τους Ντομίνγκες και Ελαμπντελαουί που ήταν οι συγκριτικά καλύτεροι, πολλά χαμόγελα σκόρπισε η εμφάνιση και του... Βαγγέλη Μαρινάκη. Η παρουσία του προέδρου των Πειραιωτών στη Θεσσαλονίκη ήταν καταλυτική για την ηρεμία των παικτών του Ολυμπιακού και γενικότερα όλης της αποστολής.
Ο Μαρινάκης με αυτό τον τρόπο φώναξε στους ποδοσφαιριστές του πως είναι δίπλα τους σε ένα δύσκολο ματς, μέσα σε μια σκληρή έδρα, γεγονός που επέδρασε ευεργετικά στον αγωνιστικό χώρο. Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, δεν ασχολήθηκαν ούτε με τον διαιτητή, ούτε με την εξέδρα (πλην του περιστατικού με τον Ντομίνγκες), ούτε αναλώθηκαν σε κόντρες με τους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Η απόφαση Μαρινάκη να συνοδεύσει την ομάδα του στην Τούμπα χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από πολλούς φίλους του Ολυμπιακού και δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που χαρακτήρισαν... MVP τον πρόεδρο των Πειραιωτών.
Η παρουσία Μαρινάκη στην Τούμπα ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε πως ακόμη και στην Ελλάδα όταν υπάρχει θέληση από όλους, ο κάθε πρόεδρος μπορεί να βρεθεί κοντά στην ομάδα του σε οποιοδήποτε γήπεδο, ενώ δεν μπορεί παρά να πάρει καλό βαθμό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία του Βαγγέλη Μαρινάκη και της αποστολής του Ολυμπιακού.

Πιο δύσκολη η συνέχεια

Από την Δευτέρα (9/2) πάντως, το τι συνέβη στο ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ήδη παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Το αγωνιστικό πρόγραμμα για τους παίκτες του Περέιρα βαραίνει ακόμη περισσότερο πλέον, καθώς μέχρι τις αρχές Μάρτη υπάρχουν παιχνίδια ανά τρεις σχεδόν ημέρες, όπου μεταξύ άλλων ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει δύο φορές την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, δύο φορές την Ντνίπρο για το Europa League και φυσικά τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.
Αυτό που προέχει τώρα για τους "ερυθρόλευκους" είναι φυσικά το παιχνίδι της Τετάρτης (11/2, 19:30) με την ΑΕΚ, το πρώτο των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας. Και ο Πορτογάλος τεχνικός ήδη σκέφτεται αν και σε τι εύρος θα προχωρήσει στο ροτέισον.
Είναι δεδομένο πως με τα συνεχόμενα παιχνίδια να έχουν ξεκινήσει από την 1η Φλεβάρη, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν γίνεται να βγάλει όλη αυτή τη σειρά αγώνων με 13-14 παίκτες. Δεν είναι και αυτή η πρόθεση του άλλωστε.
Ωστόσο επειδή ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει ένα καλό σκορ ενόψει του επαναληπτικού με τον "Δικέφαλο" στο ΟΑΚΑ, ενδεχομένως ο Περέιρα να μην προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του την Τετάρτη, με ό,τι και να σημαίνει αυτό.
Για παράδειγμα οι Ρομπέρτο και Σιόβας προέρχονταν από προβλήματα τραυματισμού στο ματς της Τούμπας, επομένως δεύτερη σερί χρησιμοποίηση τους σε 90λεπτο μετά από τρεις μέρες ίσως κρύβει παγίδες. Ο Μήτρογλου έχει αγωνιστεί σε τρία σερί 90λεπτα σε 8 ημέρες, θα πάει για τέταρτο; Και σε τι κατάσταση θα είναι;
Αυτά βέβαια είναι διλήμματα για τον Περέιρα και εκ του αποτελέσματος θα φανεί αν οι όποιες επιλογές του τον δικαιώσουν. Για την ώρα το ματς που έχει σίγουρα "σημαδέψει" ο προπονητής του Ολυμπιακού για να δώσει ανάσες στους περισσότερους βασικούς του, είναι αυτό με τον Εργοτέλη, το Σάββατο (14/2, 19:30) στο Φάληρο. Δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς ο Περέιρα.
Εξάλλου, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, ο Ολυμπιακός έχει βάθος στο ρόστερ του. Μέγκιερι, Σαλίνο, Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Φορτούνης, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φουστέρ, Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος, Χάρα, Μπενίτες, είναι ποδοσφαιριστές που πιθανότατα θα είχαν βασικότατο ρόλο σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, γεγονός που δίνει στον Περέιρα την ευκαιρία να αλλάζει πρόσωπα στην ενδεκάδα δίχως να προβληματίζεται ιδιαίτερα.
Πηγή: Sport 24

Βαλβέρδε: «Εκπληκτική ομάδα η Μπαρτσελόνα»


http://eurwtaselous.blogspot.gr/Την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα έναντι της Αθλέτικ Μπιλμπάο παραδέχθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του δεν είχε κακή απόδοση κόντρα στους Καταλανούς.

Τον λόγο για τον οποίο η Αθλέτικ Μπιλμπάο ηττήθηκε με το ευρύ 5-2 από την Μπαρτσελόνα προσπάθησε να εξηγήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τόνισε ότι οι Βάσκοι έπαιξαν καλά, όμως οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι.

«Εάν αφαιρέσεις το αποτέλεσμα και κοιτάξεις την απόδοσή μας, δεν μπορείς να πεις ότι παίξαμε άσχημα. Όμως αυτό που μένει είναι η ήττα. Η Μπαρτσελόνα έχει σπουδαίους παίκτες στη μεσοεπιθετική της γραμμή και είχε ευκαιρίες να πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα, όμως με τον τρόπο που εξελίχτηκε το παιχνίδι, καταλήξαμε να τιμωρηθούμε», τόνισε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Υπήρχαν στιγμές που φαινόταν πως θα ισοφαρίσουμε στο πρώτο μέρος όμως έγινε το 2-0. Η ίδια ιστορία έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου το σκορ πήγε στο 3-1 και στο 4-1. Δεχτήκαμε τόσα πολλά χτυπήματα και δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Η Μπάρτσα είναι σε σπουδαία φόρμα και ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι μία εκπληκτική ομάδα. Ήταν ανώτεροι από εμάς αλλά θέλαμε να τους κοντράουμε. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε από το να κάνουν το παιχνίδι τους όμως έφεραν τον βαρύ οπλισμό».
Πηγή: Σπορ FM