ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

20ή αγ.: "Ζωντανή" η Ντόρτμουντ, συνήλθε η Μπάγερν (videos)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Η Ντόρτμουντ επανήλθε στη ζωή με εκτός έδρας νίκη 3-0 επί της Φράιμπουργκ που την φέρνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 2-0 της Στουτγκάρδης μετά από δύο γκέλες στην έναρξη του 2ου γύρου της Bundesliga.

Πηγή: Contra

Ατλέτικο - Ρεάλ 4-0

Ατλέτικο - Ρεάλ 4-0,atletiko - real 4-0Μονόλογος της Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης, καθώς νίκησε 4-0 την Ρεάλ και την πλησίασε στους 4 βαθμούς, δίνοντας ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα να πάει το -1

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Everton FC - Liverpool FC 0-0 (videos) Eastern European Summer Time

Ντέρμπι με ένταση αλλά χωρίς μεγάλες φάσεις στο Μέρσεϊσαϊντ, με τις Έβερτον και Λίβερπουλ να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς σκορ (videos)

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:30 Veria FC - Atromitos 1-1 Eastern European Summer Time

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Βέροιας με τον Ατρόμητο με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες εκατέρωθεν για να πάρουν τη νίκη αλλά οι δυο γκολκίπερ είπαν "όχι" στο τέλος του αγώνα.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.17:00 Atletico Madrid - Real Madrid 4-0 Eastern European Summer Time

Ατλέτικο - Ρεάλ 4-0,atletiko - real 4-0Μονόλογος της Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης, καθώς νίκησε 4-0 την Ρεάλ και την πλησίασε στους 4 βαθμούς, δίνοντας ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα να πάει το -1

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.16:59 Queens Park Rangers vs Southampton FC,Live Streaming.16:59 Manchester City vs Hull City,Live Streaming.16:59 Swansea City FC vs Sunderland AFC,Live Streaming.Leicester City vs Crystal Palace,Live Streaming.16:59 Aston Villa vs Chelsea FC Eastern European Summer Time


Live Streaming.16:30 VFB Stuttgart - Bayern Munchen,Live Streaming.16:30 VFL Wolfsburg - TSG Hoffenheim,Live Streaming.16:30 FSV Mainz 05 - Hertha BSC Berlin,Live Streaming.16:30 FC Cologne - SC Paderborn 07,Live Streaming.16:30 Freiburg - Borussia Dortmund Eastern European Summer Time

Πρώτες, Μπάγερν, Ντόρτμουντ,protes, bagern, ntortmountΗ Ντόρτμουντ βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού με το 3-0 στο Φράιμνπουργκ, ενώ πρώτη νίκη στο 2015 πήρε και η Μπάγερν, διατηρώντας το +8 από την Βόλφσμπουργκ

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.14:45 Tottenham - Arsenal 2-1Eastern European Summer Time

24η αγ.: "Ανεμοστρόβιλος" έπληξε την Άρσεναλ (VIDEOS)

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Ο καλύτερος Άγγλος επιθετικός αυτήν τη στιγμή, ο Χάρι Κέιν, επιβεβαίωσε το στάτους του με δύο γκολ που έκαναν την ανατροπή στο λονδρέζικο ντέρμπι κι έδωσαν τη νίκη στην Τότεναμ επί της Άρσεναλ με 2-1 στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" για την 24η αγωνιστική της Premier League και συνάμα την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πηγή: Contra

Παραλίγο θα πήγαινε… μέσα

Η έμπνευση ενός πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να δει από κοντά το παιχνίδι της ομάδας μπάσκετ με την Λιμόζ την Τετάρτη για το Γιούροκαπ, λίγο έλλειψε να του στοιχίσει ακριβά.
Όχι ακριβώς η απόφαση να πάει στο PAOK SPORTS ARENA, αλλά το γεγονός ότι δεν συγκράτησε τα νεύρα του.
Όπως αποκαλύπτουν τα "ΣΠΟΡ του Βορρά" ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ εκνευρίστηκε με τον προπονητή της Λιμόζ και πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι προς το μέρος του.
Για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός από αστυνομικό με πολιτικά και κινδύνευσε με σύλληψη. Τελικά δόθηκαν εξηγήσεις, μεσολάβησαν και άνθρωποι της ΚΑΕ, και τη γλίτωσε...
Από thessports.gr

Πηγή: PaokMania

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 23η αγωνιστική

http://eurwtaselous.blogspot.gr/

Ο κατήφορος της Βέροιας, ο ΠΑΣ που βλέπει πεντάδα, το εξάποντο στο ντέρμπι του Ηρακλείου, ο κασκαντέρ Αναστόπουλος, το τεστ στη Λεωφόρο και η πίεση στην Τούμπα. Ο Θέμης Καίσαρης παραθέτει 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 23η αγωνιστική.


10. Κατήφορος για τη Βέροια

Με τόσες απουσίες ήταν λογικό η Βέροια να μην πάρει κάτι εκτός έδρας με τον ΠΑΣ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να δέχεται γκολ σε κάθε στημένη φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γκρανέρο είναι σε μεγάλη αμφισβήτηση, η Βέροια έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία οκτώ ματς. Τουλάχιστον επιστρέφουν Βέρτζος, Μπατιόν και Μπαργκάν, αλλά μένει εκτός ο Μπαλάφας, για μια ομάδα που μοιάζει να διαλύθηκε απ’την έλλειψη στόχων όταν σώθηκε νώρις.

9. Με υπηρεσιακό και παράδοση

Πάει κι ο Σα Πίντο, που διαδέχθηκε τον Παράσχο. Αλλαγές προπονητή που καθρεφτίζουν το πόσο άσχημα έχει πάει η φετινή σεζόν για τον Ατρόμητο. Άσχημα πάντα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, αφού οι Περιστεριώτες είναι ακόμα στο κόλπο για την πεντάδα, έστω και ως αουτσάιντερ. Θέλουν την επιστροφή του Δώνη, αυτός τους έχει στο περίμενε και θα πάνε στη Βέροια με
υπηρεσιακό τον Κορακάκη. Και σύμμαχο την παράδοση, αφού έχει τρεις ισοπαλίες και μία νίκη στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις του.

8. Με Μάντζιο για τον άσο

Ο Λεβαδειακός πέρσι σώθηκε χάρις στην έδρα του, αλλά φέτος η συνταγή δεν έχει δουλέψει. Η ομάδα του Παντελίδη έχει μόλις δύο νίκες στη Λιβαδειά και μία στα τελευταία επτά ματς στην έδρα της. Τσίμπησε τον πόντο στην Κέρκυρα και υποδέχεται τον ΠΑΣ. Κι όπως έχουμε πει, όλα εξαρτώνται απ'τον Μάντζιο, που έχει έξι γκολ στις τρεις απ'τις πέντε νίκες που έχει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα.
Δεν ήρθε και ο Πουλίδο, έμεινε στα βίντεο με τα καλαματιανά.

7. ΠΑΣ για πεντάδα;

Στο προηγούμενο preview εξυμνήσαμε τη σταθερότητα του ΠΑΣ, την ικανότητά του να παίζει στο “χωράφι” των Ζωσιμάδων. Η ομάδα του Πετράκη εκμεταλλεύτηκε την παιδική χαρά που είχε η Βέροια για αμυντική λειτουργία και τελείωσε το ματς με τέσσερα γκολ από στημένες φάσεις σε 35'. Δεν είναι μακριά απ' την πεντάδα, αλλά ο Πετράκης κρατάει χαμηλούς τόνους.
Το τρομερό είναι πως ο ΠΑΣ έχει στην έδρα τους τις επτά απ'τις οκτώ νίκες που έχει στο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι κακός εκτός έδρας. Απ'τα δέκα ματς έχει χάσει τα μόνο τα τρία και έχει δεχθεί μόνο έντεκα γκολ.

6. Η έδρα τον πρώτο λόγο

Μετά από τρεις μήνες κατάφερε ο Πανιώνιος να πάρει βαθμό εκτός έδρας για δεύτερη φορά στη σεζόν. Είχε μόνο το 2-2 που είχε πάρει στη Βέροια την 9η αγωνιστική και την 22η πήρε το 1-1 στην Ξάνθη και δικαιούται να λέει πως αδικήθηκε κιόλας. Υποδέχεται την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη, εκεί που σημαδεύει και παίρνει τα ματς για να σωθεί. Το ματς είναι ένα απ'τα τρία εξάποντα της αγωνιστικής, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μοιάζουν να ξέρουν να παίζουν μόνο εντός έδρας.
Όπως και με τον Πανθρακικό, ο Πανιώνιος έχει τον πρώτο λόγο.

5. Δεύτερο εξάποντο

Το δεύτερο εξάποντο γίνεται στα Περιβόλια. Ο Πλατανιάς υποδέχεται τον Πανθρακικό. Η ομάδα του Ρόκα δεν έχει ήττα στην έδρα της και δεν έχει νίκη μακριά απ'αυτήν. Ο Πλατανιάς ήταν βελτιωμένος στην Τρίπολη σε σχέση με την άθλια εικόνα που είχε στη Λεωφόρο, αλλά δεν πήρε κάτι ούτε εκεί. Στο τελευταίο εντός είχε χάσει με ανατροπή απ'τον Εργοτέλη και θέλει οπωσδήποτε νίκη.

4. Τεστ στη Λεωφόρο

Ήρθε η σειρά και του Παναθηναϊκού. Ο Παναιτωλικός επισκέφτηκε Φάληρο και Τούμπα και τώρα έρχεται στη Λεωφόρο για ένα ακόμα τεστ. Η ομάδα του Χάβου έδειξε πως μπορεί να παραμείνει στην πεντάδα και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον Αστέρα στο Αγρίνιο. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν στην Λεωφόρο οι “μάγοι” Μαρτίνες και Βιαγιφάνιες.
Ο Παναιτωλικός έδειξε πως μπορεί να είναι συμπαγής αμυντική, το ζήτημα είναι αν θα βρει τις φάσεις που έφτιαξε στην Τούμπα ή θα απειλήσει λιγότερο όπως έγινε στο Καραϊσκάκης.

3. Ερωτηματικό για το 4-2-3-1

Ο Παναθηναϊκός ξεκουράστηκε και παίζει ξανά στη Λεωφόρο. Με τον Πλατανιά πέτυχε μια νίκη ψυχολογίας, που βελτίωσε λίγο το κλίμα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό απ’την Ξάνθη, αλλά τώρα με τον Παναιτωλικό το τεστ είναι πιο δύσκολο. Έχει ενδιαφέρον αν θα ξεκινήσει και πάλι βασικός ο Κλωναρίδης, αν θα δούμε το 4-2-3-1 που συζητήσαμε μετά το προηγούμενο ματς και το χρόνο συμμετοχής που θα έχουν Νίνης και Μαυρίας. Βέβαια, με τέτοια διάταξη, μάλλον περισσεύει ο Πράνιτς και ίσως και ο Πέτριτς.
Με νίκη ο Παναθηναϊκός ελπίζει πως θα προσπεράσει τον ΠΑΟΚ, αλλά αν δεν κερδίσει, η γκρίνια θα επιστρέψει.

2. Ο κασκαντέρ στο Παγκρήτιο

Τρίτο εξάποντο, το Εργοτέλης-ΟΦΗ. Η ομάδα του Αναστό πέτυχε άθλο κόντρα στον ΠΑΟΚ και σίγουρα θα πάει στο Παγκρήτιο με κάποιους απ’τους οκτώ παίκτες που απέκτησε για να γεμίσει το ρόστερ της. Ο Εργοτέλης έβγαλε ψυχή με Καλλονή και Πλατανιά, αλλά στο Αγρίνιο παραδόθηκε στον Παναιτωλικό και συνετρίβη.
Μένει να δούμε το επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ “Ο κασκαντέρ Αναστό στη σωτηρία του ΟΦΗ”.

1. Πίεση στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πέφτει μέχρι που κατέρρευσε στο Γεντί Κουλέ, την ώρα που ο Ολυμπιακός αποκτούσε σταθερότητα και ισορροπία. Οι δυο τους θα παίξουν στην Τούμπα με διαφορά οκτώ βαθμών και τον κόσμο μοιρασμένο σ’αυτούς που τα έχουν με την ομάδα και σ’αυτούς που τα έχουν με τον Ολυμπιακό.
Ενδιαφέρον ερωτηματικό να δούμε πως θα χειριστεί το ματς ο Περέιρα, αφού δεν έχουμε δει τον Πορτογάλο σε τέτοιο ματς και τον Ολυμπιακό που φτιάχνει να αγωνίζεται σε ματς πίσω απ’την μπάλα, σε reactive λογική. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα θέλει να είναι το αφεντικό και το στοίχημα για τον Δικέφαλο δεν θα είναι τόσο να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, όσο το να μην βρει και ο Ολυμπιακός καθαρές φάσεις στην κόντρα.

Κομβικό σημείο του αγώνα, η πίεση του Ολυμπιακού. Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φάση απ’το ματς με τον Ατρόμητο, ο Περέιρα θέλει τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά με το που χάσουν την κατοχή για να βρουν κλέψιμο και νέα επίθεση. Μένει να δούμε το διάστημα που θα εφαρμόσουν αυτήν την πίεση, το πόσο οργανωμένα θα το κάνουν και την απάντηση που θα έχει ο ΠΑΟΚ και το δίδυμο του Κάτσε με τον Νομπόα.
Πηγή: Contra

Με τον Τζέραρντ ήταν πάντα αλλιώς...

http://eurwtaselous.blogspot.gr/Τι κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι σαν το ντέρμπι των Λίβερπουλ-Έβερτον απ’ όλα τα υπόλοιπα?
Εκτός του πάθους, του κόσμου, της έντασης και πολλές φορές της βαθμολογικής σημασίας, σίγουρα η παρουσία μιας εμβληματικής φιγούρας.

Ενός ατόμου, ενός ποδοσφαιριστή, που έζησε από μικρός την «έχθρα» των δύο, που μεγάλωσε παίζοντας απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο» και φυσικά έχει προσφέρει στην ομάδα του τόσα όσο ελάχιστοι που φόρεσαν την φανέλα της.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση στο england365.gr
Πηγή: Σπορ FM

Αρραχίων, ο Παγκρατιαστής που κέρδισε τους Ολυμπιακούς αγώνες νεκρός!

http://eurwtaselous.blogspot.gr/
Ο Αρραχίων από την Φιγαλία θεωρείται σήμερα ίσως ο πιο γνωστός Ολυμπιανίκης του αρχαίου Παγκρατίου και παρότι είχε ήδη κερδίσει 2 φορές τους Ολυμπιακούς αγώνες (το 572 και το 568 π.Χ.) η τρίτη και τελευταία κατάκτησή του το 564 π.Χ. ήταν που τον έβαλε στην ιστορία.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς Παυσανία και τον Φιλόστρατο τον νεώτερο, ο Αρραχίων αντιμετώπισε στον τελικό έναν αντίπαλο το όνομα του οποίου δεν αναφέρουν. Αυτός, έπιασε στον Αρραχίων σε μια λαβή που μοιάζει εξαιρετικό με το σημερινό Rear Naked Choke.
Δείτε πως περιγράφει τη λαβή ο Φιλόστρατος: "Ο αντίπαλος του Αρραχίωνα, έχοντας ήδη πιάσει τη μέση του με σκοπό να τον τελειώσει, είχε ήδη περάσει το χέρι του γύρω από το λαιμό του άλλου για να διακόψει την αναπνοή του, ταυτόχρονα πίεζε με τα πόδια του ψηλά του πάνω στους προσαγωγούς του Αρραχίωνα και πέρασε τα πόδια του χαμηλά πίσω από κάθε γόνατο του αντιπάλου".
Ενώ η λαβή είχε κλειδωθεί και ο Αρραχίων είχε πνιγεί ο αντίπαλος του έκανε ένα λάθος και χαλάρωσε την πίεση στα πόδια και ο Ολυμπιονίκης με μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής κατάφερε να γυρίσει τον αστράγαλο του αντιπάλου του και να τον εξαρθρώσει (σ.σ. ο Παυσανίας λέει ότι του έσπασε ένα δάχτυλο του ποδιού).
Αμέσως μετά έγιναν δύο πράγματα, ο αντίπαλος του παραδόθηκε από τον πόνο αλλά ο Αρραχίων είχε ήδη σβήσει από τον πνιγμό. Οι κριτές, αν και νεκρός, του έδωσαν την νίκη αφού δεν παραδόθηκε ποτέ! Σύμφωνα με τον Φιλόστρατο ο προπονητής του Ερυξίας φώναξε εκείνη τη στιγμή, «Τι ευγενής επιτάφιος, δεν νικήθηκε ποτέ στην Ολυμπία».Πηγή: Sport 24

Live Streaming.14:45 Tottenham - Arsenal Eastern European Summer Time

Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές 71-72,Ουνικάχα Μάλαγα - Νίζνι 85-76

Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές 71-72,armani milano - anantolou efes 71-72Η Αρμάνι Μιλάνο μετρούσε τρεις σερί νίκες στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την Εφές. Σήμερα (06/02) οι Τούρκοι επικράτησαν 71-72 με κορυφαίο τον Περπέρογλου. Άστοχος ο Χάκετ, στο τέλος.

Ουνικάχα Μάλαγα - Νίζνι 85-76

Ουνικάχα Μάλαγα - Νίζνι 85-76,ounikacha malaga - nizni 85-76Η πρώτη νίκη της Μάλαγα στο ΤΟΡ 16 είναι γεγονός! Οι Ισπανοί έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί που έτρεχαν κερδίζοντας με 85-76 τη Νίζνι που πάλεψε μέχρι τέλους για το "διπλό".

Πηγή: Sport 24