ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ραντεβού στο Λονδίνο Λίβερπουλ και Τσέλσι (videos)

Ραντεβού, Λονδίνο Λίβερπουλ, Τσέλσι,rantevou, londino liverpoul, tselsiΛίβερπουλ και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Άνφιλντ", έτσι οι "μπλε" έχουν ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του League Cup (videos)

Πηγή: Sport 24

.Πανιώνιος - Βέροια 2-1

Πανιώνιος - Βέροια 2-1,panionios - veroia 2-1Η Βέροια προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Κάμπορα, ωστόσο ο Πανιώνιος με τέρματα των Οικονόμου (62') και Κολοβού (71') στην επανάληψη, έφτασε στην ανατροπή και το τελικό υπέρ του 2-1.

Live Streaming.21:45 Liverpool FC vs Chelsea 1-1 Eastern European Summer Time

Ραντεβού, Λονδίνο Λίβερπουλ, Τσέλσι,rantevou, londino liverpoul, tselsiΛίβερπουλ και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Άνφιλντ", έτσι οι "μπλε" έχουν ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του League Cup (videos)

Πηγή: Sport 24

.Μουρίνιο: Θα ήθελα Σίλβα και Καθόρλα

.Μουρίνιο: Θα ήθελα Σίλβα και Καθόρλα		  		 		  	Ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε ποιους θα ήθελε στην Τσέλσι

Τον Νταβίντ Σίλβα από την Μάντσεστερ Σίτι και τον Σάντι Καθόρλα από την Άρσεναλ θα ήθελε να δει στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι, όπως δήλωσε ο ίδιος.
«Υπάρχει αρκετό σπουδαίο ισπανικό ποδοσφαιρικό ταλέντο. Ποιον θα έπαιρνα στην Μπαρτσελόνα; Τον Σίλβα και τον Καθόρλα», δήλωσε ο Τσάβι, ο οποίος αναφέρθηκε με αυστηρό ύφος στα όσα έχουν γραφτεί για τον Λιονέλ Μέσι τον τελευταίο καιρό λέγοντας: «Όποιος κοιτά να σχετίσει τον εαυτό του με τον Λίο για προσωπικό του όφελος, δεν είναι επιθυμητός στο ποδόσφαιρο».

Πηγή: AEK365

.Πάει Ισπανία ο Μπλάνκο

Πάει Ισπανία ο ΜπλάνκοΣτην Ισπανία θ’ αγωνίζεται από το Γενάρη ο Σεμπάστιαν Μπλάνκο. Σύμφωνα με το «Skysports», ο Αργεντινός (που φερόταν να ενδιαφέρει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) θα πάει σε ομάδα της Primera Division.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα -και όχι τη Σούπερ Λίγκα- θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σεμπάστιαν Μπλάνκο.

Ο Αργεντινός, για τον οποίο φερόταν να υπάρχει ενδιαφέρον από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, είναι έτοιμος να μετακινηθεί σε σύλλογο της Primera Division.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το «Skysports», σε ρεπορτάζ του οποίου αναφέρεται ότι ο Μπλάνκο (όπως και ο Σιλβέστρε Βαρέλα) αποχωρούν οριστικά από τη Γουέστ Μπρομ.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Πορτογάλο αναφέρεται ότι τερματίζεται κοινή συναινέσει ο δανεισμός του από την Πόρτο και πλέον συζητά με την Πάρμα.

Όσο για τον Μπλάνκο, σημειώνεται ότι είναι έτοιμος να μετακινηθεί ως δανεικός σε ομάδα της Primera Division (χωρίς ν’ αναφέρεται όνομα), η οποία θα έχει οψιόν απόκτησής του το καλοκαίρι.
Πηγή: Σπορ FM

.Αποθέωση στην Κέρκυρα για ΑΕΚ


Φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και αποθέωσαν την αποστολή της ομάδας ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τους "Φαίακες".


Η ΑΕΚ παίζει το απόγευμα της Τετάρτης (21/1) με την Κέρκυρα για το Κύπελλο Ελλάδας και ο κόσμος της φρόντισε να την κάνει να αισθανθεί σαν στο σπίτι της κατά την άφιξη της αποστολής στο νησί.
Μερίδα φίλων της ομάδας βρέθηκε στο αεροδρόμιο και αποθέωσε τον Τραϊανό Δέλλα και τους παίκτες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το γήπεδο, όπου θα υπάρχει έντονο κιτρινόμαυρο χρώμα στις εξέδρες.

Δείτε φωτογραφίες:







 
 
Πηγή: Sport 24

.Δέκα μέρες εκτός ο Ρομπέρτο


Δέκα μέρες εκτός ο ΡομπέρτοΕκτός προπονήσεων για τις επόμενες δέκα ημέρες θα παραμείνει ο Ρομπέρτο, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Ολυμπιακό. Ενοχλήσεις στο μηνίσκο του γονάτου του έχει ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Λιγότερο δυσάρεστα, απ’ ό,τι αρχικά φοβούνταν, είναι τα νέα για τον τραυματισμό του Ρομπέρτο! Από τον Ολυμπιακό επιβεβαιώνονται οι ενοχλήσεις που νιώθει στο μηνίσκο ο Ισπανός τερματοφύλακας, ωστόσο αυτό θα τον αφήσει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Όπως είναι φυσικό, ο Ρομπέρτο θα χάσει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το προσεχές σαββατοκύριακο. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν προτίθενται να επισπεύσουν την επιστροφή του, καθώς επιθυμία τους είναι να βρίσκεται στο 100% έτοιμος για το ντέρμπι στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (8/2).
Πηγή: Σπορ FM

Ιβάνοβιτς: «Σκληρή αναμέτρηση με Ρεάλ»

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει δύσκολο έργο στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ (22/01) για την 4η αγωνιστική του Τοπ-16, κάτι για το οποίο συμφωνούν τόσο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς όσο και ο ΈιΤζέι Σλότερ.
Ιβάνοβιτς: «Σκληρή αναμέτρηση με Ρεάλ»«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα απ” τα φαβορί για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα κι έχουν το πλεονέκτημα πως οι περισσότεροι απ” τους παίκτες τους είναι μαζί για πολλά χρόνια.
Το παιχνίδι τους στο τρανζίσιον και το επιθετικό ριμπάουντ είναι τα πιο δυνατά δυνατά στοιχεία τους. Πρέπει να “μαστε έτοιμοι για μία σκληρή αναμέτρηση», είπε ο προπονητής των «πρασίνων» στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.
Ο ΈιΤζει Σλότερ, πρόσθεσε με τη σειρά του: «Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα, ένα από τα φαβορί για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς έχουμε προβλήματα τραυματισμών αλλά πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να παλέψουμε και τα σαράντα λεπτά  της αναμέτρησης».
Πηγή: SuperBasket

."Θα φωτιστούν και νέες πτυχές"

Στον Παναθηναϊκό εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την έναρξη από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς της διαδικασίας που αφορά την ''εγκληματική οργάνωση''.

Την Δευτέρα ο ειδικός ανακριτής διαφοράς άρχισε την διαδικασία που αφορά την ''εγκληματική οργάνωση'' και κύκλοι του Παναθηναϊκού εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για αυτή την εξέλιξη.
Μάλιστα, οι πράσινοι τόνιζαν ότι είναι σε εξέλιξη και άλλες ενέργειες και είναι πιθανό σύντομα να έρθουν στην δημοσιότητα και νέες πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Πηγή: PrasinaNea

."Τρέχει" για την Τούμπα ο Ρομπέρτο

Ανησυχία στον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό του Ρομπέρτο στο γόνατο. Τι λένε οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις για το πρόβλημα του Ισπανού τερματοφύλακα και η αγωνία αν θα προλάβει το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Ο τραυματισμός του Ρομπέρτο στην προπόνηση της Τρίτης προκαλεί ανησυχία στον Ολυμπιακό. Ο "φύλακας άγγελος" του Ολυμπιακού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για 10-15 μέρες, όπερ σημαίνει πως τίθεται θέμα για το αν θα προλάβει το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ στις 8 Φεβρουαρίου, για την 23η αγωνιστική της Super League.
Αν και ακόμη δεν έχει βγει επίσημη ενημέρωση από το ιατρικό επιτελείο των "ερυθρολεύκων", βάσει των πληροφοριών ο Ρομπέρτο χάνει σίγουρα την προσεχή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (το Σάββατο) και αυτή με τη Βέροια την 1η Φλεβάρη. Ουσιαστικά ο Ισπανός θα δώσει "αγώνα δρόμου" για να προλάβει τα παιχνίδια με Ατρόμητο (4 Φεβρουαρίου) και ΠΑΟΚ (8 Φεβρουαρίου).
Πηγή: Contra

Live Streaming.19:30 Panionios Athens vs Veria 2-1 Eastern European Summer Time

Πανιώνιος - Βέροια 2-1,panionios - veroia 2-1Η Βέροια προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Κάμπορα, ωστόσο ο Πανιώνιος με τέρματα των Οικονόμου (62') και Κολοβού (71') στην επανάληψη, έφτασε στην ανατροπή και το τελικό υπέρ του 2-1.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.ΣΤο λάθος των «μεγάλων» με την έξυπνη μεταγραφή του Ιγκλέσιας

Το λάθος των «μεγάλων» με την έξυπνη μεταγραφή του Ιγκλέσιας
Μια από τις καλύτερες μεταγραφές που θα μπορούσε να κάνει Γενάρη μήνα οποιαδήποτε από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) a priori ήταν αυτή του Ματίας Ιγκλέσιας. Στο χειμερινό παζάρι, που αντικειμενικά έχει πολύ περισσότερες δυσκολίες, η δοκιμασμένη-αξιόπιστη λύση του 29χρονου Αργεντινού αμυντικού χαφ, που δεν χρειαζόταν... σκάουτινγκ και ήταν μάλιστα ελεύθερος, αποτελούσε τον ορισμό της value for money μεταγραφής.
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ενας χαφ που μπορεί να αποτελέσει τον λεγόμενο «σύρτη» μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, δυνατός, παθιασμένος, που στο Περιστέρι εξελίχθηκε σημαντικά (απέκτησε κινήσεις box to box πατώντας την αντίπαλη περιοχή, ενώ άρχισε να εμπιστεύεται το σουτ του με αποτέλεσμα να βάζει και γκολ), βρήκε τελικά θέση στο ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης.
Μια κίνηση βέβαια που θα βοηθούσε πολύ περισσότερο τους φιλόδοξους Τριπολιτσιώτες αν μπορούσαν να διατηρήσουν στην ομάδα τους και τον μέσο-κομπιούτερ στην πετυχημένη πρώτη πάσα Φερνάντο Ουσέρο. Ακόμη και για τον Αστέρα των Μπακοκαϋμενάκηδων, που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα όμως, θα ήταν πολυτέλεια δύο συμβόλαια που θα κόστιζαν (μαζί με τους φόρους) κοντά στις 900.000 ευρώ.
Η... ατυχία του Ιγκλέσιας είχε να κάνει με το ότι στον Παναθηναϊκό δεν ήταν πλέον τεχνικός διευθυντής ο Νίκος Νταμπίζας, που τον θεωρούσε ταμάμ για τη θέση του αμυντικού χαφ. Σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων, και ο Αναστασίου έχει πολύ καλή άποψη για τον Αργεντινό, αλλά δεν ήθελε να προκαλέσει «συμφόρηση» σε μια θέση που υπάρχουν λύσεις. Στην ΑΕΚ «καλύφθηκαν» με τον Γιόχανσον, ενώ σύμφωνα με τον αστικό μύθο αποτελεί πολιτική τους να μην ξανασχολούνται με περιπτώσεις που τις είχαν απορρίψει στο παρελθόν.
Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ, εκεί περνάει ο λόγος του Αγγελου κι από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Νομπόα, δεν μπορεί να λυθεί το συμβόλαιο του Μαντούρο και υπάρχουν οι Τζιόλης - Κάτσε, η προσθήκη του Ιγκλέσιας θα ήταν μια... πολυτέλεια που μπορούσε να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. Σύμφωνα με τη μανατζερική ενημέρωση, στον ΠΑΟΚ είχαν σκεφθεί την απόκτηση των Ιγκλέσιας - Ουσέρο στην περίπτωση που δεν τους προέκυπτε ο πανάκριβος και μουντιαλικός Νομπόα με τη χρηματιστηριακή αξία των 10 εκατ. ευρώ.
Ο Ιγκλέσιας στην Κίνα για δέκα μήνες πήρε σούπερ λεφτά, περισσότερα από 400.000 ευρώ. Στο συμβόλαιό του υπήρχε οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο, αλλά η κινεζική ομάδα δεν την ενεργοποίησε και έτσι ήταν ελεύθερος. Παρότι τον περασμένο Φεβρουάριο της είχε κοστίσει (αμοιβή Ατρομήτου και προμήθειες) κοντά στα 600 χιλιάρικα...
ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝ
Ο άσος της Βέροιας, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, δείχνει να... σεληνιάζεται στον δεύτερο γύρο. Ηδη, σε 2 αγωνιστικές μετράει 3 γκολ, όσα δηλαδή είχε σημειώσει σε όλο τον πρώτο γύρο. Μόνο που την τρέχουσα σεζόν μοιράζει αφειδώς και ασίστ, ειδικά στον Καλτσά.
Κι αν για τον ΠΑΟΚ η απώλεια του Καλτσά, που συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για το καλοκαίρι, αποτέλεσε συνειδητή επιλογή ( ο Ελληνας μεσοεπιθετικός δεν θα μπορούσε να σταθεί στην Τούμπα από τη στιγμή που στο πρόσφατο παρελθόν είχε δηλώσει οπαδός του Αρη, με τη διοίκηση να παίρνει το «μήνυμα» των οργανωμένων), αυτή του Μπεν θα αποτελέσει ήττα πρώτου μεγέθους. Σε πολλούς μάλιστα θυμίζει την αντίστοιχη περσινή υπόθεση με τον Πελέ του Εργοτέλη, στον οποίο είχε τηλεφωνήσει μέχρι και ο Στέφενς μπας και τον έπειθε (μάταια, αφού όλοι γνώριζαν πως θα κατέληγε στον Ολυμπιακό).
Στην περίπτωση του Μπεν, μάλλον στον Δικέφαλο δεν υπολόγισαν την ιδιαίτερη σχέση του Ελληνα μάνατζερ του άσου με τον Πιέρ Ισά από την εποχή που ο τελευταίος ήταν μάνατζερ, πριν ακόμη αναλάβει πόστο στους «ερυθρόλευκους».
Ο Ζήσης Βρύζας, που έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση Μπεν (είχε συνάντηση το Σαββατόβραδο ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ) για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, πρέπει ΠΡΩΤΑ να πείσει τον Σαββίδη να του τα «σκάσουν». Πόσο κοστολογεί πλέον ο Μπεν τον εαυτό του, με την έννοια πως από τώρα μπορεί να υπογράψει για το καλοκαίρι; Κοντά στις 300.000 ευρώ καθαρά τον χρόνο! Τα δίνουν αυτά τα λεφτά από τη Θεσσαλονίκη; Χλωμό το βλέπω...
Πηγή: Goal

."Όχι" της Λίβερπουλ σε πρόταση της Πάρμα για Μπαλοτέλι

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε η Λίβερπουλ στην πρόταση δανεισμού που έκανε η Πάρμα για τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του δημοσιογράφου-ειδικού στις μεταγραφές, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, η Πάρμα χτύπησε την πόρτα της Λίβερπουλ, ζητώντας δανεικό για το επόμενο 6μηνο τον Μάριο Μπαλοτέλι.
Ωστόσο, η απάντηση των "red" ήταν αρνητική, με τον Ρότζερς να πιστεύει ακόμη στον Ιταλό επιθετικό. Να σημειωθεί πως η Πάρμα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Serie A με μόλις 9 βαθμούς, παλεύοντας για την παραμονή της.

Πηγή: Contra

.Κουρτινάιτις: «Πειθαρχημένος ο ΠΑΟΚ»

Κουρτινάιτις: «Πειθαρχημένος ο ΠΑΟΚ»Δυνατό αντίπαλο, που όμως η Χίμκι μπορεί να νικήσει χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, Ρίμας Κουρτινάιτις.

Μετά την ήττα της στην Ιταλία από την Καντού, η Χίμκι θέλει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο Last 32 του Eurocup την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ρίμας Κουρτινάιτις αν και δεν παραγνωρίζει τη δυναμικότητα του αντιπάλου, πιστεύει στη νίκη.

«Ο αντίπαλός μας είναι μια πειθαρχημένη ομάδα με αυτοέλεγχο και καλούς παίκτες όπως ο Λάνγκφορντ, που είναι καλός επιθετικός αλλά κάποιες φορές έχει πρόβλημα στην άμυνα, και ο Μαργαρίτης, που παίζει καλά στη ρακέτα και σκοράρει από μακριά. Ο ΠΑΟΚ φέτος παίζει διαφορετικά και πρέπει να προσπαθήσουμε να τους κόψουμε το ρυθμό. Η αποστολή αυτή είναι μέσα στις δυνατότητές μας και πάμε για τη νίκη», τόνισε ο Λιθουανός προπονητής.

Από πλευράς παικτών, ο πάουερ φόργουορντ της ομάδας, Τζέιμς Όγκουστιν, είπε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες στον όμιλό μας έχουν από μια νίκη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Μετά τη νίκη επί της Καντού ο ΠΑΟΚ έχει αυτοπεποίθηση, αλλά κι εμείς το ίδιο. Για μας έχει σημασία να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Να σταματήσομε τους αιφνιδιασμούς και να πετύχουμε τους πόντους που θέλουμε».

Πηγή: Σπορ FM

.Το κορυφαίο γκολ της καριέρας του Πελέ (vid)

Πελέ,peleΜε τη βοήθεια της τεχνολογίας και του 3D, δημιουργήθηκε βίντεο που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο Πελέ είχε πετύχει το ομορφότερο γκολ της καριέρας του σε ηλικία 18 ετών με τη φανέλα της Σάντος.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ... ΨΑΓΜΕΝΟΙ Στην Καλλονή μέσω... Φορτούνη ο Βλάχος

Ο Κώστας Φορτούνης ντεμπούταρε στη Super League το 2010 με προπονητή τον Βαγγέλη Βλάχο
Η γνωριμία με τον Προκόπη Καρτάλη είναι η πρώτη προφανής απάντηση στο ερώτημα «πώς προέκυψε η λύση του Βαγγέλη Βλάχου στην Καλλονή;», υπό την έννοια ότι ο τεχνικός διευθυντής της Καλλονής είχε συνυπάρξει ως παίκτης με τον Ευβοιώτη τεχνικό σε τρεις ομάδες (στην Ξάνθη το 1999-00, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς το 2001-02 και στον Φωστήρα το 2002-03). Οι πιο «ψαγμένοι» πάντως υποστηρίζουν ότι αυτός που έστειλε τον διάδοχο του Γιάννη Ματζουράκη στη Λέσβο είναι ο... Κώστας Φορτούνης.
Τι εννοούν; Ο ιδιοκτήτης της Καλλονής Νίκος Μιχαλάκης έχει «τρέλα» με την ανάδειξη πιτσιρικάδων και του μεταφέρθηκε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου ότι ο τέως τεχνικός της ΑΕΚ βγάζει νέα παιδιά στο προσκήνιο με τρανταχτό παράδειγμα τον νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού (ενώ και στην ολιγόμηνη θητεία του στην Ενωση η ομάδα θύμιζε Κ-20). Κάπως έτσι λοιπόν ο Βλάχος προτιμήθηκε έναντι του Παράσχου, ο οποίος βασίζεται περισσότερο στους έμπειρους παίκτες.
«Ολοι οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης με βοήθησαν και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Βλάχο, που μου έδειξε εμπιστοσύνη και μου έδωσε την ευκαιρία» είχε δηλώσει μετά τη μεταγραφή στην Καϊζερσλάουτερν το 2011 ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος είχε ντεμπουτάρει στη Super League το 2010 λίγο πριν από τα 18α γενέθλιά του. Εκείνη τη σεζόν πάντως ο Βλάχος είχε επικριθεί επειδή δεν χρησιμοποιούσε περισσότερο τον διεθνή με τις Ελπίδες ποδοσφαιριστή και έμελλε τελικά να αποχωρήσει μεσούσης της περιόδου από την Αρκαδία, όταν τον επιστράτευσε σε τρία διαδοχικά ματς ως βασικό...
Τη μεταγραφή πάντως στην Μπουντεσλίγκα δεν την εξασφάλισε ο παίκτης λόγω Αστέρα (που ούτως ή άλλως υποβιβάστηκε τότε, αλλά σώθηκε εξωαγωνιστικά σε βάρος του Ηρακλή), αλλά λόγω των εμφανίσεών του με την Εθνική Ελπίδων. Ηταν η περίοδος που είχε «χαζέψει» και τον Φερνάντο Σάντος, όταν έτυχε να τον παρακολουθήσει σε προπονήσεις.
Πηγή: Goal

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια πάσα: Πάλι στο Top10 ο Αντετοκούνμπο (video)Top 10 NBA


Πάλι, Top10, Αντετοκούνμπο VIDEO,pali, Top10, antetokounbo VIDEOΟ Γιάννης Αντετοκούνμπο προσφέρει μία τρομερή ασίστ στον Μπράντον Νάιτ, ο οποίος καρφώνει εντυπωσιακά. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ κερδίζει την κορυφή στο σημερινό (20/01) Top10 του NBA.

,Σάρλοτ Χόρνετς:-Τίμπεργουλφς,105-80, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-76ερς 111-76(video)

Ο 70ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Μαρκαριάν, ο «εκλεκτός» του «Κάρα»

Μαρκαριάν, ο «εκλεκτός» του «Κάρα»
Στον Σέρτζιο Μαρκαριάν φαίνεται ότι καταλήγει ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης για της θέση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού.
Ο «Κάρα» γνωρίζει πολύ καλά τον 70χρονο Ουρουγουανό προπονητή από την κοινή θητεία τους στον Παναθηναϊκό το 2002, όταν κι έφτασαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο διευθυντής της εθνικής ομάδας προκρίνει την περίπτωση του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού του Περού, αφενός γιατί γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα από το πέρασμά του σε Παναθηναϊκό (2002-2004), κυρίως, αλλά και σε Ιωνικό (1998-1999) και Ηρακλή (2004-2005), αφετέρου γιατί έχει διατελέσει και ως ομοσπονδιακός προπονητής στην Παραγουάη και μάλιστα σε δύο περιόδους (1992-1993 και 1999-2002) αλλά και στο Περού (2010-2013)
Τον λόγο θα έχει στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, που θα κληθεί να συνεδριάσει, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, με νέο πρόεδρο τον Γιώργο Γκιρτζίκη και να αποφασίσει.
Επί του παρόντος, η ΕΠΟ τηρεί στάση σιγής, ενώ και ο ίδιος ο Μαρκαριάν δηλώνει ότι δεν έχει δεχθεί πρόταση για την εθνική ομάδα.
Για συνεργάτης του Σέρτζιο Μαρκαριάν «παίζει» δυνατά το όνομα του Νίκου Κωστένογλου.
Πηγή: Goal

.Εργοτέλης-Καλλονή 3-3 (video)

Εργοτέλης-Καλλονή 3-3,ergotelis-kalloni 3-3Σε ένα παιχνίδι με τρομερή διακύμανση στο σκορ ο Εργοτέλης αναδείχθηκε ισόπαλος με την Καλλονή με 3-3. Με πέναλτι φάντασμα προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι που ολοκλήρωσαν το ματς με 9 παίκτες ενώ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 44'.