ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

.Μιραλ... άχ!

Μιραλ,miralΗ Έβερτον με τον Κέβιν Μιραλάς να αστοχεί σε πέναλτι που εκτέλεσε, ήρθε ισόπαλη 0-0, εντός έδρας, κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Live Streaming.22:00 Everton FC vs West Bromwich Albion 0-0 Eastern European Summer Time

Μιραλ,miralΗ Έβερτον με τον Κέβιν Μιραλάς να αστοχεί σε πέναλτι που εκτέλεσε, ήρθε ισόπαλη 0-0, εντός έδρας, κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Live Streaming.21:00 Minnesota Timberwolves vs Charlotte Hornets 80-105 ,Live Streaming. 21:00 Philadelphia 76ers vs Washington Wizards 76-111Eastern European Summer Time

.Πολυπληθής πορεία για το γήπεδο


Μεγάλη σε όγκο και ηχηρή σε παλμό είναι η πορεία των οπαδών της ΑΕΚ για το φλέγον ζήτημα που αφορά το γηπεδικό.


Η πορεία των περίπου 1.000 οπαδών της ΑΕΚ ξεκίνησε από τα Άνω Πατήσια και η συνθηματολογία της είναι αφιερωμένη στο γηπεδικό, ωστόσο οι ύβρεις προς το πρόσωπο του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λείψει.
Οι οπαδοί της "Ένωσης" έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Χαλκίδος και τη Λεωφόρο Δεκελείας, ενώ κατευθύνονται προς το χώρο του παλαιού γηπέδου, όπου βρίσκεται ο απεργός πείνας, προκειμένου να του συμπαρασταθούν.
Πηγή: Contra

.Δυσαρέσκεια για Βοσκάκη στην Τρίπολη


Τα σφυρίγματα του Μιχάλη Βοσκάκη στη Λιβαδειά, προκάλεσαν τον εκνευρισμό των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης. Διαβάστε τι αναφέρουν κύκλοι της ομάδας.

Ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε στη Λιβαδειά με 3-1, με τους ανθρώπους των Αρκάδων να είναι δυσαρεστημένοι τόσο με το αποτέλεσμα όσο και με την διαιτησία του Μιχάλη Βοσκάκη. Όπως σχολιάζουν κύκλοι της ομάδας, ο ρέφερι του συνδέσμου Ρεθύμνου, έδειξε ανοχή στα σκληρά και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των παικτών του Λεβαδειακού, κυρίως εναντίον των Μάσα και Γιαννιώτα με αποκορύφωμα την κουτουλιά του Κώτσιου στον Μπαράλες.
Η συγκεκριμένη διαιτησία προβλημάτισε τους ιθύνοντες της ομάδας της Αρκαδίας, οι οποίοι τονίζουν πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.
Πηγή: Contra

Live Streaming.19:30 Ergotelis Heraklion vs Kalloni 3-3 Eastern European Summer Time

Εργοτέλης-Καλλονή 3-3,ergotelis-kalloni 3-3Σε ένα παιχνίδι με τρομερή διακύμανση στο σκορ ο Εργοτέλης αναδείχθηκε ισόπαλος με την Καλλονή με 3-3. Με πέναλτι φάντασμα προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι που ολοκλήρωσαν το ματς με 9 παίκτες ενώ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 44'.

.Μουρίνιο: "Μεγαλύτερος σεβασμός στον Τζέραρντ"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, με αφορμή την αναμέτρηση μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ την Τρίτη (20/01) για το League Cup, αναφέρθηκε στον Στίβεν Τζέραρντ, τονίζοντας πως αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό από τους φιλάθλους.

Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" την Τρίτη για τα ημιτελικά του League Cup. Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε στα αγγλικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας τα συνθήματα των φιλάθλων της ομάδας του που έχουν στο στόχαστρό τους τον "Stevie G".

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως ο αρχηγός των "κόκκινων" αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό από τους φιλάθλους: "Είναι ένας ιστορικός παίκτης για τη Λίβερπουλ αλλά και για το αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι ένας αντίπαλος που πάντα θαύμαζα και σεβόμουν. Υπάρχει ένα τραγούδι που λένε οι οπαδοί μας, το οποίο δεν μ' αρέσει καθόλου".
"Μερικές φορές έχει πλάκα, όμως να ακούγεται συνέχεια δεν είναι ωραίο, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τέτοιον ποδοσφαιριστή. Δεν χρειάζεται".
Πηγή: Contra

.Μια νίκη που έχει δύο μεγάλους κερδισμένους!

Μια νίκη που έχει δύο μεγάλους κερδισμένους!Κάθε παιχνίδι δίνει τρεις πόντους ωστόσο έχω την αίσθηση πως για την Άρσεναλ αυτή η νίκη στο Etihad είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό!

Κάθε παιχνίδι δίνει τρεις πόντους ωστόσο έχω την αίσθηση πως για την Άρσεναλ αυτή η νίκη στο Etihad είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό!

Της προσφέρει την αυτοπεποίθηση που της έχει λείψει την τελευταία τριετία τουλάχιστον σε ματς κόντρα στις τοπ ομάδες, ειδικά μακριά από το Βόρειο Λονδίνο.

Διαβάστε στο england365.gr όλο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου...Πηγή: Σπορ FM

.Λουίς Ενρίκε: «Παραμένει σε τοπ επίπεδο ο Μέσι»

Λουίς Ενρίκε: «Παραμένει σε τοπ επίπεδο ο Μέσι»Υψηλό παραμένει το επίπεδο του Λιονέλ Μέσι και δεν κρίνεται η ποιότητά του από τη «Χρυσή Μπάλα», όπως δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Λα Κορούνια.

Ποτέ δεν έπεσε το επίπεδο του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παραμένει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, όπως δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Λα Κορούνια.

«Είναι σε τοπ επίπεδο όλη τη σεζόν. Δεν έχει πέσει σε καμία στιγμή της χρονιάς. Πρόκειται για έναν παγκοσμίου κλάσης ποδοσφαιριστής», τόνισε ο Ισπανός προπονητής των «μπλαουγκράνα» και στάθηκε στα σημεία που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του:

«Οφείλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση και την άμυνα. Αλλά πρέπει να βελτιώσουμε πολλά και στους δύο τομείς .Οι νίκες θα μας βοηθήσουν».

Καταλήγοντας, ο Λουίς Ενρίκε υπογράμμισε: «Τώρα η προσοχή μας στρέφεται στο προσεχές παιχνίδι της Τετάρτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης (για το Κύπελλο Ισπανίας)».
Πηγή: Σπορ FM

.«Το ταλέντο του Μάντζιου τα κάνει όλα εύκολα»

«Το ταλέντο του Μάντζιου τα κάνει όλα εύκολα»
Ο Λεβαδειακός «καθάρισε» τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1 και ο προπονητής του, Σάββας Παντελίδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για το «τρίποντο», αλλά και τον Βαγγέλη Μάντζιο.
Αναλυτικά όσα είπε για...
...το αν ήταν καθοριστικά τα χρονικά σημεία των γκολ του Λεβαδειακού: «Οι στιγμές του παιχνιδιού ήταν καθοριστικές. Όταν δεν υπάρχει καθολική υπεροχή μιας ομάδας απέναντι στην άλλη, το ματς το καθορίζουν οι στιγμές. Στο 45 πετύχαμε γκολ και ενώ περιμέναμε πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο βάλαμε το γκολ και κλειδώσαμε τη νίκη».
...το πλάνο του Αστέρα: «Εξεπλάγην με τη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών μέσων από τον Αστέρα. Περίμενα Φερνάντες ή Ρόλε πίσω από τον Μπαράλες. Άλλαξα κάποια πράγματα. Μεταφέραμε τη μπάλα αμέσως στην επιθετική γραμμή για να αποφύγουμε την παγίδα του Αστέρα. Θέλαμε να περάσουμε τη μπάλα στα άκρα. Στο δεύτερο ημίχρονο επιδιώξαμε να πάμε το ματς από την πλευρά του Μιλιάζες και δικαιωθήκαμε με το γκολ στα πρώτα λεπτά».
...τον Μιλιάζες που παίζει σαν είναι χρόνια στην ομάδα: «Προσπαθήσαμε όσο μπορούμε να τον εντάξουμε γρήγορα στην ομάδα. Ασχοληθήκαμε με το τακτικό κομμάτι μαζί του. Όταν ένας παίκτης έχει γρήγορο μυαλό είναι όλα εύκολα σε σχέση με αυτούς που έχουν μόνο αγωνιστικά προσόντα».
...τον Μάντζιο και την αξία του: «Δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να έχει αδικήσει τόσο πολύ την καριέρα του. Του το λέω και εγώ. Αν προσπαθούσε περισσότερο και επέμενε θα ήταν διαφορετικά. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που συνεργάζομαι με έναν παίκτη που μπορεί να καταλάβει τι θέλεις και μπορεί να το κάνει. Το ταλέντο του τα κάνει όλα εύκολα. Είναι καταπληκτικός παίκτης φθάνει να καταλάβεις πως του αρέσει να παίζει. Δεν πρέπει να τον ψάχνεις με βαθιές μπαλιές αλλά όταν του δίνεις τη μπάλα ξέρει τι να την κάνει».
...την βαθμολογική συγκομιδή του Λεβαδειακού: «Θα ήθελα δύο βαθμούς ακόμα. Ήμασταν λίγο άτυχοι στη μεγάλη άνοδο της ομάδας από την 6η ως τη 13η αγωνιστικής όταν και είχαμε τα διπλά με ΠΑΣ και ΟΦΗ. Τότε έτυχε να παίξουμε με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Αν ήταν διαφορετικό το πρόγραμμα θα παίρναμε περισσότερους βαθμούς. Αν διατηρηθούμε σ' αυτήν την κατάσταση θα έχουμε χώρο και χρόνο για να πάρουμε περισσότερους βαθμούς».
...τους καλούς ξένους που έχει η ομάδα: «Είναι θέμα του σκάουτινγκ. Έτυχε να πάρουμε αυτούς. Είναι καλοί παίκτες αλλά χρειάζονται χρόνο. Για παράδειγμα ο Μαρτίνες του Παναιτωλικού. Χρειάζεται υπομονή για να μπουν στο κλίμα της ομάδας».
...το φετινό πρωτάθλημα: «Με απογοητεύει αυτό που γίνεται με τον ΟΦΗ. Ο Παναιτωλικός στέκεται πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός λόγω πληρότητας ρόστερ και εμπειρίας έχει ένα προβάδισμα για το πρωτάθλημα σε σχέση με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Παρότι έκανε κακό πρώτο γύρο είναι πρώτος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές και το θέμα είναι πόσο γρήγορο θα δέσει. Πέρσι ο Παναθηναϊκός ήταν καλός γιατί δεν είχε άγχος. Φέτος έχει την πίεση γιατί οι παίκτες του δεν έχουν την εμπειρία».
Πηγή: Goal