ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

.Αμπιντάλ: «Προτιμώ Μπαρτσελόνα»

Αμπιντάλ: «Προτιμώ Μπαρτσελόνα»Την απόφασή να αποδεχθεί την πρόταση της Μπαρτσελόνα για την ανάληψη πόστου στα τμήματα υποδομής και όχι του Ολυμπιακού, γνωστοποίησε ο Ερίκ Αμπιντάλ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «SER Catalunya».

Οριστικά στην Μπαρτσελόνα θα εργαστεί στο προσεχές μέλλον ο Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος πρώην κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, που πρόσφατα αποχώρησε από τον ενεργό δράση λόγω προσωπικού προβλήματος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «SER Catalunya» και ξεκαθάρισε το… τοπίο αναφορικά με το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

«Με ενδιαφέρει η προοπτική να δουλέψει στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Με όλο τον σεβασμό στον Ολυμπιακό και την πρότασή του, θα συνεχίσω στην Βαρκελώνη. Η δουλειά μου θα αρχίσει πριν το τέλος της σεζόν και εκκρεμεί μία συζήτησή μου με τον κ. Μπαρτομέου για να ολοκληρωθεί η συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπιντάλ, που ως γνωστό, είχε ανάλογη πρόταση για συνεργασία και από τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, ο πρώην παίκτης των «μπλαουγκράνα», αναφέρθηκε και στον Λιονέλ Μέσι. «Ελπίζω να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις», τόνισε χαρακτηριστικά με αφορμή τις φήμες που θέλουν τον Αργεντινό επιθετικό να αποχωρεί.

Τέλος, ο Αμπιντάλ αναφέρθηκε και στον Ντάνι Άλβερς: «Η Μπαρτσελόνα, πρέπει να του ανανεώσει το συμβόλαιο γιατί δεν υπάρχει καλύτερος για το δεξί άκρο της άμυνας. Ή κρατάς τον κορυφαίο, ή τον αφήνεις και πάει σε άλλη ομάδα», ήταν τα λόγια του για τον Βραζιλιάνο αμυντικό.
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.21:45 West Ham United vs Everton FC 1-1 2-2(9-8 pen), Live Streaming.22:00 AC Milan vs US Sassuolo 2-1,Live Streaming.22:00 Saint-Etienne vs Paris Saint Germain 0-1 Eastern European Summer Time

Πέρασε, Γουέστ Χαμ,perase, gouest chamΗ Έβερτον έπαιζε με 10 παίκτες, έκανε όμως ανατροπή με Μιραλάς και Λουκακού, αλλά τελικά αποκλείστηκε από την Γουέστ Χαμ στα πέναλτι (video)

Πρόκριση-εκδίκηση για Μίλαν

Πρόκριση-εκδίκηση, Μίλαν,prokrisi-ekdikisi, milanΗ Μίλαν νίκησε 2-1 την Σασουόλο, πήρε εκδίκηση για την ήττα στο "Σαν Σίρο" πριν μία εβδομάδα και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του Coppa Italia
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Στα ημιτελικά με Ζλάταν και Τζιμπρίλ

Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε 1-0 στην έδρα της Σεντ-Ετιέν με γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και πέρασε στα ημιτελικά, όπως και η Μπαστιά

Πηγή: Sport 24

.«Ο Μέσι δεν θα φύγει από την Μπαρτσελόνα»

Η παραμονή ή όχι του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα είναι το σίριαλ των τελευταίων ημερών, με τον Μπουσκέτς να δίνει μια νέα πτυχή σε αυτό

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ομάδας ο μέσος της «Μπάρτσα» εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Αργεντινός σταρ θα παραμείνει στη Βαρκελώνη.
«Ο ίδιος αποφασίζει για το μέλλον του και ο ίδιος έχει πει ότι δεν έχει πρόθεση να φύγει από την Μπαρτσελόνα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Όσα έλεγε χθες ήταν τα τυπικό κλισέ που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί στο μέλλον» είπε ο Μπουσκέτς
Πηγή: AEK365

.Χωρίς τρεις ο Αστέρας με τον ΠΑΣ


Οι Κουρμπέλης, Μπαντιμπαγκά και Κιτόκο έμειναν εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Μετά τη λήξη της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Στάικος Βεργέτης ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας για τον αυριανό αγώνα πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον ΠΑΣ Γιάννινα (17.15).
Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα αποτελείται από τους παρακάτω δέκα οκτώ ποδοσφαιριστές: Κοσίσκι, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Τορμένα, Τιε Μπι, Ρόλε, Γιαννιώτας, Τσοκάνης, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Μάσα, Πάρα και Μούκαμ.
Πρόταση από Αταλάντα
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες στα γραφεία της ΠΑΕ από την Αρκαδία έχει φτάσει πρόταση από την Αταλάντα για νεαρό Έλληνα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή αλλά η απάντηση των Αρκάδων ήταν αρνητική καθώς πιστεύουν στην αξία του και το ταλέντο του.
Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του ιταλικού συλλόγου και αν θα επιμείνει για την περίπτωση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή ή όχι.
Πηγή: Sport 24

.LIVE: Ολυμπιακός - ΑΕΚ..Α1 βόλεϊ γυναικών

LIVE, Ολυμπιακός - ΑΕΚ,LIVE, olybiakos - aekΟ Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο εξ' αναβολής ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στην Α1 βόλεϊ γυναικών. Το Contra.gr καλύπτει LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης.

.Παναιτωλικός: Με Σκαραμοτσίνο η αποστολή

Ο Παναιτωλικός έβγαλε αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ, ασχέτως αν η διεξαγωγή του είναι… στον αέρα.
Οι Αγρινιώτες προπονήθηκαν κανονικά την Τρίτη (13/01), παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα γίνει το παιχνίδι της Τετάρτης (14/01) με τον ΟΦΗ. Ο Παναιτωλικός προετοιμάστηκε κανονικά, μη γνωρίζοντας τι θα συμβεί με τους Κρητικούς κι αν θα οριστεί ο αγώνας των δυο ομάδων.
Ο Μάκης Χάβος, μάλιστα, πήρε στην αποστολή τον νεαοποκτηθέντα Σκαραμοτσίνο σε αντίθεση με τον Ρουσκουγέδα που ακόμα δεν είναι έτοιμος. Εκτός έμειναν και οι Θεοδωρίδης, Ράφαελ και Βιγιαφάνες που έκαναν θεραπεία, αλλά και ο Μορένο που ακολούθησε πρόγραμμα ενδυνάμωσης, συναρμογής και τεχνικής με μπάλα.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού προπονήθηκαν κανονικά και έκαναν ασκήσεις συναρμογής και κινητικότητας των κάτω άκρων στο ξεκίνημα και στην συνέχεια ασκήσεις τεχνικής με μπάλα, ασκήσεις συναρμογής – επιτάχυνσης, τακτική και παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο. Μετά το τέλος της προπόνησης, έγινε γνωστή και η αποστολή σε περίπτωσης που διεξαχθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
Η αποστολή: Κουτρομάνος, Κέβιν, Κωνσταντινόπουλος, Κούσας, Μπεχαράνο, Άλβες, Κάπελ, Μαλεζάς, Σκαραμοτσίνο, Μήλιος, Μαρτίνες, Στεφανάκος, Μύγας, Ετζενγκέλε, Κολοβούρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου, Φωτάκης
Πηγή: OnSports

.Ντεμπούτο Ανρί στο... Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ

Μετά από μία σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα ο Τιερί Ανρί έχει πλέον ρόλο σχολιαστή στο Sky Sports και κάνει πρεμιέρα σε ματς της πρώην ομάδας του, της Άρσεναλ.
Μετά από μία σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα ο Τιερί Ανρί έχει πλέον ρόλο σχολιαστή στο Sky Sports και κάνει πρεμιέρα σε ματς της πρώην ομάδας του, της Άρσεναλ.
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Τιερί Ανρί έβαλε τίτλους τέλους σε μία μεγάλη και τρανή καριέρα στα γήπεδα ανακοινώνοντας επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και μέσα στον ίδιο μήνα υπέγραψε συμβόλαιο με τον αγγλικό τηλεοπτικό σταθμό "Sky".
Την ερχόμενη Κυριακή (18/1) έχει μάλιστα... ντεμπούτο στο νέο του ρόλο, αυτό του σχολιαστή, σε ένα άκρως ιδιαίτερο παιχνίδι: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την πρώην ομάδα του Άρσεναλ και ο ίδιος θα βρίσκεται στο στούντιο μαζί με τον Γκρέιαμ Σούνες για να σχολιάσουν τον αγώνα.
Έχει πάντως μία σύντομη εμπειρία από αυτή τη θέση καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε συνάψει συνεργασία με το BBC και ήταν μέλος της δημοσιογραφικής αποστολής που κάλυψε το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Στα αγωνιστικά της αναμέτρησης, η Άρσεναλ έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα των πρωταθλητών Αγγλίας αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι ηττήθηκε με 6-3 και δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης όταν ταξιδεύει στο Μάντσεστερ (είτε κόντρα στη Σίτι ή απέναντι στη Γιουνάιτεντ) από το 2010!
Πηγή: Sport 24

Μπογκντάνοβιτς: «Άμυνα και... πίεση κόντρα στον Ολυμπιακό»

Μπογκντάνοβιτς, Άμυνα, Ολυμπιακό,bogkntanovits, amyna, olybiakoΚόντρα στον Ολυμπιακό η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ καλείται να διαχειριστεί την πίεση που της ασκείται στα εντός έδρας ματς, αλλά και να παίξει καλά την άμυνα, σύμφωνα με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

,Στον... αέρα η οροφή και το ματς

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην Κρήτη έχουν σηκώσει μέρος της οροφής του Παγκρήτιου και η διεξαγωγή του αγώνα με τον Πανιώνιο θα ξεκαθαρίσει μετά από πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει την Τετάρτη το πρωί.
Αναμένεται να γίνει πραγματογνωμοσύνη
Με την συμμετοχή και του Κοζορώνη στη σημερινή προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας μας για τον αυριανό (15:00) εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις νευρομυικής συναρμογής, κινητικότητας και ταχυδύναμης. Ο Γιοβάνοβιτς γυμνάστηκε ατομικά.
Η 20μελής αποστολή, που ανακοίνωσε ο Γιάννης Ταουσιάνης, αποτελείται από τους:
Καβουσάκη, Σαράνοφ, Πίτσο, Φίντελεφ, Λουβιόν, Τζανακάκη, Ρέντζα, Καζναφέρη, Μπόε – Καν, Κοζορώνη, Λυκογιάννη, Γκέντσογλου, Μπαμ Μπαμ, Παμλίδη, Γιουσούφ, Μπουρσέλη, Λεονάρντο, Χαντί, Μπρούνο και Στογιάνοβιτς
Πηγή: Sport 24

Θερμή υποδοχή για ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη(video)

Θερμή, ΠΑΟΚ, Μυτιλήνη,thermi, paok, mytiliniΠερίπου 50 φίλοι του ΠΑΟΚ υποδέχθηκαν με συνθήματα την αποστολή του «Δικέφαλου του Βορρά» στη Μυτιλήνη.

.Ένας Γκουρού στη Γιουνάιτεντ


Ένας Γκουρού στη ΓιουνάιτεντΚι όμως είναι αλήθεια! Έναν γκουρού προσέλαβε ο Λουίς Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μια σειρά μαθημάτων διανόησης αποκαλύπτει η Sun.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι απρόβλεπτος! Ο Ολλανδός προπονητής διαπίστωσε έλλειψη συγκέντρωσης καθώς και άλλα αντίστοιχα προβλήματα σε πολλούς παίκτες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βρήκε την λύση…

Και τι λύση… Έναν γκουρού!

Όπως αναφέρει η SUN σε σημερινό της δημοσίευμα ο Λουίς Φαν Χάαλ απευθύνθηκε σε έναν γκουρού ο οποίος είναι και δάσκαλος του Μουάι Τάι, για να παραδώσει στους παίκτες του μια σειρά από μαθήματα διαλογισμού.

innerΤο σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Grand Master Sken, όπως είναι γνωστός, θα τους βοηθήσει να αυξήσουν τις διανοητικές τους ικανότητες, την αυτοπεποίθησή τους και την συγκέντρωσή τους στα παιχνίδια, ενώ ελπίζει ότι θα έχει και ως αποτέλεσμα και την μείωση των τραυματισμών.

«Είναι μια ασυνήθιστη απόφαση, το να συγκεντρωθείς στο διανοητικό κομμάτι σε μια προπόνηση και όχι στο φυσικό. Αλλά η Γιουνάιτεντ φέτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ο Φαν Χάαλ θέλει να βελτιώσει την ομάδα του παντού», τόνισε ο γκουρού στη Sun.

Πηγή: Σπορ FM

Νιώθει ανασφάλεια, βάζει ο ίδιος θέμα προπονητή


ΑΝ χωρίσουμε το πρωτάθλημα στα δύο, α λα Αργεντινή, τι είδαμε στην Απερτούρα και τι περιμένουμε να δούμε στην Κλαουσούρα; Κατ' αρχάς να πούμε ότι η έκπληξη ήταν ο ΠΑΟΚ. Από κάθε πλευρά. Οταν επί της ουσίας μιλάμε για δύο ΠΑΟΚ: Εναν ΠΑΟΚ μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου που έκανε το διπλό στο Καραϊσκάκη κι έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ στη συνέχεια: που σέρνεται στη Σούπερλιγκ, που έμεινε έξω από το Κύπελλο, που έμεινε έξω από τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Κώστας ΚαίσαρηςΚι επειδή φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουράς, αυτά που μένουν είναι τα στερνά κι όχι τα πρώτα. Δικαιολογίες για τον Αναστασιάδη υπάρχουν. Και είναι γνωστές. Μέχρι ποιου σημείου όμως; Η εικόνα που βγάζει η ομάδα του είναι απαράδεκτη. Και το βλέπει και το ξέρει πρώτα απ' όλα ο ίδιος. Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η ατάκα του στους ποδοσφαιριστές ότι θα πάρουνε το πρωτάθλημα είτε μ' αυτόν είτε χωρίς αυτόν. Επειδή νιώθει πλέον ανασφάλεια, βάζει ο ίδιος θέμα προπονητή. Ούτε είναι τυχαίο ότι έχει σταματήσει τις αναφορές στην Παναγιά. Επειδή ξέρει τις ευθύνες του. Στα δύο, εκ των πραγμάτων, θα χωριστεί και ο Ολυμπιακός. Στον Ολυμπιακό του Μίτσελ και στον Ολυμπιακό του Περέιρα. Στην Ξάνθη ο Πορτογάλος κατέβασε ορθολογιστική ενδεκάδα και πήρε το ματς εύκολα.
Δεν είναι εύκολο όμως να λυθούν τα προβλήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Καθώς δεν προβλέπεται να πέσει από την κορυφή, η αλλαγή ψυχολογίας θα του δώσει μια έξτρα βοήθεια. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε αυτόν τον πρώτο γύρο με τα πέντε γκολ επί του Εργοτέλη σε ένα ημίχρονο. Ζητούμενο η διάρκεια. Η πρωτόγνωρη και στοχευμένη κριτική στον Αναστασίου για το μηδέν-μηδέν στα Γιάννενα έδειξε ότι η διοίκηση βάζει τον πήχη πιο ψηλά από τον προπονητή και καλά κάνει. Βίοι αντίθετοι για Αστέρα και Ατρόμητο. Κακή σεζόν από κάθε άποψη για το Περιστέρι. Εξω από τους ομίλους του Γιουρόπα, αποκλεισμός από το Κύπελλο, κακό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας αντίθετα εντυπωσιάζει.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερά του παιχνίδια τα έκανε κόντρα σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό-ΠΑΟΚ. Αντεξε στην αρχή της σεζόν την πρωτόγνωρη ταλαιπωρία της Ευρώπης κι έχει πλέον στόχο το κάτι παραπάνω από την τελευταία θέση στα πλέι οφ. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ και τα φόντα να μπει σφήνα σε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο. Σχετικά με τα πλέι οφ, η πτώση του Ατρόμητου δίνει τη δυνατότητα αλλά και την ευκαιρία σε Παναιτωλικό (κατά κύριο λόγο) και Βέροια να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την έγκαιρη παραμονή. Στην ουρά η βαθμολογία λέει την αλήθεια, εξαιρουμένου του ΟΦΗ. Αποδυναμωμένος σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ, αλλά και με σοβαρό το ενδεχόμενο να έχει την τύχη της Νίκης Βόλου.
Σε κάθε περίπτωση όμως η νίκη επί της Κέρκυρας ήταν η μισή σεζόν. Οταν στα επόμενα οκτώ παιχνίδια τα πέντε είναι έξω από το Ηράκλειο (Παναιτωλικός, Βέροια, Ατρόμητος, Εργοτέλης, Αστέρας) και τα τρία εντός έδρας με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Αν τελικά σκάσει ο ΟΦΗ, θα έχει έξτρα πιθανότητες να τη σκαπουλάρει ένας από Πανιώνιο ή Πανθρακικό. Για τον Εργοτέλη χλωμό. Κι ένα τελευταίο: Οι βαθμοί που έχασαν Καλλονή, Πανθρακικός και Κέρκυρα με τη Νίκη Βόλου δεν επιστρέφονται. Ο γέγονε, γέγονε και οι ενστάσεις που θα κάνουν θα απορριφθούν. Αυτά.
Οπως ΑΕΚ και Αρης βρέθηκαν στη Γ', το ίδιο κινδυνεύει να πάθει και το ΠΑΣΟΚ
ΟΙ εκλογές είναι όπως το πρωτάθλημα. Αλλοι πάνε για τον τίτλο κι άλλοι, όπως έγραψε ο Χρήστος Ξανθάκης, να σωθούνε. Να πιάσουνε το 3% και να μείνουνε στην κατηγορία. Για πρωτάθλημα, λοιπόν, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και για να αποφύγουνε τον υποβιβασμό το ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης και ο Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Κανένας από τους τρεις δεν είναι σίγουρος ότι θα σωθεί. Οτι θα είναι μέσα στην επόμενη Βουλή. Οπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στην πολιτική έχει ο καιρός γυρίσματα. Οπως ΑΕΚ και Αρης διαλύθηκαν και βρέθηκαν στη γάμα εθνική, το ίδιο κινδυνεύει να πάθει και το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι οριστικής εξαφάνισης μάλιστα, ενώ ΑΕΚ και Αρης είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, που πριν από πέντε χρόνια είχε 4,13%, πάει κάντερ για πρώτο κόμμα. Από κει και πέρα, σημασία έχει η τρίτη θέση. Σαν τον στίβο δηλαδή: Ποιος θα ανέβει στο βάθρο και θα πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Μουστερήδες ο Θεοδωράκης κι ο Βενιζέλος, ενώ καραδοκεί στη γωνία ο Μιχαλολιάκος (φωτό) που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες. Και προς Θεού, λένε, μην πάρει την τρίτη εντολή η Χρυσή Αυγή. Ιδού, λοιπόν, ο σουρεαλισμός: Να πάρει την τρίτη εντολή ο Μιχαλολιάκος από τη φυλακή. Αν αυτό όμως θέλει ο λαός; Αυτό είναι άλλωστε όπως λένε και το μεγαλείο της Δημοκρατίας. Να βγάλει ο λαός τους μαχαιροβγάλτες τρίτο κόμμα.
Ο μοναδικός χώρος που δεν έχει χτυπηθεί από την κρίση είναι της πολιτικής
ΔΥΟ βδομάδες μείνανε για τις εκλογές κι αυτές σκάρτες. Πέρα, λοιπόν, από όλα τα άλλα (ποια θα είναι τελικά η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ποιος θα έρθει τρίτος), υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα: Το οικονομικό. Πού τα βρίσκουν τα λεφτά για τον προεκλογικό αγώνα; Και δεν είναι και λίγα. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν χρεοκοπήσει. Παντού χρωστάνε: Σε τράπεζες, σε ασφαλιστικά ταμεία, στους ιδιοκτήτες των γραφείων που νοικιάζουν, στους εργαζόμενους. Πώς γίνεται να έχεις χρεοκοπήσει και να διαθέτεις τόσα πολλά λεφτά για την προεκλογική καμπάνια;
Και δεν είναι μόνο τα παλιά κόμματα. Είναι και τα καινούργια. Το Ποτάμι πού τα βρίσκει; Ο Γιωργάκης για να φτιάξει καινούργιο κόμμα φτου κι από την αρχή πού τα βρήκε; Πρόκειται για ψώνια που τα βγάζουν από την τσέπη τους; Ούτε στο σινεμά δεν παίζονται αυτά τα έργα. Οποιος ασχολείται με την πολιτική, δεν είναι του δίνω. Είναι από την Πάρο. Ιδού, λοιπόν, η πλέον τρανή απόδειξη ότι έχει αρχίσει η ανάκαμψη. Ενας σκασμός λεφτά χρειάζονται για τις εκλογές: Γραφεία, φυλλάδια, αφίσες, έξοδα μετακίνησης, άσε αυτά που χαλάει μόνος του ο κάθε υποψήφιος. Τελικά ο μοναδικός χώρος που δεν έχει χτυπηθεί από την κρίση είναι της πολιτικής.
Είμαι έτοιμη να αναλάβω το υπουργείο Πολιτισμού.
Κατερίνα Στανίση

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μήπως ήρθε η ώρα εν όψει εκλογών να βρεθεί ο νεκρός της Αμφίπολης;

Πηγή: Goal

Buzzer beater με πλάτη στο καλάθι


Το καλάθι του Άλε Ντίεθ αρκούσε για να κρίνει την αναμέτρηση της Πενιαρόλ με την Όμπρας (81-79) για το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Δείτε το απίστευτο buzzer beater που πέτυχε ο φόργουορντ της Πενιαρόλ. (video)
Λίγες ημέρες μετά το καλάθι που έβαλε ο Άλεξ Αμπρίνες στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ουνικάχα Μάλαγα, είδαμε κάτι ακόμα πιο... πρωτότυπο. Αυτή τη φορά στην Αργεντινή, δια χειρός Άλε Ντίεθ. Με τον αγώνα Πενιαρόλ - Όμπρας να οδεύει προς το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, ο φόργουορντ της Πενιαρόλ είπε να... κρίνει το αποτέλεσμα.
Πως; Πετώντας τη μπάλα το καλάθι της Όμπρας, αν και είχε γυρισμένη την πλάτη του σε αυτό. Στο τέλος έβαλε το καλάθι, το παιχνίδι έληξε με 81-79 υπέρ της ομάδας του και "πνίγηκε" στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Πηγή: Sport 24

.Πικραμένος ο Ιβάν, αλλά…

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να προκριθεί στον θεσμό του κυπέλλου και απώλεσε την πρώτη θέση (έστω και πρόωρα) από τον βασικό του αντίπαλο, Ολυμπιακό. Η πικρία είναι δεδομένη, όμως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ παρουσιάζεται επίμονος και πεισμωμένος για να συνεχιστεί η προσπάθεια.


Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ο Ιβάν Σαββίδης σε επαφές που είχε με στενούς του συνεργάτες, έστειλε σαφέστατο μήνυμα για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Αφενός ο Σαββίδης δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές την δεδομένη χρονική στιγμή στην ομάδα και αφετέρου τονίζει πως πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο το πλάνο που έχει εκπονηθεί για την ενίσχυση της ομάδας και με άλλους ποιοτικούς παίκτες.
Δεν στέκεται δηλαδή μόνο στην απόκτηση του Κριστιάν Νομπόα, η παρουσία του οποίου μπορεί να αλλάξει σαφέστατα επίπεδο στην ομάδα, αλλά ζητά από τους στενούς του συνεργάτες, να εντείνουν τις προσπάθειες για να έρθουν στην Τούμπα κι άλλοι ποιοτικοί παίκτες από το "πάνω ράφι" που θα κάνουν την διαφορά.
Και οι οποίοι με την παρουσία τους, όταν έρθουν, θα ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα. Ο Σαββίδης ήταν απόλυτος στην επικοινωνία που είχε με τους συνεργάτες του. Και αυτό που ζήτησε, ήταν αποτελέσματα σε μεταγραφικό επίπεδο το συντομότερο δυνατόν. Πλέον οι διαπραγματεύσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη θα καθορίσουν τα τελικά αποτελέσματα.
Ο Σαββίδης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Πλατανιά.
Από inpaok.com Πηγή: PaokMania