ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

.Χρυσή Μπάλα: Δείτε ποιος ψήφισε ποιον!

Χρυσή Μπάλα: Δείτε ποιος ψήφισε ποιον!Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για το 2014. Πήρε ο πορτογάλος ψήφο από τον Μέσι; Ποιον ψήφισε ο Τοροσίδης και ο Ρανιέρι; Δείτε κάποιες από τις επιλογές…

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας για δεύτερη σερί χρονιά. Ο Πορτογάλος συγκέντρωσε περίπου το 37% των ψήφων στο σύνολό τους.

Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχουν κάποιες από τις επιλογές όλων όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία αυτή, στην οποία έχουν δικαίωμα ψήφου οι προπονητές και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων και ορισμένοι δημοσιογράφοι.

Κοινό σημείο όλων; Οι συμπαίκτες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέλεξε τους Ράμος, Μπέιλ και Μπενζεμά, την στιγμή που ο Μέσι, ως αρχηγός της εθνικής Αργεντινής ψήφισε τους Ντι Μαρία, Ινιέστα και Μασεράνο.

Ο δικός μας, ο Βασίλης Τοροσίδης ψήφισε τους Ρόμπεν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λαμ και ο Κλαούντιο Ρανιέρι επέλεξε τους: Νόιερ, Ρονάλντο και Μέσι.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ράμος, Μπέιλ, Μπενζεμά
Μέσι: Ντι Μαρία, Ινιέστα, Μασεράνο
Νεϊμάρ: Μέσι, Ρονάλντο, Μασεράνο
Ρούνεϊ: Ρονάλντο, Κρόος, Μπέιλ
Κασίγιας: Ρονάλντο, Ράμος, Μίλερ
Λεβ: Νόιερ, Λαμ, Σβάινστάιγκερ
Φαν Πέρσι: Ρόμπεν, Ιμπραϊμοβιτς, Νόιερ
Τοροσίδης: Ρόμπεν, Ρονάλντο, Λαμ
Ρανιέρι: Νόιερ, Ρονάλντο, Ρομπεν
Χαραλαμπίδης: Ρονάλντο, Ρομπεν, Μέσι
Γιορίς: Ρονάλντο, Μπενζεμά, Νόιερ
Σβάινσταϊγκερ: Νόιερ, Λαμ, Μίλερ
Μπουφόν: Ρονάλντο, Μέσι, Νόιερ
Ιμπραϊμοβιτς: Μέσι, Νόιερ, Ρονάλντο


Δείτε όλη τη λίστα εδώ...

Πηγή: Σπορ FM

.Ιβάνοβιτς: "Εγώ ξέρω να κερδίζω στο γήπεδο!"

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναφέρθηκε στην απόφαση του Αθλητικού Δικαστή που κατακύρωσε τον προημιτελικό Κυπέλλου στον Ολυμπιακό ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κόπωση στην ομάδα.



Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πανελευσινιακού στο ΟΑΚΑ και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μίλησε για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή να κάνει δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού, όσον αφορά τον προημιτελικό Κυπέλλου.

Ντούσκο Ιβάνοβιτς: "Ήταν ένα παιχνίδι που πιστεύω ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Ξέραμε ότι η ομάδα που είχαμε απέναντί μας ξέρει από μπάσκετ κι έπαιξε πολύ καλά, κάνοντας τις σωστές επιλογές. Είχαμε πρόβλημα τα πρώτα 15-20 λεπτά απέναντι στην άμυνα που είχαν ετοιμάσει. Χρειαζόμασταν να παίξουμε επιθετικά από την αρχή και να τρέξουμε. Στο τέλος τα καταφέραμε αλλά όχι στο επίπεδο που θα ήθελα. Δεν τρέχουμε και δεν πιέζουμε στο επίπεδο που θα ήθελα. Εύχομαι καλή συνέχεια στους αντιπάλους που είναι καλή ομάδα κι εύχομαι ό,τι καλύτερο για τα υπόλοιπα παιχνίδια".
Για τον χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά: "Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά, τους Παπαγιάννη, Διαμαντάκο, Λούντζη και Κόνιαρη που δουλεύουν και υπάρχει ένα ροτέισον μεταξύ αυτών των παιδιών από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ακόμη έχουν πολύ δρόμο".
Για την απόφαση για το Κύπελλο Ελλάδος: "Εγώ ξέρω μόνο να κερδίζω στο γήπεδο".
Για το αν υπάρχει κόπωση στην ομάδα, επεσήμανε: "Δεν υπάρχει κόπωση, ποιος μίλησε για κόπωση;".
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: "Παίξαμε με μία ομάδα που είχε πολλές απουσίες. Συγκεντρωθήκαμε και παίξαμε καλό μπάσκετ στα τρία τελευταία δεκάλεπτα φτάνοντας στη νίκη".
Τζίμης Κουστένης: "Είχαμε συγκέντρωση για 17-18 λεπτά. Είχαμε πει ότι αυτό πρέπει να γίνει για 40 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός μας σεβάστηκε κι έπαιξε δυνατά, όπως πρέπει. Έτσι ξέφυγε το σκορ. Ο Παναθηναϊκός είχε 26 ασίστ κι εμείς 9. Πήγαμε σε ατομικές προσπάθειες και βεβιασμένα σουτ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κάνει αιφνιδιασμούς. Από αυτό το παιχνίδι δεν περιμέναμε πολλά. Αυτό που απομένει από εμάς είναι να έρθουν όλα τα παιδιά που λείπουν και να μπούμε στη διαδικασία πριν τη διακοπή και να είμαστε πλήρεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό και καλή χρονιά σε όλους".
Στέλιος Ιωάννου: "Καλή χρονιά. Μπορώ να πω ότι η προσπάθειά μας κράτησε για 17-18 λεπτά. Με το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 14 πόντους. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε με ζώνη και με πίεση στους εαυτούς μας, αλλά με τους τραυματισμούς που είχαμε δεν μπορούσαμε να παίξουμε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Η διαφορά ήταν αναπόφευκτη. Καλή συνέχεια".
Πηγή: Sport 24

Η τρίτη Χρυσή Μπάλα για Κριστιάνο Ρονάλντο (videos)

Χρυσή Μπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο,chrysi bala, kristiano ronalntoΟ Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος του πλανήτη και για το 2014, καθώς κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη στην καριέρα του. Καλύτερο γκολ του Χάμες (videos)

.Μπεργκ: "Είχε πέσει ο σίδηρός μου"

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε στους Σουηδούς και αποκάλυψε τον λόγο της αδυναμίας και της κάμψης του πριν από την “ολική επαναφορά” στο ματς με τον Εργοτέλη.
Σε επίπεδο... παραφιλολογίας και ψιθύρων πολλά είχαν ακουστεί για τον Μάρκους Μπεργκ το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδικά μετά την πρώτη απουσία του τον τελευταίο μήνα, στην ήττα του Παναθηναϊκού με 4-2 από την Ξάνθη.
 Μιλώντας όμως στην σουηδική “Aftonbladet”, o κορυφαίος σκόρερ του Παναθηναϊκού αποκάλυψε ότι λόγω των ιώσεων είχε πρόβλημα με την ποσότητα σιδήρου στον οργανισμό του και παράλληλα επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό για νέο συμβόλαιο.

Αναλυτικά όσα είπε στην Aftonbladet:

"Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα το ότι επέστρεψα στο σκοράρισμα, αλλά η αλήθεια είναι πως το ματς ήταν έντονο και αυτή τη στιγμή νιώθω κούραση".
Για τη… χαλάρωση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Εργοτέλη: "Έχουμε παιχνίδι την Τετάρτη και στο τέλος της εβδομάδας ξανά. Αναγκαστικά έπρεπε να θέσουμε άλλο ρυθμό στο παιχνίδι".
Για την δύσκολη επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του: "Μετά την επιστροφή μου από τον τραυματισμό μου, με χτύπησε αρκετές φορές ίωση με συνέπεια να πέσει ο σίδηρος στον οργανισμό μου και πρόσφατα άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα".
Για τις ελπίδες του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα: "Αν παίζουμε σε κάθε ματς όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ. απέναντι στον Εργοτέλη) έχουμε ελπίδες. Φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα και πιο ισορροπημένο για μεγάλο διάστημα. Πέρσι είχε κριθεί ήδη τα Χριστούγεννα. Είμαστε κάποιους πόντους πίσω από την κορυφή όμως, οπότε εξαρτάται και από τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού".
Για το νέο του συμβόλαιο και τον Παναθηναϊκό: "Έχουμε συμφωνήσει. Θα υπογράψω από μέρα σε μέρα, όταν όσοι πρέπει να βρίσκονται μπροστά θα έχουν χρόνο να κανονίσουμε συνάντηση. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε πανευτυχείς στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος με φιλοδοξία. Θέλει να κατακτά τίτλους και να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Αυτός ο συνδυασμός μου ταιριάζει καλά, επίσης έχω ένα καλό συμβόλαιο στην ομάδα".
Για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων: "Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει ρίσκο να αλλάξεις ομάδα. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι ένας σωστός σύλλογος και μια οικογένεια. Το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι στη Σουηδία".
Πηγή: Sport 24

.Τίτλοι τέλους για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Τίτλοι, Κυπριακές Αερογραμμές,titloi, kypriakes aerogrammesΗ Κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει τις Κυπριακές Αερογραμμές, ύστερα από 69 χρόνια λειτουργίας.

Live Streaming.19:15 FIFA Ballon dOr Gala 2014

Χρυσή Μπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο,chrysi bala, kristiano ronalntoΟ Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος του πλανήτη και για το 2014, καθώς κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη στην καριέρα του. Καλύτερο γκολ του Χάμες (videos)

.Ιμπραΐμοβιτς: Ώρα να ξυπνήσουμε

Στην ανάγκη να αφυπνιστούν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην Παρί Σεν Ζερμέν αναφέρθηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετά την εκτός έδρας ήττα από την Μπαστιά (2-4).

«Κατά τη γνώμη μου, πήγαμε πολύ καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο και μετά κάτι συνέβη, που δεν έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου: προηγούμασταν 2-0 και τελικά χάσαμε 2-4. Κάτι μας συνέβη και πρέπει να ξυπνήσουμε, να αναλύσουμε το ματς και κυρίως τις μικρές λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά», εξήγησε ο Σουηδός.
Πηγή: AEK365

.Μέσι: "Δεν ξέρω που θα είμαι του χρόνου"

Νέα τροφή στα σενάρια αποχώρησής του από την Μπαρτσελόνα έδωσε ο Λιονέλ Μέσι, με μία αινιγματική δήλωση για το μέλλον του, από τη Ζυρίχη.
Ο Λιονέλ Μέσι, από τη Ζυρίχη όπου απονέμεται η Χρυσή Μπάλα, παραδέχτηκε ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, εντούτοις άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον του.
"Δεν ξέρω αν θα σταματήσω την καριέρα μου στη Νιούελς,δεν ξέρω που θα είμαι τον επόμενο χρόνο, αν και θα μου άρεσε να σταματήσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα, αλλά πότε δεν ξέρεις τι θα συμβεί", ήταν η λιτή, πλην αινιγματική δήλωση του Λιονέλ Μέσι για το μέλλον του από τη Ζυρίχη, όπου απονέμεται η Χρυσή Μπάλα.
Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο είπε: "Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει καταφέρει, έχει βάλει πολλά γκολ, έχει πετύχει ένα σπουδαίο ρεκόρ από γκολ, είναι κομβικός για πολλά παιχνίδια. Είχε μία φανταστική χρονιά. Σίγουρα, θα ήθελα να παίξω μαζί του, αν και θα είναι δύσκολο (να συμβεί)"
Για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία: "Είναι δύσκολο να πεις έναν, με τόσους που έχουν περάσει."
Για την βοήθεια της τεχνολογίας: "Η τεχνολογία βοηθά και εξυπηρετεί στη βελτίωση, είναι καλό"
Για τις επιθυμίες του, το 2015: "Όσον αφορά στην εθνική, μετά τον τελικό του Μουντιάλ, το Κόπα Αμέρικα, είναι πολύ σημαντικό για εμάς και είναι αρκετός καιρός που δεν το έχουμε κατακτήσει"
Πηγή: Sport 24

Η ατάκα του Γιαννακόπουλου για τους Αγγελόπουλους (video)

Γιαννακόπουλου, Αγγελόπουλους,giannakopoulou, angelopoulousΔείτε το βίντεο από την κοπή πίτας στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με την αιχμηρή ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τους αδερφούς Αγγελόπουλους και την ένσταση που κατέθεσαν.

.Αναστόπουλος: «Αλλαγή μέσα σε τέσσερις ημέρες»

Αναστόπουλος: «Αλλαγή μέσα σε τέσσερις ημέρες» Την κατάσταση στην οποία βρήκε τον ΟΦΗ περιέγραψε στο Sport24 Radio ο νέος τεχνικός των Κρητικών, Νίκος Αναστόπουλος.

«Βρήκα απογοητευμένους ποδοσφαιριστές, είχαν αδειάσει. Οι φίλαθλοι στην ίδια κατάσταση. Είχαν αδειάσει όλοι. Το ηθικό των παιχτών ήταν πεσμένο. Ο προπονητής πρέπει να έρχεται στη θέση του ποδοσφαιριστή. Όλη αυτή την κατάσταση έπρεπε να την διορθώσουμε σε τέσσερις μέρες τόνισε ο έμπειρος προπονητής, μιλώντας στους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.
Και προσέθεσε:»Να πατήσουμε ένα κουμπί για να πάρουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Κατορθώσαμε με τους ποδοσφαιριστές να το αφήσουμε όλο αυτό απ' έξω. Στο δεύτερο ημίχρονο, βγάλαμε πάθος ψυχή και διάθεση. Παρότι βρεθήκαμε να χάνουμε 2-1 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, γυρίσαμε το παιχνίδι'' είπε αρχικά για τη νικηφόρα αναμέτρηση με την Κέρκυρα...».
Ο Νίκος Αναστόπουλος τόνισε πως «από το 2010 που έχω έρθει στον ΟΦΗ ξέρω ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Δεν μου αρέσει να επικαλούμαι τα προβλήματα της ομάδας. Το 80% των ελληνικών ομάδων έχει προβλήματα. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και με αυτό πρέπει να ζούμε. Μου αρέσει να παίζω με κόσμο και να έχω έδρα.
Είμαστε τέτοια ομάδα που αν ξεπεράσουμε κάποια πράγματα θα πάμε καλά. Δεν έχω στόχο κάποιους βαθμούς. Αν δεν κερδίζαμε κάποιοι άνθρωποι που έχουν μπει μπροστά θα απογοητεύονταν κι αυτοί. Ο κόσμος πάλι το ίδιο. Οι ποδοσφαιριστές είχαν αδειάσει, δεν είχαν άλλα αποθέματα. Η ψυχολογική κούραση είναι πιο βαριά από την σωματική. Ο ΟΦΗ τους χρειάζεται όλους».
Αναφερόμενος σ τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα, υπογράμμισε: «Είναι δύσκολο να το χάσει ο Ολυμπιακός. Ακόμη και με τα προβλήματα που είχε κατάφερε να κλείσει πρώτος τον πρώτο γύρο. Ο ΠΑΟΚ έχει θέματα. Όποια ομάδα τον έπαιξε σωστά το κέρδισε εύκολα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με άλλες προδιαγραφές κι άλλο μοντέλο. Εκτίμηση μου είναι ότι δεν είχε το βάθος.
Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίρνει τα Κύπελλα και τα πρωταθλήματα, να πρωταγωνιστεί. Η Ξάνθη είχε τρομερά προβλήματα στις πρώτες αγωνιστικές και πλέον δείχνει να τα έχει ξεπεράσει. Στον Ατρόμητο η πορεία δεν είναι ανάλογη με την ομάδα και την προσπάθεια του κυρίου Σπανού και του κύριου Αγγελόπουλου».
Πηγή: Goal

.Προς αναβολή το Ζάκυνθος-ΑΕΛ

Απαγορευτικό
Μόνο με... θαύμα θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση της Ζακύνθου με την ΑΕΛ, για τη 12η αγωνιστική της Football League. Αποκλεισμένοι στο λιμάνι της Κυλλήνης οι διαιτητές.
Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (12/1), με αποτέλεσμα οι διαιτητές του αγώνα να παραμένουν αποκλεισμένοι στο λιμάνι της Κυλλήνης και να μην είναι σε θέση να περάσουν στη Ζάκυνθο.
Από τις δύο ομάδες γίνονται διαβουλεύσεις ώστε το παιχνίδι να πραγματοποιηθεί την Τρίτη (13/1), την ίδια ώρα, δηλαδή στις 15.00.
Πηγή: Sport 24

.Το σχέδιο για να μην "στεγνώσει" η αγορά από ρευστό

Το σχέδιο για να μην "στεγνώσει" η αγορά από ρευστό
Μέτρα για την απρόσκοπτη παροχή ρευστότητας στην αγορά έχει λάβει η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση για μετρητά.



Ηδη οι εκροές έχουν υπερβεί τα 3δις ευρώ, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη   θεωρείται η βδομάδα 19 με 23 Ιανουαρίου.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η ΤτΕ έχει στα θησαυροφυλάκια της 35 δισ ευρώ, ποσό που θεωρείται επαρκές, για να καλυφθεί η ζήτηση κατά την προεκλογική περίοδο.
Τις τελευταίες μέρες οι πελάτες των τραπεζών προχωρούν σε:
·        Σταδιακές αναλήψεις μετρητών, τόσο από τα γκισέ, όσο και από τα ΑΤΜ.
·        Μη ανανέωση ή «σπάσιμο»  προθεσμιακών καταθέσεων, και τοποθέτηση των ποσών σε λογαριασμούς πρώτης ζήτησης.
·        Αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.
·        Αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, ή  ομολόγων ξένων κρατών (πχ γερμανικά ομόλογα). Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 0,5%.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  ζήτηση για μετρητά παρουσιάζει διακυμάνσεις από νομό σε νομό, ωστόσο σε κάθε περίπτωση είναι αυξημένη από 20% έως και 50% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Με τους μεγαλοκαταθέτες να είναι περισσότερο προβληματισμένοι και να προχωρούν σε αναλήψεις ποσών από τους λογαριασμούς τους.
 «Η πιθανότητα ενός bank run είναι πολύ μικρή. Ο κόσμος ξέρει ότι οι καταθέσεις του είναι ασφαλείς. Όμως, ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή και πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά την συμπεριφορά των καταθετών» δήλωσε χαρακτηριστικά  την Παρασκευή  ο  υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, επισημαίνοντας παράλληλα πως μέρος  από αυτές τις εκροές οφείλονται στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η αβεβαιότητα σχετικά με τις εκλογές και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ήδη φόβο και ανησυχία,  με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εκροές καταθέσεων σχεδόν 3 δισ ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες. Ωστόσο υπογράμμισε πως το ποσό είναι μικρό, ειδικά σε σύγκριση με τα 70 δισ ευρώ που έφυγαν από την Ελλάδα τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Και ακόμα υπογράμμισε ότι: «Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα μπορεί να υπονομεύσει την πρόσφατη ανάκαμψη και να τρομάξει τους δανειστές».
Την ίδια ώρα η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί για στήριξη των ελληνικών τραπεζών, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα. Επίσης  η  ΕΚΤ  κατ' εξαίρεση, αποδέχεται τα ενέχυρα που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες για άντληση ρευστότητας, παρά την χαμηλή αξιολόγηση του αξιόχρεου της Ελλάδας. Όπως δήλωσε αξιωματούχος της ΕΚΤ:  «Η συνέχιση της εξαίρεσης (waiver) βασίζεται στην τεχνική επέκταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2015 και στην ύπαρξη του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου»  για να συμπληρώσει  πως: βασίζεται επίσης στην υπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης και σε συμφωνία για διάδοχο πρόγραμμα ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Δηλαδή η  ΕΚΤ σαφώς προειδοποίησε πως θα διακόψει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, αν δεν υπάρξει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης -που θα προκύψει από τις εκλογές- για διάδοχο πρόγραμμα στήριξης με τους εταίρους.
Και αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα στερέψουν από ρευστό και δεν θα μπορούν να δώσουν ούτε σεντ για να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Οι Ελληνες τραπεζίτες που έχουν περάσει σαφώς πιο «άγριες» καταστάσεις το καλοκαίρι του 2012 με τις διπλές εκλογές, είναι απολύτως ψύχραιμοι και έχουν «κτίσει» γραμμές άμυνας για να αντέξουν και  μετά την 28η Φεβρουαρίου, που  λήγει  η δίμηνη παράταση, εάν η όποια νέα κυβέρνηση αδυνατεί να έλθει σε νέα συμφωνία.
Σημειώνουμε ότι ακόμα και στο  ακραίο σενάριο, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντλήσουν ρευστότητα ύψους 40 δισ ευρώ μέσω του ELA(έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας) από την ΤτΕ.
Όπως είναι γνωστό οι ελληνικές τράπεζες  παρέμειναν επί μία τριετία στον ELA, έχουν αποπληρώσει τα κεφάλαια που έλαβαν από αυτόν και μπορούν να τον επανεργοποιήσουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας.
Τεχνικά, ο μηχανισμός ELA αξιοποιείται σε έκτακτες περιπτώσεις και έχει προσωρινό χαρακτήρα. Παραχωρείται σε φερέγγυα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ρευστότητα μέσω των αγορών ή μέσω της συνήθους συμμετοχής τους σε πράξεις ρευστότητας.
Πηγή:Financialpress.gr

.Και το όνομα αυτού, Γκιρτζίκης…

Αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ...
Σήμερα λήγει η προθεσμία για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της 23ης Ιανουαρίου για τη θέση του προέδρου στην Ελληνική Ομοσπονδία, στη θέση του παραιτηθέντα, Γιώργου Σαρρή.
Τον τελευταίο καιρό υπήρχε η αίσθηση ότι στις εκλογές θα υπάρξει μία μάχη Γκιρτζίκη – Γκαγκάτση, με τον δεύτερο να μπαίνει στη διαδικασία να διαπιστώσει αν αξίζει τον κόπο να διεκδικήσει την προεδρία, σε ένα συμβούλιο, που δεν θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο, καθώς τα μέλη ελέγχονται από το σημερινό καθεστώς του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τελικά, ο Γκαγκάτσης αποφάσισε να μην κατέβει στις εκλογές κι έτσι ο Γκιρτζίκης θα παίξει μπάλα μόνος του και αναμένεται να πάρει περισσότερες από 40 ψήφους, επί συνόλου 57.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ξεπερνούσε τις 33-35.

Η θητεία του θα είναι λιγότερο από δύο χρόνια, καθώς τον Οκτώβριο του 2016 θα γίνουν εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΠΟ.
Από thessports.gr

Πηγή: PaokMania

Μήτρογλου και Τσόρι ο μισός Ολυμπιακός (videos)

Μήτρογλου, Τσόρι, Ολυμπιακός,mitroglou, tsori, olybiakosΔιαβάστε γιατί Κώστας Μήτρογλου και Αλεχάντρο Ντομίνγκες είναι ο... μισός Ολυμπιακός τη φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα και πως μεταφράζεται αυτό σε αριθμούς (videos).

Απέκρουσε το πέναλτι χάρη στο ball boy!(video)


Ένα 12χρονο ball boy από το Μπρίσμπεϊν έγινε ήρωας για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κίνας, καθώς είπε στον γκολκίπερ πού έπρεπε να πέσει για να αποκρούσει πέναλτι (video).
Από μικρό και... Αυστραλό μαθαίνεις τη (σωστή) γωνία! Ένα 12χρονο παιδί από το Μπρίσμπεϊν θεωρείται πλέον το... γούρι της εθνικής ομάδα ποδοσφαίρου της Κίνας καθώς την βοήθησε να πάρει τη νίκη στο εναρκτήριο παιχνίδι της στο Κύπελλο Ασίας!
Η Κίνα επικράτησε 1-0 της Σαουδικής Αραβίας ωστόσο το ματς θα μπορούσε κάλλιστα να είχε έρθει ισόπαλο όταν οι Σαουδάραβες κέρδισαν πέναλτι.
Δεν υπολόγιζαν όμως στον 12χρονο Στέφαν Γουάιτ ο οποίος ενώ βρισκόταν πίσω από την εστία της Κίνας συμβούλευσε τον Γουάνγκ Νταλέι να πέσει στην αριστερή γωνία: ο γκολκίπερ της Κίνας τον εμπιστεύτηκε και δεν... έχασε καθώς απέκρουσε την εκτέλεση και χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο.
Όπως έγινε γνωστό, ο πιτσιρικάς προσκλήθηκε να κάνει προπόνηση με την εθνική ομάδα της Κίνας τη Δευτέρα (12/1) ως μία επιβράβευση για τη "χρυσή" συμβουλή που έδωσε στον γκολκίπερ της ομάδας και χάρη στην οποία η Κίνα ξεκίνησε με το δεξί το Κύπελλο Ασίας.

Πηγή: Sport 24

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 3-1 (videos),Νάπολι-Γιουβέντους 1-3 (videos)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 3-1,bartselona - atletiko 3-1Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 την Ατλέτικο με την... "Αγία Τριάδα" να σκοράρει, έτσι άφησε τους "ροχιμπλάνκος" τρεις βαθμούς πίσω της και έμεινε στο -1 από Ρεάλ (videos)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

"Διπλό" με Νάπολι η Γιουβέντους

Διπλό, Νάπολι, Γιουβέντους,diplo, napoli, giouventousΗ Γιουβέντους πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Νάπολι στο "Σαν Πάολο", πολύτιμη στην "μάχη" του τίτλου, παίρνοντας και εκδίκηση για την απώλεια του σούπερ καπ (videos)

Πηγή: Sport 24