ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤA ΕΛΟΥΣ

Ο 1ος ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό τήν έπωνυμίαν άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ ίδρίθει είς Έλος τήν 1η Όκτώβρίου 1929.

Είς τό πρωτοδικείο Σπάρτης έστάλει είς τριπλούν καταστατικόν πρός έγκρισιν τήν 10η Ίουλίου1930.

Τό πρωτοδικείον Σπάρτης διά τής ύπ αριθ 699/26-9-1930 αποφάσεώς του άνεγνώρισε τόν Έυρώτα,ύπό τήν έπωνυμίαν

άθλητική καί ποδοσφαιρική ένωσις ¨Εύρώτας¨ μέ έδρα τό Δουραλή Τ.Δ. Έλους.

Ήμερομηνία άντιγράφου άποφάσεως 1-10-1930

Πρόεδρος :Θεόδωρος Ζαχαράκος,Γ. Γραμματεύς: Γεώρ. Χριστοφοράκος

Ίδριτικά μέλη : Αν. Παστελής ,Χρύσ.Παπανάκος,Ιωαν.Παστελής,Σταύρος Χαρακάκος,Διονύσιος Καμπάς,(όνομα δισανάγνωστο),Γεώρ. Γεωργόπουλος,Κ. Γεωργόπουλος

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:

Πρωταθλήματα:1967,1969-1970,-1978-1979,1983-1984,1991-1992,1994-1995

Κύπελλα :1969,1969-1970,1971-1972,1973-1974,1986-1987,1994-1995,

1995-1996,1996-1997

Πρωταθλήματα β΄:1976,1999-2000,2002-2003,2013-2014.

ΣΥΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:1979-80,1984-85.Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:1992-93,1993-94,1995-96,1996-97,1997-98(2ος)

Ο Ευρώτας Έλους είναι η πρώτη ομάδα σε συμμετοχές στην Α κατηγορία Λακωνίας και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε κανονική αγωνιστική περίοδο υπό ομαλές συνθήκες. Έχει γιά έδρα του από τις 8-9-1963 το Γήπεδο Έλους ΄ Βασίλειος Μιχελάκος΄το οποίο διαθέτει χόρτο απο το 2004,Κερκίδες 500 θέσεων(το 2ο γήπεδο με τσιμεντένιες κερκίδες αυτής της χωρητικότητας,που στην ουσία είναι μεγαλύτερη των 500 θέσεων) με φωτισμό(Ο 1ος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λακωνία με φωτισμό έγινε στο γήπεδο του Έλους..φυσικά η μια ομάδα ήταν ο Ευρώτας και είναι το 2ο γήπεδο της Λακωνίας με φωτισμό!).Τα Χρώματα της ομάδος ειναι ερυθρόλευκα, δεύτερο χρώμα μπλε-άσπρο.

Ο Ευρώτας Έλους είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αλλάξει ποτέ την ονομασία της,δεν έχει διαλυθεί ποτέ,ενώ..., κάνει σέντρα από την ίδρυση και συμμετοχή των ομάδων της Λακωνίας στην Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας- Λακωνίας.

Live Skcorer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1929

ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ Μίτσελ: «Διαφορετική απόψη με τον Μαρινάκη»

Μίτσελ: «Διαφορετική απόψη με τον Μαρινάκη»
Μία ακόμη συνέντευξη, αυτή τη φορά σε ξένο μέσο, έδωσε ο Μίτσελ και στην οποία φυσικά αναφέρθηκε στην απόλυσή του από τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός είπε ότι υπήρχαν σημεία διαφωνίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κυρίως όσον αφορά την απόδοση και τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού.
Ο πρώην προπονητής των ερυθρόλευκων άφησε και κάποιες αιχμές σχετικά τις μεταγραφές, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός «...περισσότερο πουλάει παίκτες».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μίτσελ στο ABC:
- Ο Ολυμπιακός είναι ένα πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο, έπαιξε στο Champions League και συνεχίζει στο Europa League. Ποιοι λόγοι ώθησαν τον Μαρινάκη να σας απολύσει;
"Ο πρόεδρος μου είπε ότι έπρεπε να προστατεύσει τα συμφέροντα του συλλόγου και πως είναι πολύ απαιτητικός. Μολονότι κάναμε 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και την Κυριακή κερδίσαμε 2-1, είχαμε προβλήματα και ζητούσε περισσότερα. Ήθελε να παίζουμε καλύτερα. Το αποδέχθηκα, αλλά δεν μοιραζόμουν την ίδια άποψη μαζί του".
- Ο Μαρινάκης παραχώρησε 4 σημαντικούς παίκτες και δεν απέκτησε παίκτες ανάλογου επιπέδου. Τώρα φεύγει ο Αμπιντάλ και δεν ήρθε άλλος στόπερ. Μιλάμε για μία ομάδα που πουλάει και έχει απαιτήσεις συλλόγου που αγοράζει…
"Έφυγαν αυτοί οι τέσσερις ποδοσφαιριστές και τώρα έφυγε ο Αμπιντάλ, ναι, αλλά θα ήταν μία άσχημη κίνηση να δικαιολογηθώ από αυτές τις πωλήσεις. Το ότι παίζαμε δύο σερί χρονιές στο Champions League ήταν μία αφορμή για να διατηρηθούμε σταθεροί. Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που περισσότερο πουλάει. Βουτάει στην μεταγραφική αγορά. Αλλά ήταν αρκετά χαρούμενοι από την πορεία μας στα δύο Champions League. Το πρόβλημα ήταν πως ήμασταν ένα πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και πίστευαν ότι θα έπρεπε να είμαστε πρωτοπόροι. Σε ό,τι αφορά το αντίο του Αμπιντάλ, το ήξερα πριν από δύο μήνες και ζήτησα ένα στόπερ. Θα έρθει στις επόμενες μέρες".
- Εσείς γράψατε ιστορία με αυτή την ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης και σας έδιωξαν. Δεν το καταλαβαίνω…
"Αυτό θα το κρατήσω μέσα μου. Στο περσινό Champions League φτάσαμε στο σημείο να έχουμε στα σχοινιά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο φετινό πήραμε 9 πόντους στον όμιλο, που αποτελούν την καλύτερη επίδοση για ομάδα που τερμάτισε τρίτη στους ομίλους, και για αυτό συνεχίζουμε στο Europa League. Κοίτα πριν από τρεις μήνες μιλήσαμε για την ανανέωση μου".
- Τι λέτε; Και μετά σας έδιωξαν;
"Το συμβόλαιο μου τελείωνε τον Ιούνιο και τρεις μήνες νωρίτερα ξεκινήσαμε να μιλάμε για την ανανέωση. Καταλαβαίνω καλά την κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και πως λειτουργούν εκεί. Εκεί είναι φυσιολογικό να αλλάζεις τεχνικό κάθε 5 παιχνίδια. Θα σας διηγηθώ μία ανέκδοτη ιστορία: σε μία σεζόν αντιμετώπισα τον ίδιο προπονητή με τρεις διαφορετικές ομάδες! Αλλά στην Ελλάδα, έζησα μία υπέροχη εμπειρία. Οι Έλληνες συμπεριφέρθηκαν πολύ ωραία σε εμένα και την γυναίκα μου. Τώρα που δεν είμαι στην ομάδα, ο κόσμος συνεχίζει να με χαιρετά στον δρόμο με μεγάλη εκτίμηση. Τα γεγονότα λένε πως το 90% του κόσμου με στήριζε, ήταν μαζί μου".
- Ακόμα όμως είναι αδύνατον να καταλάβει την απόλυσή σας, παρά την κουλτούρα και την λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου
"Αυτό το 90% των οπαδών ζήτησαν από τον πρόεδρο να μην με διώξει, αλλά αλλά το αφεντικό είναι αφεντικό. Φεύγω με την τιμή να έχω κάνει ακόμα μεγαλύτερο το όνομα του συλλόγου στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω μία ομάδα στο Champions League".
- Λένε πως μία άλλη αιτία της απομάκρυνσης σας είναι μία υποτιθέμενη κόντρα με τον αθλητικό διευθυντή Κριστιάν Καρεμπέ…
"Η κόντρα με τον Καρεμπέ είναι ένα ψέμα. Ποτέ δεν είχα αντιπαλότητα μαζί του. Έχω μία πολύ καλή σχέση με τον Κριστιάν. Αλλά αυτός ποτέ του δεν ήταν εκεί παρόν, διότι είναι πρεσβευτής της FIFA. Βλεπόμασταν λίγο. Είναι αδύνατον να έχεις κακές σχέσεις με έναν άνθρωπο που έχει τον χαρακτήρα του Κριστιάν".
- Τώρα θα θέλατε να υπογράψετε με μία ομάδα στην οποία θα μπορούσατε να κάνετε ένα καθαρό πλάνο με τις μεταγραφές που ζητάτε;
"Αυτό είναι το όνειρο κάθε προπονητή. Να ξεκινάς μία ομάδα από την αρχή της σεζόν και να μπορείς να αγοράσεις τους ποδοσφαιριστές που θέλεις. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Το σημαντικό είναι ότι κέρδισα δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με τον Ολυμπιακό και πως όλη η Ευρώπη είδε τον Ολυμπιακό να παίζει καλά. Και αυτό θα μείνει εδώ…"
Πηγή: Goal

.Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 3-0

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 3-0,asteras tripolis - paok 3-0Ο Αστέρας Τρίπολης παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε τρία γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ και πήρε μία σπουδαία νίκη με 3-0. Δύο γκολ ο Γιαννιώτας, παράπονα για τη διαιτησία ο δικέφαλος.

Live Streaming.21:45 Torino - AC Milan 1-1 Eastern European Summer Time


18η, Μίλαν,18i, milanH Μίλαν προηγήθηκε στο "Ολίμπικο" του Τορίνου, αλλά η αποβολή του Ματία ντε Σίλιο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της στοίχισε (1-1), με συνέπεια να παραμείνει εκτός πεντάδας.

Live Streaming.19:30 Asteras Tripolis - PAOK Saloniki Eastern European Summer Time

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝA Asteras Tripolis - PAOK Saloniki 19:30 μ.μ Eastern European Summer Time

Link 1Link 2

ΤΑ Link ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ TA LINK EXOYN ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,Η ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.

.«Ο Μέσι δεν μου ζήτησε το… κεφάλι του Λουίς Ενρίκε»

«Ο Μέσι δεν μου ζήτησε το… κεφάλι του Λουίς Ενρίκε»Ο Ζεπ Μπερτομέου διέψευσε τις πληροφορίες οι οποίες ήθελαν τον Μέσι να ζητά το… κεφάλι του Λουίς Ενρίκε.

Ο Ζεπ Μπερτομέου διέψευσε τις πληροφορίες οι οποίες ήθελαν τον Μέσι να ζητά το… κεφάλι του Λουίς Ενρίκε.

Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη που βρίσκεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ισπανικής ομάδας με την UNICEF.

«Κανένας δεν μου είπε να απολύσω κανέναν. Πήγα στα αποδυτήρια ¬–όπως κάνω πάντα- αλλά τα όσα λένε κάποιοι είναι ψέματα. Απλώς συνομίλησα με τον Λέο (Μέσι), τον Νεϊμάρ, τον Αντριάνο και τον Λουίς Ενρίκε», υποστήριξε ο πρόεδρος των Καταλανών.
Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.19:30 Asteras Tripolis - PAOK Saloniki Eastern European Summer Time

Σοκαρισμένος ο Βενγκέρ με τις εξελίξεις στο Παρίσι

Σοκαρισμένος, Βενγκέρ, Παρίσι,sokarismenos, vengker, parisiΟ Αρσέν Βενγκέρ αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Παρίσι και τις τρομοκρατικές ενέργειες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σοκαρισμένος δηλώνει ο Αλσατός.

Πηγή: Sport 24
 Live Streaming.19:30 Asteras Tripolis - PAOK Saloniki Eastern European Summer Time

Ο Ρόι δεν ήταν εθισμένος μόνο στο μπάσκετ. «Έφυγε» ο Ρόι Τάρπλεϊ

O εθισμός του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ήταν η αιτία θανάτου του μεγάλου Ρόι Τάρπλεϊ, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.



Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Τάρπλεϊ πέθανε στο Τέξας στο "Arlington Memorial Hospital", κοντά στο Ντάλας, αλλά η έκθεση δεν έχει δημοσιοποιοηθεί ακόμα. Ηταν μόλις 50 ετών...

"Αν ο Ρόι ήταν υγιής, θα μπορούσε να είναι μέσα στους 50 κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, όλων των εποχών", είπε ο Brad Davis, πρώην συμπαίκτης του στους Μάβερικς και πλέον αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας του Ντάλας. "Μπορούσε να κάνει τα πάντα. Να σουτάρει, να σκοράρει, να πασάρει, να παίξει άμυνα, να πάρει ριμπάουντ. Είμαστε όλοι λυπημένοι με την είδηση του θανάτου του".
Ο Τάρπλεϊ ήταν η 7η επιλογή στα ντραφτ του ΝΒΑ το 1986 από το Μίτσιγκαν. Επαιξε στους Μαβς μέχρι το 1991, όταν και αποβλήθηκε λόγω χρήσης κοκαϊνης.
Ο Norm Sonju, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος των Μαβς εκείνη την εποχή, έχει πολλά να θυμάται: "Ηταν αγαπητός, πνευματώδης και αστείος. Είναι λυπηρό. Σου ραγίζει την καρδιά το γεγονός ότι ήταν μόλις 50 ετών. Δυνητικά, θα μπορούσε να είναι ένας απίστευτος παίκτης". Ο Sonju θυμάται ότι η κοκαϊνη ήταν η μεγάλη απειλή στον αθλητισμό τη δεκαετία του '80 και οι Μαβς έκαναν τα πάντα για να μάθουν το ιστορικό του Τάρπλεϊ στο Μίτσιγκαν: "Μας διαβεβαίωναν ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα".
Ο πειρασμός, όμως, της κοκαϊνης και του αλκοόλ ήταν μια ανάσα δίπλα του... Μετά την πρώτη τιμωρία του, ο Ρόι Τάρπλεϊ αγωνίστηκε στην Ελλάδα, μέχρι το 1994, όταν επανήλθε στο ΝΒΑ. Υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο με τους Μάβερικς για 20 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τον Δεκέμβριο του 1995 αποβλήθηκε οριστικά, για χρήση αλκοόλ και παραβίαση των όρων του δικαστηρίου.
 
Ο Τάρπλεϊ είχε μέσο όρο 12,6 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 280 παιχνίδια στη regular season.
"Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Ρόι. Οι απανταχού φίλαθλοι του Ντάλας θα σε θυμόμαστε στοργικά", έγραψε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Mark Cuban.
"Είμαστε όλοι βαθύτατα θλιμμένοι στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του καλύτερου έκτου παίκτη, Ρόι Τάρπλεϊ. Στέλνουμε τα βαθύτατα συλληπητήριά μας προς την οικογένειά του".
Τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Τάρπλεϊ μήνυσε το ΝΒΑ και τους Μάβερικς, επειδή τον κατηγόρησαν πως δεν επανήλθε ποτέ από τη χρήση του αλκοόλ και των ναρκωτικών ουσιών. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι η τιμωρία του αποκλεισμού του θα έπρεπε να αρθεί, μετά την επιτυχημένη αποτοξίνωση ενός έτους που του είχε ζητηθεί και επιβληθεί από το ΝΒΑ. Η αγωγή κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2009, αλλά οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ.
Πηγή: Sport 24 
Live Streaming.19:30 Asteras Tripolis - PAOK Saloniki Eastern European Summer Time